God morgon!

Har precis startat dagen med denna goda frukost framför nyhetsmorgon 🤗
Denna Provivan är sååå God!! 👆

Röd dag och det innebär att Mando är stängt och John är ledig.
Känner mig så stressad då jag/vi har massor att göra.
Måste öra matplanering, handla mat och flyttkartonger plus annat, städa, packa, få ihop dagens måltider, måste till apoteket snarast då jag tappade mina allergi-ögondroppar i badrummet förut och kan inte hitta flaskan nånstans. (lite skrattretande 😅)
Och så har J jouren så det kan ringa närsom helst vilket gör mig stressad och orolig över att behöva äta ensam....
Men det ska gå!

Vad ska ni hitta på idag?
Och har ni lite tips på maträtter som är enkla att laga så tar jag gärna emot det 😃
puss och kram på er, måste verkligen ta tag i dagens bestyr NU!

Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - click here!

Likes

Comments

Hur många knäckebröd med pålägg är ett mellis?
Det är ju väldigt individuellt egentligen, det beror helt på vad man äter under resten av dagen och vad man har för energibehov, vissa behöver mer och vissa mindre.

Men standard är nog 2 st knäckisar med pålägg, vilket jag har på mitt matschema. Självklart ska det vara smör på, 1 tsk på varje knäcke och 2 skivor ost + en skiva skinka( tunna skivor=2 st) eller så kan man alltid ha ost på båda.
Jag har även 2 dl dryck (juice/proviva/mjölk) till.

Hur ser du på framtiden? Har du nånsin haft ett jobb eller har du pluggat tidigare? Vad är drömsysselsättningen? Tror att nyckeln till att bli fri också har att göra med att man får en meningsfull vardag och inte bara går hemma liksom. kramar

Först och främst, håller med dig till 100%, en meningsfull vardag är mycket viktigt och det märker jag vekrligen av nu.
När jag gick min första behandling och försökte bli frisk så had ejag ingen mening med livet, jag hade inga mål och såg bara mörker med framtiden, vilket gjorde att jag inte hade något att kämpa för, och blev aldrig friskare utan hamnade i återfall efter återfall.

Nu däremot så har jag stora mål och framtidsplaner, jag vill/ska börja plugga till sjuksköterska, fysioterapeut eller dietist(kan inte bestämma mig riktigt) i Januari och innan dess ska jag plugga Matte B i höst för att ens kunna söka till de programmen, hoppas verkligen att jag kommer in!!
Sedan ser jag ljust på framtiden, till skillnad mot förr.
Jag ser ett liv med john, barn, hus, trädgård, kärlek, glädje, frihet, att jag arbetar, mår bra och trivs med mig själv.
Alla dessa planer och mål ser jag verkligen fram emot, tror på mig själ att jag kan lyckas med att uppnå dom och det blir därför så mycket självklarare att vilja bli frisk! :)

Just nu är vardagen mycket fokus på mat och tillfrisknande, och jag låter det få vara så för det är vad som behövs.
Jag stressar inte fram utan tar det istället långsamt så det blir hållbart och jag inte faller tillbaks i anorexin.
Så småningom, i Juli/Augusti så kommer jag börja arbetsträna(om allt går som det ska, vilket det kommer göra :)) och göra upp en sådan planering tillsammans med försäkringskassan och min behandlare vilket känns så kul och är något jag längtar till.
Det är mitt första mål att uppnå när det kommer till sysselsättning :)

Tidigare har jag jobbat på Cafeer, restauranger, golfklubb, lager, butik, ica och lite sådant. Ända sen jag slutade gymnasiet.Kan du njuta av maten?
Ja och nej, vissa måltider som frukosten kan jag njuta av, för det är den godaste måltiden och den har alltid gått enklast för mig. Och vissa gånger när jag inte känner mig så uppstressad, som jag oftast gör.
Resten av måltiderna är jag så väldigt koncentrerad och fokuserad på att just få i mig maten, ta tillräckliga tuggor, äta på en ok tid, gå emot tvången osv, att jag inte tänker på något annat än det, känner liksom ingen smak heller.
Förutom första tuggorna vid vissa måltider, om det är något som jag vet att jag tycker om.
Och oftast så är jag fortfarande väldigt mätt sedan måltiden innan så det blir svårt att njuta av maten då, maten smakar väl som bäst när man är hungrig.
Det känns väldigt tråkigt och gör det hela ännu svårare.

Men, ibland kan jag känna mig lite sugen om det är något extra gott vi ska äta och då äter jag i min takt för att få känna lite smak och aa njuta av den.
Då är det lite roligare att käka och tycker det är viktigt att det får vara så ibland så det inte bara är jobbigt med att gå emot alla tvång.
Smaken och njutningen kommer väl succesivt tillbaks och det ser jag fram emot.

