Jeg elsker Wish appen! Det er som Ebay, bare enklere!(?) Billig og mye fint. Jeg har handlet en del barneklær der og er svak for de søte antrekkene med dyremotiver og ører.

Før helgen kom det to nye pakker i posten, en søt dragepysj og en rådyrkosedress. Kanindrakten hadde vi fra før. Er de ikke søte? Gleder meg til å se minsten løpe rundt i disse klærne nå i høst.

Design bloggen din - velg mellom mange ferdige maler på Nouw, eller lag din egen – pek og klikk - Klikk her

Likes

Comments

For noen dager siden var jeg på Damenes aften på Møblia på Vestby storsenter. Den butikken har SÅ mye fint til hjemmet, og jeg var selvsagt rask til å melde meg på denne aftenen.

Finn Schjøll kom og bandt blomster og delte tips og triks til hvordan man kan lage de flotteste høstbuketter. Det var loddtrekning denne kvelden også og jeg var så heldig å vinne en av de flotte bukettene hans.

Nedenfor er bilder av noen av mine favorittelementer og møbler, som nå står på ønskelisten min til huset. Trendene denne høsten er fortsatt mørke farger og industrielle momenter, men Finn kunne også dele at farger var på vei inn som aldri før, okergul og grønn foreksrmpel, og han kunne dele at rødt ville komme mye tilbake snart, så å dekorere med røde roser var en innertier nå.

Jeg falt pladask for denne tøffe taklampen!

Elsk på denne veggen! ❤️ En enkel DIY!

Denne stilige bardisk-tønna tok jeg egentlig bilde av for gubbens del.

Tenkte kanskje han ville like å ha den i guttebula si (les: garasjen!)

Jeg er så misunnelig på alle som kan ha taklamper!

Vi har spottere i hele taket hjemme, så denne flotte lysekrona må bli med drømmen...

Vi går inn i mørke tider og det er på tide å dekke bordene med levende lys igjen.

Hylla nedenfor er SÅ min stil og en deffinitivt en ener på ønskelista mi! Den ville matche stuebordenen våres og kunne rommet masse av stue- stæsjet vårt.

Likes

Comments

Jeg har møtt Finn Schjøll og fikk faktisk blomster av Finn sjøl! I går var jeg og en venninne på Damenes Aften på Møblia på Vestby storsenter hvor Finn introduserte oss for høstens trender innen blomster, interiør og populære farger. På slike eventer bruker det å være loddtrekningene og jeg sa til venninnen min "Å, håper jeg vinner blomster!" Og jaggu- tror du ikke jeg vant den eneste buketten som ble utloddet! En flott høstoppsats lagd av Finn Schjøll i en fin Finn Schjøll blomstervase!

Jeg var ganske fornøyd med den! Ble inspirert av Finn sine ord og hadde tenkt meg i butikken i dag for å kjøpe blomster å dekorere hjemme, men nå skal denne flotte buketten få dekorere stuebordet i helgen i stedet.

Det var mange av damene der som ønsket seg denne buketten, men jeg trakk vinnerloddet denne gangen. Hurra! Alt i alt var kvelden fantastisk og jeg dro hjem inspirert til å ommøblere og rydde i heimen.

Likes

Comments

Jeg er sååå sliten om dagen! Dagene går i ett, det er tidlig opp og sent i seng. I dag sjekket jeg de oppsparte avspaseringstimene mine og vurderte ta en hel dag fri fra jobben bare for å kunne sove. Så lenge barna er hjemme får jeg sjelden sove til senere enn 07.30, men tror jeg trenger en hel dag å slumre på, hvor jeg kun står opp for å gå på do eller for å lage meg mat.

Da barna var lagt i dag tok jeg meg en dusj. En laaang dusj! Det er kaldt ute nå og jeg går å småfryser hele dagen, så da de varme vannstrålene traff kroppen min følges det som frelse! Jeg ville helst flytte inn i dusjen og sto der lenge og bare nøt følelsen av å få varmen i kroppen igjen. Etter den lange dusjen ble jeg bare enda trøttere og i dag skal jeg legge meg tidlig! Jeg skal bare se "Bloggerne" på TV først...


I morgen byr kvelden på venninnehygge med shopping og "Damenes aften" på Vestby storsenter og da vil jeg gjerne være opplagt. Jeg SKAL legge meg tidlig i dag! Jeg har bare litt lyst til å ta en dusj til først... Det var så godt.

Likes

Comments

Etter bare noen uker i barnehagen ble guttungen flinkere til å komme seg fremover og reise seg opp til stående. Etterhvert lærte han seg å gå små skritt mens han holdt seg fast i bordkanten, og nå har han gått over hele stuegulvet med kun en hånd å holde i. Han blir sterke og flinkere for hver dag som går. Jeg er superstort! Samtidig er jeg litt lei meg over hvor fort babyperioden gikk. En tredje tann har skutt ut og en fjerde er nå på vei. Han har lært seg å si "hallo" og "hade". Nå løper han snart fra meg, og kos hos mamma byttes ut med lek sammen med storebror, men sånn får det bare ikke bli! Det må da være en mors rett å kreve litt kos i ny og ned? Jeg elsker kos!

For en uke siden var vi hjemme fordi minsten hadde øyekatarr, feber og rennende nese. Da fikk jeg i hvert fall fått kosedosen min, men kanskje i overkant mye..! Noen sa til meg "nyt det, nå får du fire dager jobbfri"! Hva er det for en holdning?! Det har ikke vært mye tid til fri. Ungen har vært syk og hengt på meg som en klegg! Jeg har bært, bysset, trøstet, vasket, pusset nese, dryppet øyne, vært hos legen, badet og lagt. Og selv den siste uken etter han har blitt frisk er han fortsatt klengete, men jeg kan forstå det, for det blir ofte lange dager i barnehagen og mange inntrykk å ta inn for en liten kropp.

