Hej!

Igår hade både jag och Jonny ledig dag så vi planera in lite special program. Genast då vi vaknade började vi nämligen laga oss i ordning för att åka på dagsutflykt till Noux nationalpark i Esbo! Vi hade redan dagen före tittat en passlig rutt och planerat lite hurdan picnik vi skulle ha med oss. Sist och slutligen gick vi en 4kms rutt som gick upp och ner för berg, förbi någon sjö, forsar och som verkligen hade en fin utsikt. Bergen var dock super isiga och hala så det tog en halv evighet att komma framåt :-D Men roligt var det!

Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - click here!

Likes

Comments

God morgon! Klockan visar endast 06:30 men eftersom Jonny åker på jobb 6 brukar ja stiga upp då. Själv börjar jag ju jobbet först 9:40 så har all tid i världen att laga mig färdig, vadå skönt?

På veckoslutet var det massor av födelsedagsfirande och överraskningar som gällde. Det började på fredagen då jag ritade grattis kort till Jonna, Jonnys mamma & Pona. Fixade även de sista presenterna och pakterade in dem. På lördagen firade vi Jonna med att fara ut och äta till Rosso och sedan fortsatte kvällen med hemmafest. Själv åkte jag relativt tidigt hem för nästa dag var det tidig väckning.

Söndagen började med att jag och Jonny bakade kardemummarutor och genast efter det åkte vi iväg till Jonnys. Där lagade vi sedan tre rätters middag tillsammans med Jonnys syskon samt deras avecer och när Jonnys mamma 4h senare kom hem så överraskade vi henne. Kvällen blev jätte lyckad och efter att vi kommit hem gjorde vi inte så mycket för tröttheten tog över.

Idag fyller min bror, Pona, år men antagligen firar vi honom först på veckoslutet. Det känns som att hela mars har varit full av födelsedagar, men vad är bättre än det?

Hoppas ni får en fin start på veckan <3!

Likes

Comments

God förmiddag!

Fredagen har börjat lite trögt då vädret är helt uselt. Vart försvann solen och värmen? Nå, oftast brukar jag tycka att "det inte finns dåliga väder utan bara dåliga kläder". Dessutom är det helt skönt med lite regn då man kan spendera dagen inne med en kopp te och en bra bok.

Härom dagen publicerade jag bilden ovan (den jag hoppar på) på instagram och före jag publicerade den satt jag länge och grubbla om jag faktiskt kan publicera den. Min mage syns ju och den ser ju dessutom enorm ut. Men då titta Jonny på mig och sa "nu måste du släppa det där tankesättet", och det han mena var att jag verkligen måste sluta trycka ner mig själv. Jag blev på något sätt så glad och började grubbla över hur mycket positivare och bättre jag mår nuförtiden.

För ett år sedan var jag över 10kg mindre än jag är nu. Om jag då skulle ha kunna se mig skriva det skulle jag ha blivit full av ångest. Uschusch flera kilo större = tusen gånger fulare och sämre människa. Men så är det inte, och det börjar jag småningom förstå. Visst har jag ännu ångest, speciellt över utseende och vissa sociala situationer. Men jag är flera gånger lyckligare, nöjdare och positivare nuförtiden. En gång i tiden var jag en livsnjutare, och så småningom är den livsnjutaren på väg tillbaka. Jag vill njuta av livet; leva för fullt, testa nya grejer, gå utanför min bekvämlighetszon osv. och därför jobbar jag varendaste en dag med att våga mera, lita mera på mig själv. Visst går jag alltid nu och då två steg bakåt, men nästa gång kanske jag klarar av att gå tre steg framåt igen. Med små, självsäkra steg tror jag starkt på att jag en dag kan släppa tankarna kring vikt, utseende, storlekar och "fläsk". Det gäller bara att kämpa och tro på sig själv <3

Så avslutar jag detta inlägg med att önska er alla ett trevligt veckoslut!

Likes

Comments

Glad förmiddag fina ni! <3
Hoppas ni alla har haft ett super veckoslut och en bra start på söndagen. Själv har jag spenderat veckoslutet i min mosters lägenhet tillsammans med Jonny & Pico. Min moster bor alltså på Gotland men har ett hem här i Finland som vi ibland får ha för oss själva. Lyxigt värre!

Det har varit underbart väder hela veckoslutet och jag har fått såna vår- och sommarvibbar! Kunde liksom inte låta bli att gå igenom telefonens kamerarulle och plocka ut några bilder från sommaren. Förra sommaren var nog en bra sommar, hoppas på att denna sommar blir minst lika bra <3

Likes

Comments

Hej fina! ❤
En ny vecka har igen dragit igång och fiilisen är på topp. Nog var det lite trögt att åka på jobb på måndag morgon efter sportlovet men samtidigt var det skönt med regelbundna tider igen.

Jag har inte orkat göra så hemskt mycket, har främst tagit det lilla lugna på kvällarna. Imorgon fyller i varje fall pappa år så idag måste det bakas en baka! :) Veckosluts planer har jag också så månne jag inte snart igen gör annat än läser böcker på kvällarna. :-D

Hoppas ni får en bra onsdag!

