Header

Det var längesedan jag skrev den rubriken och jag trodde aldrig mer att jag skulle behöva göra det. Men så plötsligt kom suget efter en skälig utbildning, något annat än att bara ha gått samhäll på gymnasiet. Så då var det bara att börja igen...

Just nu under vårterminen ska jag läsa ett par distanskurser för att komma in i pluggsystemet igen. Inte det lättaste och inte det man är mest motiverad till märkte jag när jag började för någon vecka sedan. Men mitt mål är att kunna hoppa på ett program i framtiden och då känner jag att jag behöver vara någolunda redo mentalt. Jag har slitit håret av mig för att förstå alla nya hemsidor och plattformer och vet inte ens om jag har koll på det i dagsläget. Finns det något botemedel tro för de som är riktigt tröga och inte ens förstår introduktioner såsom "Så här börjar du plugga hos oss"? 😝

Iallafall, nog om det. Idag vet jag inte hur hästfronten ser ut. I förrgår hade vi ett trimpass på ridbanan jag och Alantich och igår fick han komma ut i skogen och galoppera av sig. Jag har ridit konstant i ett par veckor nu med målbilden att vara fit for fight när alla träningar och tävlingar kommer igång. Så idag funderar jag sonika på att ta en day of från allt det där tänket. Men samtidigt vet jag att de dagarna blir fler om jag har en tuff plugg/arbetsdag. Och då vill jag ha passat på att gardera mig med så många ridpass som möjligt.

Resterande av dagen får helt enkelt avgöra. I eftermiddag ska vi först och främst åka in med vår pissekatt till veterinären. Hon är om och svullen i magen och vägrar i princip bli buren. Så nu får de med koll stilla våra spridda tankar och funderingar!

Likes

Comments

Älskar att kliva in genom ytterdörren och få den där riktiga hemmakänslan. Även om trång lägenhet en trappa upp aldrig någonsin kommer vara mitt kall, så är det HEM just idag.

Jag har varit iväg och jobbat sedan imorse. Precis innan jag kom hem nu så körde jag Cajsa till avslutningen av grönt kort-kursen. Liten tjej blir stor och skall klara sig mer på egen hand...

Själv bryter jag LCHF veckorna med första chokladen på fööör länge. Men kroppen begär och jag ger efter. (Sorry mamma men det är ju trots allt lördag ;-) )

Vad hittar ni på? Själv ska jag och syrra nummer 2 slå på Buzz på ps3 (Moderna va...) och sedan blir det den obligatoriska stallvisiten!


Likes

Comments

Ser ni himlen? Bra mycket finare i verkligheten dock, som alltid.

Idag tog vi en tur ute i takt med att mörkret smög sig på. Vi red iväg till våra snåla klätterbackar och tog en kortare sväng i upp och nedslut. Men det var lagom roligt att rida omkring och få kvistar i ansiktet och på hästar som inte hade en aning om vart de skulle sätta fötterna, så vi gav upp den idén ganska så snart.

Istället red vi omkring på lite blandat underlag, hoppade lite diken och helt enkelt bara rastade av ponnysarna. På hemvägen drog vi en repa i galopp. Så nu hoppas jag fartdåren Alantich är motiverad för lite trim på banan imorgon. Dessutom var det efter ridturen klippdags för lurviga kroppen och då brukar det minsann bjudas på extra energi!

Likes

Comments

Idag hade vi en genomkörare med hinder jag, Cajsa och även Moa. Huvudet bultade både innan och efter. Men just när det krävs som mest av kroppen och allt är som roligast, då mår man toppen!! 😂

Vi satte upp en serie som vi lovat oss själva att göra oftare. Och det går faktiskt snabbt och smidigt när man är flera. Vi hade inledningsvis studs med ett lägre räcke och sedan tre galoppsprång till en oxer. Vi avslutade även med tre galoppsprång till ett sockerbitshinder, just för att inte tappa fokus bara för det är ett högre hinder i övningen. Den tanken gällde både för oss ryttare och hästarna.

