Tjenixen!
Tänkte bara titta in och berätta om vilken fantastisk måndag jag hade igår. Första dagen på samma jobb som jag tidigare arbetat på, för fyra år sedan. Lika roligt som jag kom ihåg att det var! Ser fram emot sommaren och alla spännande utmaningar jag kommer ställas inför.


Men höjdpunkterna av dagen var ändå delvis att jag fick VG (högsta betyg) på sista kursen vi läste innan terminslut, vilket i detta fall var "Läraren som ledare", hade inte alls förväntat mig det! Den andra höjdpunkten var att jag läste på Instagram att jag vunnit en tävling och inte vilken tävling som helst, utan priset var en STOR Pallovas från Skrufs Glasbruk. Enorm lycka!!! Har suktat den vasen i över två års tid och nu vinner jag den. Overkligt!
Men dagen slutade inte där, utan igår blev även badrummet färdigkaklat och det blev över förväntan, och då var redan förväntningarna skyhöga.

Ja ni hör ju själva vilken höjdarmåndag det blev!  Hoppas ni har en fin tisdag!

C.

Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - click here!

Likes

Comments

Nu är vi hemma. Igår invigdes huset genom att vi sov vår första natt här, alla tre. Det var mycket för Stella att gå igenom igår kväll, men hon är så otroligt bra på att acklimatisera sig att man blir tårögd. Mammas stora tjej! Vi kommer alla trivas så fantastiskt bra här, känner det redan. Än är det en del fix kvar, lite stök här och var. Men vet ni, allt ordnar sig. En sak i taget så blir det bra!
Idag har jag påbörjat bygge av garderob i sovrummet till exempel, men det blev inte färdigt. Det kommer fler dagar. Dessutom fanns inte alla delar inne i butik, så jag måste invänta leverans innan den är hundra.

Nu ska vi krypa till kojs. Imorgon väntar första jobbedagen för mig denna sommaren. Ska bli mysigt att komma tillbaka till mitt gamla glada gäng i fisken/delikatessen. Sov gott!

C.

Likes

Comments

Godmorgon lördag!


Vi börjar närma oss slutmålet, nu är det bara resten kvar. Nu har vi till och med börjat få ett hem. För så kändes det igår när jag fixat fram en del av ett vardagsrum. Som ett hem och inte bara en byggarbetsplats. Jag tog mig även tid att njuta en minut för att inhämta hemkänslan. Det var välbehövligt.

Midsommar då. Det blev inte mycket av firande för vår del, men vi hänger inte läpp för det, istället fick gjort otroligt mycket i huset. Det blir midsommar nästa år igen! Vår dag var med andra ord fullspäckad ändå, likt alla andra dagar de senaste fyra månaderna. Ett tag undrade man när lugnet skulle införa sig. Våra kroppar är slitna och huvudet lika så. Vi behöver vila och ro, men den tiden kommer den med. Man får hitta luckorna, likt det jag nämnde ovan.
Igår sov jag på tok för länge (8.30), antar att kroppen behövde det. Steg upp och fick väckt David, som bara en stund senare åkte till huset för att fixa. Jag själv stannade kvar hemma för att packa in lådor i bilen. Vi har gjort så den senaste veckan, packat iväg lite här och lite där. På så vis blir det inte övermäktigt att flytta. Ogillar nämligen tanken på att ta allt i ett svep, i mitt huvud blir det bara kaosartat. När jag kom fram till huset var även plattsättaren på plats för att sätta kakel i badrummet på ovanplan. Äntligen! Det var något jag verkligen längtat efter. Dock blev han inte helt klar igår, men redan nu kan man ana ett otroligt resultat! David han fixade med de få lister vi hade kvar. Tyvärr blev inte han klar han heller. Men så är det ju när vädret styr. Regnar det så kan vi inte såga lister eftersom detta görs utomhus. Men idag ser det ut att vara goda chanser på väderfronten, så det ordnar nog upp sig.
Framåt kvällen hade jag som sagt fixat fram ett halvfärdigt vardagsrum samt byggt ihop matbord. Därefter satte vi oss ner och avnjöt en god midsommarmiddag med bland annat nypotatis, sill och kavring. Jordgubbarna orkade vi inte utan somnade knall fall när vi kom hem. En perfekt dag i sin enkelhet!
Hur var din midsommar?

Idag är en ny dag och jag är full av förväntan på vad den har att bjuda på!

C.

Såhär såg det ut på förmiddagen:

...några timmar senare:

Likes

Comments

Välkommen in i vårt lilla skrymsle! Går väl knappast att kalla 2 m²​ för walk-in-closet, men in kommer man och ut också för den delen! Jag ska villigt erkänna att denna vrå låg långt ner på min priolista att få ordning på. Jag tänker mer att "en garderob är väl inget man visar upp ändå, så varför lägga krutet där?". Men sen kom min kära sambo in i bilden och för honom var det viktigt att få fint i garderoben. Med handen på hjärtat, efter allt slit med tapetrivning, spackling, målning, heltäckningsmatta och inrednings-montering, så är jag SÅ glad att jag lyssnade på gubben min. För herrejävlar vad bra det blev! Värt varenda öre och sekund. Från snusk till lyx med enkla medel. För lyx är vad detta är, en enorm lyx att kunna ha ordentlig ordning på prylarna. 

Så till dig som (liksom jag själv) tvekar på att inreda garderoben. Tveka inte, kör bara! Det kommer kännas SÅ bra efteråt!

