Header

Dagen har rullat på i ett kan jag säga även fast jag hamnade efter i min planering (typiskt mig..)
Planen var att kliva upp direkt när klockan ringde 06.20 och sen vara i stallet vid 7-isch men hamnade där en timme senare och hela dagen har blivit förskjuten ;(

Började dagen i stallet som sagt. Markarbete och kondition i kombo med varandra stod på dagens agenda för Ture. Petade i musik i öronen och fick ett superbra pass med honom. Pigg och fräsch framåt - va riktigt roligt att jobba med honom idag. Inget avancerat men iaf, travbommar på böjt spår för att komma åt yttersidorna UTAN att han faller inåt. Sen relaterat avstånd med galoppbommar. Ordentlig uppvärmning skritt-galopp och sen jobb på det för att avsluta helt med att träna flåset 3min galopp vänster varv, skritta 2min och galopp 3min höger varv. Sen skrittade vi hemåt. Avlutade allting med spiktäcke, stretsching, linement och ut i hagen med nackmagnet, magneterna på frambenen och arnikalindor på bakbenen. Riktig spadag efter träningen så att säga :) Imorgon väntas endast jogging på lina.

Väl hemma (1,5h för sent) så var det bara att fortsätta dagens agenda, tvätt, matlagning och plugg och nu sitter jag här. PM klart, ändringar i uppsatsen klara, maten klar och tvätten ska hängas. OK jag hann inte träna men får se ridningen på 1,5h som mitt träningspass.

Nu checkar jag ut för dagen, hamnar i soffan eller dylikt och inväntar John Blund som inte är så långt bort!

Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - click here!

Likes

Comments

Nu rullar det på! Endast 10 dagar kvar tills vi drar utomlands 2 veckor (hoppas bara på soool, just nu är vädret inte så vackert där). Iaf, ny inkommande vecka och en massa som ska göras - såklart haha!

Tures planering
Måndag: Barbackatur
Tisdag: Longering
Onsdag: Markarbete & konditionsträning
Torsdag: VILAR
Fredag: Mamma rider ut
Lördag: Mamma promenerar
Söndag: Hoppning

Jag själv åker till Sthlm imorrn, jobbar dag tisdag, dag torsdag, långdag fredag och dygn lördag. På det så ska jag komplettera mitt PM, jobba med uppsatsen och plugga in PHTLS för kursen vecka 11. Tvätta under veckan. Hinna träna? Packa på söndag. Full rulle men som sagt den 16 mars så checkar jag ut från både häst, skola och jobb och bara är!

Till idag då. Rullat på för fulla muggar rent ut sagt! Kommer nog däcka tidigt ikväll. Klockan ställd på 06.20 (en söndagmorgon liksom) för morgonfodring av hästarna och sen ner till ridhuset för gymnastikhoppning med Tureman och som han gör det! Jobbade studs återigen för kvickheten och rapp i tassarna va han. Andra övningen "bom-hinder-bom" gjorde han också bra. Lyssnade inte två ggr på mig och rev MEN de två sista sprången på 1.05m så svarade han supersnabbt på skänkeln och flög över såå bra!

Sista övningen var en "serie" med bom och 10m till högre kryss och ytterligare 10m fram till större oxer. Jobbar väldigt mkt på att lägga honom liiite större på hinder så han vågar ta för sig och har nu gått bort från att hoppa med ett galoppsprång. Nu jobbar han på två galoppsprång och efter min semester ska han upp på tre galoppsprång - allt för att våga ta för sig samt att jag kan hjälpa honom när jag vet avstånden. På så vis kommer det (förhoppningsvis) bli lättare på tävling mot fristående hinder. Sista oxern ut låg på 1.10m och ja den klippte han som ingenting och vilken känsla jag fick! :D Inte alls att han backade eller trampa om före utan tog min skänkel och var med på att hoppa av större.

Idag var han bara så bäst! Äntligen börjar det kännas lätt och bra i hoppningen igen! :)

Nog om det! Kvällen avrundas med lite middag och sen bastukväll. Hörs.

