God morgon ❤!

Mitt jobb börjar först klockan 3 idag så bestämde mig för att ta en sovmorgon, ligger därför och bloggar från sängen. På tal om jobb är jag riktigt nervös över att börja jobba på ett nytt stället! Som tur är jag en människa som älskar att vara nervös :-D Så länge jag inte börjar stressa är nervositet bara ett bevis på att man gör något som utmanar en.

Annars gick Vasa besöket bra och staden var ju otroligt fin! Inträdesprovet var jag också super nevös över men jag håller tummarna att det gick bra.

Idag är det ju dessutom redan fredag, hur snabbt går veckorna riktigt!? Själv jobbar jag veckoslut och skall försöka njuta för fullt av mitt nya jobb! Hoppas ni också får ett trevligt veckoslut! 💕

Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - click here!

Likes

Comments

Hej fina ni!

För stunden sitter jag tillsammans med Jonny i tåget på väg till Vasa! Imorgon har jag nämligen mitt allra första inträdesprov som jag kommer att skriva i Vasa så vi bestämde oss för att åka upp redan idag.

Annars kommer denna vecka vara fullspäckad med program; idag och imorgon är vi i Vasa, torsdag vanlig jobbtur, fredag & lördag kommer jag jobba kvällsskift på mitt kommande sommarjobb och på söndag firar vi mamma! Det kommer bli mycket jobb men hoppeligen kommer det inte att kännas så tungt!

Hoppas ni alla har en bra start på veckan ❤

Likes

Comments

1 & 2 & 3 Kunnon vår fiilis i april <3

4. Brunch med Iida // 5. Super god och lätt mat att laga!

6 & 7. Kaffepaus efter jobbet

8. & 9. Läsa på inträdesprov!

10. & 11. Fira vappen :)

12. & 13. Varma smörgåsar och mockarutor <3

14. Vapp pyssel på jobbet // 15. Selfie före jobbdagen

Likes

Comments

Hej fina ni, long time no see!

Det kanske är läget för en liten uppdatering eller vad tycker ni? Jag har haft helt otroligt fullt upp men det ena och det andra. Den främsta orsaken är ju nog inträdesproven som jag läst på (och stressat med) en hel del. På grund av inträdesproven har jag även varit ganska så asocial, så inget intressant har egentligen hänt :-D

Vädret har ju varit helt underbart och jag är så tacksam att få ha ett jobb där ja spenderar 2-4h av min dag ute! På vintern kändes det emellanåt lite trögt men nu njuter jag för fullt. Annars tar ju mitt jobb slut i början av juni då skolorna får sommarlov men kommer genast att börja med ett nytt jobb. Maj månads veckoslut kommer därför att fyllas med övningsturer på mitt nya jobb så jag sedan i juni kan det mesta.

I april impuls köpte vi med pappa en grillstuga och på vappen hade vi "inflyttningsfest" där med grannarna. Pappa hade även lagat mjöd och jag och Jonny helt själva för första gången lagat munkar! Fastän jag säger det själv blev de super goda! På vappen var vi även på kalas och såklart köpte vi en vapp ballong :-)

Det här veckoslutet är igen fullt med program då vi idag firar mig och på söndag Jimmy. På lördag är jag på väg ut och äta med familjen och på picknick med Jonny. Där emellan allt roligt måste jag nog också hinna läsa lite på inträdesproven.

Avslutningsvis vill jag önska er alla ett fint veckoslut <3

Likes

Comments

Hej!

Igår hade både jag och Jonny ledig dag så vi planera in lite special program. Genast då vi vaknade började vi nämligen laga oss i ordning för att åka på dagsutflykt till Noux nationalpark i Esbo! Vi hade redan dagen före tittat en passlig rutt och planerat lite hurdan picnik vi skulle ha med oss. Sist och slutligen gick vi en 4kms rutt som gick upp och ner för berg, förbi någon sjö, forsar och som verkligen hade en fin utsikt. Bergen var dock super isiga och hala så det tog en halv evighet att komma framåt :-D Men roligt var det!

Likes

Comments

God morgon! Klockan visar endast 06:30 men eftersom Jonny åker på jobb 6 brukar ja stiga upp då. Själv börjar jag ju jobbet först 9:40 så har all tid i världen att laga mig färdig, vadå skönt?

På veckoslutet var det massor av födelsedagsfirande och överraskningar som gällde. Det började på fredagen då jag ritade grattis kort till Jonna, Jonnys mamma & Pona. Fixade även de sista presenterna och pakterade in dem. På lördagen firade vi Jonna med att fara ut och äta till Rosso och sedan fortsatte kvällen med hemmafest. Själv åkte jag relativt tidigt hem för nästa dag var det tidig väckning.

