Har haft en riktig New York helg. Jag och Sofie var på ett event nere i LES följt av en kväll där vi hamnade bakom kameran på en Law and Order inspelning och provade på en ny bar på Prince street.

I Lördags gick vi (barbent!) till The Standard East och lapade kaffe och sol. Vädret denna helgen har verkligen varit så himla bra. Jag och Mirran firade en väns födelsedag senare på Lördagen och hade Heidi Klum ex man till bordet.. haha. Vi slutade helgen i WIlliamsburg med brunch och bloody mary's på Freehold - vårt absoluta favvoställe nu när solen börjar komma tillbaka.


xx

Likes

Comments

Fick äntligen tid att catcha upp med denna vackra mamman!! VI snackade om allt mellan himmel och jord, vi lever så olika liv så det är så roligt att höra om vad som pågår. VI gick till en gemensam favorit - The Elk, som ligger i West Village. Sen promenerade vi hem till Amanda och gosade med Charlie.

xx

Likes

Comments

På Torsdagar är det gratis inträde till vårt favoritmuseum - The Whitney på Lower East Side. Jag och Mirran provade dumplings på Mimi Cheng's (så goda) och promenerade sen ner till museumet. En perfekt Torsdags kväll!


xx

Likes

Comments

Började dagen med Sofie på Grey Dog. Har craveat chocolate chip pancakes så länge nu, och dessa är verkligen så goda.

Tog en kaffe to go och gick runt i West Village. Så himla mysigt ju!

Idag ska jag äntligen få träffa min fina vän Amandas lilla bebis, Charlie. Längtar!!

xx

Likes

Comments

Har äntligen fått träffa Felicias lilla Penny. Jag blev verkligen helt nerkärad i denna lilla puppy. Sötaste jag någonsin sett!

Ännu en date med Felicia. Vi firade alla hjärtans dag med mys på Jack's Wife Freda i West Village. Vi var båda väldigt överens om att detta är vårt favvo-location av de två som finns. Tips tips!

Också äntliiiiigen har jag fått dricka mitt kaffe på Ralph's igen. Om ni har hängt med ett tag vet ni att detta är mitt absoluta favorit ställe för en god kaffe och utsikt över 5th avenue.


xx

Likes

Comments

Fick äran att vara med i fina Sofies vlog från i Lördags! Hon är så duktig den tjejen alltså, slutar aldrig att imponera! Vad tycker ni om vloggar? Jag tycker det är ett så kul format och mycket roligare att följa.

xx

Likes

Comments

Efter ett långt "lov" är jag tillbaka i NY. Nu står det jobbsökande på schemat!! Bestämde mig för att ta ett år av skolan och jobba här i New York. Väldigt kul men är också så nervös för hur det ska gå. Har min första intervju imorgon redan.

Nu ska jag till mitt andra hem - Ralph's coffee. Ska möta upp med min fina Mor och catcha up!


xx

Likes

Comments

Hallååå! Jag vet.. jag är faktiskt sämst på att uppdatera här! Det händer så mycket hela tiden och jag känner inte att tiden räcker till riktigt. Skolan tar DÖD på mig just nu, men försöker kämpa och njuta av de sista veckorna innan jul. Hittade den här bloggen här om dagen och är helt kääär i de fina bilderna. Jag har nog någon romantisk bild om att jag ska köpa en stor hund och flytta ut till stranden i Hamptons. Det hade ju varit härligt, men jag blir så himla lätt uttråkad så jag vet ju att det aldrig hade funkat haha. Nu ska jag iväg till ett musum på Upper West och njuta av höstsolen. PUSS

xx

Likes

Comments

Säg hej till lilla Sugar. Min roomie har ju världens sötaste hund. Har länge skojat om att jag vill skaffa hund, men inser ju att det är helt orimligt med tanke på att en hund innebär så sinnesjukt mycket ansvar och tid som jag inte har just nu. Därför är det perfekt med en liten bonushund som man kan gosa med. Vi startade denna dagen med häng på Freehold i Williamsburg. Det är typ som en hotell lounge med härlig atmosfär, board games och pingisbord - Älskar att hänga där!


xx

Likes

Comments

Hallå! Har fått en del frågor om FIT på senaste, så tänkte ta tag i att svara på de nu!


Vad pluggar du?
Jag studerar på Fashion Institute of Technology och min major är Fashion Business Management vilket inriktar sig på business sidan av modeindustrin. Jag har tillexempel tagit klasser så som Product development, Fashion Merchandising, Fashion Forecasting, Advertisement, Macroeconomics osv osv. Otroligt intressant och givande. Dock finns det många intressanta program man kan läsa på FIT. Nedan är en länk till deras undergraduate programs.

https://www.fitnyc.edu/academics/undergraduate-programs.php

Var det svårt att komma in?
Helt ärligt upplevde jag inte det som svårt att komma in. Har du bra betyg och ett intresse för mode så ska det nog gå bra. Jag ansökte till andra skolor i USA som krävde mycket mer. Dock är processen lång och komplicerad så det är viktigt att vara ute i god tid.

Hur mycket kostar det?
Skolavgiften för en associate ligger just nu på runt $7000 men den höjs lite för varje år.


Skulle inte du kunna skriva lite om hur du upplever allt med skolan?? Svårighetsgrad, mycket plugg, hur var det med engelskan i början?
Jag älskar verkligen att gå på FIT och känner att jag hittat helt rätt. Sen är New York en fantastiskt stad att vara i om det är inom modevärlden du vill jobba. Halva grejen med att vara här tycker jag nästan är att det är enklare att bygga ett kontaktnät, vilket kanske är viktigare än vilken skola du gått på. FIT är väldigt hjälpsamma när det kommer till, till exempel internships och skapa kontakt med alumni. Jag har själv enkelt för engelska och tycker att svårighetsgraden är ganska medel. USA har ett helt annat system för hur det fungerar för högre utbildningar och jag har aldrig studerat på universitet i Sverige så har inte mycket att jämföra med. Ibland är det otroligt mycket och ibland nästan inget plugg alls. Förberedd dig på att närvaro är obligatorisk och att många lärare ger ut weekly homework.


Hur det just kom sig att du började på FIT?
Jag har länge varit intresserad av mode och framförallt mode i New York. Sedan jag varit liten har jag varit bestämd om att jag ville studera i USA och efter att jag researchat olika skolor kändes FIT som den bästa matchen för mig.


Bästa/sämsta med skolan?
Bästa tycker jag är att dina lärare har erfarenhet från arbetslivet och har ofta haft eller till och med har en position som du strävar efter att få i framtiden. Sämsta skulle kunna vara att FIT inte erbjuder ett riktigt "college liv" men det har inte tilltalat mig mer än allt du kan uppleva i New York så det beror på vad man är ute efter.


Hoppas jag svarat på alla era frågor. Maila mig gärna på carolinasegerfeldt@gmail.com om ni undrar över något annat.

xx

Likes

Comments