Header

Dag 106

Phnom Penh må va en stor stad men den känns inte alls stor. Jag tror det bor 1.5 mille här.
Det är typ den tråkigaste platsen ever för en turist. Det finns inga gågator eller centrum att gå runt bland. Utan här ser det likadant ut oavsett vilken gata man befinner sig på.

Vi har varit på två olika köpcentrum idag. Först på ett nära vårt hotell men det var som en inomhusmarknad fördelat på flera våningar. En våning lockade mig ganska mycket, det såldes elektronik i mängder. De fanns konsoller och dvd skivor för små pengar. Tyvärr vet man aldrig vilket skick eller om filmen man köper är på något annat språk än kambodjanska(kan man säga så?).

Vi tröttnade och gick ut på gatan. Lite längre bort ligger "centralmarknaden". Det är hundratals stånd i ett stort hus, dom säljer väldigt mycket kläder, smycken och elektronik. Min mobil är ju sönder sedan jag köpte den typ, den vägrar starta. Jag försökte pruta ner en fake Samsung S3 till 20$/160sek men han ville inte gå lägre än 30$/240sek så det blev ingen affär.

När vi blev hungriga så var vi bägge överens om vart vi skulle äta. Såklart tänker vi på erbjudandet vi missade igår.
Vi prutade på tuktuk men de var några envisa jäklar. Vi fick kompromissa och betalade vad vi ville men istället för en tuktuk så blev vi körda till köpcentret bak på en moppe. Det var ganska trångt, både på  moppen men också i trafiken. Tur att det går att ta sig fram på vissa trottoarkanter.

Lunchen som blev fish n chips överträffade våra höga förväntningar. Det var serverat lika snyggt som det var gott! Man fick in rätten i en stekpanna och dricka till det för 3.5$/29sek per person. Det var inga små rätter heller.

På kvällen mätte vi upp Olle och Nicole. Vi pratade lite planer och bestämde oss för att boka en buss här ifrån imorgonbitti. Det börjar bli lite långtråkigt att vara på samma ställe.
Jag och Pis delade en god hamburgare på kvällen. Nästa gång vi äter en sådan fin hamburgare så befinner vi oss nog i Sverige igen.

Dagens spenderade slantar
Mat 182sek
Kläder 58sek
Vatten 13sek
Boende 65sek
Transport 24sek
Total 342sek
Dagens snitt (baserat på antal dagar i asien)
398sek

centralmarknaden

bakpå moppe ut i trafiken mot aeon mall

tuktuk står och väntar på oss utanför.

kvällsmaten

Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - Click here

Likes

Comments