Header

Idag så har jag testat en produkt från risenta som jag fick i lådan från kökets box. det kan jag varmt rekommendera att köpa , det kommer en låda från köket .se på posten och du vet inte vad den innehåller. Jätte roligt, mystery box...

I den så var de här jätte goa quinoa burgarna så här gör du dem

Blanda mixen med 2,75 dl hett vatten

Rör runt massan låt stå en stund och tjockna .

Forma 4-6 burgare och stek dem i olja .

Jag plattade ut dem lite så de blev lite frasig

Jag åt dem sen med sallad , grekisk yoghurt och tortillas. Jätte gott och nyttigt


Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - Click here

Likes

Comments

Till detta behöver du

3 stora avokado ca 700 g

1- 1 1/2 dl florsocker

3 dl gräddfil

1 dl vispgrädde

1 msk citronjuice

salt

Dela avokadorna och ta ur kärnorna , ta ur fruktköttet och lägg det i en bunke. Tillsätt gräddfilen ,florsockret , citronjuicen. Mixa med en stavmixer eller i en matberedare till en len konsistens. Smaka av med salt och mer syra om det behövs. Ifall ni har en glassmaskin så kör i den tills det blir en krämig och lagom frusen konstisens. Om inte så lägg i en bunke och ställ att frysa ca 5 tim. Rör några gånger under tiden.

Endera så kan man äta med lite nötter eller som en fin förrätt ,då med kalix löjrom med rostat bröd och rödlök.


Likes

Comments

Nu vad det så att jag har inte tagit några bilder på maten som vi hade i helgen ,så jag hittade bilder som min fina dotter har tagit , och visst längtar man till sommaren.

I fredags så gjorde vi hamburgare ,så gott

Lördagen blev en snabb pizza på tortillabröd med mossarella o skinka

Idag så var Rolf min svärfar här och åt middag, det blev nötstek i ugn med rostade rotsaker och en gräddsås till

Likes

Comments

Hejsan

Förra helgen så var vi på vårat landställe som ligger i Horred. Det är mysigt där med kossor som går utanför och en helt fantastisk trädgård. Där har vi äpple träd men det var inte så många äpplen i år men de som var blev det en god paj av. Och hade även till biffarna.

Kalas biffar i ugnen:

Nötfärs

lök

potatismjöl

grädde

ägg

salt,peppar,färska timjan

Blanda ihop allt och rulla till biffar vrid en bacon runt alla och lägg tätt ihop i en ugnsform.

Skär ett kryss i 3-4 äpplen och lägg i formen. Grädda i ca 30 min.

Servera med kokt potatis o god sås.

Snabb mjölkchoklad kladdkaka garnerad med tryffel och puffat ris.

200 g smör

200 g fin ljus choklad hackad

2 dl socker

3 ägg

1 msk vaniljsocker

2 1/2 dl mjöl

Smält smöret och blanda i chokladen och rör så det blir slätt. Rör ner socker och äggen, blanda ihop.

Sikta i övriga ingredienser genom en sil ,rör försiktigt. Häll i en smörad form ca 24 cm. Grädda i ca 20 min i 200 g.

Koka upp ca 1-2 dl grädde ta va från värmen, tillsätt 100-200 g hackad mörk choklad. Blanda tills det är slätt rör ner rostad puffat ris. Smaka av med honung för lite sötma.

Bred över kakan och låt stelna i kylen en stund så det sätter sig.

MUMS!!!!!!!

Likes

Comments

Denna smoothie gör jag några kvällar i veckan efter jag har sprungit eller tränat på gymmet. Har inte något riktigt recept men det blir ca ett stort glas.

1 rått ägg

1 apelsin skuren i bitar utan vita skalet.

1/2 äpple skuren i små bitar

lite honung

1-2 dl laktosfri yoghurt , fil eller mandelmjölk

Mixa alla ingredienser ett bra tag så det blir bra blandat. Häll upp och njut med knäckemacka .

Och detta recept brukar jag variera mycket beroende vad som finns i skafferiet.


Energi bars perfekta att ta innan eller efter träning.

250 g urkärnade dadlar

200 g cashewnötter eller mandlar

2 nypor flingsalt

2 dl vita sesamfrön och 2 msk svarta.

Mixa dadlar med nötterna och salt tills en massa.

Rosta sesamfröna gyllene.

Dela massan till bars ca 10-14 st. Rulla i sesamfröna och förvara i en låda med lock i skafferiet.

Likes

Comments

Tapas kväll.

Jordärtskockspannacotta med rökt lax och äpple.

