Header

Lifestyle, Må bra

Hej fina ni!

Jag sitter för stunden i tåget på väg hem från ett litet längre besök i Södra-Finland. Jag hade verkligen en trevlig lång helg här nere men samtidigt väntar jag (igen en gång!) sååå mycket på att få komma hem till vår egna lägenhet. Jag hann med en hel del under veckoslutet och shoppade bland annat tröjan på bilderna, definitivt kärlek på första ögonkastet (dessutom var tröjan från prisma!? av alla ställen och kostade bara 15e!)

Annars mås det sådär. Känns som att allt nytt som hänt under hösten fått ångesten inom mig att växa igen. Den där ångesten är så krånglig då det så lätt blir en ond cirkeln och jag vet inte alls hur jag skall hantera den. Man börjar ju så snabbt känna sig ensam och udda fastän det inte är så. Dock är jag väldigt stolt över mig själv då jag redan nu sökte hjälp av studenthälsan till att bearbeta ångesten.

Det här blev nu ett otroligt flummigt inlägg men hoppas ni fick något ut av det. :) Så vill jag önska er alla en fin start på veckan och en mysig tisdag kväll ❤

Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - Click here

Likes

Comments

Studierelaterat

Hej fina ni!

I dag tänkte jag skriva om mina tankar och känslor kring att första gången flytta hemifrån. Jag vet inte hur medvetna ni är om min livssituation men jag flyttade alltså första gången hemifrån nu i augusti då jag och Jonny tog vårt pick och pack och flyttade upp till Vasa för att börja studera.

Den första känslan som kom upp då någon sa att jag snart skulle flytta hemifrån var nog saknaden. Jag har alltid stått min familj väldigt nära och att flytta över 500km hemifrån kändes först ganska skrämmande och jag fundera massor över hur det ska gå när man inte på samma sätt kan vända sig till sin familj för stöd. Men sist och slutligen har jag inte haft så förskräcklig hemlängtan utan det har mera kommit stunder då jag verkligen saknat alla där hemma. Speciellt då min mage är som värst skulle det vara skönt att vara hemmahemma. Det att jag flyttade med Jonny har nog bidragit massor till att saknaden inte varit så stor.

Den andra saken jag vill ta upp är självständigheten och friheten man får då man flyttar hemifrån. Stundvis kunde jag vara så otroligt trött på att bo hemma och det är verkligen skönt att själva kunna bestämma när man för rosken, när man diskar, när man städar osv. Jag tycker även att det är jätte kul att inreda själv och faktiskt få bestämma hur ett rum skall se ut.

Nu låter det som jag vore en småbarns mamma men så är ju fallet inte. Utan jag skulle så gärna bo närmare mina släktingar så att jag och Jonny skulle ha en hundvakt de kvällar vi båda är ute på studie-evenemang. 😄 Fastän det för mesta är underbart med egen hund skulle det verkligen lätta att någon att ibland vända sig till.

En annan väsentlig grej när man flyttar hemifrån är ju ekonomin. Det sista året jag bodde hemma betalade jag nog själv min mat och Picos alla grejer men nu när man bor själv kommer ju hyran, elräkning osv också med i bilden. Dessutom är det ju tyvärr som så att studerandes ekonomiska stöd inte är så himla bra och man måste nog verkligen planera och fundera vad man vill sätta sina pengar på.

Det här var nu min top 4 av saker som jag mest lagt märke till sedan jag flyttade hemifrån. Visst finns det andra både negativa och positiva sidor men det här är för mig definitivt de mest väsentliga. Har någon av er nyligen flyttat hemifrån? Känner du i så fall igen dig i någon av punkterna? 😊

Likes

Comments

Höst, Lifestyle

Hej fina ni! Har ni haft en bra start på veckan?

Min vecka har bestått av ganska mycket skolgrejer, långa dagar (hade igår skola från 9-20!) men jag har också hunnit umgås med vänner, traska långa promenader med Pico, laga god mat och bara tagit det lugnt. Jag har dessutom besökt studenthälsan och fått en tid till läkare så jag äntligen skulle få min magmedicin förnyad!

I dag har vi Vasaloppet som i princip går ut på att vi cyklar runt till alla på klassen och så har det någonting att bjuda på. Jag hoppas så innerligt mycket att vädret kommer att vara bra men annars är jag nog sjukt taggad! Kommer nog att bli en kul kväll 😊 På fredagen kommer vi att åka hem till Södra-Finland och veckoslutet hoppas jag att jag får spendera med släkt, vänner och familj.

Hoppas ni kommer ha en finfin dag!

Likes

Comments

Höst, Lifestyle, Må bra

En ny vecka har igen kört igång och vardagen ser ganska lika ut. Oftast har jag några föreläsningar i veckan men just denna vecka har jag ganska fullt schema och tyvärr råkade jag få en hemsk höstflunssa med feber, halsont och trötthet. Därför valde jag att igår stanna hemma och idag var jag endast på eftermiddagsföreläsningen. Dock känns det bättre idag så hoppas på att snabbt bli frisk igen!

