Jag har tänkt att det har inte hänt mig, men jag är nog väldigt att bra på att bagetalisera. Och det är väl bra det, att man kan gå vidare. Så länge man förstår att det aldrig är okej. Så viktigt att sånt här tas upp, en tankeställare till alla. Hoppas jag.
Jag inser att det har hänt mig också, flera gånger, och att jag skämts över att prata om det.

När jag var 17 och hängde i en stuga och en kille i sällskapet som vi hängt med under kvällen låser in oss på toan och frågar om jag kan suga av honom. Jag blev chockad, låste upp dörren och åkte därifrån.

När jag var i Thailand och konfronterade en man som inte litade på en taxi chaufför-för hon var kvinna. Han inte bara förnedrade genom sin vidriga kvinnosyn, han slet min nyköpta kebabrulle ur min mun och kastade iväg den - för det var inte sexigt med kvinnor som äter. Så vräkte han ur sig saker som inte ska komma ur någon mun. Det kan tilläggas att han var dubbelt så gammal som mig.

När jag dansar med en kille på en strandfest och han kissar på mig, jag slog han inte, blev paralyserad och bara sprang därifrån.

När jag skulle få en sportmassage av en sjukvårdsansvarig för mitt ryggont men får lätta smekningar över ryggen och frågan om jag inte ska ta av mig allt och "det finns ett badkar här också.. ".

När jag efter en sen utekväll frågar om jag kan låna en soffa att sova på i en väns husbil för att slippa åka flera mil hem. Jag la mig med kläderna på, som om det måste förtydligas, intill fönstret och han låg i andra änden. När resterande killgäng kommer börjar det hetsas och situationen kändes plötsligt väldigt olustig. En annan killkompis(som jag haft en flört med) kommer dit och skriker att jag är en hora och börjar banka på väggarna och förstör backspegeln. Fick i efterhand en ursäkt för de grövsta ordet, som skylldes på fylla. Resten bröts kontakten med iprincip när jag klev ut från husbilen tidigt nästa morgon.

Stor eller liten deal för någon, men det är ändå aldrig okej.

Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - Click here

Likes

Comments

Tb till denna weekend förra året då jag och Niklas gjorde vår första "riktiga" resa tillsammans. Har så fina minnen från Prag. Dagar som bestod av god mat, livets drinkar, sightseeing (varvat med ölpauser/varmt vin) och massa kärlek ❤️ Drömstad! 

Likes

Comments

Alltså wow.

Likes

Comments

Innebär pannkakor till middag och bytt är bytt på tvn. Haha. Livet blir ytterst rutinmässigt ombord. Blev en kvällsankomst till Riga (🎉) så jag passade på att starta bastun innan jag begav mig ut inför ankomsten. Skönaste att sätta sig i en varm bastu när man vart ute lite 🙌

Likes

Comments

Idag har vi varit i Naantali, tog mig en cykeltur till samhället och kolla in alla fina gamla hus som fanns längs vattnet. Härligt i solsken 🍃☀️

Likes

Comments

Tog mig en sovmorgon idag och en härlig promenad. Fick dock inte gå utanför hamnområdet för vår agent inte fixat passerkort. Frågan är hur stor skillnad det är att va fånge och sjöman, fast på båten och måste få "permission" för gå ut utanför hamnen haha.. Fick mig en skaplig promenad ändå och lyssnade på senaste p3 dokumentär och satt mig på stenar och solade lite, härligt 🌞
Och kolla vilken liten fillur jag stötte på🐛 trodde att den skulle attackera mig med sin lilla tagg först men den va ganska snäll(höll behörigt avstånd hehe).. 

Är I södra Finland och kommer fortsätta upp längs kusten en bit idag, till nådendal⚓

Likes

Comments

Och guess what.. I'm in Riga 😌😂 naturbilder från promenaden jag tog idag.

Håller faktiskt på att skriva på ett längre inlägg om broken lovestories, lite kul(och tragiskt! ) att skriva ner och minnas haha. Fortfarande oklart om jag vågar dela med mig.

Likes

Comments

Guess what, I'm in Riga! (undra hur många gånger man hinner hit på 3 månader? 🤔). Inga big news sen sist, allt är som vanligt ombord. Vi avgår ikväll till ny hamn, muuga som ligger i närheten av Tallin. Ny hamn för mig så hoppas på lite sightseeing 🙋
Därefter ska vi till Riga igen, haha.. 


Likes

Comments

Första oktober och första mensdag. Ganska skönt med lediga söndagar även om det inte finns så mycket att göra, man får pyssla om sig själv lite och läsa, kolla serier, dricka te och träna. Ah det var väl ungefär vad jag tänkte åstadkomma idag. Just det jag har tvättat också.

Likes

Comments

Tiden går faktiskt väldigt fort ombord, en månad har snart rusat förbi.
Saknar hemmet men trivs ombord.
Längtar efter närhet. Tänk er att inte ha sex på ca 6 månader av ett år, hur många hade klarat det? Jag brukade tycka 1 vecka var LÄNGE. Men den som väntar på nått gott.. 👅👅 haha. Sjukt vilka kontraster det blir i livet när man är sjöman, men man får ha dubbelt så roligt när man är hemma sen.

Inveg nya spinningcykeln idag, bildbevis på att jag svettades lite. Och så har jag fullt av blåmärken på benen efter foamrollern, vet inte om det är normalt? Blir säker bättre när jag vant mig mer/fått bort ev. Knutor

Idag är det lördag (första delen av inlägget är från igår) och jag har sminkat mig. Heh. Man är alltid så ful ombord och jag tycker det är lite jobbigt, samtidigt väldigt skönt att slippa bry sig. Har inte ens foundation men bara lite smink kan göra stor skillnad. 👆

Åker inte in till Riga idag men ska ta mig en promenad utanför hamnområdet(en förort 30 min från stan). Fylla på med frisk luft i mina lungor 🍃

Likes

Comments