Nu måste jag börja skärpa mig, jag har alldeles för mycket som måste göras. Det är verkligen dags att ta tag i allt.. Detta måste göras:

* Ringa gynekolog för preventivmedel
* Vaccinera Loke inför resan
* Ringa Hans
* Kontakta byggare för taket
* Beställa mat
* Planera för dopet
* Planera för lokes födelsedag
* Köpa vinteroverall till Loke
* Säga till förskolan att vi ska åka iväg

Finns nog ännu fler grejer som bör göras men jag orkar inte ens försöka komma ihåg.. blä😧

Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - Click here

Likes

Comments

Idag har jag och Perra varit inne på Söder och träffat en kvinna som ville hyra vår lägenhet. Hon älskade lägenheten och slog till!

Känns skönt med lite medvind, vi har haft alldeles för mycket motgångar dem senaste dagarna.. suck.. Men men nu är åtminstone en grej avklarad på listan😅

Likes

Comments

Under gårdagen var jag och åt lunch med min mormor. Hon är verkligen fantastisk, man mår bra av att få prata med henne. Vi pratade om allt möjligt, tack för att du finns mormor😊 Det är så roligt att se att du orkar hålla på med mina barn. Tack för igår ❤❤

Likes

Comments

Den här kampanjen kan verkligen inte vara mer än rätt. Jag tycker det är fantastiskt att detta problem ännu en gång får komma upp från jorden och se ljuset. Det här problemet är STÖRRE än vad vi vill erkänna. Jag känner alldeles för många som har varit med om detta, eller snarare, känner jag någon som inte varit med om det?

Jag har själv flera olika erfarenheter inom detta område. Jag har varit med om 3 olika typer av våldtäkter. (Vad jag kan minnas). Denna siffra skulle kunna vara högre, mitt minne har sållat bort väldigt mycket och dessa 3 erfarenheter är egentligen bara ett enda blurr.

Den första är den jag minns allra minst, jag kommer ihåg att jag och min vän skulle sova över hos hennes killkompis efter en fest. Killkompisen hade en kompis över när vi kom, och vi alla skulle gå och sova. Sedan vet jag bara att jag sprang därifrån utan skor och min kompis sprang efter. Om det var den gången som vi sedan stod på en besinmack och jag bara grät, det vet jag inte. Det slutade med att en polis kom in på bensinmacken och frågade vad det var som hade hänt, jag kommer inte ihåg vad jag svarade men vi blev hemkörda och jag var helt förstörd.

Den andra var det en kille som jag träffat ett gäng gånger som jag hade en "relation" med. Vi skulle träffas en kväll och ha lite roligt i en park. Han tog mig bakifrån och efter ett tag blev det en massa konstiga stopp. Då vänder jag mig om. Då ser jag inte killen som jag träffat där, det är någon annan! Killen jag träffat kommer fram och säger att han tänkte "dela med sig med sina bröder". Då dyker en till snubbe upp ur mörkret! De har alltså varit 3 killar som turats om..

Den tredje/de tredje var i ett förhållande. Jag fick aldrig vara i fred. Det slutade med att jag försökte låsa dörren när jag skulle duscha, men inte tusan räckte det. Han öppnade dörren och kom in och tog mig, X antal gånger.

Sedan har vi ju de regelrätta taffsandet, klapp på rumpan etc. som nu går mig obemärkt.

Vi måste stå på oss! Jag skäms inte! #metoo

Likes

Comments

Den 13 november drar vår lilla familj på en riktig resa. Vi ska äntligen åka till Thailand! Vet egentligen inte om jag verkligen vill åka.. Hur ska vi lyckas få en nästan tvååring att sitta still i så många timmar och dessutom i vårt knä? Vi åkte till Mallorca förra året och då hade vi bara Loke. Resan dit och hem var hemsk! Perra tyckte däremot att det gick bra, jag var helt tömd på energi när vi tillslut kommit fram.

Nu har vi två små barn och ska åka bra mycket längre.. Oj, oj, oj.. Känner redan nu hur ångesten börjar komma krypandes. Kommer vi ens komma in i rytmen under de två veckorna som vi är där? Vi lär ju vakna klockan 5 varje morgon och däcka vid 9.

Vi kommer att åka till Duanjitt Hotell i Patong, min mans favoritställe. Kommer verkligen bli spännande!

Slänger inte lite fina bilder från vår mallorca resa förra året (16).

Likes

Comments

Alldeles för sent men nu är det gjort. Min mobiltelefon är nu tömd på bilder sedan 3,5 år tillbaka.. Nu kommer det komma upp bilder etc :)

Nu kan jag äntligen installera appar igen, hahaha!

