Jag ber om ursäkt för att det går upp och ner med bloggningen, men just nu år det väldigt mycket att tänka på. En del saker känns dessutom jobbiga mentalt, och då får man inte riktigt motivationen som ni säkert förstår.

Denna helg har i alla fall varit fantastiskt härlig och inspirerande, även om det har varit lite väl lite häst för min del!

I fredags bjöds det på strålande väder och jag red ut tre hästar på praktiken i sällskap av Maria. På kvällen blev det middag med en kär vän som nyligen fyllt år, och det bjöds på skratt och god mat!

I lördags passade jag på att sova ut och strax efter lunch begav sig hela familjen + en vän mot Solna för att springa Tunnel Run 2017. Loppet var på totalt åtta kilometer och jag lyckades komma i mål på 54 minuter och 28 sekunder. Ganska bra när man endast har sprungit ute en gång i år! Det var faktiskt riktigt kul de första sex kilometrarna, men därefter började backarna. Och det var rejäla backar kan jag hälsa, hela 14 procents lutning på sina ställen. 14 procent låter inte mycket tills man provar att springa upp för det i slutet av ett lopp... Hur som helst, jag kände mig stark och det gav mig mycket att veta att jag klarar av att springa så långt på under en timme. Faktum är att jag aldrig sprungit så långt tidigare, slingan här hemma är inte mer än 5,5 km 😉

Idag blev det däremot ingen sovmorgon, utan vid niotiden rullade jag mot Uppsala för att gå på tappskokurs. Dessvärre hade det blivit ett missförstånd, och dagens kurs var inställd. Detta var emellertid inget jag fått reda på så istället fick jag en privatlektion eftersom att jag ändå åkt så långt. Som kompensation gick vi dessutom in mer djupgående på hur man riktar skor. Jag ska även få vara med på ytterligare en kurs vid ett senare tillfälle, eftersom att den specialiserade hovslagaren inte var på plats. Lite tur i oturen för min del måste jag ändå säga 😉

Dagen bjöd inte bara på undervisning, utan även en hel del givande samtal. Patric och jag hade ett lika tänk kring hästar, och det är alltid givande att diskutera saker med likasinnade. Jag blev även fylld av inspiration när jag fick höra vad Patric sysslar med. Han rider bland annat beridet bågskytte och tornespel, och allt överskott de tjänar på kurser med mera går till handikappade barn. Man blir så rörd över vilka fina människor det finns där ute! ❤

Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - click here!

Likes

Comments

Okej, så jag vet att jag inte borde klaga. Men nu är jag bara så galet trött på den här snön!

Här sitter man och längtar efter vår och så får man ännu ett lass med vitt puder över marken. Seriöst alltså, livet blir så mycket enklare på våren. Ja, om man har häst alltså! Ljust längre på kvällarna, mindre täcken, mindre släpande av vatten (vi har det lyxigt med vattenslangar vid hagarna), inga leriga ben eller halsar, långa galopper på vägen med pigga och glada hästar. Som jag längtar!

Idag har vi föreläsning på skolan, så jag hoppas att föreläsaren kan fylla mig med inspiration. Är helt klart i en liten dipp just nu, och bara att gå upp på morgonen känns helt omöjligt. Jag längtar så tills skolan är över så att jag kan ägna mig åt hästar på heltid, gud vad härligt det hade varit! Men det är bara att kämpa på, dryga två månader kvar...

Bild från i höstas när Lassie kom hem från betet. Kan ni tänka er något härligare än att kunna trimma på åkern varje dag? Så var det i höstas i alla fall. Helt underbart när man dessutom inte hade ridit på cirka 3 månader!

Foto Jenny Lundgren, som vanligt 😉

Likes

Comments

Då var äntligen måndagen över för denna vecka! Dagen har varit så otroligt seg, och jag har haft svårt att hitta likväl min motivation som koncentration. När jag kom hem från skolan passade jag på att äta middag direkt, för att kunna samla lite krafter innan jag åkte vidare till stallet.

Eftersom att jag slutar så sent på måndagar blev det ingen ridning idag. Istället fick Lassie lunka på i skrittmaskinen, medan jag fixade iordning boxen. Därefter fick hon sig en ordentlig rykt och oj vad hon njöt! Stod lugnt med sänkt huvud, roligt att se faktiskt. Jag passade även på att tvätta av svansen när jag ändå var i farten. Den var inte sådär jättegrisig faktiskt, men det kändes skönt att få det gjort.

Bjuder på en bild som Jenny knäppte i lördags. Tycker om den så mycket, ja både hästen och bilden alltså! 😊

Likes

Comments

Ojojoj, vilken hästhelg det har varit! Fullt upp från morgon till kväll men jag älskar det!

I fredags hade jag praktik som vanligt hos Helena. Det är alltid lika roligt, men slitigt också för den delen. Efter att ha skött samtliga elva hästar, longerat fyra och ridit två, begav jag mig mot mitt eget stall för att sköta Lassie. En kompis hade schysst nog redan duschat henne, så jag skyndade mig att fixa alla sysslor och packa inför lördagen för att hinna hem i någorlunda tid.

