Header

Inte riktigt det vädret man vill vakna upp till när man planerat att konditionsträna och klättra med hästen idag.. Får helt enkelt se hur det ser ut i backarna. Har iaf två backar att vara i som är bättre än de andra. Ger bra grepp även om det regnar men det hade ju varit tacksamt om det kunde avta lite iaf, annars kan jag lika gärna ta med schampo och balsam på en gång hahah. Senare idag ska jag träffa Matilda för en catch up fika och sen ikväll nada planerat för då är det soffläge och lugna puckar vid TV:n som gäller.

Nog om det. Bjuder på lite bilder igen som min fina vän Emelie tog på mig och Ture igår när han joggades lite lätt på åkern efter tävlingen i helgen. Kunde ju inte rida fram ordentligt den dagen då han var mest högt upp i skyarna haha. Satte på gramanen endast för att verkligen vägleda honom till bekväm joggingform och såååå fin han var. Mjuk och fin och galoppen fick verkligen ett STORT plus!

Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - Click here

Likes

Comments

Visst är det alltid kul när lönen ramlar in varje månad. När kontot plötsligt fylls upp med lönen av det arbete du gjort under en månads tid. Jo visst är det roligt. Det är roligt ena dagen för att sedan några dagar sedan, kanske redan dagen efter vara tråkigt igen då alla räkningar ska betalas. I viss mån kanske man tjänar ihop så pass att man kan spara undan en summa pengar varje månad också och känner att "yes äntligen är sparandet igång igen" efter en månad med en utgift som man inte räknade med.. och sen kommer nästa utgift man inte räknat med.

Jag har själv varit i liknande sits när jag både pluggade och jobbade samt var bestämd på att flytta hemifrån med den knapra bufferten jag hade, men ändå klarat mig bra då min ekonomiska hjärna alltid lyckas klura ut det i slutet av månaden. Man känner att man har koll på läget när alla räkningar är dragna och sen BOM kommer det en utgift som kräver tömning av sparandet. Tråkigt! Buffert har jag alltid sett till att ha men om man ska ta ett exempel till det hela så kommer det ju alltid en höst efter en sommar som inneburit semester och kanske mer pengaspridning än övriga året (förutom jul då kanske). Bufferten ska man bygga upp igen under hösten inför vintern och kanske kommande resor/renoveringar eller vad vet jag. Men så kommer hösten som sagt och det är dags för uppvärmning av huset. Det är inte billigt. Visst beror det ju på hur man vill dela upp det hela. Men som vi, vi beställer alltid hem 4 pall pellets för att kunna ha ända fram till iaf mars och det är en redig summa som ska ut. Har man då inte räknat med detta så är det inte så roligt längre.. Har även hamnat i lägen där saker på bilar har gått sönder, lägligt till slutet av månanden och man måste i på sparkontot och härja.. Eller vrf inte ta min häst som ett exempel? Nu PEPPA PEPPA så har jag aldrig hamnat i den sitsen där han kräver veterinärvård av summor som försäkringen inte täcker men redan här har jag ett specialkonto där jag har en back up utifall att.

Som sagt att spara är ingen negativ faktor inom ekonomin. Alltid roligt när an har pengar och vill hitta på saker men sen helt plötsligt så är pengarna slut. Vad som helst kan ju gå sönder, tvättmaskin, kyl/frys, diskmaskin, vattenskada ja you name it. Men då finns där en suverän lösning för er som känner att budgeten inte går ihop eller kanske behöver en extra knuff innan månadens slut.

Hos www.meddelandelan.se kan du ta ett lån eller två av mindre summa, helt kostnadsfritt innan nästa lön faller in på kontot. Hela 96,2% av kunderna är redan nöjda med erbjudandet som föreligger. Känner du att du skulle behöva en liten extra slant för att det är knapert, kylen kanske ekar lite väl tom eller bensinen är tokslut i bilen men du kan heller inte gå eller cykla till jobbet.

