Ja då var det dags i år igen. Måste säga att jag faktiskt hunnit komma i riktigt bra form under mammaledigheten. Det är bara löpningen kvar som jag måste förbättra. Hunnit med två rundor senaste veckan på ca 6 km på 33 minuter. Helt okej tycker jag för att ha haft uppehåll från löpningen i två år.
Så jag kör på med att varva styrka, uthållighet och löpning. Sen för övrigt håller en bra kost. Det är ju iofs inte inför Toughest utan för en sund livsstil.


😁

Måste säga att den senaste smaken av Nocco är min favorit. 👌🏻

Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - Click here

Likes

Comments

Ja, ni som har förskolebarn känner till det. Redan under inskolningen blev Felipe sjuk. Förkylning och lite feber. I tisdags fick han ögoninflammation och febern fortsatte. Sen var det hostan som var jobbig på natten. I torsdags morse var det dags för diarré som höll i sig till imorse som blev avbytt av kräkningar. 😱 han verkade må lite bättre ikväll så hoppas på en bra dag imorgon.
Arbetsveckan då? Ja den hann jag också med. Jobbar halvtid just nu vilket innebär att jag är där 8-12 varje dag. Det kändes hur bra som helst att komma tillbaka. Jätte kul att träffa alla kollegor igen och komma igång med att jobba. Det blev mycket information för mammahjärnan men intelligent som man är så tar det inte lång tid innan jag kör fullt ös igen 😁

Det har inte blivit så mycket avancerad matlagning och bakning den här veckan. Det blev en pumpapaj i alla fall som blev jätte god men lite för liten haha. Så den får jag göra om en dag.

Likes

Comments

Contains affiliate links

En del kanske vet att jag inte gillar processad mat eller mat med konserveringsmedel. En del tycker säkert att jag är löjlig eller överdriven med mitt tänk. Det är helt okej. Alla får absolut tänka och tycka vad de vill. Alla får även äta vad de vill.

Det finns alltid de som tycker att man är konstig om man väljer ekologiskt, vegetariskt eller en sån bra sak som att inte äta socker. Det är inte alltid lätt att undvika det med tanke på att det finns i nästan allt nu för tiden. Även dessa tillsatser och konserveringsmedel. Varför?? Behöver man tillsätta socker i bröd eller pålägg för att det ska smaka gott? Behöver man använda konserveringsmedel i alla charkuterier? När det dessutom är så att när man öppnat förpackningen så ska det förbrukas inom ca 4-5 dagar. Det är vad en tillagad kycklingfilé håller sig i kylskåpet. Hade man dessutom vakuumförpackat den direkt efter tillagning så hade den hållit en längre period oöppnad. Men ja allt handlar om massproduktion. Jag vill se mer färska matvaror. Igår hittade jag en grillkorv på Willys som inte innehöll varken tillsatser eller konserveringsmedel. Wow! Jag köpte den och smakade idag. Så gott.

De har även 3 andra smaker, men de fanns tyvärr inte på min närmsta Willys. Ska kolla på Ica Maxi Västra hamnen nästa vecka. De brukar ha bra grejer.

Så nu till mitt kycklingpålägg. Superenkelt.

En eller två kycklingfiléer som du marinerar i olivolja och önskad krydda. Jag tog en med färsk rosmarin och en med färsk basilika som jag mortlade med olivolja och Himalaya salt.

Marinera en stund och kör sedan in i ugnen, Jag hade de i mitten på 150 grader varmluft i 35 minuter. Sedan rulla in i aluminiumfolie och låta vara tills de svalnat.

Lägg de i kylen över natten eller några timmar och skiva sedan upp i tunna skivor.

