Header

Härlig sommar med besök av härliga vänner. Kul att visa upp var vi bott det senaste året och vad vi gillar med Owensboro.

Nu åker jag hem till Sverige i några månader, men jag kommer återvända. Finns mycket kvar att upptäcka i USA, vi är inte färdiga med detta stora land ännu.

Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - Click here

  • 273 Readers

Likes

Comments

För precis ett år sedan idag vaknade jag upp till vår första morgon här i Owensboro och visste inte riktigt alls vad jag och min familj hade gett oss in på.
Vi har hunnit med så mycket roligt och träffat många intressanta människor, men också gått igenom svårigheter som prövat vårt tålamod som familj. Det jag kommer ta med mig är hur vår familj umgåtts så mycket och vi har kommit varandra riktigt nära.

Vi hade som mål när vi flyttade hit att se oss omkring här i USA så mycket som möjligt och det kan man nog säga att vi gjort. Vi har kört många mil både i närområde och längre bort och även flugit både till södra delarna och mot öst.

I augusti åker jag och ungdomarna hem till Lindome igen, men äventyret i Owensboro, Kentucky, USA fortsätter eftersom Kristian kommer jobba kvar ett tag till. Vi kommer åka tillbaka i omgångar och fortsätta uppleva och utforska.

Likes

Comments

Midsommarfirande i Owensboro, KY. Vad kan det bli av det, tro? Ganska bra faktiskt! Fam Lindfors har jobbat hela veckan för att det skulle bli en minnesvärd kväll både för oss och för våra amerikanska vänner. De har aldrig sett en svensk midsommar, såklart, och inte heller smakat sill eller svensk snaps( kanske smakar samma som moonshine, va vet jag😂), och framförallt inte dansat små grodorna. Ska det va, så ska det vara ordentligt tänkte vi, så vi gjorde sånghäfte, blomkransar och midsommarstång. Alla damer tog med sig egna blommor och sedan hjälptes vi åt att göra kransar.

Maten i sig var inte svårt - svenskt smörgåsbord enl tradition med sill, gräddfil, potatis och sedan lite småvarmt som köttbullar, korv. Carro gjorde en egen lite twist och fixade lite sushi också.
Efterrättsbordet blev enormt. Carro och Robin har bakat hela veckan, så det blev tårta, muffins, chokladbollar, drömmar, havreflarn, marshmallows och olika svenskt godis, haha. Bordet dignade av godsaker och det gillar amerikanarna.

Jag måste säga att det var riktigt duktiga på att sjunga, snapsa och dansa. Tyvärr kan jag inte lägga in en film i bloggen, men de hängde med perfekt och efter små grodorna och mormors lilla kråka var avklarad avslutade vi med raketen.

Ännu ett minne jag kommer tänka på med ett leende från vår tid här i Owensboro.

GLAD MIDSOMMAR!

Likes

Comments

Nu har jag varit på roadtrip med Carro sedan i söndags och vi har haft en härlig vecka i Savannah.
Savannah är en mindre stad på östkusten i delstaten Georgia. Invånarantal: ca 140 000.
En underbar liten pittoresk hamnstad med smala gränder och verandor. Nere vid hamnen var det kullerstensgator och restaurangerna låg vägg i vägg.

Vårt hotell låg mitt i smeten - Cotton Sail hotel - och var väldigt trivsamt. Takbaren besöktes varje kväll - perfekt avslutning på dagen.

Dagarna tillbringades ute på Tybee Island. Sol och bad! Helt underbart! Jag saknar verkligen havet och saltvatten.

På kvällen gick vi och tittade lite i boutiquerna på byn. Kul med lite annorlunda små butiker och efter det såklart middag. Åker ni hit ska ni äta krabbkakan, helt grymt gott!

Idag har vi åkt vidare till Atlanta. Rapport därifrån kommer om några dagar.

Ha en underbar helg!

  • 454 Readers

Likes

Comments

Lämnade av mina föräldrar och Robin och Kristian på flygplatsen i söndags och kvar blev jag och Carro. Lite konstig känsla för oss båda faktiskt att bara vi två blir kvar här. Två kvar av sex stycken känns i huset, men vi deppar inte. Vi packar väskan istället och drar iväg på roadtrip mot östkusten och Savannah.

Vi ska en mysig tjejvecka, bara Carro och jag. Det är första gången vi åker iväg ensamma och nu ska vi bara mysa, njuta av sol o hav, äta gott och rå om varandra.

  • 498 Readers

Likes

Comments

Precis kommit hem efter en härlig långhelg i det mäktiga Smokey Mountain, hela fam Lindfors inklusive mina föräldrar som är på besök från Sverige.
Det är mäktigt att vara i skogen och framförallt när man bor med en härlig utsikt. Man kunde stå på balkongen och bara insupa atmosfären hur länge som helst.
Vi hyrde ett hus uppe i bergen, med gott om plats för oss alla och ett extra plus - badtunna på balkongen - så mysigt. Satt varje kväll med ett glas bubbel i det varma vattnet och titta ut över den mäktiga skogen.
Gick två olika vandringsleder, varav en var till ett litet vattenfall.