Det er det som er å være mor- tilgjengelig 24 timer i døgnet, og slik håper jeg det vil være til evig tid. Jeg håper mine sønner fortsatt søker mammas råd, trøst og kos selv når de blir voksne.

Likes

Comments

Det er nok flere mammaer som har hørt denne frasen tenker jeg: "Hva gjør du når du går hjemme, bare ser på TV og spiser godis? Å ha mammapermisjon er vel som å ha ferie et helt år?"

La meg fortelle dere en ting, NEI, det ovenfornevnte er ikke sannheten. Ikke legg ord i munnen på oss mammaer. Ikke fortell oss hva vi gjør og ikke gjør. Lån deg en unge eller to å prøv heller selv, så ser du at mammapermisjon er langt i fra noen ferie!

Det blir heller ikke noen lettere å være mamma når mammapermisjonen er over og man skal ut i full jobb igjen. DA skal jeg love deg at jeg blir provosert når noen spør meg om jeg i det hele tatt har gjort noe en dag! Ja visst har jeg gjort noe. Jeg gjør masse utenom å "bare" være på jobb.

La meg introdusere deg for min typiske, hektiske mammahverdag:


Vekkerklokken min ringer 05.40 og jeg slår borti slumreknappen en eller to ganger før jeg krabber meg inn på badet. Prøver å være stille som en mus fordi resten av gjengen fortsatt sover.

Jeg steller meg raskt før jeg går ned å pakker sekkene til barna (legger oppi de ferdiglagde matpakkene og uteklærne som ble hengt til tørk kvelden før)

Bikkjene blir luftet mens jeg skraper is av bilen, for nå er det jammen meg frost i luften tidlig på morningen. Jepp, det er offisielt høst på vei over til vinter.

Jeg manner meg opp til kø hele veien inn til byen, setter meg så i bilen og gir gass!

Før klokka 07.00 stempler jeg meg inn og jobber så svetten spruter frem til kl 15.00 eller 15.30.

Etter jobb hender det jeg handler middag før jeg spinner videre for å hente barna i barnehagen.

I barnehagen kan du banne på at minsten er kjempeglad for å se meg og vil hjem med en gang, mens eldstemann helst skulle vært der litt til. Med minsten på den ene armen og barnas sekker på den andre prøver jeg ihverdig å overtale eldstemann til å bli med hjem, før armene knekker av meg(!), og ofte leker vi førstemann til porten med noen andre som blir hentet samtidig for å lokke de i riktig retning.

I bilen synger den ene, og den andre griner, eller storebror erter lillebror og minsten sutrer fordi han har mistet smokken...

Så fort vi er hjemme begynner stresset. Begge ungene er sultne og bikkjene er tissatrengte. Det aller første jeg gjør er å laste inn matvarene, sekker og poser med møkket banehageklær og skiftetøy. Minsten får sitte i lekegrinda i 3 minutter mens jeg lufter hundene på gårdsplassen. Så fort jeg er inne igjen pakkes matvarene ut, minsten flyttes til tripp trapp stolen på kjøkkenet og får en ventesmoothie mens jeg begynner på middagen.

Middagen serveres. Jeg kaster ofte innpå min egen så jeg rekker å ta ut eller sette inn i oppvaskmaskinen mens ungene spiser ferdig. 5 ganger eller mer kjeppjager jeg bikkjene fra under kjøkkenbordet hvor de tigger og spiser matrester. 3 ganger er jeg borte å plukker opp flasken som minsten stadig kaster fra seg på gulvet.

Brått er ungene ferdig med å spise og utålmodige etter å få leke. Jeg vasker ansiktene deres og sender de ut i stuen. Jeg vasker bordene og stolene for matrester, så roper jeg på bikkjene for å få gulvet ryddet! Imens oppdager jeg at minsten har klatret inn i oppvaskmaskinen fordi jeg aldri ble ferdig med å rydde der og lot døren stå åpen...

Ungene får leke i 30 minutter mens jeg rydder ut av sekkene deres, vasker klær, kaster matrestene fra matpakka, støvsuger gulvene for sand som ble med skoene deres inn.

Så skal barna bades. Enten bader de hver for seg eller så hender det at storebror vil leke med lillebror og de bader sammen, og jeg elsker når de gjør det. Det er så tidsbesparende, samt gir meg fri fra å leke med minsten fra badekarskanten. Da kan jeg bruke tiden min på å rydde litt på badet.

Etter bading går vi ned igjen for å spise kveldsmat og da fores minsten med grøt og eldstemann får ofte en brødskive. Kveldsmaten spiser vi som oftest foran tven så vi kan se på barnetv samtidig, og enten så koser de seg i sofakroken i 10 minutters tid eller så ønsker de å leke litt etter maten. Jeg prøver i hvertfall å klemme inn litt tid for å støvsuge samtidig som de leker, slik at jeg får sugd vekk de nye matrestene og brødsmulene før de krabber rundt oppi det. Støvsugeren står jo klar i gangen etter jeg brukte den en time tidligere.

Puss puss og få en suss! Tennene til minsten børstes, senga fylles med smokker og han får nattakos og nattamusikk. 1 unge lagt. 1 igjen!

Eldstemann får se litt lenger på tv eller iPad mens jeg går i gang med klesvask. Først en maskin med møkkete yttertøy, for det må rekke å tørke til dagen etter. Så en maskin med håndklær, for det må i tørketrommelen mens jeg setter på en siste maskin med vanlig klær.

Eldstemann legges. Puss puss, en kjapp dusj og ei litta bok på sengekanten, eller så snakker vi om dagen som har vært og hva vi skal gjøre neste dag. På vei ut av rommet hans tar jeg med noen klær som han skal ha på dagen etter. Så sniker jeg meg innom rommet til minstemann og finner klær til han før jeg går på badet og legger det klart for mannen å kle på dem morgenen etter.

Når ungene er lagt er oppvaskmaskinene ferdig og jeg går i gang med å tømme den. Så setter jeg inn det nye skitne kjøkkenutstyret som har klart å hope seg opp siste timen.

