Header

Pay'n Jump idag. Valde att hoppa 90 och 1m inför helgen tävling i Surahammar. Satte båda rundorna varav 1m gav en otrolig känsla. Ahmen typ håll i dig matte haha!

Nej men han gjorde det riktigt bra. Jag tabbade mig lite i 90cm, åkte lite mer häst än red vilket gav mig fel avstånd. Har däremot en ängel till häst som räddade upp allt - 0fel. I 1m däremot RED jag och det fick jag utbetalning på, språngkurvan blir klockren och vi fick ytterligare en 0fel med oss. Galet nöjd! Bara att rida på samma vis på söndag också. Törs faktiskt säga att det äntligen har börjat släppa i hoppningen nu! :D LOVE HIM.

Efter intag av sen lunch så väntar nu äntligen gymmet för min del. Så jäkla skönt att äntligen ha tid att träna nu när skolan nästan är över! Äntligen kunna lägga fokus på träningen och fokus på hästen och hans uppbyggnad och utveckling :)

Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - click here!

Likes

Comments

Idag var han toppen!

Sakta men säkert börjar markarbetet/hoppningen sitta med herrn. Hackamore med de långa skänklarna fungerar toppenbra. Har slutat upp att vara tjafsig mot handen och förhållningarna går igenom bättre.
Idag var det en enkel genomkörare på två olika linjer och en mindre serie. Har tränat och tränat i två månaders tid nu så provade lägga upp sista oxern på 1.10. Visst hoppar han bättre. Lite lat och rev de två första gångerna även fast vi låg bra. Markerade ordentligt sista gången och då hoppade han bra. Löshoppar ju 1.40 utan problem så nog ska han palla hoppa 1.10 med mig på haha! Vet vad vi behöver jobba mer på. Mycket gymnastik för hans del för att få hans kropp att bli smidigare och att han blir rappare i benen! Kändes iaf superbra. Två vändor till med 90 & 1m sen ska det nog gå att plocka upp honom på 1.10 igen :)

Förövrigt så har det inte hänt så mkt idag. Klev av imorse och har bara tagit det lugnt hela dagen. Kollat på TV och kikat runt på datorn. Nu återstår bara lite plugg och sen sängen. Imorgon jobb 8-17 och slutspurten på uppsatsskrivandet. Mamma har hand om Tureman och skrittar ut honom på stummare underlag.

Snaaaaart kommer jag äntligen kunna slappna av och återgå till ett normalare liv igen där allting saktas ner och kanske går i 100km/h istället för 200km/h

Likes

Comments

Man börjar känna sig sliten nu inge snack om den saken. Kroppen börjar sega och huvudet känns som gröt. Kämpa kämpa på tisdag ska uppsatsskiten in!

Upp och hoppa iaf strax vid halv sju imorse, sen ändå till stallet.. Sommarvärme på förmiddagen, värme som jag gärna tagit vara på mer än att sitta bänkad vid dataskärmen. Iaf, herrn kämpade på bra igår och fick idag joggas ute i värmen på lite stummare underlag, red på lite på sandbanan också - sååå härligt att galoppera där! Hem och duschade av Tureman och matade i honom Mash innan jag for hemåt. Och nu sitter jag här efter att syrran utfodrat mig med mat (nej hinner knappt med den biten)

Sitter och filar på ett stycke i uppsatsen, litar artikel och funderar hur jag ska fortsätta för att det ska bli bra. Blir ännu en plugghelg ihop med jobbet. 8-17 imorrn där mamma har hästen så jag kan plugga och sen dygn 8-8 sön/mån. Gud vad jag vill att skolan ska vara slut nu så jag får återgå till lite mer vardagligheter, typ träna och lägga fullt fokus på Ture och ja TA HAND OM HUSHÅLLET.

Nästa vecka blir lite intensivare för herrn också vilket resulterar i att jag måste ha huvudet på skaft för att tillåta honom återhämtning i bästa möjliga mån. Jag vet att han går väldigt intensivt nu i maj men jag märker också att det är precis det vi har behövt för att komma igång ordentligt igen. I juni får hjärtat lite hoppvila och återhämta sig ännu mer :)

Måndag: Markarbete
Tisdag: Joggingtur på stumt underlag
Onsdag: Lösgörande/rakriktande/tempoväxlingar
Torsdag: Pay'n Jump
Fredag: Promenad
Lördag: Lösgörande/rakriktande/tempoväxlingar
Söndag: Tävling Surahammar

Likes

Comments

Då var ett delmål avklarat, att starta uppe i Falun, Dalahoppet. Även om klasserna inte var dem jag planerade att starta så har jag och Ture ändå gjort det ihop nu och han gjorde det bra! Första klassen 100% och ah andra klassen typ stolpe ut.. Men känslan är där nu och det är sååå kul!

