Jag har nu gått i skolan i fem dagar och trivs jättebra! Jag har kompisar i alla mina klasser och känner mig aldrig ensam, vilket är skönt. Utöver skolan går mycket av min tid till tennis, den här veckan har vi 4 matcher, en varje dag förutom fredag då vi har träning. På helgerna är det oftast även en tennisturnering. Som tur är gillar jag tennis och mina lagkamrater!

Denna helg blir det ingen tennis för mig för jag ska på ett bröllop med familjen. Ser fram emot att uppleva ett amerikanskt bröllop! På söndag blir mitt första besök till mall of america, det största köpcentret i hela USA! Senare på eftermiddagen åker jag och familjen till YFU:s september picknick :P

Här är lite bilder från veckan som varit!

Me and some friends

Sötiss hundarna som Bob åker på promenad med varje morgon och kväll. Jag försöker att följa med på eftermiddags/kvälls promenaden

Besökte Skyes konst studio, han gör mycket intressant och speciell konst

I söndags var förtsa gången vi gick till kyrkan. Den ligger mitt i Minneapolis och är jättestor! Familjen är kristen men går inte speciellt ofta till kyrkan.

T...

Tennis tennis tennis

Fotbollsmatcher är en stor grej här i USA, så som jag har förstått det. Varje Henry Sibley match har ett tema, vilket innebär att hejarklacken, bestående av studenter, klär upp sig efter temat. Jag har hitils varit på två matcher, hawaii och USA

Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - Click here

Likes

Comments

I söndags åkte vi till the "State fair" för att jag skulle få uppleva den "värsta" sidan av amerikanerna. State fair är som ett event eller en festival som håller på i två veckor, en gång om året, oftast under sensommaren. De flesta åker dit för att prova nya friterade saker eller annan "junk food" som de inte skulle äta i vanliga fall. Andra åker dit för att kolla på bondgårdsdjuren eller för att kolla i de olika byggnaderna som t.ex. utbildningsbyggnaden, organiskabyggnaden eller vävbyggnaden. Min familj har tre traditioner, gå till konstbyggnaden, kolla på bondgårdsjuren och strosa runt på the fair.

Jag har aldrig förut sätt så många överviktiga personer på ett och samma ställe, en speciellupplevelse.

Under morgonen var det inte speciellt mycket folk, men när vi åkte hem runt tre på eftermiddagen var det fullt med människor överallt.

Pronto-pups är Bobs favorit fair mat, varmkorv doppade i en smet och sedan friterad med senap eller ketchup på. Jag smakade en tugga av pronto-pups och friterade oliver, inte min nya favoritmat men de var helt okej.

Mrs Obama, Nica, jag och Ms Obama

​Bondgårdsdelen, en av Denises favoriterTisdagen veckan därpå åkte jag dit igen med några kompisar!

Martha's cookies är en stor grej on the fair. Man ser nästan alla gå runt med en hink kakor! Efter jag smakat en förstod jag varför, de är riktigt goda :P Dag två på the fair smakade jag även aligator!

Likes

Comments

Jag bor i Mendota Heights, en förort till the twin citys, St Paul och Minneapolis. Vi bor ganska nära det mesta, 10 min bilfärd till flygplatsen, skolan, små köpcenter och parker. Det tar mellan 20-30min att åka till St Paul eller Minneapolis. Här bor jag med pappa Bob, mamma Denise, syster Nica och två hundar, Molly och Roo. 

Huset ligger precis vid en ravin med höga träd och tre vattenfall som rinner ut till floden Mississippi. Så i trädgården vistas, ekorrar, prärievargar, harar, rådjur och massor av olika sorters fåglar så länge Molly och Roo inte får syn på dem och jagar bort dem ;). Under nätterna hoar ugglorna och under dagen sjunger fåglarna.

Jag trivs jättebra än så länge!

Framsidan av huset och Molly

Baksidan av tomten

​Utsikten från mitt rum, det är tydligen jättefnt på vinter :)

Likes

Comments

För 17 timmar sedan landade jag på Minneapolis flygplats! Resan dit gick jättebra. Jag blev uppgraderd till business flighten över till Chicago så jag sov och åt riktigt gott. Flighten från Chicago till Minneapolis blev nästan inställd pga en thunder- and tornadostorm i Minneapolis, men efter 45 minuters väntan lyfte planet. Väl framme möttes jag upp av min värdfamilj!

Denise, jag, Nica och Bob på flygplatsen.

Jag pappa och mamma på Arlanda. Och jag precis efter Bob mötte mig, påväg för att möta de andra och hämta mitt bagage :)

Likes

Comments

Idag var jag och mamma förbi Täby GK för att slå ett par bollar på driving rangen. Min värdsyster, Nica, är 16 år gammal och spelar golf under vårterminen på Henry Sibley High School. Jag har 36 i handikapp men har dock inte spelat på drygt två år. Efter ett par bollar hittade jag svingen igen och känner mig förberedd om jag skulle vilja spela golf med Nica nästa år!

Likes

Comments

Den 23:e augusti lämnar jag Sverige för drygt 300 dagar i Minneapolis, MN, USA! Här i Sverige läser jag natur på Täby Enskilda gymnasium. Men läsåret 2016/17 tar jag ett sabbatsår för att åka som utbytesstudent till USA! Tanke med blogg är att ni här hemma ska kunna följa mig och mitt liv under mitt utbytesår! Jag ska försöka uppdatera bloggen minst en gång i månaden :)

Likes

Comments