Just som rubriken lyder så har jag lyckats stöta på ramarnas ram.
Så enkel och alldeles perfekt!

Var bara tvungen att smussla ner dessa i vagnen när jag var och vardagshandlade på City Gross... Halva priset på dessa, precis som på mina kära hyllor (vilka jag dessutom köpte två till utav).
Tillfälle som detta kan man inte gå miste om!

Fick ge 24.95 riksdaler styck, efter avdragren rabatt.
Har dock för mig att denna kampanj tog slut igår och därför inte gäller längre.

Nu ska jag bara välja ut motiv för ramarna också.
Ha en fin dag!

C.

Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - click here!

Likes

Comments

Vilken dag hörni!
Solen så smekande varm och luften så helande frisk. Oförskämt vad bra jag mått!
Dagar som denna vill man bara känna. Bara leva. Bara må. Det var just precis det jag valde att göra idag. Med världens goaste mamma vid min sida.

Det blev en relativt tidig morgon eftersom beslutet låg att fara mot Kristianstad (ungefär 1,5 timmes bilfärd från oss). Av den enkla och suveräna anledningen att butiken Lakewoodliving skulle ha en liten utförsäljning med kalasbra priser.
Det började som en spontan och nyfiken tanke att åka dit, ingen av oss hade nämligen varit i närheten förut. Sen tåls att tillägga att vi inte tillhör den sortens människor som drar oss för outforskade marker. Vi vill snarare se oss omkring och samtidigt få chans att njuta lite på tu man hand, mor- och dottertid liksom!

Helt fantastiska fynd fick åka med oss hem. Bland annat från Broste och PB Home, vilka jag i stunden vilar ögonen mot!

På vägen hem körde vi förbi ett enormt majsfält med skylt "gårdsbutik". Och sammanträffande nog så råkar vi tycka om just denna typ av butiker. Närodlat och hemtrevligt!

Efter detta ytterst trevliga besök fortsatte vi färden hemåt och stannade på City Gross för att handla mat. Väl där inne hittar vi världens fyndhörna. Halva priset på massor av fin heminredning!
Vilken otur för mig att jag råkade stöta på två hyllplan som skulle passa perfekt över vår kontorshörna där hemma, två för 129:- dessutom. Bilder på dessa dyker upp i senare inlägg när de blivit upphängda.

En överbra dag som sagt!

C.

Likes

Comments

Det kan knappast ha undgått någon i södra delarna av Sverige att sommaren valt att återvända. Det är en märklig känsla. Mitten av September liksom, löven har dessutom börjat falla av träden, så kommer sommarvärmen och sköljer över oss.
Men jag gillar läget, man mår bra av solen.

Ikväll tog vi tillfället i akt, jag och lilla familjen. Mammas idé var att sätta oss vid havet för att äta pizza. Vilken succé!

Att få vila ögonen mot en utav sommarens sista solnedgångar, tillsammans med de man älskar. Att få andas havets doft och lyssna till fiskmåsens sång. Det är en terapi för sig.

Imorgon är en ny dag och efter en sån här uppladdning så känns det inte alls tungt!

C.

Han är den största delen av mig. Min medicin för alla tillfällen. Han som får mig att tappa andan av hans utstrålning.
För mig strålar han lycka och lugn. Min David.

Digg på hur pappa ständigt visar sina barnsliga och bästa sidor! Mamma är vacker som vanligt (om möjligt lite tjurig över pappas löjlighet på ena bilden, haha).

Likes

Comments

Tretusen nya begrepp senare och en hjärna full av viktig info.

Jag vet inte om det har ungått någon, men denna damen har sedan två veckor börjat läsa till grundskollärare i Halmstad.
Det har varit många blandade känslor och intryck. Spänning, nervositet, förväntan, lycka, pirr, ja allt möjligt egentligen.
Det har gått himla bra hittills och jag känner att jag någonstans börjar få kläm på det hela.

Idag står "eget arbete" på schemat, vilket innebär hemstudier. Läsa, läsa, läsa, arbeta texter, citera, logga, läsa. Det går framåt och det är jag glad för!

Håll tummarna för att det går bra för mig under denna resa. Jag ska verkligen göra mitt yttersta!

C.

Som vanligt när det är hemstudier på gång, så kryper detta fina sällskap upp bredvid mig.
Min pärla, så världsbäst som bara hon kan vara!

Lite bus hinner vi även med mellan raderna.

Likes

Comments

En afton för en lantlolla som mig.
Sensommarsolen som sänker sig nerför de skånska slätterna, ett ensamt rådjur hoppar bland gräsets strån, vinden som lockar med ljudet av tystnad, livet hinner ikapp och det känns fantastiskt, livet alltså.

Tänk vad en liten kvällspromenad på landet kan få sinnena njuta.

C.

På vägen mötte vi ett gäng glada getter, jag och mamma. De ville mer än gärna hälsa och mysa. Det är välkommet!

