(Av någon anledning publicerades aldrig inlägget, så detta är skrivet i förrgår e.m.)

Jag har bloggat sen innan och sagt att jag ska börja om och om igen men har bara känt att jag inte orkar. Men nu ska jag verkligen börja. Jag har bestämt mig. Kommer dock inte känna något tvång till att uppdatera varje dag utan det får bli när tid och ork finns :)

Det har hänt en del sen sist, vi har flyttat till en lägenhet och fått en underbar liten dotter. Och det är tack vare henne jag ville börja blogga igen. Egentligen mest för min egen skull, det är många tankar och funderingar i huvudet och det är skönt att bara få ur sig dem och dela dem med någon. Hur är det att bli mamma, egentligen? Det är såklart jätteolika hur man tacklar den här omställningen, det beror ju som alldeles på. Hur barnet är, hur man är som person sen innan, om man är själv eller har partner osv.

Vi fick den 8 december en liten dotter på 2554g, hon var 47cm lång. Förlossningen kunde inte gått bättre och efter 14h kom hon. En lång men trevlig "upplevelse" måste jag ändå säga då jag hade ryggmärgsbedövning och inte kände ett smack innan det var dags på "riktigt".

Jag hade fått höra att den där känslan när dem kommer upp på bröstet är fantastisk och helt oslagbar. Det är ofta sådant man får höra, hur bra och underbart allting är. Vi glömmer/vågar inte att berätta att det faktiskt kan vara helt tvärtom. När hon kom upp på mitt bröst kände jag ingenting, ingenting. Vågade jag berätta det för någon? Absolut inte! Vad var det för fel på mig som inte kände den där känslan? Vilken hemsk mamma jag måste vara. MEN, i efterhand fick jag höra att den känslan inte alls är ovanlig, det är många som känner så. Hur viktigt bör det inte vara att berätta sådant för blivande mammor? Självkänslan är nog något av det viktigaste i början av mammalivet. Jag hade velat fått höra det, istället för att vara "den hemska mamman" som jag trodde jag var och gråta och bli ännu mer ledsen.

Det är inte konstigt att må dåligt efter en förlossning, men det var ingenting jag fick höra eller blev informerad om.

Hur som helst så är jag nu införstådd med hur man kan må och att det inte är konstigt eller något att skämmas över.

Jag har mått väldigt dåligt till och från men återkommer om det i framtida inlägg.

Jag är såklart världens lyckligaste som har fått en så underbar dotter tillsammans med världens finaste pappa. Men ibland är det tufft. Och jag vill med den här bloggen (bl.a.) försöka få ordning på missförstånd och "okunskap"/ovetande bland nyblivna mammor, mig själv dessutom. Vi kanske kan hjälpa varandra om man har funderingar över något, vad gäller sig själv eller sitt barn.

Vår dotter heter Nova och är nu 5 veckor så man kan säga att vi fortfarande håller på att lära känna varandra. Just nu så sover hon faktiskt för ovanlighetens skull (hehe). Nätterna har börjat bli väldigt jobbiga.. (magont) har funkat rätt så bra innan, men nu vill hon absolut inte sova på nätterna bara på dagarna. Rutiner har vi inte börjat fått in än, vi var nog lite dåliga på det redan innan Nova kom ärligt talat, så vi lär nog börja ta tag i det på allvar nu. Så det blir någon slags ordning för oss alla tre. Det blir bra så småningom som alla säger! haha..

Imorgon är det dags för andra läkarbesöket, spännande !

Hoppas verkligen ni vill fortsätta läsa och skriv gärna till mig om det är något jag bör ta upp här på bloggen :)

Hade.

// caroline

Likes

Comments

Efter ett lååångt uppehåll härifrån kände jag nu att det var dags. Känt behovet av att skriva av mig länge men aldrig tagit tag i det. Vintermörkret börjar avta och känner mig piggare och gladare så nu jäklar! Det har hänt väldigt mycket på kort tid i mitt liv. Jag har bl.a. blivit sambo, köpt hus, varit utomlands (haha wow?), fyllt år och snart blir vi "föräldrar" till en liten kisse. Jag kommer ta allt "från början". 

