Header

Godmorgon!

Vad är egentligen bäst, att ställa klockan tidigt och kunna snooza några fem minuter hit och dit, eller att ställa klockan så sent som möjligt och gå upp direkt?

Jag har provat båda typerna, när det varit dags för jobb. Vid varje snoozning känns det som att man vaknar upp från fyra timmars sömn igen, trots att man egentligen inte borde hinna somna om mellan varven. Att ligga och dra sig med en tid att passa är ett tveksamt uppvakningssätt. Annat vore om man kunde ligga och pyssla med mobilen från frivilliga 7 till 10. Då är man nog sedan kanska redo för att gå upp och fighta livet.

Igår ställde jag klockan på en halvtimma innan jag behövde åka för att jobba. Då hinner man inte tänka utan går upp av bara farten. Varje morgonrutin är dock noga kalkylerad för att hinnas med. Jag har egentligen inte råd med att ragga runt efter någon borttappad bilnyckel och för att inte tala om det faktum att jag går omkring som en vandrande zombie. Men vakna till liv kunde jag ju göra i bilen. Jag hade ju trots allt en 30 minuters bilresa varje gång. Där intogs frukost till radions värdelösa uppkoppling till mix megapol. Visst får man ibland höra musik, men kändast nu är ändå bruset, bruset och återigen bruset...

Om jag förr hade en gräns för hur länge jag kunde, fick och ville sova så är den som bortblåst nu. Varje dag där jag nu tillåts sova ut finns det inget stopp. Ibland vaknar jag vid åtta och ibland vid tio. Men jag är lika trött oavsett. Enda skillnaden är att när klockan tickat fram åt förmiddagen så får jag panik över att ha spenderat så mycket tid i en SÄNG. Inte riktigt my coup of tea, även om sova faktiskt är favvosysslan just nu.

Fallet idag var att mamma släppte in min hund till mitt rum när hon åkte för att jobba. Vovvis flyger upp i sängen, ger mig en blöt puss i ansiktet och placerar sig sedan på mitt täcke vid mina ben. Detta medan jag fortfarande ligger halvt medvetslös och dregglar på kudden. Sedan sover jag någon timma till, innan jag tejpar upp ögonen för att se alla bokstäverna som cirkulerar hej vilt på mobilen. Här har jag ju nämligen redan passerat min icke-existerande-sov-gräns.

Summa summarum så finns det inget vackert med att vakna upp hur man än väljer att lägga fram det. Och att man är redigt ful när man så småningom ser sig i spegeln gör ju heller inte saken bättre. Men jag kan inte dölja att jag tycker morgonar kan ha sin charm. Kanske accepterar man också själva uppvaknandet mer, om man faktiskt har något man älskar att vakna upp till. *Hintar om min drömgård hint hint*. 

Igår möttes jag iallafall av disens råa morgon - och jag njöt.


Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - click here!

Likes

Comments

Det här med vänner och relationer, eller socialt kopplat överlag har nog aldrig varit riktigt min grej. Jag har en barndomsvän som jag fortfarande har lite kontakt med. Vi skriver med varandra ibland och häromdagen kom just den här retoriska frågan upp. Varför har jag inga vänner?

När man säger den tanken högt för sig själv blir det som ett hårt slag i bröstet. Det är vad man hoppas på; en osanning, som behöver trängas bort. För fyfan vad pinsamt det är att förstå att man är ensam och sedan tala om det så alla hör. Men fan den som skäms allra minst, är nog jag själv. För jag vill ha verklighet. Så vill du rodna å mina vägnar eller harkla fram något sarkastiskt, så är det du som ska skämmas, klicka bort fliken och bye bye.

Hur mycket jag än vill beskylla mig själv för min nutida situation så går det inte. Min kloka vän som jag nu inte sett på kanske 5 år, är trots vårt visuella avstånd den som är närmast mig i mitt huvud och hjäta. Hon sa att; oavsett relation så är man alltid två. Och visst är det så. För trots alla år jag kämpat med att bli omtyckt för den jag är så har inte motparter accepterat mig. Och då kvittar det egentligen hur mycket jag lägger manken till och hur mycket jag blottar mig. Det kvittar hur äkta och på riktigt jag vill att saker skall vara.

