Godmorgon! Snart flyttar jag, nervös är jag. Första gången som jag kommer att bo själv i mina 21 år här i livet. Undrar hur det kommer gå så nojig som jag vart hela mitt liv för mörker och ensamhet. Men samtidigt så längtar jag så otroligt mycket. Ska bli så skönt också att ha mitt eget!


Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - Click here

Likes

Comments

Ellie Goulding är absolut min favorit just nu. Hon har sån otrolig röst och lyckas alltid beröra än enda in i själen. De senaste åren har hon verkligen kommit med låtar som man aldrig glömmer. Sånna som sätter minnen och spår i livet. Den här låten är min nya favorit. 


Likes

Comments

1. Folk brukar tro att jag är en bitch, men när de träffar mig är jag världens gulligaste

2. Jag älskar att rita

3. Jag är bra på att sjunga

4. Jag kan vara extremt blyg

5. Jag har jätte lätt att få vänner

6. Jag tänker alltid på andra föst innan jag tänker på mig själv

7. Jag och min pappa har bråkat fram och tillbaka nu i 6 år

8. Jag älskar att hålla rent runt mig och städa

9.Göra min pojkvän glad är bland det bästa jag vet

10. Jag har en mexikans pojkvän som är här på besök nu

11. Min älsklingsmat är tacos

12. Jag jobbar på hemtjänsten

13. När jag var liten ville jag bli en konstnär och artist

14. Jag har tänkt att söka in till idol flera gånger men är för blyg

15. Om du träffar mig kommer du nog tycka jag är galen och inte som alla andra

16. Jag får ofta höra att mina ögon är fina, melerade

17. Jag älskar att upptäcka nya kulturer

18. Bland det bästa jag vet är att resa

19. Jag kan få panikattacker för jag har tråkigt och springer omkring som en kyckling hemma

20. Jag kan bli svin brun på sommaren och då menar jag inte som vanliga svenskar

Likes

Comments

Tänkte ta och skriva lite om hur det är att ha någon nära som är drogmissbrukare.

Har ni också det? Läs så kan vi dela våra tankar tillsammans!

Det har gått 4,5 år nu. Och jag har aldrig mått så dåligt som jag gjort under de senaste åren. Min älskade ----- har haft det så jävla tufft. Att förstå att ---- ens klarat allting är helt sjukt. Så mycket mer en bara droger som denna underbara människa gått igenom är ofattbart. En så otroligt omtänksam och fantastisk person borde inte få genomgå något sånt här. Det borde ingen. En hel tonår, totalt förstörd. Tror att det mesta handlat om att du vart för snäll min älskade. Du kan aldrig säga nej. Men samtidigt är du också lite galen och vill prova på nya saker jämt. Hoppas du lär dig någonting nu när du är på behandlingshemmet. Att inte ha dig här hemma svider, för jag vet hur jobbigt du har det där borta. Skriket efter droger gör dig galen. Men jag vet att du klarar det här. Jag älskar dig. Du är stark.

Jag tror att alla människor klarar mer än vad de tror. Men hur mycket kan man klara av egentligen? Du har bevisat för mig min kära ----- att du klarar av precis allt!

När man har någon kär som är drogberoende känns det som att hela personen är död. Så kändes det när det var som värst. Men nu äntligen (håller tummarna) så börjar det gå på bättringsvägen. Att se någon man älskar gå igenom så sjukt mycket tär på än.

Den värsta perioden var när jag inte fick kontakt med ---- längre. Jag kunde inte ha samma konversation som vi haft förut. Direkt när ---- från skolan eller hos någon kompis sent på natten ställde ---- sig i duschen i flera timmar. Ögonen var blodsprängda och ---- var otroligt lugn. Men jag fick ingen kontakt. Ingenting av ---- fanns kvar. Bara ----- kropp. ---- var som ett spöke som vandrade hemma. Det gick absolut inte att nå fram. Det var den värsta perioden i mitt liv.

När någon är drogmissbrukare brukar dom vara otroligt hemlighetsfulla, delar inte med sig av sina tankar eller vad dom gjort under dagen, hittar på lögner och är nästan aldrig hemma, går ner i vikt och är inte kontaktbar alls längre. Dom manipulerar omgivningen att ingenting är fel och får alla att tro att allt är okej. Men längst där inne mår de fruktansvärt dåligt och vågar inte öppna upp sig helt och hållet. Dom förnekar också att dom är beroende för både sig själva och omgivningen. De tror så mycket på lögnen att den tillslut blir sann i deras värld.

När de väl inser att de har problem kommer baksmällen. Tankar om att dom inte värda någonting, att dom måste ta självmord osv. Allt detta har jag gått igenom med min ------. Det har varit fruktansvärt. Det värsta av allt är att man själv känner sig hjälplös och allt man gör för att hjälpa hjälper inte. Eftersom de förstår inte själva att de har ett allvarligt problem.

