Tänkte att jag skulle berätta hur det gick med min detox. Jag hade tänkt att uppdatera varje dag om hur det gick och vad jag stoppade i mig men det kom lite andra saker i vägen så jag hade inte riktigt något tid för de.

Jag måste säga att jag är sjukt glad över att jag gjorde det och att jag fullföljde och inte slutade. I mitten av detoxen så var det ganska jobbigt för man kände sig ganska trött och hängig men det varade bara i en dag och nästa dag mådde jag hur bra som helst! Jag var pigg, hade massor av energi och jag var glad vilket jag inte har varit på ett tag. När vi bestämde oss för att sluta med detoxen så visade det sig att jag hade gått ner 4kg och den där uppblåsta magen var borta. Att gå ner i vikt var inget jag brydde mig så mycket om utan det var mer känslan i kroppen efteråt som jag var väldigt spänd på och jag måste säga att jag är glatt överraskad! En juice detox är något jag kommer göra oftare.


Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - click here!

Likes

Comments

Idag började våran detox och jag har verkligen sett fram emot det men jag måste säga att den här första dagen har varit lite kämpig. Jag är inte en sån person som gillar att äta massa nyttiga saker så därför har jag haft det lite svårt med att vänja mig vid smakerna men det är ju bara första dagen. När det kommer till om man blir mätt eller ej så måste jag säga att jag blev väldigt förvånad över att jag blev så mätt som jag ändå blev ja menar det är ju ändå "bara" juice man dricker. Vi valde att göra en detox smoothie till middag idag eftersom att vi aldrig har gjort detta förut och för att kroppen ska kunna ställa in sig på den här detoxen så kan det vara bra om man i början gör någon juice som är mer matig. Nu är det dags att krypa ner under täcket och få lite sömn, ser fram emot hur morgondagens juicer smakar.

Här kommer recept på dagens juicer.

Frukost
- 1 citron
- 3st apelsiner
- 3cm ingefära
- 1tsk baobab pulver

Man kör allt i en juicecentrifug, hur smidigt som helst!


Mellanmål 1
- 2dl blåbär

- 3st rödbetor

- 2cm ingefära

- 5 myntablad

Kör allt i juicecentrifugen.


Lunch

- 1 broccolihuvud

- 300g päron

- 4st selleristjälkar

- några blad mynta efter smak

- 2st lime

- 5cm ingefära

- 1,5tsk vetegräspulver

Kör allt i en juicecentrifug


Mellanmål 2

- 2dl spenat

- 1 apelsin

- 1/2 banan

Kör apelsinen i en juicecentrifug, blanda spenat, banan och apelsinjuicen i en mixer. Detta blir lite mer matigt typ som en smoothie men inte lika mycket som hen måltid utan det är ett perfekt mellanmål.


Middag

- 2st lime

- 3 nävar spenat

- 6st gröna äpplen

- 1 avokado

Kör lime, spenat och äpple i juicecentrifugen, häll över juicen i en mixer och mixa tillsammans med avokadon. Detta blir också som en smoothie och mer matig.Likes

Comments

Jag tänkte berätta för er hur jag hamnade just på Hawaii och hur länge jag var där så förbered er på ett långt inlägg. Har ni frågor får ni mer än gärna kommentera!

Jag hade slutat spelat ishockey på grund utav för många hjärnskakningar och jag ville komma bort från Leksand för att hitta tillbaka till mig själv och börja må bra igen. Jag började titta runt på olika resor men jag ville få ut något mer utav resan och då av en slump kom jag över EF, EF är en internationell skola som finns på många olika ställen i hela världen. Jag beställde hem kataloger och började kolla runt ifall det var något för mig och jag måste erkänna att jag var lite skeptiskt först, jag trodde inte att jag ville gå tillbaka och sätta mig vid skolbänken men ju mer jag läste om själva uppläget dom hade och dom olika kurserna så fastnade jag mer och mer. Jag gick handels på gymnasiet och har alltid varit intresserad av att jobba i butik och en sak som dom hade som ett extra program var affärsengelska så jag började kolla runt om vad det hade för värde här i Sverige av att ha den erfarenheten när det kommer till jobb och det visade sig att det var en bra sak att ha. Ju längre tid det gick och ju mer jag läste om det desto mer sugen blev jag på att åka. När jag hade bestämt mig för att det här skulle vara något för mig tittade jag i katalogen med skolorna och valde bort dom som inte hade affärsengelskan som ett alternativ och dom skolorna som fanns kvar var EF i Australien, EF i England och EF i Hawaii. England gick bort ganska snabbt då jag ville komma längre bort än så, då återstod bara Australien eller Hawaii. Fram tills den stunden hade ja inte berättat något för mina föräldrar jag hade bara nämt att jag ville göra något och komma bort från Leksand.

