Innan jag träffade David skulle jag inte påstå att jag hade speciellt stort intresse för glas. Men när han sedan visade mig Småland och alla olika glashyttor/bruk, små som stora, så väcktes något inom mig. Nu ser jag glaset med andra ögon och tycker att konsten att framställa glas är helt otrolig och vacker.
I helgen besökte vi som jag nämnde både Målerås och Skrufs Glasbruk. Det blev en hel del julklappar inhandlat, men även detta fat ovan. Ett mästerverk av Mats Jonasson. Så mystisk och fängslande. Tror att både mina och Davids ögon landade på den samtidigt, och vi var rörande överens om att den skulle få hänga med hem för att ta plats i vitrinskåpet. Tänk er när vi sen har belysning också, då lyfts den till en helt annan nivå. Någon mer än vi som är sålda på glas?

C.

Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - Click here

Likes

Comments

Igår lämnade vi huset och vårt pälsbarn på passning, för att vidare ta oss upp till Småland och Holmgrens. Det är här jag vaknar idag. Mitt i skogen och lugnet.
Idag har vi lite småplaner på att åka ut på tur. Bland annat ett obligatoriskt stopp på Skrufs Glasbruk, men vi tänkte även ta oss bort till Målerås Glasbruk där det ska vara massa jippo, med bland annat den otroligt duktiga konstglas-designern Mats Jonasson på besök. Jag har en förkärlek till hans skapelser, mest de han skapar genom att kombinera glas och metall. Hantverk utan dess like!

Kan passa på att slänga in kort om fredagen. Det blev ännu en mysig dag med Jonna, som nu dessutom bara har tre ynka veckor kvar till BF. Får passa på att ses så mycket som möjligt innan det är dags för ankomst! Vi gjorde ett kort stopp på keramiken, där jag glacerade två alster och Jonna plockade med sina färdigbrända hem. Efter det hade vi några ärenden att uträtta på bland annat Rusta och Jysk. När hungerklockan ringde tog vi en längre lunch på Väla och därefter ett varv i några av butikerna. Vår tripp avslutades inne på Flowerteam bland växternas friska syre. Toppendag igen! Nästan så man blir bortskämd...

Ni får ha en fin lördag på er! Nu drar suget efter föda, så frukost blir nästa punkt på schemat.

C.

Likes

Comments

Är jag den enda som längtar otroligt mycket till jul? Helst hade jag velat pynta nu nu NU! Inte heller tröttnar jag på julmusik, det gååår bara inte! Tänk att vi ska få ha vår första jul i nya huset detta året. Jag blir både ledsen, rörd och glad på samma gång. Ledsen för att det inte är december nu, eller november (för ja, jag börjar pynta då). Rörd för att det kommer bli så mysigt att jag nästan går sönder inombords. Och glad för att det ändå är jul snart trots allt!
Har redan nu börjat förbereda lite julklappar, vilket faktiskt är rätt sent för att vara jag. Brukar annars vara helt färdig vid denna tiden på året. Så länge jag slipper vara ute i decembers bakteriehärva och shoppa så är jag nöjd!
Köpte förresten en ny julstjärna häromveckan. Nä nu börjar jag räkna ner och drömmer om ett vintervitt julfirande i år!

Vad tycker ni om mina söta tomtenissar jag pillat ihop på keramiken? Kommer göra sig bra när det närmar sig!

C.

Likes

Comments

Igår var det utförsäljning på Sixty Days i Helsingborg och detta är fynden mamma lyckades roffa åt sig åt mig. Mamma fick inbjudan av en vännina, men tyvärr fanns ingen biljett åt mig. Men måste säga att hon lyckades pricka in mig på alla plagg. Någon som känner mig väl! Så nu är man fem plagg rikare i garderoben och några småkronor fattigare. Som sig bör!
Tror ni det ska mysas runt i höst eller?

C.

Likes

Comments

Precis som rubriken lyder så har jag haft en sådär mysig och lugn torsdag. Lallat runt i linnerock hela dagen lång och knappt borstat håret. Klockan var ställd på 08.00 för vid niotiden hade jag ett facebooksamtal inbokat. Vi hade ett grupparbete att färdigställa, och istället för att åka upp och mötas föredrog vi att ta det per telefon. Tror vi kom upp i fyra timmar totalt, varav 1-2 av dessa timmar var effektivt arbete. Det är väl så när man hamnat i en bra grupp? Finns många sidospår som känns mer lockande än själva uppgiften. Vi blev klara iallafall och det känns bra!

