Imorgon är det den stora dagen för den älskade semlan. Jag föredrar den klassiska varianten och det ska självklart vara mandelmassa i om det ska räknas som en semla, allt annat är inte en semla. Här är några tips som du kan testa om du vill ha en nyttigare variant.


Här ser ni dom i ordningen enligt ovan. Jag funderar på wrapen, för den var riktigt god.

Vilken är eran favorit?

Likes

Comments

Ben & rumpa i fokus idag. Du behöver en bänk av något slag, hantlar en matta, något mjukt att ligga på, en sandbag eller hantlar går också bra och ett hopprep. Nu kör vi!

Likes

Comments

Lite speciell dag idag för min del med lite oro inför ett läkarbesök. Byter min lediga dag den här veckan, för jag känner att jag behöver vara ledig inför eftermiddagen. Berättar mer om det senare.

En smoothiebowl för att starta dagen, den är så god och supernyttig, massa vitaminer, antioxidanter och annat nyttigt. Blir ett träningspass under förmiddagen, ganska snart. Regnet verkligen vräker ner här och ska göra det hela dagen. Får se om det finns ett litet uppehåll någonstans, ser inte hoppfullt ut just nu. Önskar er en fin dag. 😘

Likes

Comments

Contains affiliate links

Ingen har väl missat att bokrean pågår för fullt, passa på att fynda. Har klickat hem några böcker, en salig blandning men som ändå hänger ihop.

Dessa beställde jag när rean startade, hönsboken var inte på rea, men den behövs. Den andra var däremot på rea,

Dessa var på rea allihop och jag klickade hem dom nu imorse. Så nu har jag lite att läsa framöver. Paleoköket är intressant. Pallkragar skaffade jag förra året, men det kom i mördarsniglar så allt blev förstört. Måste lösa det i år, kanske med myskankor. Odlar ni mycket själva?

Likes

Comments

Efter maten tog vi en 5 km runda med hundarna. Så härligt väder idag, synd att det kommer snö igen. Man får ju vårkänslor ute en så här dag. Radade upp mina godingar på en sten för att fota lite, gick väl sådär...

Alla tittar iallafall åt samma håll.

Rozzo skymmer Mezzi med svansen, han vill va i centrum.

Coola killar sitter och spanar. Den här rundan är en favorit som vi går när vi tar en mindre runda. Igår gick vi längre så idag tog vi det lite lugnt. Dagen är lång och vi har hunnit med massor, det är fördelen med att gå upp tidigt. Nu ska vi planera kvällen. Ha en fin eftermiddag...

Likes

Comments

Fantastiskt god kyckling i ugnen, med anor från Makedonien. Hittade receptet på Fitnessmaten. Ni måste testa den. Jag har inte den sortens ajvar dom har i, utan tog en vanlig men stark. Blev alla fall så himla gott. Klicka på länken så kommer ni till receptet.

Serverade med lite råris och gurka. En ny favorit här hemma.

Likes

Comments

Kör igång med detta. Har gjort den här nu på morgonen, med min träningsvärk dessutom. Men det gick bra det gäller dock att göra en riktigt bra uppvärmning inför ett sånt här pass. Kolla in det på länken nedan...it will kick your ass.

Grymt tufft, men roligt och jag gillar utmanande träningspass. Efter en välbehövd dusch och ett mellamnål med keso, en halv banan och lite hampafrön ska vi bege oss ut på en långpromenad med hundarna i den underbara solen. Det här är tjusningen med att gå upp tidigt, dagen blir så lång. Ha en fortsatt fin dag.

Likes

Comments

Godmorgon på er, hoppas ni har sovit gott. Vi vaknar idag till en väldigt kylig morgon -7, brr. Tänkte gett mig ut direkt, men väntar lite tills temperaturen går upp lite, och så vill jag passa på att njuta av solen också som är på väg upp. Man får passa på de dagarna den skiner. Vaknade redan vid 06 av min hund. Bra väckarklockor att ha, så det var bara att gå upp, men jag somnade redan strax efter tio igår. Måste visa er en ljuvligt god och hyfsat nyttig dessert jag gjorde igår. Inspirationen kom från Åse på 56 kilo. Men jag gjorde min egen variant.

Kanelstekta äpplen i glas med nötgranola. 4 pers.

Jag måttade inte men det kan man göra om man vill så lite ca mått.

  • 1 stort äpple, jag använde Icas galaäpple.
  • 1dl mandlar
  • 1 dl hasselnötter
  • 1/2 dl pistagenötter
  • 1/2-1 dl riven kokos
  • 1 tsk kanel
  • 1/2 tsk kardemumma (här får man ta efter eget tycke, jag gillar rejäl smak)
  • sötströ
  • kokosolja att steka i.
  • 100 g färskost, jag använde mascarpone
  • 1/2 dl florsocker (jag hade vanlig, men det finns nog en nyttig variant)
  • vaniljpulver/extrakt
  • vispgrädde ca 2-3 dl.

Börja med granolan. Hacka alla nötterna till lagom bitar, crunchy. Hetta upp en stepanna och häll i dom i den tillsammans med kokosolja, krydda med kanel och kardemumma och sötströ efter smak. Ställ åt sidan så det får svalna lite.

I en skål rör du ihop, färskosten med florsocker och vaniljpulver/extrakt. Man kan även röra i vispad grädde redan här, men jag ville dela upp det.

Skiva äpplet och stek i kokosolja med sötströ och kanel tills de är mjuka. Sen tar du fram glas och börjar lägga lager. Äpple längst ner, sen granola, sen färskost och lite grädde och så ett lager till likadant. Toppa med lite granpla. Servera. Det är en jättegod och inte så söt dessert. Lycka till!

Nu blir det snart en promenad här med hundarna och sen ett träningspass, hur det nu ska gå med min träningsvärk. Ha en skön förmiddag, ut i solen och njut. 😘 ☀

Likes

Comments

Vi tog en långgrunda under kvällen, kom precis hem. Runt 8 km ungefär. Härligt avslut på dagen och bra för min träningsvärk med.

Ha en fin kväll. Det ska vi med god mat och dryck. 😘

Likes

Comments

Idag unnade vi oss lite thai, springrolls i stan är så bra. Gott med thaimat ibland.

Likes

Comments