Header

Balestrand er en liten kommune i Sogn og Fjordane. Det er kun omlag 1300 innbyggere i hele kommunen. Balestrand ligger veldig idyllisk til omringet av fjord og fjell. Selv om det er en liten bygd så er det en stor turistbygd, og her er det mye å finne på, spesielt om sommerene.

Det er som sagt mye å gjør på i Balestrand, spesielt om du er friluftsinteressert. Du kan gå på fjellturer eller ta "The Three Fjord Ride" som er en sykkeltur. Norsk reiselivsmuseum ligger i Balestrand eller du kan dra innom Sognefjord Akvarium, så i Balestrand er det egentlig noe for enhver smak. I mai hvert år blir det arrangert Balejazz på Kviknes hotell i Balestrand, jeg har hørt mye bra om det men har aldri vært der selv.


Jeg og samboeren min var i Balestrand en tur i sommer, heldigvis var vi heldig med været så vi fikk tatt noen bra bilder. Det jeg synes er så koselig med Balestrand er de små gatene. Det var veldig mange turister der når vi var der, og det gjorde det bare ekstra koselig. Vi ble overasket over hvor mye liv det var i en så liten bygd som Balestrand.

-CarolineCecilia

Blogg med mobilen - Nouw har en av de beste blogg verktøy på markedet - klikk her!

Likes

Comments

Om du har planer om å reise til syden sommeren 2017 ville jeg ikke ventet så altfor lenge med å bestille. Det kommer selvsagt ann på hvor du skal reise, men reiseselskapene kan melde om høy interesse for både Spania og Hellas. Faktisk så høy at de begynner å bli utsolgt. Så om du har planer om å reise dit og vil sikre deg plass så er det nok lurt å få hjulene i gang å bestille.

Uansett om det ikke blir utsolgt, blir det gjerne dyrere jo lengre man venter. Stor etterspørsel = dyrere ferie. Når jeg har reist til syden har jeg som regel booket fra 8-12 måneder i forveien og ser da at jeg gjerne sparer et par tusen på dette.Tyrkia er et land man kanskje trygt kan vente med å bestille. Tyrkia har alltid vært et populært feriemål, men etter statskuppet og all terroren har Tyrkia stupt som reisemål, og det har dermed blitt billigere å reise dit. Så om du vil og har planer om å reise til Tyrkia så kan du trygt vente en stund med å bestille.

-CarolineCecilia

Likes

Comments

Goa i India er en av de plassene som står på min bucketlist. Det virker ut som en utrolig spennende plass som er så forskjellig fra Norge du kan komme, og dette blant annet gjør at jeg virkelig vil besøke Goa en dag.

Å ligge på de fantastiske strendene jeg har sett bilde av og besøke de små byene distriktet Goa består av virker fantastisk og spennende. Det å besøke blant annet hinduistisk tempel å lære mer om kulturen og religionen virker veldig interessant, og jeg liker å se hvordan andre mennesker lever. Noe jeg også har lyst til som kanskje høres rart ut er å dra på elefantleir, altså en leir man bor i i et døgn, sammen med elefanter. Man spiser og bader sammen.

Billigst flybillett fra Gardermoen til Goa ligger på 4900 tur/retur pr person, men det tar ca 16 tima ene vei og 26 t andre veien. Legger man på 600kr så får man en raskere flytur , ca 15 timer pr vei.

Hotell i Goa finner man i alle prisklasser. Man kan få et ganske greit hotell i Nord-Goa for mellom 6 000-8000 kr for 2 personer i 14 dager som ligger 5 km eller under for sentrum.

Så totalt får man en reise på 14 dager med hotell og fly for 8000kr pr person. Om man ikke er så kresen så kan man faktisk kutte ned på hotellutgiften med enda mer, det finnes hotell ned i 1500-2000kr for 14 dager også. Utrolig billig spør du meg.

-CarolineCecilia

Likes

Comments

I 2013 var jeg og en venninne en tur til Egypt/Sharm El Sheik. Dette var en veldig spontantur, vi bestilte vell reisen klokken 17-18 om kvelden og reiste tidlig morningen etter, jeg elsker restplasser. Vi tok uspesifisert så vi hadde ingen aning om kor vi ville ende opp, vi endte altså opp i Sharm El Sheik. Strøket vi havnet i var ikke akkurat det beste, det var mange slitne bygninger og vi så omtrent kun lokalbefolkningen i løpet av ferien. Hotellet vi havnet på var veldig fint med fire flotte basseng, ikke så mye å klage på der.


Siden vi på den tid var fattige studenter var det viktigste egentlig å bare komme seg til sol og varme billigst mulig. Vi hadde kun stipend å leve av så vi hadde et mål om å ikke bruke mer en ca 1000kr de 8 dagene vi var der, og det klarte vi også.