Under lördagen var det pay and jump på Runsten. Det var första gången sen vi började träna för Yvonne och det var minst sagt spännande. Lassie gick verkligen in och levererade, är så otroligt stolt! Hon hoppade alla hinder utan att tveka! I 90cm var vi felfria, men oturligt nog fick vi ett nedslag i 100cm-klassen. Detta var dock helt och hållet mitt fel, då jag tog en förhållning strax innan hindret. Dumt, men jag bangade helt enkelt då det gick lite väl fort 😉

Även idag blev det en tidig morgon, och redan vid åtta var jag på plats i stallet hos Helena. Det var tävlingsdags på Södertörn och totalt hade vi med oss sju hästar från stallet. Dagen har varit fantastiskt rolig, även om jag är lite mör i kroppen nu. Det är så kul att få vara med på tävlingar, jag blir så galet motiverad! Kan inte vänta tills nästa gång vi ska fara iväg! 😊

Likes

Comments

Då har ännu en onsdag passerat, och en hoppträning likaså! Idag fick vi fokusera på lydnad igen efter att ha hoppat en hel del bana den senaste tiden dagen till ära fick vi nöta serier, välbehövligt måste jag säga!

Avstånden var något trånga idag för att vi skulle träna på att korta upp hästarna lite. Eftersom att vi normalt fokuserar på att få Lassie att länga sig var det spännande att prova korta henne idag, och det fungerade super. Damen har verkligen fått bättre styrka nu och klarade detta galant. Själv måste jag lära mig att lita på henne även när hon går lite långsammare, hon kommer inte stanna. Inställningen är verkligen helt annorlunda nu!

Mot slutet plockade vi upp sista oxern till 120. Lätt som en plätt säger Lassie!

Likes

Comments

Jag förstår verkligen inte var tiden tar vägen, det känns som om dagarna bara flyter ihop. Helt sjukt!

I måndags var jag sent i stallet, som vanligt, och med mig hade jag en kompis som slutade rida för några år sedan. Då vi ska jobba tillsammans med hästar i sommar känner hon att hon måste komma igång och rida lite igen, så hon fick en lektion på Lassie. Jag tycker det är väldigt roligt att hålla i lektioner faktiskt men är nog lite sträng. Till exempel fick hon inte ha stigbyglar då hon satt och spände sig i början... 😉 Jag är dock väldigt nöjd både över hennes och Lassies insats. De kämpade på jättebra, verkligen!

Även igår kom jag till stallet ganska sent, så Lassie fick springa av sig lite på linan. Tanken var dock inte att hon skulle springa av sig så som hon gjorde, haha. Damen blev fullkomligt tokig och sprang så fort hennes ben orkade. Det var helt omöjligt att få stopp på henne så jag fick helt enkelt stå och vänta ut henne. Man blir ju rädd att de ska ramla, men vad kan jag göra? Risken ökar om jag skulle ta in henne på en mindre volt så jag fick helt enkelt låta henne hållas. Men oj vad glad hon var!

Ikväll väntar hoppträning, och jag är taggad till tusen. På lördag åker vi till Runsten och checkar av var vi har kommit nu när vi ändrat på ridningen. Kommer den hoppa eller kommer den stanna? Det återstår att se! Fortsättning följer... 😉

Likes

Comments

Måndag morgon vecka elva, och jag är back on track igen!

Förra veckan var minst sagt hektisk, och jag var dessutom fruktansvärt trött hela veckan. Det blir lätt så när man har haft lov 😉 Under måndagen hade Lassie tandläkare, som ni vet, och under tisdagen hade jag ett riktigt mördarpass i ridhuset. Damen hade lite vassa kanter i munnen och troligtvis brukade hon därför lägga bettet på ett speciellt sätt i munnen. Men under tisdagen när kanterna var borta kunde hon alltså inte placera bettet i munnen på samma sätt som förut, och det blev hus i helvete kan vi lugnt säga! Tur att den släppte efter i slutet i alla fall!

Under onsdagen hade jag egentligen inte tänkt vara med och hoppträna eftersom att det blev så mycket hoppning föregående vecka, men efter vår lilla strid under tisdagen bestämde jag mig för att vi behövde ha lite kul innan nästa krigspass. Sagt och gjort, under tisdagen blev det banhoppning. Damen var lite väl vild om jag ska vara ärlig och vips var jag tvungen att ändra på min ridning igen. Nu har hon ändrat sin inställning till hoppningen och är mycket mer på och modig än tidigare. Jag behöver alltså inte driva lika mycket längre, utan sitta lite tillbaka och vänta. Vi fick även träna lite omhoppningssvängar, vilket var minst sagt spännande!

