Everyday, Funderingar

Hej på er! Vet inte var någonstans mitt bloggande trillade av kärran (tydligen direkt efter mitt första försök att plocka upp det igen, ehhe), men här kommer det ett inlägg! Bättre sent än aldrig, right?

Vet inte riktigt vad jag tänkte skriva om. Har överlag ingen direkt plan för vad jag vill använda den här bloggen för heller i framtiden. Ett sätt att skriva av sig på, joo säkert, men tror ändå att majoriteten av mitt avskrivande kommer hållas mellan pärmarna på min dagbok. Sorry för störande "ger er ett finger men inte hela handen" - stilen (vet att det finns ett ord för detta men kan tammefan inte komma på vad det är. Vart har mitt ordförråd tagit vägen??) men så får det vara. Hoppas ni överlever.

MEN tänkte nu att vi kör en allmän livsstil blogg, låter det bra? Behöver något att sysselsätta mig med medan jag väntar, så kanske detta kan bli mitt lilla projekt. Bara jag kommer på ett smidigare sätt att överföra och redigera bilder på än det jag höll på med förra hösten, kommer ihåg att jag var fem före att slänga datorn i väggen vareviga en gång jag skulle skriva ett blogginlägg som även hade bilder!? Och bilder är väl ändå en relativt väsentlig del av en blogg, eller hur? Det tycker jag så då får ni också tycka det, Överenskommet? FINT.

Moving on mina vänner!

Idag har jag inte sysslat med så hemskt mycket. Kollade ett par avsnitt av Westworld serien på HBO samtidigt som jag åt frukost och drack mitt kaffe. Första gången på länge som jag fått göra det utan att någon annan var uppe och sprang omkring, aahh den lyxen. Visst är det så skönt och totalt underskattat?? Annars har jag kört lite minispa med Aloe Vera produkter, testade någon slags dagkräm och deras fuktspray som verkade helt okej faktiskt! Har ju det irriterande privilegiet att jag verkligen inte har några problem med min hy what so ever, så har lite svårt att märka super tydliga skillnader och förändringar men ja, Aloe Vera ska väl vara bra för en, så vi litar på det! Har även hunnit yoga, dricka te och kollat på lite youtube-videon. Gud så jag låter som en stay at home mom, haha men det var verkligen väldigt skönt och avslappnande.

Senare idag skall jag kanske möta upp Tove, men har ingen ork eller lust att dra mej till stan.. Får kanske locka hit henne på något sätt och kanske åka ut och köra lite med bilen? Ajja, vi får se hur det går.

Nu tror jag jag lämnar er för den här gången! Och nejj, har tyvärr inga bilder att bjuda på men har inget annat relevant att visa än kanske en bild på mina nylagade naglar på sin höjd. Och då tycker jag att det inte känns värt att gå igenom tredje världskriget med min dator för en sådan ynka bildprestation. Men ni kan ju altid googla "nude nails" så får ni ett hum om hur det ser ut. Tipstips!!

Ha det bra mina söta så hörs vi nästa gång jag är uttråkad eller kommer på något väsentligt att visa eller skriva om. Puss och kram!

Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - Click here

Likes

Comments

HÄJJ på er alla!! Eller på er som stalkat färdigt alla andra sociala medier och bloggar och nu desperat försöker hitta på ytterligare sätt att prokrastinera och då tänkte tanken att kika in här fast det stått tomt och dammigt i typ tre månader. Kul att ha er här! Sicken trogna följare. Najjs.

Såå jag tänkte att vi drar igång det här igen! New year new me och allt det där, ni vet. Tycker vi skippar att förklara om Göteborg, alla vet vad som hände med det och ni som inte vet får väl leva i spänning och förundran resten av livet då. (Det nya året har helt tydligt inte gjort mig mer empatisk :-) )

Trots att det nya året redan varit igång i en vecka och alla troligen redan struntat i sina nyårslöften tänkte jag ändå prata liitelitelite om det i alla fall, så bear with me en stund är ni snälla. Eller sluta läsa. Ert val.