90cm: En klockren runda från Tures sida. Överhoppade sig på vattenmattan vilket resulterade i tappad stigbygel och jag kan lova att hoppa Ture utan "fotstöd" är inte kul haha. Men tack vare min tränare så satt jag som klistrad i sadeln och han hoppade en felfri runda. Nya hackamore-bettet fungerar super också, en reaktionssnabb häst som inte störs av min hand.

1m: Ah lite stolpe ut nästan. Inte katastrofalt så då känslan var bra men resultatet var mindre bra haha! Helt plötsligt såg herrn krokodiler under hinder nr 4, vilket han hoppade på första försöket i klassen före, vilket nu resulterade i 2 stopp - surt men runt banan kom vi med ett ner också på näst sista. Sprången är klockrena nu och jag rider mkt bättre. Även här fungerade hackamore-bettet bra så fortsätter med det! :)

Det blir lite bit ihop och kom igen till nästa start nästa söndag men nu känns det som att jag börjar få kläm på det här! :)

Hemgång, stannade till och köpte Mash Sensitive åt honom också som han fick när vi kom hem. Stretch och linement. Fick gå ut med arnikalindor fram och magneter bak för att hjälpa benen på traven att återhämta sig. Känns för övrigt superfin och fräsch :D Nu väntas några lugna dagar för hans del och sen vidare planering i markarbetet/hoppningen för att få honom lite smidigare. Kommer bli så bra det här! Imorgon väntas en längre joggingtur för hans del och spiktäcke på.

Jag själv ska gröta ner mig i skoljobb nu i några timmar innan jag dör i sängen. Klockan ringer igen 06.15 blääää

Likes

Comments

Dagsjobb imorrn 8-17 och jobb 9-19 på tisdag, vilket innebär att jag troligtvis får köra upp skarpt prio ett. Börjar bli lite nervös faktiskt.

Likes

Comments

Kan säga som så att när klockan blir åtta ikväll så kommer jag vara död haha! För att hinna med min dag så stod klockan på 06.20, en söndag morgon liksom..

Började med stallet. Hoppning idag. Superfin häst. Dock stör jag mig fortfarande på att han, endast vid krysshoppning drar sig till vänster precis vid avstamp över hindret men inte alls när man lägger upp.. Kanske är det jag som är överanalytisk? Han är mjuk och fin i övrig ridning och inte motvillig någonstans, fin i kroppen (inga tecken på något rörelserelaterat) och inga ömheter vid stretching, palpering eller dylikt - Hmm.. Dalahoppet på torsdag, se över hur han hoppar då annars ta ut ET och se om det är något annat som behöver åtgärdas eller om Ture helt enkelt har fått någonting för sig för som sagt när hindren kommer upp så hoppade han klockrent, RAKT, jämt och fint, gav mig en riktigt bra känsla! Håller tummarna på det :) Fick sig ändå för säkerhetsskull en rejäl omgång med stretching och linement. Imorgon rids han ut på hårt underlag och sen får han stå med spiktäcke för att hjälpa kroppen. Kanske slänger på ett par arnikalindor över natten också för att hjälpa benen lite på traven också.

Måndag: Uteritt på hårt underlag
Tisdag: VILAR
Onsdag: Lösgörande/rakriktande/tempoväxlingar/övergångar
Torsdag: Tävling, Dalahoppet
Fredag: Längre uteritt med inslag av kondition
Lördag: Uteritt på hårt underlag
Söndag: VILAR

Kom i alla fall hem i god tid, hemma strax efter elva (wow för att vara mig när jag åker iväg med transport). Svidade om från stallkläder till finkläder och iväg för att ordna inför Agnes babyshower som blev riktigt lyckad verkligen.

Sen hem och kolla till karln som renoverar för fullt nere i källaren, så duktig! Sänkt ner taket under gårdagen och satt i spotlights idag och nu bilat upp för nya dörren! Jag har en händig man jag! Jag själv rullar på med min j*vla uppsats i någon timme innan sängen kallar. Ändå bra söndag :)

Likes

Comments

Kanske inte bara måsten, kanske var att ta i men med allt runt omkring som SKA göras så blir det mäktigt.. Ta bara uppsatsen som ett exempel - bara av att höra ordet uppsats får mig att kräkas nu!

Det som inte får mig att kräkas (skämt o sido) är Ture idag. Lastade och åkte själv med honom, alltså han är enorm! Från att förra året inte kunna åka själv med honom till att bara visa han transporten och åka iväg med honom - LOVE. Och pluspoäng är ju att han står som ett ljus i transporten medan jag går bort och fixar banan innan han lastas ur och görs i ordning.
Krävde inte supermkt av honom idag då han lullat runt med mamma ons-fre men lite ordning och reda skulle det ändå va! Grunderna är allt där jag ser viktigast på lösgjordheten och lydnaden. Får jag inte loss Ture ordentligt så kan jag inte till 100% få en lydig häst om det är något som inte är uppvärmt ordentligt!