Förutom allt det här så rullar livet på som vanligt med jobb och vardagsliv. Hoppas mina läsare kommer tillbaka och ger samma positiva feedback som innan mitt break. Statistiken har ju inte varit på topp dem senaste månaderna. Men som rubriken lyder; I'M BACK!

//caroline

Likes

Comments

Jag blir alltid sugen att träna på kvällarna (?), men ett collage med lite inspo får duga så länge.

Många klagar över sina kroppar (jag är inte den som tycker att vi ska se ut på ett visst sätt, absolut inte), men man kan inte sitta och klaga över sin kropp, visa en bild på en fit person och säga "så vill jag se ut" och tro att hon/han inte jobbat stenhårt för att få den kroppen eller att man ska få sin drömkropp "gratis". Jag har varit den personen som suttit hemma och nästan tyckt synd om mig själv för att min kropp aldrig varit bra nog i mina egna ögon, men aldrig försökt göra någonting åt det. Jag försöker leva efter att varje individ är unik och bra som den är. Men träning gör inte bara skillnad på utsidan, även insidan. De flesta tänker såklart mest på utsidan, men insidan (tycker jag) är snäppet viktigare. En hälsosam livsstil kan göra mycket för dig. Man behöver inte köra stenhårda pass 6 dagar/veckan eller köra på någon diet, det räcker med att du rör lite extra på dig om dagen och tänker en extra gång innan du stoppar i dig någonting för att må bättre på insidan. Några anledningar till varför du bör träna regelbundet:


♦ Du minskar riskerna för tjocktarmscancer.

♦ Du minskar riskerna för blodproppar.

♦ Du minskar riskerna att dö av hjärt-kärlsjukdomar.

♦ Du ökar din maximala syreupptagning av hjärtats maximala minutvolym och slagvolym.

♦ Du ökar din uthållighet.

♦ Du sänker ditt blodtryck.

♦ Du motverkar övervikt.

♦ Du får ökad muskelstyrka.

♦ Du ökar din fettförbränning.

♦ Du ökar din energiomsättning.

♦ Du ökar halten av det goda kolesterolet samt minskar det onda.

♦ Du minskar betydligt riskerna för urkalkning av skelettet.

♦ Du kan normalisera sockertoleransen, vilket är mycket positivt för dig med diabetes.

♦ Du ökar koncentrationen av enzymsystemet som har betydelse för din ämnesomsättning.

♦ Du blir starkare i leder, ledband och senor.

♦ Du förbättrar verkningsgraden för hjärtat.

♦ Din produktion av endorfiner ökar, vilket ökar ditt välbefinnande.

Jag själv försöker tänka på träningen som en slags "rensning" för kroppen. Ju mer jag svettas ju nöjdare är jag med passet. Eftersom jag vill bygga muskler tänker jag på både in- och utsida i min träning, jag försöker även tänka på vad jag stoppar i mig. Jag har ibland svårt att hitta motivation, men har börjat lära mig hur jag kan ge mig själv en spark för att komma igång. Jag tänkte dela med mig av några enkla knep om hur jag brukar göra för att få energi till att börja ett pass.

- Jag brukar ofta tänka på citat som t.ex. nothing worth having comes easy, train insane or remain the same, remember why you started. Alltså korta citat kan faktiskt göra väldigt mycket. Brukar även ha massa inspirerande bilder i telefonen som får en att bara vilja träna på en gång.

- Jag sätter kortsiktiga mål inför varje träningspass som känns "enkla" att ta sig an, om jag t.ex. ska springa på bandet, sätter jag målet att jag ska springa i minst 30 minuter, efter jag nått mitt mål känner jag mig stolt och ger mig själv beröm vilket ger mig mer energi till att fortsätta träningspasset med nöje. Så var snäll mot dig själv, le och var stolt över dig själv efter varje träningspass för det är du värd.

- Jag blickar mot mitt långsiktiga mål, jag vet exakt hur mitt slutgiltiga mål ser ut och dit ska jag bara komma. Se ditt slutgiltiga mål i huvudet. Titta noga, du måste veta vart du verkligen vill komma med din träning. Visa dem som tvivlar att du kan bara du vill.

