Daily

Jag kanske tjatar och upprepar detta, men så fruktansvärt behövligt denna lilla semester är som kommer imorgon, inte många dagar men ändå så välbehövligt. Lite miljöombyte och reser till Sverige och till råga på det så är snusen slut så tro på tusan att jag ska springa direkt till närmaste Pressbyrå och köpa en dosa.

Vi har haft otroligt sköna dagar härnere, enligt min mening lite för varmt när man inte har semester och inte en pool nära. Vi har under två veckors tid legat på en 33-36 grader och att sitta i en liten lägenhet på det och jobba utan fläkt eller AC är inte så yabadabadoo. Glömde skriva att jag har en skinnstol till arbetsstol. Nej men jag ska inte gnälla det har varit helt fantastisk, ska bli skönt med lite milda grader i Svea ( den kommer jag säkert ångra )

Näst sista natten i denna lägenhet för mig, nya äventyr senare i höst. Mer om det längre fram.

Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - click here!

Likes

Comments

About me, Trips and experiences

Alla har nog en Bucket List, jag har aldrig haft någon riktigt så igår knåpade jag ihop en.

Vissa ställen har jag varit på men vill verkligen till igen för att de är helt fantastiska.

Australien
New york
Las vegas
Irland
Kalifornien
Prag
Florida
Skottland
Brasilien
Kroatien
Danmark
Austin Texas
Island
England
Barcelona
Gdansk
Madagaskar
Malaysia
Mauritius
Hawaii
Bora Bora
Frankrike
Mexico - Riviera Maya/Playa Del Carmen
Cypern - Ayia Napa

Fallskärmshoppning
Simma med delfiner
Walt Disney World Resort
Universal studios Hollywood
Fira min födelsedag i USA ( 4th of july )
Åka helikopter
Klättra

Den här kan definitivt fyllas på men detta kom upp igår så den fick skrivas ned! Bara börja att kryssa av denna.

Likes

Comments

Daily

Just nu har jag en hel del på mitt dagliga schema, jag älskar fart och fläkt och att man har saker att göra hela tiden. Det jag dock inte har gjort samtidigt som jobb förut är att plugga, det var lite tuffare än jag anat. Men vem älskar inte lite utmaningar. Nu ska jag bara hålla ihop tills nästa fredag då jag åker på lite semester, förhoppningsvis. Jag måste bara kunna släppa lite måsten. Sist jag hade semester var en weekend i påsk och sedan var det förra sommaren en vecka. Det har annars varit lite strödagar här och var men inte någon långledighet så det behöver jag verkligen nu. Går på reservdunken lite.

Sedan har jag såklart blivit förkyld igen, tror hela 2017 så har jag bara varit förkyld knappt fått vara helt frisk någon gång, alltid något som spökar, halsen, hosta, huvudvärk osv. Var bara sjuk en enda gång på hela 2016 men det verkar jag få sota för nu.

Någonstans i allt detta så får man fånga den energi man kan få, vara ute och röra på sig lite, lyssna på feelgood musik och försöka göra sina måsten till energifyllda stunder i stället ( svårt )

Likes

Comments

Daily

Idag skulle jag plugga hela dagen men med tanke på hur fint väder det blev så tog jag en paus och gick ut med mina och lekte. Vi tog Miko till hundgården så han fick springa av sig och sedan gick vi och satte oss på ett café i närheten och jag tog faktiskt ett glas vin och vi satt och pratade om allt och ingenting.

Nu gör vi burgare och ska äta på balkongen och sedan se på game of thrones och när solen lagt sig lite så ska jag plugga lite igen, så välbehövligt med lite energi påfyllning och få vara ute lite, framförallt när det är så vackert väder!

Likes

Comments

Daily

Jag bara älskar lediga dagar, speciellt nu när för mycket står på mitt schema och jag har fått omprioritera då jag märkt att jag inte riktigt räcker till. Det är något nytt och ovanligt för mig för jag vill verkligen finnas till överallt men nu går min tid åt för jobb ( hade dock behövt semester tre veckor ) haha! studier, träning, och sambo. Det är knappt så jag räcker till för allt på hemmafronten här men det blir bättre det också, som tur var vet man att detta är en period och inte 4-5 år framåt.

Idag har energin varit på topp efter 11 timmars sömn inatt och inte vaknade jag upp en enda gång heller. Dagen startade med plugg och sedan lite film innan jag begav mig till gymmet. Jag har lagt upp ett helt annorlunda träningsupplägg och resultaten på bara tre veckor är insane! Jag vill tro att kroppen har ett för bra muskelminne för detta är annars för bra.

