Hurra, äntligen tillbaka på gymmet. Påtvingad vila är inget kul, men hostan är borta och nu är det dags att piska igång benen igen. Fuskade lite och gick inte riktigt på coachernas stenhårda program, vill testa vad kroppen håller för först. Istället för det schemalagda cykelpasset hoppade jag in på gymmets spinningpass.

I efterhand var det nog bra, behövde någon som skrek och pressade mig lite, hade nog fegat på tok för mycket om jag kört på egen hand. Nu hoppas jag bara att allt funkar och till helgen är det dags att lite försiktigt börja springa. Äntligen!

Borde väl se gladare ut?

Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - Click here

Likes

Comments

Efter att inte ha kunnat träna intensivt på nästan tre veckor pga min envisa hosta har det så klart krupit i kroppen. Idag var det i alla fall dags för ett första test. Gänget bakom Arena Run hade ett litet inför- event. Jag har ju sprungit loppet vid båda tidigare arrangemangen så jag har ju ett hum om vad jag ger mig in i. Dessutom hade de ju gått ut med att träningstillfället skulle vara barnvänligt.

Ok jag får skylla min dåliga kondis på tre veckors träninguppehåll, men det var jobbigare än väntat. Jag har knappt gjort en burpee sedan jag var på träningresa i mars, och kräftgång var en helt ny övning för mig, som mer blev rumpgång innan jag gav upp helt.

Men det roliga med Arena Run fanns med i alla fall. Trapporna, kulvertlöpningen och några hinder. Dessutom hade kvällen instruktörer som gjorde att jag gjorde betydligt mer än vad jag borde gjort i mitt nuvarande skick.

Alltid kul att träna med andra och få träffa nya människor som är härligt galna på det där kul träningsidiotsättet, nu blir det lugnare träning resten av veckan.

Före.....

...och efter....

Till Arena Run rekommenderas handskar...detta är en av orsakerna

Tack för idag!

Likes

Comments

Jag har träffat en del spelmissbrukare i mitt liv. Det är vanligare än man tror och inget som syns utåt. Jag har haft svårt att förstå hur det kan gå så långt. Vad är det som gör att man tar lån och till och med begår brott för att sätta pengar på hästar/ casino/sport/valfritt...

Men nu har jag fått testa på riktigt hur det funkar.

Jag anser mig vara mer allmänbildad än genomsnittet. Ok, skryt, men jag får sällan stryk i TP, quizkampen eller andra frågesportslekar. Så hittade jag en ny kul app. Frågesportsapp där man kan spela om låtsasvaluta eller riktiga pengar. Jag är ju rädd om mina pengar så jag började med låtsasvalutan. Och det gick bra! Riktigt bra! Jag dubblade mina "pengar" och hamnade snart högt upp på appens topplistor.

Så jag satte in lite riktiga pengar, en femtiolapp. Och här börjar det intressanta. Plötsligt började jag förlora. Och ett tag var min femtiolapp nere på bara några kronor. Frågorna blev egentligen inte svårare, men jag satte en press på mig att vinna. Och ju mer jag förlorade desto mer försökte jag satsa, jag var ju tvungen att "vinna tillbaka" mina pengar.

Jag kommer fortfarande att roa mig med appen, men jag håller mig till låtsaspengar. Den femtiolappen var väl spenderad då det blev en fantastisk ögonöppnare. Jag fick lite mer förståelse för fenomenet. Jag kan förstå känslan av att vilja vinna tillbaka förlorade pengar, att försöka komma igen. Och jag fortsätter hålla mig långt borta från alla typer av spelLikes

Comments

Tja, ganska mycket. Det blev ett långt träningsuppehåll. Men jag får skylla mig själv. Blev sjuk, ville för mycket och började träna igen på tok för tidigt.

Halsont och hosta och träningsstopp i nästan tre veckor. Imorgon ska jag testa att yoga lite, och känns det bra kanske jag vågar krypa mig ner och testa lite på gymet. Vill, vill, vill, kryper på väggarna!

Men ja, vad har jag då gjort under min träningsvila? Vilat? Ja, det också. Och rensat, städat, och satt upp struktur för hur jag ska klara mina träningsveckor när jag drar igång igen. Min stora stress har varit att jag inte får in all träning i schemat och missar pass på grund av dålig planering. Hur ska jag få ihop det?

Nu har jag fokus framåt, nu gäller det att kroppen håller!

Likes

Comments

Jag vet att jag tjatar en del om pengar. Just nu är det väldigt intressant ämne för mig. Och egentligen borde fler prata pengar, oftare och öppnare. Det är ju en ganska stor del av vår vardag. Vi ägnar större delen av våra dagar åt att tjäna ihop dem men har sedan olika sätt att hantera dem.