- Att ha nya och snygga träningskläder/träningsutrustning ger faktiskt på något märkligt sätt glädje och energi. Konsitgt kanske, men det fungerar

- Tänk på allt positivt du gör mot din kropp och alla sjukdomar du minskar risken att få när du tränar.

- Tänk på hur det kommer kännas efter att du är klar med passet, känslan är underbar!

- Och sist men inte minst, musiken. Lyssna på musik som får dig att känna dig glad och och som du bli peppad av!

** Och kom ihåg att göra träningen rolig, gör något du tycker om och som funkar för dig! Gör det till en livsstil och inte ett måste.

Jag är ingen träningsexpert av något slag och tränar inte mer än någon annan, det här är knep som fungerar för mig och tänkte att någon kanske behövde hjälp att finna en gnutta motivation. Jag hoppas isåfall att något av det jag skrivit fungerar för er.

Jag har långt kvar till mitt slutgiltiga mål, känslan när jag väl är där kommer vara fantastisk och jag kommer aldrig ge upp för att komma dit.

Det här inlägget fick mig verkligen på träningshumör, men klockan är alldeles för mycket. Jag somnade efter jobbet idag och sov några timmar så den här natten blir nog lång tyvärr. Ska göra lite kvällsfika och kolla serie hade jag tänkt. Har ni någon favoritserie? Tipsa mig gärna isåfall!

Ha det bra och kom ihåg;

Believe in yourself and take care of your body!

G'night//caroline

Likes

Comments

Hej på er!

Det var ett tag sen nu men jag har haft väldigt bra anledningar till att lägga bloggandet åt sidan ett tag. Många tråkiga saker har hänt och jag har behövt tid för att tänka och hitta tillbaka till mig själv, kort sagt.

Jag har nu börjat på ett nytt kapitel i mitt liv kan man säga, en ganska främmande vardag, rutiner och vanor som brutits och raderats. Men jag har haft fantastiska människor runt omkring mig som gett mig en bättre vardag och nya, bättre rutiner! Det går åt rätt håll med den nya vardagen, jag känner mig stark och framförallt, självsäkrare, för första gången på väldigt länge! Men det är en lång väg kvar att gå.

Men nog med tråkigheter, jag har faktiskt haft väldigt roliga och härliga stunder under den här "mörka" perioden, konstigt nog. Jag har gjort precis vad jag vill, när jag vill, hur jag vill. Och så ska det förbli.

Och sommaren närmar sig, det kan ju inte bli bättre. Jag och min bror hade tänkt resa under sommaren någon gång, åka runt lite här och där. Det ska vara spontant, allt blir så mycket mer "spännande" då på något sätt. Spontant är min nya livsstil. Definitivt. Släpp bara all kontroll och gör det du känner för, tänk inte så mycket, bara gör! MEN, resandet får tyvärr vänta för min del, alla extrautgifter får vänta, nu är lägenhet prio 1. På den fronten går det just nu väldigt bra och jag håller tummarna för att det blir som jag tänkt nu.

Vill verkligen flytta, ha någonting för mig själv. Kvällarna/nätterna är väl egentligen enda gången jag kan sitta för mig själv i vardagsrummet utan att någon ska störa mig i mina tankar. Så den 6 maj åker jag på visning och hoppas att "budgivningsguden" är med mig.

6 maj, 7 maj, och 23 maj är datum som gärna får komma fort.

Premiäröppning på Grönalund med Maggio sker den 7:e. ser verkligen fram emot det. Vi blir sen kvar i Stockholm, vet inte hur länge eller vad vi ska göra, precis som det ska vara.

23 maj är det Stiftelsen i Furuvik, jag är besatt av deras nya album verkligen, kommer väl antagligen lyssna mig less innan 23:e, menmen.

Har iallafall några roliga saker att se fram emot innan sommaren. Hoppas vädret är på vår sida bara!


Tänkte avsluta inlägget med att verkligen tacka er som står mig nära och säga att utan er hade jag aldrig mått så bra som jag gör idag!