Jag var nästan ensam idag på gymmet så jag tog plats överallt, blev ett högintensivt träningspass med en heldel konditions höjande övningar samt supersets. Efter 50 min var jag helt knäckt och kunde knappt göra en armhävning.

Imorgon blir det plugg och försöka avnjuta lite sol samt en myskväll i soffan!

Likes

Comments

Food and Fitness

Det kanske är ett perfekt tillfälle att efter gårdagens inlägg nu gå ut med att jag kommer studera till personlig tränare och kostrådgivare i höst!

Jag har verkligen fastnat för vikten av hur vi kan påverka vår kropp och hälsa och styra över detta bara vi har rätt hjälpmedel. Jag vill guida andra till en hälsosam livstil och hjälpa de finna sin egen styrka till att styra detta själv samt lära känna sin kropp vad som är hälsosamt för den individuella. Jag har lärt mig otroligt mycket om min kropp, mycket av att testa själv, experimenterat och utforskat. Men denna värld är oändlig av vad som är rätt och vad som är fel. Vad man bör och vad man inte bör göra, vilka övningar som är bäst för det ena och det tredje. Jag vill bli ännu mer påläst och utvidga mina egna möjligheter att ännu mer jobba med mig själv samt få möjligheten att guida andra.

Vad hälsa är för mig behöver absolut inte vara hälsa för dig och jag vill utifrån ditt perspektiv på vad hälsa är ge dig möjligheten att lyckas med det du önskar att lyckas med.

Just nu sitter jag ned borrad i skolböcker och allt om leder, skelett, celler osv ska läras in. Kan dock inte påstå att det är så superintressant, blir nog mer och mer när man förstår själva sammanhanget. Det känns dock hur skönt som helst att ta tag i detta som jag velat ett bra tag nu och tillbringa några veckor i huvudstaden i höst för studier.

En liten varning också! Det kan komma lite inlägg framöver om hälsa och träning ;-)

Likes

Comments

About me, Food and Fitness

Jag tror inte många vet av historien bakom träningen och utmattningen som kom i och med den. Skulle vilja kalla det någon form av träningsdepression. I slutet på 2013 så tog en av mina närmaste med mig på gymmet i ett försök att träna upp min trasiga rygg jag fick med mig i en olycka, den kom som smygandes och i slutet av fotbolls"karriären" så fick jag kliva av ett antal gånger per match och flera träningar också för att få liniment och massage, efter ett tag blir de ganska frustrerande att man känner att man någonstans inte kan ge allt. Så med olust klev jag in på gymmet då jag från början hade noll intresse för styrketräning överhuvudtaget men en bättre rygg ville jag absolut ha. Vi körde på och ju mer tiden gick desto mer började jag älska det och tillbringade ganska fort mer tid där än hemmavid.

En kväll i februari 2014 så la jag in handen i ringen och sa " vad tusan, jag ska tävla i år " med sikte emot Decembercupen November 2014. Klev på striktare kostschema som min kära Maja la upp ( Mindietist ) samt träningsschema som jag fick hjälp av Ida att knåpa ihop bra så körde vi på. Helt fantastiska resultat och en energi jag inte haft tidigare. Klart man mötte på milstolpar men mitt största problem var nog påfyllnad, jag fick inte i mig tillräckligt under de dagarna jag skulle ha påfyllnad ( såhär i efterhand kanske de hade bringat andra resultat. ) sprang på en rejäl milstolpe i september då jag fick kastvända hela kosten och träningen i slutspurten och jag hade bara ett mål; jag skulle upp på scenen om jag så skulle krypa upp på den.

Sagt och gjort, jag tog mig till scenen och vilken häftig upplevelse, att bara gå igenom en tömning, bli bedömd av domare, springa runt yr bakom backstage och få se helt otroliga atleter. Fantastiska människor med mig och en grym coach som lugnade varenda nerv i mig.

Efter tävlingen; här började något som jag verkligen trodde att jag skulle hantera galant innan. ( hade varit rätt kaxig ) Det skulle bli enkelt att återgå till mer ökat intag i mat, de skulle vara lätt att återgå till en normal träning och bygga igen. Men här blev allt tvärtom, det fanns inget stopp på mig - jag åt allt och inte bara små mängder, träningen blev en stress och jag fortsatte med dubbla pass om dagen ( varför? ) allt blev en ond cirkel och jag åtog mig desperata försök att återgå till ett kostschema och det var inget problem när jag väl hade det, disciplinen var det aldrig fel på men däremot var min kropp väldigt sönderstressad så efter 8 månader med stress och panik över att jag faktiskt bara i stället gick upp och allt fick en negativ effekt så la jag allt vad träning hette på hyllan. Tränade lite smått när jag flyttade till Krakow men det var för mycket och det var inte kul längre. Förra hösten så var jag påväg tillbaka, löpte en hel del som jag verkligen älskar men nu ca 3 månader tillbaka så har jag blivit fast igen, tränar ca 4-5 dagar i veckan och det är kul igen. Det som är det absolut viktigaste, att ha kul.