Söndagen började med att jag och Jonny bakade kardemummarutor och genast efter det åkte vi iväg till Jonnys. Där lagade vi sedan tre rätters middag tillsammans med Jonnys syskon samt deras avecer och när Jonnys mamma 4h senare kom hem så överraskade vi henne. Kvällen blev jätte lyckad och efter att vi kommit hem gjorde vi inte så mycket för tröttheten tog över.

Idag fyller min bror, Pona, år men antagligen firar vi honom först på veckoslutet. Det känns som att hela mars har varit full av födelsedagar, men vad är bättre än det?

Hoppas ni får en fin start på veckan <3!

Likes

Comments

God förmiddag!

Fredagen har börjat lite trögt då vädret är helt uselt. Vart försvann solen och värmen? Nå, oftast brukar jag tycka att "det inte finns dåliga väder utan bara dåliga kläder". Dessutom är det helt skönt med lite regn då man kan spendera dagen inne med en kopp te och en bra bok.

Härom dagen publicerade jag bilden ovan (den jag hoppar på) på instagram och före jag publicerade den satt jag länge och grubbla om jag faktiskt kan publicera den. Min mage syns ju och den ser ju dessutom enorm ut. Men då titta Jonny på mig och sa "nu måste du släppa det där tankesättet", och det han mena var att jag verkligen måste sluta trycka ner mig själv. Jag blev på något sätt så glad och började grubbla över hur mycket positivare och bättre jag mår nuförtiden.

För ett år sedan var jag över 10kg mindre än jag är nu. Om jag då skulle ha kunna se mig skriva det skulle jag ha blivit full av ångest. Uschusch flera kilo större = tusen gånger fulare och sämre människa. Men så är det inte, och det börjar jag småningom förstå. Visst har jag ännu ångest, speciellt över utseende och vissa sociala situationer. Men jag är flera gånger lyckligare, nöjdare och positivare nuförtiden. En gång i tiden var jag en livsnjutare, och så småningom är den livsnjutaren på väg tillbaka. Jag vill njuta av livet; leva för fullt, testa nya grejer, gå utanför min bekvämlighetszon osv. och därför jobbar jag varendaste en dag med att våga mera, lita mera på mig själv. Visst går jag alltid nu och då två steg bakåt, men nästa gång kanske jag klarar av att gå tre steg framåt igen. Med små, självsäkra steg tror jag starkt på att jag en dag kan släppa tankarna kring vikt, utseende, storlekar och "fläsk". Det gäller bara att kämpa och tro på sig själv <3

Så avslutar jag detta inlägg med att önska er alla ett trevligt veckoslut!

Likes

Comments

Glad förmiddag fina ni! <3
Hoppas ni alla har haft ett super veckoslut och en bra start på söndagen. Själv har jag spenderat veckoslutet i min mosters lägenhet tillsammans med Jonny & Pico. Min moster bor alltså på Gotland men har ett hem här i Finland som vi ibland får ha för oss själva. Lyxigt värre!

Det har varit underbart väder hela veckoslutet och jag har fått såna vår- och sommarvibbar! Kunde liksom inte låta bli att gå igenom telefonens kamerarulle och plocka ut några bilder från sommaren. Förra sommaren var nog en bra sommar, hoppas på att denna sommar blir minst lika bra <3

Likes

Comments

Hej fina! ❤
En ny vecka har igen dragit igång och fiilisen är på topp. Nog var det lite trögt att åka på jobb på måndag morgon efter sportlovet men samtidigt var det skönt med regelbundna tider igen.

Jag har inte orkat göra så hemskt mycket, har främst tagit det lilla lugna på kvällarna. Imorgon fyller i varje fall pappa år så idag måste det bakas en baka! :) Veckosluts planer har jag också så månne jag inte snart igen gör annat än läser böcker på kvällarna. :-D

Hoppas ni får en bra onsdag!

Likes

Comments

Dagens humör: Jag vaknade halv tre på natten när Jonny åkte iväg för att ploga och hade sedan svårt att somna om så är smått trött och lite trög denna morgon. Skall ändå ändra på det och gå på hundlänk, det brukar pigga upp ganska mycket :)

Dagens måste: Jag måste tvätta några bykmaskiner men annars inget måste. Men borde väll nog få något gjort på remonten i rummet.

Dagens planer: Remonta lite på rummet, ta hand om djuren, laga en god middag, fara och handla och eventuellt träffa Iida. :-)

Dagens längtan: Att flytta hemifrån och ha en egen lägenhet.. Alltså är så trött på att 1) ännu bo hemma och 2) bo så långt bort från alla

Dagens tråkigaste: Hmm.. antar att jag har en rolig dag påkommande för i alla fall kommer jag inte ännu på något tråkigt med denna dag.

Dagens kläder: För stunden en collage skjorta från Ginatricot och mjukisbyxor från Vero Moda. Men sen när jag drar mig ut bland folk byter jag nog kläder först :-D

Dagens bästa: Jag bara måste svara dagsljuset! Alltså åh vad jag blir glad nu när det är ljust så mycket längre!

Likes

Comments