Bikkjene får mat.

En ny klesvask settes på.

Bikkjene luftes.

Matpakker til barna lages og sete si kjøleskapet, klare for å bli med i barnehagen morningen etter.

Sekkene til barna pakkes med skiftetøy, rene smokker og jakke og sko settes klare i gangen.

Jeg rydder stuen for leker og rot.

På tide med en pustepause! En liten kaffekopp eller Cola mens jeg sjekker mail, blogger eller betaler regninger. Abrutt av at vaskemaskinen plinger og det bærer inn på vaskerommet igjen. Inn i tørketrommelen med håndklene og på med siste vask.

Klesvasken fra dagen før henger fortsatt på tørkesnoren. De brettes, bæres opp og sorteres til ulike rom og garderobeskap.

Orker jeg (om kaffen kicker inn!) trener jeg en liten halvtime og/eller tar meg en dusj, så finner jeg frem klær til meg selv for dagen etter, lager meg en salat eller niste til jobben, før jeg får sjokk over hva klokken har blitt, stresser ned på vaskerommet for å henge opp en siste vasken til tørk og krabber meg opp i senga...

Vekkerklokken settes på 05.40. 6 timers søvn nytes... frem til jeg våkner av at minsten gråter, til eldstemann står opp for å tisse eller jeg våkner av bråk fra veiarbeidet borti gata. God natt..!


Jeg kan forsikre dere om at jeg aldri ligger i sengen og tenker at jeg aldri gjorde noe den dagen...


Likes

Comments

I dag var jeg en kjapp tur innom butikken på vei hjem fra jobben før henting av de små i barnehagen. Selv om guttene ikke har bursdag og det fortsatt er en del uker til jul, så kjøpte jeg med gaver til dem. Jeg kom nemlig over et supertilbud på superhelt-leker i butikken og fant noe som eldstemann har ønsket seg lenge, og det som vanligvis koster 150kr kostet i dag en 10er! Selvsagt kjøpte jeg med en gave til han da.

Jeg fortalte om gaven allerede i bilen på vei hjem fra barnehagen og eldstesønnen ble kjempeglad. Det ble lovet meg at han skulle gjøre som han fikk beskjed om i dag og at han skulle leke fint med lillebror mens jeg lagde middag i byttet mot gaven. Da vi kom hjem forsto jeg at barna var ganske slitne etter en lang dag. Ofte når eldstemann er trøtt og sliten blir han tullete, noen ganger morsomt tullete, men andre ganger litt brå og mobbete, som i dag med lillebror. Jeg ba han stoppe å tulle flere ganger og minnet han på hva han hadde lovet meg at han skulle gjøre for å få gaven. Han ga seg ikke, og tullet og tullet og tullet...

Jeg ble skuffet, da jeg hadde sett for meg en koselig ettermiddag hvor vi alle tre kunne leke med nye leker sammen, men i stedet for måtte jeg be han gå på rommet sitt å leke, og om ikke han gjorde det så ville jeg ta fra han gaven. Et barn som får gaver uten noen spesiell grunn burde være takknemlig og vise glede mener jeg, ikke trosse og være vanskelig. Man må gjøre seg fortjent til å få gaver, og holde det man lover. Vi har en regel her i huset, som sønnen min også kan godt: er du snill med meg, er jeg snill tilbake. I dag følte jeg ikke det ble slik, og jeg tok fra han gaven da han bare sa meg imot og gjeipet til meg. Da gaven forsvant ble han kjempelei seg, begynte å hyle og gråte. Han var trøtt, jeg var trøtt og det hele eskalerte i diskusjon og skrik, til jeg til slutt måtte sette meg ned å ta en seriøs prat med han.

Syntes du at du fortjener leker når du oppfører deg sånn? Et svakt "Nei..." kom innimellom hulkene hans.

Vi hater jo begge to når vi krangler... "Ja mamma..."

Så hvorfor gjør vi det? Hvorfor gjorde ikke du bare som mamma ba deg om? "Vet ikke..."

Mamma kan ikke kjøpe gaver til deg om du ikke kan gjøre som du lover. Du har ikke bursdag i dag og det er ikke jul, så egentlig var du bare veldig heldig i dag. Jeg kjøper gaver til deg fordi jeg er glad i deg, og da syntes jeg ikke vi skal krangle. Da syntes ikke mamma du fortjener gave, og jeg tenker kanskje jeg heller vil spare den til noen andre barn som blir mer glad for den. Han ser på meg med store, tårevåte øyne, og et håp om at han skal få beholde gaven.

Vet du at det finnes fattige barn i andre land som ikke har noen leker? Du har et helt rom fullt av leker, men som du ikke vil leke på. Mamma syntes ikke du setter pris på lekene dine da, og kanskje du ikke vil ha de? "Jo..."

Da må du vise mamma det. "Mamma, jeg vil gå på rommet å leke. Kan jeg få gaven da?"

Jeg smilte litt, for jeg tror delvis poenget mitt gikk inn, men akkurat nå var han mest interressert i å få gaven sin, og muligens få sin mor til å holde munn..?! Denne samtalen er ikke ferdig.


Jeg tenker noen ganger at jeg har utakknemlige, bortkjemte barn, spesielt på slike dager som dette, men i realiteten er det nok ikke jeg som kjemmer de bort mest. Da mamma levde fikk eldstemannen her alltid masse gaver. Jeg sa stopp, men hun fortsatte å handlet, som den stolte bestemoren hun var. Han har alltid hatt mye, og han har i over 4 år sluppet å dele med noen. Nå derimot har det kommet en lillebror til verden, og vi øver nå på å låne bort leker til han. Eldstemann er nå mer opptatt av stor-gutt-leker som Lego og Star Wars blant annet, så lillebror får nå låne en del av lekebilene hans. Minsten elsker det, og storebror setter pris på at de har en felles interesse. Med tiden kommer nok minsten til å arve en del av storebrors leker og da syntes jeg det er vel fortjent for storebror å få noe nytt som passer hans alder bedre. Gaven i dag var et lite unntak, fordi det rett og slett var så billig og bra at jeg ikke kunne la være å kjøpe, men det blir ikke noen flere gaver før til jul nå!

