Header
View tracker

Las Vegas er en artig by, en by midt ut i ørkenen. Virkelig en by som er verdt å besøke. Vi var kun i Las Vegas i fire netter og når vi kom frem var vi I grunnen veldig slitne siden vi hadde hatt fullt opplegg alle dagene i L.A. Nyttårsaften gikk med på å slappe av på dagtid og fest på kvelden. Første nyttårsdag var vi så klart slitne og fikk ikke gjort noe så vi hadde egentlig bare 2.januar hvor vi dro ut å fartet litt. Vi skulle gjerne hatt et par dager ekstra, vi fikk hengt litt på The strip men det er så langstrakt så vi fikk ikke sett alt.
Når vi var i Las Vegas sov vi på Embassy Suite Hotel, Swenson street. Det var et veldig bra hotell som ligger ca 15-20min gange til The Strip. I nærheten har man Hard Rock hotel hvor man finner alt fra casino til Nobu restaurant. Jeg anbefaler virkelig dette hotellet, men vil du gå for litt mer fancy tror jeg vi ville gått for Hard Rock eller et hotell på The Strip.

Vi hadde gledet oss veldig til å dra til The Strip å oppleve stemningen der og alt men vi var enige begge to at vi egentlig var litt skuffet. Vi hadde sett for oss mer lys og liv, der var jo mye lys men vi hadde bare sett for oss mer. Jeg kan kanskje tenke meg at der er mer liv om sommeren så vi vurderer å dra tilbake en sommer, ihvertfall om vi skal til L.A. Alle bør en gang i livet reise til Las Vegas. Det er en veldig artig by.

-CarolineCecilia

  • 11 lesere

Likes

Comments

Jeg tenkte å skrive et innlegg om Los Angeles,en slags oppsummering med litt info og tips om du har tenkt å reise til L.A.

Jeg vil først begynne med å si at Los Angeles er en helt fantastisk by. Jeg trodde ikke at jeg kom til å like byen så godt men det er bare noe med plassen, alt ser så lyst ut. Jeg skjønner godt at den blir kalt "Drømmenes by".
Jeg følte meg virkelig hjemme, og jeg kommer garantert til å reise tilbake.

Vi sov på et hotell kalt Oxford Palace som ligger i Koreatown. Og som dere sikkert skjønner er det et strøk fylt med koreanere men vi følte oss virkelig trygge. Hotellet var utrolig bra og veldig høy standard. Vi betalte ca 9000kr for 7 netter inkludert skatter og avgifter. Det som var veldig greit var at de hadde gratis betjent parkering så vi kjørte bare bilen til inngangen så parkerte de den i garasjen for oss. Enda en ting som er bra med dette hotellet er plasseringen, det er veldig sentralt til de fleste ting. For skal du til L.A må du nesten ha bil, for med sentralt mener jeg at det var 10-15 min å kjøre til Beverly Hills og nesten uansett hvor vi skulle var det ikke lengre enn 30min å kjøre. Oxford Palace er virkelig et hotell jeg anbefaler.

Som jeg nevnte tidligere så er det lurt å ha bil når du er i L.A, kollektivtrafikk duger den og men du rekker neppe like mye på en dag. Vi kjørte kanskje i gjennomsnitt 3 timer hver dag. Det som er viktig å huske når man kjører i USA er at det er lov å kjøre på rødt om du skal til høyre med mindre det står skilt. Det var veldig rart de første dagene men ble en vane. Veiene/motorveiene er også store med mange felt så om du ikke skal av på neste exit er det veldig lurt å ligge i tredje feltet fra høgre for å være sikker på at du ikke svinger av ved en feil, dette gjorde vi flere ganger.

Ting du absolutt må gjøre når du er i L.A er : besøke hollywood skiltet, dra til Santa Monica, walk of fame, Rodeo Drive og calabasas. I tillegg vil jeg anbefale en tur til Malibu, Venice beach og å dra på en av de mange outlet de har, der finner en mye til en billig penge.

Åå så jeg lengter tilbake, jeg må absolutt tilbake og det er snart. L.A har satt sine spor i mitt hjerte.

-CarolineCecilia

  • 21 lesere

Likes

Comments

Sent onsdag kveld kom vi oss endelig hjem til Sogndal etter litt av en reise.
I det vi sjekket ut at hotellet i Las vegas og hadde bestilt skyss til flyplassen fikk vi melding om at flyet vores va forsinket fra klokken 1700 til 2130. Først reagerte jeg ikke men ble etterkvert mer iritert når jeg tenkte meg over, vi måtte da sitte nesten 10 timer på flyplassen. I tillegg hadde vi fly fra Gardermoen til Sogndal klokken 1600 som vi ikke rakk. Vi tok kontakt med Widerøe men det kostet 3000 å ombooke billett pr pers og de hadde kun et sete ledig på senere avganger. Så da gikk vi på flyet i Las Vegas uten å vite om vi kom oss hjem samme dag.
Vi tok kontakt med norwegian men noen refusjon hadde vi ikke krav på sa de, de var ikke ansvarlig fikk vi beskjed om, siden vi ikke fløy videre med norwegian noe som ville vært litt vanskelig siden Norwegian ikke flyr til Sogndal.

