Har idag varit på Mando efter lite långhelg,
har haft 6 veckorskontroll vilket visar en liten förbättring på depressionen och ångesten. 👏🏼
Fick även göra en testmåltid vid lunchen vilket innebär att man ställer tallriken på vågen som vanligt fast man inte får se hur många procent mat (vilken mängd mat) man lägger upp på tallriken.
Man ska lägga upp så mycket man tror är en normal portion och sedan när man äter så ska man äta tills man känner sig mätt, och så ska man som vanligt trycka i hur mätt man känner sig under måltidens gång.
Sedan kan min behandlare efteråt se på diagrammet i datorn/appen hur det gick.

Det var första gången jag gjorde det idag och det gick helt ok, la upp och åt lite för lite samt kände lite för stark mättnadskänsla.
Det var lite läskigt må jag säga, ingen kontroll alls ju då jag inte visste hur mycket jag åt och tanken att jag lagt upp och ätit för mycket gjorde nog att jag inbillade mig att jag var mättare än jag egentligen kanske var.

Kommer ha sådana testmåltider två ggr i veckan på kliniken hädanefter så jag ska lära mig att lägga rätt mängd utan att mäta men även äta efter min hunger och mättnad.
Spännande, läskigt och KUL att känna att jag tar mig framåt och får börja med detta efter 14 veckor med total kontroll på mängden mat.
Ser så fram emot att kunna äta efter hur hungrig jag känner mig (utan våg och mått). Dit är det dock en väldigt lång bit kvar, men längta kan man ju få göra 😀

Fick även förlängd sjukskrivning, pratade om att vi får skjuta upp arbetsträning då jag verkligen inte är där än, jag har en hel som jag måste jobba med innan jag ens klarar av att göra annat om dagarna, då hjärnan fortfarande bara består av kropp, vikt, mat, kalorier, måltider, hat, ångest och panik.

Skulle få börja med yoga men det får vänta lite, det kommer bli som en riktig belöning känner jag, tänk att få ta tillbaks något man älskar att göra och finner glädje i, något som är mitt, något som inte alls har med ätstörning att göra. Att bara få komma ifrån ett tag och tänka på annat. 🙌🏼
och så fick jag en förnyad behandlingsplan med delmål fram till nästa 6 veckors-kontroll.
Där sådant som vi tycker är viktigast just nu att jobba på står med som åtgärd, bla att vila, avbryta all aktivitet (hushållssysslor i överdrift pga ångest och undvikande av jobbiga tankar, men också att kroppen fortfarande är i stress pga av undervikt), bryta kroppskontroll(spegling/testa kläder), våga vara rastlös, stabil viktuppgång, släppa på kontrollbehovet(låta john göra saker hemma) och jobba med tvångsbeteenden osv osv.

Det känns bra och jag är taggad.
Lyckades vända denna dag från att gråta imorse när jag såg mitt ansikte i spegeln och tänka att jag absolut inte borde få vistas bland folk så ful jag är till att säga till mig själv att jag duger som jag är, ta på mig kläder jag gillar och sedan åka till mando med huvudet högt och faktiskt känna mig lite glad över livet.
Det är fan framgång!
Förr hade jag sjukskrivit mig för dagen och gömt mig under täcket.

Avslutade denna fina dagen med en middag vid hamnen med min andra hälft. Så otroligt underbart! 😍

Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - click here!

Likes

Comments

Har haft några underbara dagar med mamma, Micke och John.
Så härligt att ha dom här, har saknat dom alldeles för mycket.
När jag bodde i Norrköpingvar dom min stora trygghet och dom har alltid funnits där med öppna famnar. ställt upp i vått och torrt och hjälpt och stöttat mig i min sjukdom och alla trauman.

anyway, vi har hunnit med en hel del:
Knallat på stan, ätit ute, druckit vin, en hel drös med utmaningar i form av bla glass, kebab, smörgåsar ocj vin, vi har spelat spel, kört bowling, vart på Liseberg idag och nu har vi en chill-kväll hemma.
Är så trött i kroppen efter dessa fartfyllda dagar.

Körde en fem-kamp och här har vi vinnaren 🤗👆

önskar er en fin kväll 😘

Likes

Comments

Hittade några små guldkorn på vår fina innergård förut.
Inte ofta man äter smultron nu för tiden, så det ska bli smarrigt att toppa kvälliset med sen 😍

Vi plockade alltid det förr på mormors landställe, jag och mina syskon och ibland kom mormor hem till oss med en stor burk fylld av dom(+ ett antal hinkar blåbär) Hon är nog mästarnas smultronplockare och vet alltid var man kan hitta dom, lilla mormis vad jag saknar henne. Morgondagens  to-do får bli bla att ringa henne.

Har för övrigt haft en bra dag, har gått emot många jobbiga tankar och känslor, försöker förtränga tanken som ständigt kommer om att jag känner mig stor och pluffsig.
Har varit på mando, fixat hemma, ätit en god middag med mitt hjärta, tagit en lång välbehövlig dusch och hårtvätt deluxe och nu är det soffläge som gäller.

Försöker vara ned men det är så svårt för mig att finna ro i kroppen. Blir galen påt!!

Vad gör ni ikväll? 😍

Likes

Comments

Nya inlägg

  • Instagram
  • Blogkeen
  • Nouw