Header

Fotografi, Lifestyle, Utflykt

För att inviga den sista officiella sommarmånaden åkte jag, Pico och mamma ut till Pörtö till min moster och hennes man.

Egentligen skulle denna lediga dag gå ut på att packa och finslipa andra grejer inför flytten men när Janne igår besökte mig på jobbet och frågade ifall jag och mamma vill komma ut till Pörtö med honom och min moster sa jag genast jajaja! Underbart ☀ Så vi åkte ut tidigt på morgonen med färjan och så skjutsade Janne oss tillbaka med båt nu på kvällen.

Vi gjorde ingenting speciellt, men bara de att få spendera tid med sin familj, äta gott, simma i havet, njuta av värmen och följa med hundarnas lek gjorde dagen perfekt. Så kanske snäppet brunare och flera gånger gladare avslutar jag denna tisdag ❤

Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - click here!

Likes

Comments

Lifestyle

Halloj! Idag är det lördagsförmiddag vilket för många säkert innebär veckoslut men inte för mig! Jobbar kvällsskift idag så kommer hem först efter midnatt, som tur är man ledig imorgon. Hoppas ni alla har ett trevligt veckoslut <3

Igår slutade jag och Jonny båda två relativt tidigt och hade därför kommit överens att vi skulle ha pizzadejt hos mamma. Sagt och gjort åkte vi efter jobbet dit tillsammans med Pico och lagade pizza, från början till slut. När jag var yngre lagade vi alltid pizza på färdigt botten men nu för tiden vill jag nog själv alltid laga bottnet, blir ju mycket godare då.

Kollade här om dagen att jag inte har många lediga dagar kvar före vi flyttar så måste ta alla dagarna till godo och göra något nödvändigt inför flytten. Man tänker inte på det i förväg men nu när man börjat fixa alla grejer så blir det faktiskt en hel del; flyttanmälan, ansökan om studiestöd & bostadsbidrag, köpa det nödvändiga, packa allting och massa andra grejer som kanske inte direkt har med flytten och göra men som man gärna sköter innan man åker iväg, som att klippa håret, trimma pico, besöka veterinären osv.

Nåjå det här blev nu ett "babbel" inlägg om lite tankar som åker runt i huvudet. Emellan sånt :-)

Likes

Comments

Lifestyle

Hej, hoppas just du haft en bra start på veckan ❤

Jag har jobbat hela början av veckan och har jobb ännu idag, på fredag & lördag. Veckan har gått lite i en bergodal bana och känslorna har kastat ganska så mycket. Det finns så mycket jag ser framemot men som samtidigt stressar mig helt sjukt mycket.

Jag blev ju student förra året och har alltså haft ett mellanår nu. Förra året hade jag absolut ingen aning om vad jag ville bli eller studera så jag sökte inte ens in någonstans. I år kände jag mig lite säkrare och sökte slutligen in till socialvetenskaper som första alternativ och ergoterapi som andra alternativ. I maj var jag sedan på inträdesprov som bestod av en skriftlig del och en intervju och efteråt kändes det verkligen som att de hade gått bra (vilket jag nu med facit i hand vet att det gick, jag hade nämligen fulla poäng i inträdesprovet!!). Sen var det bara att vänta och hålla tummarna och i slutet av juni kom resultatet och jag fick bekräftat att jag kommit in. Så med andra ord kommer jag att börja studera i Vasa på hösten!

Att jag kommit in till en skola i Vasa betyder ju såklart också att jag kommer flytta. Jag har ju tur då även Jonny kommer börja studera i Vasa nu i höst så vi kommer ju då att flytta tillsammans. Jonny hade tittat på lägenheter redan före jag fått vetat att jag kommit in och ganska snabbt hittade vi en privat bostad i mitten av Vasa med relativt billig hyra. Så inkommande söndag är vi på väg och skriva under hyreskontraktet, andra veckoslutet i augusti flyttar vi upp alla saker och i slutet av augusti flyttar vi upp tillsammans med Pico.