På Kristians jobb berättade de att det finns stor möjlighet att se björn i området. Ser man bilar som stannat efter vägen, eller kör mycket långsamt så kan det vara björnar vid sidan av vägen. Visst, sa jag. Kommer säkert hända, haha! Och tro det eller ej, igår när vi är på väg ner för berget efter vår hike, så har det stannat ett flertal bilar och det står många vid vägkanten och tar kort på två söta små björnungar. Vi körde långsamt förbi och såg dem sitta några meter in i skogen, men vi vågade inte stanna. Var är mamma björn, frågade vi oss? Hur vågar de stå utanför bilarna? Det var häftigt att ha sett dem från bilen och det fick räcka.

En vecka kvar med mina föräldrar här i Owensboro. Det blir en lugn vecka vid poolen eftersom solen ska lysa på oss.

Likes

Comments

Världens längsta grottsystem ligger 1 1/2h från Owensboro - Mammoth cave. Området blev nationalpark 1941, men man har från början hittat kvarlevor som är flera tusen år gamla.
Vi började vår tur med att gå ner ca 200 trappsteg. Brant, smalt och fuktigt, men när man kommer ner öppnar det upp sig och man kan stå upprätt och titta sig omkring. Hela grottan består av "limestone", vad det nu heter på svenska. Stalaktiter som var upplysta.
Tycker det var en härlig tur och vi kanske återvänder för att ta den lite mer äventyrliga nästa gång, med lite mer klättring.

På väg hem hamnade vi såklart i värsta ovädret. Åskan och ösregn med varningar om översvämningar på radion. Tog oss fram långsamt men säkert och kom till slut hem ngt försenade men utan några problem.

Likes

Comments

Årets barbecuefestival gick av stapeln i helgen. Gatorna nere vid "riverside" var fulla av uppställda grillbord, kokkärl, stånd, tivoli och hela stan är på plats för att njuta av grillad kyckling, kött och korv. En av specialitéerna är fårkött - "mutton" - riktigt gott. Det marineras och ligger på barbecuen från tidig morgon till ca två- tre på eftermiddagen då de börjar servera. Man äter det som en hamburgare och köttet är så mört, mums.


Lördagens "big event" blev väl ändå det fina bröllop vi var bjudna till.
200 personer bjudna till ett riktigt pittoreskt ställe ute på landet. Såg ut som vi körde till en riktigt ståtlig
herrgård när vi svängde in på allén. Sol, men lite kallt! Utomhusbröllop är så fint.
Ceremonin var ganska lik den svenska förutom att brudens far lämnar över och att de har varsin ring att dela ut.
Den stora skillnaden var nog efteråt. Maten serverades i buffeform och alla gäster satt inte tillsammans. Familjen och brudparet satt i ett rum och de andra gästerna i ett annat. Vi åt och efter det samlades alla ute igen och brudparet skar tårtan och några tal hölls, brudens far och syster och bestman.

Efter det brudvalsen och bruden kastade sin bukett och här kom en ny tradition som inte jag sett i Sverige. Brudgummen tog av brudens strumpeband och kastade det till alla herrar som är singel.

Dansen fortsatte sedan för alla och den var igång redan vid nio. Vi är vana vid att middagen tar lång tid, men här lade man inte så stor vikt vid den utan dansen och festen som sådan är viktigare.

LYCKÖNSKNINGAR TILL ASHBY & TREY

  • 656 Readers

Likes

Comments

Vänner betyder mycket och jag har längtat till den här helgen och att träffa Hans och Karin igen. Lite härligt att längta också, för när vi väl träffar vänner och familj som vi inte sett på länge så har vi så roligt och man tar vara på varje sekund. Det pratas och pratas och skålas och kramas om vart annat, man njuter lite extra helt enkelt och man tar verkligen inte varandra för givet.

Tredje gången jag är i New York och jag får bara mersmak. En härlig puls i den här staden och hur mycket som helst att göra. För varje gång vi åker hittar man nya favoriter och oaser.
Älskar central park och dess grönområde och denna gången hittade vi John Lennons memorial, plus lunch på The Boathouse.
Pulsen på Times' Square är lika häftig varje gång och framförallt på kvällen såklart.

Favoritrestaurangen den här gången blir nog Red Rooster - Marcus Samuelssons ställe i Harlem. Mkt god mat och en härlig atmosfär.

Avslutade trippen med att åka till Brooklyn Bridge Park och få lite fina bilder. Solen tittade fram och New York visade sig från sin bästa sida.
Tyvärr var Luke's lobster stängt, annars hade det nog blivit en liten hummermacka. Det får bli nästa gång!

Likes

Comments

"The Kentucky Derby är ett galopprace som återkommer varje år i Louisville, Kentucky den första söndagen i maj. Den föregås av en två veckor festival med flera race under veckan och under en av dessa dagar åkte jag och Kristian med våra vänner Tony och Emily för och bli miljonärer😜.

Det största loppet går på lördag och är för tre-åringar, distans 2 km på Churchill Downs, och brukar här i USA kallas för "The most exciting two minutes in sports" eller "the run for roses", pga att vinnaren får ett stort täcke med rosor över sin häst.
Där tillbringade vi dagen igår med att spela. Det gick nio race och vi spelade 5-15$/race och vann faktiskt ngr ggr. Plus minus noll kan vi väl säga att summan slutade på när dagen var över. Riktigt kul!

Mycket fina damer med hattar och klänningar och riktigt fina hästar.

  • 714 Readers

Likes

Comments