För ungefär tre veckor sedan fick jag besked om att jag har fått ett barnträdgårdslärarvikariat i Åbo. Jag ville pröva på och tackade ja till jobbet. För snart 1,5 vecka flyttade jag till Åbo, en ny stad, nya människor, nytt jobb, längre hemifrån, jaaa vad ska jag säga.. allt är bara nytt och hemlängtan är stor! Min 40m2 lägenhet är mysig, stor och passar mig bra men hemlängtan försvinner inte för det! Här är några bilder på lägenheten, bild på sovrummet kommer senare p.g.a inga möbler ännu, förutom en malmbyrå (inte ens en säng ännu så sover på soffan😁😄).

Förra fredagen åkte jag hem till Vasa och har njutit hemma över veckoslutet och för att ladda batterierna. Kom rätt sent på fredagen så kollade bara tv och sedan läggdags. På lördagen blev de utgång och träffade några vänner. På söndagen fick jag även gosa med mitt efterlängtade busfrö några timmar innan de var dags att åka ner med tåg tillbaka till Åbo.

Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - Click here

Likes

Comments

I helgen var det super väder så rörde nästan inte en fena utan låg och solade bara. På söndag morgon vaknade jag redan före 9 och bestämde mig för att stiga upp, äta morgonmål och började städa hela huset. Eftersom renoveringen av mitt rum är ungefär helt klart nu har jag äntligen fått börja plocka fram saker och ställa dem på sin rätta plats. Sover fortfarande i mitt gamla rum på bäddsoffan men hoppas på att flytta bäddmadrassen till sängen den här veckan så jag får inviga nya rummet. Hade kunnat flytta in i slutet av förra veckan redan men sover så bra på soffan så känns svårt att byta rum 😄😁

Åkte sedan efter städningen i söndags ut till villan och sov där till måndagen. Paake och Vickan är hemma från Sverige på semester nu också så det är roligt att de är hemma i två veckor nu och man hinner umgås med dem. Blev lite spel, god mat och massor med skratt.

Likes

Comments

Förra veckas tisdag kom Sandra hit och piggade upp den gråtrista dagen. Vi började dagen med shopping på stan, lunch vid Fazers café + efterrätt sedan vidare hem till mig och ta de lugnt resten av dagen tills hon åkte hem runt 19-tiden på kvällen.

Känns ofattbart att inte kunna ses lika ofta längre. Nu kommer vi kunna ses när de passar oss båda någon helg nu som då mot att vi träffades varje dag i skolan förut. Att tre år i skolan tillsammans gick så otroligt snabbt. Men de brukar ju säga har man roligt går tiden snabbt (hade ju dock inte roligt hela tiden..). Är så fruktansvärt glad att jag fann en så nära vän som dig under mina studieår i Jakobstad. Men nu har vi nya utmaningar som väntar oss i höst med spänning och vi får pröva på våra egna vingar och vägar. Vi kommer ändå hålla kontakten typ dagligen som annars fast vi förut såg varandra varje dag 😂💛

Likes

Comments

I morgon börjar min sista vecka på jobbet innan det blir några veckor ledigt innan jobbet börjar igen. Är roligt på jobbet med det ska bli skönt med lite ledigt och jag hoppas vädret vill börja visa sig från en bättre sida så man kan kända att det är verkligen sommar och varmt.

Likes

Comments

Den 27 Maj fick jag min pedagogie kandidat examen som Barnträdgårdslärare efter tre tuffa år. Kändes otroligt skönt att veta att nu är jag äntligen klar! 🎓 Efter programmet vid utbildningen åkte vi till lägenheten hann packa ihop lite och sedan körde vi ut till Pavis för att äta. När vi var mätta och belåtna packade vi ihop lägenheten helt och hållet, städade och sedan körade vi hem allt. Mamma och pappa körde raka vägen hem medan jag tog en sväng in via Hanna och dem.

Likes

Comments

Nio dagar kvar till dimissionen, lämnade in sista uppgiften i förrgår, kandidatavhandlingen är godkänd och sommarjobb fixat. Detta sommarlov kunde inte börja bättre än middag med Sandra och sedan vidare till Hanna för att mysa med henne och L.👌💃🎉😍🎓

Lyxa till det i morse med frukost på sängen. Var skönt att sova ut ända till halv tio, äta och nu har jag börjat småpacka ihop lite saker i lägenheten. Känns både underbart, skönt, konstigt men ändå lite sorgligt att nästa vecka ska vi tömma min lägenhet.. fast jag inte har varit så mycket här under mitt sista studieårt så känns det sorgligt att mitt lilla bo ska tömmas. Ska om en stund åka in till skolan för att printa ut min kandidat och lägga spiral på den sedan vidare till gymmet och runt 14-tiden börja köra hem mot Vasa igen.

Likes

Comments

Börjar vara en tid sedan senast nu. Har haft lite fullt upp med de sista uppgifterna som ska in men är glad jag har 2/4 gjorda så hälften kvar 👍 Har även jobbat, solat för första gången "i sommar" och varit till Jeppis för att hälsa på Hanna och L.

Nästa vecka blir det en tripp också dit för att lägga spiral i kandidaten och lämna in exemplar till Tritonia. Funderade även på att sova kanske en natt i lägenheten och försöka stor städa den efter att en massa arbetsgubbar har varit och satt in nya fönster, så det såg ut som ett bombnedslag där och det var smutsigt.

Tog en tripp in till stan idag och hitta min dimissions klänning. Blev jätte nöjd och den satt som en smäck! Super fin, kommer bara ett litet smakprov nu och hela klänningen syns först på dimissions dagen.

Likes

Comments

Var på lunchdejt idag med en efterlängtad vän, blev att testa för första gången på Fazer café, var riktigt gott och lär bli fler besök dit! ❤

Likes

Comments

Igår var jag en sväng till Jakobstad på en sista föreläsning till en kurs. Nästa vecka har jag två dagars föreläsningarna och det är även mina sista dagar i skolan. Tänkt vad tre år ändå kan gå snabbt men har ändå känts sjukt tunga och jobbiga under den gångna tiden. Hittade även ingen kurs för mina två sp som saknades så kommer att få en inlämnings uppgift som kommer motsvara de studiepoängen så jag blir klar i Maj. Känns otroligt skönt att veta att jag blir klar men innan jag kan slappna av allt för mycket skall dessa fyra uppgifter in.. Vilket blir en större utmaning då tiden är knapp och de är inga korta uppgifter.

Likes

Comments