Likes

Comments

Mitt Småland. Vad du ger mig liv och lust. Alla känslor sköljer över mig och lyckan känns in i själen. Det handlar om dofter, vindar, stillhet, tystnad, vattnets eller trädens ljud, ensamhet, närhet, glädje, värme, kyla. Allt du ger mig vill jag ta på. Omfamnas av känslan och försvinna in i trolldomen en stund.
Men det är viktigt för mig att få dela denna känsla, dela den med de jag tycker om.

Idag delar jag med mig av årets kräftfiske här uppe. Trots höstigare ton på vädret så var känslan densamma. En dag jag gärna gör om igen.

C.

Mitt livs kärlek. Ord räcker inte till. Han är bara för bra, min man.

Dessa förtrollande dofter... Ni som vet, ni vet.

Likes

Comments

En oas mitt i staden Helsingborg. Hit går jag gärna och ofta, av den enkla anledning att det är så förbaskat mysigt och njutbart. Som att öppna dörrarna till en helt annan värld. Som att slungas tillbaka några år i tiden.
Här går jag och fantiserar om hur det såg ut under glansdagarna, hur det hade kryllat av, kanske glada, kanske stressade, kanske ilskna, eller kanske trevliga människor. Hur alla var upptagna med sitt och fokuserade på sina uppdrag för dagen.
Jag fantiserar om barn som leker, skrattar, kivas, visslar, sjunger, ramlar omkull men reser sig glatt och torkar av grusen från knäna. Jag ser en rasande man hytta med näven och skrika ovårdade ord mot ett gäng barn som nyss gjort hyss. De bara fnissar och springer. Jag ler med dem i tanken. De är ju trots allt bara barn.

Jag fantiserar även om de män och kvinnor som sliter på sina gårdar, med boskap, lantbruk och hemmet. Hur de tvingas jobba dag som natt för att få allt att gå runt. Men jag ser även kärleken och värmen som sprudlar familjen emellan. Någonstans påminns man om att familjen är viktigast. Det är den man lever och kämpar för. Jag vill tro att det alltid varit så. För mig är det så.

Innanför gränserna på Fredriksdal lyser tillvaron. Det spelar ingen roll vilken årstid vi talar om. Här är lika magiskt var gång! Ett måste att uppleva för den som aldrig varit där.
Kort sagt så är det en helt egen tid som byggts upp där. Man har låtit plocka ner gamla hus från olika platser i Sverige, för att sedan åter bygga upp dem på en och samma plats, sten för sten.
Här finns allt från en mindre stad, med bl.a. barberare, äldre affär, tryckeri, tandläkare, apotek, läkarmottagning, handskmakeri, till små idylliska gårdar samt en maffig herrgård med rosenträdgård och mycket mer.
Om man vill så kan man hälsa på alla de olika djuren som lever här inne. Gosiga grisar, pampiga hästar, betande kor och getter, mysiga stallkatter och många fler.
Ett tips för hela familjen!

Under semestern så fick vi besök av Davids lillasyster Linnéa och hennes Robin. Vi passade på att visa detta smultronställe och de blev, vad jag förstod, inte besvikna!
Nedan ser ni lite bilder från detta besök.

C.

Likes

Comments

Som en vis trubadur nynnar i sin låt "Sommarkort". Cornelis, han som redan vid barnsben fångat mitt intresse i sina texter. Men i denna låt specifikt. En stund på jorden. Djupt när man tänker efter, men samtidigt så ärligt och sant. För det är ju det vi har, en liten liten stund här på denna jord. En stund att finnas, att vara, att leva.
Tänk en så enkel tanke, som växer sig stor i ett grubblande huvud, men som i praktiken bara är en liten del i en pågående process. Tänk att finnas här och nu, att när man som liten hade hela livet framför sig, men idag bara en del kvar.
Tänk att lilla Carolina inte hade många bekymmer i sin barndom, då var hon den som längtade och längtade. Längtade till idag. Idag som var imorgon igår. Som fortfarande längtar, men som försöker tona ner och stanna upp. Om så för en sekund eller två. Ta vara på vad idag har att ge istället för att vänta på att tiden ska gå fort. Tiden går fort, alldeles för fort...

Vi spolar tillbaka tiden några år, tillbaka till lilla Carolina som hade sin längtan och sina drömmar. Tillbaka till en specifik tid i livet, där när hon började förstå det här med döden. Tillbaka till de kvällar där tankarna växte sig så stora att det brast för henne och tårarna forsade, rädslan knackade henne på axeln och hon började till och med att sakna de som fortfarande levde. Saknad av sin mamma, sin pappa, sin syster.
Hon hade kommit till insikt att livet inte var oändligt, att sanden i timglaset rinner ut till slut. Där skulle hon sedan stå, ensam i stora världen, med en enorm saknad och ett brustet hjärta över att livet haft sin gång på sina håll. Hon skulle aldrig få hålla om sina älskade igen.
Därför var det precis det hon gjorde de kvällar när tankarna var som värst. Hon kramade sin mamma, snörvlande och förtvivlad. Hon ville inte släppa taget!
Men hon insåg också här någonstans att det var så det var och det var så det alltid skulle komma att vara. Livet alltså. Det kommer finnas till men det kommer även att ta slut, för alla.

