Header

Känns så himla bra i hjärtat att se Ture så nöjd och belåten under Anna idag under markarbetet. Lugn och sansad, inte en enda testgrej trots lite jobbigare idag och även fast det är så kul med bommar och hinder. Bytte upp till ett kimblewick med tungfrihet just så hon ska ha något att säga till om, om han drar henne ur sadeln eller dylikt och han såg faktiskt ut att trivas med det. Inga slaganfall med huvudet eller att hon drogs ur sadeln, stadig form och tillfredsställd häst!

Travade fram och lösgjorde med fokus på bakdel inför galoppen så han var loss i ryggslutet något sånär. Gick sen över till galoppen som satt som en smäck idag, inge tjafs, inge drag eller spring utan en rund och balanserad Ture och bättre sits hos Anna idag, sån skillnad från i måndags! Gick över och travade bommar, från böjd till rakställd häst över bommarna och böjd efteråt, nemas problemas. Gick över på en galoppbom på medellinjen, främst för att jobba galoppen och ha koll på hans yttersida ur sväng från väggarna, vilket jag tyckte Anna gjorde bra. Travhoppade, fokus på sitsen och att vänta in hindret åt Ture som hoppade lugnt och fint, inga kamelhopp eller överhoppning alls. Avslutade med tre studs på rakt spår innan han fick travas av.

Syntes att han jobbat bra och släppt igenom kroppen, formade sig fint i en "överdriven" lång och låg form och såg magisk ut. Såg nöjd ut! Inte för mycket jobb men inte heller för lite, vi ökar kraven långsamt för att skona båda två. Imorgon longeras han igen då min kropp nöjer sig med ett ridpass i veckan haha! Sen får han komma ut på lite stummare underlag med mamma på söndag.

Nu ska jag alldeles strax iväg och få klorna fixade igen. Växer som ogräs samt att Ture bitit av en haha!

Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - Click here

Likes

Comments

Blev lite omkastning efter föregående inlägg med Tures planering. Snöstorm verkligen i tisdags så valde att lägga hans vilodag då istället. Såg absolut ingenting så skonade Anna och fixade allt med honom. Ändrade om så han longerades igår istället för vila, perfekt när all snö landat ute i hagen, inte för lite men inte heller för mycket så att man tar kål på djuren. Longerades med sele på och han har börjat bli riktigt rund och fin nu, slappnar av mer och rundar sig fint som om jag skulle sitta på och be honom böja sig kring inner skänkel. Liiite stelare i höger varv men ordnade upp det också. Jobbade på i alla gångarterna utan att ta död på honom, nog jobbigt ändå. Stod med spiktäcke efteråt, stretch och liniment innan lunch ute.

En bok som jag grottat ner mig i, superbra!

Idag däremot så var abstinensen tillbaka, mamma jobbade och Anna jobbade och jag är för lat hehe för att ta promenad med honom plus att jag SAKNAR hans rygg samt att det känns bra för stunden jag sitter där och gör det jag ska så att säga, dock får jag ju äta upp det på kvällarna när jag är igång för mycket men det är det så värt nu när det är så kort tid kvar. Tack o lov hade jag akupunktur idag på eftermiddagen så kunde släppa på lite spänningar igen. Iaf, satt upp och red ut i skogen en timme ungefär, lite basicjobb endast, skritt-halt-rygga-skritt och skirtt-trav-skritt osv. Dock nämnde Anna att hon tyckte galoppen var "rund men kändes ryckig" i måndags i ridhuset så jag galopperade faktiskt idag också för att få ett hum om hur hon menade, om han sitter fast igen eller inte (vilket han inte borde) eller om det är nått annat som spökar, men rak och fin galopperade han lugnt med jämnt stöd på båda tyglarna och trampade på utan att vara kantig/stötig eller sne/böjd som en banan. Supernöjd! Och härligt att få galoppera lite igen. Tanken var som sagt att endast känna på den och inte utmana för mycket med denna gravida kropp så efter en sväng i höger galopp och en i vänster så travade vi igen och han var såå mjuk och fin, kunde rida öppna och sluta utan att han vinglade eller stretade, släppte ner honom i lägre form och ända var han kvar hos mig istället för att ränna iväg. Bästis häst! Imorgon väntas ett pass i ridhuset igen ihop med Anna, snarlika övningar för att träna koordination och lydnad hos Ture och sitsen hos Anna. Mer om det imorrn! :)

Likes

Comments

Alltså vart tar veckorna vägen? Redan vecka tre och halvvägs in i januari. Inte långt kvar för lillparveln nu att titta ut heller, för hoppas på tidigare kan man ju alltid fast man hela tiden intalar sig själv om att man ska gå över tiden. Vecka 37 och förhoppningsvis bara 3 veckor kvar som max (håll tummarna).

