Header

Om salladen ovan var god? Helt magisk om ni frågar mig.

I torsdags köpte ja o Becca med oss lunch hem efter skolan ifrån Café Klaras. Det fick bli en av deras sallader som var riktigt god, eller god jag smällde typ av så god var den. Jag kommer definitivt börja äta där oftare (var över ett år sen jag åt där senaste?). Tycker verkligen att deras sallad var betydligt mycket godare och bättre än de andra salladsställen i stan. Tipstips!

Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - Click here

Likes

Comments

Det senaste tillskottet i min jacksamling ser ni ovan & ni hittar den här magiska skapelsen HÄR.

Bilderna ovan får mig verkligen att inse hur fruktansvärt blek jag. Det är verkligen ett fall för brun utan sol... ska bara hitta orken att smörja in mig med det...

Livet rullar på som jag tycker att jag alltid skriver när jag ''duktigt'' en gång i månaden slänger in ett inlägg här. Igår drog skolan igång igen och började med en rivstart samt med en tenta vecka coming up next week samt presentation av grupparbete på måndag. Alla bollar är uppe i luften med andra.

För min del väntas det nu en jobbhelg, innan den intensiva pluggveckan drar igång. Inget mig emot, tycker det är riktigt skönt att varva plugg med jobb. Skönt att kunna koppla bort plugget lite samt mer pengar in kontot varje månad är verkligen inget jag tackar nej till.


Likes

Comments

-2017

På nyårsafton ska jag skåla och kyssa 2017 adjö.


Det här året har varit händelserikt och gett mig både gott och ont. Det har inneburit motgångar och framgångar, drömmar har slagit in och drömmar har krossats.

Jag är tacksam för de val jag gjort som fört mig dit jag är idag, för idag är jag lyckligare och mer självsäker än någonsin.Det kräver mycket för komma till fred mig sig själv, och det har jag gjort och nu går jag in i 2018 med öppna armar. Jag ser fram emot att dansa nätterna långa o få resa till varmare breddgrader med mina tjejer, plugga och svära över diverse tentor och få vara i hans sällskap som får mig att le.


På nyårsafton ska jag fira i min paljettbyxdress, vara dränkt i brun utan sol, ha lite för mycket smink, alltför långa lösögonfransar, skratta, dricka för många drinkar och skratta i kör tillsammans med dem som jag mår bäst med och jag ska skåla. Jag ska skåla o tacka 2017 för allt det har gett mig, en knuff i rätt riktning, nya möjligheter och jag har fått tillbaka mig själv, carro is back for the long run som mina vänner säger.


Likes

Comments

De senaste veckorna i mitt liv har varit fyllda med plugg, utgångar, häng i Emmas M-A-G-I-S-K-A lägenhet, lägenhetsfix ( min dröm säng anlände äntligen i måndags & jag sover numera som en prinsessa ), middagar, långa telefonsamtal och sist men inte minst glada ( eller mer överlyckliga) besked om att min long gone bestie flyttar tillbaka till Karlstad efter årskiftet!


Allt som snurrar i mitt huvud just nu är julafton,juldagen och nyår. Samt att få ha alla människor jag håller kärt samlade i en o samma stad, det kan inte bli mycket bättre än så. De närmaste veckorna kommer med andra ord bli helt magiska. Jag ska verkligen se till att varva ner och ta vara på allt och njuta, sväva lite på moln o ta vara på det sista av 2017.

Likes

Comments

.. varmchoklad.

Nu när det är mörkt ute och ett litet ynka lager snö ligger på marken, så finns det inget bättre än att kura ner sig i soffan under en filt. En kväll förra veckan fixade jag iordning en magisk varmchoklad, vilket absolut inte kommer bli första och sista gången det hände.


Allt ni behöver till två personer är 1 dl finhackad choklad ( ni kan använda vilken choklad ni vill, jag hade en mörk 90 % choklad) & 4dl mjölk. Steg 2 är att hälla i allt i en kastrull och värma upp tills chokladen smält i mjölken..... Steg tre är det roligaste topping. Jag valde att toppa med sprutgrädde och hackad choklad, vilket blev som jag skrev innan magiskt.Likes

Comments

Del 1.