Jag har på sistone tagit alla erbjudanden jag fått om övertidstimmar. Kollegan fick gissa, tar jag övertidstimmarna för att jag saknar ett liv som vissa av kollegorna tycks tro, eller för att jag har en dyr hobby. Hon gissade på hobbyn. Men det som inspirerade det här inlägget är följdfrågan: Hur mycket kan det kosta att bara springa?

Skrämmande mycket! Ibland följer jag upp vad jag egentligen lägger ner på min sport, men ofta blundar jag för det. Sätter kvittona i pärmen och stänger den. Ett par exempel

- Deltagande i mindre/kortare lopp: ca 300- 500 kr/gång

- Deltagande i Maraton: 800-1000 kr

- Deltagande i IM 70.3 2700 kr + resa och boende

- brucepass (inkluderar simhall, gym i stan och yoga) 590 kr/mån

- Ytterligare gymkort till gymet på hörnet för att jag inte orkar åka in till stan varje gång 199 kr/mån

+ utrustning, skor, kläder, coaching, träningsläger....

Nu är det ju inte bara löpning, då hade det räckt med de översta punkterna, plus skor, kläder, pulsklocka och kanske en coach/löpargrupp/träningsprogram/klubb. Men jag vill så mycket mer. Jag vill inte bara springa, jag vill göra en ironman. Och har jag ändå ont i halsen och påtvingad träningsvila kan jag ju lika gärna jobba, för att ge mig själv ännu bättre förutsättningar till i sommar.


Fast nu har jag haft ont i halsen och hosta i 2,5 veckor. Inte helt nöjd med mitt påtvingade uppehåll. Kryper i kroppen just nuLikes

Comments

Jag försökte gå tillbaka och se om jag skrivit om detta tidigare, och det har jag säkert, men idén är så bra så den är värd att upprepas.

Mitt bästa tips i stressiga tider när det är mycket som ska göras:

De flesta gör en traditionell att göra listan: Skriver upp det som ska göras, och prickar av det som blir gjort. För mig funkar inte den taktiken alls. Jag skriver upp tio gånger mer än vad jag rimligtvis kan hinna med, stressar som en tok, och är missnöjd med mig själv för att jag inte hunnit med allt jag ville.

För några år sedan ändrade jag därför strategi till att göra-listor. Jag har vänt på dem. Istället för att skriva vad jag ska göra gör jag en notering på vad jag har gjort. Det viktigaste, mest brådskande ligger ändå top of mind, och hamnar ändå överst, och blir gjorda först. De där surdegarna, som ligger där och gnager brukar komma efter top of mind- grejerna. Det är otroligt skönt att skriva upp och bocka av dem, och under tiden kommer man på de sista.

När dagen är slut kan man då titta tillbaka på dagens resultat och vad som är gjort, luta sig tillbaka och klappa sig själv på axeln. Istället för att stressa över allt man inte hann göra, så ser man en lista över dagens resultat, och känner sig så nöjd med sig själv och allt man gjort under dagen.

Lycka till i julstressen och glöm inte att njuta av hur bra du är!

Likes

Comments

Contains affiliate links

Jag städade garderoben igår. Var ett tag sedan, och något som verkligen behövdes. Allt som var för litet (och det var mycket) åkte i sellpypåsar, allt som inte kändes bra, ner i sellpypåsar.

Det intressanta är inte vad som åkte, utan vad som blev kvar.

Jag är en jeans- och tshirttjej. Trivs bäst i jeans och t-shirt, och gärna en hoodie. Men det som blev kvar efter garderobsrensningen var galje efter galje med svarta klänningar. Varför var det de som blev kvar? Var kommer de ifrån? Har jag köpt alla dessa svarta klänningar och varför? Och varför kändes de plötsligt så bra? Bor det inom mig en "den lilla svarta- tjej" som väntar på att komma ut? Är det dags för ett stilbyte?

Är detta min nya stil?

Likes

Comments

Halsontet håller i sig och jag har lovat min sambo att hålla mig borta från alla former av träning tills jag slutar hosta. Tur att han håller koll, annars hade jag nog hostat mig igenom ett styrkepass eller något, är sjukt rastlös. Men å andra sidan vill jag inte vara sjuk hela vintern heller, så det är väl bättre att jag håller mig inomhus.

Nu är det snart jul och julresan hem är bokad. Kom på mig själv igår med att min mysoutfit verkligen signalerar hemlängtan, T-shirt med tryck "Odensberg" och mössa med #schlätta

Egentligen är frågan vad som är hemma numera, är uppvuxen i Falköping och flyttade så fort det gick, dagen efter studentbalen. Har flyttat runt och bott allt i från norrländska landsbygden (kärlek kan få en att ta märkliga beslut) till London och Cypern. Korta nedhugg på olika platser runt om i Sverige och Europa. Något år här och något år där. Nästan halva mitt liv har jag bott på andra ställen än västgötaslätten.

