View tracker

Fina älskade jul. Äntligen är den här!

Idag är det första advent för detta året och jag är inte sen att hänga på julen med allt vad det innebär. Julklapparna började jag slå in för några veckor sedan, men de sista blev klara först idag. Detta är att vara otroligt sent ute för att vara jag... Men i år har livet hunnit ikapp mig och därför har det inte gått lika lugnt och harmoniskt till.
Ljusstakarna åkte upp i veckan, men däremot sattes granen upp och pyntades idag! Nu känner jag mig lugn igen.

Det behövdes verkligen lite ljus i detta mörker som råder. Allt som fattas nu är lite snö och krispighet.

Har ni varit ute och härjat något under Black Friday/Weekend förresten? Det har jag gjort. Gjorde storfynd inne på en blomsterbutik i närheten. De hade minsann 25% på alla gröna växter och dessutom låg jag inne med 20% rabatt på ett helt köp. Det blev blommor och krukor åt både mig och mamma!

Nu ska jag och lilla familjen hålla kväll för att ladda batterierna inför kommande vecka. Ha en fortsatt fin första advent!

C.

Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - click here!

Likes

Comments

View tracker

Fredag idag. Jag försöker stilla mitt sinne efter en hektisk vecka. Många besked, många beslut, mycket rännande och mycket hemarbete. Det tär, det gör det. Men idag är det fredag och jag intar den känslan.

Förresten så har vi börjat flytta denna veckan. Eller ja, flyttat hit lite igår för att få en trevligare hemmamys-känsla. Det känns bra. Det tycker jag.

C.

Likes

Comments

View tracker

Äntligen ligger den ute!
Jag talar förstås om vår pärla till lägenhet. Hur bra blev inte bilderna liksom?
För en otroligt blygsam peng på 995.000kr dessutom.

Det tåls att tillägga att läget är helt fantastiskt! Tack vare återvändsgata nedanför samt grönområde precis utanför sovrumsfönstret så märks det inte att man bor mitt i stan trots att man faktiskt gör det. Härligt va!

Klicka här! och sprid ordet! 

C.

Likes

Comments

Nu har stressen precis lagt sig och jag intar lugnet som sakta smyger sig på.
Det har varit ett par hektiska dagar som bestått av städning, skurning, handling, montering, snickrande, målande och ännu mer städning.

Vad an detta?
Jo idag hade vi vår mäklare på besök. Fotografering av lägenheten stod på schemat. Jättekul! Livet går liksom framåt nu.
Nu inväntar vi bilderna och snart ligger pärlan uppe till försäljning. Kom och köp säger vi!

C.

Bilderna ovan visar resultatet på vår lilla badrumsrenovering. Vänster är före och höger är efter.
Blev en viss skillnad!

Likes

Comments

Just som rubriken lyder så har jag lyckats stöta på ramarnas ram.
Så enkel och alldeles perfekt!

Var bara tvungen att smussla ner dessa i vagnen när jag var och vardagshandlade på City Gross... Halva priset på dessa, precis som på mina kära hyllor (vilka jag dessutom köpte två till utav).
Tillfälle som detta kan man inte gå miste om!

Fick ge 24.95 riksdaler styck, efter avdragren rabatt.
Har dock för mig att denna kampanj tog slut igår och därför inte gäller längre.

Nu ska jag bara välja ut motiv för ramarna också.
Ha en fin dag!

C.

Likes

Comments

Vilken dag hörni!
Solen så smekande varm och luften så helande frisk. Oförskämt vad bra jag mått!
Dagar som denna vill man bara känna. Bara leva. Bara må. Det var just precis det jag valde att göra idag. Med världens goaste mamma vid min sida.

Det blev en relativt tidig morgon eftersom beslutet låg att fara mot Kristianstad (ungefär 1,5 timmes bilfärd från oss). Av den enkla och suveräna anledningen att butiken Lakewoodliving skulle ha en liten utförsäljning med kalasbra priser.
Det började som en spontan och nyfiken tanke att åka dit, ingen av oss hade nämligen varit i närheten förut. Sen tåls att tillägga att vi inte tillhör den sortens människor som drar oss för outforskade marker. Vi vill snarare se oss omkring och samtidigt få chans att njuta lite på tu man hand, mor- och dottertid liksom!