Jeg har snakket om de fattige barna med eldstemann her tidligere. Vi har også ryddet rommet hans og donert leker til fattige barn før, og det virker som om han setter pris på å gjøre slike gode gjerninger. Han liker å være snill. Til jul bruker vi å levere gaver til ulike foreninger som gir julegaver til fattige barn på hjem, innvandrere og lignende via fattighuset og Frelsesarmeen blant annet.

Ved leggetid i dag fikk jeg en lang kos og han fortalte meg at vi er bestevenner! Så avsluttet han med å fortelle meg om alt han ønsket seg til jul. Igjen, jeg vet ikke heeelt om poenget mitt gikk inn hos han i dag, men samtalen er som sagt heller ikke ferdig. Vi ble i dag enige om at vi skal rydde rommet hans i morgen og finne plass til de nye superhelt-lekene, og da kanskje vi finner noe mer vi kan donere bort. Så kan han føle på å ha gjort en god gjerning, og sånn sett føle seg fortjent til å få egen gave selv.

Gleder meg allerede til i morgen. Barna ble begge to lagt litt tidligere enn vanlig i dag, og jeg skal legge meg tidlig selv, så satser jeg på bedre humør hos oss alle i morgen, og masse koselig lek.


Likes

Comments

(Reklame)

Jeg liker enkel sminke i nøytrale toner. Jeg har fått pigmentflekker i ansiktet etter svangerskapene mine og har lenge hatt vanskeligheter med å finne gode produkter som dekker godt, men som samtidig gir huden mulighet for å puste. Derfor ble jeg overlykkelig da jeg ble introdusert for COSMOBEAUTY, for produktene er som skapt for meg og min hud. Det er mineralsminke som føles lett på huden, som er enkel å legge og som dekker godt. Øyenskyggene holder lenge uten å kladde. Lipglossen gir flott glans uten å klisse. I tillegg har de gode priser på god kvalitet, og farge- fornøyd- garanti på foundations.

Jeg har nå byttet ut all sminken min og fylt opp sminkepungen med produkter kun fra COSMOBEAUTY nå. Kun det beste er bra nok for min hud!

COSMOBEAUTY ble til i Hammerfest som er den nordligste byen i verden, og det er her de har hentet sin inspirasjon fra. Området rundt Hammerfest er fylt med bergarter som har høy konsentrasjon av kråkesølv. I COSMOBEAUTY sitt tilfelle fant de ut at Mika (knust kråkesølv) kunne gi makeupen en lysreflekterende effekt.

Ved bruk av mindre partikler som er knust opptil 3 ganger mer i prosessen, etterlates huden glatt og legger seg ikke i fine linjer, derfor kan COSMOBEAUTY mineral makeup brukes av alle aldersgrupper. De unike mineralene i makeupen gjør at makeupen sitter utrolig godt samtidig som huden pleies.

COSMOBEAUTY produktene inneholder kun naturlige tilsetningsstoffer, ingen kjemikalier eller alkohol. Alle produkter har solfaktor 15-20, og ingen produkter er testet på dyr.

COSMOBEAUTY er opptatt av dyrevern, og de er stolte over å stå på Dyrevernalliansen´s liste over merkevarer som ikke tester sine produkter eller ingredienser på dyr.

Likes

Comments

Han her ⬆⬆⬆ er mannen i huset, men jeg ⬆⬆⬆ stiller snart opp som en back- up plan!

Som mamma til to gutter blir jeg noen ganger tatt på sengen i ting de ønsker hjelp med som jeg ikke strekker til på. Det er noen interesser gutter har som vi jenter ikke alltid forstår oss på, har lørt oss eller selv interresserer oss for, men jeg skjønner nå at dette er noe jeg må ta tak i.

Mine sønner leker ikke med dukker. De leker med biler, og eldstemann spør meg støtt og stadig om hvilke merker de ulike bilene er, hvem som kjører raskest, hvilken bil som er best i hele verden, forskjellen på el-bil, diezel og bensin, og jeg innrømmer å ha googlet mange av mine svar.

Jeg har to mammadalt- gutter, og jeg håper og tror det er meg de vil spørre om råd også i fremtiden, når det kommer til jobbsøknader, banklån, kjærestertrøbbel og hjelp når de skal blir fedre for første gang. Det er nok pappaen de spør om råd når det kommer til moped- og bilmekk, båt og teknologi. Jeg syntes det er fint vi har ulike interesser slik at barna kan få kvalitetstid med både mor og far på ulike områder, men jeg vil ikke ta det for gitt at deres pappa kan stille opp til enhver tid, noe kan jo komme i veien som jobb og lignende, så jeg kjenner et behov for å mestre noen "manne- ting" selv. Jeg vil sørge for å være mine sønners backup- plan, så nå skal jeg:

