Header

Som rubriken lyder, ett tag sen sist men det har inte hänt så himla mkt sen sist heller haha! Jobbar på, pluggar på, försöker hålla träningsmotivationen uppe, planerar och strukturerar upp för Tures del och tiden som blir över är inte så mkt mer händelserik.. Det ända nya att tillägga är väl egentligen att jag och Ture har gjort vår årsdebut nu och att den gick käpp rätt åt fanders..

Exakt så skulle jag faktiskt beskriva det. En överladdad häst som inte var mellan min hand och skänkel, kändes explosiv vilket gör att jag blir mer avvaktande och sitter tillbaka i någon form av muppig dressyrgalopp istället för att rida framåt och få avstånden att stämma. Japp! Där är mitt problem. Måste skärpa mig, strunta i om hästen är spänd, våga rida ur det istället för att sitta tillbaka och tillslut inte kunna backa något mer typ.. Hade en plan för 1.05m klassen men den höll jag inte så efter hinder nr fem så blev allt bara pannkaka och ja det blev som det blev, mitt sug försvann, hade inte Ture med mig riktigt och vi blev "Ute" helt enkelt.. Surt, grävde ner mig. Är ju liksom jag som sätter käppar i hjulet på stackars Ture som ändå hoppar och är så glad.

Note till mig själv och inte till Ture!
Jag MÅSTE börja rida honom mer framåt istället för att backa. Börja träna på två hinder och bara rulla på i ett högre tempo och INTE ratta för mkt! Börjar jag tänka i dem banorna så tror jag att det mesta går att lösa, om inte annat så får jag mina avstånd att stämma bättre och jag slipper i bästa fall sätta Ture i skiten.

Nästa tävling är om tre veckor och då SKA det ha blivit skillnad på min ridning!

Det finns egentligen otroligt mkt mer att finslipa men just nu SKA jag ha fokus på endast en sak och det är tempoväxlingar. Skritten och traven är inga problem alls utan jobbet sitter i galoppen. Förutom att jag ska tänka framåt framåt framåt så måste jag även kunna få tillbaka den utan att han blir "platt". Så aah ska det bli något vettigt av hans säsong så får jag börja skärpa mig nu annars känns det som att det bara finns ett alternativ kvar (nej inte säljas!)

Iaf, tempot kommer skruvas upp vilket kräver ännu mer planering ifrån min sida och planen ska sedan följas!

Vecka 16
Måndag: Tävling
Tisdag: Uteritt på hårdare underlag - lösgörande/tempoväxlingar
Onsdag: Dressyr på banan (mkt basic), fokus på tempoväxlingar i galoppen
Torsdag: VILAR
Fredag: Klättring
Lördag: Markarbete/hoppning
Söndag: Uteritt, joggas på hårdare underlag - lösgöra

Lite så ser hans vecka ut. Min egna träning blir dock lidande (igen) men man kan inte få allt.. I sommar, närmare bestämt i början på juni så är skolan klar och även en utbildning till via jobbet. Kommer göra mkt att plocka bort skolans 75% från mitt jobb på 100%. Tur vi gått mot ljusare tider så man inte gräver ner sig i mörkret haha! Jaja, strax hoppa härifrån och fixa lite ärenden innan jag pyser upp till stallet.

Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - click here!

Likes

Comments

Ställde klockan för ett ärligt försök att komma upp i tid idag. Gjorde jag det då? NÄ! Ligger efter och nu är det försent att göra något åt det då jag börjar 17 i Fagersta. Okej det kan inte vara full fart hela tiden! Får ju se mitt ridpass på 1h och 40min som ett träningspass också.

För visst var jag svettig efter dagens ridpass. Skiftade om gårdagen med idag och red i ridhuset idag istället. Markarbete, fortfarande mycket fokus på framförallt övergångar så jag har honom med mig hela tiden. Uppvärmning med att skritta ner till ridhuset (ca 20min) och sen lösgörande arbete skritt-galopp i ridhus. La fram upphöjda skrittbommar (gosh den hästen kan INTE lyfta på benen hahahah!), travbommar och sen två lägre hinder på åttvolt. Fokuset var över hinder att han inte skulle rusa ifrån mig. Jag vill bli klar och endast hålla om fram till hindret utan att Ture typ lämnar mig vilket vi måste jobba MYCKET på. Skönt nog har han börjat lyssna mer på min röst så jag slipper dragkamp med honom. Hoppade några vändor för att både hitta rytmen och ett lugn i honom (lättare sagt än gjort), godkänt iaf med tanke på att jag åkte av så det vissla om det precis innan vi skulle på semester jag och E.

