Header

Grejat och donat för fulla muggar igår och fixat lite mer idag. Hjärtisen har fått flytta ut till sin king size bädd. Där av fick han även vila igår när det va mycket runt omkring på gården. Men ååh det blev så bra det här!

Jag har egentligen alltid velat ha Ture på box i o med att jag inte vet vad som händer utomhus under nätterna men nu när han har kommit till ro och sansat sig så himla mkt så har jag tänkt igenom både en och två ggr. OK jag har ingen boxkamrat för tillfället MEN det blev nog ännu bättre såhär! Lösdriften och den ytan han får gå på nu tillåter mig kunna ha benpaddar utomhus utan att de suger i sig massa om det är blött. Lösdriften gynnar honom om han får träningsvärk, han slipper stelna till i box över nätterna. Det gynnar även hans ben att få röra på sig mer fritt samt att han får vara ute i friska luften för han luftrör och lungors skull! Helt perfekt! Så OK att vi inte fick någon mer inhyrd efter flytt i helgen, jag har det hellre såhär nu hihi.

I och med detta så har även motivationen skjutit i höjden och jag längtar till varje nytt pass med Ture :)

Veckoplanering
Måndag: Markarbete (Styrka)
Tisdag: Uteritt - kravlöst (Kondition
Onsdag: Konditionsträning (Kondition)
Torsdag: Gymnastikhoppning (Styrka)
Fredag: VILAR
Lördag: Lösgörande/rakriktande/tempoväxlingar/övergångar (Koordination/styrka)
Söndag: Löshoppning eller hoppning (Styrka/koordination)

Vi kämpar på den här veckan också! Solen är framme mer, det är ljusare och det känns som att våren är påväg. Allting känns lättare. Träningen är någorlunda i schack nu också och jag har ca 3 månader kvar på skolan - TOPPEN!

Likes

Comments

Loooooove it! Alltså fyra dagars ledighet och strålande sol utanför fönstret. Nog för att det säkerligen kommer in moln snart så är det vårkänslor i kroppen, kan inte bli bättre när jag ska upp och spendera den friska luften med min fyrbenta bästa vän och bara njuta idag!

För övrigt så klev jag av natten nyss, 4h sömn men ändå någorlunda pigg ändå. Ska strukturera upp nästkommande vecka för Tures del, min egen del med träning och även påbörja D-uppsatsen. Mycket på gång nu.. Inte mycket bara nästa vecka utan överlag ändå trots att praktiken är över. I maj ska prio ett utbildningen gå av stapeln och troligen även AMLS utbildningen samt att C-kortet ska tas inom en snar framtid, Tures säsong drar igång osv osv. Tack o lov så går vi ju mot ljusare tider nu vilket gör allting lite lättare! Motivationen till allt är iaf på topp just nu :)

Likes

Comments

Som sagt, hemma och i full gång direkt. Kom hem igår vid tretiden, fixade klart PM och slappade sedan då mamma fixade hästen. E hade fixat rosor, choklad och ett gudomligt fint smycke som "dagen-efter-alla-hjärtans-dag <3

Vaknade upp före klockan idag. Utsläpp av hästarna och fix innan mamma kom och kopplade för släpet - löshoppning idag. Känner att det gör honom gott samt att han måste ta eget ansvar och inte bara förlita sig på att någon rättar honom. Kan ju säga som så att om han ska börja hoppa och använda kroppen vid dem höjderna så vette sjutton om jag hänger på alltså, men jädrars vad fint han hoppade! Kom igenom hela kroppen och visade att han inte bara kan hoppa kamelhopp haha!
På tal om present så fick även Ture en alla hjärtans dag present av mig, ett spiktäcke (accuhorsemat) som han fick prova innan vi åkte ner. Stod med endast ländplattan i 10min men det syntes redan vid uppvärmningen i longeriingen att han slappnade av i ryggen och i bakdelen. Fick även stå med det i 15min efteråt också men då med bogplattorna också - slappnade av ordentligt så täcket var absolut värt pengarna för min prins!