200 g jordärtskockor

2 gelatinblad

4 dl vispgrädde

2 tsk hackad timjan

2 msk torrt vitt vin

2 msk citronsaft

salt och peppar

Skala och koka kokorna mjuka i lätt saltat vatten. Lägg gelatinbladen i kallt vatten . Häll av vattnet och tillsätt vin och grädde ,salt o peppar. Låt sjuda i 2-3 min. Mixa slätt och lägg i gelatinbladen smaka av med mera salt o peppar och timjan. Häll upp i fina glas låt stelna i kylen .

Hacka laxen och äpplet fint blanda med citronsaften. Toppa pannacottan med blandningen och servera.

Ett bra tips är att byta ut laxen och citronsaften mot en röra på renstek och rotfrukter.

200 g rökt renstek

100 g morötter och palsternacka

Äpple efter smak

Crème fraiche för att binda ihop.

Salt och peppar

Strimla rensteken , äpplet och rotfrukterna fint och stek dem mjuka i lite smör. Tillsätt crème fraichen och rör ihop till en röra. Toppa på pannacottan och strö över lite lingon och servera direkt.

Mozzarellabollar med tomater, balsamvinäger och olivolja, bresaolo och piccolo salami.

Ägg i kopp med cocktail tomter och sparrisknoppar gratinerade i ugnen i ca 10 min.

Smörstekta pilgrimsmusslor med vitlök och persilja.

Till dessert blev det nått som ligger mig varmt om hjärtat nämligen Tiramisu. Skulle kunna äta upp allt tror jag!!!! En väldigt mysig kväll. 

Hej då tills nästa gång!! 

Likes

Comments

Oj vad tiden går , det går så fort att jag inte hinner lägga in nya inlägg.

Här kommer det en länk till en bra och somriga låtar nu när hösten snart är här.

TÅRTOR.

Jag älskar tårtor både att göra och äta såklart.

Jordgubbs och hallon sommar tårta.

Oreo tårta

Italiensk maräng med fläder kurd och citron mousse fyllning.

Schwarzwald tårta med spindlar på

MUMS

Likes

Comments

Hur gott är det inte med kladdkaka med grädde, hur gott som helst. Denna har min dotter Hanna bakat till fikat och den var alldeles lagom kladdig. Mums!!!!

Jag tittade i min nya bok av Leila och hittade receptet på bananerna,som hade blivit lite tråkiga. Så jag delade dem rullade i smält choklad och strösslad över kokos. In i frysen och sen har du en nyttig glass.

Knuttelåda

600 g strömming

salt o peppar

50 g smör

1/2 dl färskriven pepparrot

1/2 dl tomatpuré

2,5 dl grädde

ströbröd

Rör ihop smöret och pepparroten.

Lägg ut filerna med skinnet ner och bred på smörblandningen och rulla ihop. Lägg trångt i en eldfast form.

Rör ihop tomatpurén och grädden häll över filerna och ströbrödet.

Grädda i ca 30 min.

Servera med potatis och en go öl.

Likes

Comments

Denna fina kokbok kom hem till mig idag och det var riktigt roligt att titta i den. Nya fräscha recept och mycket tips, som man kan använda både i vardagen och på jobbet.

Idag blev det dessvärre inte recept ifrån boken istället så blev det korv gryta med bulgur ifrån mig,och det var uppskattat ifrån min familj.

Jag använde till grytan

gul lök

vitlök

paprika

chorizo och bratwurst korv

krossade tomater

vitvinsvinäger

honung

grönsaksfond

salt o peppar , paprikapulver och örter.

Blanda och koka ihop. Jätte gott även helt vegetarisk.

​Hej då och vi ses!!!!

Likes

Comments

Hej vilket strålande väder vi har vill nästan inte gå in. Idag fick våran Hampus köra gräsklippningen och det blev jätte bra, han tycker det är kul att köra .

Lite bilder på kryddorna som jag har och det är kryddtimjan, rosmarin har även persilja. Men det som är lite roligt är att dessa kryddor fick jag av min man förra sommaren och har överlevt i källaren hela vinter, får se om de klarar sig igen .

Idag blev det go middag hemma ugnsstekt Härryda falukorv med potatismos, och det är riktigt mos inte pulver.

Skär falukorven i skivor men inte helt igenom

Skär ett äpple och lök i ganska tunna skivor varva dessa i korven skivor

Lägg på en massa ost som nästan täcker.

Om det får plats halvera tomater med lite italiensk kryddor på är gott att servera till

Koka potatis och värm mjölk och smör blanda ihop med salt o peppar

Lycka till

Hej svejs till nästa gång!!!!!!!

Likes

Comments