Header

Nå har jeg virkelig begynt med nedtellingen. Om to måneder reiser jeg og samboeren til USA.
Det hele begynte med at vi ville på en tur, og da til jul siden vi begge har fri fra jobb osv. Vi sjekket først Gran Canaria, men prisene der var så høye. For gøy så sjekket jeg litt ut flybilletter til USA og litt priser på hotell og fant til slutt ut at det var billigere/ ihvertfall ikke dyrere å reise dit enn til Canaria. Så tok det 5min så hadde vi bestilt.
Så på julaften blir vi i Los Angeles og nyttårsaften skal tilbringes i Las Vegas

Det blir veldig veldig rart å ikke tilbringe julen hjemme i Norge med familien, men jeg tenker som så at man er bare ung en gang og må bare leve livet.

Jeg gleder meg virkelig til denne store opplevelsen.

-CarolineCecilia

Design bloggen din - velg mellom mange ferdige maler på Nouw, eller lag din egen – pek og klikk - klikk her!

  • 20 lesere

Likes

Comments

Jeg lovde at jeg skulle skrive innlegg om hver plass jeg har på bucketlista mi, om hvorfor jeg vil dit og litt fakta, så i dag skal jeg skrive om Cape Town.

Cape Town er hovedstaden i provinsen Western Cape. Det er den nest største byen i Sør-Afrika.. Jeg har lenge villet reise til Sør-Afrika. Jeg har alltid sagt at før jeg dør så vil jeg oppleve alle kontinentene på jordkloden, jeg har til nå opplevd Europa, Asia, Nord-Amerika også kan jeg si at jeg har opplevd litt i Afrika siden jeg har vært i Egypt, men jeg føler likevel ikke at jeg har vært i Afrika, så det er vell egentlig en god grunn til at Cape Town står på bucketlista mi. Jeg vil vell egentlig oppleve hele landet Sør-Afrika.

En annen grunn til at jeg vil dra til Cape town er naturen og dyrelivet. Jeg har ekstremt lyst på Safari, og hvor er det bedre å dra på Safari enn Sør-Afrika?.. Jeg har lenge hatt lyst å se løver og leoparder i sitt rette element.

En annen drøm er å dra på vingård, og det har de mange av i Sør-Afrika og i kort avstand fra Cape town. Jeg vil gjerne lære mer om vin og hvordan de produseres.

En annen grunn til at jeg vil reise til Sør-Afrika ( ikke bare cape town) er å reise litt rundt i landet rett og slett å oppleve ting. Se ulike byer og oppleve kulturen. 

Jeg har sjekket litt rundt med priser for en tur, dette er fordi jeg og samboeren min vurderer sterkt å dra dit i løpet av neste år. Prisen om du bestiller pakkereise ligger på 9000 pr person i 2 uker i August, vist man plusser på 1000kr får man et ganske så bra hotell. Om du vil bestille fly og hotell separat er det kanskje ikke så dumt. Flyprisene ligger ca på 4500kr tur/retur pr pers og man kan få et veldig bra hotell for 9000 for to personer,det vil si 9000kr pr person for fly og et veldig bra hotell, så man kan gjerne spare en tusen lapp med å bestille separat.

Jeg vil så gjerne til Sør-Afrika og Cape town, håper virkelig at jeg får krysset av dette stedet/landet på bucketlisten min.

-CarolineCecilia

Likes

Comments

Golden Sands ligger i det vakre landet Bulgaria, nærmere sagt en halvtimes tid unna storbyen Varna. Jeg og samboeren min var der både i 2015 og 2016, i 2 uker og 3 uker. Jeg vil si at Golden Sands er en typisk sydenplass. Du har en flott strand, mange hotell og ikke minst boder.

Det som er så artig med Golden Sands er at plassen er helt død i lavsesongen, dette er en plass som er bygd opp for turister, alt er liksom fake. Det finnes ingen omtrent som bor der fast, det er kun et par hoteller som er åpent i lavsesongen..


Fra Golden Sands går det noen gratis busser daglig til shoppingsenteret Grand Mall, som er det største kjøpesenteret i Varna. Der har de mange bulgarske klesbutikker til en rimelig penge. Ca 10min å gå fra dette senteret har du et litt mindre senter som heter Mall Varna hvor det blant annet er New Yorker. Med taxi koster det ca 200kr tur/retur til Grand Mall, så taxiprisene er ingenting å si på. I Golden Sands er det ikke så mange butikker, men det er mange boder så man kan finne litt av hver der også.