Så här är övningen från Hippson:
Travbommar på mittlinjen där jag red serpentiner över dem för att hela tiden ha kontakt och kontroll på yttersidan och ha Ture med mig runt innerskänkeln. Loss i kroppen, nästan som smör i traven. Valde även att galoppera rätt upp mellan bommarna för att verkligen ha honom rak, lite knackigt, nog märks det att han inte aktiverat kroppen ordentligt sedan i lördags. Men nöjd är jag ändå. Han är med mig, galoppombyte sitter nu utan att han ens rusar. Han går statigt i sin form i galoppen nu också och jag kan typ "åka" med - med andra ord behagligt. Kan lägga ner honom lång och låg om jag vill men ändå veta att jag inte behöver ta i och nästan dö för att plocka upp honom på bakdelen igen.
Avslutade med att hoppa ett pyttekryss åt båda hållen. Iritation när han drar åt vänster över hindret i höger varv.. Få se hur han är imorrn med det.

Imorgon väntas nästa övningar med fokus på hoppningen. Hade tänkt mig en kombination och två olika linjer där Ture ska jobbas mer på bakdelen och komma upp med nosen. Övningen kommer också från Hippson! :)

Två bilder från Storbyns hoppning 1 Maj :)

Likes

Comments

Trött och åter trött, har tungan rätt i munnen på dagarna och grillar huvudet på kvällarna..

Nyss avslutat plugget för ikväll. 1,5h avverkat. Ögonen går i kors och huvudet är bokstavligt talat varmt så in i *. Fullt fokus under gårdagens körning på flygfältet och likaså idag under stads- och landsvägskörningen. Hemkommen från utbildningen strax vid sju, slänga i sig middag och sen starta upp datan. Snaaaaart bara en vecka kvar sen är uppsatsen (nästan) ett minne blott.

Ture saknar jag sönder också, var där senast i lördags och red. Abstinens.. Tack snälla mamma som tar hand om honom och motionerar honom under den här knökade veckan. Utan mamsi skulle det bli svårt att hålla mitt schema med hans träningar och tävlingar, inget hafs hafs här inte! Usch skulle ha sånt dåligt samvete av att liksom bara tuta och köra med Ture och inte ha någon riktig plan med ridningen. Men ah tack vare mamma så kan jag hålla mina planer mot målen.

Ser över lite övningar som Ture ska få jobba med under helgen också. Fått hem Hippsons tre hoppböcker med totalt 70 olika övningar varav 4 stycken kommer nyttjas under lördagens och söndagens markarbete och hoppning.

Nu: SOOOOVAAAA inför uppkörning prio ett imorrn, klockan ringer 05.15....

Likes

Comments

Dag 2/5 på utbildningen och jag är redan både kokt och stekt i huvudet... Inte att det är jobbigt på så vis, men det är fullt fokus som gäller. Hemma ca 18 om dagarna och då väntas plugg.

Helt grötig i skallen som sagt.. Försöker få något vettigt utan skrivningen ikväll och tror jag fick ihop något användbart iaf.. Efter dagens körningar så ekar ljudet från backsignalen från ambulansen i huvudet på mig och jag ser typ koner överallt haha! Vetskapen om att jag vid hemkomst skulle sätta mig här var minst sagt deprimerande då mina ögon går i kors och huvudet är kokhett - sen kan vi slänga in min förkylning på det också så blir det komplett!

Fullt fokus i tre dagar till sen kan jag pusta till helgen. Utbildningen är klar då och plugget är nästan i hamn. Jag ska äntligen upp till stallet igen (5 dagar ofrivilligt därifrån den här veckan). Då väntas som sagt lösgörande + markarbete på lördagen och hoppning på söndagen inför nästa veckas tävling igen.

Likes

Comments

Dag 1 av 5 avklarad av veckans utbildning. Grillat huvud och trött kropp efter uppstigning 05.10.

Teori hela dagen och hjärnan är som kola just nu. Bara att bita i och jobba med uppsatsen någon timme innan ögonen säckar ihop haha! Upp imorrn igen och då är det dags för körgårdsövningar. Långa dagar blir det men men, lite koffein på det så klarar man dagarna galant eller hur..?

Ihop med uppsatsen sitter jag och kikar på lite nytt jag skulle vilja ha hehe. Hade inte suttit fel med en ny tävlingskavaj och en ny hjälm till det, även bjussa på ett PS Hackamore åt Ture nu när han verkar trivas på hack och varför inte ett nytt tävlingsset som jag länge tänkt köpa. Majlönen, kanske kanske eller varför inte en present åt mig själv när jag snart blir ett år äldre, vårt att tänka på!

Hjälmen och den ljusa kavajen skulle u vara så snyggt! Och Ture skulle bli döläcker i orange set från Schockemöhle - drömmar!

Likes

Comments