Likes

Comments

Plötsligt så kom jag av mig och hamnade nästan i en svacka. Maten misslyckades totalt häromdagen och chokladen skar sig. 🙄 men så är det väl. Man kan inte bara lyckas alltid.
Idag blev det hemmagjord rödbetssallad och köttbullar. Okomplicerat men ganska gott.
I lördags var vi i Beijers park och gungade och åkte rutschkana haha. Felipe gillade det verkligen. Han kan ju fortfarande inte gå helt så gunga var perfekt.
Inskolningen börjar gå mot sitt slut och så även för mig som börjar jobba på måndag.
Jag hade gärna varit hemma 1 år till men tror att det är bra att leva lite vuxenliv och få känna mig social igen. Så det ska bli kul att träffa kollegorna och komma igång med rutiner. Eller? 🙈

Vi fick hem brev från kollo att Amaia har fått plats. Så kul! Så hon åker iväg två veckor i sommar. Kommer bli bra för henne att komma ut i skogen och leka som man gjorde förr utan mobil/iPad/TV.

Likes

Comments

Tänk vad mycket man kan göra med avokado. Jag älskar nog allt med den. Speciellt guacamole 😍

Den här moussen är nog ingen nyhet. Dock gjorde jag min lite annorlunda än vanligt för att få till rätt sötma och konsistens. Det beror lite på hur avokadon är i smaken och konsistensen.

Återigen har jag ingen exakt recept då jag ofta slänger i ingredienser på måfå. Men på ett ungefär så gjorde jag såhär:

3-4 avokados

2-3 msk kakao

En nypa salt

1/2 tsk vaniljpulver

50 g dadelmassa. (Kan ersättas med 2 msk honung eller agavesirap)

3 soppskedar vanilj yoghurt/kvarg utan tillsatt socker. Detta tillsatte jag för en bättre konsistens och för att få bort avokadosmaken.

Till crunchet ovanpå hade jag:

1/2 dl. Havregryn

1/2 dl. Salta jordnötter

1,5 msk agavesirap (eller honung)

Rosta först gryn och nötter i en torr stekpanna några minuter tills grynen börjar få färg. Tillsätt sirap eller honung och rosta en minut till. Låt svalna och smula över moussen.

Likes

Comments

Oftast blir det att man gör samma rätter av laxfilé. I alla fall hemma hos mig. Man kör på det man brukar. Det klassiska. Eftersom jag nu är inne på spåret att testa nytt hela tiden så blev denna laxfilén tillagad på ett nytt sätt med apelsin och basilika.
Låter kanske som en konstig kombination men det blev verkligen gott.
Samma tänkte jag med linserna. Hackade i lite äpple och rödlök och en skvätt olivolja. Det gick så bra ihop allting.

Jag kan inte vara jätte specifik i receptet men på ett ungefär blev det såhär:
500 g fryst laxfilé
125 ml kokosmjölk
Saft från en apelsin
Apelsinskal
Gräslök
Färsk basilika
Salt, svartpeppar
En skvätt vitt vin (ej nödvändigt)

Gröna eller svarta linser
Rödlök
Olivolja
Salt, svartpeppar

Lägg laxfilén i en ugnsform
Blanda såsen genom att blanda örter, apelsinsaft, apelsinskal, kokosmjölk och vinet i en skål. Häll över laxen och tillaga i 15 minuter i 180 grader varmluft eller 200 grader vanlig.

Linssallad
Koka först linserna med buljong eller bara salt.
Låt svalna. Hacka en liten rödlök och ett äpple. Tillsätt olivolja, salt och peppar efter tycke.

Ett tips är att om apelsinen är lite sur, välj då ett sötare äpple. Och om det är tvärtom så ett surare äpple. ☺️

Jag serverade på ruccola blad. Gillar man inte det så funkar det med babyspenat eller vanlig grönsallad.