Helgen gick åt Gesunda ihop med härliga människor från fredagen till söndagen. Stuga, eld i kamin, rejält vinterlandskap, sällskapsspel, bastu, god mat och en hel del massa skratt. En helg som jag gärna gör om!

Kom hem mot kvällningen igår så Tureman fick även vila igår vilket till viss del märktes idag. Blåst av isvindar på morgonen och Ture var lagom högt och lågt enligt Anna haha och dem som skulle in i ridhuset och jobba med diverse övningar idag heheh. Men det gick förvånansvärt bra. Galoppen var lite för rolig enligt Ture så Anna fick jobba lite i början innan hon fick till en bra uppvärmning i galopp. Gick över på travbommar som gick suuuuper (han hoppar gärna över dem ibland när han laddar på för mkt). Minihinder på volt för att hålla Ture vaken och alert för Anna vart hon ville någonstans efter hinder, samma här - bra! Lite mer ordning på galoppen så blir det bättre. Överhoppade bakdelen någon gång när de kom lite fel men annars inget att påpeka. Avslutade med studsserie för att Anna skulle få chans till att träna sitsen och knäna och Ture sköta sitt vilket också gick jättebra. Hoppade jämnt och fint igenom serien utan att spänna till för mkt. Så summa sumarum en relativt lugn häst ändå trots ny ryttare och bomjobb och hinder igen. En lugn start för dem båda, där båda säkert har träningsvärk imorrn hehe.

Måndag: Anna Markarbete
Tisdag: Anna NH samt uteritt/longering (beroende på snöstorm el. ej)
Onsdag: VILA
Torsdag: Lösgörande/rakriktande på gårdsplanen alt. longering med pessoasele
Fredag: Anna Markarbete
Lördag: Longering med pessoasele alla gångarter
Söndag: Mamma rider ut

Likes

Comments

Morgon i stallet, en grå och tråkig morgon. Endast 3-4 minus i stallet men fasen frös mer idag än igår när det va typ 8-9 minus. Har iaf varit ute i friska luften igen i typ 4h, så skönt! Abstinensen tog överhand den lätt otympliga ömma kroppen så hoppade faktiskt upp på herrn och red en timmes tur. Visst kommer jag få äta upp det som nu ikväll när jag knappt kan gå hahah men det var lätt värt det! Att sitta på Tures rygg är det bästa och att han sköter sig, typ from som ett lam är ju bara ännu bättre. Märks dock att han haft ledigt så att säga, både på kroppsformen och hans spänst. Känns "tugn/seg" liksom, sen red ju inte jag som "jag ska" heller för att få igenom allt korrekt r/t till min kroppshydda för tillfället, så från och med måndag när Anna ska jobba honom i ridhuset så ska han jobbas loss ordentligt, eller ja överlag så börjar det "på riktigt" nästkommande vecka för hans del. Jag ska göra det bästa jag kan av situationen och även hjälpa Anna så mycket jag kan för att allt ska bli bra. Har mer koll på hans fodermängd nu också efter lilla vilan så någon ordning ska det nog ändå bli. Han har 2 & ½ månads deff och förberedelse på sig inför den preliminära starten så lite ordning ska vi väl få på honom. Börjar lite lindrigt med travbommar/galoppbommar och lättare gymnastik för att gynna både Anna och Ture.

Vidare idag så har jag inte gjort så mkt. Kom hem och ställde mig i en varm dusch direkt och sen hamnade jag i soffan haha. Imorgon är jag ju stallfri innan vi åker så då ska jag passa på att dona lite iaf, utöver sjukgymnast och handlingen.

Likes

Comments

Sovit som en säck potatis inatt tack vare min nästäppa blöö! Lyckas också vakna mellan 4-5 på morgonen och vill då heller inte kliva upp för att snyta mig osv för E vaknar och kan inte somna om innan hans klocka ringer så jag låg gladeligen kvar i sängen till strax innan alarmet gick av sen somnade jag inte om förrän han åkte typ 6... Känner mig en aning sliten nu haha!