 • Lære meg å kjøre med henger (og også rygge med den, for det er den vanskelige biten!) Brått skal gutta våres ha småbåter som står på henger, eller kanskje de starter med motorsport, og da er det kjekt at mor også kan stille opp på treninger og konkurranser.
 • Lære meg å kjøre med campingvognen vår (og parkere den på campingplassen, for igjen, det er den vanskelige biten!) slik at jeg kan dra med gutta på helgeturer rundt om. Det er ikke sikkert at jeg og mannen alltid får tatt ferie sammen, med tanke på våres ulike jobber og de satte ferieukene når guttene begynner på skolen, så da er det fint å være uahengig av han, og kunne mestre vognen på egenhånd.
 • Jeg skal ta båtførebeviset! Vi har jo egen båt, og ungene elsker å kjøre på tur, men det er ikke alltid det passer for oss alle sammen å dra på sjøen samtidig, og jeg ønsker ikke å være avhengig av mannen for å kunne finne på noe moro med gutta.
 • Lære litt om all sport... Vi er ingen sportisinterressert familie, men når guttene begynner på skolen blir de nok automatisk introdusert for sport av ulike slag, og da er det i hvert fall greit å kunne vite hvilket mål de ulike lagene skal score på eller hva som er forskjell på gult og rødt kort..!
 • Lære meg å lage og tenne bål på egenhånd. Jeg drømmer om å være mer ute i naturen med guttene og gå lange turer i mark og fjell, kanskje til og med sove ute i telt, så da er det jo greit å kunne tenne bål og også sette opp telt.
 • Lære meg å kappe, snekre og vedlikeholde. Det er unødvendig at mannen skal gjøre alt her hjemme, når det å sette opp nye dørlister, henge opp bilder eller henge opp en hylle i vater egentlig er ganske enkelt, og jeg kan gjøre det selv. Dette kan jo bare by på nytt, spennende hjemmesnekret interiør.

Gleder meg til å ta tak i nye utfordringer!

Som Pippi Langstrømpe sier "Det har jeg ikke prøvd før, så det tror jeg at jeg skal klare!"


Likes

Comments

Jeg heter Carina. Jeg lever helt på ekte. Jeg eksisterer ikke bare i sosiale medier. De fleste av dere som leser denne bloggen kjenner meg godt, så hva er i veien med å ta en telefon til meg, sende meg en sms eller ei litta kommentar på bloggen, og spørre meg hvordan det går med meg?! Jeg får høre hva dere tenker om meg. Jeg får høre hva dere tror skjer i livet mitt. Ryktene går, for når dere snakker til bekjente og ikke direkte til kilden (som i dette tilfelle er meg!) så får jeg på ett eller annet tidspunkt vite det allikevel, men da er det dessverre for sent. For sent å fortelle dere sannheten om hvordan jeg egentlig har det. Nå skal dere derimot få vite alt om meg, for jeg er lei av å høre at jeg syter og at jeg har det crap...

Jeg har det egentlig ganske bra om dagen! Jeg er sliten, men det er vi alle i denne familien tror jeg. Barna er slitne, for dagene våres går i ett med barnehage, aktiviteter, oppussing og pendling. Gubben er sliten fordi han står på 24/7 med å jobbe for å tjene penger og jobber også ettermiddager og kvelder for å bli ferdig med huset vi skal selge. Jeg er sliten fordi jeg jobber fulltid på dagtid og ofte har barna alene på ettermiddagene. Vi er nok hele gjengen fysisk slitne, men det hele går også ut over psyken for ofte når man er sliten er det lett å ta frustrasjonen ut over de man er aller mest glad i, for de tilgir alltid. MEN dette er kun for en (liten) periode! Den har vart i snart 2 år, men vi ser nå enden på tunnelen. Forhåpentligvis får vi solgt det gamle huset vårt på nyåret, så vi kan gå inn i 2018 med ny energi og finne tiden til å være mer familie igjen, reise på helgeturer og besøk, og kanskje også nyte mer kjærestetid eller dra på date.

2 slitsomme år har gått, men også 2 fine. Jeg har vokst mye som person og tatt på meg oppgaver jeg ikke visste jeg kunne. På mange områder har jeg blitt mer selvstendig, der jeg vanligvis søkte mamma sin hjelp tidligere. Familien har økt det siste året og jeg elsker mine to fantastiske sønner. Det kan absolutt være krevende med en ettåring og en femåring som begge tester ut grenser! Sammen er de enten verdens beste venner eller verdens største ertekroker, men når eldstemann forteller meg at han elsker lillebror smelter mammahjertet mitt helt, og det hele er verdt det- alle søvnløse netter, alle diskusjoner og alle de gangene jeg vil rive av meg håret i frustrasjon fordi jeg ikke vet hvordan jeg skal forholde meg til trassalderen. Jeg elsker å være mamma, jeg elsker min mann, jeg elsker at vi får muligheten til å ta over mitt barndomshjem og videreføre alle mine gode minner til egne barn. Mammahjertet mitt blir stolt over hvor flink min eldstesønn er i barnehagen og på førskolen, og jeg er stolt over hvor godhjertet og blid minstemann alltid er. Jeg ser frem til alle gode minner vi skal lage sammen, og jeg tror vi vil sette ekstra stor pris på alt det moro vi skal finne på fremover, når den aktuelle livssituasjonen roer seg ned, og vi igjen får mer inntekt enn utgifter, og vi kan begynne leve som normalt.

For å summere det som er tungt om dagen:

 • Fortsatt lei meg for mammas dødsfall i 2015, og føler stort savn...
 • Fortsatt tøft for meg å se pappa i et nytt forhold (for det er ikke mamma!), men samtidig ser jeg jo at han er lykkelig og det er bra
 • Fortsatt tøft for meg å se mamma sine gamle møbler i huset, og minnes henne daglig
 • Fortsatt vanskelig for meg å besøke gravplassen til mamma
 • Fortsatt tøft for meg å se på minstemann og vite at mamma aldri får møte han, og hun hadde virkelig elsket han over alt på jord, slik hun gjorde med eldstemann
 • Å leve "fra hånd til munn", da vi for tiden har mere utgifter enn noen gang, og lønnen er den samme som tidligere
 • Å ikke få solgt huset vårt så fort som ønsket og håpet
 • Å føle at jeg ikke strekker til der jeg ønsker, som i oppussingen. Det er begrenset hva slags snekkerferdigheter jeg har, og det er vanskelig å jonglere å passe to barn samtidig som jeg pusser opp
 • Å føle meg alene. Jeg har snakket med rådgiver og familievernkontoret om mitt mammasavn uten følelsen av tilstrekkelig hjelp
 • Å føle meg som en dårlig venn fordi jeg alltid har så dårlig tid eller er for opptatt i mitt eget hverdagsstress til å se mine venners behov for å snakke/ finne på noe