Nu börjar det ta sig!
Ordentlig markbom före och sedan att mindre hinder intill oxern så han verkligen sträcker ut kroppen, håller upp frambenen längre i luften och öppnar upp bakbenen bättre. Var såå roligt att se honom själv idag, det riktigt lyste om honom <3

Samma här! Ordentlig markbom för att verkligen ge honom chansen att klara hindret. Stigsprång och litet hinder efteråt för att verkligen ge honom alla förutsättningarna att klara det på bästa sätt och kunna boosta hans självförtroende på stora hinder också :) Fanns inte en tvekan om att han skulle över det här heller, han typ kliver över. Min fina kille <3

Imorgon får han sig en uteritt på grusvägarna, jogga av honom och bli av med lite träningsvärk. På lördag ska vi troligen jobba bomövningar av olika slag och på söndag blir det lite lättare kondisträning.

Likes

Comments

Åkte upp till Älvdalen i måndags morse för typ vinterkörning/halkkörning/utbildning. Tredagars, mån-ons var vi där. Klart en av de roligaste sakerna jag har gjort! Åh så himla fint och fridfullt va det också. Att släppa allt och bara vara här i tre dagar gjorde gott!

Första dagen var vi ute på isen och körde, kände av hur bilen betedde sig och gjorde några övningar. Tre avåkningar tror jag vi hade den dagen, tre eller fyra - helt ok för att vara på is tkr jag. Dag nr 2 innefattade körning på en lång upp-plogad bana, också här med flera övningar. Här kom det några fler avåkningar varav jag stod för en av dem. Hahah alltså jag dör när jag ser bilden! Kom från backkrönet där konerna är och fick kast ut till vänster.. Jaja skottades loss finfint!

Sista dagen bestod av frikörning runt hela banan. Rullians på alla fem bilarna och peppa peppa så kändes det bra när vi hade kommit till 5 varv runt när jag nämner så fint för "kollegan" i bilen att vi nog har lärt oss att hålla oss på vägen nu. BOOM där kom nästa avåkning haha. Liiite värre än min fina avåkning på tisdagen.

Petades tillslut ner till tredje "värsta" avåkningen. Den avåkningen kom när vi tävlade i lag och skulle köra hela banan runt. Man blir lite för på och glömmer att bromsa vilket lagkamraten gjorde. Kanske inte ska nämna exakt vad som hände men den stackars ambulansen fick inte följa med hem till Västmanland utan behövde en liten service så att säga ;)

Tre otroligt givande dagar för bilkörningens skull men också tre härliga dagar med ett härligt gäng. God gemenskap, skoj och skratt har det varit. Skönt att komma hem absolut, hem till vardagen och mina hjärtisar men jag ska inte sticka under stolen med att jag gärna varit kvar någon dag till!

Likes

Comments

Onsdag, mitt i veckan. Dag ut och dag in rullar det på. Fort går det, men inte tillräckligt för att våren ska trampa in - GE MIG VÄRME! Uhuhu för kallt nu och värdelöst när det inte ens finns snö på marken, stenhårt överallt ;(

Nog om det! Snart så blir det väl bättre väder och bättre underlag också på det. Fullspäckad dag igår som sagt. Ture gick på åkern, även där värdelöst underlag så blev inget intensivt arbete. Lösgjorde i skritten, travade där jag kunde och galopperade på raka spår i koooort galopp. Godkänt pass iaf. På så vis kan han inte vara trött för kvällens hoppträning. Även fast det blev hej kom och hjälp mig i lördags så är jag ändå laddad inför ikväll. Jag vet att han kan min skruttgubbe. Det ska bara plockas fram i honom.

Så med andra ord så pyser jag inte upp till stallet förrän halv fem så lite tid har jag kvar här hemma. Bearbetat lite mer på mitt PM som nu har 2200 ord/2500 ord (minst). Alltså bara 300 ord kvar! Sen är det finslipet kvar på den bara.

