Beröm andra!

Givetvis med äkta beröm men våga berätta vad du tycker och tänker om dina medmänniskor! Har din arbetskollega en snygg skjorta? Ja, men säg det då! Har han eller hon gjort något riktigt bra på jobbet? Beröm honom eller henne! Har din vän klätt upp sig extra, du ser att hon stått i timmar för att få till den perfekta flätan och eyelinern. Säg att hon är snygg!


Vad kostade det dig? Berömmande och höjande kommentarer till din omgivning alltså, vad kostade det? INGENTING. Vad fick du för valuta för pengarna? Jo, en vän som blev extra glad en dag som denna, en kollega som gör ännu bättre ifrån sig i morgon och med största sannolikhet letar igenom garderoben efter sin finaste skjorta nummer två som han/hon vill visa upp. För att du såg honom! Välj bort negativa polen av batteriet! Jag har hört att om man hör tio saker om en person, varav 9 är positiva egenskaper och 1 är negativ så är det tyvärr så att den negativa sidan läggs på minnet. HALLÅ!? Vad tog de 9 andra vägen?!


Om ni har eller mött en vän eller kollega som ofta är negativ till saker, svarar oftare nej än ja, då finns en del klurigheter hur du som plus-pol på batteriet möter den negativa batteri-sidan. Dvs du rusar in på kontoret med ett leende som sträcker sig till öronsnibbarna, skuttande med kaffekoppen i högsta hugg. Där sitter han, det negativa batteriet. Han sitter där på en stol, sur som få.


Din tanke, åååååå, han har inte haft en bra morgon inte. Vilken tur att han får träffa mig, världens gladaste person kl 08.00 på morgonen som kan förändra hela världen och inte minst ditt humör. Nu skall den glada fén hjälpa dig!

Man vill tro att det fungerar så, men tyvärr inte. Du är redan utdömd att bli hatad och ett störobjekt, vet du varför? FÖR ATT DU ÄR FÖR GLAD just i dennes sällskap! Batteri - krock - kollision -krock - boom - bang!


Det som behövs göras i denna situation är att man försöker lägga sig på ungefärligt utgångshumör. Sympatisera. ”Godmorgon, allt bra?” Du får säkerligen ett eller två klagomål på hur jobbig trafiken är genom Göteborg är på morgonen eller hur förjävlans dyrt det är med trängselskatten och sedan en suck och undran vart världen är på väg egentligen”

Håll med på någon punkt, kanske trafiken i Göteborg. Du visade att ni har en gemensam nämnare, fiska sedan upp honom ett steg upp och vips så är han mottaglig för lite positivitet i lagom utsträckning.

(Detta har givetvis hänt mig. När jag jobbade i Göteborg för några årsedan. Minns att jag sprang in till min chef med tårar och undrade varför min kollega tyckte så illa om mig. Då fick jag min bästa lärdom , exakt detta med batteri-krock.)


Jag glömmer av mig ibland, absolut. Men jag har detta i huvudet varje dag! Att försöka förstå andra människor, även visa förståelse.


Jag berättar alltid om för mina medmänniskor vad jag tycker om dom. Jag höjer dom till skyarna. När människor gör ett gott intryck på mig och jag tycker att de gör något bra, jaaa då är jag noga med att berätta det för andra.


Jag försöker att alltid berömma vänner när det stått extra länge för att få till flätan i håret. Jag berömmer alltid kollegor som gör ett bra jobb och dessutom har snygga skjortor i garderoben för att jag SER dig!


Jag har inte pengar i överflöd, men beröm till andra har jag råd att både slösa, vaska och traska. Så där får jag nog utnämna mig själv till en mångmiljonär.


Alla vill vara plus-polen på batteriet, tänk på det!Skulle du mot förmodan tänka såhär , ”åååå vad vet hon?!, vad är det här?”

Mitt svar till dig, DU ÄR på fel sida av batteriet. Läs då igen, för uppenbarligen var du inte mottaglig för denna info.Likes

Comments

Efter att vi besökt ett flertal event senaste halvåret blev vi inspirerade att dra ihop en rolig eventkväll med våra egna händer. Började med små tankegångar såsom
planering av lokal , gäster , företag som skall finnas på plats och presentera produkter / föreläsa samt sponsorer och fina priser. Många timmars jobb men otroligt kul !

När vi fick medvind i ryggen och planerna gick som planerat spann vi vidare... Vi skapade då en nät-portal kring eventet där man efter 15/12 kommer att hitta alla mingelbilder och en sammanfattning av kvällen.
Portalen visar även lite erbjudanden såsom rabattkoder på nätet samt några test-pilotsprogram. D.v.s en produkt eller företag som vill samarbeta med sociala kanaler. Väl där har vi en flik kallad "Kontaktbanken" där vi har närmare 200 instagrammare/bloggare med olika inriktningar. "Alla passar inte alla men alla passar någon" Har du företag så har vi med största sannolikhet en kontakt som passar dig.

​Nyfikenhet kring eventet , grymt. Surr är bra, jaa faktiskt all typ av surr! ,

Den mest effektiva marknadsföringen. Detta kallas "Word of mouth" eller annat ord "Buzzmarketing" =Metoden sprider ryktet om produkten (eventet i detta fall) och driver upp intresset. Detta är en mycket effektiv metod, då människor inte alltid uppfattar ryktesspridningen som reklam, dessutom tenderar människor att lita på omdömen de hör från vänner och bekanta i högre utsträckning än budskapet i en traditionell reklamkampanj.


Nu börjar de flesta bitar falla på plats , vi eftersöker en sponsor till mat-kategorin så det blir att bita i ikväll 🍴!

  • 495 readers

Likes

Comments

Event på Kurragömma i Borås. En magisk leksaksaffär. Vi blev alla helt förtrollade av dess vackra inredning och leksaker i skyltfönsterna. Att exponera härliga färgkombinationer och även förmedla en känsla är underbart för ögonen , man ser ett litet mysigt torg för leksakerna där de sitter och väntar på tåget med resväskan vid cafébordet. Man vill ta i Tjillivippen-spiken och krympa för att ta plats på det lilla torget. Fantasifull och proffsig exponering! 👌🏽

  • 496 readers

Likes

Comments