Därefter har jag bara gottat mig i ledigheten. Ätit lite lunch, kollat en film, försökt mig på att mata fåglarna i trädgården, tänt massa ljus, småpillat i huset, packat in presenter, lyssnat på skön musik, och nu landat på soffan för att invänta David. Blev en lång dag på jobb för honom och det är inte utan att man lider för hans skull. Han köper med sig mat hem och den äter i framför tvn och serier. Hur bra låter inte denna dagen?

Hoppas ni haft en bra dag ni med!

C.

Likes

Comments

Mörker. Du som faller lätt utanför fönstret. Tidigare på dygnet för var dag som går. Du fångar mig och öppnar känslor inuti min kropp. Glädje lugn, värme, tystnad, ovisshet, trötthet, kyla. Mörker. Varje gång varierar det jag känner. Idag känns det bra. Mysigt, och varmt. Må hända att det är för att livet är på en stadig topp av ett berg. Må hända att det är för att min tid är här och nu. Hösten är min och så även kvällens svärta. Mörker. Jag kan inte sätta fingret på dig. Ge mig mer av dagens ljus, men samtidigt mer av ditt dämpande månsken. Om kvällen tänder jag ljus, för att lysa upp dig. Komplement. Vägledning i din långa labyrint. Mörker. Du fångar mig hårt och håller mig fast. Jag trivs. Tycker om att du kommer, men saknar dig inte alltid när du går. Ge mig dig i lagom dos. Jag behöver dig. Mörker. Tack för att du är min vän och låter mig känna. Ikväll sveper jag in mig i dig och trots att jag somnar ifrån dig, vet jag att du finns kvar när jag vaknar. För det är den tiden på året nu. Mörker.


C.

Likes

Comments

Livet och tiden rusar iväg, och jag har tänkt i flera dagar att jag ska skriva några rader här men ja. Livet liksom.

Vad har hänt i dagarna då? I förra veckan hade vi praktiskt delprov på Engelskakursen, både torsdag och fredag. Vi skulle i grupp hålla i så kallade micro-lessons inför resten av klassen på högskolan. Lektionen skulle vara anpassad till valfri årskurs mellan 4-6. Vår grupp valde åk 6 och vårt tema var "Speed Dating". Det blev två intensiva men otroligt givande och roliga dagar med bra exempel att ta med ut som verksam lärare.
Tänkte på det nu, hur lite jag faktsikt delar med mig utav skolan. Kanske ska göra det oftare, eller vad säger ni?

Nåväl. I lördags stod det födelsedagsmiddag på schemat. Det var ingen mindre än Jonna som skulle firas! Vi var sju glada tjejer som hade en, för mig, oförglömlig kväll. God mat och fantastiskt sällskap. Vad mer kan man begära!

I söndags tog vi det riktigt lungt hemma, jag och David. Sen i måndags hade jag skola igen och därefter keramik. Fick gjort mig ett par nya alster, samt plockat hem ett gäng färdigbrända tomtenissar. Dessa tänkte jag fota och visa i ett inlägg längre fram.

Igår var det åter skola och samma gäller idag. Imorgon och fredag däremot så har vi egenstudier, alltså plugg på hemmaplan. En lagom vecka i mitt tycke!

C.

