Hallååå! Jag vet.. jag är faktiskt sämst på att uppdatera här! Det händer så mycket hela tiden och jag känner inte att tiden räcker till riktigt. Skolan tar DÖD på mig just nu, men försöker kämpa och njuta av de sista veckorna innan jul. Hittade den här bloggen här om dagen och är helt kääär i de fina bilderna. Jag har nog någon romantisk bild om att jag ska köpa en stor hund och flytta ut till stranden i Hamptons. Det hade ju varit härligt, men jag blir så himla lätt uttråkad så jag vet ju att det aldrig hade funkat haha. Nu ska jag iväg till ett musum på Upper West och njuta av höstsolen. PUSS

xx

Likes

Comments

Säg hej till lilla Sugar. Min roomie har ju världens sötaste hund. Har länge skojat om att jag vill skaffa hund, men inser ju att det är helt orimligt med tanke på att en hund innebär så sinnesjukt mycket ansvar och tid som jag inte har just nu. Därför är det perfekt med en liten bonushund som man kan gosa med. Vi startade denna dagen med häng på Freehold i Williamsburg. Det är typ som en hotell lounge med härlig atmosfär, board games och pingisbord - Älskar att hänga där!


xx

Likes

Comments

Är inte rosa himlar det finaste som finns? Tycker det är så magiskt med solnedgångarna här i New York. Kom precis ur ett superkul möte i SoHo och möttes av detta <3 Kan inte förstå att om en månad är jag KLAR med min associate här på FIT och igår skickade jag in ansökan om att få arbeta här... Känns helt bananas. Att få kalla denna staden hem är verkligen en dröm och är så himla taggad för de kommande åren!!

xx

Likes

Comments

Hallå! Har fått en del frågor om FIT på senaste, så tänkte ta tag i att svara på de nu!


Vad pluggar du?
Jag studerar på Fashion Institute of Technology och min major är Fashion Business Management vilket inriktar sig på business sidan av modeindustrin. Jag har tillexempel tagit klasser så som Product development, Fashion Merchandising, Fashion Forecasting, Advertisement, Macroeconomics osv osv. Otroligt intressant och givande. Dock finns det många intressanta program man kan läsa på FIT. Nedan är en länk till deras undergraduate programs.

https://www.fitnyc.edu/academics/undergraduate-programs.php

Var det svårt att komma in?
Helt ärligt upplevde jag inte det som svårt att komma in. Har du bra betyg och ett intresse för mode så ska det nog gå bra. Jag ansökte till andra skolor i USA som krävde mycket mer. Dock är processen lång och komplicerad så det är viktigt att vara ute i god tid.

Hur mycket kostar det?
Skolavgiften för en associate ligger just nu på runt $7000 men den höjs lite för varje år.


Skulle inte du kunna skriva lite om hur du upplever allt med skolan?? Svårighetsgrad, mycket plugg, hur var det med engelskan i början?
Jag älskar verkligen att gå på FIT och känner att jag hittat helt rätt. Sen är New York en fantastiskt stad att vara i om det är inom modevärlden du vill jobba. Halva grejen med att vara här tycker jag nästan är att det är enklare att bygga ett kontaktnät, vilket kanske är viktigare än vilken skola du gått på. FIT är väldigt hjälpsamma när det kommer till, till exempel internships och skapa kontakt med alumni. Jag har själv enkelt för engelska och tycker att svårighetsgraden är ganska medel. USA har ett helt annat system för hur det fungerar för högre utbildningar och jag har aldrig studerat på universitet i Sverige så har inte mycket att jämföra med. Ibland är det otroligt mycket och ibland nästan inget plugg alls. Förberedd dig på att närvaro är obligatorisk och att många lärare ger ut weekly homework.


Hur det just kom sig att du började på FIT?
Jag har länge varit intresserad av mode och framförallt mode i New York. Sedan jag varit liten har jag varit bestämd om att jag ville studera i USA och efter att jag researchat olika skolor kändes FIT som den bästa matchen för mig.