Jag talar nog för alla när jag säger att resultatet blev bra! Hästarna gick som klockor och hoppade med entusiasm och självförtroende. Precis så det ska vara. Vår grundtanke är att hästarna skall vara helt klara innan anridning, för att sedan kunna ta sig an övningen i samma tempo, på så mycket egen hand som möjligt. Jag tycker det snabbt gav resultat för oss som ryttare i framför allt anridning, sits och inverkan och för hästarna förbättrades lydnaden och språngkurvan. Det är ju just därför vi valt att engagera oss mer i markarbetet än vi gjort tidigare. Visionen har ju dock alltid varit ett varierat men hoppinriktat arbete, men på den fronten har det slarvats på grund av många faktorer.

Nu ska vi igång, hoppas ni hejar på Team Assla alla läsare!


Likes

Comments

Idag hade vi ett jävlar anamma jag och Alantich. Jag drog mig iväg till stallet på förmiddagen i hopp om att hinna dit och tillbaka innan det omtalade ovädret skulle dyka upp. Men jag hann bara ut till bilen innan jag kände på mig att jag redan var lite sent ute. Men jag åkte upp iallafall, plockade in Alantich och gjorde iordning honom. Det blåste till och med rätt in i stallet så det var precis man stod med fötterna stadigt på backen...

Ridpasset däremot gick över förväntan. Med omständigheterna i åtanke, det vill säga kraftig blåst och snöblandat regn som piskade i både mitt och hästens ansikte kan jag sumera ridpasset med ännu en stjärna till denna fantastiska ponny. Det började väl kanske inte jättebra då Alantich mot sin förtvivlan fick syn på en plastdunke som virvlade omkring i blåsten. Han blev då spänd, men när vi höll oss på andra sidan ridbanan så riktade han fokuset till mig igen. Det betydde att jag gratis fick lite extra swung och spänst på ponnyn för att han var såpass vaken. Och den negativa spänningen som kom för en kort stund gick lika snabbt att jobba bort.

Vi red lite skänkelvikningar, vändningar och andra krumelurer som uppvärmning. I de första galopperna fick han ta för sig lite extra framåt men med bibehållen ställning både utåt och innåt. Efter det blev han något starkare, där han liksom ligger på bettet lite för mycket. Men det bästa nu är att det går att rida loss honom genom minskning av volten, övergångar och andra övningar som innebär att han behöver tänka om gällande undertrampet. För det är ju ett faktum när jag "tappar" honom, att det är hela kroppen som glidit isär för mycket.

Många poletter verkade trilla ned för både mig och honom idag. Att man aldrig slutar sukta efter aha-upplevelser!

Likes

Comments

Nu när all snö och is äntligen förvunnit (tydligen för en väldigt kort period dock) passade vi tidigare idag på att rida ut på de underbart mjuka grusvägarna. Vi har hittat en rolig runda som går genom skog med blandad terräng och som sedan bjuder på lite längre sträckor där hästarna bara kan få rulla i galopp.

Alantich och Dohna var pigga båda två, men skötte sig bra, det gjorde dom. Det var så roligt när vi avslutade dom i lite friare form! Dohna som nämligen vanligtvis är väldigt kort i steget fick en väldig trav med påskjut så hon drog ifrån Alantich med längder. Snopet, ja, men väldigt kul att se att även skogsarbetet kan vara så givande!

Jag hoppas och önskar att alla ni hästägare som läser också väljer att nyttja skogen som komplement i er träning. Det är så underskattat...❤

Likes

Comments

Jag är off off off. Men jag har ridit som tusan och pysslat med lite annat däremellan. Förra veckan var det stallbesök varje dag, i vanlig ordning ihop med lillasyster. Vi har ridit ut i kolmörker, snöyra och på isiga vägar. Men klarat oss väldigt bra. Nästa dag satte vi upp en serie med studs på långsidan och lät hästarna glida över dem ett par gånger. Dagen därpå blev det dressyrtrim and the list goes on.

