Header
View tracker

Lite samma lika idag. Inga superinlägg direkt. Mycket att göra. Mycket i huvudet. Trött och seg efter nattjobb trots lugn natt. Ledig lördag men dygnsjobb imorrn. Min helg det!

Ska göra den snäppet bättre ändå genom att åka upp till min guldklimp och skritta ut en längre vända efter passet i ridhuset igår. Passar bra i och med underlaget också. Mjukt igår och hårt idag. Försöker alltid tänka så, så att jag varvar hela tiden för att minimera förslitningsrisken. Så ah idag får det bli en längre skrittur, försöka slappna av och njuta av den här decemberdagen så gott jag kan.

Börjar kännas i både kropp och knopp att jag både pluggat och jobbat, kombinerat och planerat nu under hösten. Och jag ljuger om jag säger att det har varit lätt. Inte det minsta lätt att få ihop allting. Men slutdatumet är nära (enligt mig när jag vet NÄR). 31 maj 2017 är jag färdig med min VUB och jädrars vad skönt det ska bli! Att bara lägga fokus på jobb och fritiden istället för att peta in allt plugg också. Men ett tag kvar. Kämpar på december ut sen lugnar det ner sig lite iaf - hoppas jag.

Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - click here!

Likes

Comments

View tracker

Jobbar hela helgen, natt idag och dygn söndag till måndag. Kämpa kämpa typ! Mkt som ska planeras och hållas reda på nu..

Tur nog så har jag min fristad i stallet uppe hos min fina prins. Bästa platsen att slappna av på, inga krav, ingen stress o press - så skönt! DOCK börjar pelleplutt bli en aning pigg just nu efter all halvfart och vila hit o dit så jag börjar faktiskt fundera på om jag ska korta ner hans vila över jul o nyår och splittra upp den istället. Han har ju trots allt vilat från hoppning sedan 29:e oktober och därefter lullat fram. Han ska fortfarande vila från hoppningen men markarbete kommer jag lägga in mer istället. Han var superfin idag i ridhuset när vi jobbade med bommar. Red igenom honom ordentligt i skritt o trav och tog även en galopp o kände på honom i o med nya sadeln samt nya Beris flippanbettet. Kändes riktigt bra. Lite latjolajban tyckte han de va men för övrigt superfin!

Imorgon får han sig en skrittur ut, powerwalka för att jobba igenom kroppen och på söndag vilar han igen. Sen får vi se hur jag lägger upp det för honon :) Han känns riktigt fin och fräsch efter sitt break iaf!

Likes

Comments

View tracker

För att jag ska hålla min motivation uppe ordentligt så behöver jag sätta upp vissa mål (i det här fallet delmål) för mig och Ture. INTE för att pressa honom dit eller att vi MÅSTE dit, utan bara för att ha något att sträva efter. Kommer vi dit så är det bara kul, och gör vi det inte så får vi fortsätta träna på det som brister.

Mål inom tävlingen

- Felfria 1m avd A

- Felfria 1.10 avd B

- Möjligen starta 1.10 avd A

- Debutera 1.15/1.20 (om om om allting känns helt hundra)

Det är den kortsiktiga lilla planen för kommande år, hans tävlingsplanering håller på att fastställas sakta men säkert. 1m ska fortsättas som vi avlutade höjden, med nollor och omhoppningar för rutinens skull. 1.10 ska fortsättas i avd B då vi båda två är otroligt nya och färska på den höjden. Känns det bra efter sommaren så kanske han får gå upp i avd A där och möjligen nosa på snäppet högre till hösten. Ingen press och ingen stress. Han ska tycka det är roligt och vilja hoppa. I godan ro bygger vi upp självförtroendet hos oss båda!