Som trøst fikk vi en matkupong på 17 dollar I Las Vegas, og ikke minst gratis ørepropper på flyet, det skal veie opp mot et mistet fly, hotell/leiebil/nytt fly, ingenting mer har vi krav på i følge dem. Så husk om dere skal fly med norwegian fra USA og skal videre innenlands og til "bygdene" må dere beregne god tid, la oss si 24 timer,  for flyet fra Miami samme dag var 20 timer forsinket.

Når vi landet ringte vi forsikringselskapet og de sa at de ikke kunne svare på om de dekket hjemreisen før de fikk grunnen til forsinkelsen. Vi tok da kontakt med flyvertinnen på flyet men hun kunne ikke svare, så tok vi kontakt på Chat og de sa at grunnen var hemmelig. Da eksploderte det nesten, vi hadde ikke krav på refusjon av de men de skulle nå nekte oss å få igjen på forsikringen ? Vi gikk i skranken til norwegian og der satt heldigvis en hyggelig dame som brukte tid på å finne grunnen.

Etterkvert ordnet alt seg da widerøe fant flyvningen som var ledig. Det innebærte en rundtur: oslo-førde-bergen-sogndal.

Når vi kom frem til Sogndal kom selvfølgelig ikke bagasjen vores. Men når vi var komt inn på flybussen kom det en mann å sa at bagasjen vores var nå komt med direkte ruten fra Oslo.

Alt ordnet seg til slutt, men herlighet for noe styr.

-CarolineCecilia

  • 25 lesere

Likes

Comments

I går var vi en tur på The Strip, vi kunne jo ikke forlate Las Vegas uten å ha vært der. Det er noe med det at man ser ting på tv også kommer man dit i virkeligheten også blir man litt skuffa, slik var det med The Strip. Vi trodde det skulle være mye mer liv og mye mer lys, men det var mange flotte svære hotell som du nok kun finne på the Strip i Las Vegas.

Vi var blant annet å så på vannshowet til Belagio hotell og det var kjempebra, anbefales.

Dette bilde er tatt inne på Planet Hollywood hotellet som også er et kjøpesenter med over 100 butikker.

Idag reiser vi hjem til Norge, det blir litt trist men også litt godt. Vi gleder oss utrolig mye til å komme hjem til katten. Men først vente det en laaang reise, flyet vores går om 7 timer så er det nesten 10 timer i fly til Gardermoen og der må vi vente 4 timer på flyet til Sogndal. Jeg kommer til å blogge mer om USA når jeg kommer hjem. Om blant annet hotellene vi sov på, oppsummering av las vegas og Los angeles og tips om du skal ut å reise dit :).

-CarolineCecilia

  • 38 lesere

Likes

Comments

Nå er det en stund siden jeg har blogget, rett og slett fordi at igår var vi veldig slitne fra nyttårsaften og vi ville egentlig bare gjøre ingenting.
På nyttårsaften startet vi dagen med å reise til flyplassen å levere inn leiebilen, litt trist men også veldig godt å få den vekk.

På kvelden var egentlig planen at vi skulle på The Strip, men etter en samtale med en taxi sjåfør fikk vi vite at utsikten til rakettene var bedre her rundt hotell området. Vi fant også ut at det ville være kaos med så mange mennesker.
Her i Las Vegas er man nesten nødt å ha billett til noe nyttår fester for å komme i stemning og "feire" så vi dro på vanity club på hard rock hotel hvor Travis Baker spilte.

En veldig kjekk kveld. Amerikanere er mye bedre til å feste og feire enn oss norske.

Idag skal vi en tur på The Strip siden vi ennå ikke har vært der. Blir veldig gøy å se de ulike showene til hotellene og bare oppleve stemningen

-CarolineCecilia

  • 29 lesere

Likes

Comments

I går reiste vi fra vakre L.A og videre til Las Vegas. Det var et skikkelig drittvær med mye regn så vi fikk ikke tatt noen bilder på veien.

Det var skikkelig ørkenvei og ikke minst veldig øde. Vi kjørte forbi flere såkalte "ghosttown". Bensinstasjonen var veldig gamle og det lå forlatte biler overalt. I tillegg luktet det skikkelig på grunn av all bosset som lå rundt. Men det var en flott tur og fine veier.