Kommer sakna alla vänner som bor långt ifrån <3

Jag är ju nog självklart ivrig och glad över flytten och att få börja studera. Men samtidigt har jag redan nu en saknad till allt och alla här nere i söder. Jag och mamma har längelänge varit super nära och att flytta så långt ifrån mamma och pappa känns jobbigt. Att dessutom flytta från värsta landet till en storstad är ju såklart också en märkvärd förändring. Men jag är helt säker på att jag efter någon månad kan släppa värsta saknaden och njuta för fullt <3!

Så nu är ni lite mera uppdaterade om vad som pågår i mitt liv och hurdana förändringar som kommer att ske! 😊

Min lilla familj <3 Som snart tar sitt pick och pack och flyttar till Vasa!

Likes

Comments

Lifestyle, Må bra

Att må bra är så otroligt viktigt. Att inte vakna upp med ångest, stress, orostankar, magvärk eller vilken som helst negativ känsla varje dag. Såklart, de flesta upplever någon av ovannämnda känslor nu och då, men det är verkligen inte meningen att man skall uppleva dem dagligen eller ens flera gånger i veckan.

För att vara lycklig och må bra tror jag att det är viktigt att hitta balans. Balansen varierar från person till person och man måste nog känna efter vad balans är för just dig. På den senaste tiden har jag försökt ta reda på vad balans är för just mig. Jag har gjort och gör hela tiden beslut som jag kanske tidigare undvikit att göra på grund av orsak x. Nu blev de lite flummigt men till exempel är jag inte en människa som tycker sådär hemskt mycket om alkohol och ärligt talat tappar jag lätt kontrollen då jag dricker. Därför har jag, i alla fall för stunden, bestämt mig att äntligen våga säga nej till alkohol. Man måste inte om man inte vill och alkohol vill jag inte konsumera. Man får säga nej, och ingen har rätten att döma dig.

Jag drömde länge om att vara den "som står ut i mängden", eller rättare sagt den som gör precis som den själv vill utan att bry sig om andras dömande blickar. Men jag släppte den tanken för ett tag sen då jag ansåg att jag nog inte var "tillräckligt bra" för att kunna vara just den personen. Men nu, när jag inte strävat efter perfektionism och att vara en viss person märker jag att jag allt mer blir den personen jag vill vara. Man märker inte hur mycket man ändras som person från dag till dag men när man ett år senare blickar tillbaka och jämför den förflutna jag med den nuvarande jag märker man enorm skillnad. Det kändes länge för mig att jag står helt på stället med processen att minska ångesten och stressen men nu när jag tittar tillbaka kan jag stolt konstatera att nej, ångesten är verkligen inte mera en lika stor bit av min vardag som den var då. Och fan vad jag är glad och stolt över det och just du skall också vara stolt över det DU åstadkommit.

Likes

Comments

Hej,

nu är vi tillbaka hemma efter ett par dagars äventyr i Pertunmaa. Det var verkligen underbart att få spendera ens en liten tid på stuga i år och att dessutom en stor del av släkten var där var ju ett stort stort plus. Vädret var lite som det var, ibland riktigt soligt och varmt och ibland ösregn eller till och med hagel.

Vi hann bada bastu och såklart simma, och till min stora förvåning var vattnet inte ens kallt! Så har vi varit på hundpromenad, spelat yatzy, tittat på all sång på skansen, ätit grillmat & plättar med glass, suttit på bryggan och känt morgonsolen värma lite grann, spana in diverse fåglar och vaknat till tranornas rop. En stugsemester snabbspolat med andra ord. 💚

Likes

Comments

Lifestyle

Hej fina ni!

Jag hade egentligen tänkt blogga igår före jag åkte iväg på jobb men fastnade ute i solen med typ världens bästa bok, en av Rolf & Cilla Börjlinds kriminalromaner. Skall definitivt göra ett skilt inlägg om dem, de är så otroligt bra!