Mål inom träningen

- Lägga in betydligt mer markarbete i min planering och få honom ännu mer ridbar

- Stärka upp galoppen och bygga bakdel

- Förbättra frambenstekniken

- Behålla hans framåtanda! :)

Ture är redan hyfsat fin i ridningen men behöver finjusteras en del för att få alla pusselbitarna på plats. Där faller markarbetet in. Mycket bommar, travbommar, cavaletti, galoppbommar, traggla traggla lydnad. Han behöver bli mer lyhörd när det gäller sån här typ av träning och bommar kan man aldrig få för mycket av.
Galoppen ska stärkas ytterligare (även rakriktningen kommer in här). För att få hans galopp ännu bättre krävs det mycket tempoväxlingar, halvhalter och få honom alert för mig och vad jag vill. Konditionsträna för flåset. Klättra och göra övergångar för bakdelen samt studshoppning m.m. Bland annat klättring och studs även för framdelen där hans frambensteknik ska förbättras. Han måste bli rappare upp med framdelen. Också här faller övergångarna in så att han "lättar" av fram och kommer mer på bakdelen.

PLUS att jag bytt ut hans hoppsadel och dressyrsadeln ska stoppas om helt vilket borde göra hela hans stora kropp en enormt stor tjänst! :)

Lite såhär går planerna just nu och jag verkligen längtar efter att få sätta dem i verket efter nyår. Tures vintervila infaller den 23 dec - 1 jan (där han kommer stå helt och hållet och bara vara) men tills dess kommer han hållas igång även om det till största delen är kravlösa pass med lite inslag av lösgörande och rakriktande.
Tandläkaren kommer även ut i december igen och kollar munnen så han är grön där också och ordentligt fit for fight inför nästa år.

Du är välkommet år 2017!

Likes

Comments

Ny sadel i förrgår och ordentlig genomgång av kroppen idag för lillskrutten! Återigen min plånbok tackar mig inte men mitt samvete och Ture tackar mig betydligt mer!

Endast det bästa för den bästa och jag lägger gladeligen ner mina pengar på att hålla min häst fräschare än fräsch när jag har den möjligheten. Att veta att min magkänsla har rätt och att saker kan korrigeras. Att veta att jag är på rätt spår och att det hela tiden blir bättre och bättre känns också så himla bra i hjärtat. Nu är Ture loss och fin i kroppen och ska vila imorgon och på fredag och sen skrittas lördag och söndag. Sen kan jag rida enligt min planering innan han ställs av helt!

Likes

Comments

En svart Prestige Roma Jump fick min lilla prins i tidig julklapp idag. Det bästa till den bästa! Min plånbok var dock inte liiiika exalterad som jag ;)

Tureman har jag även beslutat att ta ner helt och hållet på halvfart och inte ha något som helst fokus på någonting nu under resten av året. Lite lättare styrkepass men that's it. Han ska få ta igen sig, komma ikapp i kroppen efter det här årets förändringar och samla på sig ny och fräsch energi inför nästa år. Samma gäller för mig. Ny och fräsch motivation och nya planer och mål ska sättas så blir det bra det här! :)

Likes

Comments

Men inte gnäller jag för det heller, nope far fram i samma tempo ändå. Tar en Alvedon eller två och sen är det bara att tuta och köra, right?

Inte riktigt tid att vara sjuk nu känner jag, alltid dålig tajming haha! Jobbade dag idag och kände mig halvt död med en näsa tjock som jag vet inte vad och ett huvud som sa upp sig halvvägs in i arbetspasset.. Tur att Ture bara skulle longeras idag och inte göra något kraftansträngande för min del. Longerade i godan ro varvat med att jobba honom nära inpå mig från marken, superduktig. Imorrn vila för hans del och jag kör på med ett besök på larmcentralen i Västerås och vidare till Fagersta för en natt därefter. Tenta å fredag igen seeeeen lugnar det förhoppningsvis ner sig litegrann!

Nu ska jag fortsätta sippa på mitt te, hoppas att den bultande känslan i fingret ska sluta och att näsan ska ge med sig innan jag går och lägger mig!