Vill tilläga också att själva måltiderna inte är så jättejobbiga längre, vet att jag måste, och jag vill äta liksom så det är inget snack om saken.
Det är mest innan och efteråt, mättnadskänslan.
Och tankar på att kompensera, typ att det var en fetare sås vi åt till lunchen eller olja på potatisen tex. då kommer tankar på att jag ska ta mindre av något annat vid en annan måltid osv.
Anorexijäveln som försöker bestämma och det är ta mig tusan bara att gå emot om man vill vinna!

Får du äta annat (näringsdryck) om du inte klarar att äta ett mellis eller lunch?
Svar Ja!
Det har dock bara hänt mig en enda gång och det var när vi fick wienerbröd istället för vanligt mellis, men den historien har ni ju redan hört.
Är väldigt envis och besluten på att bli frisk så tänker att det är likabra att riva av plåstret och äta det som serveras och inte fjanta med näringsdryck istället, ialf här på mando.
Hemma ska jag erkänna att det är anorexin som styr mkt vid måltidsplanering och tillagning av maten men det tar vi succesivt, John ska vara med allt oftare och både laga och bestämma mat så det blir framgång även hemma.


Hoppas ni år näjda med svaren ☺️
Är det något mer ni funderar på eller undrar så fråga på!

Likes

Comments

Hej finisar!

Ber om ursäkt att det inte kom ett inlägg igårkväll som jag sa, jag hade det rätt mycket att göra, kände mig stressad och så blev det otroligt jobbigt med måendet framåt kvällen.
Har verkligen varit nere i en djup grop de senaste dagarna, min kroppsångest, synen på mig själv är värst.
Jag ser så stor ut, känner mig jättetjock och svullen.
Har ätit efter matschema i 5-6 veckor nu och det kopplar hjärnan till att jag måste ha gått upp massor i vikt. Jag ser på min kropp, både i spegeln och när jag bara ser min arm, ben eller mage att den har växt och jag tycker verkligen att jag ser mer än normalviktig ut.
Det är den kroppen jag ser med mina egna ögon så det blir ju min sanning.

Så svårt att försöka förstå och ta till mig att det är fel, att jag ser fel.
Både John och min behandlare har garanterat flertal gånger att jag har en otroligt skev syn på min kropp och att jag måste försöka lita på dom, inte på min sjuka del av hjärnan som intalar mig att jag blivit stor.
Att är omöjligt att jag är det när jag faktiskt är underviktig.
Får ju ej se vad jag väger så har ibland svårt att lita på när dom säger att jag har en bit kvar.
Ibland går det, men oftast inte.
Tar emot så mycket att äta då det känns som jag inte behöver det.
Äter ändå och hoppas på att jag kan lägga vikt och kroppsfixeringen på hyllan snart.
Det är tufft men försöker lita på att det blir enklare ju mer man går upp.


Annars så känner jag mig gladare idag än på länge, börjar kravla mig ur gropen och siktar mot framtiden istället. Till målet, friheten och det riktiga livet 😀
Det är verkligen så att efter varje svacka så mår jag lite bättre, har lite mer aptit på livet, är gladare och mer motiverad än jag var innan svackan.
Två steg fram, ett steg bak, två steg fram osv.... true!

Imorse var John här och hade samtal med min behandlare, sedan efter frullen fick jag också vara med och det känns så bra att han är involverad, får råd, tips och hjälp om hur vi ska ta oss framåt även hemma, och också fått lätta på hjärtat lite och fått ur sig saker som han tycker är jobbigt med allt det här.
Mitt hjärta, alltså det är inte lätt för han heller. Fattar inte att han orkar...
❤️

Har precis käkat lunch här nu på kliniken, panerad torsk med potatis och kall sås. Jobbig måltid men det smaka ändå gott!
Ska ner en sväng i solen snart, kl 14 ska jag träffa läkaren och sedan funderar jag på att be att få prata med dietisten. Har några synpunkter på mitt matschema.
Mitt kvällsmellis är större än mitt eftermiddagsmellis, och på kvällen är jag väldigt, väldigt mätt så ska kolla om man kan byta ut/skifta på något eller så.
Hur tänker ni om det? Ska det vara så?

Efter melliset kl 15 tar jag tåget hemmåt, John tog beslag på bilen idag 😉

Mitt mission idag, som vi alltid får komma på och skriva upp på morgonkvisten här är:
Att försöka att inte se ned på mig själv så mycket, känna att jag gör så gott jag kan hela tiden och att det faktiskt är tillräckligt.

Inlägget jag pratade om igår kommer sen, har redan skrivit det så de är förberett.

Ha en fin dag!

En fröken fräken, de ploppar upp så fort jag får lite sol på mig 😄

Likes

Comments

Nya inlägg

  • Instagram
  • Blogkeen
  • Nouw