Hej på er! Jag sitter på bussen påväg till Grankulla. Hade gärna stannat i stan längre men jag måste verkligen hinna till gymmet innan kl. 17.

Idag har jag varit bl.a. på Nationalmuséet med min hissagrupp. Det var riktigt spännande faktiskt! Jag och några andra valde att gå med våra läraren så vi fick en massa kul faktan och lärde oss väldigt mycket. På grund av skolans underbara regler var jag tvungen att ta tåget Helsingfors-Grankulla för att sedan ta nästa tåg Grankulla-Helsingfors.

I stan har jag köpt lite julklappar och träffat en kompis. Hade så kul, synd att måsta åka hem nu. Vi satt på Espresso House och catchade upp en stund och så gick vi på julklappsjakt. Nu har jag köpt största delen av julklapparna, ungefär fem kvar!

Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - Click here

Likes

Comments

Vad har hänt denna vecka då? Ja, en massa kul och mindre kul saker. Känns som att jag inte minns något alls från veckan men ska försöka sammanfatta i form av ens plus och minus-lista.

+
Hittade en ny kärlek igår, nämligen C-Eckhardt, eller Eetu som vi kallar honom. Det blev mycket jobb men han är så underbar, kanske till och med blir min nya dressyrhäst.

- På måndag hade jag fysikprov och på torsdag matteprov. Inget gick särskilt bra för att jag inte riktigt orkat läsa. Är så trött på prov nu!

+ Proven var terminens sista, så nu har jag inte prov igen förrän i januari, så skönt!

- Har sovit så dåligt på senaste tiden. Nästan varje vardag är jag uppe helt för länge för att jag har så mycket skoljobb som måste göras.

+/- Vet inte riktigt vad detta är, mest bara något nytt. Fick en fråga om jag inte kunde ladda upp olika skolarbeten på bloggen. Vet inte om jag ska göra det eller inte, vad tycker ni?

- Har inte ännu heller hunnit anmäla mig till tisdagens tävlingar, det börjar bli bråttom!

+ Har fått så mycket energi och blivit av med ångest och stress när jag var på landet så nu är jag verkligen redo för en ny, provfri, glad vecka.

Min älskade T är ju så fin <3 Har inte tränat med honom på några dagar och jag saknar redan det. Han är det bästa jag har, min skatt.

Likes

Comments

Träning och hälsa

Det finns bara en sak som för mig kan bota ångest och stress. Det är inget life hack eller någon form av träning. För mig är den en plats, en plats jag tar mig till då jag har allt för mycket att tänka på och jag knappt kan sova för att jag stressar så mycket. Detta är en plats jag brukade hata att komma till och undvek så mycket som möjligt. Men av mina föräldrar har jag lärt mig att det bästa man kan göra för att koppla av ordentligt är att åka till landet.

Det var just det jag gjorde idag efter mina träningar. Jag hoppade på tåget till Karis och därifrån till Hangö. Bara någon timme senare känner jag mig genast minde stressad och mer glad. Visserligen kommer jag skriva på uppsatser här men det känns ändå lättare och mindre stressigt att göra det på landet än hemma. Det är ju viktigt för hälsan att bara koppla av ibland och jag är säker på att jag inte är den enda som lätt glömmer bort det. Man har konstant så mycket att göra, speciellt nu när julen närmar sig, att det där med vila och avkoppling lätt skippas.

Här i Hangö är det väldigt stormigt, men vackert. Det blåser otroligt mycket och temperaturen är låg men himlen är fin och stormen känns rätt mysig inifrån.

Det var allt jag hade att säga idag. Om man känner mycket ångest och stress ska man försöka ta sig bort från stan och till skärgården. Det är mitt enda och bästa tips. Tack för att ni läst, vi hörs!