Likes

Comments

Den efterlängtade våren försvann med besked, iaf nu när det fortsätter att snöa, hua! Tur vi åker bort om tolv dagar! Förhoppningsvis komma bort till solen och njuta i två hela veckor för att sedan förhoppningsvis komma hem till vår igen. Den som lever får se haha.

Just i detta nu gör jag inte många knop.. Bokat tåg för Sthlm på måndag och insåg att det blir en kort dag där vilket är toppen för då hinner jag med T på måndagen också så blir det inte en allt för halvdan vecka. Hade planerat att åka iväg och hoppa två klasser med Ture idag men vädret sa ifrån. När det är pay'n jump så kan det lika gärna få vara även om det är tråkigt att ställa in. Därför kastade jag om i planeringen igen för T och han får gå ett mixpass idag med både lösgörande/rakriktande och övergångar i kombination med lättare kondition. Ut i snön när det har slutat snöa som värst. Så får han hoppa i ridhuset imorgon istället - gymnastik tänkte jag mig, en studsserie och två andra övningar. Sista veckan som jag får jobba honom ordentligt innan vi åker så nu är det bara att köra! :)

Har även beställt hans licens och min egen nu också så snaaaaart kan jag äntligen börja anmäla till vårens tävlingar! :D

Dem första två tävlingarna som går av stapeln kommer ge honom en boost i självförtroendet innan vi går upp på planerad aktuell höjd igen.

Fagersta 17/4 - 95cm och 1.05m
(Västerås 1/5?? Om höjderna tillåter)
Falun 6/5 - 90cm och 1m

Sen är planen att han ska gå på 1m och 1.10m framöver om allting går som det ska, bara fortsätta träna och höja vår lägsta nivå ihop :)

Likes

Comments

Trodde det skulle lugna ner sig men njae inte riktigt.. Bara innan vi åker om 17 dagar så ska jag;

- Plugga inför PHTLS-kurs 14-15/3

- Skriva på uppsatsen så jag "kan" vara bortrest 2 veckor

- Jobba

- Motionera hästen ordentligt så han kan få sin välförtjänta vila under två veckor vi är borta

- Dagliga sysslor (självklart)

- Planera våren med allt vad det innebär (tävlingar, skola, resa (?) osv)

Helt enkelt få ihop allting!

Just för tillfället har jag betat av skoljobb och även fått tillbaka skoljobb som ska kompletteras. Ska få ordning på det imorgon tänkte jag så är det ur världen!

Nåja. Ska alldeles strax dra mig upp mot stallet och rida igenom Ture. Han vilade igår efter löshoppningen i söndags så lite lösgörande/rakriktande/tempoväxlingar/övergångar väntas idag. Imorgon väntas hoppning, lättare bana med hjälpbommar för att få flyt inför helgen! :)

Måndag: VILAR
Tisdag: Lösgörande/rakriktande/tempoväxlingar/övergångar
Onsdag: Hoppning
Torsdag: Longering
Fredag: Lösgörande/rakriktande/tempoväxlingar/övergångar
Lördag: Pay'n Jump två klasser
Söndag: Konditionsträning

Likes

Comments

Har blivit efterfrågad efter en utvärdering av diverse "rehab" grejer som Ture har och självklart ska jag fixa en sådan! :)

1. Accuhorsemat spiktäcke - Ett täcke som verkligen håller vad som utlovas. Länd/rumpplattan med spikar gör verkligen hela ländmuskulaturen och rumpan mjuk och avslappnad. Användning efter ridning i 30-40min ger en god blodgenomströmning till platsen vilket tydligt framgår när täcket tas av. Ture blir otroligt avslappnad med täcket på och börjar efter ca 5min att tugga och gäspa. Kan även användas före arbete men då står han ca 20min med det på.

2. Benmagneter - Då Ture tidigare år (innan han ens kom in i mitt liv) fick en spark på ett framben och som efterlämnade sig ett överben så gynnar magneten detta otroligt mkt. Mer resultat fick jag när jag fick ner hans galla (lindrig vrickning för två år sedan) och benet blev helt rent. Köpte därför en till magnet så jag kan ha på båda frambenen när han jobbat extra mkt och kan sedan varva och ha dem på bakbenen. Kan användas dygnet runt - REKOMMENDERAS STARKT!