Bästa/sämsta med skolan?
Bästa tycker jag är att dina lärare har erfarenhet från arbetslivet och har ofta haft eller till och med har en position som du strävar efter att få i framtiden. Sämsta skulle kunna vara att FIT inte erbjuder ett riktigt "college liv" men det har inte tilltalat mig mer än allt du kan uppleva i New York så det beror på vad man är ute efter.


Hoppas jag svarat på alla era frågor. Maila mig gärna på carolinasegerfeldt@gmail.com om ni undrar över något annat.

xx

Likes

Comments

HAPPY HALLOWEEN

Gud, återhämtar mig fortfarande från vår Halloweenhelg känns det som.. Firade i tre dagar sträck, har nog aldrig haft så kul över Halloween. Vi började på Lavo Brunch och slutade med den absolut sjukaste hemmafesten jag varit på. Får ont i magen över hur sjuka lägenheter vissa av våra vänner har. Sitter för tillfället och råpluggar inför ett franskamidterm jag har på fredag,.. Wish me luck


xx

Likes

Comments

I Lördags var vi ett gäng som gick ut och käkade på Tortilla Flats i West Village. Det var Mickans sista helg i NYC så vi körde en helkväll med middag och utgång.

Supergod mat och väldigt härlig stämning!

Jag och min favvo mammsi, och så lilla Charlie <3

Likes

Comments

Hej finisar. Har verkligen fått en nyfunnen kärlek för Upper West Side. Spenderade i princip ingen tid här förr men på senaste har jag varit här en del. Det är verkligen så himla mysigt och "New Yorkigt" med alla gamla byggnader och mysiga cafe. Jag och J provade The Smiths som ligger vid Colombus Circle här om dagen. Är man sugen på typisk amerikansk frukost så är det verkligen perfekt. Vi tog pannkakor såklart och delade på en svampmacka. Sen gick vi vidare till Tiffany´s och dreglade på fina ringar...

xx

Likes

Comments

Har haft en så himla mysig och produktiv dag! Jag och Beccis tog en lång morgonpromenad i sommarvädret, har till och med bränt mig lite om näsan haha. Alla hus har äntligen börjat pynta inför Halloween, de går ju verkligen bananas för Halloween här... Frågan är vad man ska klä ut sig till? Vidare gick vi i alla fall till Toby's estate för en supergod acai bowl och en massor av plugg. Bästa pluggstället!! Det blev dock så varmt innomhus så fram mot eftermiddagen gick vi och satt oss på Freeholds innegård, hur drömig? Älskar! Onsdagar har de $3 beers, tips tips!! 

xx

Likes

Comments

Hallooo!! Idag har det varit sommarvärme i NYC, så himla härligt!! Fruktar vinter och kyla... Jag och M har sprungit runt över hela stan och fixat inför ett projekt som vi har startat, är så excited!! På vår kaffebreak (en av de) spelade de in en reklamfilm på stället, vi var inte så brydda förrän Karlie Kloss kommer in!! 15 huvuden längre än oss dessutom, en av många anledningar till att jag älskar denna staden, men vet aldrig vem man kommer springa in i..


xx

Likes

Comments

Igår åkte tre bakis-tjejer över till Brooklyn för att kolla in deras Flea market som de har varje Söndag. Utsikten kan man ju verkligen inte klaga på.

Det var mycket mindre än vi hade förväntat oss, men god mat fanns det och en massor av roliga fynd.

Dan i Gossip Girl´s gata. Så fint där!!

Sen åkte vi till Manhattan och käkade en så fräsch middag på ett ställe i SoHo, så himla mysigt att sitta på gatan och kolla på folk. Vädret var dessutom verkligen på vår sida.

​Sen krashade vi en väns date på Cafe Select, världens mysigaste ställe som jag har velat prova hur länge som helst. Drack vin och pratade om allt möjligt. Så mysigt, men till sist var det dags för oss att lämna... Världens bästa Söndag! 


xx

Likes

Comments