O andra sidan tog jag en lite längre frukost innan jag for upp till stallet i krispiga kylan men med solen framme idag igen. Igår 5h i stallet och solen och bara njöt och idag 3h. Ture fick sig ett mer ordentligt longeringspass idag ute i snön och han skötte sig alldeles perfekt trots första galoppen efter sin vila. Drog iväg en sväng bara sen jobbade han på bra med pessoaselen. Jobbades ca 10min skritt, 10min trav och 10min galopp innan han travades av och sen skrittades av. Blev lite flåsig och lite svettig, vilket känns bra. Sakta men säkert ökas intensiteten nu för att få bort hans vintermage utan att ta kål på honom haha! Petade på Novabettet också för att både byta bett men också för att han hade tandläkaren igår. Verkade gilla det bettet iaf. Fick avsluta med back on track täcket på under torkning samt liniment och stretch innan lunch ute i hagen. Imorgon får han även stå med spiktäcket en sväng.

Resterande av dagen (eftermiddagen) har jag haft Agnes och lilla Ebbe på besök. Suktat efter semla ett tag och hade nästan tankeöverföring med henne förra veckan och fick till en semmelfika idag! :D

Likes

Comments

Suttit och kikat runt lite på nätet nu och klickat hem lite saker. Känns "skumt" att inte klicka hem saker inom ridsport utan saker till lilleman som snart är här. Kan inte fatta att det är allt mellan NU och 5 veckor kvar bara. Börjar bli liiite nervös men ändå känns det bra.

Klickade iaf hem lite nyttigheter så som regnskydd till barnvagnen, babyvakt och en amningspump. Skulle även vilja klicka hem ett babynest som jag hittat men inte kommit mig för än, sen är det bara baby crib kvar som får köpas av grannarna sen har vi allt till lillprinsen <3

Den här är ju bara för söt *-*

Likes

Comments

Morgonen i stallet, kallt och isigt men påpälsad ordentligt så frös jag inte alls. Tanken var att vara i stallet lite tidigare för att hinna med att röra på Ture efter gårdagens pass med Anna. Blev ett kort longerpass ute i hagen, lagom mycket snö och motstånd fick han trava på där. Fick vänja in sig liksom. Tanken är att han ska longeras en längre sväng imorgon istället för vila. Yes, omkastning i planeringen då jag och E blev medbjudna till Gesunda fre-sön. Anna rider på fredag istället och Ture vilar på lördag. Så ja, tanken är jogging imorrn också på lina fast lite mer intensivt. Även inslag av styrkeövningar. Avslutas med spiktäcket och rejäl stretch efteråt. Dags för Tures deffperiod nu så att säga annars kommer herrn rulla igenom hindren istället för att hoppa över dem haha!

Tandis var även där idag och jag är så lättad att jag slipper åka in till klinik med honom. Som jag skrev efter förra besöket så hade han bitit sönder en hörntand och det var osäkert om den skulle behöva åtgärdas med ingrepp nu men det såg riktigt bra ut! Efter besöket var nästan soltimmarna över och som jag har njutit idag, lapat sol från 08.30-13.30. Visst kommer jag få äta upp det nu under kvällen när fogarna drar igång igen men det är det värt just nu när det är så kort tid kvar. Är man van att röra på sig så vill man ju det så länge som möjligt. Känns redan skumt att inte rida nu när han sätts igång och längtar ihjäl mig.

Trött grabb efter tandisbesöket

Likes

Comments

Veckan kunde inte börjat på bättre sätt. Solen sken under förmiddagen i stallet och Anna hade sitt första riktiga pass med Tureman. Medan jag traskade runt och mockade det jag kunde så fick hon jobba NH med honom på gårdsplanen under tiden. Samma övningar som förra gången för att förstärka allting från förra gången. Såg riktigt bra ut! Syns ganska snabbt när Ture trivs och idag så var han mer som en avdankad pensionärshäst så att säga trots igångsättning och ny ryttare. Gnäggade till och med när Anna kom till stallet, vilket värmer i mammahjärtat. Visst har de MKT kvar att fila på och jobba med tillsammans men det syns att de passar ihop, i lagom takt med krav så blir det här också bra!

Idag jobbades han ca 15min med NH-övningarna sen ut och klättrade som var min plan för dagen och sen efteråt reds han ut en sväng och fick jogga lite innan de kom hemåt igen och han hade skött sig så bra. En bra dag helt enkelt med motion i ca 1h och 20min plus NH 15min. Imorgon väntas jogging på lina och sen tandläkaren för hans del.