När jag åkte hem till mina föräldrar och berättade allt det här så var deras första reaktion - ÅK! och när jag hörde dom säga det blev det som en lättnad, jag hade deras stöd i det och dom såg på mig att det var något jag hade tänkt igenom. Vi började genast diskutera om hur länge jag skulle vara borta och vilket ställe jag skulle välja men ju mer vi pratade om det ju mer inställd blev jag på Hawaii så jag uteslöt Australien och bestämde mig för Hawaii men då var frågan hur länge jag skulle vara borta. jag hade varit inställd på att vara borta 6 eller 11 månader men då tyckte dom att om jag ändå hade bestämt mig för att åka så skulle jag bli besviken om jag bara valde att vara borta 6månader så jag beslutade mig för att välja 11 månader, och idag är jag så sjukt glad över att jag gjorde det!

Jag skickade ett mail till EF och bad dom komma fram med en summa för vad det skulle kosta mig att åka och när jag fick svar från dom började jag kolla upp hur mycket pengar jag hade och hur jag skulle få ihop pengar till resan. När alla dom bitarna föll på plats ringde jag dom och bokade. EF hjälpte mig med allt, allt från hur man ansöker till ett visum till flygbiljetter, boende mm. Så innan jag visste ordet om det hade jag en resa bokad till Hawaii den 8 Januari.


Några dagar senare ringde min handläggare från EF mig och berättade att jag hade fått ett stipendium vilket innebar att det skulle bli billigare för mig och ja skulle få betala 50kr tur och retur för mina flygbiljetter som egentligen kostade multum MEN Jag var tvungen att börja skolan i september vilket var 4 månader tidigare än beräknat och bara 3 månader bort. Jag bad att få återkomma inom ett dygn för jag ville såklart prata igenom det med mamma och pappa först och vi kom fram till att jag skulle tacka ja till stipendiet och åka i september.

Jag ringde tillbaka nästa dag och jag fick mitt nya avresedatum vilket var 27 september 2015.


Jag är så himla glad över att mina föräldrar och storebror åkte ner och hälsade på mig och fick se mig gå ut med super fina betyg och 4 diplom! Jag är så grymt stolt över mig själv som gjorde den här resan på helt egen hand utan att ha känt någon och idag är jag en erfarenhet rikare med massor av kompisar utspridda över hela jorden!

Diplomen jag fick var :

- Betyget A
- Certificate of appreciation ( jag var student leader president vilket betyder att jag var den som såg till att alla elever hade det bra på skolan och fanns där om någon behövde något, jag var med och tog emot alla nya elever när dom kom till skolan, jag var den som var länken mellan lärare, rektor, övrig personal samt elever och jag hjälpte till och ordnade utflykter och studiedagar med skolan)
- Certificate for most Kama'aina (Kama'aina betyder lokalbefolkning på hawaiianska och det diplomet fick jag för att jag hade anpassat mig mest till samhället och folk frågade inte vilket land jag kom ifrån utan vilken delstat i USA jag kom ifrån)
- Certificate of Ef student role model

Är super nöjd att ha fått alla dom diplomen och det är något som kommer hjälpa mig att komma vidare i arbetslivet, jag är så glad över att jag fick chansen till att göra detta!Det var hur en liten tjej som jag hamnade på just Hawaii.


Likes

Comments

Precis avslutat ett långt samtal med mannen. Vi har inte mycket tid att prata med varandra då det är en tidsskillnad på 11 timmar men vi gör det bästa av situationen och vi försöker verkligen. Jag är lyckligt lottad som har honom vid min sida och jag är glad över att det är just honom jag kommer spendera resten av mitt liv med. Hade man sett den Caroline som fanns för något år sen trodde man aldrig att jag skulle vara gift vid det här laget men den dagen jag träffade M var en av dom bästa dagarna i mitt liv och det finns bara två dagar som är lika bra som den och det är den dagen han friade till mig och den dagen jag sa "I do". Att titta in i någons ögon och se att personen verkligen älskar en är en fantastisk upplevelse och jag skulle aldrig byta det mot något annat! Även fast vi just nu har hela jordklotet mellan oss är våran relation super bra och det förbereder oss på när han kommer vara ute i krig och vara borta flera månader.

Att jag skulle hitta min stora kärlek på Hawaii trodde jag aldrig och det var verkligen inte därför jag åkte och mitt fokus var inte att hitta någon utan det var helt och hållet på skolan men jag är så himla glad över att han kom fram till mig den dagen på stranden och att vi fortsatte prata med varandra för hade han inte gjort det hade jag inte varit där jag är i dag och den Caroline som sitter här bakom tangenterna idag är lyckligare än hon någonsin har varit.


Likes

Comments

Har precis landat i sängen efter en dag där jag inte har gjort speciellt mycket, jag har plockat lite här hemma och påbörjat min packning. Våra papper är ännu inte klara men jag vill vara redo den dagen dom blir klara så att jag bara kan boka ett flyg och åka. Jag har börjat göra iordning högar med kläder som jag ska ta med mig och även vinterkläder som jag inte behöver nere på Hawaii utan senare när vi flyttar därifrån för vi kommer inte att bo på Hawaii för alltid utan 2018 bär det av till nästa station för min M.