Anyway så har jag på den senaste tiden sysslat med en hel massa. Det har också skett och håller på att ske en hel del livsförändringar men jag lovar, jag skall uppdatera er om det riktigt snart! Förra veckan var jag ju som ni redan vet till Stockholm på en mini semester. Förra veckan var vi också och simma & bada bastu till Jonny och kan nog säga att just då kändes livet snäppet bättre än vanligtvis ❤ Små lyckostunder i vardagen är så otroligt viktiga och betydelsefulla! Vi fick dessutom testa på SUP bräde vilket både var svårare och roligare än jag tänkt mig.

Idag är jag ledig och likaså tisdag & onsdag. Därför sätter vi oss i bilen med mamma och Jonny och styr kosan till Pertunmaa där min moster, hennes man och en del av kusinerna är på stuga. Längtar redan till stugmiljön 💚

Likes

Comments

Fotografi, Lifestyle, Style, Travelling

God morgon,

Inte långt från vårt hotell fanns det ett vattendrag och ett grönområde och tillsammans blev det en underbar bakgrund till foton (as you see!). Vi bestämde oss att cykla där via före vi cyklade in till centrum och tur att vi gjorde det, jag är nämligen mer än nöjd med bilderna! 😊

Storstäder är så mycket vackrare på sommaren och Stockholm är inget undantag. Jag skulle hur lätt som helst kunna bo i en storstad någon gång i mitt liv 😉

Skjorta - Mango // Jeans - Vero Moda // Skor - Vans // Armband - Present från Madeira

Likes

Comments

Fotografi, Lifestyle, Travelling

Hej fina ni!

En långlång stund sen sist, har hänt helt massor sedan dess men just nu uppdaterar jag inte er desto mera om det, we will get there later ;-) Dagens inlägg kommer i varje fall att handla om vår veckoslut semester till Stockholm!

Relativt spontant bestämde vi oss med Jonny att åka över till grannlandet för att ta lite "semester" och för att spendera ordentlig tumis tid tillsammans. Vårt flyg avgick på lördag morgon och framme vid hotellet var vid någon gång runt 12. Vi hade lyckats hitta ett fyra stjärnigt hotell för ett bra och billigt pris och kan verkligen säga att det var värt det! Hotellet var beläget lite utanför Stockholms centrum men trafikförbindelserna till stället var bra och dessutom fick man låna cykel (gratis!) från hotellet.

På lördagen hade vi själva cykel i bruk hela dagen och ojoj vad kul det var! Personligen är jag kanske inte den säkraste cyklisten men med hjälm och en en fart som inte var allt för hård gick det super bra och dessutom storm njöt vi! 😊 Vi cyklade till gamla stan och gick omkring där en god stund och dessutom råkade de svenska soldaterna ha en uppvisning vid kungliga slottet vilket var en trevlig överraskning! Så besökte vi också kungliga trädgården och såklart blev det en hel del shopping också. 😉

Nu är vi tillbaka hemma, trötta men otroligt nöjda över vår resa. Ha en bra vecka! 💙

Likes

Comments

Lifestyle, Style

Hej fina!

I början av maj hade jag födelsedag och av mamma fick jag bland annat ett presentkort till Vero Moda. Förra veckan bestämde jag mig för att använda det då jag länge tittat på den underbara bomber "rocken" som syns på bilderna. Först kändes den inte alls som jag men nu är jag totalt förälskad i den, materiell lycka här hej ;) Nämen den är bara så somrig och passlig att dra på när det blir kyligare på kvällen!

Vad tycker ni? Nice eller bajs? 🌸

Klänning_Vero moda // Bomber jacket_Vero Moda/Only // Skor_Vans // Klocka_GHW // Ringar_I love me-mässan och födis present

Likes

Comments