Jag har lärt mig otroligt mycket om min kropp under den här tiden och framförallt uppehållet, vad behöver den/vad behöver den inte? Vad mår jag bra av osv. Vilket har lett till att jag ökat så stort intresse för hälsa och träning och att vi verkligen kan påverka i stort sett allt med egna redskap.

Jag är glad och oerhört tacksam för att jag blev sparkad in på gymmet, överväldigad att jag har så kunniga och kvalificerade människor runtomkring mig som också brinner för detta.

Nu kan allt bara fortsätta igen!

Likes

Comments

Daily

Dagen har gått upp och ner. Först så var jag as taggad och superglad att det bara var några dagar kvar tills jag skulle få se en efterlängtad vän. Blev kontaktad häromdagen med besked om att jag skulle få besök, vi har inte setts på 1,5 år så jag blev verkligen överlycklig. Dessvärre var det en sak som ställde till det lite och med blod, svett och tårar försökte de lösa detta och jag försökte hjälpa till men det löste sig tyvärr inte så besöket kommer utebli. Verkligen såå tråkigt när jag verkligen blev helt överlycklig och fick nästan en liten tår i ögat av lycka. Jag hoppas verkligen vi ses snart!

Idag har jag studerat hela dagen, varit ute och försökt busa av lite energi med hunden. Varit helt energisk på en nivå han inte varit tidigare så inte bara en gång var vi ut och kastade boll.

Då jag tidigare bara jobbat kväll och natt i flera år så har jag fortfarande en svaghet för nattugglan. 23.00 så var jag ut på en promenad igen, kom in och hängde tvätt, städade lite. As trött vid 21 men sedan vid 23 vänder det om. Haha!

Likes

Comments

Polen

Haft en toppenhelg. Vi var ute hos Eriks kusin med familj lördag till söndag och det var så härligt att se Miko springa fritt och härja på baksidan, och ännu bättre hur bra han fungerar med barn. De har en magiskt stor bakgård och jag gick bara runt och tänkte på vad jag skulle ha inrett den med om jag bodde där. Sen måste jag verkligen få säga hur otroligt fina hus det är härnere. Så inspirerad man blir av det. Inget är nog det andra lik, gamla som nya. Eriks Kusins hus har de designat själv och jag kan tänka mig att det är väldigt vanligt härnere i Polen att du köper din tomt och bygger ditt hus så som du vill ha det. 

Bilder nedan är lånade från google.


Igår när vi kom hem så var det ca 29 grader ute så vi myste på lite hemma innan jag stack till gymmet och sedan satt jag och pluggade till tidiga natten, somnade som en stock.


Likes

Comments

About me

Har senaste veckorna fått så mycket saknad efter familjen. Vissa träffade jag nyligen och vissa träffade jag för 1,5 år sedan. Det börjar verkligen att kännas.

Något jag verkligen måste säga att ju äldre jag blivit så har jag börjat uppskatta familjen så mycket mer, alltid gjort såklart men det är på en helt annan nivå idag.

Oavsett om man har halvsyskon eller hela syskon så är de ändå ens syskon, man gör relationen till vad man önskar att den ska vara. Min lillasyster och jag har inte alltid dragit jämt genom åren, när vi var yngre så hade vi en period som vi knappt pratade men idag är det verkligen min bästa vän och en person jag ser upp till och älskar att se hur hon utvecklas.

Det jag vill komma fram till här är att familjen är verkligen allt, det är relationer man verkligen alltid har men man behöver också vårda den och uppskatta den. När jag var yngre var jag inte direkt bra på det. Man utvecklas och försöker hitta sig själv, för mycket tonåring skulle jag vilja påstå att jag var. Men oavsett vad så har jag alltid älskat mina syskon och min familj och idag ser jag verkligen värdet av att vårda och få ha den fantastiska relationen. Oavsett vad som händer i ens liv så kommer man alltid ha familjen.

Förra året den här tiden så var vi för första gången samlade ens delen av min familj och åkte en vecka till Cypern, det var helt fantastiskt - nästan lite rörande när jag tänker på det. Jag är kanske en väldigt känslosam människa men fy fasiken vad jag älskar min familj och jag skulle verkligen göra allt för var och en av dom.

Likes

Comments