Annars överflödar mitt skrivbord med skoluppgifter men samtidigt som jag nog stressar känns det rätt kul när jag en gång börjar jobba med alla uppgifter. De flesta handlar ju ändå om mitt ämne och hittills har det i alla fall varit väldigt intressant. 😊

På veckoslutet hade vi även inflyttningsfest för våra vänner så ett otroligt socialt veckoslut har vi bakom oss. Jag har haft så fullt upp att jag inte ens förstått hur mycket jag saknade mina vänner, jag är så glad att vi hittade ett veckoslut som passade oss alla ❤ Igår hade Jonny födelsedag som vi firade med presenter, munkar från Arnolds och myskväll.

Nu skall jag ta och stänga datorn och istället gå och laga kvällsmål och mysa resten av kvällen, ha det bra!

Likes

Comments

Lifestyle, Höst

Hej från Södra-Finland!

På fredag förmiddag tog jag och Pico tåget ner till Södra-Finland och har nu spenderat veckoslutet här och kommer att åka hem först i morgon på eftermiddagen. Jag hade verkligen sett fram emot att åka hem och veckoslutet har nog verkligen uppfyllt alla förväntningar ❤ Men om jag skall vara riktigt ärlig är jag nog glad att få åka hem i morgon.

Vad har jag gjort här hemma då? På fredagen åkte jag genast till mamma för att äta middag. Vi gick även en promenad med hundarna och så hann vi titta på tv en stund. Sen körde mamma hem mig till pappa och så sov jag där. På lördagen umgicks jag sedan hela förmiddagen med pappa och på eftermiddagen åkte jag till Borgå för att träffa en ack så saknad Jonna. På lördag kväll körde jag iväg till mamma, vi hade mys kväll med skumppa och glass och jag sov sedan natten där. Idag vaknade vi tidigt och åkte genast till Ikea och efter det bestämde vi oss spontant att åka på kaffe till mina moster och kusiner. På eftermiddagen kom jag sedan hem till pappa igen och har nu ätit hemlagad kålsoppa och vitlöksbröd och så småningom skall vi sätta på en film och bada bastu.

Annars har jag hunnit umgås med kaninerna, besökt Jonnys familj, plockat svamp, varit på promenader i naturen, blivit bjuden på middag både hemma och på restaurang, skrattat tillsammans med mina släktingar, talat ut mig med Jonna, haft både lycklig feelis men även värsta ångesten, testat nytt läppstift och så mycket mer. Jag har med andra ord haft ett perfekt veckoslut här nere i Söder, men är nog färdig att åka hem till vår egna lilla lägenhet ❤

Likes

Comments

Lifestyle, Studierelaterat, Studielivet

HEJHEJ!

Alltså herregud vilka veckor bakom! Sen studierna börjat har veckorna varit fullspäckade med program och konstigt nog har jag inte ens tagit stress över det utan istället njutit för fullt. Det har varit allt från föreläsningar, till stadsrundvandringar till utekvällar.

Förre veckan hade vi gemensam läsårsöppning på Vasa torg där Italobrothers uppträdde. Alltså guud vilken känsla att få stå längst fram, sjunga och dansa för fullt tillsammans med sina nya studiekompisar. Efter det körde vi ännu på mellanfest och sen på utgång och fastän väckarklockan ringde klockan 7 nästa morgon var jag mer än lycklig.

Så har jag ju första föreläsningarna över och hittills har det varit riktigt roligt. Det jobbiga är ju att hitta det rätta sättet att skriva och uttrycka sig men som föreläsaren sa så har vi ju faktiskt 5 år på oss att lära oss det. :) Jag har också provat & beställt halare, köpt biljett till första sitzen, gått många långpromenader runt vattnet, dansat tills benen värkt och såklart även mysigt med Jonny.

Idag är jag lite extra nervös och rastlös för idag har vi nämligen gulisintagning!! Samtidigt som jag nog verkligen ser framemot kvällen är jag sjukt nervös över vad vi kommer mötas av.. :-D Vi har också planerat en massa och köpt mutor, igår stod jag till exempel hela eftermiddagen i köket och bakade kex.

Nu skall jag i varje fall en liten stund koncentrera mig på skoluppgifter men hoppas ni alla får en underbar vecka 💚

Likes

Comments

Fotografi, Lifestyle, Må bra, Utflykt

Hela den här veckan har gått så otroligt snabbt och veckoslutet var inget undantag. Vi hade med Jonny planerat in ett relativt lugnt och energiladdande veckoslut men sist och slutligen slutade med flera timmar spenderade på jouren.. Noh, om vi först tar en titt på bilderna i inlägget så förklarar jag jour besöket senare i inlägget.

