Tipp topp tommel opp hos tannlegen!

I forrige uke var eldstemann med meg til tannlegen. Han så på at tannlegen pirket meg i tennene, han stilte spørsmål om alle apparatene og han fikk hjelpe til med å ta røntgenbildene av tennene mine, samt fylle vann i koppen min ved å trykke på knappen. Det var stor stas å være tannlegeassistent for en dag.

I dag hadde han tannlegetime selv, og brått kom usikkerheten... Han kom til å tenke på hva tannlegen gjorde med meg og begynte grue seg til pirkingen. Jeg forklarte at det ikke var vondt. Så ble han redd for at han skulle ha hull og måtte borre, eller ikke kunne drikke brus eller spise godteri igjen..! Jeg prøvde å berolige, men da vi ble kalt inn nølte han. Han satte seg allikevel i stolen og var kjempeflink da det ble tatt bilder. Men så skulle hun pirke og han begynte å spørre om alle apparatene igjen. Livredd for at hun skulle bruke den store pinsetten! Som om hun skulle trekke ut noe..! Hun prøve å berolige han ved å legge den et stykke unna.

Det var fort over og han var kjempeflink. Tror han ble litt stolt selv også. Det var jo ikke noe vondt! Det aller beste med dagen var nok å få velge seg ut en premie etter timen.

Han spiser lite godteri og drikker for det meste vann. I helgene derimot henner det at vi koser oss litt, og dette har visst satt litt spor. Melketennene kan være svake, eller lett påvirkelige, vet ikke helt hva jeg skal kalle det..! Så tannpussen må effektiviseres fremover. Nå skal det pusses hver morgen og kveld, samt bruke tanntråd og Fluor tablett. Målet er null hull- for hvem vil vel ha Karius og baktus på besøk?!
Design bloggen din - velg mellom mange ferdige maler på Nouw, eller lag din egen – pek og klikk - klikk her!

Likes

Comments

Contains affiliate links

I dag hadde minsten sin første dag i barnehagen. Vi var bare der en times tid, og skal det samme i morgen, men fra og med onsdag og ut resten av uka blir det lenger dager og han skal være både inne, ute og sove i vogna si.

Det er viktig å ha alt utstyret på plass i løpet av første uken. Vinterantrekk kan selvfølgelig suppleres med utover høsten, men allerede nå i august er det både regnvåte dager og mye rått føre. Klær som varmer er derfor alfa omega da de minste ikke løper så mye rundt omkring, men heller blir sittende en del stille i sandkassen å leke.

Jeg sørger for å ha flere sett med skiftetøy til innendørsbruk, for han kan enten søle, tisse seg ut eller bli våt, eller alle tingene(!), iløpet av dagen, og da er det viktig å ha nok klær liggende.

Det er viktig med gode innesko da minsten her har begynt å stå nå. Han reiser seg selv opp til stående stilling, men har ikke lært å gå enda. Jeg ser for meg at han knekker den koden ganske snart når han nå skal være i barnehagen, hvor de fleste andre barn stabber rundt, og han vil ønske å gjøre det samme som dem. Gode sko som støtter og stabiliserer er viktig for å lette gangtreningen hans.

Nedenfor er noen av mine barnehagefavoritter nå. Og de fyller en del av tingene på listen over ting man MÅ ha til barnehagestart:

INNE

Innesko/ tøfler

2 bodyer/ t-skjorter (gjerne ull til vinteren)

2 gensere

2 bukser (eventuelt strømpebukse/ stilongs)

2-3 par sokker

Matboks

Drikkeflaske

Bleier

Krem

Smokk m. lenke

Smekker

Evnt. flaske og melk

UTE

Fleece/ ulldress

Regndress/ regntøy sett

Utedress (foret til vinteren)

Joggesko

Gummistøvler

Vintersko

Ullsokker

2 luer (gjerne en med hals)

Hals

2 par votter (en av de vanntette)

Vogn til soving

Vognpose (fleece + 1 i dun til vinteren)

Arauto Rap sandal/innesko / Superfit Gore tex sko, foret / Name It vinterdress


Er det flere som har debutanter i barnehagen i år? Da er vi nok i samme bås - de stolteste mødre i verden! Samtidig er det litt vemodig. Er det ikke..? Hvor fort tiden har gått. De søte babyene våres er nå små personligheter som skal ut å utforske verden, leke og nyte flotte dager i sosiale omgivelser i barnehagen. Må de få det fantastisk!


