Header

Dag 105

Inget planerat idag så vi har mest tagit det lugnt och spenderat en massa tid på ett köpcentrum.

Vi var snåla och gick hela vägen dit, var fyra kilometer tror jag. Det är inte så långt men i denna värmen och trafiken är det riktigt jobbigt.
Det finns inte så många trottoarkanter och de få som finns är fullt ockuperade av tuktuks. Svettig är man redan innan man går upp från sängen och inte blir det bättre ute i solen. Enda räddningen är just köpcentrum med AC!

Detta köpcentret var förvånande stort och nytt. Det är inga stånd utan riktiga butiker där inne. Inte alls likt det sista vi var på.
Vi kolla ungefär i varenda butik som fanns för att tiden skulle gå, man lär sig alltid någonting nytt. Vi hittade en kyl och frys med touch funktion. Om det nu skulle vara för jobbigt att bara öppna den manuellt.

Det finns en bageri som vi inte var sena med att hitta. Det var här vi åt vår middag idag. Helt okej priser och hur mycket som helst att välja på.

På översta våningen fanns en skridskobana. Sjukt otippat. Vi åkte upp för skoj skull. Det var riktigt dyrt att hyra skor men jag förstår varför asiaterna betalar för det.
Hemma kan vi åka gratis på isarna ju.
Vi var inte kvar där inne särskilt länge, kylan runt ringen var outhärdlig. Värst vad gnällig jag är.. är det inte för varmt så är det för kallt.

Vi åkte några våningar ner till restaurangerna när vi blivit tillräckligt hungriga på kvällsmaten. Vi hade hittat ett erbjudande på fish n chips som hade varit i våra tankar hela dagen sedan vi först såg det.
Tyvärr så var erbjudandet slut och serverades endast under en viss tid och den tiden hade vi helt missat.

Vi velade mellan att ta något annat att äta eller åka in till stan igen. Vi åkte till sist in till stan med en tuktuk. Det gäller att vara stenhård med prutandet, det var flera som inte tog vårt bud men är man ihärdig så går det. Jag prutade nog på gränsen iallafall. Tuktuk här är mycket dyrare än i Thailand. Kostar cirka dubbelt upp.

Hejhopp

Dagens spenderade slantar
Mat 154sek
Boende 65sek
Transport 12sek
Total 231sek
Dagens snitt (baserat på antal dagar i asien) 399sek

frulle

aeon köpcentrum

middagen

tuktuk tillbaka

kvällsmaten

Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - Click here

Likes

Comments