Iaf ett ordentlgt pass för Tures del och nog var jag trött jag också haha! Imorgon får han en välförtjänt skrittur ut, längre sådan för att skritta igenom hela kroppen ordentligt och bli av med lite träningsvärk kanske. Nästa vecka blir det ännu mer fokus då vi startar upp året med tävling annandag påsk i Fagersta! Ska bli riktigt kul. Tills dess, planera och strukturera ;)

Likes

Comments

Grand Bahia Principe Cayacoa - Det femstjärniga drömhotellet

Likes

Comments

Jetlag till tusen har vi haft och den har inte riktigt gått över än.. Vaknar fortfarande mitt i natten och är superpigg och att kliva upp i tid är rena döden för det är natt i Dominikanska.. Tack tack för att jag jobbar som jag gör den här veckan!

Försökte ändå kickstarta vår vardag ordentligt, redan i helgen som var faktiskt. En morgonpromenad, gympass lördag, söndag, måndag har det blivit. Lagt om kosten efter resan också o min kropp undrar vad fan jag håller på med. I två veckors tid har den bara jäst typ hahaha! Nänä åter till vanorna nu! Försöka hänga i med träningen ordentligt nu. Blir ändå motiverad när jag lägger upp hästens scheman att mitt eget dras med liksom. Idag är det dock vila från gym. Varit i stallet hela fm istället och nu laddar jag om för nattjobb.

Tures planering
Måndag: Tömkörning alla gångarter
Tisdag: Skrittvända 40 min ut i skogen så herrn får lära sig lyfta på benen
Onsdag: Markerbete (travbommar, relaterade avstånd med sockerbitar osv.)
Torsdag: Klättring vid hand
Fredag: Uteritt - tempoväxlingar, rakriktning, övergångar
Lördag: VILAR
Söndag: Markerbete (travbommar, relaterade avstånd med krysshinder osv)

Så ser herrns vecka ut :)

Jag själv ska fortsätta med mina gympass, slänga in tre till den här veckan iaf samt promenader. Nope har inte slagit i huvudet (eller jo i garderoben hemma när jag bommade att de inte är nattduksbord som utomlands.. Garvade ihjäl mig) men jag blir så mkt piggare när våren och solen kommer fram. Utöver så ska plugget dras igång ordentligt igen. Träffa fina A igen efter lååångt sedan sist och sen middag med tjejgäng på fredag. Jo såatteee vardagen är igång igen!

Likes

Comments

Hemma från en U N D E R B A R resa som jag seeeent (aldrig) kommer glömma! Dominikanska Republiken, bröllopsresan med mannen i mitt liv <3

(Bilder från fotograferingen, bildbomb kommer i senare inlägg)

Likes

Comments

Dagen har rullat på i ett kan jag säga även fast jag hamnade efter i min planering (typiskt mig..)
Planen var att kliva upp direkt när klockan ringde 06.20 och sen vara i stallet vid 7-isch men hamnade där en timme senare och hela dagen har blivit förskjuten ;(

Började dagen i stallet som sagt. Markarbete och kondition i kombo med varandra stod på dagens agenda för Ture. Petade i musik i öronen och fick ett superbra pass med honom. Pigg och fräsch framåt - va riktigt roligt att jobba med honom idag. Inget avancerat men iaf, travbommar på böjt spår för att komma åt yttersidorna UTAN att han faller inåt. Sen relaterat avstånd med galoppbommar. Ordentlig uppvärmning skritt-galopp och sen jobb på det för att avsluta helt med att träna flåset 3min galopp vänster varv, skritta 2min och galopp 3min höger varv. Sen skrittade vi hemåt. Avlutade allting med spiktäcke, stretsching, linement och ut i hagen med nackmagnet, magneterna på frambenen och arnikalindor på bakbenen. Riktig spadag efter träningen så att säga :) Imorgon väntas endast jogging på lina.

Väl hemma (1,5h för sent) så var det bara att fortsätta dagens agenda, tvätt, matlagning och plugg och nu sitter jag här. PM klart, ändringar i uppsatsen klara, maten klar och tvätten ska hängas. OK jag hann inte träna men får se ridningen på 1,5h som mitt träningspass.

Nu checkar jag ut för dagen, hamnar i soffan eller dylikt och inväntar John Blund som inte är så långt bort!

Likes

Comments

Nu rullar det på! Endast 10 dagar kvar tills vi drar utomlands 2 veckor (hoppas bara på soool, just nu är vädret inte så vackert där). Iaf, ny inkommande vecka och en massa som ska göras - såklart haha!

Tures planering
Måndag: Barbackatur
Tisdag: Longering
Onsdag: Markarbete & konditionsträning
Torsdag: VILAR
Fredag: Mamma rider ut
Lördag: Mamma promenerar
Söndag: Hoppning

Jag själv åker till Sthlm imorrn, jobbar dag tisdag, dag torsdag, långdag fredag och dygn lördag. På det så ska jag komplettera mitt PM, jobba med uppsatsen och plugga in PHTLS för kursen vecka 11. Tvätta under veckan. Hinna träna? Packa på söndag. Full rulle men som sagt den 16 mars så checkar jag ut från både häst, skola och jobb och bara är!