Likes

Comments

Jodå nog allt skulle vi ta gårdagens tävling som en träning då vi ändå gick ner i klasserna igen och hoppade 90cm och 1m. Försöker hela tiden göra det lätt-svårt-lätt för honom så han hela tiden tkr det är kul! Och KUL var det verkligen haha! Har nog aldrig haft en sån överladdad häst som igår där jag höll på att flyga som en vante. Sög efter varje hinder så fick verkligen blåhålla honom😂 Kändes som att man bara flaxade runt men sen när man kommer ut från banan o får värmande ord från folk man inte ens känner - det ger en en extra push framåt😍
Iaf träning var det, och även gast första klassen inte var så stilren så hoppade han felfritt. I 1m hade jag lite mer kontroll på alla linjer som skulle sitta med avstånd osv och vid omhoppningen försökte vi ladda på igen och visst blir han lite bockig fortfarande, synd lite stökig fram mot näst sista o petade så resultat 0+4 men en fjärde plats, så glad!❤️ åkte dit utan förväntningar då han brukar bli kaos efter ett tag borta från tävling och sociala platser men gör det ändå så bra!

Idag har jag fortfarande lite ont i fingrarna efter igår. Dags att prova hoppa på bett igen tror jag.
Men det blir inte förrän till veckan igen. Idag ska han stretchas loss ute på åkern och sen skrittas av ordentligt på hårt underlag för att till sist stå med spiktäcke och back on track paddar - söndagsspa för den bästa.

Kommande vecka
Måndag: Kondition/klättring
Tisdag:
Longering
Onsdag:
Markarbete/hoppning
Torsdag:
VILA
Fredag:
Longering
Lördag:
Lösgörande/rakriktande/tempoväxlingar/övergångar på åkern
Söndag:
Pay'n Jump två klasser

För övrigt träffa lite vänner under veckan och jobba SISTA veckan på ambulansen innan övergång på larmet 😕

Likes

Comments

Att öppna upp altandörren och känna den kyliga luften strömma in i vardagsrummet istället för en värmevägg från sommaren är ett bevis på att hösten verkligen är här nu🍁🍂 Nog är det mysigt allt, tända ljus, lamporna i fönstren tända om kvällarna och filtar uppe i soffan med flufftofflor på och en bra film👌🏻
Bara hoppas hela september månad genererar i soliga dagar så alla färgerna kommer till sin rätt.

Förutom en trolig envis underliggande förkylning så är ändå humöret på topp. Kommande månade september-oktober kommer bli två månader av fokus på sista starterna med Ture där några delmål ska uppnås för att kunna rannsaka oss inför nästa säsong när jag väl kan rida o tävla igen. Mer om de tankarna i ett annat inlägg 😊

Just i detta nu sitter jag fortfarande i pyjamasen och flyfftofflorna och förbereder mig för att åka till stallet, fixa ordning allt och sen lasta och åka ut o tävla i Storbyn. Ser det egentligen inte som någon ordentlig tävling då han haft tävlingsvila hela augusti och klasserna idag är bara 90cm och 1m så tar det som en träning idag istället👋🏻

Kommande vecka blir en mer intressant vecka träningsmässigt. Likaså återkommer jag senare om det i ett annat inlägg! 😜

Likes

Comments

Att rida ute på stubbåker för första gången i år och på hackamore var ingen bra kombo. Att göra det ihop med att själv vara lite halvkrasslig gjorde inte saken bättre haha. Nog för att herrn skötte sig men fick ingen riktig kontakt med honom som jag ville. Fick jobba ordentligt för att få honom att mjukna i sidorna och ställa igenom (dock svårare med sådant med hack jag vet). Och kan lova att som gravid så är det betydligt jobbigare kan jag lova hahah! Svetten lackade ordentligt. Det positiva är att jag får stärka upp rygg/bål/bäcken ordentligt så förhoppningsvis klarar jag av ridning iaf fram till början/mitten på november.
*Håller tummen

Nästa gång blir det med bett! Bortsett från att han var lite lat och la sig en aning för mkt i handen då och då så var han fin för övrigt! Så härligt när hösten är här när jag får "min stora ridbana" att rida på, inga staket som stoppar eller stöttar upp, helt perfekt. Dressyrpass och kondition blir här hädanefter.