Siden en som bodde på hotellet skulle på markedet, så fikk vi sittet på i taxien. Det var et skikkelig marked om dere skjønner hva jeg mener. Veldig veldig billig klær, men selgeren var ganske innpåslitne, så da mistet vi egentlig shoppinglysten med en gang, men det var like greit siden vi egentlig ikke skulle bruke penger.


Det var mange flotte bygninger i Sharm El Sheik, jeg angret veldig på at vi ikke gikk mer rundt å trakket og opplevde ting, men på den tid var som sagt formålet med reisen egentlig kun å oppleve sol og varme.


Prisnivået i Egypt er latterlig billig, og det kan dere vell skjønne når jeg og venninnen min levde på ca 1000 kr på hver i 8 dager. Brus der nede mener jeg å huske lå på 4-5 kroner, og øl var enda billigere på butikk. Skulle vi ut å spise brukte vi ikke mer enn 70kr med middag og drikke. Lunchen gikk som regel i pommes frites og den kostet vell under en 10 er.

Jeg vil virkelig tilbake til Egypt for å oppleve mer, når vi var der var vi litt keen på en tur til Kairo, noe som turoperatør i utgangspunktet tilbydde, men når vi var der var opptøyene begynt i Kairo så de hadde avlyst alle turene dit. Håpe jeg får mulighet til å se vakre Kairo en gang i fremtiden.

-CarolineCecilia


Likes

Comments

Pakking er ofte et mareritt, mange sliter med å finne ut hva en skal ha med og rett og slett hvordan man skal pakke smart. Her er noen tips som kanskje gjør det litt lettere neste gang du skal ut å reise.

Skriv en liste

Det er alltid lurt å skrive en liste over ting du skal pakke. Begynn gjerne i god tid før, ofte kan listen bli litt for lang, men da har du god tid til å stryke ting du finner ut er unødvendig.

Gjør plass for shopping i bagasjen

Ikke pakk med deg for mye, spesielt ikke om du har tenkt å shoppe på ferie. Om flyselskapet har grense på 23 kg så er det 23 kg, ikke mer. Et tips er å begrense seg med sko, sko veier mer enn du tror.

Pakk ned praktiske klær

Ikke pakk ned merkeklær, du kan komme utfor en situasjon der bagasjen blir borte eller stjelt. Pakk praktiske klær som du kan bruke under flere anledninger da sparer du litt plass i kofferten.

Minigarderobe

Ha en minigarderobe i håndbagasjen. Ha litt av hvert i håndbagasjen og i hvert fall de mest nødvendige tingene. Bagasjen kan bli borte, da er det kjedelig å ikke ha noe.

Rull klærne

Rull klærne så får du faktisk plass til mer! legg klærne tett i tett.

Poser

Pakk ting som tannkrem, håndkremer, hårspray, parfyme osv i små poser, dette for å slippe gris. Bagasjen blir ikke akkurat behandlet som gull på flyplasser.

Bagasjevekt

Vist du vil ha ekstra kontroll er bagasjevekt tingen. Tenk gjerne ut på forhånd hvor mange kilo du tenker å ha med, og eventuelt hvor mange kilo du vil sette av til shopping. Med bagasjevekt har du stålkontroll.

-CarolineCecilia

Likes

Comments

New York virker som en utrolig spennende og livlig by. Det er blitt det nye reisemålet for mange, og jeg kjenner utrolig mange som har vært der. Jeg har enda ikke prioritert å reise til New York, men det vil jeg definitivt prioritere snart.

Grunnen til at jeg vil reise til New York er mange, det at byen virker så livlig, at den er stor og ikke minst at den er kjent frister meg bare enda mer. De andre grunnen til at jeg nettopp vil reise til New York er:

Manhattan

Jeg har så lyst å se Manhatten, jeg vil kunne si at " jeg har vært på Manhatten". Sex og Singeliv og mange andre serier har gjort at jeg nesten har forelsket meg i Manhatten uten å ha vært der.

Empire State Building

Det å dra opp i Empire State Building og bare ta seg en kaffe virker magisk.

Statue Of Liberty

Den kjente frihetsgudinnen hadde vært så stas å få se. Gjerne se Statue of Liberty fra Staten Island Ferry.

Time Square

Time Square må man bare besøk når man er i New York.

Dette er bare noen av tingene jeg vil se/oppleve i New York, det er bare så mye å se i denne byen.


Å reise til New York er blitt veldig billig, det er mange flyselskaper som flyr til New York. Men hotell har jeg hørt er veldig dyrt så jeg tok å googlet.

Vist du reiser til New York i slutten av August får man flyreiser tur/retur for kun 2739 pr person med SAS, og da tar reisen mellom 7-8 timer. Hotell på Time Square eller andre sentrale plasser kan du få for 10 000kr for to personer i ei uke. Vil du ha litt mer luksus må du opp i 14 000kr minst.