3. Nackmagneten - Sätts fast i grimman. Kan användas på hästar som har ont någonstans och används då i rehabsyfte. Ture har sin nackmagnet efter ordentliga ridpass, får stå med grimman över dagen och slappna av ordentligt i hela kroppen. Märks skillnad när han har den på sig, han blir liksom "dåsig" och lugn. Värt varenda krona!

4. Back on track - I övrigt så har han ett back on track täcke som han har på sig vid transport för att öka på blodcirkulationen innan arbete. Back on track skrittäcke har han vid kallgrader eller uppvärmning inför hoppning eller dylikt för att få igång rygg och rumpa ordentligt :)
Back on track paddarna har han på sig när han jobbat ordentligt och jag vill ge honom bättre stöd än vad benmagneterna kan ge honom

Utöver allt detta så använder jag även Arnika linement. Masserar in det på aktuella områden och för att få bra effekt så masserar jag in det på muskulatur efter användning av spiktäcke. För att hjälpa honom med att "återhämta" benen så brukar han ibland stå med våtvärmande omslag/lindor med arnika några timmar alternativt som stöd över natten.

________________________________________________________________________

Tillägg; Han må ha många saker som nämns ovan MEN de används inte till överdrift. Jag märker stor skillnad på honom och hans beteende under ridning och efter ridning. Jag väljer dessa produkter till honom enbart för att ge honom det bästa, underlätta återhämtning och förbättra hans prestation. Skulle aldrig använda dem om jag inte såg att de hade dålig inverkan!
_______________________________________________________________________________

Hoppas du fick bra svar "Hästsurr" :)

Likes

Comments

Ture har verkligen alla möjligheterna till att hålla sig fin och fräsch i kroppen nu när hans arbete har trappats upp ordentligt. Allt det han gör för mig ger jag det här i gengäld till honom.

- Accuhorsemat spiktäcke för ländrygg/rumpa och bogparti
- Nackmagnet att ha på sig efter ansträngt arbete
- Benmagneter för frambenen (i hans fall), ökar på blodcirkulationen och är otroligt bra efter ansträngning eller dylikt

Utöver det så rids han med back on track skrittäcke vid kallgrader, har back on track täcke när han åker transport (under vinterhalvåret) för att få igång blodcirkulationen ytterligare samt innehar 2 par back on track stallbandage som varvas med magneterna.

Jag ödlar inte pengar hit och dit utan lägger hellre en större slant på saker som jag vet gör nytta! :)

Likes

Comments

Natt 2 av 3 avklarat för den här veckan. Bara fre-lör natt kvar. Lugn och sansad natt. Skönt då jag hade lite att göra idag. Dock inget skolarbete idag då jag inväntar uppdatering från skrivkompisen. Så lite ledigt därifrån iaf.

Efter jobbet så landade jag i soffan en timme innan jag drog upp till stallet. Ridhus och dressyr/markarbete var tanken idag. Han var ganska stel i måndags i högersidan och ville inte riktigt runda min innerskänkel så gjorde lite samma lika idag. Red först fram ordentligt i skritten och traven innan jag galopperade och lite stel/kantig kändes han i höger galopp. Iaf så fick han jobba med travbommar på rakt spår för att jag skulle känna så han tog lika mkt stöd på båda tyglarna även vid "balans"övningar. Två upphöjda galoppbommar på böjt spår för att begära mer böjning i kroppen, dessa sedan i nära anslutning till travbommarna. Tanken blev till slut efter uppvärmning på båda övningarna att lägga ihop det så jag fick in övergångar mellan trav och galopp. Han gjorde det suuuper, väntade och lyssnade på vad han skulle göra.

Avslutade på ett typ cavalettihinder på volt för att se så han var med mig och inte bara tog för givet åt vilket håll vi skulle samt att han inte skulle rusa. Även här riktigt bra. Basic basic basic men ack så fin galoppen blev i avslutningen. Kunde ställa inåt och utåt på rakt spår och ändå känna att han tog stöd på båda tyglarna. Bra pass! Det fick han avsluta med spiktäcket i 35min :)

Utöver stallet som jag kom hem ifrån typ två/halv tre så har jag pysslat här hemma också. Bytt gardiner, dammsugit och tvättat. NU känner jag för att typ dö i soffan. Haha slår jag på en film så somnar jag nog.

