Godmorgon! Idag är det tisdag och tanken var att vi skulle fara på skolan men eftersom jag verkligen är bra på att sova, iallafall när jag borde vara vaken, så blev det inte så. Igår kväll var det dock helt omöjligt att somna, jag tror att klockan hade hunnit passera ett innan jag tillslut lyckades slappna av. När alarmet ringde på morgonen reagerade jag inte ens trots att jag hade fyra stycken. När Josse ringde för andra gången var klockan tio över sju och då då skulle jag redan ha farit för 20 minuter sedan. Vi bestämde oss för att inte fara på skolan eftersom att vi ändå bara hade lektioner fram till lunch och jag kände inte för att upprepa fredagens händelse. Jag har inte råd med en till böter. På ett tag ska jag iallafall fara till Svartlå och gå igenom lite material inför kommande uppgifter i skolan. Ha en bra dag, kram!

Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - Click here

Likes

Comments

Denna bild på Josse beskriver precis hur jag känt mig idag.

Uppenbarligen är vi alla rätt skoltrötta just nu.

Likes

Comments

Jag kan tänka mig att några undra varför jag valt att dela med mig av hur jag mår psykiskt och jag tänkte förklara vad som gjort att jag vill vara öppen med det. För det första så pratas det fortfarande alldeles för lite om psykisk ohälsa, trots att många lider av denna typ av sjukdomar tystas det ner. Jag har själv känt en skam över att må som jag mår och jag har försökt dölja det för personer i min omgivning. Men varför ska jag behöva göra det? Det är inte mitt fel att jag mår dåligt, jag är sjuk och jag tycker att det är viktigt att våga prata om det. Min blogg är terapi för mig, när jag skriver ner mina upplevelser känns det bättre i min kropp och genom att prata om hur man mår kanske fler vågar söka hjälp hos sjukvården eller berätta för nära och kära hur det mår. Ingen ska behöva skämmas. Genom att skriva om mina upplevelser så hoppas jag att de som känner sig helt ensamma i världen ska förstå att vi är fler som känner på liknande sätt och det är bra att berätta för någon om det. Som jag tidigare nämnt så kan jag känna ibland att livet är tung att leva trots att jag har det väldigt bra. När jag känner så då måste jag eller någon annan påminna mig om att det är "sjukdomen" som tänker dessa tankar och att verkligheten är en annan. Jag vill leva, jag vill må bra och jag vill vara glad. Jag försöker dela med mig av både positiva saker som händer i mitt liv samtidigt som jag vill synliggöra att det inte alltid är så bra. Vi måste stötta varandra när livet känns tungt, vi måste påminna varandra om att det alltid finns någon som bryr sig. När jag mådde som sämst läste jag mycket på internet om andra som hade upplevt samma känsla i kroppen som jag gjorde, jag lyssnade på Therése Lindgren's bok "Ibland mår jag inte så bra" och jag läste även om Charlie Eriksson's upplevelse på http://www.aldrigensam.com/. För alla er som vill ha större förståelse om detta ämne rekommenderar jag er att läsa deras berättelse om psykisk ohälsa. Att förstå att jag var sjuk tog lång tid, att förstå att fler känner som jag gjorde det lite lättare att hantera. Men det bästa är att våga berätta för sina närmsta om hur det känns, fast det är svårt att förklara så är det skönt att personer i ens omgivning har förståelse för att man mår dåligt och inte alltid har ork att göra saker. Det är skönt att veta att man inte är ensam, Kram!

Likes

Comments

Igår åt vi inte middag fören halv elva efter att vi kom hem från Jonas föräldrar. Vi skulle bara vara där en liten stund men vi var där flera timmar. Det var trevligt och hans mamma hjälpte mig att syupp klänningen som jag ska ha på mosters bröllop. Till middag blev det lime och chili marinerade räkor och sallad, det var mumsigt! Jag packade ryggsäcken och gjorde färdigt inför dagens jakt. Jag var i skogen klockan sex imorse, tyvärr blev det ingen älg idag heller, klockan tio hade vi möte med revyn hemma hos oss så när jag kom hem var alla redan här. Ikväll ska vi nog vara mysa hemma framför en film för imorgon ska jag också jaga. Kram!

Likes

Comments

Denna fredag blev dyr. Vaknade i tid och gjorde mig färdig. När jag skulle fara kunde jag inte hitta nyckel så jag sprang runt och letade. Jag lyckades hittade den men då var jag sen vilket resulterade i att jag körde för fort på väg till jobbet och tyvärr låg Civilen bakom mig och det slutade med 3200 kr i böter. Det var inte precis något jag behövde, min ekonomi är rätt snäv redan eftersom har inte har något studielån men det var ju helt och hållet mitt eget fel. Aja, helgen kan ju bara bli bättre.  Trevlig helg kör försiktigt, kram!