Jag vägrar dock att vara någon annan än just mig. Ända sen lågstadiet har jag haft lätt för att bekanta mig med folk och skaffa vänner. Jag var en lättsam icebreaker på alla plan. Men sällan kändes något äkta och nästan alltid blev jag så småningom utfryst. Och att veta varför det sistnämnda ständigt upprepas, trots att man hade en vän man älskade så mycket, tär på en. När jag tittar tillbaka på skoltiden som barn och väldigt ung ser jag dock en röd tråd. Hur man skulle nå social framgång på olika vis, handlade ofta om att se bra ut, vara jävligt smart eller jävligt dum så du blev charmig. Nyckeln var också att nå hög popularitet. Erbjud något som andra avundades och bli någon alla såg upp till. Men det är också så man blir en idiot och jag förstår inte hur sådan vänskap kan hålla och vara trivsam.

I efterhand gissar jag att jag aldrig satt på några av de kriterierna. Eller jag förstod det nog redan då egentligen. Men jag lärde mig då snabbt att fejka fram en personlighet som skyddade mig från allt ont. Jag skrattade när killar rakt ut nobbade mitt utseende. Mitt ansikte var malplacerat och mina små bröst förstärkte jag tydligen med strumpor. Men jag sminkade mig som alla andra. Jag bar tajta kläder och urringade linnen som alla andra. Jag kastade tillbaka alla suddigumsrester som landade i min nacke. Sällan sparade de så kallade vännerna en plats för mig i matsalen. Som gensvar gjorde jag nog allt man inte ska för att göra mitt statement. Jag var iskall, låtsades inte bry mig. Jag hördes och syntes på ett sätt ingen annan gjorde. Jag tog sällan emot någon skit som blev kastad på mig. Och för det vet jag inte hur många gånger jag fått öknamnet bitch.

Det är inte först nu jag egentligen förstår att jag alltid stått på egna ben. Man kan ju tro sedan att gymnasietiden med någorlunda jämngamla och vuxna människor skulle släta ut spåren och bilda nya. Men fuck tjejer och killar för er prioriteringslista nu för tiden. Av alla år jag har blivit utfryst har nog den här tiden varit den mest oförutsägbara och toppat listan på kockon jag någonsin mött. Förutom den kära egenskapslistan ovan ska jag nu också vara snygg och sexig och gärna vara lätt att få i säng. Jag får gärna lägga mig på alla fyra på toaletten en snabbis och sen spola ned känslor på vägen ut. Jag ska också vara givmild. Bjuda på alkohol så laget runt blir svinpackat. Också redan som studerande inneha en stadig ekonomi så jag ökar chansen för att bli klassens beautyqueen. Om jag råkat få en snygg pojkvän på köpet eller har körkort och dunkar bra musik så är jag kanske redan respekterad. Om jag inte besitter några av dessa punkter så kan jag vara okej ändå. Men om jag blir raggad på så är det din hemlighet och om jag blir upphånglad är det bara för att det är polsk vodka som strömmar i ditt blod.

Under gymnasietiden orkade jag dock inte bry mig om det. Jag kände och känner fortfarande inte längre att jag behöver bli bekräftad för någon jag inte är. Jag tror jag hittade mig själv ännu mer när jag bröt upp med min bästa vän i slutet av ettan. Efter det satte jag mig själv i matsalen, pluggade i eget klassrum, lyssnade på musik på rasterna osv. Men hur isolerad jag än uppfattades vara, så ställde jag mig nära klassen. Jag ville bara inte vara mitt i det. All drama och alla svek som varit vardagsmat för mig i många år, fick gärna lämna mig ifred.

Eftersom jag bakom min numer väl uppbygga vägg är en väldigt social människa, stiger jag gång på gång ur min egen privata bubbla och inleder olika relationer med människor. Men fan vad något alltid blir fel. Senast på min födelsedag fick jag det bekräftat. Inte inlindat i presentpapper och snöre, utan bara muntligt och rått. "Du är den bittraste människan jag känner". Killen som träffat mig i tre timmar säger vad? Om det var meningen som ett skämt, så var det ett jävligt dåligt sådant och högst olämpligt ett.

