View tracker

Uppgift 4 var att ta tre olika bilder då jag börjar ta en bild och sedan zoomar in på något på sista bilden som man från början inte såg. Bilden är tagen i gatan i skolan där jag först har fotat största delen av gatan mot caféet. Sedan tog jag en närmare bild på löven i trädet och till sist på en liten lampa som hänger runt stammen i trädet.

Bländare: 3,5

Tid: 1/100

ISO-tal: 1250

Bilden är fotad i NEF-format.

Bländare: 3,5

Tid: 1/100

ISO-tal: 3200

Bilden är fotad i NEF-format:

Bländare: 5,6

Tid: 1/100

ISO-tal: 3200

Bilden är fotad NEF-format.

Jag valde att fotografera just detta motivet är för att de små lamporna i trädet symboliserar för mig julen vilket är min favoritårstid. Jag tycker att uppgiften var enkel när man väl hade kommit på vad man skulle fotografera. Jag är nöjd med bilderna eftersom jag tycker att jag lyckades med uppgiften och även att jag tycker att bilderna var fina. Först fotade jag i vidvinkel 18 mm sedan i normal brännvidd 35 mm och till sist tele 55 mm. 

Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - click here!

Likes

Comments

View tracker

Uppgift 3 var att frysa en rörelse, arbeta med kort slutartid för att frysa en snabb rörelse. Bilden har jag tagit tidigt på morgonen när det var lite sämre väder utanför caféet i skolan.

​Bländare: 4,5

Tid: 1/2000

ISO-tal: 2500¨

Bilden är fotad i NEF-format. 

Jag valde att fotografera min kompis Lisa utanför caféet eftersom vi där kunde ha en ljus vägg som bakgrund som hjälpte oss att få ljusare bilder eftersom det var lite sämre väder ute. Jag är nöjd med bilden eftersom allt är i fokus men även att det är en vit och gul bakgrund vilket gör att man ser Lisa tydligt och bra.  

Likes

Comments

View tracker

Uppgift 2 var att fånga en rörelse, att ta bilder där jag arbetade med slutartid på kameran för att fånga en rörelse där motivet är i fokus och där bakgrunden är suddig. På båda bilderna står jag utanför skolan vid busshållplatsen och fotar olika fordon som åker förbi.

Bild 1:

Bländare: 14,0

Tid: 1/20

ISO tal: 200

Bild 2:

Bländare: 14,0

Tid: 1/20

ISO tal: 200


När jag hade ställt in kameran på rätt inställningar så valde jag vart jag ville fota och jag valde att fota olika fordon. Jag tycker denna uppgiften var svårare än första uppgiften eftersom det enligt mig var svårare att få till en bra bild. Jag har valt dessa två bilder, en som jag är nöjd med och en som jag är mindre nöjd med. Bild 1 anser jag vara lite rörig och även att de är samma färger. Bild 2 är jag nöjd med eftersom den är mer tydlig, och mindre rörig. Den röda bilen lyser upp bilden mer. 

Likes

Comments

Uppgift 1 var att byta fokus, att ta bilder där jag arbetade med kamerans skärpeinställning och bländare. Jag började med att ändra inställningarna på kameran och sedan gå ut och bestämma mig för vad jag skulle fota. På båda bilderna står jag utanför skolan vid en buske och försöker ta bilder när jag skiftar fokus.

Bild 1: denna bilden har jag tagit med fokus på den främre växten medan det är suddigt i bakgrunden.

Bländare: 4,0

Tid: 1/320

ISO tal: 200

Bild 2: denna bilden har jag tagit med fokus på den bakre växten medan det är suddigt på den främre växten.

Bländare: 4,0

Tid: 1/320

ISO tal: 200


Bilderna är tagna utanför stora entrén vid en av cykelparkeringarna. Ljuset var bra då det var lite sol ute och väldigt ljust. Uppgiften var att ta tre olika bilder, fokus på de främre objektet, bakre objektet och sedan båda två. Det jag tyckte var svårast var att få fokus på båda objekten samtidigt och fick heller ingen bra bild på det. Jag tyckte det var lätt att få fokus på främre och bakre objektet då jag använde manuell inställning och kunde bestämma själv exakt vart det skulle vara fokus. Jag blev nöjd med bilderna och är nöjd med att jag valde att fota växter. 

Likes

Comments

​Jag går i årskurs 2 på ekonomiska programmet på marks gymnasieskola. Jag läser kursen fotografisk bild och har denna bloggen för att lägga upp bilder och redovisa uppgifter. Av denna kursen förväntar jag mig att ha kul och lära mig nya saker.

Likes

Comments