Så man får en reise for ca 7700 kr inkl fly og hotell i en uke i New York. Absolutt verdt prisen spør du meg.

-CarolineCecilia

Likes

Comments

I 2011 var jeg i London sammen med klassen min på Handelshøyskolen BI. Det var en kjempe kjekk tur og London er virkelig et storby paradis.

London er virkelig en storby, når du går i gatene der merker du virkelig at du er i en storby, helt annerledes fra Norge. Det er mer liv, mer mennesker og mye mer som skjer. For shopping elskere er London virkelig et paradis, men for lommeboken er ikke byen helt vennlig. Når jeg var der shoppet jeg på Primark på Oxford street, en veldig stor og prisvennlig butikk, så om du ikke vil flå lommeboken er det verdt et besøk dit. Men utvalget i London er mye større enn i mange europeiske byer. Priser på alkohol og mat er billigere i Norge, om du ikke går på den dyreste restauranten kan man få et måltid for rett over 100 lappen, drinker koster fra ca 35 kr og oppover. Går man på student barer har de ofte happy hour.
Et besøk for å se BuckingHam Palace er et must om du er i London. Det er et utrolig flott slott og man merker at britene og verden ellers er glad i kongefamilien for her er det alltid masse folk utfor.Å reise å se Big Ben er også til å anbefale når du først er i London. Vi gikk bare å trakket og plutselig var vi ved Big Ben, jeg synes Big Ben var mye mindre i virkeligheten enn hva jeg hadde trodd.

London Bridge vil jeg også anbefale at dere drar å ser, det er utrolig flott.. London Eye burde dere også ta dere tid til å se, men om dere vil opp i pariserhjulet så må dere belage dere på mye kø. Det var så mye kø når jeg var der, at vi bare droppet å reise opp i det.

Jeg vil virkelig tilbake til London, en koselig storby hvor du kan kose deg med shopping, god mat og mange attraksjoner.

-CarolineCecilia

Likes

Comments

Magetrøbbel må være noe av det kjedeligste man kan få når man er på ferie, og med magetrøbbel mener jeg reisesyke/matforgiftning. ¨

Jeg har vært en av de "heldige" som akkurat har opplevd dette på ferie. I 2009 var jeg på ferie i Tyrkia/Alanya, allerede etter en dag ble jeg syk, men da var det bare halsbetennelse. Dagen etter begynte marerittet, jeg spydde og spydde, og det kom begge veier for å si det sånn. Slik holdt det på i 12 timer, jeg bodde bokstavelig talt på toalettet. Til slutt kom det en lege opp til meg, og jeg fikk beskjed om å komme meg på sykehus. Jeg husker svært lite fra sykehuset annet enn mange tyrkiske sykepleier så drev å tok blodprøve og tok temperaturen på meg. Til slutt fikk jeg beskjed om at jeg var blitt kraftig matforgiftet, jeg ble fort skrevet ut av sykehuset og ble fortalt at dette skulle gi seg raskt. Men jeg gikk de resterende 12 dagene av ferien og var små slapp, små kvalm, svimmel og hadde lite apetitt. Det som hadde skjedd var at vi hadde vært på beach party kvelden før hvor vi hadde inkludert buffet, og jeg spiste selvsagt grillet kylling, noe jeg aldri kommer til å gjøre igjen. Jeg sliter den dag i dag med å spise kylling i utlandet

Her er noen tips til deg som ikke vil bli syk på ferien:

Spis nylaget varm mat

Spis mat som er godt stekt/ kokt, altså mat som er nylaget, dette er en generell regel. Vær OBS på buffet, er det utendørs buffet, og maten ikke blir skiftet ut ofte er dette en bakterie bombe. Bestiller du deg en biff, ikke bestill blodig biff, få den godt stekt.

Drikk flaskevann

flaskevann er et must i Thailand, Tyrkia, Egypt, Tunisia, India og Marokko, men også flere land. Husk at isbiter ofte er laget av springvann, så vær obs på dette.

Iskrem

Vær obs på iskrem som ikke er meieripakket, det kan inneholde masse bakterier.

Frukt og grønnsaker

Ikke spis frukt og grønnsaker som ikke er vasket. Du bør også unngå frukt som har ligget oppkuttet lenge.

Mat tilberedt av rått egg

Unngå bløtkokte egg, majones og andre produkter tilberedt av rått egg.

God håndhygiene

God håndhygiene er veldig viktig når du er på ferie. Vask alltid hendene før du spiser, eller ha med antibac.


Følger du disse rådene er du på god vei til å få en flott ferie uten magetrøbbel.