Jag är inte den som brukar göra nyårslöften. Detta eftersom det typ 99% av tiden jag gör ett löfte/sätter upp "regler" för mig själv, typ som att "äta hälsosammare", "börja träna", och "tillbringa mindre tid på telefonen" (ni vet, det typiska). slutar med att jag en halvdag senare ligger i soffan och trycker i mig choklad tills det kommer ut genom öronen samtidigt som jag skrollar igenom instagram för femtielfte gången den minuten. Jag vet inte vad mitt problem är?? Det är som om min hjärna blir skitprovocerad och kanaliserar min inre tonårsrebell som vägrar göra som hon blir tillsagd. Så nyårslöftena brukar läggas ner ungefär lika snabbt som dom gjorde ett tappert försök att bildas. Dessutom förstår jag inte grejen med att måsta vänta till nyår för att göra en ändring i sitt liv. Men änywayssss

Men nu i år känner jag ändå att jag vill ställa upp något slag av mål, liksom grejer jag vill att 2017 skall fyllas av, eller åtminstone känna att jag kommit en bit på vägen med då året har gått. Kalla det nyårslöfte, framtidsplanering, vad som får er att känna er tillfreds. Jag kallar det "Grejer jag vill under 2017" Kreativt, tack jag vet.

Jag vill inspireras. 2016 var typ året jag tappade all inspiration till allt så då får jag hoppas att bristen på inspiration kompenseras rejält detta år. Tycker väl att det gjort det lite redan så vi får hoppas att det fortsätter på samma spår.

Jag vill våga. Kan väl inte säga att jag inte vågade under 2016, men jag vill göra detta ännu mer!! behöver inte vara att flytta till ett annat land, men typ som att välja något jag inte brukar på menyn när jag är på restaurang, eller prata med någon jag inte pratat med förut utan att känna mig skitobekväm då jag inte kommer på samtalsämnen osv Ni fattar! Våga mer i vardagen typ.

Jag vill utvecklas. I mycket. Sättet jag tänker. Sättet jag ser på andra och på det runt omkring mig. Få bredare perspektiv på saker. Utveckla ordförråd, språkkunskaper, andra kunskaper. Utveckla min klädstil. Allmänt växa som person.

Jag vill skratta. Tycker jag gjorde för lite av detta förra året. Inte okej.

Jag vill läsa. Böcker, bloggar, tidningar, små hälsningar på offentliga toaletter. För att det är roligt.

Jag vill känna mig nöjd.


Likes

Comments

Everyday, Funderingar

Eftersom jag helt tydligt inte har blivit bättre på att uppdatera den här bloggen och för att jag inte egentligen har så hemskt mycket att dela med mig om annat än mängden kaffe jag konsumerar på en dag (vilken är helt för stor för att vara hälsosam) och citat ur kurslitteraturen jag försöker förstå mej på så tänkte jag köra på en sådan här grej jag hittade på en blogg jag läser! 3 saker kallas det. Vi drar igång!

3 saker jag tycker om:

kaffe, familj&vänner, långa frukostar (brunchar)

3 saker jag inte tycker om:

spindlar, ett tomt kylskåp då man är hungrig, att planera något roligt som inte blir av

3 saker jag gjorde på veckoslutet:

åkte tåg, var i Köpenhamn, brunchade

3 saker jag kan:

sjunga, prokrastinera, komma på ordvitser

3 saker jag inte kan:

stava ordet prokrastinera utan att googla hur det stavas, gå ner i spagat, hålla andan i en minut

3 saker jag skulle vilja kunna:

tala flytande franska, spela trummor (eller typ saxofon/trumpet), rita/teckna/måla

3 saker jag borde göra:

läsa till nästa veckas tentamen, gå i duschen, ringa till skatteverket och kolla var i helsike mitt svenska id-kort är

3 saker som stressar mig:

nästa veckas tentamen, då långsamma personer går framför mig när jag har bråttom, vad det ska bli av mig

3 saker som får mig att slappna av:

yoga/långpromenader, musik (speciellt klassisk piano musik), att kolla på en bra film/serie

3 saker jag ofta pratar om:

vädret (helt seriöst, inte bara som small talk), mat, saker jag borde göra

3 saker jag gärna klär på mig:

en skön tröja, yllesockor, kjolar

3 saker jag inte klär på mig:

low waist jeans, neon färgade kläder, axelbands lösa skjortor (tubtoppar typ?)