Drogmissbruk är vanligare än vad man tror. Om jag kan ge ett råd till andra som har samma problem i familjen är det att alltid finnas där, blunda ej för problemen utan se till att han/ hon får hjälp tidigast möjligast, lyssna inte på deras lögner utan lyssna på vad du själv känner, lämna aldrig en drogmissbrukade person, finns alltid där och visa kärlek. Och kom ihåg det är inte ditt fel.

Jag saknar dig så jädrans mycket och hoppas verkligen att du är på fötter snart igen. Jag älskar dig så otroligt mycket. Varje slag går för dig!Likes

Comments

Jag och min pojkvän har varit tillsammans i cirka 8 månader kanske lite mer. Jag älskar min pojkvän men för det så ska jag inte sätta mina vänner åt sidan.
Visst jag kanske inte har varit den perfekta vännen under det här halvåret men jag vet vad jag gör. Jag hör inte av mig alls lika mycket och träffar inte heller mina vänner på samma sätt som förut. Vilket jag tycker är otroligt tråkigt men så är det just nu. Ni kan räkna med mig alla myskvällar och goda middagar, supa sig råpackad och raggla runt på krogen är inte direkt kul längre om inte min kille är med. Vet ej varför det är så, men så är det.
Jag ska bättra mig och det har jag lovat mig själv! Och jag ska berätta varför.

Det har hänt mig två gånger att två av mina absolut bästa vänner skaffat pojkvänner. Jag var glad för deras skull och var stöttande. Men att bli dissad i ett helt år utan att ens ha tid en enda timme och inte ens ringa eller skriva sms längre känns förjävligt. Jag ska ta och berätta hur jag mådde. Jag mådde så dåligt, det var nästan som att sörja en död person. Personen fanns inte alls där längre. Så mycket som jag ställt upp och hjälp dessa människor. Det gjorde fruktansvärt ont i mitt hjärta. Det var som att göra slut med en pojkvän och ni som vart med om det vet den hemska känslan. En vänskap betyder mer än så.

Lämna aldrig någon som alltid finns där för dig, skriver dagligen och hör hur det är med dig, stöttar dig och hjälper dig i svåra tider. Gör aldrig det. För du kommer ångra dig så mycket sen.

Är otroligt glad för har fortfarande kvar en av mina bästavänner hon och jag har pratat ut och jag förstår henne och hon mig. Det är glömt och jag älskar henne. Men en annan person är helt glömd efter 7 års vänskap som bara spolades ner i toaletten. Det sårar mig djupt varje dag.

Glöm aldrig dom som du alltid tagit föregivet tillslut kanske som inte finns där längre.Jag och min Frida ❤️

Likes

Comments

Godkväll kära ni!

Det som folk inte verkar förstå i mitt tidigare inlägg är:

Jag klankar inte ner på smala människor. Utan det jag försökte få fram i det inlägget (kanske inte var tillräckligt tydlig) är att det är många tjejer i tonåren världen om som verkligen klankar ner på sig själva varje dag. Kollar sig i spegeln och spyr nästan på sig själva för att de tycker att dom är för tjocka. Det kan jag själv säga eftersom jag vart i samma sits. Ni kanske själva känner igen er?

Grabbar tag i det minsta lilla fett du kan hitta på kroppen och bara tänker "fy jag måste bli smal". Men faktum är att de flesta tjejerna som har dessa tankar inte ens är i närheten utav att vara tjocka utan helt normala.

Det som jag skrev i det tidigare inlägget handlar om att acceptera dina kurvor. Var stolt över den du är, lite extra fett här och där gör ingenting utan det är bara mer att älska! Det jag försöker förmedla är att få bort anorektiska tankar och göra så unga tjejer kan älska sig själva.

Min kära syster hade ätstörning förut och rasade i vikt på bara två månader. Hon såg ut som ett spöke, en pinne, det var hemskt att se någon jag älskar så mycket må så fruktansvärt dåligt. Så tro mig ni som tror att jag klankar ner på smala människor det gör jag då inte! Utan mitt föregående inlägg är till för att få bra självförtroende, självkänsla och acceptera sig själv för den man är.

En smal tjej till en kurvig tjej, alla, kan få anorektiska tankar. För att dom inte är nöjda med sig själva och vill alltid bli smalare. Därför skriver jag i mitt tidigare inlägg att kurvor är vackert och att vem vill vara så smal så att det ser ut som benen går sönder? Det är inte för att jag klankar ner utan för att jag vill att alla unga tjejer ska se sin skönhet för den dom är!

Det är vanligt att nästan alla tjejer känner så i tonåren och vanligt med anorexia. Och jag var en av dem med dessa tankar och min syster hade ätstörningar, därför åter igen ville jag bara hjälpa till.