Överlag har Alantich gått toppen, han har verkligen fått många guldstjärnor det senaste. Men det visar ju på att upplägget just nu är bra och att han trivs med det. Så vi fortsätter på det spåret vi är på just nu, även senare när träning och tävling kommer in i bilden.

Bara en liten uppdatering för bloggen som hamnade i en kort dvala. Mer kommer i takt med livet 👏

Finn ett fel?!

Likes

Comments

Nu när vi hoppat in på det nya året är det dags att börja kika över sin planering på träning och tävlingsfronten. Det sistnämnda brukar inte ske speciellt tidigt, då vi gärna skippar att åka ut långa dagar med hästarna när det är så kallt. Är hästen i sitt livs form forstätter ju oftast alla starter året runt. Men för mig och Alantich som inte debuterat ännu är det inte så bråttom.

Nu i vintermånaden december har det varit uppehåll på de flest träningarna. Men allt börjar nu igen med att vi den 21 januari åker ett litet gäng från stallet till hemmaklubben Tidaholm. Där ska vi träna för Christoffer Forsberg, våran allra första gång. Det är bara ett engångstillfälle, men det är de tillfällena som är bra att ta, för att se om tränaren matchar en som ekipage. Christoffer har ju själv som ryttare otroligt mycket i bagaget, så det ska bli otroligt spännande!

I slutet av januari drar också träningarna för Lennart Lindelöw igång igen. De som gav otroligt mycket och de som man hela tiden såg fram emot nästa gång på. Jag har ju varit med på lite blandade hästar och så kommer det nog att fortsätta vara. Men såklart är Alantich min "första-ponny" som kommer att prioriteras på det mesta.

Trauditräningarna drar igång framåt våren om jag inte minns helt fel. De är ju ett måste för en självklar utveckling. Likaså börjar Åsas träningar på gården igen. Istället för det klassiska sommarlovet har vi istället valt uppehåll på vintern, årstiden då det är som kallast och med sämst möjligheter. Jag tror det konceptet kommer att passa oss bra!

I tävlingsväg då? Jag har inte anmält mig riktigt än utan tänker vänta in i det sista. Dels för att jag vill känna av hur Alantich känns så och sen vill jag gärna ha ett hum om väderleken. Men preliminärt är det tänkt att mjukstarta med en pay and jump den 29 januari och sedan göra första riktiga starten den 18 februari. Nu kommer jag, i och med min ålder, att få starta Alantich mot storhästar framöver. Det skall bli intressant om han håller måttet där, i flera discipliner!

Likes

Comments

Idag hade jag planerat ett trimpass på banan som en uppföljare på gårdagens markarbete. Men så kom snön och la sig som ett vitt fint täcke på ridbanan, så det fick vänta. Istället red jag och syrran ut en kort tur till fältet inte så långt här ifrån. Vi red under lite tidsbegränsning idag så därför hann vi inte med så mycket. Hästarna fick först trava runt runt på bågar och volter för att få ur all sin energi (!). Sedan fick dom rulla några varv i galopp också. Jag tycker att när det ändå kommit snö så kunde det ha varit några centimerer till, för styrketräningens skull. Men å andra sidan blir jag mer nöjd om allting försvinner snabbt. På vägen dit var det dessutom isgata under snön, så det var omöjligt att se vart det var säkert att gå...

Hästarna blev iallafall otroligt nöjda över sin lilla rastning, vilket var betydelsefullt. Och ibland är det mysigt även som ryttare att bara släppa kraven och hänga med! Även om ett flertal kanske inte håller med mig 😜

Från fiiiina hösttiden!

<a title="Carolina Willig" href="http://www.blogkeen.com/visit_blog.aspx?id=675909&mid=147241&f=true" target="_blank"><img alt="Carolina Willig" border="0" src="http://www.blogkeen.com/stats.aspx?id=675909&p=1&l=sv" width="120" height="51" /></a>

Likes

Comments

Måste visa er 4 pic's från i höstas. Jag fotar alldeles för lite nu för tiden och när jag väl gör det har jag inte tid att vara noggrann varken då eller i efterarbetet. Men kan inte motstå att bjuda på min rosa chick!

Likes

Comments