Så da trenger dere ikke spekulere eller sladre noe mer! Også vil jeg avslutte med det positive i livet mitt nå:

 • Jeg skal ta over barndomshjemmet mitt og får beholde minnene av mamma
 • Jeg har en kjæreste som er pliktoppfyllende, arbeidssom og handy
 • Jeg har to fantastiske barn som elsker meg og som elsker å finne på ting sammen med meg
 • Jeg har alle ettermiddager til å lage hyggelige minner sammen med mine barn
 • Jeg har en fast jobb, og gode kollegaer
 • Jeg har barnehageplass til begge barna mine, og det er i en barnehage hvor barna trives og de ansatte er flinke
 • Jeg har gode venner som ikke gir meg opp selv om jeg kanskje kan virke litt distansert for tiden...
 • Jeg har knyttet nye, gode relasjoner via blogghobbyen min (Snapchat: mammabloggerne)
 • Jeg ser for meg spennende interiørdekorering i det nye huset fremover, og jeg elsker å pusle med slike ting
 • Jeg har bestilt meg en ferie som jeg ser veldig frem til å dra på!
 • Jeg har råd til det jeg må, men jeg kan glede meg til halv skatt i desember! Også vet jeg at 2018 blir bedre økonomisk, i kjærlighet og i fritid ❤

Lurer du på noe mer om meg, livet jeg lever nå eller har jeg skrevet noe i bloggen som du føler skurrer, virker sutrete eller støtende, så spør meg rett ut er du snill! Det verste jeg vet er sladder, baksnakking og spekulering. Det fører bare med seg løgner og sure miner. Orker ikke det i livet mitt akkurat nå.

Sutrer jeg litt her en dag så går det over like fort som jeg skrev innlegget! Alle har vi godt av en utblåsning i ny og ned, og det må da være lov å si at man er trøtt, lei barnas krangling eller gubbens sure sokker innimellom?! For vi er da faen ikke perfekte noen av oss! Om jeg klager på gubben kan du banne på at han klager på meg for noe like etterpå, det er bare slik at han ikke blogger om det. Det gjør min klaging så mye mer synlig, men for gud skyld dere- ikke ta alt så seriøst! Ting går over like fort som de kommer. Blås det ut, børst det av og smil til verden igjen. Eller ring meg da vel, send meg en sms eller ei litta kommentar her på bloggen! For om du tror jeg har det crap, rekk ut en hjelpende hånd i stedet for å gå rundt å sladre om det.

Takk for nå, og god natt!


Design bloggen din - velg mellom mange ferdige maler på Nouw, eller lag din egen – pek og klikk - Klikk her

Likes

Comments

Når det koker i topplokket til a mor, da er det godt å fylle kaffekoppen å gå utenfor huset i 10 minutter.

Minstemann puttet jeg oppi lekegrinda. Han eldste leker med Lego. Jeg kna se de gjennom vinduet. De har begge sutret, tullet og gjort meg riv ruskende gal i huet i dag, og dette er bare begynnelsen! Vi skal i familiebursdag litt senere i dag og stappe innpå med søte saker og kaker som får kroppene deres til å boble enda mer og energien vill gå vill når sukkeret kicker inn! Kjenner jeg gleder meg allerede. La oss bare nyte disse ti minuttene her litt...

Likes

Comments

(Skrevet i samarbeid med Disney Channel)

Vekkerklokken ringte 07.00 i dag og vi hoppet opp av sengen, fikk på oss koseklær og rigget oss klare i sofakroken for å få med oss premieren på den nye "To på rømmen" filmen på Disney Channel. Vi var lovet en deilig frokost på døra i god tid før fimen startet, men vi ventet og ventet og ventet... Ingen frokost kom på døra.

Jeg prøvde kontakte leverandøren av frokosten uten svar, men jeg fikk tak i kontaktpersonen min fra Disney Channel som hadde bestilt frokosten, og hun foreslo at jeg tittet ved postkassen min. Litt uheldig, da postkassen vår er langt unna selve huset, men der hang den altså, i en stor papirpose lå det fersk brød, juice og deilig yoghurt til oss. Filmen var allerede i gang på tv og guttene koste seg, og stemningen toppet seg ytterligere når frokosten kom på bordet.

Og da jeg satte meg ned i sofaen, da fikk jeg svar fra leverandrøren. De beklagde seg, men det måtte jeg gjøre også. Frokosten var jo levert den! Flaut... men veldig godt! Kan varmt anbefale morgenlevering.no Bare husk- frokosten plukker du selv opp ved postkassa!

Også hunden vår elsket yoghurten fra morgenlevering!

”To på rømmen-serien” utspiller seg i tiden etter Disneys kinosuksess ”To på rømmen” (2010), og oppfølgeren har en morsom vri på det klassiske eventyret. Lykkelig alle sine dager ble nemlig ikke helt slik Rapunsel hadde drømt om. Mens Eugene føler seg hjemme i sitt nye liv, i kongelig luksus, overveldes Rapunsel av nye forpliktelser. Hun velger å stikke av med venninnen Cassandra ut på nye eventyr. De norske stemmene til Rapunsel og Eugene (tidliger ekjent som Flyn Rider) gjøres også denne gangen av Marion Ravn og Christian Ingebrigtsen.

TV-serien ble innledet med en 55 minutter lang film, ”To på rømmen: Før evig og alltid” i dag, mens selve tv-serien har premiere lørdag 7.oktober klokka 0800. Det er bare å glede seg!


Pascal har falt godt i smak hos minstemann her. Han er en god kosefavoritt.

Likes

Comments

Bloggerfruene har blitt HACKET!

Vi ble brått kastet ut av vår egen konto og nå kommer vi ikke inn med verken brukernavn eller passord!


Vi kan ikke fatte og begripe hvem som vil oss så vondt! 7 mammabloggere som kun ønsker å formidle sine blogginnlegg og dele av vår helt ordinære hverdag... Vi er kjempelei oss.

