Tyckte det blev lite för många hästrelaterade inlägg så nu ska jag ändra på det lite. Lite svårt då jag typ inte gör nåt annat än rider men ska göra mitt bästa att inte bara skriva om ridningen.

Idag har jag gjort rätt vanliga söndagsgrejer. Var så trött efter tävligarna så jag sov länge och så tog jag det väldigt lugnt på morgonen. Mitt på dagen körde min bror, som äntligen kommit och hälsat på från militären, hela familjen till stan. Där gick vi alla åt olika håll då jag skulle shoppa, mina föräldrar skulle på lunch med några vänner och min bror vet jag inte riktigt vad han gjorde. Jag köpte bara en tröja från Bikbok och sökte ett par jeans men hittade inga bra. Sen gick jag mest bara runt och väntade på att min bror skulle bli klar och när han till slut var färdigt körde han hem oss.

Söndag för mig brukar vara en väldigt lugn dag, medan kvällen brukar vara stressig när jag kommer på att det faktiskt är söndag kväll och jag ska till skolan nästa dag. Denna period har jag turen att ha historia första lektionen på måndagar, vilket gör måndagsmorgonar lite lättare. Historia är ett av de ämnen jag gillar, mest på grund av läraren men även själva ämnet kan vara riktigt spännande. Våran lärare vet verkligen hur hon ska lära ut sitt ämne och hur alla lektioner ska vara intressanta. Uppskattar verkligen duktiga och trevliga lärare, då rätt många i min skola kan vara lite tråkiga och lära dåligt.

Imorgon har jag även huslig ekonomi vilket alltid är kul. Praktiska ämnen känns som en bra paus under skoldagen, där man kan göra något annat än att läsa och skriva. Detta år har jag rätt lite praktiska ämnen, så ska försöka klara mig.

Nu ska jag gå och laga i ordning min häst, vi hörs!

Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - click here!

Likes

Comments

Dagens tävlingar gick inte alls som planerat. Vi började värma upp och Elliot kändes bra och han var energisk. Vi hoppade några små uppvärmningshopp och han var på gott humör och det gick väldigt bra och kändes enkelt.

När vi kom ut på banan började jag bli lite för taggad så vi började i väldigt stor galopp. Elliot hoppade jättefint och vägarna blev bra, men på det fjärde hindret fällde vi tyvärr den översta bommen så vi slapp inte ens till andra fasen. Annars var tiden bra och det kändes riktigt bra så det var synd att vi fällde en bom. Men det var roligt och har en bra känsla inför nästa tävlingar. Hade ju hoppats på ett bra resultat men man kan inte alltid lyckas. Imorgon rider jag igen och då kör vi hårt så vi hinner bli bättre tills nästa tävlingar!

Likes

Comments

Igår kväll kom jag till stallet kl. 20 med två fina vänner för att förbereda för dagens tävlingar. Det blev faktiskt rätt lite förberedelser och mest skratt men vi fick det viktigaste gjort i alla fall. Vi fick båda hästarna tvättade och så tvättade vi sadlar och träns. Vi hann även söka fram tävlingsskydd och grimmor, så rätt lyckat även fast vi gjorde en halv timmes jobb på en och en halv timme. Idag blir det bara att göra hästarna redo för att få in dem i hästbilen och sen åker vi mot Järvenpää! Är helt otroligt taggad för tillfället och hoppas bara att idag är en sådan dag när Peiks gäng tar vinsten! Finns ingen information om banan ännu men bedömningen är A2/A2 vilket jag verkligen gillar.

Alla 10 hästar som kommer med idag verkar vara på bra humör så jag tror att detta kommer bli en lyckad dag för vårt gäng. Det är bara 14 ryttare i min klass och jag har turen att starta som 11te. Jag vet att många gillar att starta som först men för mig är det bäst att starta så sent som möjligt, så man färdigt kan se vilken tid man måste slå och hur de andra rider banan.

Tyvärr är vädret inte det bästa men vi kämpar så gott det går i ösregnet. Egentligen har det inte riktigt någon skillnad, men det är jobbigt när man får regn i ögonen och inte ser banan lika bra. Men det borde bli lite bättre väder senare så vi hoppas att det klarnar upp innan min start.

Nu börjar det bli dags för mig att fara till stallet, uppdaterar hur det gick ikväll!

Likes

Comments

Idag börjar skolan ordentligt. De senaste dagarna har vi bara haft roligt och fritt program men imorgon drar ämnena igång. Igår gjorde vi absolut ingenting den första lektionen, andra lektionen kollade vi på film och sista lektionen hade vi lekar som slutade med att vi fick kex och saft. Men idag börjar spanskan klockan 08:15, sedan har jag engelska, finska och till sist religion. Språk lektionerna brukar vara de tråkigaste så morgondagen lär bli lite ointressant men sedan blir det äntligen veckoslut.