Fick hem longeringssystemet idag också så det ska han få gå med imorgon. Perfekt att få hem det nu när longeringen kommer bli till en vana minst en gång i veckan och sen framöver två gånger i veckan när jag får trappa ner ridningen.

Här kommer lite bilder från idag. Trots att det var lite halvskumt så ställde min fina vän upp och fotade oss :)

Likes

Comments

Alltså helgen kunde inte ha blivit bättre än den blev ihop med familjen nere i Sthlm. Fredagen bjöd på middag, tre-rätters och underbart sällskap. Lördagen bjöd på Gröna Lund, trevligt absolut MEN så tråkigt att vara gravid här o inte få åka någonting ☹️ men men kompenserades upp av Mamma Mia the party på Tyrol, middag och ABBA-show med ordentligt drag, grymt kul! På kvällen vankades det middag och mamma fick in en flaska bubbel och sprakande ljus🍾❤️
Gårdagen bjöd på födelsedagsmorgon av mamma med sång och present innan frukost och utcheckning. Gjorde stan i godan ro och fick där också de första barnkläderna av mor o far, såå söta!

En underbar helg och en skön sista vecka i augusti. Nu väntas hösten för dörren och jag öppnar upp med välkomnande armar. SEPTEMBER har mycket att bjuda på och jag längtar verkligen!

Ledig idag (typ), går ut natt och ledig imorgon också. Jobbar sen ons-fre och sen ledig igen lör-mån och tävlar på lördag. Det innebär utöver vanlig veckoplanering att jag kommer lägga stort fokus på de sista starterna för i år så att jag har känslan av att avsluta året på topp även om det faller någon bom.

Veckans planering (full då han vilat lör-sön)

Måndag: Klättring/kondition
Tisdag:
Lösgörande/tempoväxlingar/övergångar på ridbanan
Onsdag:
Longering
Torsdag:
Markarbete/hoppning
Fredag:
Uteritt, joggas
Lördag:
Tävling 2 klasser
Söndag:
Uteritt, kondition

Likes

Comments

En helg som ska spenderas med familjen nere i Sthlm fre-sön. Kommer bli så mysigt att få komma bort igen o rå om inte bara E utan även vara med mamma o pappa o syrran ❤️ Tåget går tjugo i tre så ska dra upp till herrn i stallet o lina honom en sväng och sträcka ut hans ryggmuskler en aning efter igår.

Körde som sagt på en gymnastik/serieövning igår med två studs in, ett galoppsprång till räcke och två kortare galoppsprång mot oxer ut för att verkligen få honom sätta under sig och börja jobba mer med frambenen nu med o inte låta med hänga. Ställde en bock precis i bakkant av oxern för att få Ture hålla framvagnen längre i luften o öppna upp mer bak. Trots stred va trångt så lyssnade han sååå väl på mina snabba förhållningar och va inte i en enda bom trots att han blev trött. Riktigt bra pass! Det riktigt märks att han börjar stärka upp bakdelen betydligt nu och orkar sätta sig mer istället för att bli flack och dragig. En välförtjänt tvådagars nu i helgen för honom inför nästa veckas bravader.

Livet!❤️

Likes

Comments

Nu är vi mitt i veckan, tiden rullar på och dagarna susar förbi. Fine inte mkt att klaga på då jag är hemma o njuter men när man fått smak för ledighet så vill man ju gärna vara ledig ännu längre haha.