Maten i Bulgaria er kjempebillig, man får en god middag med bruss/øl til under hundrelappen, så matbudsjettet trenger ikke å være det høyeste. Men maten i Bulgaria er litt smakløs, så si gjerne til servitøren at du vil ha den ekstra krydret.. Vi hadde en restaurant som vi gikk å spiste på flere ganger, den hette Parmy, der hadde de både god mat og god service, så om du skal til Golden Sands vil jeg anbefale den restauranten.

Drikke er svin billig, det koster som oftes 10 leva for en drink, men da er det happy hour, er det ikke happy hour koster det som regel 5 leva for en, som er 20 norske kroner ca. Øl hadde pris på omtrent 2-3 leva noe som tilsvarer 10-15.kroner.

Alt i alt så anbefaler jeg Golden Sands, ihvertfall om du har planer om å holde et relativt lavt budsjett. Første gangen vi reiste bodde vi på et trestjerners hotell da betalte vi 4500kr pr person for 2 uker, den andre gangen bodde vi på et firestjerners hotell med all inclusive da betalte vi 16000 pr person for tre uker. Så det er billig å både reise dit og leve der. Det som er så genialt med Golden Sands er at du får både sol og bad og storby om du oppsøker det.

Likes

Comments

​Syria er et land med mye historie, men nå etter den fire år lange borgerkrigen som ingen ende vil ta er mye ødelagt.

Palmyra er en ruinby fra antikken. Det ligger mye historie i denne byen. IS tok over kontrollen av Palmyra i mai i 2015 og de har ødelagt deler av ruinene i byen, nå er kontrollen blitt tatt tilbake av regjeringsstyrkene og ruinene viser seg å være godt dokumenterte så de kan gjenoppbygges, men det samme blir det nok aldri.

Aleppo var før borgerkrigen et kulturelt skattkammer, byen hadde spor helt tilbake til hellenistisk og romersk tid. Byen Aleppo har faktisk stått på Unesco verdenarvliste siden 1986 og det er på grunn av den spesielle arkitekturen fra 1200-1500 tallet. Som vi har sett på blant annet nyhetene er Aleppo hardt rammet av denne forferdelige krigen.

Crac de Chevaliers er en kjent middelalderborg i Syria, den ble plyndret av IS i fjor og har dessverre også fått merke krigens herjinger. 

Syria har til sammen seks steder som står på verdensarvlisten. Fem av disse stedene har fått merke krigen og dens herjinger. 

http://petapixel.com/2016/08/02/26-photos-show-war-changed-syria/

Denne linken over er virkelig verdt et besøk, den viser hva krigen har gjort med Syria, før og etter bilder.

Jeg blir virkelig trist av å tenke på at så mye flott har blitt ødelagt, det er trist for historien og om Syria noen gang kommer seg på bena igjen, så har de nok tapt mange mange turister, noe som vil si at de også har tapt store summer. Det er så unødvendig at IS med vilje har gått inn for å ødelegge slike historiske steder/bygninger, jeg blir rett og slett forbanna.

-CarolineCecilia

Likes

Comments

Alle har vell en bucketlist, men for meg handler bucketlisten min kun om destinasjoner jeg vil reise til. Jeg har så lyst å oppdage hele verden, se så mange plasser så overhodet mulig. Jeg har nesten 50 plasser på listen min, og listen blir bare lengre og lenge. Om jeg skal skrive et innlegg å fortelle om alle de 50 plassene blir nok innlegget litt for langt, så jeg har kuttet den ned til 10..

Dette er en liste over de 10 plassene jeg mest vil se og oppleve før jeg dør:

Cape Town, Sør-Af1rika

Maldivene

Rio de Janiero, Brasil

Buenos Aires, Argentina

Costa Rica

Hong Kong, kina

Sydney, Australia

New York, USA

Goa, India

Istanbul, Tyrkia

​Dette er for øyeblikket topp ti, uten at jeg har rangert de videre. Håper virkelig at jeg får krysset av disse på listen min. Jeg kommer til å skrive hvert sitt innlegg om destinasjonene og hvorfor jeg ønsker å reise dit gjennom den neste måneden, så følg med.

- CarolineCecilia

Likes

Comments

I 2007 var jeg på klassetur til Polen, og det er en tur jeg aldri glemmer. Dette var ikke en typisk storby ferie hvor vi hadde all verdens tid til å shoppe, gå på cafe og slike ting, men det var en tur der vi fikk sett mye. Siden vi kjørte fra Norge-Polen gjennom Tyskland så hadde vi ikke mange dagene i selve Polen.

Det som absolutt gjorde størst inntrykk på meg på denne turen var reisen vi hadde til Auchwitz.


(siden dette er så lenge siden så har jeg ikke bilder fra turen, så bildet er tatt fra Pixabay)

Den følelsen du har når du går ut av bussen og setter beina inne på konsentrasjonsleiren når du vet hva som har foregått der er helt utrolig, jeg husker jeg fikk frysninger.