Gymmet fick jag ju glömma idag (bläää!) men får väl helt enkelt se hoppträningen som ett träningspass ändå, jag sitter ju liksom inte och åker häst! ;) Kanske slänga in lite basic övningar här hemma så jag iaf rör på mig nånting. Då har jag nästan hunnit med allt för idag. Kanske kanske hinner jag med att slänga upp nya gardiner också. Vill ju ta allt i samma veva och inte ha blandat liksom.. Hörs!

Likes

Comments

Livet - i tre månader till. Det ska jag stå ut med. Planera, strukturera och göra. Snart klar. Snart får jag "leva" igen.

Jaopp, lite så det känns nu faktiskt på sluttampen av pluggtiden. Gått i 200 ända sedan januari 2016. Jobb 100%, plugg 75% och häst i princip på heltid (tack mamsi för all hjälp med Ture). Petat in egen träning här och var lite sporadiskt för att inte dega ihop. Hunnit med huset, gift mig, och försökt ta vara på fritiden som funnits som en liten glimt vid sidan av bara typ sagt hej till vänner som nu vissa gånger känns långt långt bort. Men snart så, snart återgår livet till det normala, hoppas jag!

Litet tankesläpp såhär på en tisdag morgon/förmiddag. Betat av ytterligare ord in i PM som ska vara klart helst på söndag då jag åker till Älvdalen på måndag för körutbildning. Bara 750ord kvar... Blä Och fram tills körutbildningen så ska Ture jobbas igenom ordentligt, lite mer intensivt för att sedan inta en två (tre) dagars vila när jag är borta.

Ska alldeles strax ta mig upp dit, till han på fyra ben och njuta ute på åkern, njuta av solen idag som tittar fram. Minusgrader men solen är iaf framme. Fylla på med lite energi och lycka av att få spendera tiden med Ture. Vi hörs!

Likes

Comments

Avslutar dagen på bästa sätt, en bastukväll och kalldusch på det (låter knas men sååå skönt), man känner sig som ny liksom. Skönt att slappna av för att sedan gå och lägga sig i renbäddad säng och starta en ny vecka återigen.

Dagen har bjudit på både det ena och det andra, fått mycket gjort men ändå inte stressat. Långfrukost imorse för att sedan sätta mig med det förbaskade PM:et som inte tar någon form alls tycker jag.... Iväg till stallet efter lunch för en barbackatur på 45min. Bra avslut för Ture också. Nya tag kommande vecka för hans del också. Avslutade eftermiddagen/kvällen med att vika undan tvätt, städa för att sist avsluta med hemmagjord pulled chicken och strips - omnomnom. Nu ett avsnitt av Pretty Little Liars innan sängen kallar inför ny vecka igen. Redan vecka 6 nu och inne i februari.

Upplägg vecka 6
Måndag: VILAR
Tisdag:
Konditionsträning
Onsdag:
Hoppträning
Torsdag:
Promenad och NH-träning
Fredag:
Markarbete
Lördag:
Lösgörande/rakriktande/tempoväxlingar
Söndag:
Pay'n Jump (en eller två klasser)

Utöver det så blir det färdigställande av PM, träna och jobba. Man vet iaf om att man lever så att säga!

Likes

Comments

Åkte iväg med inställningen om att det skulle gå riktigt bra då känslan sa så men vet inte riktigt om jag var lika nöjd när jag åkte hem från Pay'n Jumpen.. Två klasser, en godkänd och en katastrofal, usch!

1m: Hoppar hela banan riktigt riktigt bra, en härlig känsla tills vi går mot sista hindret. Jag vet med mig själv att jag måste rida och inte slappna av. Jag rider mot sista oxern OCH VAD GÖR HÄSTEN?! Jo men eh jag tycker vi stannar här.. Kräks! Godkänd fram tills sista hindret med sånt bra flyt än tidigare.

1.10: Ingen klass att snacka om egentligen. Bara en massa mellanlägen. Gas och broms funkade inte riktigt och där jag tyckte han kunde hoppa av (vilket på film också är ett bra avstånd) så petar han in ett liiitet till och plockar med sig hela hindret istället.. Dubbelkräks! Alltså med den kapacitet han har så skulle han kunna hoppa hur bra som helst om han liksom vågade ta för sig mer. Red verkligen framåt här utan att backa för mkt men får helt enkelt ändra om min träning med honom igen för att knäcka den här biten också..

