View tracker

Dethär inlägget kommer att summera den andra veckan på min praktikplats.

Under denhär veckan var det inte lika mycket att åka ut på vilket gjorde att en hel del av tiden gick till att fortsätta jobba med mitt gymnasiearbete så att jag kommer framåt med det. Det har gått väldigt bra och jag har kommit en god bit på vägen vilket känns väldigt bra då jag hade väldigt svårt att komma igång och jobba med det.

Men jag var även med på några stycken "överlämningar" som skedde på kontoret. Jag satte alltså med och lyssnade hur man gjorde det sista steget , de som innebar att man skickar över den sista summan pengar , skriver på de sista papperen som ska signeras och även lämnar över nycklarna till köparen.

Jag var även med ut på en visning på torsdagen i en nybyggd villa. Det var i sista sekunden som en spekulant kom och ville kolla... det var en timme innan budgivningen skulle stanna. Jag vet tyvärr inte om han la bud eller ej men har verkar väldigt intresserad. Denna villan såldes dagen efter för 3,1 miljoner kronor.

Denhär veckan har gått fort och jag har haft väldigt kul!

Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - click here!

Likes

Comments

View tracker

I måndags började jag min praktik hos länsförsäkringars fastighetsförmedling i mora. Jag har varit där i 5 dagar och jag stormtrivs verkligen. Under veckan har jag fått varit med på både hembesök och möten som varit på kontoret.

Det jag har gjort under veckan är först värderingar, jag följde med min handledare hem till olika kunder som ville värdera sina bostäder. Alltså få ett svar på vad deras bostad skulle kunna säljas för i dagens läge. Man gick runt och kollade tomten, hur nytt eller gammalt huset är, om man har renoverat eller byggt ut osv. Sen jämförde man lite med hur mycket grannhusen i området har sålts för, för att kunna ta reda på hur mycket huset är värt.

Sen var vi även ut på en visning av en lägenhet i centrala mora. Det var ganska simpelt och de man gjorde var helt enkelt att finnas där för dom som var och tittade, så dom fick svar på sina funderingar och frågor angående bostaden. Det handlade mycket om att agera värd helt enkelt.

I fredags deltog jag även vid ett möte. Det var ett par som hade köpt ett hus och nu skulle få betala det sista och få nycklarna. Jag satt med och lyssnade under hela mötet där dom gick igenom papper och såg till att allt hade gått bra med överföringen av pengar osv. Jag fick även skriva på som "vittne" att jag hade sett alla dessa parter skriva på kontraktet ifall problem skulle uppkomma senare.

När det inte har funnits något att göra som jag kunde vara med på så satt jag vid mitt skrivbord och jobbade med mitt gymnasiearbete, det har gått riktigt bra och jag har kommit riktigt långt tack vare min handledares och hennes arbetskompisars hjälp.Likes

Comments

View tracker