Likes

Comments

Dagens humör: Jag vaknade halv tre på natten när Jonny åkte iväg för att ploga och hade sedan svårt att somna om så är smått trött och lite trög denna morgon. Skall ändå ändra på det och gå på hundlänk, det brukar pigga upp ganska mycket :)

Dagens måste: Jag måste tvätta några bykmaskiner men annars inget måste. Men borde väll nog få något gjort på remonten i rummet.

Dagens planer: Remonta lite på rummet, ta hand om djuren, laga en god middag, fara och handla och eventuellt träffa Iida. :-)

Dagens längtan: Att flytta hemifrån och ha en egen lägenhet.. Alltså är så trött på att 1) ännu bo hemma och 2) bo så långt bort från alla

Dagens tråkigaste: Hmm.. antar att jag har en rolig dag påkommande för i alla fall kommer jag inte ännu på något tråkigt med denna dag.

Dagens kläder: För stunden en collage skjorta från Ginatricot och mjukisbyxor från Vero Moda. Men sen när jag drar mig ut bland folk byter jag nog kläder först :-D

Dagens bästa: Jag bara måste svara dagsljuset! Alltså åh vad jag blir glad nu när det är ljust så mycket längre!

Likes

Comments

Hej! Två dagar har nu mer eller mindre helt och hållet gått åt till att remonta rummet. Igår jobbade jag och Jonny hela förmiddagen och eftermiddagen och idag har jag och pappa jobbat från 11 till 8! Jag är helt slut nu och väntar på att bastun skall bli varm så jag slipper och bada och sen och sova. Fastän det blir lite trögt att jobba så mycket så känns det bra att se resultat.

Vi har bland annat:

- Måla fönstrens lister och fönsterkarmarna två gånger

- Målat taklisterna

- Tagit bort tapeten

- Slipat väggen två gånger och målat grundfärg på en gång

- Satt upp nya tapeter

- Måla turkosa väggen en gång för att förbättra färgen

.. och vi har ännu kvar:

- Måla taklisterna en gång och golvlisterna två gånger

- Ta bort det gamla golvet och sätta de nya på plats

- Sätta alla eluttags plastgrejer och lister på plats

Likes

Comments

Hej fina ni <3!

Som ni ser på bilderna ovanför är det full rulle i mitt rum för stunden! Pappa renovera redan på hösten några rum här i huset och jag & Jonny blev lite inspirerade så vi bestämde oss (med pappas hjälp ofc) att även remonta mitt rum!

Vi kommer att byta tapeterna, måla min turkosa vägg på nytt, förnya golvet till laminat samt måla listerna & dörren. Vi kommer antagligen också att förnya mattan och lampan.

Jag har inte tagit "officiella" before and after bilder men efter att vi är färdiga kommer jag såklart visa er hur det blev och se ut. Vi håller tummarna att det blir bra! :)

Gunatt allesammans <3

Likes

Comments

God förmiddag!

En tid sen sist visst? Efter att mitt jobb började igen blev det att på nytt hitta en balans mellan dygnens alldeles för få timmar. Eftersom jag oftast varit ganska slut i huvudet efter jobbet har jag inte ens försökt öppna bloggen. Nu har jag i varje fall sportlov och har äntligen tid att sätta mig ner vid datorn.

Under den senaste tiden har jag bland annat besökt Heureka, umgåtts med vänner, bowlat, bruncha med Nattie på café talo som har en helt vegansk brunch hela februari, vadå nice! Dessutom har jag njutit för fullt av det underbara soliga vädret, besökt läkaren och jouren alldeles för många gånger och simma. Så har jag förstås umgåtts med Jonny och myst med Pico.

Ångesten är för stunden riktigt i taket och det känns jobbigt att bara stiga upp på morgnarna ibland. Men ändå är jag så lycklig för stunden och livet känns ändå så positivt. Jag hoppas att jag skulle få lite balans på livet, och framför allt ångesten. Så mycket att jobba med men det blir nog bra <3

Hoppas ni får ett lyckat veckoslut <3

Likes

Comments

Idag hade vi väckning redan klockan åtta och strax efter halv tie satt vi i bilen på väg till Helsingfors. Vi var nämligen på väg till Sörnäs Kattilahalli där den första vegemässan i Finland hölls! Vi var där nästan genast då det öppnade men vi hamnade ändå köa i nästan 1,5h i duggregn före vi slapp in! När jag stod där ute i regnet och frös tänkte jag nog redan ge upp hoppet.. Men som tur gjorde jag inte det för det var verkligen värt att besöka.

På mässan fick man pröva på olika sorters smakupplevelser. Vi smakade på bland annat falafel, tofu, oumph, vegansk ost, vegansk glass, färdigmat, olika sorters vege biffar men även hälsosamma & fräscha saker som smoothie och nypressad juice.

Jag tyckte nog verkligen mässan var värd sin 5€. Det var en upplevelse i sig att kunna gå omkring och veta att människorna runt om kring en hade samma livsstil, eller i alla fall är intresserad av den. Dessutom fick jag hem två nya tygpåsar, lite kokosdrycker, pulled oats samt färdigmat och godis till Jonny.

Likes

Comments