Onsdag. Sol. Som en ny människa.

Fullmatad dag som inleddes med promenad längs Ume-älven i stan med min vän Ida också är föräldraledig. Därefter full fart mot BVC och 3 månaders vaccinering för Ebbe stod på schemat. Ännu en gång (tror det är tredje gången) min BVC-sköterska frågar nervöst "för visst vill ni vaccinera?". SJÄLVKLART. Skulle kunna skriva en hel uppsats här nu med åsikter om detta ämnet men ska inte gå bananas idag. Blir så förbannad att hon känner oro inför svaret på frågan, förstår såklart varför - jo för det finns människor som inte är pålästa (vetenskapligt alltså) och tror att vaccinet är skadligt för deras barn, och som svarar nej på frågan. Hjälp säger jag. Vart är samhället på väg med den inställningen. Jo det har vi ju sett exempel på - mot mässlingutbrott tex. Nej, till de föräldrar som inte vill vaccinera skulle jag vilja säga - läs på.
Och till min BVC sköterska skulle jag vilja säga - sträck på dig och informera de som säger nej om varför de ska säga ja!
Nog om det..
 

                                            
 
 
 
 
Eftersom solen fortsatte skina begav vi oss sedan till en park med Lisa och Juni. Vad gör man inte för att maxa tiden utomhus när det för en gångs skull inte regnar liksom?!
 
 
 
Väl hemma åter in i vardagsrumsfunderandet..... Min kära familj är alltid så snabb att påpeka när de kommer på besök att vi inte har något på väggarna i vadagsrummet. Ja vi har bott här i ett år så det är väl hög tid  nu men det har kommit en hel del annat emellan, typ livet och renovering av andra delar i huset. Men, nu är det det enda jag tänker på när jag entrar vardagsrummet (vilket man gör rätt ofta numera som föräldraledig). Det har inte den där sköna känslan som jag vill ha i ett vardagsrum, det saknas liksom något! Så, dags att sätta sig ner och planera.. nog för att vi har bott här i ett år som sagt så jag har ju lite hum om hur jag vill göra. (Jag säger jag trots att vi är fler som bor här men min bättre hälfts åsikt i denna frågan var: "vaddå vardagsrummet är väl jättebra som det är".......ja ni fattar... I´m on my own här ;))
 
 
 
 

Likes

Comments

 
Efter 2 års uppehåll fick jag plötsligt ett sug efter att börja skriva lite igen. Det har hänt en hel del sedan sist. Den korta versionen: Vi har sålt lägenheten, köpt hus, jag har bytt jobb, vi har förlovat oss och vi har fått ett barn till, en lillebror till Alice som vi efter nästan 3 månaders beslutsångest nu bestämt ska heta Ebbe.
 
Vi börjar med huset!
Huset fick vi tillträde till i september förra året. Det ligger ca 1 mil utanför Umeå i en liten by som heter Håkmark.
Trodde att jag skulle sakna lägenheten med närheten till centrum 2 trappor ner men det gör jag faktiskt inte. SÅ skönt att bo i hus nu när vi har barn, att bara kunna öppna dörren och gå ut utan en miljon saker som ska med ner för trappen, magiskt!

 
Så från "tornet" på Götgatan i stan till....
 
....ett västerbottenshus i Håkmark!
 
Huset restes här i Håkmark på 70-talet, men själva stommen är från  + - 30 talet. 
Skicket invändigt ska ni få se bilder på, det mesta är från -75, vilket betyder att vi har gjort och kommer göra om det mesta. Huset till höger är ett dubbelgarage. Jag hade önskat att det istället var en ladugård (då hade vi verkligen fått det vi letat efter) men man kan ju inte få allt! Detta insåg vi efter en rätt lång husjakt här i Umeå.... vår krav-lista blev kortare och kortare ju längre tiden gick. Detta på grund av en galen husmarknad där man i mina ögon inte får så mkt för pengarna. Objekten som kommer ut är dyra och inte sällan i stort behov av renovering.
 
Jo just det, vi köpte ju faktiskt ett annat hus före detta, hade förträngt det lite.... Det va också ett västerbottenshus fast med några små mysiga byggnader med på tomten, long story short - efter en minst sagt crazy budgivning stod vi som segrare (yeaj tänkte vi!) men glädjen varade dock endast till besiktningen där det visade sig att torpargrunden var möglig... och bo i ett mögligt hus med barn är ju inte så intressant... experter rådde oss att gräva ut hela grunden, lägga 2 nya nedersta varv på stommen samt dränera = svindyrt och JÄTTEjobbigt. (+ att resten av huset behövde totalrenoveras - det regnade bland annat in...) Försökte förhandla denna kostnad med säljarna men de var inte intresserade av vårt nya bud, så då drog vi oss ur köpet  med hänvisning till besiktningsklausulen. (Så glad över detta beslut idag, nog för att vi gillar renoveringsobjekt men med måtta...)
 
Nog om den tragiska storyn! Ska se om jag kan hitta bilderna från kompendiet när vi köpte huset så ska ni få se vad vi har hunnit med hittils! :)
 
 

Likes

Comments