Header

Idag var vi på Mock-debatt inom vår kurs EAMUN och åkte väg till en annan skola och träffade massor av andra elever. Både från Kenya och internationella. Tanken var att vi skulle debattera kring olika förslag (resolutioner) som folk skrivit när det vill ha sponsring från FN. Sedan ska vi rösta för och mot. Det är typ det hela kursen går ut på och att lära sig mycket om FNs arbete. Dessa elver vi träffade har långt mycket mer erfarenhet än vad vi har eftersom vi bara gått den här kursen i 2 månader och dom har gått den typ hela sina liv. Därför såg vi ganska missplacerade ut när vi gick runt ett gäng muzungos ( vita i afrika ) utan koll. Vi träffade ett gäng killar från en amerikans boardingskola borta i Riftvalley och en av dem var svensk. Jag satt bredvid honom under debatten och han förklarade väldigt mycket om hur det gick till. Väl inne i debatteringen blev jag uppkallade på scenen utan någon som helst anledningen och skulle av någon anledning tala för en resolution jag inte hade att göra med. I panik vänder jag mig till min nya kompis Joel som menar på att det är något fel och att jag inte ska upp , därför sitter jag där medan de ropar på landet jag företräde. Tillslut rinner allt ut i sanden och jag slipper gå upp och tala inför 400 pers och skämma ut mig på min knaggliga engelska. Bortsett från det så var besöket riktigt roligt och lärorikt.

Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - click here!

Likes

Comments

Sista veckan inför höstlovet har nu lidit mot sitt slut och det har varit en otroligt tung vecka med förfärligt mycket plugg. All ledig tid har gått till att plugga och redigera savagevideon. Men nu är det över! Snart ska jag till junction för att köpa grejer inför Diani, malaria tabletter tillexempel. Dit åker vi på söndag men innan dess ska vi som går kursen Model UN åka på en typ debatt och träffa massa människor från andra skolor. Den kursen är förövrigt riktigt rolig och kan starkt rekommendera till nästa års elever.

I onsdags var vi även och besökte Kibera, Kenyas ( östra afrikas? ) största slum. Där bor enligt vår guide 1 miljon människor under usla förhållande i små plåtskjul. Vi blev guidade av folk som bor där men som jobbar för en svensk organisation som heter walle walle. Vi fick gå runt på små gator, se människor och djur som levde där. Det finns otroligt mycket skräp precis överallt och det luktade förfärligt. Men det va såklart inget man visade när man gick runt. Något allafall jag misstog slummen för var att det var det absolut värsta tänkbara stället man kunde bo på men egentligen har dem de relativt bra. Alla barn i Kenya har rätt till gratis skola och nästan alla har el i sina hem. När de bor i slummen får de även en genomskar de inte skulle få någon annanstans. Men självklart är förhållandena ohållbara och behöver all hjälp de kan få.

Likes

Comments

I helgen var vi på Savage wilderness och jag har som sagt gjort en lite video på det!

Likes

Comments

Just nu är kl 3 och från kl 1 har vi legat och degat vid poolen. Det är ungefär 27 grader ute och inte ett moln. Runt om spelar folk volleyboll och vattenpolo. En del sitter och pluggar under en palm medan andra jobbar
på brännan eller sitter och snackar vid poolkanten.

Likes

Comments

Den senaste tiden har rullat på som vanligt. Dock mycket planering inför höstlovsresan och dykarcertifikat, och med helgens utflykt till Savage Wilderness som är ett typ extremsportställe där man kan göra allt från att hoppa bungyjump till river rafting.

Förra helgen var den först helgen vi fick gå ut och klubba och vissa hade väldigt kul medan andra hade mindre kul av förståeliga anledningar då det blev sjukhusbesök för 4 personer efter det. Internatet har sedan dess varit väldigt dämpat men alla de drabbade mår bra nu. Oliva har även färgat håret och vi hade extremt kul när det visade sig att henne hår i princip blivit svart, därefter drog Hugo på sig en väldigt roliga grounding där han klantade sig rejält, vilket vi också hade väldigt kul åt. Jag var även på Toi marknaden och fyndade kläder, bl. a. ett par uggs för 160 kr. Under veckan har vi gått i skolan som vanligt. Vi har mycket plugg den sista tiden innan lovet så det finns inte mycket tid till annat än plugg nu känns det som. Jag har även blivit anställd som tennistränare för småbarnen av min gympalärare. Idag hade barnen nämligen ingen lärare (som brukar bestå av andra gymnasieelever) så jag tog tag i det och höll i barnens uppvärmning även fast jag verkligen inte är en stjärna på tennis. Detta såg min idrottslärare och därför är jag nu tennistränare. En tradition som definitivt lever kvar här nere är kanelbullens dag då några tappra själar bakade bullar till hela internatet i tisdags. I helgen åker några av oss somsagt till Savage och förhoppningsvis kommer en film på det nästa vecka.

