Dagens lektion ägnade vi åt att jobba lite i photoshop. Jättekul tycker jag då jag lekt mycket i Photoshop när jag var yngre.
Jag valde att jobba med en svartvit bild då jag tycker att det blir mer intensivt och man enkelt kan skapa snygga skuggningar. Bilden jag valde att jobba med kändes helt rätt då håret inte ligger ''perfekt'' utan lite mer slarvigt vilket skapar en snygg detalj i mitt arbete.

Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - Click here

Likes

Comments

Gatufotografering eller street photography är något som man använder för att fånga verklighet, ögonblick, känslor. Man fotograferar alltså helt spontant utefter ett visst tema som man utgår ifrån. Gatufotografering är en slags dokumentation där fotograf och objekt befinner sig i verkliga miljöer som ute på gator, torg, parker, stränder osv. Man behöver inte fotografera utomhus för att det ska vara gatufotografering då man ofta tror det. Man kan i princip fotografera vart som.  Enda ''regeln'' är fotografera spontant utan någon som helst posering eller manus.

Jag har valt att fotografera detaljer i vardagen som vi kanske inte alltid lägger märke till. Jag har som ni kanske ser valt färgen blå. Den blåa färgen som jag valt att fotografera är en färg som följer med oss i i stort sett överallt. På våra skyltar, bussar/spårvagnar, cyklar, påsar och kläder. Varför är våra bussar och spårvagnar blåa, har det någon betydelse? Eller skylten vid övergångsstället. Samma gäller skyltarna på husen som visar vilken gata vi går på. Själv tycker jag bara att det är kul att få in lite färg i städerna då det ofta är ganska dystert med betong, tegel och sten.
​ Jag har försökt att hitta samma blåa nyans för att få ett samband mellan mina bilder. Jag anser att min serie är gatufotografi då jag har fotograferat spontant utan posering eller manus. Jag har fotat på det sättet som våra ögon ser det.

Jag anser att min serie är ett objektiv då jag tagit bilder så som ögat ser det. Med objektiv fotografering menar man att man visar en bild världen så som den ser ut. Inga konstigheter, bara verklighet.

Likes

Comments

Vårt arbete:
Jag arbetade tillsammans med Ellen och vi fick ismen ’’Abstrakt expressionism’’. Vi valde fort vad vi skulle göra och hur. Vårt konstverk föreställer en tredimensionell jordglob som vi skapat med hjälp av en ballong, massvis av sugrör och kapaskivor. Under tiden vi arbetade så kom vi på fler och fler betydelser för allt som vi skapade. Vi behövde någonting som höll jordgloben på plats och då valde vi att göra människor som står i en ring och håller upp jorden. Vi tänker att människorna symboliserar att det är vi människor som har ansvar om jorden och att vi håller den vid liv. Då vi inte hade tillräckligt med sugrör så tänkte vi att vi klistrar fast text på halva jordgloben då vi människor har våra egna åsikter och tankar, att vi ska våga prata för vår sak och visa vad vi vill. Vi alla ska få ha en talan.

Vi skapade våra människor i kapaskiva som vi skar ut. Då vi tyckt det blev lite tråkigt med bara vitt så valde vi att spreja människorna i svart, silver och guld för att visa att alla människor är lika mycket värda oavsett hudfärg.

Vi valde att klippa sugrören i olika längd för att få en lite mer 3D effekt på det hela. Vi använde oss utav blåa sugrör som vatten och gröna till mark. Då vi tyckte att den såg lite för enkel och tråkig ut så valde vi att sätta färgglada sugrör mellan de gröna. Detta kan man se som liv på jorden, byggnader, sånt som vi människor skapar. Man brukar sammanfatta expressionismen som frihet, att våga utforska. Man ska alltså släppa lös sin kreativa sida och bara skapa.

Vårt kostverk hade en väldigt lång process. Vi fick stanna kvar efter skolan för att hinna göra klart det sista. Bara sugrören tog runt 6 timmar att sätta på.

Ballongen började krympa ihop efter några veckor och då tänkte vi ’’varför inte ha det som en symbol att jorden håller på att gå under?’’. Vi måste hjälpas åt och ta hand om något av det viktigaste vi har i livet, hade jorden inte funnits så hade inte vi heller gjort det.

Jag blev väldigt nöjd med vår jordglob. Jag tycker att vi hade ett bra samarbete och allt flöt på som det skulle.

Vad var det i ismen som inspirerade dig?
Jag ser Abstrakt expressionism som en färgbomb. Vi valde därför att göra jordgloben färgglad för att symbolisera vår ism. Här är några bilder som vi tog inspiration ifrån.

Likes

Comments

​På dagens lektion skissade jag klart och började måla de mörka partierna med färgen bränd umbra. Jag hann tyvärr inte med så mycket då jag hade lite svårt med det sista detaljerna när jag skissade. Jag hoppas att jag hinner med mycket mer nästa lektion.

Likes

Comments

​Förra lektionen så påbörjade vi vårt arbete med ett självporträtt. Vi ska välja ett konstverk från vår eken epok som vi blivit tilldelade. Och sedan ska vi sätta in vårt ansikte i bilden. Vi fick göra på fler sätt som att måla av oss själva i samma pose som personen på bilden osv, men jag tyckte att det verkade kul att sätta in sitt ansikte. Jag fick renässansen och därför valde jag att måla av Mona Lisa. Ska bli kul att se hur det blir när det är färdigt. Det ska även bli kul att se vad alla andra har gjort.

Min process:
Jag började med att skriva ut mina bilder. Efter det så tog jag en linjal och drog raka sträck vågrätt och lodrätt över bilden på Mona Lisa så det blev jämnstora rutor. Sedan tog  jag färgerna ''Bränd umbra'' och ''gul ockra'', blandade den bruna nyansen som jag ville ha och började måla min tavla. Detta steg gör vi för att vara säkra på att all vit bakgrund är borta. 
Efter det steget så gjorde jag lika stora rutor på tavlan som på Mona Lisa. Sedan började jag skissa av hennes konturer. 

Nästa lektion:
På fredag ska jag fortsätta att skissa. Jag vill helst bli klar med att skissa så jag kan hoppa över till nästa steg som är att börja måla. Det svåraste under nästa lektion blir att få till mitt ansikte på tavlan. Det blir en utmaning men jag ska klara det!

Vad tycker jag om uppgiften:
Jag tycker att denna uppgiften är jätte rolig och spännande. Älskar att använda pensel och jag längtar till alla är klara så man får se hur allas tavlor ser ut. 

Likes

Comments

I fredags (20:e) november så var vi på studiebesök på HDK. Då fick vi en uppgift att ta kort på något inspirerande och ge 3 olika anledningar till varför den inspirerar just mig.

Jag valde att ta kort på en vävstol då den faktiskt inspirerar mig. För det första så har väven funnits i många år och det är intressant man kunnat tillverka saker så länge. Sen kan man göra så mycket olika saker på en väv. Du kan göra mattor, dukar, gardiner, tyg till stolsdynor och mycket mer! Man kan väva i stort sätt vilket mönster man vill, man kan väva spetsliknande saker. Det går till och med väva en bild av någon. Jag tycker att det är bra att man kan göra så många saker på en enda maskin. Under finns lite olika sätt att väva på.

Likes

Comments