Under torsdagen blev det ytterligare ett dressyrpass, där damen släppte efter betydligt tidigare än under tisdagspasset. Jag blev även tillfrågad om jag ville vara med och träna för Jennie Larsson dagen därpå, vilket jag självklart ville. Sagt och gjort, efter praktiken åkte jag till stallet och lastade Lassie för att sedan åka vidare på träning. Damen var ganska spänd i början men jag fick jättebra tips till fortsättningen och hon kändes faktiskt riktigt fin stundvis. Jättekul att få lite omväxling och träna dressyr för tränare emellanåt även om jag var skapligt trött efteråt. Två unghästar ridna på praktiken, lång arbetsdag och därefter dressyrträning… mamma var en stjärna som hjälpte till med mina egna stallsysslor den dagen!

Under lördagen skrittade jag ut barbacka på Lassie i cirka 45 minuter med sällskap av min kompis Amanda och Lassies bästis Cetania. Det var verkligen så lugnande, riktig terapi för själen. Fantastiskt vackert och hästarna mådde gott av att bara få lufsa fram utan krav. Skönt för min del också, då jag hade morgonfodring och utsläpp den dagen. Fick hoppa in lite akut sådär, men det gör mig inget. Det är så härligt att vara i stallet innan alla andra!

Igår då? Jag, mor och bror fick oss ett ryck och började rensa ut saker här hemma på förmiddagen. När vi ändå var igång fortsatte jag och tog tag i mitt eget rum, som har varit fullkomligt kaotiskt den senaste tiden. Jag städade och rensade både rum, lådor och garderob – såååå skönt att få det gjort! Nu är rummet även skurat från tak till golv, riktigt härligt faktiskt. Men att städa tar tid, vilket ledde till att jag kom ut till stallet sent. Skyndade mig i alla fall att fixa alla sysslor till Lassie så att jag skulle hinna med att rida. Dagen till ära plockade jag fram en bom och två sockerbitar. La sockerbitarna platt på marken så att bommen bara blev lite upphöjd, och därefter tränade vi galoppombyten över bommen på en stor åttvolt. Riktigt lösgörande, och hästen frustade nöjt. Jag tycker dock det är väldigt svårt att rida på bommar. På hinder skärper jag mig mer, men det känns nästan som om jag slarvar lite bara för att det är en bom. Detta är verkligen inte okej, usch och fy! Skärpning Carro!

I slutet av passet trimmade jag lite mer och därefter försökte jag få Lassie att arbeta i en lägre form. Detta är något som damen har otroligt svårt för, men vi lyckades få till det riktigt bra igår faktiskt!

Likes

Comments

Idag har det minsann varit tungt! Jag kände mig så fruktansvärt trött när jag klev upp imorse, och vädret har ju inte direkt gjort det hela bättre. Försökte jobba på bra i skolan i alla fall, och därefter fick jag faktiskt skjuts hem utav min käre bror.

Nu vankas fika dör att samla kraft och därefter ska jag bege mig mot Lassie. Är galet taggad på att trimma henne idag i alla fall! 😊

Likes

Comments

Som jag nämnde tidigare fick Lassie besök av tandläkaren idag! Damen har inte blivit kollad under de 2,5 år jag haft henne, och innan dess att jag blev fodervärd vet jag inte när hon blev kollad. Det har alltså gått minst 3 år sedan tandis kollade henne i munnen, men det var förvånansvärt lite att rätta till!

Lassie har tydligen ett svagt underbett, men inga hål eller tandfickor hittades. Hon behövde raspas på två ställen där det bildats vassa kanter och vi hittade även några små skimmelknölar i mungipan som vi bör hålla koll på. För övrigt fanns inga förslitningar orsakade av bett, vilket kändes väldigt skönt, och tandis kunde även förstå varför damen föredrar raka bett med tanke på hur hon såg ut i munnen. Vi fick även tipset att sänka bettet litegrann så att vecket i mungipan rätas ut, då det troligtvis skulle ligga ännu bättre i munnen. Detta är absolut något vi ska testa!

Efter besöket fick Lassie inte äta på två timmar, så då hade jag gott om tid på mig till stallpyssel. Jag passade på att putsa all utrustning (utom sadeln) som vi använt i helgen samt att rengöra vattenhinkarna i hagen. Damen fick sig även en ordentlig rykt, men svansen sparade vi till imorgon. Damen blev lite väl otålig mot slutet 😉

Foto: Jenny Lundgren

Idag hände även något annat, lite extra roligt. Jag fick nämligen tag på en konsertbiljett till Ed Sheeran! Ed är helt klart min favoritartist, som jag har lyssnat på sen 2011. Hans förra konsert i Globen var den bästa konsert jag någonsin varit på, så när jag inte fick tag på biljetter till denna omgång blev jag väldigt ledsen faktiskt. Men ibland ska man ha lite flyt! 😊

Imorgon är det skola som gäller. Lassie ska även trimmas lite i ridhuset, och det ska bli spännande att se om jag kan märka någon skillnad i munnen på henne. Hon har ju alltid varit lite bitig i handen, så med förhoppning har det blivit bättre nu när tänderna är prima! 😉

Likes

Comments

Pållen är lite väl trött nu, men allt har gått bra. Berättar mer ikväll! 😊

Likes

Comments