Jag vaknade upp på Lydmar Hotell i Stockholm efter att jag varit på Elle Galan kvällen innan av att min mejl plingade till. Mitt bakfulla huvud hade inte smält alla intryck från gårdagen, då en dröm gick i uppfyllelse. Med en irriterande känsla av att jag inte stängt av ljudet på mobilen öppnar jag min mejlkorg. Där hade vi det, mitt antagningsbesked till Berghs. Det sköljdes en släng av panik över mig samtidigt som jag öppnade mejlet, känslan bytes snabbt ut till ren och skär lycka när det stod ''Grattis du är antagen''.


Anledning till att mitt bloggande kom i andra ( mer femte) hand? I Mars i år började jag läsa en grundkurs i marknadsföring på Berghs School of Communication. Berghs som man säger i vardagligt tal kan för vissa anses som en världsledande skola inom kommunikation.

Under en intensiv men väldigt lärorik period läste jag på Berghs. Grundkursen gav mig verkligen så mycket, mer än vad jag någonsin kunnat ana. Det gav mig verktyg som jag inte ens visste existerade, inblick i reklamvärlden, förförståelse för hur man placerar ut en produkt på en marknad, marknadsföringsmodeller osv. Ni kan läsa mer om kursen på Berghs hemsida här.


Jag vände och vred på mig själv många gånger innan jag ansökte till Berghs. Tillslut bestämde jag mig för att jag söker så håller vi alla tummar, sen får det kosta vad de kosta vill. Jag valde att investera i mig själv, och jag vet att ha Berghs med sig i ryggsäcken när man vill in i mediebranschen knappast är ett dåligt bagage, snarare tvärtom.
Ex. på en del av en uppgift som vi hade.

Likes

Comments

Det har varit många turer fram och tillbaka angående om jag ska fortsätta med bloggen eller inte. Hur ska jag få in det i mitt liv? Nu när allt snurrar som en enda karusell, och allt jag vill är bara att åka med och njuta av färden.

Det jag saknat i mitt liv är att få göra något kreativt, och det är de som bloggen ger mig. Utrymme för att vara kreativ samt möjligheten att skriva av mig. Därav kom jag fram till att jag inte kan göra mig av med bloggen.

Jag tycker vi börjar om från början närmare bestämt april i år.

Jag har byggt upp mitt eget liv från ruta ett. Det här inlägget kommer bli alldeles för långt för att dra alltihop men jag kommer dra allt i delar för er. De får bli nystarten på min blogg, visa för er hur man bygger upp sig själv och klarar sig själv.

Likes

Comments

Mitt liv just nu: tentaplugg från morgon till kväll.

Jag som tyckte att man blev trött i huvudet av en arbetsdag, får verkligen tänka om. Efter en dag av enbart tentaplugg känner jag mig mörbultad. Det enda som kan rädda mig från att explodera är rensa huvudet genom att ta en promenad eller två.

Det är verkligen en utmaning att gå från att jobba i tre år till att sätta sig i skolbänken igen. Nu ska man matas med fakta som man sedan ska plugga in och förstå. Få ihop en fungerande studieteknik som verkligen fungerar för en själv är inte heller det enklaste.

Min nyckel för att hålla koncentrationen på plugget? Jag låser in telefonen i skåpet. Det är de enda sättet för mig att kunna koncentrera mig, lägger jag inte undan den är det kört så fort jag får en notis. Jag har alltid haft koncentrationssvårigheter och en släng av dyslexi, därav kräver det extrem disciplin från min sida när det kommer till plugg. Det måste vara lugnt o tyst omkring mig annars är det bara dumt o misslyckas för min del att plugga.


Vi får se hur det går, nu håller jag alla tummar o tår för att min allra första tenta någonsin går bra på fredag. Jag längtar redan till fredagkväll då vi skåla,dansa och fira att första tentan är över.


Likes

Comments