Men men. Måndag o tisdag har varit bra. Lugna och sköna. Storstädning av huset i måndags och NH träning med Tureman, som skötte sig superbra med mamma o hade en dipp med mig där han faller tillbaka i gammalt tänk och reser sig i skrämselsyfte.. dålig vana sen tidigare ryttare på honom.. kommer nog alltid få dras med det tråkigt nog. Igår jobbade han med cavaletti med lite trängre avstånd för att komma upp sig i traven ordentligt, gjorde det superbra! Galoppbommarna på diagonalen var han inte ens i o rörde och avslutade med travhoppning på andra långsidan. Satte sedan ihop allt till en bana med lite övergångar o är supernöjd. Riktigt bra o svettigt pass haha. Träffade även Catte igår på eftermiddagen och kollade av en grej till barnrummet *-*.

Idag klev jag upp lite tidigare för att kolla på några ryttare iaf, EM i Göteborg (tidshoppning idag) för att snart dra iväg till stallet o rida ut en sväng barbacka, jogga honom lite o lösgöra efter gårdagen och inför morgondagens gymnastik. I eftermiddag kommer Agnes o lilla Ebbe på besök. En bra onsdag! :)

Likes

Comments

Långledig en hel vecka och ska verkligen njuta fullt ut även fast jag bara har två veckor kvar på ambulansen. Gör ENDAST två veckor till full tid och sen är det sjukvårdens larmcentral som gäller för min del.. OK de ska bli spännande och intressant att lära sig någonting nytt men att lämna en arbetsplats som man trivs så bra på och med vetskapen om att man "försvinner" till nästa år någon gång i slutet av 2018 kommer bli så tråkigt :( Så ja jag njuter av ledigheten men är ändå lite kluven.
Insåg även att idag är ända dagen som jag hinner med allting jag ska göra utan att det ska bli halvklart. Därför blev det omkastning i Tures planering och han går markarbetet imorgon istället och endast NH ikväll. På så vis så har jag hunnit handla, startat tvättmaskinen, städat ur köket och ena badrummet och nu väntas matlagning och städning av heeela huset inkl. båda altanerna. Och med fyra timmar sömn inatt så somnar jag nog ovaggat ikväll efter träningen. Men jag kommer få njuta resten av veckan istället för en massa slit då. Då är det endast roligheterna kvar! :)

Så nu är klockan 13, har alltså 4h på mig innan jag ska upp till stallet. Ska då också på vägen kasta en hel del skräp som vi samlat på oss. Höres!

Likes

Comments

Då var vi i slutet av denna vecka också, vecka ut och vecka in. Hösten är ännu mer på ingång vilket märks både på nätternas grader, hur kallt det är på morgonen och hur Tures päls är mörkare i färgen. Visst får hösten gärna komma men inte snorkall och regnig tack!

Ture fick sig ett basic pass idag med lösgörande skrittjobb, lite koordination i traven samt jogg lång och låg och galoppjobb med fattningar och kortare galopp i mer uppförsbacke. Supermjuk och fin i kroppen. Gårdagen blev ju som sagt lite som den blev i Surahammar (vilket jag egentligen redan förutspått) så nu behöver vi inte åka dit mer om man så säger då ingenting stämmer för Ture när vi är där.. Strök honom andra klassen och åkte hemåt. Bättre att inse än att komma på kant med varandra i ett sånt här läge.

Min fina kille och bästa vän

Veckan kommer bjuda på långledigt för min del och det ska bli riktigt skönt, som en gratis semestervecka som avslutas i Sthlm fre-sön ihop med familjen, så mysigt! Höststädning väntas även här hemma och träffar av lite saknade vänner. Ture ska också jobbas och jag är trots floppen igår så taggad med hans träning och tävlingen om två veckor igen där an går 105 och 110.

Kommande vecka
Måndag: Markarbete med galoppbommar och cavaletti, NH-träning på kvällen
Tisdag:
Kondition och klättring
Onsdag:
Uteritt, lösgöra och rakrikta
Torsdag:
Gymnastikhoppning
Fredag:
Longering m. övergångar och jobba både hög och låg form
Lördag:
VILA
Söndag:
VILA

Nu ska ja ladda om för jobbnatt och sen tagga för den lediga veckan hihi :)

Likes

Comments