3 saker jag skulle vilja köpa:

en resa utomlands, en varm vinterrock, falafel

3 saker jag drömmer om:

att åka till Italien på matlagningskurs (inspirerad av mamma), att jobba med något jag älskar, falafel

3 saker jag är rädd för:

trånga utrymmen, att leva mitt liv och inte vara nöjd med det, spindlar

3 saker jag hoppas skall hända i när framtiden (?)

att julmusik börjar spelas här och där, att jag hittar en varm vinterrock, att jag får äta falafel


Så! Lite grejer ni kanske eller kanske inte visste om mig. Tänker inte skriva desto mer, utan låter er processera all denna livsviktiga information jag just lagt på era axlar. Använd den väl. Typ genom att bjuda mej på falafel. Bara ett tips!

Haarre gött!!

Likes

Comments

Göteborg

Eeh... Long time no see, heh...

Jaa, hörni, länge sen sist! Det har visst varit lite tyst här på blogg sidan de senaste veckorna, sorry about that! Lever nog fortfarande så ni oroliga själar som plågats under min usla uppdatering kan äntligen pusta ut igen. Andas in, andas ut. Såja. Känns det bättre? Bra!

Nu när vi alla kan andas igen så tycker jag vi reser bakåt ungefär två veckor i tiden! Då var nämligen föräldrarna mina på besök i Göteborg!! Var typ lika förväntansfull som ett barn på julaftonen kvällen innan haha, hade verkligen sett fram emot att de skulle komma. Vi tar oss en genomgång på vad vi gjorde under de dagarna de var här!Här har ni dom!! Mina lelle föräldrar! Söta och glada i flygplanet.

Vi gick på Göteborgs konstmuseum. Där såg vi olika utställningar som visades på de sex olika våningarna, men här ser ni min favorit utställning. Kent Lindfors målningar. Alla såg typ likadana ut som ni kan se men tyckte ändå väldigt mycket om dem. Det kanske berodde på att mamma lyckats matcha kläderna perfekt med färgerna i målningarna, eller att jag lyckades fånga pappas casual catwalk på bild. Vem vet.

Sedan gick vi omkring på stan! Jag försökte leka Göteborgs guide genom att visa dem de platser jag hittat som jag tycker är mysiga, bl.a. hörnet av Magasin- och Vallgatan. Ett litet område med caféer, inrednings- och klädbutiker och lite tuffa väggmålningar. Vädret var soligt och varmt så vi satte oss ner på ett cafée en stund. Observera min och pappas coolhet på bilden. Totalt spontan dessutom.

Andra grejer vi gjorde var att äta. Så. Mycket. Ni vet när man har levt ensam för första gången och det här med matlagning kanske hamnar på efterkälken lite då och då? Kan säga att det inte fanns en enda minut då jag var hungrig under de tre dagarna som mamma och pappa var här. Seriöst. Var mätt i en vecka efteråt. Ahh..

Jag drog dem även till Trädgårdsföreningen. Ni vet, den där parken jag pratade om i ett tidigare inlägg? Där hade en fotoutställning lagts upp så vi gick omkring och kollade på bilder av blommor som dör. Inspirerande, jag vet. Nä men de var faktiskt väldigt fina även fast det låter lite små deprimerande. Sedan gick vi förstås också omkring och kollande på levande blommor, så det balanserade ut sig.

Vi gick även längs med Hagas gågata. Där finns massa små caféer, antik butiker och olika matställen. Påminner lite om en blandning av Ekenäs och Borgå typ? Väldigt mysigt iallafall!

Vi hann även åka en sväng till Röda sten, shoppa, dricka gott (och mindre gott) kaffe på uteservering (i mitten av september?? Hej global warming what's up?), gå på bio och jag hann krama om dem riktigt ordentligt. Måste ju ta igen för de veckor jag inte har kunnat hänga på dem.