Likes

Comments

På Facebook dyker ett minne upp. Ett minne för ett år sedan. Vart befann vi oss då, om vi jämför mot idag. Då hade vi precis sovit vår första natt på länge i mitt gamla hus, efter att bara någon dag tidigare sovit vår allra sista natt i Davids lägenhet. Vi hade haft mäklare och fotograf på plats för att få till en bra annons för lägenheten. Det var kliniskt rent och städat i varje vrå. Vi kände att det var bättre att flytta, så att lägenheten skulle vara fin och tillgänglig för eventuella spekulanter. Varför jag skriver eventuella, är just för att vi hade ingen aning om hur det skulle gå. Det kanske inte fanns någon som gillade lägenheten så som vi.
Men redan första dagen, när annonsen lagts ut, ringde en spekulant och la budet, med krav att få köpa innan den riktiga visningen. Det lät ju lockande, men vi avstod det erbjudandet, vänligt men bestämt. Vad vi visste var att vi inte hade någon som helst stress på oss att få lägenheten såld. Vi hade någonstans att bo, men inget som stressade oss. Fler bud kom innan visning, men vi tackade nej där med.
Efter den riktiga visningen blev det som vi hoppats, trycket och intresset var högt. Minns att vi bafann oss ute på promenad med svärfar ute i Smålands djupaste skogar. Det var höst på riktigt, men solen var framme och värmde utanpå kappan. Då fick vi ett samtal från mäklaren att buden börjat trilla in. Vilken extas! Tänk att det fanns någon, eller till och med några som hade väckt ett intresse för vår boning. Under promenaden vibrerade Davids telefon, gång på gång hade budet gått upp. Flera var intresserade. Tror det var fyra eller till och med fem budgivare med i kampen om att vinna lägenheten. Efter några timmar av budande hit och dit så avstannade det, till slut var där bara en budgivare kvar. Vi tittade på varandra, diskuterade det som precis hade hänt. Summan som stod på telefonen var långt över vad vi hoppats på och när mäklaren ringde upp var vi rörande överens om att acceptera budet.

Men att det skulle sluta såhär bra, det visste vi inte för att år sedan. Då var vi i början av processen. Att flytta hem till mitt gamla hus kändes konstigt. Det kändes inte alls som när jag bodde där själv. Kan det ha varit eftersom alla våra gemensamma möbler fanns i lägenheten? Eller var det för att även David var med? Kanske var det just ovissheten om framtiden som spökade mest. Jag tror det. Hur länge skulle vi behöva bo där? Skulle vi behöva packa upp alla lådor, eller ställa upp dem på vinden?

Vi packade aldrig upp. Vi blev aldrig hemmastadda på det viset. Vi bara bodde, men längtade därifrån. Aldrig har mobilen aldrig gått så varm som när jag bläddrade igenom hemnet, sådär tio gånger om dagen. Jag tror att jag var mer stressad än vad David var. Men det är just det som är skönt med David. Han är den där lugna Smålänningen, den som drar ner mig på jorden när jag svävar iväg. Jag kunde visa hus för honom som egentligen inte alls var det vi letade efter, bara för att. Då omfamnade han mitt Skånska, ibland alltför sponatna sinne, och påminde mig om vad vi vill ha och inte vill ha. Det är tur att det är just David som jag lever med. Mitt komplement när det brister, han som ibland vet mer om mig själv än jag gör. Han känner mig och jag känner honom. Min person.

Tacksam att få ha gått igenom denna resa med just David. Att idag vakna upp i vårt gemensamma, nyrenoverade hus som vi kämpat för att både få och få till. Ibland glömmer man vägarna hit, man bara är här nu. Men så ibland minns man, all ovisshet, allt slit, all trötthet och utmattning, men även den enorma glädjen och lyckan. Idag minns jag allt, igen. Ingenting kommer gratis i livet. Kämpar man inte så får man inget. Är det inte så?

C.

Likes

Comments

Har haft så pass fullt upp i dagarna, att jag missat att skriva om vad jag gjorde i fredags. Det blev en repris på föregående fredag, nämligen en heldag med Jonna. Först i keramikverkstaden och sedan lunch och lite strosande i butiker. Det här med fredagskeramik känns nästan som en liten mysig tradition. Dock vet vi inte hur länge det varar, det beror helt på hur länge bebis väljer att stanna i Jonnas mage. I fredags var även ett gäng av mina alster färdigbrända och klara att ta hem. Så kul, verkligen!
Efter keramiken blev det en god lunch på Paolo's i Helsingborg och efteråt gick vi bland annat in i en tygaffär för att köpa sammetstyg för att förnya en lampskärm. Mer om detta i ett annat inlägg.

Igår blev det också keramik för min del, och även då fanns det färdiga alster att ta hem. Rena rama lyxen ju! Jag har verkligen fastnat för det här med keramik. Både bra för den kreativa ådran, men även för själen, som en slags terapi.

Här ser ni mina skapelser!

C.

Likes

Comments

Livets vänner. Det är Jonna och Tobias det! Så okomplicerade och härliga. Blev en otroligt bra avslutande kväll på denna helgen, i deras sällskap. Och titta bara vilken otroligt fin bukett de hade med sig till oss. Magisk! Glad att vi funnit varandra så djupt och på så kort tid. Kärlek på det hörrni!

Nu ska det sovas. God natt!

C.

Likes

Comments