Header

Då var vi klara med Filippinerna. Dessa trettio dagar vi befunnit oss här har gått alldeles för fort, det känns inte som att det var särskilt länge sedan vi först landade här i Filippinerna.

Landet har bjudit oss på mycket mer än bara sol och bad. Människorna här har varit helt underbara mot oss och hjälpsamma vid minsta lilla tveksamhet. Språket har ju varit så mycket enklare än i alla andra länder vi besökt, det gör vardagen betydligt mindre stressig.

Innan vi kom till Filippinerna så var vi rädda för att det skulle vara väldigt svårt att ta sig runt i landet, detta är vad majoriteten säger. Vi upplevde det helt tvärtom. Att ta sig runt med Jeepney som är det populäraste färdsättet här har inte varit några problem alls. Dessutom är det snorbilligt.
Nackdelen är väl att inga Jeepney har AC och man sitter oftast och trängs med 20 andra personer.

Maten har varit generellt dyrare än Thailand men satan vad mycket mat man har fått på tallriken varje gång. All mat förutom deras egna rätter har varit över alla förväntningar.

Den enda jobbiga biten med ekonomin har väl isåfall varit boendekostnaden. Det är ganska svårt att hitta rum för vettiga pengar, det är en tredjedel dyrare än Thailand åtminstone och standarden är väldigt låg jämförelsevis.
Hade det inte varit för att vi legat på stranden nästan varje dag så hade Filippinerna blivit det dyraste landet vi besökt här, istället blev det den billigaste månaden på hela resan.

Det har inte blivit så mycket resande här som ni vet och det var precis enligt planen. Ni har säkert märkt på inläggen att vi börjar tröttna på att fara runt och ligger hellre på stranden hela dagarna.
De lilla vi har sett av natur har varit riktigt bra, det finns ju massor av fina ställen att åka till i Filippinerna om man bara har orken.

Värt
Manila - Faktiskt. Alla säger att detta är staden som skrämmer iväg alla. Vi tyckte om den, men det är endast på grund av shoppingen. Ska man inte shoppa så är denna staden helt värdelös. Inget för dom som vill ha uteliv.
Moalboal - väldigt mysig by, speciellt på Panagsama Beach där vi befann oss rätt länge. Snorkla direkt från stranden och se massor av korall och sköldpaddor.
Valhajar - i Oslob. Jätte rolig upplevelse. Många som inte gillar denna aktivitet tack vare att dom matar valarna och ja det stämmer.
Bantayan Island - få turister, väldigt fint och avslappnat ställe. Kan jämföras med Moalboal, kanske snäppet bättre.

Mindre värt
Cebu city - denna staden är urtråkig och inte värd att stanna en natt enligt oss.
Bohol - Inget särskilt med ön i sig men Panglao Island nere i söder var ju fint. Finns betydligt trevligare öar än Bohol att åka till.

Antal dagar i Filippinerna
29

Filippinerna spenderade slantar
Mat 3291sek
Nöje 805sek
Vatten 254sek
Boende 3832sek
Transport 834sek
Övning 224sek
Total 9240sek

Snitt
319sek

Är ni på cebu så hyr en moppe och kör till kawasan falls!

Zipline nära chocolate hills.

Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - Click here

Likes

Comments