Igår var Duchess så himla fin😍 Vi hade hoppning i utvecklingsgruppen och det nog den bästa lektionen på länge!❤ När vi red fram och småhoppade lite i trav så kändes hon väldigt pigg och ville dra i från, men efter att jag jobbat henne lite i trav och galopp och gjort mycket tempoväxlingar så blev hon avslappnad och jättefin! Vi gjorde en övning där man skulle hoppa en liten kombination på böjt spår, med ett galoppsprång mellan varje hinder. Vi tränade på tekniken så det blev ingen höjd alls men jag tror det var en ganska stor utmaning för många ponnys. Jag fick öka Duchess galopp ganska mycket för hon är ju väldigt liten och det var ganska stora avstånd men på slutet blev det riktigt bra! Jag fick även leda väldigt mycket som ni ser på videon och även hålla emot för Duchess blir lätt lite som en banan och vill ut med bakdelen, så det får man tänka på mycket just när man hoppar henne på böjt spår.
Överlag är jag jättenöjd och det här var en riktigt bra övning för både mig och Duchess! Hon varken stannade eller sprang förbi en enda gång, dock rev hon en gång på den rundan jag har på film men det är bara att jobba på så hon inte slarvar bara för att det är lågt.
På lördag ska jag hoppa henne igen så jag hoppas att hon är pigg och glad då och nästa söndag är det säsongen första p&j! Bästa bästa ponny❤

Likes

Comments

Välkomna!

Hej, detta blir då mitt första inlägg och jag hoppas att jag i framtiden kan utveckla bloggen lite mer för jag tror det här är ett väldigt bra sätt för mig att få ut mina tankar.

Ponnyn på bilden är min sköt och tävlingsponny Duchess<3 Hon är en jättemysig och busig C-ponny och står uppstallad på GFRK där jag rider två gånger i veckan. Hon fyllde precis 7 år så hon är inte alltid den lättaste ponnyn men hon har potentian och jag klickar väldigt bra med henne och känner att jag lär mig mycket på henne, ett riktigt litet charmtroll!<3

Jag rider för det mesta Duchess och kommer skriva mycket om vår utveckling här men också andra fina ponnys så jag kommer skriva lite hur det går både för mig och Duchess och mig inom ridningen överlag. Jag kommer också skriva lite om vad jag gör utanför stallet och är öppen för kritik som kan hjälpa mig i framtiden.

Hoppas ni tycker om denna bloggen, kram Caroline

Likes

Comments