Header

Lunch with dad at Marsstrand / Coffee with my mum

Looking at some interior design / Marsstrand

Sedan jag åkte till Grekland har den här bloggen hamnat väldigt mycket åt sidan. Anledningen till varför jag startade bloggen från början var ju för att jag skulle flytta till Sydafrika förra sommaren och jag ville ha ett sätt för mina nära och kära att följa mitt liv där nere, samtidigt som jag skulle kunna ha det som en dagbok för att senare kunna titta tillbaka på min tid där. Planen var ju att flytta tillbaka till Sydafrika efter min sommar i Grekland men pga lite olika omständigheter blir det inte så nu. Jag har lämnat min fina Motswari-familj bakom mig och blickar nu framåt. Jag hade världens bästa år där nere men är nu redo för något nytt.

Jag har sedan jag kommit hem jobbat väldigt mycket, både hos min mamma och pappa och insett att tandläkaryrket kanske faktiskt är något för mig? Dessutom har jag även börjat jobba på en restaurang inne i Göteborg där jag trivs riktigt bra. Stället är ägt av en nya-zeeländare vilket gör att jag är den enda där som pratar svenska. Perfekt för mig som pratat engelska på jobbet det senaste året. Nu är planen att spara ihop lite pengar och ta vara på min tid med familjen innan jag tar mitt pick och pack och åker ut på nästa äventyr. Jag ska nämligen flytta till Australien!

Därför hade jag tänkt börja använda bloggen igen, på samma sätt som förra gången, så att alla ni kan få följa min resa där nere också. Jag tror detta kommer bli jättebra!

Since I went to Greece I have put this blog to the side quite a lot. The reason I started this blog from the beginning was because I was about to move to South Africa and I wanted my loved ones to be able to follow my journey, and could have it as a diary and later look back at my time there. The plan when I went to Greece was to go back to South Africa but some things have changed and that is not what's going to happen anymore. I have left my wonderful Motswari-family behind and I'm ready to move on. I had the best year of my life down there but now I'm ready for something new.

I have been working a lot since I got back home, at both of my parent's practices (?) and I have realised that the dentist career may actually be something for me? I have also started working in a restaurant in the center of Gothenburg which I really like. The place is owned by a kiwi which makes me the only Swedish-speaking person working there which suits me perfectly since I've only been speaking English at work for the last year. The plan now is to save some money and spend time with my family before I go out on my next adventure. I'm moving to Australia!

That's why I have decided to start using this blog again, like I did the last time, so you can all follow my journey in the land down under. I think this will be super!

Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - Click here

Likes

Comments

Me and Mary @ Circus /Will Sparks @ Far Out

Under tiden i Grekland och även nu efter att jag kommit hem har jag fått så många frågor om hur jag haft det och vad jag gjort. Om jag slutat blogga och vad planerna för hösten är.

Därför bestämde jag mig för att svara på dom frågorna här:

-

Varför valde ni Ios? - Detta var våran tredje sommar på Ios då vi hittade ön 2015 när vi båtluffade. Vi har alltid varit förälskade i ön och tyckt att det verkat som det perfekta stället att göra en säsong på.

Hur fick ni jobb? - Vi hörde av oss till en kille vi träffat tidigare år som ägde vår favorit-bar och undrade om det fanns tillgängliga jobb under sommaren. Han sa att han inte kunde lova något och att vi skulle höra av oss så fort vi kom fram till Grekland. Två timmar efter att vi kom av färjan gick vi på jobbintervju och ytterligare en timme senare började vi jobba.

Var jobbade ni och vad gick jobbet ut på? - Vi jobbade på våran favoritbar Circus. Baren hade bara livemusik och hade därför olika killar som spelade och sjöng istället för en DJ. Vi jobbade på golvet genom att dansa och umgås med folk samt göra reklam för baren under dagarna på stranden.

Yeah the floor whores / Circus-Tom and Escobar-Ned

Hur bodde ni? - Första veckan bodde vi på hotell för att sedan flytta ihop med två grekiska tjejer i ett nyrenoverat rum. Vi bodde väldigt centralt och billigt vilket var skönt. Tyvärr kom vi inte alls överens med dessa tjejer men som tur var flyttade de ut ett par veckor senare. Då var vi fast med ett grekiskt par och en kanadensisk tjej. Detta var nog sommarens största prövning, att bo så tätt inpå andra människor. Vi bodde alltså alla 5 i ett rum med ett badrum och ett tomt kök.