På måndag kväll åkte de iväg med flygbussen och jag fick återgå till min vardag här i Göteborg. Men det är helt okej, för om en vecka kommer jag hem till Finland för ett par dagar!! Tagga!! Så då får jag krama om dem och mina vänner riktigt ordentligt igen <3

Likes

Comments

Everyday, Göteborg, School

​Bjuder på bilder från den senaste veckan! Har hunnit med lite dittan och dattan märker jag när jag kollar igenom bilderna. Vi tar oss en genomgång av det mest intressanta!

På onsdagen vaknade jag tidigt och besökte en pre-visning av en utställning på mode museet här i Göteborg. Temat var vintage och det visades ett flertal klänningar från allt från 1800-talet till sent 90-tal! De var vääldigt fina, tycker inte det skulle ha varit dumt om de flyttade in i mitt klädskåp. Eller ja. Klänningen från 1800-talet hade kanske tagit upp lite mycket plats, så den kan de nog behålla. Efter visningen blev vi bjudna på frukost bestående av smörgåsar och kaffe och då hade vi även lite tid att prata med varandra om vad vi tyckte om eventet osv. Trevligt, trevligt, tyckte jag!

Har även hunnit äta en hel del.​ Som ni kan se! Allt från god pizza och sushi till en trerätters middag på fredagens sittning där temat var Electro swing. Kåren hade pyntat utrymmet så fint i en Gatsby, 20-tals känsla och de flesta hade satsat riktigt ordentligt på klädseln så stämningen var på topp. Säger de flesta eftersom jag råkade höra till de få tråkiga som inte riktigt hade satsat till 100%., därav brist på outfit-bild. Jag är tråkig, jag vet. Får lov och satsa mer till nästa gång.

Annors rullar allt på här. Skolan har börjar komma igång och har även spenderat ett par dagar på biblioteket och läst om bl.a. FEST (som ni ser på bilden) för tydligen är min utbildning såpass festlig att det är sånt vi lär oss ;-). Börjar även en ny kurs den kommande veckan som handlar om att analysera konstnärliga processer och så småningom skall vi få våra projekt som vi skall jobba på denna termin. Ska bli spännande att se vad det är vi skall få göra!

Så jaa mina vänner. Så ser det ut för mej just nu. Kan väl inte helt säga att Göteborg känns som hemma riktigt ännu, men sakta men säkert gör jag mig hemmastadd här. Det tar lite tid men det får det göra. 

Ha det så bra så hörs vi senare! Puss o kram

Likes

Comments

Funderingar

Att flytta till ett annat land är inte lätt. Redan att flytta till en annan stad eller bara till en annan lägenhet kan kännas tungt. Själv fick jag förändringsångest redan då jag böt rum hemma, och nu pratar vi om att flytta en sträcka på kanske 10-15 meter.

Så tänk er tanken då jag flyttade till ett nytt rum, en ny lägenhet, en ny stad och ett nytt land. Allt på samma gång. Och på en sträcka på över 900 km. Förändringsångest much? JA.

Vet att det är naturligt att känna hemlängtan och ångest och att man inte skall oroa sig för mycket över det. Men jag tänker ändå gräva ner mig i det en stund och visa upp för er vad jag saknar som mest just nu:

Mamma och pappa. De bästaste personerna som finns.

Även dessa två. Fast dom retar gallfeber på mig ibland så är de rätt bra att ha.

Tar och slänger in hela släkten när jag ändå håller på. Här finns inte bilder på alla men vareviga kotte är medräknad. Speciellt alla hundar.

Och här har vi den hund jag saknar mest av alla. <3

Lande. Saknar detta stället såå mycket. Finns nog ingen annan plats där jag känner mig så lugn på som jag gör där.

Men jag saknar även Helsingfors och dess gator och hus. Hur fint Göteborg än är kommer nog detta alltid vara min favoritstad.

Och sist men inte minst de finaste, gladaste, härligaste, underligaste och BÄSTA vännerna som finns. (återigen finns det inte bild på alla)

Så ja. Detta saknar jag.