Men jag sitter inte här och medvetet skriver med en offerkofta på mig. För hur många situationer jag än vet att jag hade kunde hanterat annorlunda så förändrar det inte det faktum att det är mina ramar det är fel på. Det är inte fel att vara ute efter trygghet, ärlighet och naturlig humanitet. Möjligtvis omöjliga sökkriterier, men jag tar den smällen.

Så...

​Du, grabben som hånade mitt utseende i sjuan. Idag kan jag knappt möta människor i dagsljus utan att känna mig otrygg och skämmas över varje del av mig själv.
​Du, puckot som knullade mig hela sommaren och skyllde på tjacket, hur hög är du nu?
​Du, tjejen som alltid sa att du skulle finnas där för mig, var var jag för dig då och var är du för mig nu?
​Du, som läser det här nu. Jag må vara bitchen i den här konversationen. Men jag har rätt i när jag säger att man måste ta ställning till vem man faktiskt är.

Och till dig som någon gång trott att du behövt vara eller agera på ett sätt som inte varit du. Tänk om.

Det är nog lätt att misstolka mina texter och nu tro att jag inte uppskattar det jag har omkring mig eller det jag fått uppleva. Men jag har mött några få, fantastiska människor jag kommer ha med mig i minnet för alltid. Och jag är glad att det finns de där ute som klickar med mina värderingar och mina känslor - den jag är. Även om det ibland blir tomt och att jag ser ner på mig själv i processen, behöver jag inte längre låtsas, undra och ständigt vara osäker. Istället förankrar de mig med min verklighet.

Kvällstankar it is. Och det är inte ens en bråkdel av allt jag skulle vilja få nedskrivet. Djupt ärligt och säkert lite förvirrande. Välkommen till Carolina än en gång?


Likes

Comments


Det här inlägget har legat i utkast sedan våren fick sitt avslut, när sommaren istället trädde fram. Att rent ut sagt definiera vilken planet jag idag bor på, är för mig själv helt omöjligt. Jag trodde aldrig att det var möjligt att vara så vilsen i livet och aldrig trodde jag att jag, Carolina Willig, skulle få ett tomt ordförråd gällande att förklara min livssituation. Men idag, nu, kände jag något som gjorde att jag ville
fortsätta att skriva av mig. Hur länge det varar, vet jag inte. Och det finns fler frågetecken att ta itu med.

Så hur summerar man studenten egentligen? Förberedelserna inför, kvällen innan, själva dagen och sedan efterskalvet med fest och bal. Det är mos i hela huvudet och i ärlighetens namn känner jag ingenting. Lite sorg vore ju på sin plats, för det faktum att man lämnat klasskompisarna man på så många sätt lärt känna. Kanske borde jag också känna lite oro och ängslan för att den så kallade tryggheten vid skolbänken nu inte längre finns. Men jag känner bara en känsla. Och det är en viss frihet.

För aldrig mer skall jag sätta foten i den skola som nu gjort mig mörkrädd efter hela tre år. Aldrig någonsin mer vandra i de trånga korridorerna och aldrig någonsin mer slå ned huvudet i läroboken för att undvika vad som händer i verkligheten. Jag kände länge att skolgången var tre år för mycket, men en önskan och en längtan till att ta min examen var såpass stark att jag lyckades driva bort obehagskänslorna. Men när jag var i mål, lade jag handen på hjärtat och lovade mig själv och min framtida generation att aldrig någonsin låtas utsättas för en liknande skolgång igen.

Någon som läser här kanske redan vet vad jag pratar om. Ni rullar tummarna tyst och tänker att jag inte borde skriva något mer. Radera det ovananstående stycket, skriva over and out och scrolla ned till publicera. Alltså ni som kniper er egna käft som om den vore ihopsydd med taggtråd, eller ni som tror att en moralisk sanning bara bjuder in till problem. Och jag är så jävla trött på er. Om jag skulle använda det grövsta i mitt ordförråd hade jag väl fått hundra arga morsor på mig. Jag nöjer mig med att snällt kalla er fegisar. Med risken för att bli baktalad och hånad, av anledningen till att ni själva aldrig skulle våga uttryck er på samma sätt.

