Mitt liv består just nu enbart utav jobb och pappersarbete. Jag jobbar 7.45-15 på en skola i Rättvik där jag är assistent åt en liten tjej som går i 2an, trivs super bra och känns bra att ha en inkomst medans jag är hemma i Sverige. När jag slutar för dagen åker jag hem för att fylla i formulär, skicka dokument, ringa telefonsamtal osv osv. Har ingen tid till att umgås med vänner överhuvudtaget vilket är otroligt synd men jag kan inte.. jag måste få iväg alla papper så att allt sätts i gång med mitt visum för helt ärligt så klarar jag inte av att vara här i Sverige, mår inte alls bra utav det. Det väcker för många gamla minnen som jag inte behöver ha i mitt lilla huvud och speciellt inte nu när jag har så mycket annat att tänka på.

Just nu sitter jag i personalrummet och andas lite, fick för engångsskull sluta vid 14.00 så nu passar jag på att förbereda inför morgondagen på jobbet och kollar över lite saker jag vill ha till huset, jag vill ha en överblick på hur mycket pengar som kommer gå åt och på ett ungefär vad vi vill ha för stil. M har gett mig fria händer med två undantag, garaget och hans "man cave" är hans och vill inreda där själv haha! Givetvis kommer jag inte utesluta honom helt i planerna för jag vill ändå att det ska vara våran stil och inte bara min. Vi är två personer och inte en.


Fredag 23/9

På fredag kommer det vara många känslor inblandade under hela dagen. Det är nämligen så att efter jobbet ska jag och mamma åka till Örebro för att lämna min bil.. Det tar emot så otroligt mycket att sälja bilen för den har varit som min bästa vän och min stora hjälp när ens huvud innehåller för många tankar än den klarar av. Jag har alltid åkt iväg på en tur utan att ha en destination, jag har bara åkt och åkt. Dessutom är det min dröm bil som jag har velat haft sen jag var typ 10år och när jag var 17år fick jag den utav min morfar och mormor så det är också en stor faktor i varför jag inte vill sälja den.. Men allt har sin tid i livet och nu är det dags att påbörja en ny resa och hur mycket jag än vill hålla fast vid den så går det inte..

Jag kommer även att byta in min systemkamera mot en annan som är mycket smidigare att ha med sig så tyvärr är bloggen lite tråkig just nu när den inte innehåller så mycket bilder men det kommer bli bättre de lovar jag!


Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - click here!

Likes

Comments

Det har varit väldigt tyst här ett tag men har haft fullt upp med pappers arbete och jobb. Jag har äntligen fått mitt efternamn ändrat och mitt ena mellannamn är borttaget så nu slipper jag oroa mig över det! Jag har även fått mitt nya körkort och pass så nu är jag redo att åka MEN nu är det ju inte riktigt så enkelt.. Det är fortfarande mycket som ska göras med alla papper som militären ska ha och även staten. 

Det beskedet vi har fått nu är att allt pappersarbete kommer att vara klart i början på nästa år vilket gör att jag inte kan åka förens i januari/februari vilket var som ett slag i magen att få.. Jag saknar M så otroligt mycket och nätterna är värst att ta sig igenom men jag är så otroligt tacksam för att han alltid finns här för mig och jag vet att vi kommer ta oss igenom det men det är tufft. 

Nu ska jag ta och laga lite mat innan jag åker iväg och hjälper mitt gamla jobb med inventering. 

Likes

Comments

Trodde verkligen att jag kunde säga att jag hade ett lyckat samtal med ambassaden idag men tyvärr kan jag inte göra de.. Man får ingen hjälp utan dom skickar en bara vidare och vidare och vidare, alla säger olika saker och är inte alls hjälpsamma. Jag har nu iallafall fått tag på en mail address som jag har skickat iväg mina frågor till och jag hoppas att jag får svar ganska omgående. Jag behöver få alla pusselbitar på plats för nu är november inte långt borta. Och jag kan säga att inte kunna prata och ventilera med Max gör allt så himla mycket jobbigare, han kan alltid få mig lugn och fokuserad istället för att få panik. Han är just nu ute i träning i en månad och har inte tillgång till telefon och ja jag vet det är något som kommer vara standard för oss då han har det jobbet han har och jag kan inte heller diskutera med vänner eller er här på bloggen om på vilket speciellt ställe han befinner sig på då det kan komma i fel händer och kompromissa hans jobb.