Världesns bästa <3

Likes

Comments

Stockholm och snö, sen behöver jag inte säga så mkt mer haha! Hela Sthlm stod stilla, och då menar jag verkligen stilla när snön vräkte ner i tisdags och över natten till onsdagen. Är glad att jag ändå bor här i Dalarna :P

En tvådagars intensivkurs i PS-utbildning (prehospital sjukvårdsledning) med avslutande tenta och praktiska övningar igår. Satte tentan med endast ett fel (trodde jag failade totalt på den..). Kändes så himla skönt att åka hem med tåget och känna att ännu en tenta kunde bockas av. Tack Sofie också för att jag fick spendera nätterna hos dig! :)

Hemma igen då och allting rullar på som det ska, typ. Ture fick behandling igår (en genomgång av kroppen bara), så idag ska han bara skrittas ut. Köpte även magneter åt honom så nu ska jag se om jag får de resultat jag vill ha! Har hört mkt gott om dem! :) Har även fått mitt schema för praktiken och jag kunde inte ha blivit lyckligare! Alla tiderna är optimala för mig OCH för Ture. Jag kommer kunna göra en bra planering för han och hans vila utan att det blir hattigt liksom - perfekt! Plus att jag inte sliter ihjäl mig heller ;)

Ska alldeles strax kicka igång den här dagen också bestående av stall och plugg typ. Försöka få ordning på en uppgift som ska in på måndag, heja heja!

Likes

Comments

Tycker kanske inte att det är fullt så kul med snö som andra kanske tycker. Nog för att underlaget blir mjukare att rida på men det är nog nästan allt haha! Att det är snorkallt, det är mitt största problem när jag inte har någon riktig vinterjacka än..

Men men. Rider man så blir man varm! Iaf jag, allra helst när det snöar (Ture hatar när det snöar/regnar och stretar/springer gärna lite extra..) Ändå tkr jag att passet var hyfsat. Lösgjorde i skritten, joggade på stora volter och åttvolten i traven och sist galopp på rakt spår. Avslutade och skrittade hemåt. Inget krävande alls egentligen. Han går ju som tidigare nämnt på lite sparlåga efter en intensiv höst och ska gå lugnt nästa vecka också, sen blir det ett litet ryck innan hans vila i mitten på december med inslag av bomjobb och styrka.

Veckan som kommer blir även fullspäckad (as usual hehe). Hemtenta imorrn, utbildning i Köping med jobbet på tisdag sen styr jag kosan mot Sthlm för att vara där med skolan ons-tors och sen hem. På torsdag kommer Marlene och "behandlar" Ture. På fredag är jag ledig vilket innefattar plugg på hög nivå. Lördag jobbar jag heldag och på söndag är jag ledig vilket också innefattar plugg.

Tures vecka
Måndag: Skrittur
Tisdag: VILA
Onsdag: VILA
Torsdag: NH/longering/promenad
Fredag: Skrittur
Lördag: Mamma rider
Söndag: Lösgörande/rakriktande arbete på åkern

Likes

Comments

Snö.. blaskig och kall snö har fallit över Fagersta under natten.. Ingen riktig tjäle heller så det kommer ju bara bli sörja av allting. Inte nog med det så ska det frysa på till helgen EFTER att allting har fallit ner. Nog för att jag vill ha snö, men jag hoppar gärna över den blaskiga sörjiga delen haha.

Nog om det! En natt avklarad på jobbet i Fagersta. En lugn och skön natt. Vaknade upp halv åtta och trodde jag missat något larm men icke. Utsövd! Ibland behövs dem nätterna också. Åkte hem i godan ro och sitter nu här med en kopp kaffe och ska strax upp till stallet för att kolla läget. Ture har nämligen fått en stallkompis. Han har äntligen fått sällskap så han kan gå in på box igen, alldeles lagom till detta grisväder. Hans granne är ett 7årigt sto så han blir väl lagom glad av sig haha. Hade iaf gått jättebra vilket är så skönt.

Förövrigt så går Ture på halvfart den här veckan just för att jag tycker han förtjänar det och behöver det. Samla på sig ny och fräsch energi och vila upp kroppen. Blir inte så mkt ordentlig ridning ändå förrän jag får dit broddarna. Ska försöka få dit dem på torsdag. Men annars så har han bara två "ordentliga" pass den här veckan annars väldigt chill.

Måndag: VILA
Tisdag: Skrittur ut (barbacka?)
Onsdag: VILA
Torsdag: Uteritt, längre tur i alla gångarterna (om underlaget tillåter)
Fredag: Lösgörande/rakriktande jobb, skritt och trav
Lördag: Uteritt (barbacka?)
Söndag: Sadelutprovning

Likes

Comments