Jag har så många frågor som jag inte fått besvarade trots att mina skolår skulle bli de mest informativa åren i mitt liv. Kanske är det mest för att jag inte valt att prata om det så mycket, eller kanske för att de jag pratat med, likt de ovan, inte vill bry sig. Efter alla dessa tankar och ord vill jag ändock sända en varm tanke till de få fantastiska lärarna som så väl fyllt sin roll. Ni gjorde skoltiden för mig lättare och ni gjorde de ämnen ni undervisade i roliga. Aldrig har jag så många gånger repeterat ramsan "Hjärtat som en muskel pumpar ut mer blod i varje slag" och aldrig trodde jag att Darwins teori om evolutionen faktiskt skulle tända något inom mig. Aldrig trodde jag att psykologin och dens historia skulle få mig att inse vad det är jag vill jobba med och aldrig trodde jag att en dröm som tidningsdebutör skulle bli så verklig. Inte trodde jag att jag kunde beröra andra genom ett annat språk än svenska, eller för den delen bli så berörd själv.

Med det vill jag också säga, eller snarare be om ursäkt för mig själv. Trots att jag inte uppfattades visa genuint intresse och trots att jag kanske på många sätt var skolans mest irriterand elev, så är jag den jag är idag. Och de erfarenheter jag nu fått är jag tacksam får. Det negativa som dock följde går inte att få ogjort, utan är något jag fått vända till något användbart och positivt. Den som en gång sa att allting i livet är en lärdom, vill jag våga påstå hade rätt.

Jag har efter livets kanske längsta berg och dalbana nu slutit mig. Jag har kommit fram till att mänskligheten är svår, på ett sätt som jag inte orkar med just nu och säkerligen aldrig kommer orka. Ordspråket "att radera energitjuvar i sitt liv" får mig gång på gång att tänka om och tänka rätt. Men när energitjuvarna blir för många, blir det ganska tomt och ensamt. What happens in Vegas shouldn't always stay in Vegas. Därför vill jag prata öppet med vem som än lyssnar. Därför börjar jag blogga igen.


Likes

Comments


Alltså ni måååste gå in och följa mig på instagram, om ni inte redan gjort det. Jag har ju en liten flik i bloggens vänstra hörn, men det är så lätt att missa! Där lägger jag ju iallafall ut många fram för allt filmer som sällan kommer komma upp här.

Senast häromdagen publicerade jag två filmer på när jag, mamma och Cajsa släppte ut samtliga hästar i vår lilla beteshage. De har inte gått i den sen förra hösten, så dom var helt överlyckliga och drog ett par rediga varv innan dom ställde sig samlat och betade. Helt underbar är filmen!

Lite tidigare än så la jag upp ett klipp från när jag tränade för Åsa på Ludde. På filmen är det vår avslutande bana och det var så roligt!

Och för någon eller några veckor tillbaka finns det smakprov från samtliga Hippo Cup tillfällen. Bara att välja och vraka ju!

Likes

Comments

Med studentvecka innebär det inte bara det faktum att det är veckan som man ska ta studenten. Det är också massor av tillfällen för att fira några sista gånger med klassen. I söndags var det nattbad på flämslätt, igår var det en gemensam middag på Rosers och idag är det togaparty. Vi ska typ svira in oss i vita lakan, mer än så förstod jag inte haha! Men ni förstår att det inte blir mycket till övers för hästarna!

Just nu halvligger jag i sängen och äter potatisgratäng och mikrovärma köttbullar. Fancy. Hela förmiddagen kommer gå åt till att sitta och rensa bilder innan jag lämnar tillbaka datorn till skolan. I samma veva tänkte jag tidsinställa lite inlägg till er här, som kommer ploppa upp under dagarna. Typ lite tillbakablickar och minnen? Det kan bli kul!

Likes

Comments

Jag tänkte slänga in en summering av dagen men insåg precis att den inte alls blev speciellt intressant. En varm dag som hos så många andra, iklädd shorts och linne men fortfarande lika stekhett. Men jag vill minnas att jag i vintras lovade att aldrig mer klaga på värme. Så vi fortsätter!