Slänger in lite bilder från helgen. Tack till min norske vän för en fantastisk helg.

G'night //caroline

Likes

Comments

View tracker

Hallå på er!

Jag trotsade regnvädret och åkte iväg mot stan för en frukost och lugn morgon på ett café. Jag älskar verkligen att sitta för mig själv och bara vara. Många tycker detta är konstigt och skulle inte ens tänka tanken att sätta sig på ett café alldeles själv. Men jag älskar det! Så nu sitter jag här med en kaffe och macka framför datan. Perfekt i väntan på att pojkvännen blir klar med sin kurs och att köpcentrumen ska öppna klockan 12. Är på jakt efter ett nytt headset och tänkte även testa lite hattar. Jag tycker hatt är så snyggt, men har aldrig haft en så vi får se om det är min grej. Någonting får jag garanterat med mig hem, så blir det alltid, helst något spontant som inte finns på inköpslistan, tragiskt men sant.

Nu blir det en påtår av kaffet och fortsätta klicka runt på datorn och njuta sista tiden av helgen.


//caroline​

Likes

Comments

Hallå på er!

En solig lördag och jag har inte gått utanför dörren än. Igår var jag och bowlade och gick sen ut på krogen och hade en så sjukt trevlig kväll. Träffade både nya människor men även några gamla klasskompisar sen högstadiet. Så himla kul! En av tjejerna var jag riktigt tajt med under högstadiet, även en tid in på gymnasiet, vi umgicks jämt! Men sen bröts bara kontakten tyvärr och vi har inte setts på lite mer än 2 år, men igår hände det och vilken känsla! Jag blev superglad när jag såg henne. En bra fredag helt enkelt!

Eftersom jag var ut igår så sov jag väldigt länge idag, tror klockan hann bli halv tolv innan jag klev upp ur sängen. Men jag var bara trött och har inte mått dåligt, så det var en relativt lugn kväll.

Jag vaknade av att en liten bebis satt bredvid mig i sängen med kostymbyxor, skjorta, väst och slips. Kan man vakna på ett bättre sätt? Min bror m.familj ska på bröllop idag och brorsonen kommer absolut vara snyggast på hela bröllopet, garanterat! Dem hade kommit hem till oss för att jag skulle få äran att fixa Fridas (brors flickvän) frisyr. Har aldrig gjort något sådant och är inte alls duktig med hår. Brukar inte fixa mitt eget heller så det var en utmaning. Efter 2 timmar med ändringar, prestationsångest och svettningar fick jag till någonting som såg bra ut. Tack och lov!


Så himla fina alla tre!

Resten av lördagen ska jag fortsätta med att måla mitt rum. Vitt, vitt och vitt! Jag och Joel ska senare ta ett långt härligt bad, njuta av att det är helg och mysa med massa onyttigheter. Underbart!​

Ha en fortsatt solig och härlig lördag!

//caroline

Likes

Comments

Efter jobbet idag så hade jag tid hos frisören, äntligen! Mitt hår kändes så slitet och färgen var alldeles matt. Jag går regelbundet hos min frisör, var 6:e vecka ungefär, men den här gången blev det uppskjutet någon vecka p.g.a. sjukdom så den här gången kändes det som en evighet sen jag var där.

Jag blev sjukt nöjd idag, det blir jag i och för sig alltid, men denna gång gjorde jag någonting lite mer annorlunda och "vågat" än vad jag vanligtvis brukar. Jag brukar oftast köra på min färg (vet inte vad den heter på "frisörspråk") och sen köra i lite slingor eller bleka några slingor, så det blir lite färgskiftningar. Min frisör förstår mig så himla bra så jag behöver bara säga på ett ungefär hur jag vill ha det så kommer hon med tips och oftast gör vi som hon tipsar, hon vet ju faktiskt bäst! "Kör på" är vad jag brukar säga.

Idag gjorde hon ungefär som en ombre på mig genom att först lägga "grundfärg" i hela håret så min fruktansvärda utväxt försvann (halleluja) och sen blekte hon lite slingor och sen blekte hon stegvis nedre delen av håret, så det inte blir en rak ful kant. Hemskt dåligt förklarat, men ni vet säkert hur en ombre fungerar och ser ut.