Igår hade jag en riktig tvättar dag. Jag tvättade inprincip hela dagen från 10 till 16 men jag kan säga att det verkligen behövdes! Jag har så otroligt mycket kläder och idag har jag tänkt att sortera allt och kolla över om jag ska sälja något, slänga eller ta med tillbaka. Blir en hel dag inne helt enkelt men det gör mig inget för vädret här idag är jätte dåligt, åskan ligger i luften och det är tung dimma över Siljan.


Likes

Comments


​Hawai'i
precis på andra sidan jordklotet ligger de. Det består utan 8öar och jag befann mig på Oah'u och för er som inte har koll på öarna så är det på den ön huvudstaden Honolulu ligger och för er som inte har koll på Hawai'i så är det där serien Hawai'i 5-o är inspelad. 

Sverige i all ära men Hawai'i är mitt hem, där jag mår som bäst och där jag kan vara mig själv. Så långt bort från Sverige som möjligt! Jag är trött på allt här hemma (utom min familj såklart) efter att ha spenderat ett år där och upplevt kulturen, människorna och tänket dom har så måste jag säga att vi Svenskar är oerhört otrevliga mot varandra och minsta lilla så blir det drama och drinkar flyger åt höger och vänster bland tjejer som är ute på krogen. Nej tacka vet jag vad! Där nere är alla super trevliga och hjälpsamma, under min tid där har jag aldrig blivit illa behandlad av någon och vilken respekt dom har för människor som är äldre än dom själva är helt otroligt! Jag har aldrig sett något liknande och framförallt inte här hemma i Sverige. 


Likes

Comments

Idag åkte jag till skatteverket i Borlänge och lämnade in min ansökan om namnbyte, borttagande av ett mellan namn och fyllde i en blanket om att ändra mitt civilstånd till gift här i Sverige.

Det gick faktiskt smidigare än jag trodde och jag behövde inte stå i kö alls totalt tog det 40minuter. Jag åkte från Leksand vid halv 10 tiden så att jag var vid skatteverket när dom öppnade. Tjejen som satt hjälpte mig var otroligt hjälpsam, hon förklarade att efternamns bytet skulle ta mellan 2-4veckor så när det har gått igenom skickas ett nytt körkort, bankkort hem i brevlådan och jag kan göra ett nytt pass. Jag hoppas verkligen att det enbart tar 2 veckor då det är bråttom för mig att få en tid på ambassaden och för att kunna boka en tid där måste jag ha ett nytt pass i det rätta efternamnet. När jag har gjort mitt besök på ambassaden ska mitt green card behandlas och det tar minst 5 månader vilket vi absolut inte hade räknat med.. Jag måste vara tillbaka i November för medicinska tester som man måste göra när man kommer in i militären plus att vi ska få välja på hus.. just nu vet jag inte hur vi ska få ihop det hela men på något sätt får vi försöka lösa det. Fingers crossde!!

Det är mycket som händer nu och jag vill verkligen bara få allt klart och åka tillbaka hem till min man.


Likes

Comments

Hej!

Som ni kan läsa i min lite skeva presentation här till höger så är jag en tjej från Sverige som är 21år gammal, kommer ursprungligen från Karlskoga men vid 16års ålder flyttade jag till Leksand för att satsa på mitt största intresse, ishockey! När jag var 20år bestämde jag mig för att börja plugga engelska på en internationell språk skola som heter EF. Jag valde mellan att åka till antingen Australien eller Hawaii men tids nog bestämde jag att Hawaii var något som lockade mig mest. Den 26 september 2015 lämnade jag landet lagom för att göra min livs resa till Hawaii, USA. Jag har faktiskt inte tänkt att gå in närmare på själva skolan och hur den biten gick utan det kommer jag göra vid ett annat tillfälle.

Jag träffade min Max på Hawaii och från första stund var det som om att vi hade känt varandra i minst 10år. Vi kunde prata om allt med varandra, precis allt mellan himmel och jord! I början hade jag det lite svårt med att han var 4år äldre än mig men det var inget jag märkte av utan det var bara något som satt i huvudet på grund utan att han "bara" är ett år yngre än min bror men ju mer vi umgicks och lärde känna varandra förstod jag att den här killen är allt jag någonsin har drömt om, han behandlar mig så otroligt bra och han är så otroligt mån om mig och att jag ska fullfölja mina mål och drömmar. Jag känner precis lika för honom och jag stödjer honom i hans jobb vilket som är för en flickvän,fru eller familj rätt tufft med tanke på att han är militär. Månader gick och vi blev bara mer och mer kära, vi spenderade dag och natt tillsammans och ju längre det gick desto svårare var det att inse att snart är det dags för mig att åka tillbaka till Sverige. Men vi såg inte det som ett hinder eller problem för jag hade tankar på att komma tillbaka i Januari och börja college och studera marketing and business. Vi visste att jag skulle komma tillbaka så tanken på att göra slut fanns inte hos någon utav oss, vi ville vara tillsammans och vi båda har viljor utav stål så vi visste att vi skulle klara utav att vara ifrån varandra några månader. Ju närmre vi kom mitt hemresedatum desto mer började vi planera, vid jul skulle jag åka ner till hans familj i Texas och efter nyår skulle vi flyga tillbaka till Hawaii tillsammans.