Vi fikk omvisning av en guide og jeg husker så godt to ting. Det ene var gasskamrene og det forferdelige som hadde skjedd der inne, tenk at jeg stod i et gasskammer hvor mange mange personer var blitt gasset i hel, det var skikkelig ekkelt.

Og det andre jeg husker ekstra godt var alle bildene de hadde på veggen av jødene som var der under andre verdenskrig. Når jeg så de bildene ble liksom alt så virkelig, du så at det var mennesker som hadde vært der, du så at de ikke fikk mat, du så redselen i øynene deres.

Selv om besøket på Auchwitz var helt forferdelig på mange måter, så var det en opplevelse. Å se hvor alt det grusomme har skjedd, får en til å tenke på hvor godt en har det, og hvor mye man klager for små ting.

Auchwitz ligger kun en times tid fra Krakow, så om du er på en storbyferie i Krakow så vil jeg virkelig anbefale en tur til Aushwitz, du vil virkelig sitte igjen med minner etter det besøket.

- CarolineCecilia

Likes

Comments

ÅLESUND <3

Ålesund er virkelig en by i mitt hjerte. Jeg har tidligere bodd der i 3 kjekke år. men til slutt ble jeg rastløs og på grunn av studier måtte jeg flytte til en større by.. Ålesund er en liten by med kun omlag 40 000 innbyggere, men jeg synes den er akkurat passe stor. Ålesund er virkelig en by som er verdt å besøke, det er ikke uten grunn at den har blitt kåret til Norges fineste by.

Når du er der så er fjellstua et must, det er så vakkert å stå å se utover Ålesund og spesielt en vakker sommerdag. Nå i Sommer var jeg og kjæresten der oppe og vi kom akkurat opp når det var solnedgang, det er der bilde på forsiden min er tatt..

Grunnen til at Ålesund er kåret til Norges vakreste by er mye på grunn av brosundet, det ligger mitt i sentrum og som du ser på bildet ovenfor er det en elv mitt i, Ålesund blir kalt lille Venezia, og her ser du hvorfor. .


Ålesund har blitt inspirert av kjærlighetens by, Paris. Det er mange mange hengelåser på brosundet, kjempe koselig.

Ålesund har mer enn bare utseende å by på, de har et stort shoppingsenter kalt Moa, virkelig et shoppingparadis. Her har de alt fra New Yorker, til Clas Olshon til søstrene grene. 

Byen har mange restauranter å velge mellom, man har kino, bowling og akvarium, så det er nok å finne på i denne lille koselige byen.

Om du er på Norgesferie eller har planlagt en Norgesferie så anbefaler jeg virkelig at du legger ruten innom Ålesund. Jugendbyen har absolutt mye å by på. 

-CarolineCecilia

Likes

Comments

Mitt navn er Caroline Cecilia Ramsevik og jeg er 26 år gammel.. Jeg er for tiden bosatt i Sogndal hvor jeg bor sammen med min fantastiske kjæreste og nydelige kattunge. Jeg er ekstremt glad i reiseliv og har gått 3 år på Handelshøyskolen BI og skaffet meg en bachelor i nettopp reiselivsledelse. Nå studerer jeg Bachelor i Økonomi og Administrasjon her i Sogndal for å få faglig påfylling og ha flere føtter å stå på. I tillegg til studier så jobber jeg deltid på en cafe, for å blant annet få råd til å reise litt rundt.

Jeg elsker å reise og oppdage nye plasser, det er så spennende. Ellers liker jeg godt å gå turer og ikke minst tilbringe tid med min fantastiske familie som bor i Nordfjord og i Stavanger.


Visst du lurer på noe så er det bare til å sende meg en mail på : carlein1990@gmail.com

Likes

Comments

​Da var jeg i gang med å skrive mitt første innlegg her. Jeg har tenkt lenge på å starte opp en reiselivsblogg, men har aldri kommet så langt, gjerne fordi jeg har hatt dårlig erfaring med blogg tidligere. Men igår kveld tenkte jeg at Imorgen MÅ jeg begynne. 

Denne bloggen vil først og fremst handle om reiseliv. Jeg ELSKER å reise å oppleve nye ting, og det å nettopp kunne dele dette med dere er perfekt. Jeg vil blogge om mine tidligere reiseerfaringer, om mine fremtidige reiser, mine drømmereiser, attraksjoner, og nyhetssaker i reiselivet. 

Håper dere vil følge meg og at dere synes denne bloggen både er spennende og nyttig for dere.

-Caroline Cecilia


  • 96 lesere

Likes

Comments