Likes

Comments

Jag tror nästan alla har känt av dåligt självförtroende någon gång i livet. Jag hade jätte svårt att komma över det från 13- 19 årsåldern. Jag hade inte dåligt självförtroende när jag pratade med människor eller skulle redovisa i skolan utan allt handlade om hur jag såg ut. Att jag tyckte att jag var tjock, ful, för mycket finnar osv. Finnarna stämde ju iofs men absolut inte det andra.

Idag är jag nöjd med mig själv. Jag älskar mig själv och kan säga att jag är en riktig pingla! Visst kan jag fortfarande kolla mig i spegeln och tycka jag är tjock men jag accepterar det och tycker istället att det är sexigt. Jag har alltid haft otroligt mycket kurvor och en stor rumpa. Jag kan inte göra nått åt det och det har fått mig att acceptera hur jag ser ut och får positiva tankar om det istället.

Det är otroligt svårt att få en människa med dåligt självförtroende att sluta med det. Jag vet själv hur mycket alla än sa att jag var fin, jag var inte tjock osv. Så tog jag inte åt mig för jag trodde alla sa det för att vara snälla. Men nu har jag insett att jag verkligen är snygg och skäms inte över att säga det. Min kropp med mina kurvor gör mig till den jag är. En sexig ung kvinna.

Vem vill ha så spinkiga ben att dom ser ut att gå av så fort man petar på dom ? Kanske du med dåligt självförtroende vilket jag ville också ha förut! Men då ska jag berätta för dig. Ingen kille, absolut ingen kille tycker det är fint. Killar gillar rumpa, bröst, hull. Något att ta i! Det är otroligt sexigt med kurvor och hull, det är en riktigt kvinna. Och ingen barn kropp.

Glöm inte, du är absolut perfekt som du är. Varje lilla sak med dig är perfekt. För det gör dig till den du är. Ditt unika jag!Likes

Comments

Godmorgon! Har precis vaknat till liv och sitter nu och dricker lite kaffe med pojkvännen. Är så himla taggad på livet just nu! Det är så mycket bra som kommer hända fram över.

- Jag flyttar äntligen ut från mina föräldrar (om två veckor)

- Jag och alla jag älskar ska till Thailand där pappa ska gifta sig

- Jag åker till Mexiko i vår

-Ska börja med körkortet

Förut så kändes det som att allt var så snurrigt i mitt huvud och att jag inte visste vad jag skulle göra. Är väl fortfarande lite så, men känner ändå att saker och ting börjar klarna upp. Med tiden så växer man till sig och blir mer vuxen än man bara var för 1 år sedan. Jag känner själv att jag kan ta mycket bra beslut här i livet nu jämfört hur det var förut. Tror att många känner sig orolig över framtiden och vad man ska jobba med, utbilda sig till osv. 

Jag har haft mycket press från mina föräldrar och folk runt om i släkten att jag ska göra si och så. Tex. att jag måste plugga, ta körkort, lägga undan pengar och flytta hemifrån som alla andra ungdomar. Jag har blivit så otroligt less på allt tjat och allt det där tjatet gör så jag bara vill göra dessa grejer mindre och mindre. Men nu tar jag mitt första steg och det är att flytta. Känner mig sugen på att skaffa körkort vilket jag inte ens haft en blekaste tanke på förut. Jag tror att tar man ett steg så rullar allting på sen. Kanske jobbigt att vänta, men det är det värt det.

Har ni sett dessa killar eller tjejer som alltid är ute på krogen varje jädrans helg? Kan säga att jag själv var så mellan åren som jag var 18-19. När man var i den åldern (låter som en gamling) så tyckte man att dom var häftiga. Stod där i sina dyra märkes kläder och beställde in helrör efter helrör. Jag tänkte hur i helskotta har dom råd med allt det där? Vad gör dom för att få råd? Det handlade inte om att dom hade nått fancy jobb eller så utan dom tog alla sina pengar dom fick varje månad på att gå ut och festa. Smart? Nej. När jag under dom senare åren gått ut på krogen kom en chock. Jag såg samma personer igen. Med samma märkeskläder på sig och fortsatte att beställa in helrör efter helrör. Då tänker jag vilket jävla sorgligt liv. Dom känner sig häftiga för stunden att stå där och skina, men vem är dom när mörkret, alkoholen och märkeskläderna är borta?

Här har jag varit ute runt om i världen och sätt otroliga saker som inte bara handlar om fest, utan kultur, religion, olika miljöer, natur, fattigdom, rikedom, historia, matkultur osv. Det var inget som jag planerade att det skulle hända utan det bara hände. Och jag som går och säger hela tiden att jag inte gjort någonting. Men jag har gjort så otroligt mycket! Tänk efter själva hur mycket ni vart med om så får ni inget dåligt samvete.

Ora er inte över framtiden, allting kommer att komma naturligt. Och kom ihåg du är fortfarande ung! Ingen stress.Likes

Comments