Saken er meldt til Snapchat og vi har ikke tid til å sitte på latsiden, så vi drar med oss følgerne våres over til Snapchatkontoen "Mammabloggerne" - samme kule gjengen og samme gode konseptet, kun pakket inn med et nytt navn. Håper du vil følge oss videre og være med oss i kampen mot hackerne!


LIK og DEL gjerne 💛


#hackerssuck ! #bloggersrule 💛

Likes

Comments

De som følger bloggen min eller som kjenner meg vet at de to siste årene har vært hektisk. Når det kommer til boforholdene så har de ikke vært helt optimale, da vi i over ett år bodde sammen med pappa før han flyttet ut sammen med ny kjæreste. De leier nå naboleiligheten ved siden av huset han bodde i før, som vi bor i nå. Vi eier fortsatt vårt gamle hus, og pusser opp det og redegjør det for salg samtidig som vi leier huset av pappa, som vi etterhvert skal kjøpe han ut av så fort vi får solgt vårt hus! Pjuh, hang du med på den forklaringen?! Vi har altså hatt mer utgifter enn noen gang og mindre inntekter enn før grunnet at jeg blant annet har gått hjemme i mammapermisjon.

Jeg er ganske sliten og lei av å ha det slik, men jeg ser snart enden på tunnelen. Jeg har trua på at 2018 blir et bedre år og at julegaven til oss blir å få solgt gammelt og kjøpt nytt hus! Pappa har nemlig allerede kjøpt deg nytt hus og flytter inn der allerede om 3 uker! Det skal mellomfinansieres og det kan bli svært dyrt i lengden, så chop chop, hei hå og kast oss rundt! Her må vi bli ferdig så vi alle kan få det bra.

I huset vi bor nå har vi levd i en mix av våres egne, gamle møbler blandet med pappa sine møbler. Nå som han har kjøpt hus kommer han til å ta med seg noen av møblene sine selvfølgelig, og da kan det bli tomt her hos oss. Det tidligere huset vårt var mye mindre enn det vi bor i nå så vi hadde ikke innmari mange møbler. Det blir spennende å se hva pappa tar med seg og hva vi sitter igjen med å kan låne litt til frem til vi får kjøpt oss eget, nytt interiør. Jeg vil selvfølgelig over tid, og i samarbeid med lommebokas innhold(!), sette min personlige stil på huset. Jeg gru/gleder meg sånn sett til ukene som kommer, for her kan det bli tomt før det blir fullt, og vi må nok pakke ned en del ting i esker i en tid fremover, men jeg har troen på at dette bli bra for alle parter til slutt- en ny start for pappa og kjæresten, og en ny start for meg og min lille familie.

Sofaen avbildet ovenfor er vår og bordet kjøpte jeg på Ellos for noen måneder siden. Dette er stilen jeg tenker å ha fremover, minimalistisk og klassisk. Jeg tror speilet på veggen blir med til pappas nye hus og da får jeg vel fylle veggen med stilige bilder. Putetrekk i marmor er allerede bestilt fra Wish til sofaen. Prosjektene er mange og ønskelisten min er lang... men det blir gøy!


Likes

Comments

Minsten i huset har begynt i barnehage og det merkes på både skittentøyskurven og lommeboken. Det går ofte i to eller tre klesskift i barnehagen løpet av dagen og ikke nok med at det blir mye å vaske, så blir det også en del å kjøpe da man må ha nok skift i sekken og i klesskapet samt at yttertøy må man jo minst ha to av alt av!

Kiido har morsomme, barnevennlige klær i stilige farger og med fine motiver som barna elsker. Det er på tide å fylle opp klesskapene til gutta og fylle på med gode joggedresser, deilige gensere og varme luer til høsten og vinteren, og for å hjelpe på lommebokas innhold har jeg fått ordnet en rabattkode til alle leserene mine.


Ved å bruke koden Bloggerfruene får du 20% på hele din bestilling hos Kiido.no

Kiido favoritter

Barna fortjener gode og behagelige klær i en aktiv hverdag. Hos eldstesønnen her i huset er det superhelter og Star Wars som er populært om dagen, mens for minsten er det vel mer det praktiske som teller, og da er det fint at Kiido har noe som passer for de begge.

Happy shopping. Det vet jeg at jeg vil ha!


Rabattkoden er gitt i samarbeid med Snapchatgruppen Bloggerfruene. Følg oss gjerne for mye moro, konkurranser og rabattkoder.

Likes

Comments

Det koster faktisk ikke en eneste krone å spørre noen om hvordan de har det. Det koster deg faktisk ikke mer enn 30 sekunder av din tid. Det koster deg ingenting å smile til en fremmed på gaten. Tvert imot er smiling sunt, stimulerer produksjonen av endorfiner og latter gir en følelse av lykke og kan faktisk lindre smerte. Det er forsket på! Det trenger heller ikke å koste deg noe å hjelpe andre. Som for eksempel når noen ramler om på gaten, da er det vel ren folkeskikk å høre med vedkommende om det gikk bra?!


Grunnen til at jeg skriver dette innlegget er fordi sistnevnte faktisk hente en bekjent av meg. Hun har problemer med både rygg og ben og kan innimellom være ustø og ha vondt. Hun er ung, så folk regner nok med at hun klarer seg fint selv, men tross alderen på den falne, så mener jeg helt og holdent at det er ren folkeplikt å spørre om personen trenger hjelp, eller i det minste om det gikk bra. Det kalles medmenneskelighet.

Da hun falt om parkerte det en bil like i nærheten av henne. Sjåføren gikk ut av bilen for å ordne noe, så bort på henne, men sa ingenting. Han bare fortsatte med sitt. Jeg ble skikkelig sint da hun fortalte meg dette. Og den mannen skal være ganske glad for at jeg ikke var tilstedet og var vitne til slik lat oppførsel. Da hadde han fått høre det!

"Det gikk jo greit med meg, men litt høflighet og medmenneskelighet burde ikke være så vanskelig..."