Hur såg en vanlig dag ut? - Vi brukade vakna rätt sent och äta frukost för att sedan promenera ner till stranden. Där solade, badade och hängde vi med vänner innan det var dags för så kallad "kamaki" vid halv 4. Då samlades vi med vårat Circus-team och skulle egentligen prata med turister men vi satt mest och chillade själva. Efter kamakin tog vi oss bort till Harmony som är ett ställe där personal samlas för att ta det lugnt, äta, dricka och spela backgammon. Vi brukade hänga där i några timmar innan vi tog oss hem för en nap innan middag antingen hemma eller ute. Klockan 12 började vi jobba och spenderade kvällarna på dansgolvet eller ute i sofforna utanför. Vissa kvällar gick vi hem när vi slutade medan andra gick vi ut efter stängning också. På vägen hem var det givet med nattmat innan vi gick och la oss.

Likes

Comments

Circus girls from the left - Natalie, Hanna, Mary, me and Elyssa

Hallå där. Första dagen hemma avklarad och jag har mest tagit det lugnt. Jättekul att vara hemma i vardagen igen. Eller inte.

Hur som helst, har haft både familj och vänner som undrat över hur min sommar varit osv. Hade därför tänkt sätta mig ner och svara på dom frågorna skriftligt istället. Hoppas ni tycker det är en bra idé!

Hello there. My first day at home is done and I've just been taking it easy. So exciting to be back home again. Or not.

However, both family and friends have been wondering how my summer was and so on. I decided I will answer those questions here in writing instead. I hope you think it's a good idea!

Likes

Comments

World's best friend / Adventure day / Last night at the top church

Walking home after a music festival / Me / Schmi Schmu's

Chree / Same adventure day / Me

Likes

Comments

Hej igen. Det var inte igår jag var inne här. 9 veckor sedan för att vara exakt. Bestämde mig för att lägga bloggen åt sidan nu i sommar när jag och Hanna var på Ios. Har verkligen haft den sjukaste sommaren i mitt liv. Träffat så mycket roligt folk (ett extra tack till Chree och Ruben som blev våra bästa vänner), upplevt så roliga saker och ändrat syn på livet helt. Idag kom jag och Hanna hem till Sverige igen efter att ha spenderat exakt 10 veckor på Ios. Ska berätta om vad vi har gjort och vad planerna för hösten är.

Hoppas ni haft en helt underbar sommar!

Hello again. It was definitely not yesterday I was in here. 9 weeks to be exact. I decided to put the blog to the side while Hanna and I was in Ios during the summer. I have had the craziest summer ever. Met so many nice people (an extra thanks to Chree and Ruben who became our best friends), experienced funny things and changed direction in my life completely. Hanna and I got back to Sweden today after spending 10 weeks in Ios. I will tell you all about what we have been up to and what the plans for the fall are.

I hope you've had an amazing summer!

Likes

Comments

Hej igen vänner. Vi har varit här på ön i över två veckor nu. Ikväll är första lediga kvällen och vi har precis kollar på solnedgången från ett kyrktak och ska käka nudlar till middag.
Dagen spenderades med vårat Circus-team på stranden innan vi alla gick till invigningen av beachcluben Fat Out. Dansade en del och är nu helt slut så det passar väldigt bra med en ledig kväll.

  • Ios

Likes

Comments

Hej igen. Nu har vi varit här i över en vecka och vi trivs som fisken i vattnet. Vi har träffat massor av gamla kompisar från förra året och även kommit in bra i Circus-familjen (baren där vi jobbar). En vanlig dag går vi upp hemma och äter frukost innan vi sätter på oss våra jobb-linnen och går ner till stranden. Där hänger vi med kompisar, pratar med turister och kollar när killarna spelar volleyboll. Vi solar och badar innan det är dags för lunch. Väl hemma igen sover vi alltid mellan 8-10 och sen gör vi oss iordning för jobbet på kvällen. Vid halv 1 börjar vi jobba på Circus och spenderar hela kvällen där. När vi slutar vid halv 4 går vi antingen hem eller vidare ut med kompisar!

Vi trivs verkligen så bra!

  • Ios

Likes

Comments

Vi lever och vi mår bra! Vi har träffat massa nytt folk och några vi hängt med tidigare. Dock är det lågsäsong hör just nu och väldigt lite turister. Det gör båtar jobb lite svårare - just nu är vi promoters på våran favoritbar Circus.

  • Ios

Likes

Comments

Hallå hallå, kommit fram till Rafina där båten ska gå och allt har gått så himla bra!!! Om en halvtimme åker båten mot Ios och då ska vi leta boende innan jobbintervju ikväll.

Mer uppdatering kommer när vi har skapat oss ett liv där!

  • Ios

Likes

Comments