Likes

Comments

Det er litt vemodig hvor fort ett år har gått. I dag ble minstemann i huset barnehagegutt. Han er ikke lenger noen baby. Og jeg syntes det er vemodig...

Samtidig er jeg så innmari stolt! To fine barnehagegutter har jeg nå. Utadvendte og nysgjerrige på livet. Jeg studerer de utenfra og innser at jeg har gjort en god jobb som mor. Jeg har fått to trygge barn. Jeg er sikker på at de vil få mange gode venner i tiden som kommer og de vil nå langt her i livet. Trygge på omgivelsene. Trygge på seg selv.

Likes

Comments

(Inneholder reklame)

Jeg vil tro de fleste av oss ønsker å ha en frisk og fin hud med ungdommelig glød, men alder, miljø og livets gang setter sine spor. Infinite er en avansert hudpleieserie, som jobber for å gjøre fine linjer og rynker mindre synlige, gjøre huden jevnere og gi deg følelsen av strålende, fuktet hud som både føles og oppleves yngre.

Uansett hvor langt inne det sitter for meg å fortelle dette, må jeg være ærlig å innrømme at jeg merker alderdommens preg. Rynkene i pannen blir stadig mer fremtredende og jeg har fått masse pigmentflekker. Om jeg ikke kan skru tiden tilbake kan jeg i det minste gjøre det beste ut av situasjonen.

Ved å bruke det beste fra vitenskapen og naturen har Forever skapt en innovativ serie av avanserte hudpleieprodukter – infinite by Forever. Jeg elsker den og føler virkelig den gjør min hud godt.


(Deler av teksten er lånt fra Forever Living sine nettsider)

Hydrating cleanser er en lett, fuktgivende og mild rengjøringslotion som fjerner urenheter som smuss, fett og slaggprodukter. Ingrediensene er valgt ut med omsorg for den følsomme huden i ansiktet, men hydrating cleanser er likevel effektiv uten å tørke ut huden. Med overflateaktive, rengjørende stoffer basert på kokos, epleaminosyre og glyserin, sammen med Aloe vera, solsikkeolje, glyserin, og arginin, er dette en rengjøringslotion som gjør huden ren og myk.


Firming serum er et oppstrammende serum som gir huden in en ekstra boost. På grunn av den høye konsentrasjonen av aktive stoffer tilfører serumet ekstra mye fukt, noe som blant annet gjør at opplevelsen av fine linjer minsker.


Restoring crème er fylt med over 15 hudpleiende stoffer. Til tross for alle mykgjørende ingredienser føles restoring crème lett og smidig mot huden og absorberes raskt uten å føles det minste fet eller tung.

I denne kremen finnes virkningsfulle botaniske ingredienser som acai og granateple. Sammen med vitamin C, vitamin B3 og rødbeteekstrakt jevnes hudtonen og teksturen ut og bidrar til en ungdommelig følelse. Med Aloe vera, plantolin, linolsyre, betaglukan, jojoba, arginin og hudpleiende essensielle oljer fra lavendel, petitgrain, basilikum, eukalyptus, limeskall og appelsinskall blir huden myk, fuktet og pleies.

Inneholder verken parfyme eller silikoner. Restoring crème er prikken over i-en i en daglig anti-aging-rutine.


I tillegg til en fantastisk rens, serum og krem er det et kosttilskudd i Infinite serien kalt Collagen complex. Vi vet at skjønnhet ikke bare handler om utsiden. Forevers moderne kosttilskudd med kollagen, ceramider, melon, vitamin C og biotin hjelper med å fokusere på en sunn hud fra innerst til ytterst.

May we stay forever young!


Likes

Comments

Kunne ikke barn bare vært ett år gamle for alltid? Eller i hvert fall til de ble voksne og klarte seg selv. Det første leveåret er de bare helt fantastiske å ha med å gjøre. Ja, det er bleieskift og gulp og magekramper og gråt midt på natta, men jeg tar heller det i 18 år enn 3, 4, og 5 års trass!