De senaste 7,5 åren har jag levt i 08:a land, varav de senaste 3 åren i Barkarbystaden, Järfälla. Jag blev 08:a av "misstag", hade alltid sagt att det inte finns något i Stockholm som lockade mig, sedan jobbade jag ett halvår på Cypern, träffade drömkillen som så klart var 08:a och inte kunde tänka sig att bo någon annanstans. Åtta år senare är kärleken till honom starkare än kärleken till hemorten, så jag verkar bli kvar..

Med det sagt ska det bli skönt att komma hem, och jag väljer att kalla det hem. I Falköping slappnar jag av. Långt från storstadsstress, med mörker och tystnad som man aldrig upplever i Stockholm. För att inte tala om Mösseberg, min oas. En promenad utmed bergskanten eller löpning i motionsspåren. Jag känner mig hemma, känner mig trygg. Varför åker jag inte hem oftare?


Hemlängtansoutfit

Snodd bild från nätet på väldigt gamla (minst 40 år om inte mer) vykort, men så vackra. Mössebergsgården nere till höger ser idag väldigt annorlunda ut, men har fortfarande stans bästa fika. Jag får se till att ta massor med bilder till bloggen när jag är nere i jul. Även om byggnaderna ser annorlunda ut finns utsikten kvar, se bilden nere till vänster, den utsikten längtar jag efter.

Likes

Comments

Lite dåligt uppdaterat, men är så sjukt uttråkad och rastlös. Var sjuk ett par dagar och gjorde exakt det man inte ska göra- började träna igen på tok för tidigt, innan sjukdomen fått läka ut. Så nu sitter jag i sängen med halsont och rastlösa ben, och bara drömmer om simhall och löprundor.

Tänkte passa på att göra en liten sammanfattning om vad som händer när man gör en satsning mot en Ironman, så här ett par månader in och fortfarande nybörjare

1. Frågan: Vad ska jag göra ikväll/ i helgen har alltid ett svar, det står i träningsschemat

2. Du blir mästare på logistik, för att få med alla träningskläder, utrustning, för att inte tala om matlådorna

3. Apropå matlådorna, så blir du konstant hungrig och äter allt i din väg (efter ett tag verkar de flesta hitta ett sätt att planera detta utan att tömma skafferiet på kvällen i ren akuthunger, jag är inte där ännu)

4. Dina pengar kommer att vara välinvesterade, i prylar, coaching och träningsresor, för att inte tala om vad det sedan kostar att genomföra tävlingen. Det finns alltid en ny pryl, ett nytt lopp och aldrig tillräckligt med pengar.

5. Dessutom måste du köpa en ny människogarderob, då kläderna helt ändrar passform. För mig har inte midjemåttet minskat (än) men axlarna och överarmarna har blivit bredare, och jag har lagt på mig muskler på ben och vader. Märkligt, men jag väntar fortfarande på den där utlovade viktnedgången som skulle komma, troligen ligger svaret i punkt 3...

6. Din kropp kommer att känna smärta på helt nya ställen, och stelhet når en ny nivå


Japp, redan den känslan och då tränar jag "bara" för en halv IM denna säsong, undrar hur det kommer låta när det är dags att genomföra en hel?

Men redan om ett par månader kommer jag antagligen att skratta åt den här listan, och vara närmare en van triathlet, undrar hur listan kommer se ut om ett halvår?

Likes

Comments

I mitt förra inlägg skrev jag att jag skulle läsa en bok, konsten att städa, (se förra inlägget för mer om boken). Det gick på typ en kvart och sedan har jag drabbats av totalt städdille.

Har fyllt och sålt en Sellpypåse, och beställt hem 3 till, hatar att själv sälja på tradera då det bara blir fel där och jag t.o.m har gått back på billiga grejer då jag inte verkar kunna räkna rätt på frakten. Sellpy fixar, bara att packa påsen, skicka iväg och casha in (testa och läs mer här). Har sålt allt från gamla gardiner till kläder, och packar för fullt nu. Dessutom kan man skicka med en miljöpåse med sådant som inte är säljbart. Älskar när någon annan gör jobbet!

Har även sålt grejer i grupper på facebook, helst lokala grupper så man slipper frakten, men har faktiskt även skickat grejer, och slängt!

Slänger gamla tidskrifter som jag inte hunnit läsa, och nu ryker till och med gamla skolpapper. Grundläggande ritteknik i AutoCAD har jag nog inte tittat på sedan 1999, och jag gissar att guiden jag hittade här kan vara en aning omodern...

Japp,ut med det gamla och plats för det nya, både fysiskt och mentalt. Gamla kläder och böcker åker ut till förmån för cykelutrustning, gamla papper och böcker åker in till förmån för ny inspiration. Planen är att ha städat rejält till nyår, och börja det nya året utan gammalt skräp och med ett öppet sinne.

Likes

Comments