Header

Nu var det ju ett tag sen jag var här och sanningen är att jag inte känt mig motiverad alls till att blogga. Dagarna går förbi på rutin och jag har inte så mycket att skriva om vilket ni bör finna rättså tråkigt. Jag skriver basically om samma saker hela tiden. Jag har inte heller energin att ta alla de bilder som krävs eller tiden det tar att blogga. Jag behöver verkligen sätta mig själv först och hitta tillbaks till mig själv för tror att jag har tappat rikting helt. Till och mina lärare ser det vilket är väldigt tråkigt. Anledningarna är många och jag måste börja sätta mig själv först utan att känna massvis med ansvar jämtemot bloggen eller några sociala medier! Jag måste hitta mig själv och finna min balans i livet - och vad som är viktigast. Jag går igenom och har gått igenom enorma förändringar som jag inte var beredd på. Nu måste jag hitta ett nytt sätt att fungera på och förhålla mig till då mitt gamla inte håller alls. Så det är vad som är viktigast just nu och varför bloggen inte kommer vara särskilt väl uppdaterad.

Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - Click here

Likes

Comments

Känner att nu har jag gått en längre tid på Lunds Dans och Musikal gymnasium. För det första är det tio gånger jobbigare än vad jag någonsin trott. Jag pratar inte bara om träningen i sig även fast det är utmattande, utan även det mentala arbetet. Alltid behöva prestera skitbra varje danspass. Att alltid utvecklas. Alltid vara on your A game.

För det andra är jag positivt överaskad över nivån på de teoretiska ämnena. Trodde verkligen inte den skulle vara låg, men inte heller så hög som den faktiskt är! Det glädjer mig. Enda skillnaden är att lärarna inte försöka tvinga alla elever att ha A. Nöjer eleven sig med ett E så kommer lärarna kämpa för att de ska nå det utan att försöka tvinga till högre betyg. Det är bra då många kommer till LDMG med olika nivåer!

Likes

Comments

Jag blev bara sjukare igår kväll men beslutade mig för att trots detta gå till skolan. Vill inte ha mer frånvaro, slutade vid ett och behövde lära mig balettövningarna till nästa vecka. Vi har nämligen midterms, vilket är som ett prov i balett. På riktiga danshögskolor ska kan man bli utslängd ur skolan om man misslyckas på dessa. Lyckligtvis är det inte fallet här men däremot avgör det stor del av vårt betyg! Så kom till skolan idag, filmade alla övningar på baletten och antecknade. Är lite nervös men det ska nog gå bra. Ska bara lära mig övningarna! Resten av dagen lyssnade på engelskalektionen och sov på historian. Som vanligt helt enkelt!

Likes

Comments

Idag har jag lyckats undvika dans rätt fantastiskt bra. Började med att min lärare i modern var sjuk så jag valde att inte vara med då jag har ont i knäet. Sedan hade jag street och vet inte varför men dansen kändes inte så jobbig där så var med och hade faktiskt jättekul! Vi hade fantastiskt nog tacos till mat (!!) sedan lite teori. Jag väntade efter skolan en hel timme på extra baletten. Men redan efter en kvarts balett kände jag att jag var för förkyld/sjuk för att vara med. Jag frös men svettades och mitt knä gjorde ont. Så jag gick hem istället. Ibland får man ta sådana här dagar!

Likes

Comments

Var så otroligt trött igår. Jag hade den jobbigaste balettlektionen i skolan hitintills och fick träningsverk av den redan på eftermiddagen (baletten var på morgonen). För att inte göra det bättre hade jag jazz teknik, idrott/akrobatik som avrundades med två timmars balett på kvällen. Var så trött att jag presterade dåligt på baletten på kvällen men jag gjorde något iallafall! Så är stolt över det.

Idag hade jag bara en danslektion vilket var uppvisning i jazzrepetoar och det var såå skönt då jag knappt behövde tänka. Trots att jag hade över två timmars sovmorgon som jag utnyttjade till fullo så var jag fortfarande helt slut och somnade både på dansteorin och svenskan. Själva uppvisningen gick dock jättebra! :D Nu ska jag bara hem och vila upp mig inför de två sista skoldagarna denna veckan!

Likes

Comments

Förlåt för sådan brist på bloggande! Helt ärligt var jag upptagen hela helgen med mitt privatliv och eftersom det är något jag håller utanför bloggen så hade jag inte så mycket att skriva.

Måste faktiskt säga att när man går på en skola där all fokus ligger på träning och ett associalt liv och man dessutom har långa dagar måste man ta vara på helgerna till hundra procent. Annars blir man galen! Så försöker fylla dem med så mycket kul som möjligt och därför blir jag så upptagen. Dock tyvärr faller vissa andra saker bort, såsom extra träning och vila! Men det finns tid för de också - nån gång!

Likes

Comments

Idag var en otroligt bra dag i skolan. Var enormt trött imorse, ville verkligen bara sova. Men som tur är går jag på en dansskola där vi alltid börjar dagarna med dans vilket muntrar upp mig så mycket. Så hela dagen tog jag mig igenom men pågrund av denna tröttheten och att jag inte varit hemma och "vilat" på länge valde jag att åka hem istället för att gå på extra baletten. Förhoppningsvis hinner jag ta en liten tupplur när jag kommer hem.

Såg framsteg i mitt humör på streeten även idag och tror verkligen att placeringen på dagen har gjort underverk för min del! Känner ingen av den gamla tröttheten/bitterheten jag brukade ha på dessa lektioner. Sååå skönt!

Likes

Comments

Är det inte härligt de dagar man bara har ett träningspass och man utbrister "JAG HAR VILODAG IDAG!!'' i ren lycka.

Lämnade ju in min ansökan om att bli vegan för ett tag sedan och därmed har jag nu haft två samtal med olika personer då skolan är lite anti veganer. De är rädda att det är en ursäkt för anorexia. Så alltså pratade jag med rektorn som ville kolla om jag åt veganskt utanför skolan och berättade om att hon skulle ringa hem till min mamma och berätta om allt det "dåliga" med att vara vegan. Sedan träffade jag skolsköterskan som pratade om vikten av att få i sig rätt saker och tog även en "ingångsvikt". Något att jämföra med helt enkelt ifall jag plötsligt skulle bli lite smalare.

Hursomhelst är vi längre fram på vägen och läängtar tills jag får vegansk kost i skolan!

Likes

Comments

Känns som jag har balett varje dag nu förtiden! Hade två lektioner bara idag, sammanlagt 200 minuter. Dock känns det som om jag verkligen blir bättre så någonstans kommer jag ju iallafall! Jag anser att det är viktigt att jag bara köttar denna månaden allt vad jag kan så jag kommer vara redo för alla andra utmaningar detta året.

Ett område jag ser enorm skillnad på är piruetter! De har blivit tio gånger stabilare! Nu gör jag alltid dubbelpiruetter utan problem och flera gånger sätter jag tre, har jag tur fyra! Inser ni hur glad det gör mig?😍 Tror resultaten beror på alla mina releveer på en fot. Muskler tar vid när balansen sviker helt enkelt!

Likes

Comments

Likes

Comments