Jeg elsker mine barn, begge to, men jeg foretrekker minstemann akkurat nå. Jeg har mange koselige stunder med eldstemann også altså, men så setter brått trassen og motstanden i og jeg føler meg som den slemmeste eller mest udugelige mammaen i verden. Jeg hater den følelsen, når han får meg til å føle meg som en bæsj etter at jeg har satt ned foten for han og han begynner å gråte... Han vet nøyaktig hvilke knapper å trykke på for å nå nervene mine eller få viljen sin, men innimellom må jeg bare stå imot. Jeg er sjefen! Leggetid er leggetid! Sjokoladepålegg er kun på lørdagene!

Minsten her i huset går som min favoritt i noen dager til. Han har bikket ett år nå og har mer vilje enn noen gang. Han vil opp og frem og utforske verden. Han sjarmerer meg i senk med sitt blikk, men han forstår godt et nei. Han prøver stort sett å sjarmere seg ut av situasjonen, og i mange tilfeller fungerer det, men jeg merker jeg må bli sterkere her også nå. Han begynner i barnehagen om bare to dager og han kan rett og slett ikke få viljen sin på alt lenger. Nå begynner det ekte livet, utenfor husets vegger og mammas trygge favn. Nå må han spise pent, følge regler og dele med andre.

Det første leveåret gikk så alt for fort, og nå har jeg straks to bøller i trassalder å bryne meg på. Wish me luck!


Likes

Comments

I dag lagde jeg en vlog til dere. En 4 minutter lang video om mine favoritt skjønnhetsprodukter. Men takke faen- tror dere ikke jeg klarte å slette hele filmen før jeg fikk postet den?! Why?! Why I ask you??!

Dette bildet er alt som er igjen av alt materiale jeg hadde til filmen. Assa, erre mulig? Hvordan klarte jeg virkelig å slette ALT??!

Jeg kommer sterkere tilbake. Jeg gir meg ikke - jeg skal mestre vloggingen og gi dere flere morsomme filmer i fremtiden, men det blir altså ikke noen film i dag. Og jeg gidder faktisk ikke å filme noe mer i dag heller. Jeg er utslitt etter å ha sjonglert videoblogg og barnepass, da minsten krever sitt her i dag. Han er all over og blir sutrete om jeg setter han i lekegrinda. Jeg ønsker dere bare god helg jeg og håper dere krysser fingrene for at min lørdag også blir litt bedre...

Likes

Comments

Flere ganger har jeg ledd av de videoene på internett hvor foreldre ruller, krabber og kryper ut av barnas soverom for å ikke bli merket når barnet endelig har sovnet. Jeg har egentlig aldri kjent meg igjen i dette, for mine barn har stort sovnet fort etter at de er lagt. I dag derimot har jeg fått testet ninja- skillsene mine!

Minsten hadde en del luft i magen etter kveldsgrøten og bråvåknet og gråt. Jeg løftet han opp og koste han så han fikk opp en stor rap, men da jeg la han ned igjen hylte han. Og dette gjentok vi ca 5 ganger. Hver gang jeg prøvde å snike meg ut lagde føttene mine knirkelyd i parketten, så etter 5. forsøk satte jeg meg heller ned på rumpa og rumpeakte meg bakover, over terskelen og ut døra. Det er 30 min siden nå og han har ikke våknet igjen (enda)...


Flere som kjenner seg igjen???


Likes

Comments

I nesten ett helt år fikk jeg høre det, "Du må rydde, vaske og ha middagen klar til kl 16. Du går jo bare hjemme". Ja da, jeg var hjemme i mammapermisjon, men jeg latet meg ikke akkurat. Å være mamma er en fulltidsjobb i seg selv, også forventes det at man skal ha tid til å rydde mer enn noen gang bare fordi man går hjemme..! Næh, det funker ikke sånn, og det tror jeg mannen har forstått nå. Jeg har begynt å jobbe igjen og det er jo ferie i forholdt til å være fulltidsmamma,. Og når jeg kommer hjem fra jobb ser det slik ut hjemme...Så, der har dere det - Sannheten om mammalivet. Etter 8 timers arbeidsdag bærer det hjem til mere jobb. Som mamma er man ikke bare barnas bestevenn som det forventes lek og kvalitetstid sammen med, men også psykolog, lege, kokk, fotograf, nanny, vaskehjelp og ryddehjelp... for å nevne noe.