Jag blev iallafall superduper nöjd!

Tyvärr så glömde jag bort att ta kort efter när jag satt i stolen så jag fick försöka ta en sån bra bild som möjligt själv hemma. På efter-bilden ser håret ut att vara mer åt röda hållet än vad det egentligen är. Man ser iallafall skiftningen och det är väl huvudsaken.

Slänger in lite fler bilder, bilden längst till höger gör mest rättvisa till färgen. 

Nöjd och glad efter dagens frisörbesök så ska jag nu äta lita kvällsfika och göra mig redo för sängen för att sen kliva upp alldeles för tidigt och jobba imorgon. Men då är det fredag hörni, underbart! 

G'night // caroline

Likes

Comments

En betydande och älskvärd bakgrundsbild på telefonen kan göra så mycket. För hur många gånger tar man egentligen inte upp telefonen på en dag? - Väldigt många!

Varje gång jag tar upp min telefon numera blir jag så glad och fylld av lycka.

Min älskade brorson och jag tog en massa roliga selfies i helgen och han tyckte verkligen om att se sig själv i kameran (allt som rör sig är intressant, hah)

Eftersom jag aldrig haft några småsyskon eller haft mindre barn i min närhet någon gång så känns det verkligen speciellt när jag får vara så nära och gosa med en liten bebis. Jag trodde inte jag skulle bli så berörd av ett syskonbarn men det blev jag verkligen. Vill vara med honom hela tiden!


Här är då min nuvarande bakgrundsbild, är han inte för underbar och blir man inte glad av bilden? Han blir förövrigt hela 3 månader imorgon. Stora killen!

//caroline


Likes

Comments

Jag har nu öppnat min mars-box och den innehöll:


ELISABETH MOTT - You're so FINE Liquid Eyeliner, Glitterati

148 kronor

Med en tunn borste ger denna eyeliner dig alla förutsättningar att skapa snygga linjer för dramatiska kattögon. Formulan torkar fort och håller hela dagen utan att kladda. All eyes on you, gorgeous!

NAOBAY NATURAL & ORGANIC - Moisturizing Peeling

179 kronor

Ansiktspeeling från spanska ekolyxmärket Naobay med 98,8 procent naturliga ingredienser. Partiklar från Acaiträdet exfolierar varsamt medan olivolja, sheasmör och sötmandelolja lugnar huden.

ORAL-B - 3D White Luxe Pearl Shine - Lansering!

35 kronor

Ny tandkräm från Oral-B som tar bort upp till 90 procent ytliga missfärgningar på en vecka. Skyddar mot både karies och syraangrepp och innehåller äkta pärlextrakt som ger dig ett pärlvitt leende!

MAKE UP STORE - Lipstick

170 kronor

Make Up Stores läppstift finns i flera olika nyanser och konsistenser för alla önskemål och tillfällen.

LDB - Hydrating Aqua & Sra Pearls Deo - Lansering!

21 kronor

Effektiv men samtidigt mild deodorant som håller hela dagen. Den fräscha, blommiga doften lockar fram vårkänslorna samt innehåller pärlextrakt som ger din hud en mjuk och skön känsla.


+

EYEBROW SHAPING hos Make Up Store (Värde 145kr)

100 kronor hos BANGERHEAD

Upp till 50% på URBANEARS-hörlurar


Jag är definitivt nöjd med månadens box, hade förväntat mig lite mer menmen. Är grymt sugen på att testa peelingen, eyelinern och läppstiftet. Tandkrämen och deodoranten vet jag fungerar bra, har ju dock inte testat just dem eftersom dem precis lanserats men dem bör vara som deras tidigare produkter om inte bättre!

Boxens totala värde är 553 kronor och jag betalade endast 139 kronor. Bra deal eller vad? Dessutom är ju boxen ursnygg!

Hoppas jag inspirerat er att börja prenumerera, för älskar ni skönhetsprodukter av alla dess slag så kommer ni inte att ångra er!

//caroline

Likes

Comments