Längtar så mycket till veckoslutet. Mest för ridtävlingarna på lördag men även för att jag inte får tillräckligt med sömn när jag ska vara i skolan kl. 08:15. Har bara haft två tidiga morgnar denna veckan men känner redan hur mycket sömnen har lidit. Detta är dock ett lite annorlunda veckoslut på grund av tävlingarna, så det finns inte riktigt tid att sova länge. Ska nämligen vara på stallet på kvällen för att tvätta tränset och sadeln och imorgon ska jag vara där kl. 6 på morgonen vilket gör det till en ännu kortare natt än vanligt. Men tävlingarna gör det värt, är så himla taggad!

Likes

Comments

Idag hade jag min första lektion kl. 08:15. Var helt dödstrött när jag gick in i klassrummet och lektionen gjorde mig inte alls piggare. Vi bara satt och lyssnade i 75 minuter och det blev rätt tråkigt. Men andra lektionen hade vi avslappning och då fick vi sova ett tag och det behövde jag verkligen. Efter matrasten hade vi bara en väldigt lugn lektion var vi inte riktigt gjorde något speciellt.

Ikväll har jag hopplektion med Elliot. Är riktigt taggad och ska satsa allt idag för att bli så bra som möjligt till lördagens tävlingar. Har inte så mycket tid men det ska nog bli bra.


Tog faktiskt inga bilder idag så detta korta inlägget får klara sig med en gammal. Nu ska jag börja dra mot stallet!

Likes

Comments

Idag var jag på tävlingar! Inga stora tävlingar men kul med extra övning innan jag åker till Aino på lördag. Hoppar för tillfället på Elliot då det är med honom jag tävlar i Aino. Vet inte riktigt hur det slutade med att jag tävlar med Elliot men det är ju såklart kul med lite omväxling från Tyger och Nisse.

Jag och Elliot hoppade som nionde i den andra klassen var hindren var 60cm höga. Hade gärna hoppat 80cm men känns säkrast att köra 60cm i tävlingar och 80cm på träningar. I min klass var det 34 ryttare och banan var totalt 13 hinder. Första delen av banan var hinder 1-8 och om man klarade det utan felpoäng fortsatte man till andra delen som bestod av hinder 9-13. Jag och Elliot fick inga felpoäng men tiden räckte tyvärr bara till 13:de plats. Även fast det kanske inte gick så bra som jag hoppats, har jag en bra känsla och längtar redan till imorgon då vi har hoppträningar. Just nu är det mest fokusen som fattas, jag vet att jag kan detta och jag vet exakt hur jag ska göra men när jag tävlar tappar jag all fokus och tänker inte tillräckligt mycket. Har nu två hopplektioner tid på mig att skärpa mig så att vi klarar oss bra på lördagen. Elliot är en super häst och han kan verkligen detta med hoppning så det hänger på mig nu. Får hoppas att jag klarar mig bra på lördag, vi får helt enkelt hoppas på det bästa!

Likes

Comments

Idag gick jag till skolan med en väldigt negativ inställning. Hörde mig själv säga saker som "det här suger" och "jag vill redn hem" ett antal gånger. Förutom "hej" och "har inte sett dig på så länge" hörde jag nästan bara negativa kommentarer i korridorerna. Allt från hur mycket man hatar skolan och vill hem till att allting suger och hur mycket man hatar alla människor i skolan. Tänkte direkt på min egna inställning och hur man kan ha en positivare attitydEfter våran matrast började jag faktiskt tänka på hur mycket negativitet det finns runt omkring oss vardagligen. Då började jag tänka tillbaka på förra året, och hur negativiteten finns på samma sätt som nu, en helt vanlig skoldag. Jag kan ju förstå att man kanske inte är så värst glad att efter ett långt lov gå tillbaka till skolan, men när jag tänker tillbaka vet jag att samma negativitet är där, alla vanliga dagar. Det är ju normalt att kanske vara lite trött en måndag morgon, men de negativa kommentarerna hör man verkligen var enda dag. Negativitet och dåligt humör är verkligen något som smittar av sig till andra människor och speciellt i skolor sprids negativiteten snabbt.

Därför tycker jag att du som jobbar eller går i skola, eller gör vad som helst omkring andra människor, ta med dig en positiv attityd och se hur dagen blir annorlunda. Om man förösker stöta bort det negativa, och strunta i alla som berättar hur trötta de är och hur gärna de vill hem. Om man fokuserar på att ha et leende på läpparna och inte slänga ut varje tråkig sak man kan tänka på, sprider man gott humör och glädje! Man får även mer energi och kanske det gör att man inte är så trött efter skolan eller jobbet som många brukar vara. Såklart är skolan inte alltid det roligaste stället att vara på och man kanske blir trött under lektionerna och det är helt okej, men jag tycker man kan försöka fokusera på det positiva i varje situation. Det är verkligen något jag tänker jobba på under det kommande skolåret och även utanför skolan. Mitt mål ska vara att försöka vända på de tråkiga situationerna och ta fram det positiva för att inte få människorna i min omgivning på dåligt humör på grund av att jag råkar vara lite trött.

Tack för att du läste, ha en fin kväll!