Jag har även gjort en handlingslista för allt som ska köpas till våran detox som vi ska börja med på måndag och shit vad saker det ska handlas! Så när jag och mamma var klara med allt och hade räknat ut hur mycket av vad som skulle handlas så bestämde vi oss för att åka till Borlänge imorgon och handla allt. Jag måste säga att jag är sjukt taggad på att göra det här och spänd på att se resultatet efter, hur man mår osv.


Likes

Comments

Vi i min lilla familj har bestämt oss för att göra en juice detox och det är en detox där man bara dricker juice, man ska dricka ca 3L per dag och man kan bestämma själv hur länge man vill köra detta men jag har tänkt att köra på så länge som det går men minst 1 vecka. För att förklara ordet detox så betyder det avgiftning, det driver ut slaggprodukter ur kroppen och gör att du mår bättre. Jag har varit inne på massor av olika sidor för att få inspiration till olika juicer och även vad som är bra att tänka på när man gör en sån här detox. Det är massor av saker man ska undvika men några saker är ganska självklara så som olika typer av mat och eftersom att vi ska göra en juice detox så dricker vi bara juice och äter ingen mat men några saker som kommer vara svårast för mig att undvika är att inte dricka kaffe, alkohol, tobak och nikotin. Jag bara älskar att dricka kaffe och lika så med vinet! Är grymt orolig för just dom två men tobaken där emot tror jag kommer gå bättre, jag har sedan 1 Januari trappat ner med snusandet och det har gått bra men vore det inte för det nikotin och tobaksfria snuset hade jag aldrig klarat de. MEN tillbaka till detox.

Jag tror starkt på detta och tar det som en rolig utmaning, jag har liksom ingenting att förlora på det och bara saker att vinna och jag har även kollat upp saker som är bra med det här för att få lite motivation. Man sover bättre, man blir gladare, får mer energi, depressioner minskar och avtar, magen mår bättre, hud och hår blir bättre och starkare, man går ner i vikt och blir av med övervikt. Ja listan är lång!

Här kommer några detox tips jag ska följa och jag kommer även skriva här hur det går.

Bästa detoxtipsen:

  • Drick så många gröna juicer som möjligt.
  • Om du tränar – motionera på ett lugnare sätt under fastan.
  • Skippa lunchen med kollegorna så slipper du bli frestad i onödan.
  • Drick juicen långsamt. Försök att nästan ”tugga” juicen, för att få igång matsmältningen.
  • Gör juicer på de frukter och grönsaker som finns i din butik till ett bra pris.
  • Välj ekologiska ingredienser i den mån det går.


Likes

Comments

Just nu är jag hemma i Sverige och har varit det en väldigt lång period nu tyvärr. De är så att vi går igenom en lång process med pappersarbete just nu och i Oktober-16 så fick vi veta att allt skulle vara klart i Januari-17 vilket är nu men tyvärr är papperna inte klara och här sitter jag och väntar på besked om när jag kan åka. Min man åker ut i träning hela Februari så då kommer pappersarbetet vara stilla eftersom att allt går genom honom. Det är så fruktansvärt jobbigt och plågsamt att inte veta och inte kunna påverka och det tar enormt mycket på ens krafter och man är någon annanstans i huvudet hela tiden.

Den här processen vi går igenom nu är för att jag ska få vara lagligt i landet och jag kan inte ansöka om några andra visum under den tiden som vi har papper som redan är i process, frustrerande? ja! Jag saknar min Max så det gör ont och jag vill bara komma hem till honom. Vi har varit ifrån varandra sedan den 21 Juli och nu är det 10 Januari..

Det är ingen dans på rosor, snarare en dans på taggbuskar.

Likes

Comments

Jag har nu tagit ett beslut om att starta upp en ny blogg, det ska bli väldigt intressant att se vad det finns för folk där ute som väljer att kika in här. Varför jag väljer att göra en helt ny och inte importera den gamla är för att jag vill starta om på nytt.

Mycket har hänt i mitt liv blott min unga ålder men jag kommer att göra inlägg då och då om vad som har hänt fram tills nu men främst kommer jag att dela med mig av min vardag här i Sverige samt på Hawaii och för att ni ska få en lite mer inblick i vem det är som sitter bakom tangenterna så tänkte jag skriva lite kort om mig själv i detta inlägg.

Jag heter Caroline Garcia men många känner mig till namnet Siik. Jag är 21år gammal och bor på Hawaii tillsammans med min man Max. Jag kommer från en liten stad som heter Karlskoga men flyttade till en ännu mindre stad som heter Leksand när jag var 16år för att följa min dröm om att spela ishockey på elitnivå. Jag är en väldigt envis och bestämd tjej men har även en mjuk sida som ni kommer att märka ju mer bekväm jag blir här på bloggen.

Jag kommer att berätta mer för er om min man och hur vi träffades lite längre fram så ingen panik och har ni frågor är det bara att ställa dom så kommer jag att svara er.Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - click here!

Likes

Comments