Träning som resulterar i:
- Löshoppning där han får lösa allting själv
- Markant utdragen marklinje så han får chans till bättre språngkurva
- Enklare serier för att boosta upp hans självförtroende att hoppa av korrekt på större hinder
- Fortsätta med gymnastikhoppning

Note till mig själv - VÅGA SLÄPPA KONTROLLEN OCH SLUTA RATTA I HOPPNINGEn
Och börja ställa lite mer krav på honom och inte stryka honom medhårs hela tiden.
MEN jag måste ge honom en eloge iaf - ärligare häst får man leta efter. Trots att han kryper in i botten och har sämsta förutsättningarna för att klara oxrarna så hoppar han, han kan lite gärna stanna gång på gång men det gör han inte. Tids nog blir det bra. Just idag kändes det motigt dock. 3 steg fram och två¨tillbaka. Bit ihop och kom igen.

Likes

Comments

Vaknade upp lite senare än planerat idag men antar att det behövdes då. Hamnade i soffan med frukosten och slog på Equisport för att kolla på tävlingarna i Helsingborg, inspiration på hög nivå och även motivationsboost för mig gällande Ture. Är så grymt peppad till hela året med honom!

Hoppträningen i onsdags gick över förväntat. Tror han kände sig lugnare med ett lite skarpare bett där vi slipper dragkampen med varandra. Hoppade förra veckan på vanligt tredelat men det gick över huvudtaget inte.. Bytte till mitt Beris kimblewick bett med tungfrihet vilket jag hoppade på under pay'n jumpen förra helgen och han verkar trivas med de. Snuttar på det som om det vore en napp haha!

För övrigt idag så ska hästen ridas igenom ordentligt, jobba loss sidorna, övergångar och tempoväxlingar för att allt ska fungera så bra som möjligt under morgondagens pay'n jump. Valde att lägga upp honom på 1m och 1.10 då han känns väldigt fin och fräsch! Får jag honom bara där jag vill ha honom imorgon så kan det även gå vägen med att bommarna ligger kvar, men å andra sidan så är det ju övning inför säsongen så bättre att felen kommer nu så jag vet vad jag ska jobba vidare med :)

Senare i eftermiddag blir det ett träningspass på gymmet, iaf vad jag har planerat och ikväll kommer Anna hit på filmkväll, såå länge sedan vi hade någonting sånt. Se om syrran blir med också. Annars så rullar fredagen på i godan ro. Ska även passa på att slänga i en tvättmaskin till innan jag drar iväg snart.

Likes

Comments

Haft en väldigt behaglig onsdagsmorgon. Vaknade strax vid sju och klev upp, åt frukost i godan ro till två avsnitt av Pretty little liars, kan se den flera gånger om haha!

Hamnade sedan här med mitt PM, bokade tågbiljett tills imorgon och dubbelkollade just med mormor om lunchen här om ett tag. Hoppträning ikväll. En lugn och skön dag! Lite träningsvärk från gårdagen då Ture fick sig ett konditionspass med lite inslag av styrka då snön ligger kvar i spåret där jag håller till. Jag stod i fältsits nästan hela tiden (inte i pauserna) i 20 min så lite trött i benen efteråt. Men så fin häst! Älskar det där spåret verkligen - alla årstider om då det är avsatt som ridväg.

Alltså vem kan inte älska det här? Alla bra ridvägar, allt lugn, härlig natur och så mycket möjligheter! :D

Tog mig sedan vidare till gymmet själv och körde igång lite snällt med kroppen. Löpband 20 min och bålstyrka 20 min. Dagen var tänkt till gym på fm men som sagt hamnade med mitt PM istället som i sin tur är lite viktigare.. Får helt enkelt se hoppträningen som min träning ikväll och hoppas att min häst är lite mer sansad än förra gången haha!

Likes

Comments