Såhär ljust och fint blev det *-*

Likes

Comments

Det blev vinter igen - med besked! Jag som hade såna vårkänslor för någon dag sedan och nu räcker snön upp över skokanten, blää!

Därav blev det omkastning av dagens agenda. Ture (som hatar när det snöar och regnar) fick vila idag istället för på fredag. Jag själv tog tag i uppsatsen, en 6000-10.000 ord lång studie.. Hejja eller inte. Men det lär ju göras. Den är på gång nu iaf. Annars har jag inte mycket att komma med. Ska alldeles strax slänga mig i duschen och sen placera mig i soffan och bara vara innan jobbet kallar för natt 2/3 den här veckan.

Något att se fram emot: Får jobba Tureman ett dressyrpass imorgon i ridhuset - Längtar

För övrigt satt jag och lyssnade på musik imorse och kom över en otroligt fin låt som verkligen stämde in överallt! Den lyckan jag hade i kroppen då var obeskrivlig. Att den här mannen är min för all framtid är ofattbart. Går igenom eld för honom <3

Likes

Comments

Grejat och donat för fulla muggar igår och fixat lite mer idag. Hjärtisen har fått flytta ut till sin king size bädd. Där av fick han även vila igår när det va mycket runt omkring på gården. Men ååh det blev så bra det här!

Jag har egentligen alltid velat ha Ture på box i o med att jag inte vet vad som händer utomhus under nätterna men nu när han har kommit till ro och sansat sig så himla mkt så har jag tänkt igenom både en och två ggr. OK jag har ingen boxkamrat för tillfället MEN det blev nog ännu bättre såhär! Lösdriften och den ytan han får gå på nu tillåter mig kunna ha benpaddar utomhus utan att de suger i sig massa om det är blött. Lösdriften gynnar honom om han får träningsvärk, han slipper stelna till i box över nätterna. Det gynnar även hans ben att få röra på sig mer fritt samt att han får vara ute i friska luften för han luftrör och lungors skull! Helt perfekt! Så OK att vi inte fick någon mer inhyrd efter flytt i helgen, jag har det hellre såhär nu hihi.

I och med detta så har även motivationen skjutit i höjden och jag längtar till varje nytt pass med Ture :)

Veckoplanering
Måndag: Markarbete (Styrka)
Tisdag: Uteritt - kravlöst (Kondition
Onsdag: Konditionsträning (Kondition)
Torsdag: Gymnastikhoppning (Styrka)
Fredag: VILAR
Lördag: Lösgörande/rakriktande/tempoväxlingar/övergångar (Koordination/styrka)
Söndag: Löshoppning eller hoppning (Styrka/koordination)

Vi kämpar på den här veckan också! Solen är framme mer, det är ljusare och det känns som att våren är påväg. Allting känns lättare. Träningen är någorlunda i schack nu också och jag har ca 3 månader kvar på skolan - TOPPEN!

Likes

Comments

Loooooove it! Alltså fyra dagars ledighet och strålande sol utanför fönstret. Nog för att det säkerligen kommer in moln snart så är det vårkänslor i kroppen, kan inte bli bättre när jag ska upp och spendera den friska luften med min fyrbenta bästa vän och bara njuta idag!

För övrigt så klev jag av natten nyss, 4h sömn men ändå någorlunda pigg ändå. Ska strukturera upp nästkommande vecka för Tures del, min egen del med träning och även påbörja D-uppsatsen. Mycket på gång nu.. Inte mycket bara nästa vecka utan överlag ändå trots att praktiken är över. I maj ska prio ett utbildningen gå av stapeln och troligen även AMLS utbildningen samt att C-kortet ska tas inom en snar framtid, Tures säsong drar igång osv osv. Tack o lov så går vi ju mot ljusare tider nu vilket gör allting lite lättare! Motivationen till allt är iaf på topp just nu :)

Likes

Comments