Likes

Comments

​Jag och min fantastiska syster har börjat prata om att starta ett eget företag. Vi båda vill starta eget och har under en längre tid försökt diskutera ihop oss för att dra igång. Vi har nu ett namn, affärsidé samt påbörjat en affärsplan och maknadsplan. 

Under gårdagen satt jag och ritade ritningar för en framtida produkt som vi vill framställa i samband med vår affärsidé. Jag beställde även hem material för att ta tag i det och försöka skapa en prototyp. Det känns så otroligt spännande, men jag är rädd. Tänk om det här inte fungerar? Har vi möjligheten till att misslyckas? Jag skulle vilja svara nej men vi bör väl våga och bara satsa? 

Likes

Comments

Det är så roligt, de senaste dagarna har Vidar börjat försöka krypa! Han reser sig upp på alla fyra och "juckar". Det är precis likadant som Loke gjorde när han fyllt 6 månader. Det tog dock ca 1 månad innan han förstod galoppen och började åla framåt. Får se när Vidar gör det för första gången!

Vid 6 månaders kontrollen fanns det inget att anmärka på. Här är hans statistik:

Längd: 66,4 cm

Vikt: 8.390

I övrigt är Vidar en väldigt glad liten pojke. Han har hittar sitt skrik och tycker det är roligt att prova att använda stämbanden. Han har även börjat få äta lite mat, han äter helst smakportioner från vår mat, gröt och välling är inte riktigt hans grej! Vidar har endast vänt sig från rygg till mage 1 gång och mage till rygg massor med gånger. Han vill fortfarande inte ta napp, så tummen är bästa vännen.

Likes

Comments

Hade precis en intressant diskussion med Perra, vi diskuterade löner mellan män och kvinnor. En diskussion som absolut inte kom till något avslut. Han sitter med sina huggatjacka tankar och vill inte ens fundera. För hur kan det komma sig att kvinnor inom fotbollen tjänar så otroligt lite pengar jämfört med männen? Enligt Perra är det pga att fotbollen som kvinnorna spelar är tråkig och att tittar- antalet är bra mycket färre. Han har förvisso rätt, fotbollen är slöare och tittarna lyser med sin frånvaro. Men varför är det så?

För mig är det självklart varför fotbollen är en i raden av exempel på idrotter där kvinnorna är så underskattade. För hur ska kvinnorna kunna bli lika bra som männen om de samtidigt måste ha ett annat jobb? För faktum är att männen i genomsnitt tjänar 70.000:-/månad i allsvenskan och kvinnorna i genomsnitt 10.000:-/månaden. Dem gör exakt samma jobb, de spelar matcher, de tränar etc. men ändå så tjänar männen mer än tillräckligt för att sedan endast trycka upp ett par bilder på instagram och kvinnorna bör ha ett annat jobb som betalar räkningarna. Kvinnorna har ju inte någon chans att ens komma upp till samma liga som männen när de samtidigt måste arbeta minst 30h per vecka och männen endast behöver träna. Det tråkigaste i den faktan är att det inte är något som vill gå in i männens huvud, eller iaf inte Perras. Vi kvinnor förtjänar inte samma lön som männen i fotbollen, det var slutsatsen han kom med. Han tog även upp Zlatans dumma uttalande som han gjorde när han vann bilen på fotbollsmässan och den kvinnliga fotbollsspelaren inte fick något "men jag kan köpa henne en cykel. " hade Zlatan sagt. Riktigt snyggt att förminska henne på detta sätt, precis likadant som våldtäktsmännen förminskar sina offer.. Mina tankar, over and out!

.

Likes

Comments

Det tog sin tid men tillslut blev dopet inplanerat. Dopet kommer att vara den 14 november, Vidar kommer alltså vara över 7 månader.. Väldigt sent, men det blev åtminstone av!

Inbjudningskorten skickades förra veckan och idag har redan ett gäng svarat att de kommer! (Påminnelse till mig själv, SVARA på smsen)

Kortet blev riktigt gulligt, bra mycket bättre än Lokes. Lokes blev riktigt dåligt, jag blev grundlurad från hemsidan. Enligt beskrivningen var det ett "dopkort" vilket blev en bild på fotopapper med ett kuvert. Kommer verkligen ihåg hur förbannad jag blev, var skulle informationen stå någonstans? Jag fick lösa det genom att skriva på alla inbjudningskorten Var, när och hur för hand med spritpenna!

Likes

Comments