God kväll på er! Oj, vilken härlig dag jag haft. Solen har värmt på rejält hela långa dagen, och det klagar jag knappast på.

Idag hade vi studiebesök på bibliotek i Halmstad på schemat. Dock började vi först 13.00, så jag och mina världsbästa studiekompisar bestämde oss för att luncha ihop innan. Vi kom fram till att testa Orangeriet i Varalöv, egentligen eftersom ingen av oss varit där förut, men också för att vi hört mycket bra om det. Bra var det och miljön var fantastisk, likt Torvehallerne i Köpenhamn i stilen. Maten var topp den med. En prefekt "start" på dagen med andra ord!

Hoppas ni haft en bra torsdag ni med!

C.

Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - click here!

Likes

Comments

Idag blev det paus i renoveringen. Man får ta det ibland, annars kan det lätt bli för mycket.
En anledning till pausen idag var bland annat för att Stella skulle vaccineras. Hon skötte sig jättebra i vanlig ordning.

Nu håller vi kväll och kollar ett avsnitt Husjägarna Danmark. Ha det fint!

C.

Likes

Comments

Ett litet dilemma vi haft svävande i luften här hemma, är det här med soffa i stora vardagsrummet. Den soffan vi har nu och som vi tänkt ta med oss till huset visade sig vara för stor, just för att dess dubbla divaner. Därför har jag under ett tag kikat runt på nätet efter något nytt, men utan framgång. Eller framgång har det varit, för visst har jag hittat en massa fint, men jag är knappast sugen på att punga ut 20 papp på en soffa.

Så igår kom mamma på att det var öppet på en möbeloutlet i närheten. Dit åkte vi och jag hittade en passande soffgrupp (3-sits, 2-sits och fåtölj) till vårt hem för ynka 3000:-!!! Ni hör ju, hur kan man motstå det priset? Soffgruppen var endast fotograferande och alltså aldrig använda. Kap, kap, kap!

Eftersom vardagsrummet ännu inte renoverats, så har sofforna fått flytta upp på ovanvåningen på obestämd tid.
Jag är verkligen nöjd över denna investering, men dilemmat som härjar nu är hurvida jag ska behålla ekfärgen nertill, eller måla svart. Vad tror du?

C.

Likes

Comments

Stig in vår åskmolnsbeklädda värld. Alltså WOW, jag är verkligen så såå nöjd med detta rum! Ni vet när den vackra drömmen man haft framför sig, blir sådär tusen gånger bättre i verkligheten. Just så blev detta rum. Jag har dessutom övertalat min, till en början, lite skeptiska man att färgen visst skulle bli bra. Han sa senast för en stund sedan att detta blev riktigt bra. Är inte det en vinst i sig? För mig är det verkligen det.

Nu ska vi bara ställa in en vilosäng här och sen stänger vi dörren om rummet. Vill vi sedan gå in här och mysa i hemtrevligheten, ja då åker skorna av. Detta är min lilla oas och här kommer jag hänga massor, det lovar jag. Givetvis inreder vi på riktigt när vi flyttar in, men detta duger mer än väl så länge.

Vad tycks om resultatet?

C.

Likes

Comments

Här sitter jag och vilar fötterna mot en av två mattor i huset. "Hon är ju inte riktigt klok!", tänker säkert någon. Det har jag heller aldrig påstått. Men ivrig kan jag erkänna att jag är. För trots att endast två rum står klara och resten av huset står på tur, så vill jag nånstans att hemtrevlighetskänslan (påhittat ord?) ska falla in. Sagt och gjort så var två mattor på plats och det känns redan bättre.

C.

Slänger in en bild på hur rummet såg ut före renovering också. Ser ni skillnaden?

Likes

Comments

Så blev det söndag även denna vecka. Idag startade dagen tidigt för mig, men än tidigare för David som vid femtiden åkte mot Karlskrona för att kolla cross. Jag själv steg upp vid sju. Vissa dagar kan man inte sova längre, det är bara att gilla läget.
Hursomhelst, vid nio åkte jag ut till föräldrarna för att hjälpa till med trädgårdsarbete (läs fällda-träd-på-gården-arbete). De fällda träden skulle ansas, sorteras och slängas in i transporten och vidare till tippen. Grovjobbens grovjobb.