Efter en skoldag på typ 4 timmar (Kändes lååång, men är väl lyxigt för andra) så bar det av en sväng till stallet. Jag tog in Alantich i sin box så han fick äta dagsransonen med nyttiga vitaminer. Under tiden han mumsade jobbade jag Marte lite lätt i ridhuset. Jag har lyckats med bedriften att paja både knä och arm idag och kände mig mer eller mindre orörlig då jag knappt fick på grimman över hästens huvud. Eller för den delen lyckades att ratta helt om i bilen påväg upp till stallet. Men lite fick Marte allt jobba, med kropp och knopp. Först lite löslongering för att lära mig hennes språk. Jag var väl lite intressant i början, men sedan var det roligare att använda sin långa hals till att se till sina kompisar över ridhusväggarna. Sedan hängde och klängde jag lite på henne, avslutande innan hon fick återgå till hagmyset. Plättlätt men välbehövligt.

Nu på kvällen har vi avklarat ett efterlängtat möte med hela stallgänget på plats, dessutom goda tårtor!! Det är skönt att catcha up lite och planera inför framtiden, vilket känns extra aktuellt nu när planerna är på gång att ändras... Inte såå intressant va? Resten av kvällen får gå åt till candy crush helt enkelt. Hoppas ögonen vill slockna och öppnas igen till alarmet 07.00!


Här blir Alantich fin inför första uppridningen i Hippo Cup. Tack tjejer 😘

Likes

Comments

Onsdag i sin, tro det eller ej - vanliga ordning. Idag var näst sista Petraträningen. Jag red svarte Marte som svettades bara av att stå i sin box haha. Vi började iallafall ridpasset med en inte så bra start. Hon vart liksom lite vrång och piskade i takt med svansen samtidigt som hon försökte stanna upp. Det efter en vanlig skrittuppvärmning. Jag sa ganska snabbt att "nää nu blir jag nojig", men det är väl lite av min specialitet att oroa mig över saker som inte ens existerar. Petra bad mig fortsätta och vips (nåja kanske inte så fort) så red jag igenom svårigheterna och fick en mjuk och nöjd häst under mig. Jag blev extra glad då Marte så småningom själv tog initiativ till att sänka nacken, vilket betyder att hon slappnade av. Jag kunde alltså därmed reglera formen vilket jag inte trodde skulle ske så fort, speciellt inte när ridpasset började så... Spänt.

Fortsättningsvis red vi lite volter och skulle även smaka på skänkelvikningar. Det blev dock lite överkurs så jag fick dämpa kraven rejält. Marte är så jäkla ambitiös så gränsen på utbildningsskalan är hårfin. Fokuset måste fortfarande ligga på framåtbjudning i allt vi gör, om det så är en volt eller en övergång. Men summa summarum bjöd hon alltså på ännu bättre ridkänsla än hon gjort tidigare! Och jag som trodde både en och två gånger under ridpasset att "nä hon är för svår för mig", får faktiskt ge mig själv en klapp på axeln för att jag klarar av mer än vad jag tror. Onsdag i all ära blev jag nog lite frälst. Det här är nog så närma riktig flashig dressyr man kan komma. Åh vad folk kommer rycka i henne när hon ska ut och visa upp sig. Åsa, you're the lucky one 😉


Efter träningen droppade det om oss båda. Marte fick duschen och jag fick stå i solväggen och sköta slangen. Fair deal, not..

Likes

Comments

Alantich ska nu få en liten mikrovila för att landa och bygga upp sig både psykiskt och fysiskt. Han har tidigare haft några dagar hit och dit, men nu ska han få två veckor på sig. Under tiden får jag rida lite andra hästar. Det är ju bara att välja och vraka här på gården 😉

Nyttigt för mig att sitta på lite andra exteriörer. Marte är en av de hästar jag rått om lite extra nu i dagarna. En stooor frieserkorsning, ett riktigt avsteg från vad jag är van vid. Hon är ung men bjuder redan på en riktigt härlig känsla. Men hon är inte enkel som man kan tro, utan det är många knappar man ska hitta och många spakar att ta rätt på. Hitills har vi nästan bara fokuserat på framåtbjudningen. Marte har lätt för att samla och trampa på stället och protesterade lätt de första gångerna jag önskade mer tryck framåt. Så vi klev helt enkelt över den tröskeln och bort från bekvämlighetszoonen för att hitta rätt utgångsläge. Nästa mål är nu att mjuka upp henne i kroppen och få henne mer avslappnad i hals och rygg. Hon är högrest av naturen och vill till exempel inte gärna följa med mitt stöd till en låg form. Ett spännande delmål att nå, då det är en utmaning.