Likes

Comments

Everyday, Göteborg

Hej kompisar! Hoppas allt är bra med er! Idag är det söndag och jag kom just hem från en liten utfärd tillsammans med Irene. Vi tog bilen ut till en plats som heter Rödsten, ett område vid hamnen med lite konsthallar, cafén, och segelbåtar. Det var väldigt fint och mysigt, men kanske aningen blåsigt (dock är det blåsigt 98% av tiden här så det var väl inget förvånande med det egentligen...). Efter det körde vi omkring lite och sightsee:ade från bilfönstret, med ett stopp i matbutiken innan vi sedan återvände hem.

Insåg just att det låter som att jag inte umgås med några andra personer än Irene här haha. Oroa er inte, jag har fått andra vänner också! Som jag bland annat umgicks med på fredag kväll då vi hade taco night!

För att vara ärlig blev jag lite små orolig när Matilda bjöd hem till sig på taco kväll för tacos är en helig maträtt som skall tillredas på det där vissa sättet som vi gör bäst i vår familj. Och så här tycker ju alla. Vilket leder till att det finns en miljon "rätta sätt" att laga tacos på. Men vi gör den godaste versionen i vår familj. Utan att låta överlägsen. Orsaken till varför jag blev orolig var för att nu skulle det lagas vegetariska tacos. Liksom vah?? Varför? Hur? Neej?? Typ så var min första reaktion.

Meeen till min stora lättnad var Matilda och hennes roommates väldigt bra på det här med tacos. De förstod hur det skulle lagas. Puh. Plus i kanten fick de även för att de förstod att det inte är mysigt med takbelysning, utan det skall vara tända ljus för att taco night-en skall vara korrekt, för att de hade sååå fint inrett hemma hos sig och för att de när vi skulle titta på Mulan inte försökte invända att man skall se Disney filmer på ett annat språk än svenska.

Så en väldigt lyckad fredag kväll med andra ord.

Sorry about them suddiga telefonbilder heh...Inte riktigt något att hänga i julgranen, jag vet! Hoppas de duger ändå!

Likes

Comments

Everyday, Göteborg, School

Tänkte komma in här snabbt och säga hej innan jag drar mig mot skolan!

Hade ju första skoldagen igår! Om man nu kan kalla det för skoldag. Satt och lyssnade på vår koordinator som förklarade att schemat kan ändra med jämna mellanrum, blev indelad i min grupp som jag kommer att göra projektarbeten med den kommande terminen och fick sedan som uppgift att tillsammans planera vårt drömprojekt. Detta tog kanske 1 1/2 timme. Och de kallar det för skoldag. Och nej, detta var inte ens en mjukstart, utan så ser mitt schema ut de kommande månaderna. Svenskar och deras skolsystem...

Jaja, jag klagar inte!

Efter skoldagen gick vi med ett par flickor omkring på stan lite, gick på kaffe och åt lunch (detta fika de så gärna vill kalla det för. Det vill inte jag. Tycker det låter skit underligt. Gå på kaffe skall det vara.). Vi satt ganska länge och pratade innan jag åkte hem och åt Skype-middag med min familj. De satt och åt deras abborr-fileer och jag satt och åt mina kantarell pasta rester från måndagen. Family-time at its finest.

Idag börjar min skola inte förrän kl. 15 så jag har passat på att ha en riiiktigt lång och lugn morgon. Jag kokade kaffe och har nu mest legat i sängen och läst bloggar och tittat på Idol. Skönt med sådan start på morgonen :-)

Har inte riktigt tagit bilder de senaste dagarna så nu får ni nöja er med att titta på mitt fina ansikte :-) Garanterar att ni får en bättre dag på det sättet! Puss och kram

Likes

Comments

Everyday, Göteborg

Hej på er! Hur är det med er? Med mig är det bra! Sitter och försöker få min dator att fungera, vilket den inte riktigt vill göra. Varje gång jag skall öppna mina bilder kommer det upp en ruta där det står "Stänger biblioteket" och sedan händer inte så mycket mer. Går inte heller att starta om/stänga av datorn då den säger att jag måste avsluta Bilder före det. Om någon datanisse känner för att förklara för mej vad jag skall göra så är det fritt fram.