Till idag då. Rullat på för fulla muggar rent ut sagt! Kommer nog däcka tidigt ikväll. Klockan ställd på 06.20 (en söndagmorgon liksom) för morgonfodring av hästarna och sen ner till ridhuset för gymnastikhoppning med Tureman och som han gör det! Jobbade studs återigen för kvickheten och rapp i tassarna va han. Andra övningen "bom-hinder-bom" gjorde han också bra. Lyssnade inte två ggr på mig och rev MEN de två sista sprången på 1.05m så svarade han supersnabbt på skänkeln och flög över såå bra!

Sista övningen var en "serie" med bom och 10m till högre kryss och ytterligare 10m fram till större oxer. Jobbar väldigt mkt på att lägga honom liiite större på hinder så han vågar ta för sig och har nu gått bort från att hoppa med ett galoppsprång. Nu jobbar han på två galoppsprång och efter min semester ska han upp på tre galoppsprång - allt för att våga ta för sig samt att jag kan hjälpa honom när jag vet avstånden. På så vis kommer det (förhoppningsvis) bli lättare på tävling mot fristående hinder. Sista oxern ut låg på 1.10m och ja den klippte han som ingenting och vilken känsla jag fick! :D Inte alls att han backade eller trampa om före utan tog min skänkel och var med på att hoppa av större.

Idag var han bara så bäst! Äntligen börjar det kännas lätt och bra i hoppningen igen! :)

Nog om det! Kvällen avrundas med lite middag och sen bastukväll. Hörs.

Likes

Comments

Den efterlängtade våren försvann med besked, iaf nu när det fortsätter att snöa, hua! Tur vi åker bort om tolv dagar! Förhoppningsvis komma bort till solen och njuta i två hela veckor för att sedan förhoppningsvis komma hem till vår igen. Den som lever får se haha.

Just i detta nu gör jag inte många knop.. Bokat tåg för Sthlm på måndag och insåg att det blir en kort dag där vilket är toppen för då hinner jag med T på måndagen också så blir det inte en allt för halvdan vecka. Hade planerat att åka iväg och hoppa två klasser med Ture idag men vädret sa ifrån. När det är pay'n jump så kan det lika gärna få vara även om det är tråkigt att ställa in. Därför kastade jag om i planeringen igen för T och han får gå ett mixpass idag med både lösgörande/rakriktande och övergångar i kombination med lättare kondition. Ut i snön när det har slutat snöa som värst. Så får han hoppa i ridhuset imorgon istället - gymnastik tänkte jag mig, en studsserie och två andra övningar. Sista veckan som jag får jobba honom ordentligt innan vi åker så nu är det bara att köra! :)

Har även beställt hans licens och min egen nu också så snaaaaart kan jag äntligen börja anmäla till vårens tävlingar! :D

Dem första två tävlingarna som går av stapeln kommer ge honom en boost i självförtroendet innan vi går upp på planerad aktuell höjd igen.

Fagersta 17/4 - 95cm och 1.05m
(Västerås 1/5?? Om höjderna tillåter)
Falun 6/5 - 90cm och 1m

Sen är planen att han ska gå på 1m och 1.10m framöver om allting går som det ska, bara fortsätta träna och höja vår lägsta nivå ihop :)

Likes

Comments

Trodde det skulle lugna ner sig men njae inte riktigt.. Bara innan vi åker om 17 dagar så ska jag;

- Plugga inför PHTLS-kurs 14-15/3

- Skriva på uppsatsen så jag "kan" vara bortrest 2 veckor

- Jobba

- Motionera hästen ordentligt så han kan få sin välförtjänta vila under två veckor vi är borta

- Dagliga sysslor (självklart)

- Planera våren med allt vad det innebär (tävlingar, skola, resa (?) osv)

Helt enkelt få ihop allting!

Just för tillfället har jag betat av skoljobb och även fått tillbaka skoljobb som ska kompletteras. Ska få ordning på det imorgon tänkte jag så är det ur världen!

Nåja. Ska alldeles strax dra mig upp mot stallet och rida igenom Ture. Han vilade igår efter löshoppningen i söndags så lite lösgörande/rakriktande/tempoväxlingar/övergångar väntas idag. Imorgon väntas hoppning, lättare bana med hjälpbommar för att få flyt inför helgen! :)

Måndag: VILAR
Tisdag: Lösgörande/rakriktande/tempoväxlingar/övergångar
Onsdag: Hoppning
Torsdag: Longering
Fredag: Lösgörande/rakriktande/tempoväxlingar/övergångar
Lördag: Pay'n Jump två klasser
Söndag: Konditionsträning

Likes

Comments