Idag vill hon inte heller släppa taget, men hon har accepterat det mer och mer. Det här med den lilla stunden på jorden.
Just därför är det extra viktigt att faktiskt berätta för sina nära vad de betyder för just en själv. En dag tar det slut och då är det för sent. Ånger är man inte speciellt pepp på att leva med. Jag tillhör den som hellre överöser med kärlek och bekräftelse, snarare än att inte säga någonting alls.

"En stund på jorden." Jag har låtit tatuera in denna mäktiga text på min arm. Den kommer alltid att finnas med mig och varje gång den fångar min blick så kommer jag tänka på lilla Carolina och hennes tankar. Stanna upp, känna efter, leva för idag och inte för imorgon.

Hoppas att fler tänker som jag och att ni ger en extra uppmuntran till de som betyder något för er!

C.

Likes

Comments

En helg fylld av godsaker och kvalitetstid med de vi älskar. Det är vad vi har fått avnjuta!

Det började i fredags med att Davids föräldrar landade hemma hos oss under eftermiddagen. Vi hann ta igen massor av tid med prat om allt som hänt sedan sist vi sågs. Välbehövligt. Beställde hem varsin pizza och gosade ner oss i soffan till en film på TV.

Vaknade upp till lördagen, som då bjöd på sol, men som sedan visade sig vara ännu en typisk svensk sommardag med regn och rusk. Men det vart bra ändå! Vi skulle nämligen fira svärfar som fyllt 60 under juni månad. Då fick han en present av oss, en matvandring på Kullabygden här nere i Skåne. Det var specifikt denna vi skulle ut och uppleva!
Vad var det då för en matvandring undrar ni? Jo det var en sträcka i bygden, på ungefär 4 km, varav 6 mat-stopp. Maten vi fick smaka på var mat från närområden kring bygden. Härodlat skulle jag säga! Vi var 20 personer denna dag, plus en guide. Enligt mitt tycke var det en helt fantastiskt trevlig dag, även fast vädret visade sina mindre bra sidor. Men kläder efter väder brukar man säga, så var det även denna gång. Är man bara väl förberedd så blir det oftast bra till slut. Vilket detta blev!
Tror alla var minst lika nöjda som jag!

Söndag idag och vi hade bokat Sillen & Makrillens omtalade och hyllade brunch. Mina föräldrar råkar dessutom fira 23 år som gifta just idag, så vi var inte sena att hänga på och fira med dom!
Vilken brunch! Är det enda jag kan få ur mig. Den var helt magisk! Precis allt smakade löjligt gott. Synd bara att mättnadskänslan visar sig alldeles för fort. Vi var nog alla eniga om att detta är värt att göra om och om igen!

Det var allt om denna helgen. Imorgon fortsätter semestern och fler äventyr väntar!

Nämnde jag att livet är bäst?

C.

Likes

Comments

Det råkar vara så att jag är lyckligt lottad på många plan. Ett av dem är att jag har haft turen att hamna i en spontan och underbar familj. Vi älskar helt enkelt att få ut så mycket av dagarna och använder dygnets timmar till fullo! Igår var inget undantag!
Denna gång var det mamma som stod för initiativtagandet då hon kom med den lysande idén att åka över till nöjesparken Bakken i Danmark, detta framåt kvällen.
Sagt och gjort så tog vi båten över vid 18-tiden.
När vi kom fram blev vi inte besvikna! Det var så lugnt och skönt, nästan inga köer alls till attraktionerna, ingen trängsel utan allt var bara perfekt! På Bakken behöver man heller inte betala inträde, vilket är ett stort plus!
Vi körde 5-kamp där pappa vann och mamma fick tröstpris. Det är ett säkert kort med 5-kamp, går liksom hem hos alla!
Denna gång köpte vi inget åkband dock, vi köpte istället kuponger. Det bästa med kupongerna var att de fungerade lika bra på spel som på karuseller. Så vi åkte nån karusell och sen spelade vi resten av kvällen.
Här hände något, fortfarande helt ofattbart, jag lyckades pricka bulls eye på pilbågsskytte! Efter fyra försök, där alla dessutom hamnat utanför tavlan, så bytte jag taktik på sista och den satte sig som en smäck i mitten! Otroligt nöjd och stolt kan ni tro att jag är! Haha!
Vi började avrunda framåt 22-23-tiden, vilket var precis lagom.
Hade en helt perfekt kväll med bästa sällskapet man kan tänka sig!

Spontana dagar när de är som bäst!!!

C.


Likes

Comments