Her er inngangen til Hard Rock Hotel som ligger rett ved siden av hotellet vores.

Nå er planen at vi skal slappe av en time eller to før vi skal finne en dagligvare å handle litt, så skal vi levere inn leiebilen og komme oss tilbake til hotellet igjen for å ordne oss før det blir The Strip.

Godt nyttår alle sammen og feir med måte.

-CarolineCecilia

  • 25 lesere

Likes

Comments

igår var vi en tur til Santa Monica og Santa Monica Pier. Vi kom dit ca hal 11 og allerede da var det begynt å bli fullt med parkeringen.

Det var mye liv og vi gikk egentlig bare å så, satt oss ned å drakk en kaffi og hørte på de flinke gatemusikantene.

Det var ca 25 grader idag og siden vi ikke hadde med sommerklær og badeklær var vi ikke så altfor lenge på piren.

Når vi var ferdig i Santa Monica kjørte vi en tur forbi Venice Beach å så litt.

Etter det dro vi en tur til Rodeo Drive i Beverly Hils.

Vi tenkte vi skulle sette oss ned å ta en kaffe men det var utrolig dårlig med cafeer så vi gikk ned til Wilshire bvld og til Mr B bakery, der hadde de en nydelig jordbær smoothie.

Nå skal vi øyeblikkelig reise fra L.A,*snufs*. Når venter en 5 timers tur til Nevada og Las Vegas, woho.

-CarolineCecilia

  • 24 lesere

Likes

Comments

I går startet dagen med at vi dro på Hollywood Walk Of Fame. Vi fant heldigvis parkering rett ovenfor.
Det var livelig der og mye mye folk. Fortauene synes jeg har veldig små, jeg hadde sett for meg brede gater.

Det var noen igår som skrev inn i denne stjernen til åre for carrie, så den er ikke "ekte".

Det er en opplevelse alle må få med seg om de er i Los Angeles.

Etter vi hadde kikket litt rundt dro vi inn på Hard Rock Cafe for å spise Lunch.

Siden klokken ikke var så mye når vi var ferdig dro vi til Citadel Outlet, siden jeg ikke hadde fått shoppet så mye, men selvfølgelig var det typen så shoppet og fant klær. Jeg fikk kjøpt meg en guess lommebok så jeg burde vell være fornøgd med det.

Idag er det den siste dagen i Los Angeles, den skal vi tilbringe i Santa Monica og på Venice Beach
I kveld skal vi på basketballkamp å se the Lakers om det er ledige billetter.

-CarolineCecilia

Likes

Comments

I går reiste vi til San Diego for å besøke zoo en de har der. De har også en dyrehage her i L.A, men den er mye mindre enn den I
i San Diego.
Når vi kom frem slet vi lenge med å finne parkering, vi kjørte rundt og rundt og til slutt åpnet de arealet til en skole så det ble mer parkeringsplasser.

De hadde mange dyr der så det var umulig å rekke over alt. Vi tok en guida busstur aller først og fikk sett neshorn, elefant, sjiraff, ulv, gepard, løve og mye mer. Vi hadde etterpå noen timer på oss før de stengte til å gå rundt å se. Da gikk vi for å se tiger, leoparder og panda.

Idag er planen at vi skal på Hollywood Walk Of Fame og Rodeo Drive.

-CarolineCecilia

  • 40 lesere

Likes

Comments

Igår startet vi dagen med å kjøre til Melrose Avenue siden det er en kjent shoppinggate. Når vi kom frem var det nesten ikke en sjel der, omtrent alt var stengt. Vi skjønte ikke helt hvorfor da andre butikker rundt om var åpne men kanskje bare de åpner senere der. Uansett gikk vi forbi noen av butikkene og jeg var egentlig ikke imponert. Jeg hadde sett for meg litt flere butikker å et finere strøk.
Etter vi hadde kun sett over så reiste vi videre til calabasas hvor vi spiste lunch. Vi kjørte litt rundt og det var veldig rart å se disse svære portene inn til forskjellig nabolag kalt "gated community".

Etter det fant vi ut at vi rekte mer ut av dagen så vi reiste på outlet og der fant vi noen godbiter:

Vi fikk shoppet endel og handler mest på Ann Taylor og Tommy Hilfinger. Jeg fikk meg flere gensere, jakke, skjerf og solbriller. Når jeg tenker på outlet tenker jeg en svær butikk med mye merkeklær, men her i USA er jo det en svær bygning med titalsbutikkeer.

Idag er planen at vi skal til San Diego og på San Diego Zoo, det er ca to timers kjøretur per vei. Gleder meg skikkelig til å se på alle de fantastiske dyrene.

-CarolineCecilia

Likes

Comments