Likes

Comments

I måndags började vi inskolningen för Felipe. Det har gått bra tills idag. Jag märkte igår kväll att han var varm och imorse vaknade han med feber. Så idag stannade vi hemma.
Det blev iaf en promenad med en kär vän. Sedan har jag stått i köket och lagat mat samtidigt som Felipe hängt i mina ben. Så den totala kökstiden för att laga middag idag blev ca 3 timmar. Det varvades med bärande och försök att roa den gnälliga pojken. Han har tänder på gång så troligtvis är det de som "gnager" honom haha. 😆 stackaren. Nattsömnen är sådär bra också. Vet inte vem av oss som sover sämst. (Jag förmodligen). Han sover typ 1/3 av natten i sin säng sen kryper han upp till mig och sover sedan som en väderkvarn. Så jag vaknar lite då och då med fötter i ansiktet eller bara för att kolla var i sängen han befinner sig. Om han ligger insnurrad i täcket och får luft.
Ja men snart sover han nog hela natten i sin egen säng 🙄

Jag har själv också blivit förkyld och hatar det. Har inte tränat sedan i söndags och på lördag är det dags för Spin of hope med jobbet på Friskis och Svettis.

Likes

Comments

Jag experimenterade ännu en gång och det blev så bra. Sockerfri och glutenfri fast man kan inte tro det när man smakar på den.
Jag hade:
100 g dadelmassa (går bra med hela dadlar med. Ca 8 st. )
2 dl. Mandelmjöl
En nypa salt
3 msk kakao
3-4 tsk kokosolja
1 ägg
0,5 dl kokosdryck eller vanlig mjölk

Blanda allt i matberedare eller mixer.
Rosta nötter i en torr stekpanna med lite salt. Lägg på smeten och grädda i 180 grader varmluft i 10 minuter.

Älskar att baka med dadlar OCH kakao eller choklad. Och nötter haha. Men även om det är bra och hälsosamma ingredienser så får man begränsa ätandet. Kombinationen nötter och dadlar blir nämligen en kaloribomb 🙈

Likes

Comments

Idag var vi på BVC för 1 års kontroll och vaccination. Allt såg bra ut. Han hade gått upp bra sen sist och väger nu 10560 g och är 77 cm lång.
Det var såklart inte kul att få sprutor men det gick över fort.
Nu på kvällen fick han lite feber men somnade gott. Hoppas natten blir bra bara. Det har varit lite oroligt på sista tiden troligtvis pga tänder och att han lär sig gå. Ja! Han har gått 10 steg haha. Det släppte på 1 års kalaset i lördags.

Fick en idé att göra något annorlunda för mig med torskfilé. Det blev fiskbiffar som jag vände i mandelmjöl för en lite krispigare yta. Bilden jag hade i huvudet om hur tillbehören skulle se ut var helt annorlunda än vad verkligheten blev. Men det blev jätte gott.
Jag gjorde såhär:
400 g torskfilé som jag hackade i matberedare. Går bra att finhacka med kniv också såklart. Blandade med ganska mycket färsk koriander, vitlök och en skvätt olja och vitvinsvinäger.
Sedan slängde jag i ett ägg. Forma till biffar och vänd i mandelmjöl. Stek i olja.

Jag kokade röda och svarta belugalinser var för sig. Av de röda linserna blev det mos med salt och svartpeppar och hackad persilja. De svarta linserna lät jag svalna och blandade med finhackad rödlök och tomat och en skvätt olivolja, salt och peppar. Jag blev super nöjd 😃

Imorgon kommer det upp en sötsak med kakao och nötter. 👌🏻

Likes

Comments

​Tänkte att ni skulle få det enkla receptet på den gröna fisken. Den gillades av samtliga familjemedlemmar :) Ofta är det ju så att man undviker att köpa grön paprika för att den är så besk. Fast när man tillagar den får den en helt annan smak. Den blir sötare och får en mild smak. 

Recept:

400 g torskfilé

1 Broccolibukett

1 Grön paprika

2 vårlökar

250 g kokosmjölk

Saft från 1 pressad lime

2 cm riven färsk ingefära

Salt, svartpeppar

Riven morot

Byn grönsakerna i lite fett. Lägg i en ugnsform. Skär fisken i bitar och lägg över grönsakerna. Blanda ihop kokosmjölken, med riven ingefära, limesaft och salt och peppar. Häll över fisken. Tillaga på 180 grader (varmluft) i ca 15 minuter. Riv lite morot till.

Likes

Comments