Veckan för Tures del ser ut som följande

Måndag: Anna jobbar NH + klättring och uteritt med lättare jogging
Tisdag: NH + Longering m. pessoasele
Onsdag: VILAR (mamma har)
Torsdag: Lösgörande/rakriktande jobb på gårdsplanen
Fredag: Mamma rider ut
Lördag: Anna jobbar NH + klättring och uteritt med jogging
Söndag: NH + Longering m. pessoasele

Ute i perfekta klätterbacken, lagom lång, lagom lutning och lagom med snö.

Likes

Comments

Har tack vare min fina vän fått ordning på Tures veckoplaneringar framöver och det känns så skönt för mig att veta att han kommer ridas av både mamma och henne under tiden jag inte kan. Kommer kunna lägga upp hans träningsplanering vecka för vecka, främst för Annas del med träning då mamma helst rider ut och Ture får då det han behöver. Kommer med gott samvete kunna longera/tömköra herrn de få pass jag kan innan jag är kapabel att rida igen. En sten som lyfts från axlarna, han behöver inte försummas, som jag varit så rädd för det <3
Nu har de inte riktigt kommit igång än men både Ture och Anna ges möjligheten att lära känna varandra från grunden och därefter bygga på successivt arbete. Igår fick hon tre grundläggande övningar i NH att jobba på med Ture på gårdsplanen och det gick riktigt bra. Ture såg så lugn och harmonisk ut så det känns så bra för mig. Tanken är att hon ska kombinera NH med träningsupplägget framöver och ha honom mellan 2-3 dagar /vecka.

Hon jobbade med honom i kanske 15-20min och sen tog vi även en promenad på 20min. Valde därför att inte longera honom utan han fick smälta det han gjort med henne. Idag ska han jobbas på lina igen, även idag med inslag av styrkeövningar. Imorgon rider mamma ut igen så han får komma ut på stummare underlag och raka spår igen. Gick förövrigt bra för henne när hon red i tisdags. Inge tjafs, inge sprall eller brall från hans sida - Har han mognat till sig ännu mer tro?

Likes

Comments

Första veckan på året och jag har den redan relativt strukturerad haha, men aa sån är jag. Visst är det skönt att ligga på soffan och pilla sig i naveln en hel dag men jag kryper på väggarna då och blir bara allmänt konstig. Gårdagen var dock en sån dag, iaf halva dagen. Sov dåligt (för få timmar) innan jag hade morgonen i stallet så på eftermiddagen var jag helt utslagen på soffan. Dock till en ny säsong av Pretty Little Liars, så bra! Idag är det bättre iaf även om kroppen på något vis känns seg. Drog åt mig typ 10h sömn så känns ok. Ska snart träffa Agnes också och göra dagen ännu bättre nu när mamma har stallet och Ture idag, se hur det går.. ;)

Ture hade nämligen plan om att testa mig igår om han slapp gå från hagen och in i stallet.. Ställer sig som fastvuxen bara rakt upp och ner på gårdsplanen och rör inte en fena. NH-jobb absolut men när han vet att han gör fel så är måttet rågat för min del, så han fick gladeligen backa hela vägen bort till stallet och sen jobba med att gå in och ut från stallet med mer och mer avstånd från stalldörren. Han tyckte jag var pain in the ass men skyll dig själv.. Tog 5 min sen va han inne. Tror dock att det kan ha varit en liten eftersläng av knallarna som lät under natten innan, va lite på tårna inne i stallet sen när han hörde saker. För övrigt hade han tagit nyårsnatten väldigt bra! :) Iaf så drog hans träning igång igen efter vila och började den med olika övningar som jag skrev om tidigare och även tömkörning i skritt och trav. Flyttade bakdelen väl centrerad runt mig, framdelen är mycket lättare att flytta nu åt båda hållen, skänkelvikningarna var riktigt bra. Lite svårt att slappna av i traven på volt men kom ner fint i lägre form tillslut innan jag gav mig och vi promenerade en bit för att skritta av honom. Stretchade och smorde in berörda områden med liniment innan han fick gå ut. Möjligen träningsvärk idag så passar bra för mamma att rida ut och få bort lite slaggprodukter innan nästa veva imorrn för honom.

Tänkt att lillgrabben nu är hela 9år. Vart tog tiden vägen? Första mötet som 4åring och köpte honom som en sprättig och något envis 5åring. Min fina kille, min bästa vän, min ögonsten.

Likes

Comments