Vil ikke si at jeg er bedre oppdratt enn alle andre, men jeg er i hvert fall oppdratt med folkeskitt. Jeg sier hei, jeg møter folks blikk, jeg har hjulpet gamle damer med bæreposene, jeg har hjulpet bortkomne barn i matbutikken på leting etter mamma eller pappa, jeg har spandert en kopp kaffe på en uteligger, jeg har smilt til fremmede på bussen, og jeg ville helt klart å spurt om denne unge frøkna trengte hjelp til å komme seg opp!

Folkeskikk og medmenneskelighet- jeg er ganske sikker på at vi alle er født med evnen. Noen glemmer bare å bruke den dessverre. Har du kontroll på din?


Likes

Comments

(Skrevet i samarbeid med Green Nordics)

Vi har vært så heldige å bli sponset med den supre boken "Miljøklubben" fra Green Nordics og den ble fort en nysgjerrighetsvekker hos eldstemann her i huset. I barnehagen er de mye ute på tur og er flinke til å bruke naturen til å lage ting og sørger for å passe på den og holde den ryddig. De er opptatt av miljøet og er alle sammen små miljøagenter. Når vi er på turer utenfor barnehagetid må jeg alltid ha med meg en søppelpose, for sønnen min er veldig opptatt av å plukke søppel i naturen, og å holde naturen frisk.

Boken "Miljøklubben" har enkle formuleringer som forklarer hva miljøutfordringene våres er og kommer med konkrete nødvendige tiltak. På en ordentlig måte oppmuntrer "Miljøklubben" til å vise hensyn og kjærlighet til naturen. Dette er med på å forme barns atferd til det bedre for både hjemmet og miljøet. La barna ha det gøy når de hjelper naturen!


Boken har fine bilder, quiz og lett fakta. Les mer eller kjøp boken på kjopboken.no

Likes

Comments

En gang i året samles hele familien til samboeren min på et årlig familietreff og i år var vi i Tomter. Kanskje ikke verdens navle, men en koselig plass i vakker gårdsnatur.

Jeg elsker å være utendørs, i gode klær og kjenne den friske høstluften og duskregn i håret. Sammen med barna koste jeg meg i vakre omgivelser i dag, og alle barna, søsken, fettere, kusiner og tremenninger, lekte alle fint sammen.

Vi var våkne mange ganger i natt da minstemann i huset har hatt feber og tett nese og gråt seg gjennom natten. Tross lite søvn kom vi oss avgårde på treff i dag og humøret var på topp under både middag og dessert og vi nøt deilig høstvær. Etter ca 3 timer ble minstemann sliten grunnet lite søvn og mange inntrykk, så vi dro hjem litt før de andre. Hjem til kveldsmat, smokk og kos.


Likes

Comments

Noen dager tar det bare helt av, og alt som kan gå galt går galt. Dagen starter med at man forsover seg, får mensen, tråkker i bikkjenes vannskål, og det er stillestående kø hele veien inn til jobb. Flere som har slike dager? Nå tenkte jeg at jeg skulle dele noen av mine hverdagslige irritasjonsmomenter. Dette skjer meg støtt og stadig...

I dag for eksempel sovnet jeg på sofaen før eldstesønnen min hadde lagt seg (kl 19.40 ca), og jeg sovner ALDRI på sofaen! Våknet igjen kl 21.45 og gikk rett på badet, pusset tennene og ligger nå i senga. Jeg skjelver med feber. Typisk at man blir syk når man har masse planer i helgen. Irritasjonsmoment nr.1!


2. Jeg blir gal av småstein som setter seg fast i skosålene, og følelsen av å gå på de og skrapelyden de lager når man går.

3. Jeg hater bikkjehår i sokkene! Hjemme hos oss er det uunngåelig, da vi har to bikkjer, og innimellomstikker bikkjenehårene seg inn i foten som flis og det er dødsvondt!

4. Når sand dras med inn i huset via skotøy, barnas utedresser eller bikkjenes labber og legger seg som fint støv på gulvet som man sleper etter seg til det til slutt er i alle rom i hele huset. Det blir som sandpapir når man går barbeint inne, eller som en gratis, uønsket(!) fotpeeling.

5. Hater når støvsugerposen er full og må byttes. Tiltak...

6. Jeg misliker at gubben slenger dyna si oppå dyna mi! Jeg pleier å ha min dyne pent lagt på min side og at han da bare skal slenge sin oppå min og spre sin nattesvette over på min side... Ikke greit!

7. Sure sokker i huset... Seriøst, er det ingen menn som vet hvordan skittentøyskurven fungerer?! Tre menn (to av de små vel og merke) her i huset, og de møkkete sokkene deres finner jeg overalt, under sofabordet, i sofaen, i hundesenga, ved siden av senga eller oppå lokket til skittentøyskurven!

8. Når tørketrommelen aaaldri blir ferdig og man vil gå å legge seg..!

9. Når kaffen blir for kald til å drikkes, det er sørgelig sløsing med god kaffe.

9.1. Og når man er tom for kaffe! Det er virkelig en tragedie!


10. Den følelsen når du har unnet deg en eksotisk, og ofte svinedyr, avokado og den er råtten inni..!

11. Når man skal lage middag og innser at man har glemt å kjøpe en av de viktigste ingrediensene...

12. Når noen glemmer den siste melkeskvetten ute på kjøkkenbenken, også har man sykt lyst på frokostblanding for eksempel..!

13. Når pakkene (som man gleder seg så innmari til at skal komme) bruker lengre tid på å komme med posten enn forventet. #utålmodig

14. Når man har dårlig tid og må stoppe for å fylle bensin fordi tanken nesten er tom.

15. Når det regner og man har glemt paraply.

16. Når batterimåleren på tlf lyser rødt og man ikke har med seg laderen.

17. Uforutsette regninger, og å måtte leve på sparebluss den siste uken i måneden... That sucks!


Likes

Comments