Vill man skicka post till mig och då gärna i form av svenskt lösgodis får man gärna göra det på:

Caroline Holst

Swedish School association of Kenya

PO BOX 21324

Nairobi 00505

Kenya

Likes

Comments

Inför Masai Mara

I helgen har vi varit iväg på Safari till en Nationalpark som heter Masai Mara. Natten innan resa blev dock en aning problematisk då nästa alla på internatet blev matförgiftade. Det var ett väldigt spring till toaletterna den natten och på morgonen var det väldigt få elever på frukosten och typiskt nog hade vi ett prov den dagen som folka antingen inte kunde delta på eller behövde tvinga sig dit trots sitt magont. Hela dagen stod det folk utanför skolsyster som antingen skulle sjukanmäla sig eller få mjölksyre piller. En elev fick även åka till sjukhus för att ta prover på vad som kan ha orsakat detta ( inte vårt första sjukhusbesök ). Framåt lunch hade det mesta lugnat ner sig. De flesta stod på benen igen, dock inte alla. Dagen efter märktes det knappt av att folk varit sjuka.


Dag 1

Nästa morgon bar det av till Masai Mara. Skolan hade hyrt 4 bussar som från början var lastbilar bara att själva flaket byggts om till en cabin. Därefter väntade en resa som skulle ta 7 h men slutade på stabila 11 h. Bussresan var trots det väldigt rolig. När vi kom fram fick vi middag och under sista biten genom nationalparken såg vi en del djur. Vår campingplats bestod av 25 tält (om inte mer) Ett större mattält och toaletter. Kvällen spenderade med hela internatet runt en brasa.


Dag 2

Första Game driven var på morgen kl 6.00. De flesta satte sig i pyjamas på bussen med varma kläder då det är kallt på morgon och på nätter. Vi såg soluppgången över savannen och hur djuren vaknade på morgonen. Även denna busstur blev försenad, denna gången med 1,5 h så vår frukost blev mer av en brunch. Efter det for vi iväg till en Masai by och träffade Masaier. Vi dansade, besökte deras hus och lärde barnen smågrodorna. Sedan återvände vi till Camp för en sen lunch. Vi åkte även på en eftermiddags Gamedrive och såg ännu mer djur. Även denna blev runt 2 h försenad och på vägen hem drog ett åskväder in över oss vilket var jätte coolt då man såg blixtar överallt runtomkring oss. Under kvällen efter middagen kom Masaifolket och överraskade oss. De kom och sjöng och dansade runt vår brasa och senare eskalerade dansen till nån slags hets mellan oss och Masaierna då vi gjorde ljud och dansade mot varandra.


Dag 3

Nästa morgon väntade ännu en morgon gamedrive kl 6.00. Vi fick äntligen se Lejon och även denna blev försenad med 2 h. Detta ledde till att vi kom iväg från Camp mycket senare än vad som var tänkt när vi skulle hem. Väll på bussen väntade 8 skumpiga timmar hem och vår buss låg av någon anledning alltid sist så vi kom hem 1,5 h efter den första bussen. Väl hemma kan jag summera helgen genom 35 h i en buss, 4/5 djur i big five ( inte noshörning ) tusentals gnuer och vetskapen om att ” den som hoppar högst får flest fruar”.


Lägger ut de bilder jag tagit själv nu med mobilen. Det kommer fler bilder från folk med systemkameror

Likes

Comments

Gjorde en video från helgen på safari. Mer om Masai Mara kommer. Här har ni ett smakprov.

Likes

Comments

Detta inlägg kommer en aning sent, men jag tänkte berätta om helgens äventyr. I fredags kväll var vi som jag redan nämt i full gång med alla pranks. Vi fann iallafall tid till att gå ut och äta middag. Så jag och ett gäng tjejer åker till Greenhouse för att äta sushi. Vi satt vid ett lågt bord på golvet och åt och hade det riktigt mysigt. Efteråt åkte vi till Junction och mötte upp några andra och satte oss på en annan resturang. 

Under Lördagen var det dags för ridning. Vi åkte iväg med skolans bussar ett gäng till ett "stall" en bit bort. "Stallet" låg utomhus och var en lång rad av boxar. Framför fanns 2 paddockar där det red lite folk. Det sprang även runt katter och hönor/änder/kalkoner ( kunde verkligen inte identifiera dem och skulle nästa kunna vara en blandning av dessa) När vi kom dit fick vi hjälmar och blev sen tilldelade hästar beroende på hur bra vi var. Jag fick en 5 årig racinghäst som tydligen inte höll måtten för att bli just racinghäst och hade istället hamnat där. De som skötte om hästarna hade väldigt bra hand om dem och hade en mer personlig relation till varje häst än vad man har på ridskolor i Sverige. Vi blev indelade i grupper beroende på våra ridskills. Sen fick vi med oss en guide och red ut på stigar i skogen. Det va riktigt kul, särskilt när Vendela trillade av och spräckt sina byxor.

Likes

Comments