På lördag förmiddag åkte vi ut till Vasas skärgård för att njuta av det fina vädret och utsikten. Vårt slutliga mål var Saltkaret, vilket är ett utkikstorn i Vasa skärgård. På vägen ut till skärgården stannade vi även vid replot bron och knäppte några foton. Både jag och Jonny är väldigt svaga för skärgården och vi hade dessutom sån tur med vädret så oddsen att dagen skulle lyckas var ju nog på vår sida. (och vi hade nog också en fin dag fastän lite problem!)

Sen till det mindre positiva denna vecka. Jag har i princip hela veckan lidigt av hemska magkramper och smärta och när jag igen på lördag fick fruktansvärd magsmärta bestämde vi oss för att köra in till akuten. Där satt jag sedan närmare fem timmar och slutligen kom man inte ens fram till något. Detta är så otroligt frustrerande och till och med skrämmande, för jag har lidit regelbundet av magsmärtor/kramper i snart tio år utan att en endaste en läkare klarat av att hitta något fel. Det positiva i denna händelse är i varje fall det att jag kommer äta en kur av medicin som hoppeligen hjälper och om en månad inleds nya, mer detaljerade (och hemska..) undersökningar igång. Jag hoppas för hela mitt hjärta att man äntligen skulle hitta någon orsak.

Hoppas ni har haft ett lite lugnare veckoslut än jag och hoppeligen har ni en underbar kommande vecka. Kom ihåg att njuta lite extra av vardagen; var tacksamma för att ni är friska, för att ni har en underbar familj, vänner, för helt vad som helst 💗

Likes

Comments

Lifestyle, Studierelaterat

Hej fina ni!

Igår var det verkligen en speciell dag, jag och lite på hundra andra gulisar hade nämligen sin allra första dag på universitet. Jag var otroligt nervös på morgonen före skolan började men väl framme lättade nervositeten och iver, nyfikenhet och glädje tog över. Vi verkar ha en super klass och vad jag nu talat med personer som är på någon annan utbildningslinje verkar även de som glada och trevliga personer!

Annars har vi Pico på hunddagis på dagarna och på kvällarna turas vi om vara hundvakt så att den andra har en chans att gå på diverse studieevenemang. Igår var jag på gulischill (som förresten var super kul!) så idag är Jonny ute och svirar. Fastän jag lätt blir rädd att bli ensam ifall jag inte är med, är det riktigt skönt med hemmakväll idag då jag lyckats få en riktigt jobbig flunssa med stegring, huvudvärk och halsen sjuk.

Imorgon har jag en lång dag då jag först har skola och efter det antagligen fortsätter direkt till andra studieevenemang. Ifall ni börjat skolan i höst hoppas jag att ni också haft en lika bra studiestart! ❤

Likes

Comments

Lifestyle

Hejhejhej!! Hoppas ni har det super :)

Bloggen har ekat tomt nu en tid och måste nog bara skylla på att tiden och orken inte helt enkelt räckt till. Början av augusti gick endast och enbart åt till att jobba. Jag jobbade så gott som varje dag och över 9h pass per dag. Det var nog tungt, men nu efteråt är jag nog stolt över mig själv, för ett år sedan skulle mitt psyke ha kraschat helt totalt.

Efter allt jobb var det sista packningarna som gällde och på veckoslutet åkte vi upp till Vasa. Väl här har vi egentligen bara packat upp. Men eftersom ingenting går som på Strömsö så har vi haft lite problem också.. Vi har ju som sagt Pico med oss, och han tycker helt tydligt inte om att bli ensam så när jag och Jonny på onsdag var borta 1h på kvällen kom vi hem till sura grannar som hade ringt polisen. Nåh, som tur var polisen inte sur utan tyckte mer att grannarna hade överreagerat men såklart gör de hela situationen desto jobbigare.

Så för stunden lever i en dag i taget och försöker desperat hitta på nya sätt att lugna Pico. Annars är Vasa nog en underbar stad ❤

Likes

Comments

Fotografi, Lifestyle, Utflykt

För att inviga den sista officiella sommarmånaden åkte jag, Pico och mamma ut till Pörtö till min moster och hennes man.

Egentligen skulle denna lediga dag gå ut på att packa och finslipa andra grejer inför flytten men när Janne igår besökte mig på jobbet och frågade ifall jag och mamma vill komma ut till Pörtö med honom och min moster sa jag genast jajaja! Underbart ☀ Så vi åkte ut tidigt på morgonen med färjan och så skjutsade Janne oss tillbaka med båt nu på kvällen.

Vi gjorde ingenting speciellt, men bara de att få spendera tid med sin familj, äta gott, simma i havet, njuta av värmen och följa med hundarnas lek gjorde dagen perfekt. Så kanske snäppet brunare och flera gånger gladare avslutar jag denna tisdag ❤

Likes

Comments