Runt kl.14 skulle vi få finbesök i Hyllinge. Det var Jonna och hennes Tobias som bjudits dit för att kolla in huset och fika lite. Det var precis så trevligt som jag förväntat, om inte bättre. Otroligt fina och härliga vänner!

Kvällens bestyr blev att smälla listerna på plats. Vilken skillnad det gör med lister alltså. Rummen blir som nya, ger verkligen ett riktigt bra lyft. Nu fattas bara dörrlisterna, men dessa skjuter vi upp imorgon är tanken. Tänker att jag ger bättre helhetsbilder när resultatet är helt hundra. Idag bjuder jag bara på lite sneak peek med halvkasst byggbelysningsljus. Håll tillgodo!

C.

Likes

Comments

Bilden ovan visar den dammiga sanningen bakom Davids kämpande i badrummet. Han har kämpat och många gånger tyckt det varit dötrist att bara riva, riva och riva. Men oj, vilket jobb han gjort! Idag blev han äntligen färdig och nästa vecka kommer snickaren hit och börjar regla om och regla rätt (eftersom det mesta i detta rum är felbyggt). Ska bli så skönt att få det färdigställt.

Utöver detta så har det även gått framåt i listväg, men resultatet därifrån kommer ni få se en annan dag. Ikväll bjuder jag på lite före- och nutidsbilder.

C.

Före:

Nutid, minus att även taket är rivet:

Likes

Comments

Nyss hemkomna från ett, som alltid lika underbart besök i Annelöv. Vår allas kära Inez fyller 90 år idag!

En mer godhjärtad, pigg, humoristisk, sprudlande och helt fantastisk dam i sina bästa år är nog omöjlig att finna. Så tacksam över att få tillhöra hennes Hulta-släkt. Det är så kul att man hunnit bli vuxen och både kan dela seriösa samtal och magknipande skratt tillsammans med henne. Verkligen en ynnest!

Toppenslut på en fin och strålande dag.

C.

Här tillsammans med min käre farmor!

Likes

Comments

Eloge till dig, min älskade David. Eloge till dig och din uthållighet. Eloge till din kämparglöd och ditt engagemang. Eloge till ditt tålamod och din vilja. Eloge till din kunskap och din vishet. Eloge till din ork i vardagen. Eloge till dig som aldrig ger upp.

Just ikväll vill jag hylla dig för allt jobb du gör. Att du, trots att du är trött och sliten, kämpar på i huset även fast du om dagarna jobbar mer än heltid. Du är, i mina ögon, en grym förebild. Speciellt de gångerna vi stöter på problem och du alltid finner ut en lösning som passar in.

Jag vet med mig att denna resa aldrig blivit av om jag inte träffat dig. För vem hade klarat av mina impulser och knasiga idéer, om inte du? Vem hade stått där på maken med handen om snöret för att dra ner mig när jag flyger iväg i orealistiska tankar, om inte du? Vem hade låtit mig genomföra mina flummiga visioner, om inte du?

Jag vill bara att du ska veta att jag är stolt över dig och allt du gör för oss. Men även hur tacksam jag är över att få dela livet med dig. Du är värd all hyllning i världen, för du är fan bäst!

C.

Likes

Comments

Vilken otroligt fin dag vi fick njuta av idag! Strålande sol från tidig morgon fram tills mörkret smög sig på. Fick sig en riktig energikick. Välbehövligt!

Vad har hänt på husfronten idag då? Som jag skrev i förra inlägget så fick vi ett mindre roligt slut på gårdagen. Men idag löste vi det problemet, golvproblemet alltså. Vi fick köpt en fogsvans tidigt imorse och det var den, tillsammans med lite jävlar anamma och tålamod, som rodde det i hamn.

När väl det gamla golvet var väck gjordes underarbete för att sedan börja smälla upp det nya. Resultatet blev lika bra som i förra rummet, i mitt egna tycke.
Utöver golv målade jag även lite lister som ska sättas upp i dagarna.

Vad gjorde David då? Han drog det tunga lasset att riva gamla badrummet där uppe. Vilket hästjobb... Han är så duktig, min älskade man.
Smyger in lite beröm till mina fantastiska föräldrar också. Idag körde de iväg ett stort lass skräp/golv/lister/karmar till tippen, fixade mat och hjälpte oss med allt möjligt kring renoveringen. Vi är verkligen bortskämda med deras hjälp!

C.

Såå skönt att kunna stå på balkongen och måla medan solen värmer på.

Likes

Comments