Helt fantastiska fynd fick åka med oss hem. Bland annat från Broste och PB Home, vilka jag i stunden vilar ögonen mot!

På vägen hem körde vi förbi ett enormt majsfält med skylt "gårdsbutik". Och sammanträffande nog så råkar vi tycka om just denna typ av butiker. Närodlat och hemtrevligt!

Efter detta ytterst trevliga besök fortsatte vi färden hemåt och stannade på City Gross för att handla mat. Väl där inne hittar vi världens fyndhörna. Halva priset på massor av fin heminredning!
Vilken otur för mig att jag råkade stöta på två hyllplan som skulle passa perfekt över vår kontorshörna där hemma, två för 129:- dessutom. Bilder på dessa dyker upp i senare inlägg när de blivit upphängda.

En överbra dag som sagt!

C.

Likes

Comments

Det kan knappast ha undgått någon i södra delarna av Sverige att sommaren valt att återvända. Det är en märklig känsla. Mitten av September liksom, löven har dessutom börjat falla av träden, så kommer sommarvärmen och sköljer över oss.
Men jag gillar läget, man mår bra av solen.

Ikväll tog vi tillfället i akt, jag och lilla familjen. Mammas idé var att sätta oss vid havet för att äta pizza. Vilken succé!

Att få vila ögonen mot en utav sommarens sista solnedgångar, tillsammans med de man älskar. Att få andas havets doft och lyssna till fiskmåsens sång. Det är en terapi för sig.

Imorgon är en ny dag och efter en sån här uppladdning så känns det inte alls tungt!

C.

Han är den största delen av mig. Min medicin för alla tillfällen. Han som får mig att tappa andan av hans utstrålning.
För mig strålar han lycka och lugn. Min David.

Digg på hur pappa ständigt visar sina barnsliga och bästa sidor! Mamma är vacker som vanligt (om möjligt lite tjurig över pappas löjlighet på ena bilden, haha).

Likes

Comments

Tretusen nya begrepp senare och en hjärna full av viktig info.

Jag vet inte om det har ungått någon, men denna damen har sedan två veckor börjat läsa till grundskollärare i Halmstad.
Det har varit många blandade känslor och intryck. Spänning, nervositet, förväntan, lycka, pirr, ja allt möjligt egentligen.
Det har gått himla bra hittills och jag känner att jag någonstans börjar få kläm på det hela.

Idag står "eget arbete" på schemat, vilket innebär hemstudier. Läsa, läsa, läsa, arbeta texter, citera, logga, läsa. Det går framåt och det är jag glad för!

Håll tummarna för att det går bra för mig under denna resa. Jag ska verkligen göra mitt yttersta!

C.

Som vanligt när det är hemstudier på gång, så kryper detta fina sällskap upp bredvid mig.
Min pärla, så världsbäst som bara hon kan vara!

Lite bus hinner vi även med mellan raderna.

Likes

Comments

En afton för en lantlolla som mig.
Sensommarsolen som sänker sig nerför de skånska slätterna, ett ensamt rådjur hoppar bland gräsets strån, vinden som lockar med ljudet av tystnad, livet hinner ikapp och det känns fantastiskt, livet alltså.

Tänk vad en liten kvällspromenad på landet kan få sinnena njuta.

C.

På vägen mötte vi ett gäng glada getter, jag och mamma. De ville mer än gärna hälsa och mysa. Det är välkommet!

Likes

Comments

Mitt Småland. Vad du ger mig liv och lust. Alla känslor sköljer över mig och lyckan känns in i själen. Det handlar om dofter, vindar, stillhet, tystnad, vattnets eller trädens ljud, ensamhet, närhet, glädje, värme, kyla. Allt du ger mig vill jag ta på. Omfamnas av känslan och försvinna in i trolldomen en stund.
Men det är viktigt för mig att få dela denna känsla, dela den med de jag tycker om.

Idag delar jag med mig av årets kräftfiske här uppe. Trots höstigare ton på vädret så var känslan densamma. En dag jag gärna gör om igen.

C.

Mitt livs kärlek. Ord räcker inte till. Han är bara för bra, min man.

Dessa förtrollande dofter... Ni som vet, ni vet.

Likes

Comments