Likes

Comments

Tankar och funderingar

Efter Nicoles födelsedagsfest på onsdag var jag helt slut så gårdagen gick väldigt långsamt och trögt. Även fast det inte var så praktiskt att gå på fest mitt i veckan behövde jag verkligen det. Har varit så himla stressad på senaste tiden så det var jätteroligt att mitt i veckan ha en ledig dag och kunna gå på fest. Skolan är som värst just nu, jag har så många deadlines som närmar sig väldigt snabbt och några presentationer som måste hållas innan jul. Jag håller på att skriva uppsatser, planera arbeten och jobba på grupprojekt 24/7, och det kommer jag fortsätta så ända fram tills julen.


För det mesta är det skolan som tar upp min tid, men så är jag också mitt i en väldigt stor sak i livet. Jag ska göra ett stort val på våren och det är så svårt. Detta får mig bara att vilja ställa mig ute på gatan och skrika så högt jag bara kan. Tyvärr kan jag inte säga precis vad det handlar om, men jag måste ändå dela med mig av det för att det är det enda jag tänker på just nu. Detta kommer påverka mitt liv otroligt mycket så det känns väldigt stressigt. Har försökt få mina vänner att hjälpa med detta och trots att det gör allting lite lättare är detta väldigt svårt. Det känns som att jag aldrig kommer att klara av detta, det är så svårt!


Med allt som händer just nu känner jag mig som en helt annan person. Har inte tid att hänga med vänner eller göra annat kul då jag är upptagen konstant. Det enda som håller mig "normal" och lite lugn mitt i all stress är ju stallet och träningar. Efter söndagens tävlingar i Aino har jag bara haft två träningar, och imorgon har jag en tredje. Rätt skönt att inte träna så mycket som vanligt, men ändå känns det lite ovant att inte vara på stallet hela tiden. För mig är det nog bäst just nu att ta hand om allt det stressiga innan jag börjar träna för fullt igen.


Hörni, nu måste jag ringa upp Patricia så vi kan fortsätta med vårar projekt, vi hörs!

Likes

Comments

Vardag

Hej på er! Har inte uppdaterat på några dagar, livet har varit väldigt hektiskt. Har så mycket på gång att jag knappt hinner vara hemma alls om dagarna.

Idag är det ju självständigthetsdag, men det är också Nicoles födelsedag. Så jag är just nu påväg till en Suomi100/Nicole15 fest. Festen hålls bara några kilometer från var jag bor så jag trodde inte det skulle vara något problem att gå. Men några hundra meter senare märker jag att skorna är väldigt hala och fingrarna fryser. men jag har bara en och en halv kilometer kvar så jag tror jag klara mig även fast det var en dålig idé att gå.

Nu måste jag dra, grattis till Finland och Nicole, vi hörs!

Likes

Comments

Tävlingar

Hej! Idag har jag spenderat totalt 7h på olika stall så man kan lätt påstå att jag är trött nu. Kl. 8 kom jag till stallet, och kl. 16:30 var jag hemma igen. Tävlingarna var jättekul och även fast det inte blev någon vinst är jag riktigt nöjd. I uppvärmningen blev det en vägring så när vi väl kom ut på banan var jag lite nervös. Men Tyger hade så mycket fart på banan så när vi hoppat färdigt var han så svår att stanna. Resultatet blev en felfri bana och vi var 0.37 sekunder ifrån placering, vi blev 6/20.

Slutet av banan, hinder 9-13, på videon, med mina föräldrars kommentarer i bakgrunden haha.

Likes

Comments

Vardag, Peikin ratsastuskoulu

Hej på er! Jag sitter just nu i bilen påväg till Träskända och Aino. Hästen är påväg i en annan bil och alla saker är med (hoppas jag). Så nu blir det tävlingar och jag måste säga att jag är lite nervös, men jag tror att jag och T klarar det.

Tyger på tävlingar förra månaden, visst ät han fin?! <3

Idag är det regnigt och tråkigt väder. Igår var det så vackert med snön på stallet, men idag har det regnat bort. Kolla hur fint det var igår (nedan)!