Likes

Comments

Rømling! Off he goes...

Vår minste sønn har bikka året og om bare en uke skal han begynne i barnehagen. Han er en aktiv krabat, nysgjerrig på livet, så barnehagen blir nok bra for han. Det er verre med morra som ikke klarer gi slipp på den lille babyen sin! Tiden har gått alt for fort denne gangen altså. Også er det ekstra trist å vite at det er siste gangen man opplever babytid. Vi skal ikke ha flere barn.

Jeg merker at minsten er veldig klar for å komme seg rundt, og etter at han knakk rumpeake- metoden har han slept seg rundt i hele stua, og snart drar han seg nok opp de første trappetrinnene også, for han er veldig nysgjerrig på hva storebror gjør der oppe på rommet sitt. Ingen av ungene mine har ikke vært krabbere. Eldstemann gikk på en måte fra sittende og rett opp i stående ved bordet. Minsten ble rumpeaker. Han ser på en måte ut som en halt fyr som sleper seg rundt..!

I sommer gikk jeg til innkjøp av en gåstol for babyer. Ikke fordi det skulle være avlastning, men fordi han skulle forstå at han kunne sette føttene i fast underlag, og at det er hardt gulv under han. Hver gang vi holdt han trakk han enten føttene opp under seg eller så sviktet han i knærne. I begynnelsen ble han sint over å bli plassert i stolen, så forsto han at han kunne dytte seg bakover, og nå har han virkelig knekt sparke- ifra- koden og har blitt en racer rundt i stua og ute på terrassen. Det er bare å vike når denne karen kommer i hundre rundt svingen!

Da vi var på besøk i barnehagen tidligere i sommer var min sønn den eneste som ikke klarte å stå selv, så dette har vi øvd på den siste tiden. Nå kommer han seg opp i knestående selv og med hjelp står han i lekegrinda når han holder seg fast i sprinklene. En gang reise han seg opp i stående helt selv også i badekaret da han strakk seg etter leker som lå på kanten 👏🏻 Dette går riktig vei!

De søteste, små Nike's! ❤️


Likes

Comments

Noen dager blir jeg vekket med et kyss som Tornerose, noen morninger spiser jeg frokost sammen med Supermann, og innimellom blir jeg invitert til lunsj hos både Pokemons, ville drager og Transformers.

Barn mellom 3 og 5 år lever seg inn i fantasiens verden- og det er godt! I dag var en slik dag, hvor jeg ble dratt med inn i en fantasifull verden og hvor valget var å henge seg på guttungens reise eller bli igjen å bli slukt hel av dragen!


Søndag er familiedag hos oss og i dag hadde jeg og gutta en skikkelig lekedag. Tre ulike steder har vi vært å kost oss i dag. Vi var på Hurlumheihuset med gode venner, og mens vi ventet på at de skulle komme lekte vi på en lekeplass like i nærheten. Etter noen timer i Oppegård dro vi hjem og nøt det fantastiske sensommerværet ute på terassen vår.


Se keiseren står i sitt høyeste slott.

Verden er en lekeplass, og med litt fantasi kan vi være hva vi vil, hvor vi vil! Vis et barn den ekte verden, og han vil ta deg med inn i sin fantasiverden.


Vi fant et klatrestativ hvor vi lekte keiser og prinsesse i dag. I sandkassen lekte vi iskrembutikk. Kreativiteten lenge leve! Jeg virkelig elsker å henge med gutta mine. Og sandisen, med vaniljesmak, sjokoladestrø og jordbærpynt, smakte utsøkt forresten!


Hjemme lekte storebror med bilder og gravemaskiner. De jobbet i fjellet, hogde ut huler de kunne bo i, og for å komme opp den bratte fjellskråningen hadde de (selvfølgelig!) sugekopphjul.

Minsten fikk ta kveldsbadet utendørs. Solen varmet godt i dag og vi utnyttet det maksimalt. Krysser fingrene for at resten av august blir like fin!


Likes

Comments