Likes

Comments

Alltså jag är så tacksam över att ha dessa personer vid min sida, vi kämpar tillsammans de sista månaderna i skolan och sedan ska vi fira ordentligt. Det har varit jobbiga år och utan dem hade detta aldrig gått, våran humor är bäst, andra kanske inte alltid förstår det men vi har iallafall kul och det är ju det som är viktigt. Allting är så lättsamt när vi får arbeta tillsammans och det är så skönt att kunna både skratta och gråta.

Bilderna här nedanför är från när Agnes var i Mexiko, till och med på semestern är vi tillsammans. Jag älskar att hon tog med oss på sin resa och lät oss både äta chips och sola på stranden. Nej, vi är inte riktigt som alla andra. Kram!

Likes

Comments

Gårdagen var faktiskt inte bara hemsk och tråkig, det var bara under några timmar på kvällen som jag mådde sådär dåligt. Jag gjorde en god kycklingsallad till middag och mamma var förbi och drack en kaffe. Jag och J började kolla på resor igår och om vi har tur så har vi lyckats spara ihop till en utlandsresa i Januari eller Februari. Planen är då att vara borta i två veckor och bara koppla av och förhoppningsvis fira att jag äntligen gått ut skolan. Jag hade tyckt att det skulle vara roligt att fara till ett Asiatiskt land helst till Indonesien men det lutar nog mer mot Vietnam och det skulle inte heller vara helt fel. Just nu är resorna ganska dyra säkert eftersom denna sommar och höst till största delen har levererat regn. Vi avvaktar nog någon vecka innan vi bokar. Tips mottages gärna om utflykter, restauranger och hotell som är värt ett besök i Vietnam.

Likes

Comments

Jag kände mig inte i form för att fara till skolan idag heller. Huvudvärken kom tillbaka men framförallt mådde jag dåligt psykiskt. Jag fick ångest igårkväll trots att inget hände. För att få stopp på tankarna så försökte jag avleda mig själv på något sätt men när inget fungerade så fick jag panik, det kändes som att jag skulle gå sönder och som att all luft i rummet tog slut. För att inte kasta sönder några saker och för att påminna mig om att det inte är verkligt slutade med att jag nöp mig själv i armen tills det blev sår. När J upptäckte vad jag gjorde höll han fast mig i sitt knä tills det blev bättre och då började jag gråta, luften kom tillbaka. Varför får jag panikattacker utan anledning? Varför kan jag inte få må bra? Jag har alla förutsättningar för att må bra. Jag önskar verkligen att det vänder snart. Min hjärna och min kropp vill inte samarbeta. Idag har jag alltså också varit hemma, jag har försökt vila och ladda batterierna. Tur att jag har J, jag vet inte vad jag skulle göra utan honom, han står verkligen ut med mycket och stöttar mig alltid.  För hans skull ska jag kämpa i höst! Kram.

Likes

Comments

Idag är jag hemma från skolan, jag har precis druckit en smoothie till frukost och nu ska jag krypa ner under täcket igen och lyssna på ljudbok. Igår jobbade jag på förskolan i Bredåker och direkt jag slutade for vi till skolan för att ha handledning inför examensarbetet. Det var ett givande samtal och nu vill vi bara börja skriva, det får dock vänta till Oktober eftersom vi har en annan kurs nu. Huvudvärken smög sig på igen när jag slutade jobba igår och när jag kom till moster efter skolan var jag tvungen att lägga mig och vila. Vi blev bjudna på palt, det kändes rätt lyxigt att bli bjuden på middag en måndag.  Mamma tyckte att jag såg hängig ut så hon ville inte att jag skulle köra bil, det slutade med att hon skjutsade hem mig till Harads. När jag kom hem visade det sig att jag fått feber, därför är jag hemma och vilar idag. Kram på er!

Likes

Comments

I fredags blev vi bjudna på middag hos mamma och pappa. De håller på att bygga en inglasning på altanen och vi invigde den i helgen trots att den inte är helt färdig. På lördag for vi på revykickoff i en stuga, vi skrev lite sketcher, ´åt middag och badade bastu samt badtunna. Det blev en väldigt lugn och mysig kväll. I morse vaknade jag med världens värk i nacken så jag har varit liggande i princip hela dagen förutom att vi har varit hos en av J's kompisar och ätit smörgåstårta. Det börjar som tur är att bli bättre nu! Regnet har forsat ner hela dagen, men eftersom vi ändå tagit det lugnt och haft en mysdag så har det verkligen inte gjort något.

Likes

Comments