Likes

Comments

Tankar och funderingar

Godmorgon! Jag är snart påväg på mina träningar så jag har nyss ätit och gjort mig klar. Kommer vara på stallet 10:30-12:30 och så igen typ 14-tiden. Senare vill jag ut på promenad men har fortfarade inte hittat någon promenadkompis så vi får se om jag alls går, lite tråkigt att gå ensam.

Så här ser det ut utanför mitt hus just nu! Så vackert, men tyvärr kommer det antagligen regna bort ganska snart. När jag ser detta längtar jag verkligen tillbaka till slalomen. Saknar att gå upp tidigt och vara i backen hela dagen, tills man är så slut att man bara glider tillbaka till byn. Med ridningen har jag inte så mycket tid att åka på skidresor men jag brukar åka till Alperna minst en gång per år med ett gäng familjebekanta. I februari får jag skida nästa gång, längtar!!

Likes

Comments

Vardag

Hej på er! Veckoslutet är här och för mig innebär det bara ridning. Hade planerat en massa kul för ikväll men måste ställa in allt då jag kom på att det är dubbla morgonträningar imorgon. Så ikväll blir det istället att bara mysa här hemma och ladda batterierna så att jag är på topp imorgon.

Imorgon har jag förutom träningar en del kul planer. Måste tvätta sadeln och tränset, och på andra sätt förbereda för söndagens tävlingar. Efter det kan jag börja med allt kul, t.ex. ska jag till stan och träffa en vän, gå på långpromenad ifall jag hittar en promenadkompis och gymma. Sen måste jag också ta mig till biblioteket och skriva på uppsatsen + läsa till fysikprovet men det känns mindre viktigt haha.

På söndag blir det tidig väckning och så åker jag till Aino med tränaren och ett litet gäng. Jag och T har förberett rätt bra för detta, vi vann ju i övningstävlingarna på tisdag och alla träningar har gått relativt bra. Hela dagen kommer att spenderas på Aino i Träskända med Tyger.

Bilden är av mig och T från måndagens träningar <3 min skatt

Likes

Comments

Träning och hälsa

Den här tiden på året är det de små sakerna som är viktiga. När det är kallt och mörkt ute får man inte glömma de där små sakerna som gör dagarna lite extra bra. Jag märker att den psykiska hälsan lider om jag glömmer bort dessa saker och därför ska detta inlägg handla om just att boosta den psykiska hälsan. Hur gör man det då? Om vi håller oss till små saker är det inte så svårt. Man kan verkligen boosta den psykiska hälsan med saker som man inte ens behöver fundera så mycket på. Jag ska dela med mig av mina bästa tips:

Ta en promenad - ibland om det ösregnar eller vädret är allt för dåligt på annat sätt brukar jag stå över men annars tar jag en lång promenad nästan varje dag. Frisk luft är så bra för kroppen och huvudet!

Gör något nytt - Att följa samma rutiner hela tiden blir lite slött efter ett tag och ibland kanske man inte ens märker det. Nu och då är det bra att göra något man int brukar, för mig kan det vara t.ex. att stiga upp tidigt och gå till gymmet innan skolan istället för att vakna tio minuter innan skolan börjar och stress-sminka mig i en minut för att sen direkt hoppa in i bilen.

Unna dig själv - Kanske det handlar om att äta något ohälsosamt eller köpa något du länge velat ha, ibland måste man bara ge sig själv ett litet pris för att man är så himla bra, just precis så som man är.

Lyssna på din kropp - Orkar du helt enkelt inte träna? Gör det då inte. Huvudet och kroppen mår bättre om du låter dig själv vara trött, och tar en paus istället för att köra på.

Märker att jag använder bilder från denna kväll typ hela tiden. Hade så kul då, bilden passar så bra in i inlägget då jag verkligen mådde bättre än någonsin då.

Likes

Comments