Likes

Comments

Idag är min sista lediga dag innan skolan börjar. Känner mig verkligen inte redo att gå till skolan imorgon, vill sova länge några dagar till! Har gjort en hel del kul under sommaren, men skulle så gärna ha lite mer tid och kunna göra ännu fler roliga saker. Sommaren har verkligen flugit förbi och tanken att jag måste stiga upp tidigt imorgon gör mig inte så värst glad.


Sommaren handlar för mig mycket om att ta det lugnt och bara göra sådant jag själv tycker att är roligt. Det har jag verkligen gjort denna sommar! Har hunnit spendera tid med mina underbara vänner men även haft mycket tid att träffa nya människor.

Även fast vädret tyvärr inte varit det bästa har det varit en väldigt vacker sommar. Har varit med om så många vackra solupp- och nedgångar och även hela dagar som varit otroligt vackra

För att sammanfatta min sommar har det varit mycket skratt, sol och hav. Precis så som en sommar ska vara enligt mig. Har haft så himla roligt och fått så många nya minnen som jag kommer minnas väldigt länge! Havet har varit väldigt kallt, så har bara simmat utomlands och doppat mig några gånger här i Finland. Men mycket båt har jag åkt, mest motorbåt då jag insett att segling verkligen inte är min grej haha. Att åka båt är något som känns väldigt somrigt och gör mig riktigt glad.

När jag tänker på skolan börjar jag lätt tänka på framtiden. I skolan får vi höra rätt ofta att man redan borde börja tänka på vad man vill ha för utbildning och vad man vill jobba med. Bara tanken av att måsta välja stressar mig otroligt mycket. Nu är jag ju väldigt ung och har ännu ett antal år tid på mig, men det talas väldigt mycket om framtiden och yrken i skolan och det är verkligen något jag vet att stressar ganska många i min ålder. Känns jobbigt att vi redan i denna ålder pressas till att tänka så mycket på framtiden och vad vi vill göra med våra liv, men samtidigt känns det väldigt spännande och kul att prata om alla möjligheter som kan komma i framtiden.

Men nu ska jag bara hoppas att det blir en bra höst och att skolan inte blir alltför jobbit!

Likes

Comments

Godmorgon!

Igår vaknade jag efter att ha sovit rätt lite då jag spenderat kvällen med tre kompisar och drog till stallet med Erika. Fick ta en paus från Nisse och red denna gång dressyr på Calas. Otroligt fin och snäll häst som jag gärna skulle jobba mera med i dressyren.

Hade varken kamera eller fotograf med mig på stallet, så därför har jag tyvärr inga ridbilder att bjuda på.

Lite senare blev fet dags för mig att möta upp Erika igen och så tog vi oss till Sofia som ordnande en tjejkväll. Det var så himla kul att få hänga med dessa underbara tjejer!
Jag och Erika skulle börja röra oss hemåt rätt tidigt för att hinna innan ovädret, men såklart lyckades det inte så vi fick vänta på bussen, som var väldigt sen, med ovädret rakt ovanför oss. Det blixtrade fruktansvärt mycket, såpass mycket att det låg enorma grenar mitt på vägen på några olika ställen!

När vi kom hem åt vi en väldigt sen middag och så sov Erika över hos mig.

Dagens planer blir att städa här hemma och kanske fara till stallet, ha en underbar söndag!

Likes

Comments

Idag hade jag mina första hoppträningar för hösten. Hade saknat min underbara Nisse rätt mycket under sommaren så jag blev såklart otroligt glad över att få börja träna med honom igen! Ingen känsla vinner den jag fick när jag gick in i stallet och fick gå och hälsa på honom.

Han var så himla glad och energisk på timmen så det blev mycket att hålla emot. Vi hoppade väldigt låga hinder och inte alls någon svår uppgift vilket var bra för mig då det gått ett tag sedan jag senast hoppade. Vi hade fem rätt små hinder på en långsida av planen. Vi började med tre hinder och sedan lade vi till ett fjärde och till slut ett femte. I början var hindren ungefär 60cm men vi höjde lite mellan varje varv så till slut hoppade vi 80cm. Inte så värst högt men det kändes riktigt bra att börja med!

Nisses energi var som sagt på topp så varje gång vi lyfte galopp för att hoppa sprang han verkligen iväg, så några gånger hade vi fel galopp och några gånger hade han så mycket fart att det blev trångt att försöka få tre steg i varje mellanrum. Men mot slutet blev han lite tröttare vilket gjorde det mycket lättare för mig att hålla takten och inte låta honom springa iväg.

Är så himla glad att få börja med träningarna igen! Ridningen är verkligen det bästa jag vet, och något som gör mig helt otroligt glad. Nästa vecka börjar även tävlingarna vilket är sååå kul! På tisdag är det övningstävlingar och på lördag åker vi till Järvenpää på hopptävlingar. Skönt med tävlingar som är någorlunda nära, så jobbigt att sitta länge i bil för att komma till tävlingar!

Bilderna nedan är från våra små uppvärmningshopp.

Likes

Comments

Subscribe