Ser ni någon skillnad?

C.

Före:

Efter:

Likes

Comments

Inte kan väl jag bli lärare utan att ha en svart tavla hemma? Med svart tavla menar jag förstås en gammal hederlig griffeltavla med tillhörande vita kritor. Det var den imupulsiva idén som planterades häromveckan, att införskaffa en svart tavla. Sagt och gjort så fick skafferidörren stå som grund. Blev väl ändå fräckt! Tänk vad lite färg kan åstadkomma på en blek och slät dörr. Nytt liv för en billig peng, det är bra det!

C.

Före:

Efter:

Likes

Comments

Då var denna veckan inledd. Först vill jag bara passa på att nämna hur underbar vår vistelse i Småland var. Vi hade det så otroligt mysigt och blev så bortskämda med både det ena och det andra. Jag är så glad över kärleken jag får från Davids familj och det bästa av allt är att jag fått bli en del av familjen jag med. Tänk lyckan att få ta del av kärleken från två familjer, det är inte alls dumt!

Men så blev det måndag igen... Denna veckan är fullspäckad och som jag tidigare nämnt så kan detta vara veckan vi flyttar in i huset. Det är även min sista lediga vecka på ett tag, börjar nämligen jobba nästa måndag. Kommer dock inte hinna njuta överdrivet mycket. Jag ser endast jobb mot vårt stora mål och jag ska göra vad jag kan för att ro det i hamn. David har även han semester denna veckan, vilket är guld värt. Idag har han bland annat hunnit med lister i hallen och jag fick åkt och köpt gardinstänger vilka jag senare satte upp. Imorgon är en ny dag och vi lär fylla upp den med!

Ännu är det fortfarande dammigt och allmänt stökigt på insidan och därför inget kul att fotografera. Får bjuda på lite pioner i blom och fruktträd från utsidan istället!

C.

Likes

Comments

Äntligen fredag va! Inväntar Davids hemkomst, sen blir det Småland över helgen. Har längtat otroligt mycket över att få träffa familjen där och att bara få komma bort från allt byggdamm ett tag.

Annars då? Jo, idag jag blev klar med ett av många projekt som hänger över mig. Förvaring i gästrummet för att vara precis. Tog allt som allt tre dagar med inköp, ihopbyggnad, målning och dörrmontering, och piff såklart! Blev oförskämt nöjd ska jag säga! Det bästa av allt är att vi nu är inne på sluttampen i renoveringsväg och förhoppningsvis (vågar inte ta ut någon vinst i förskott) så kan vi flytta in redan nästa vecka. Hade ju varit guld! Får se vart det landar helt enkelt.

Ha en mysig helg, det ska jag ha!

C.

Likes

Comments

2017-06-14
"Älskade. Idag är det din dag. Idag är dagen du blivit ett jordsnurr äldre. Tänk att jag får vara här och dela den med dig. Dagen alltså. Tänk att jag fått dela alla dagar med dig sedan 2,5 år tillbaka. Jag är dig evigt tacksam som får vara en del av din vardag. Jag är tacksam för alla fina minnen vi skapat, och för dig. Jag är tacksam för dig och den genuina person du är, och hur omtänksamt och varmt ditt hjärta är. Tänk att det är just detta hjärta jag får ta del av, hela tiden.
På samma vis som jag njuter av tiden vi haft så älskar jag tanken på tiden vi har framför oss. Hela livet ska vi utforska, du och jag. Vi har ju trots allt bara börjat. Idag är jag med dig för att fira in dina 29 år i världen och det finns ingen annan plats jag hellre varit på just nu än den med dig.

Grattis på födelsedagen, min David."

C.

Likes

Comments

God kväll! Då var denna dagen till ända och jag tänkte göra en kort summering av läget i huset.
Idag har jag bytt ut samtliga innerdörrshandtag från gamla slitna till skinande nya i mässing. Har även skissat lite på vår egenkomponerade kommod/vask, samt påbörjat ett nytt impulsivt projekt som jag med spänning inväntar resultat på.

Annars är nu allt golv lagt på hela nedre plan och listerna klara till mer än halvvägs. Det som återstår i det stora hela är kakling/montering i badrummet och lägga golv plus sätta lister i allrummet där uppe, sist målning i taket över trappan och måla om trappan samt byta ut trappmattorna. David har även lite lite eljobb kvar som ska fixas. Men annars börjar vi få smak på mållinjen för denna omgångens renovering.

Ett mindre och lite roligare projekt är garderober som ska inhandlas och sättas på plats i såväl walk-in-closet som sovrum och gästrum. Just förvaringen i gästrummet tänkte jag ta tag i imorgon redan. Har en klar bild i huvudet, det gäller bara att få ut den i praktiken. Ska vi nog kunna lösa!

C.

Likes

Comments

Idag har jag börjat dagen med att plantera om mitt fikonträd samt en av mina två monstera. Fikonträdet växer så det knakar! Undrar om det är möjligt att det kan bli ännu större, får vänta och se. Men vackert är det och slukar vatten gör det också.

Fick piffat upp ett mysigt "rum" ute på trädäcket. Blev ju ändå hyfsat iögonfallande. Skönt att ha något att vila blicken mot när det ser ut som ett bombnedslag inomhus.

Nu ska jag riva ut gamla golvet i köket och förhoppningsvis kunna lägga nytt i både hall och kök. Ha en fantastisk dag!

C.

Likes

Comments