Dagarna gick och tillslut var det dags för min familj att komma ner på besök. Vi båda var super glada och spända, jag hade inte träffat dom på 9 månader och Max skulle träffa dom i verkligheten för första gången. Mötet med svärföräldrarna gick hur bra som helst och jag är så himla glad över att min familj gillade honom och att Max gillade dom!


10 Juli.

Det är en utav dom största dagarna i mitt liv. Jag och Max ville ta med mamma och pappa till min absoluta favorit plats på Hawaii. Det är en hike som heter Lanikai pillboxes och jag vet att mina föräldrar inte är några som går på vandring men jag ville ändå att dom skulle få se den underbara utsikten man har över ön där uppe. När vi kom upp till toppen så hoppade jag upp på bunkern och satte mig och bara andades in den friska luften och njöt utav att ha min allra finaste bredvid mig och mina föräldrar. När jag sedan vänder mig mot Max så ser jag på honom att han är väldigt nervös och nästan skakar så jag frågar honom vad som är fel och varför han beter sig så konstigt. Då tar han min hand och ställer sig upp, sedan står vi bara där och tittar på varandra. Han börjar berätta hur mycket han älskar mig och att han vill dela sitt liv med mig. Han talade verkligen från hjärtat och sedan gick han ner på ett knä och frågade om jag ville gifta mig med honom! Jag började stört gråta av lycka och fick knappt fram ett ord, jag kastade mig runt halsen på honom och bara grät. tillslut frågade han "är det ett ja?" lite nervöst och klart som tusan det var ett ja! jag ville inget hellre än att spendera resten av mitt liv med honom! Han är verkligen mannen i mitt liv.

15 Juli

Den största dagen i mitt liv! Dagen började med att mamma körde mig till Max base där han plockade upp mig och vi åkte iväg för att ordna med ett tillstånd så att vi kunde gifta oss. Vi hade tänkt att gifta oss när jag kom tillbaka i Januari så vi ville fixa allt vi kunde innan jag åkte så att det underlättade för oss när jag kom tillbaka. När vi sitter i bilen så börjar vi prata om att vi skulle göra det samma dag om det fanns möjlighet till det för på så vis kunde min familj vara med och det betyder väldigt mycket för mig! Så när vi kom ner till kontoret som skriver ut tillståndet så frågar hon när vi vill gifta oss och säger att det finns ett ställe 2kvarter bort som har öppet och tillgängliga tider ifall vi skulle vilja göra det direkt. När vi hade fått beviset ringde jag mina föräldrar och bror och sa att dom fick skynda sig in till stan för vi skulle gifta oss. Dom slängde på sig kläder och han precis tills de att vi fick gå in.

Just 15 Juli är väldigt speciellt för mig på grund utav att det är min mormors födelsedag och jag har alltid velat använda hennes ring när jag gifter mig så vi alla tyckte att det inte var mer än rätt att göra det och hela min familj och släkt är upp över öronen lyckliga för min och Max skull! Max och jag pratade igenom detta beslut tillsammans och även med våra föräldrar i förväg. Många kan tycka att det är på skyndat men det tycker inte vi. Vi känner varandra och vi vet vad det är vi ger oss in på och vi vill inget annat än att spendera resten av våra liv tillsammans.

Jag har fått höra från många håll att vi borde ha väntat med att gifta oss men till er har jag ingenting att säga. Vi vet vad vi vill och det är vårt beslut, tid kommer inte att ändra vad vi känner för varandra eller om valet vi gjort. Vi förlovade oss med varandra av den anledningen att vi ville dela våra liv tillsammans.

Avslutningsvis vill jag bara säga att för dom som har åsikter om detta, håll dom för er själva. Jag vill inte höra vad ni har för negativt att säga. Jag är lycklig och Max är lycklig över beslutet, det är allt som räknas.


Likes

Comments