Ikväll blir det just sådan ridning. I veckan räknar jag också med lite skogsridning och hoppning. Wow vad jag kommer bjuda på oss!


Här var mitt o Martes första äventyr ihop, några veckor sedan nu. Det var en längre uteritt tillsmamans med onsdagsgruppen. Det bjöds på vatten, stockar och lite galopprace där Marte inte ens behövde ta i hehe. Jag trooor förresten att jag når nedanför sadelkåporna, ni får vänta på en uppsutten bild...

Likes

Comments

Trots att bilresan till dagens träningstävling blev lite med andan i halsen, så klarade jag och Alantich oss ganska bra. Jag kom fram lagom i tid och hann brodda och fixa i godan ro innan det var dags för uppsittning. Efter att ha ridit igång Alantich och hoppat ett par språng på framhoppningsmöjligheterna skrittade samtliga ekipage en banvandring. Vi fick se vilka vägar vi skulle rida och fick samtidigt lite tips på från stildomaren vad man skulle kunna tänka på under sin ritt.

Jag som inte tål att vara tidigt uppe i sadeln och ha tid över (det vill säga en evig väntan) började bli så smått nervöst där jag strosade omkring på Alantich. Målet var inte längre att slå mina tidigare poäng, så som jag så kaxigt uttryckt mig innan. Just då ville jag bara ta mig runt med ett godkänt resultat. Banan bjöd nämligen på en hel del nya hinder, en bank och långa sträckor ut på vad som för hästarna kanske känns som okänd mark.

Innan jag fick startsignal försökte jag få den lugna och väldigt lydiga ponnyn lite på tårna. Jag vill ha lite energi på stället, innan jag liksom kan släppa iväg honom explosivt genom startfållan. Men det var nog ett scenario bara i mitt huvud, för riktigt så blev det inte. Alantich var ovanligt loj. Eller jag vill egentligen inte använda den benämningen, för han var varken trött eller seg. Han var bara mer med på noterna och "men vadå, det här vet jag ju redan hur man gör?". Så när vi väl satte av mot första hindren blev nog både jag och han lite överrumplade. Efter en kass start vet jag dock inte vad som hände. Plötsligt teamade vi ihop, satte alla linjer och distanser och allt flöt på väldigt rytmiskt. Vi nollade rundan, trots att Alantich tyckte några hinder var lite konstiga. Det är en sån jäkla känsla när man känner att hästen man sitter på, litar till fullo på sin ryttare.

Elin Göransdotter som var stildomare gav pluspoäng på bland annat mitt väl avvägda tempo. Däremot önskade hon att jag kunde skicka iväg min ponny lite extra emellan, för att liksom påvisa att det finns en växel till. Jag överensstämer med varenda ord som står på protokollet, samtidigt som jag är mer än nöjd med det slutgiltiga resultatet 8,0. Vi nollade inte bara terrängen utan jag nådde det lilla dolda målet också. Nu tror jag allt att vi är välkomna att vara med i regionsfinalen här på Skogsborg. Sedan börjar det riktiga äventyret...


Likes

Comments

Om ett par timmar ska jag svira om till ridkläder och åka och hämta Alantich hos Åsa. Han har varit på semester i ett par dagar hos henne. Idag ska han få gå sin sista omgång i Hippo Cup innan vilan blir på riktigt.

Vi startade den första Hippo Cup omgången i Mariestad för ett par veckor sedan. Cupen går i stilbedömning och vi fick väl helt okej poäng när vi slutligen startat. Målet idag är dock att slå mitt tidigare resultat. Oavsett om jag lyckas, så kommer vi automatiskt ha gått vidare till finalen som är i Skogsborg första helgen i juli. Det är hur spännande som helst att starta terrängäventyret lite så här. Sedan har jag nämligen större planer på G!


Alantich fick äran att hamna på bild till tidningen! Han utstrålar den energi jag kände under hela uppridningen. Här ler jag och klappar om honom efter att precis ha gått i mål!

Likes

Comments