Jaja. Vidare till intressantare samtalsämnen.

Vad har jag haft för mej sedan senast? Jag har åkt ut till en ö. Vrångö, för att vara exakt. Tog färjan ut på lördag förmiddag tillsammans med min hyrestant-Irene. (nej jag hyr inte en tant här i Göteborg, utan det är hemma hos henne jag hyr ett rum. Så roommate-Irene kanske jag borde kalla henne). Resan ut till Vrångö tog ungefär en timme och båten var proppfull med folk, speciellt med internationella studenter, då vi fått instruktionen på den senaste internationella student träffen att "åka ut till öarna NUNUNU innan det blir -20 och blåser så hatten flyger iväg." För det skall det tydligen göra snart.

Ön var väldigt fin. Väldigt svensk på något sätt. Det fanns en massa söta hus där med slingrande vägar emellan som ledde ner till hamnen. Där låg en massa båtar förtöjda och det såldes krabbor och andra skaldjur och fiskar i små bodar. Påminde en aning om Kasnäs, så jag kände mig som hemma. Vi gick omkring lite, åt lunch och träffade på ett par flickor från Albanien och pratade en del med dem. Efter ca 7 timmar på ön tog vi sedan färjan tillbaka till fastlandet, återigen inklämda bland massa folk. Roligt var det trots det!

Tur var det i alla fall att vi drog oss ut till ön i lördags, för här har det regnat som bara den sedan söndag morgon. Vaknade även inatt av ett åsk och blixt väder som brakade utanför fönstret, men eftersom jag verkligen älskar sånt så var det väldigt mysigt. Så det får dundra på bäst det vill för mig!

Nu skall jag försöka göra något produktivt av denna dag! Borde orka planera en meny för den kommande veckan och dra mig in till stan för att handla. Ugh. Har inte ens gått en vecka och jag är redan tom på bra mat idéer. Någon som vill tipsa? Fint, tack så mycket!! På tisdagen börjar min skola så det skall bli spännande att se vad det är jag egentligen har gett mig in på de här tre kommande åren....

Likes

Comments

Everyday, Göteborg

Idag har jag sightsee:at! Eller vet kanske inte om man kan kalla det för sightseeing, att "tappa bort sig längs med gatorna och hamna på random ställen" är kanske en bättre benämning på det. Men det var i alla fall det jag har sysslat med denna dag. Började med att gå på en introduktions träff på det fakultet där jag skall studera, vilket var rätt bra då jag aldrig haft en aning om vad jag skall svara när någon frågar "Vilket fakultet studerar du på?". Har väl fått en och annan konstig blick då jag mumlat fram att jag inte har en aning. Så nu fick vi svar på det! Konstvetenskapliga fakultetet, om det var någon som undrade, där hittar ni mig

Efter träffen strosade jag vidare, ringde till mamma och klagade lite över alla saker jag måste fixa och ordna (inte ännu riktigt van vid att måsta leka vuxen och ansvarstagande) och gick sedan omkring och upptäckte bl.a. en söt second-hand butik, Vasakyrkan och en park som sedan visade sig vara en skolgård. Hups..

Men sen mina vänner, gick jag in i Trädgårdsföreningen. Har alltså inte gått med i en förening, utan detta är en park från 1800-talet här i Göteborg. Parken var full av växthus och trädgårdar med massvis av blommor och även små söta caféer här och där. Tips till er som någon gång besöker Göteborg!! Gå dit!! Mysigt som bara den. Har en känsla av att jag kommer besöka detta ställe rätt så ofta, speciellt nu när man ännu kan sitta ute i gräset.

Sedan gick jag vidare och upptäckte att Göteborg förutom fina parker också har inredningsbutiker så man skulle kunna simma i dem. Mitt "ha-begär" kickade igång direkt och har redan planerat inredningen för en hel lägenhet. Måste nog vänta med det trots allt, tror inte Irene skulle uppskatta att jag efter tre dagar ominrett hela hennes lägenhet. Vi får ge det nån vecka tycker jag.

Likes

Comments