-CarolineCecilia

Likes

Comments

Sydney,/Australia er en plass jeg alltid har ønsket å besøke, ihvertfall siden jeg var 14 år. Jeg har hørt mye om Australia da flere av mine venner har vært der, og det at det er langt vekke gjør at jeg egentlig bare har enda mer lyst dit. Storbyen, strender, klima og kjente attraksjoner som Sydney Harbour Bridge og Operahuset gjør at Sydney står på bucketlisten min. Eneste som er negativt med Australia er at både meg og samboeren min er livredde små kryp, og jeg har hørt rykte om at det finnes mange giftige edderkopper der. Men om vi får mulighet til å reise til Sydney, skal vi nok klare å overleve..Jeg har alltid tenkt at det er veldig dyrt å reise til Australia, så jeg måtte selvsagt google og jeg ble faktisk positivt overasket.

De billigste flybillettene ligger på 9049kr men da må du mellomlandet 2 ganger og reisen tar ca 25 timer. Går du opp med kun 400kr er reisetidene 2 timer mindre og du trenger kun å mellomlandet 1 plass. Jeg har sjekket litt på hotels.com og der får man et ok hotell som er relativt sentralt til ca 10 000kr for 2 personer. Skal du ha et litt bedre hotell i standar ligger det på mellom 15 000- 18 000kr.

Så om du går for det billigste alternativet ligger en 14 dagers tur til Sydney med fly og hotell på ca 14 000kr pr person, slettes ikke verst etter min mening.

-CarolineCecilia

Likes

Comments

Er du lei kulde, eller bare ønsker å komme deg vekk litt før året er omme? det er ikke for sent. Det er fortsatt 7 uker igjen av året, her er 10 reisemål du bør besøke i 2016:

Sri Lanka

Det er mye pågang for reiseselskapene når det kommer til Sri Lanka. Så ønsker du å reise en plass ikke alle har vært er tiden inne nå for en reise til Sri Lanka. Øyen Sri Lanka er veldig liten så du rekker å se mye på en ferie dit. Hovedattraksjonene er sol, strand og surfing. Både Apollo og Startour tilbyr reiser hit.

Sør-Afrika

Grunnene til å reise til Sør-Afrika er blant annet billig valuta og varierte opplevelser. Her kan du oppleve shopping og strandliv i storbyen Cape Town. Et besøk i vindistriktene Stellenbosch/ Paarl / Franschhoek er ikke å forakte. Vist du er interessert i Safari må du lengre østover. Safari opplevelsesreiser og Get Africa er noen av norske turoperatører som pakker reiser for deg.

Jamaica

Jamaica er like avslappende som en skulle tro. Det er flere plasser i Jamaica som er verdt et besøk. Negril, er en festlig plass som har de flotteste strendene. Hovedstaden Kingston er verdt et besøk, her kan du besøke Bob Marley museet og platestudioet. Ving flyr hit og har pakkereiser.,


Botswana

Botswana er et av årets hotteste reisemål og reisetips. Her kan du oppleve mye. Okavango-deltaet har nylig fått sin plass på UNESCO si naturarv-liste, det byr på spennende safariopplevelser i både store og små kanoer. Et par timer kjøretur fra Okavango ligger noen av verdens største saltsletter som det tar mange dager å krysse med bil. Kalahariørkenen er også vært et besøk.

Puerto Rico

Puerto Rico er et land med blomstrende kulturliv og evigvakre strender. Hovedstaden San Juan er virkelig verdt et besøk, her er det brosteinsgater og mange hundre år gamle hus. Om du vil være litt aktiv er en fottur gjennom regnskogen til å anbefale, ellers kan du bare ta livet med ro på en av de mange flotte sandstrendene. Norwegian flyr direkte til Puerto Rico.

Manchester, England

Manchester regnes som Storbritannias nye kultursentrum. Et av landets aller viktigste kulturinstutisjoner, The Withworth gjenåpnet i 2015 etter et stort oppussingsprosjekt. Myndigheten har i tillegg nesten lagt av 1 milliard til et nytt kunst og kultursenter som står klart i 2019. I tillegg til dette er shopping, gode priser, fine restauranter og selvsagt fotball gjort byen til en suksess når det kommer til reiseliv.


Svalbard

Svalbard er Norges mest eksotiske plass. De siste årene har isbjørner, nordlys og snøscootersafari lokket mange til øyene om vinteren, hvor Spitsbergen og Longyearbyen er i sentrum. Svalbard har også mye å tilby i sommersesongen. Det er nylig blitt åpnet Basecamp Explorer for turistbesøk i nedlagt kullgruve i Longyearbyen, selskapet tar sine gjester sjøveien til det fantastisk hotellet Isfjord radio. De russiske gruvebyene Pyramiden og Barentsburg er også verdt et besøk.

Her har du litt tips til reisemål om du kjenner deg rastløs og må ut å oppleve verden.

-CarolineCecilia

Likes

Comments