Att leva med psykisk ohälsa vad är det egentligen? Jo det är att leva med något som ingen annan ser. Den psykiska ohälsan märks inte alltid men den finns där och tynger ner dig. Den är ganska lätt att dölja tills en början men med tiden blir det allt svårare och man vill bara att någon ska se den smärta och ångest man bär inom sig. Det är lätt för människor som aldrig upplevt psykisk ohälsa att säga åt någon att rycka upp sig eller trycka bort de. Men för den som lever i det är de inte lika lätt och det beror på många saker. Man skärmar av sig fån omvärlden och det som en gång gjorde dig glad betyder inget längre. Man lever i en rutin och gör saker man vet att andra människor vill att man ska göra. Man sätter upp en fasad för omgivningen att allt är bra men det man egentligen vill är att någon ska kolla en djupt in i ögonen och se den smärta och ensamhet som man bär på.

Den vanligaste lögnen en person med psykisk ohälsa säger är ”jag mår bra” och det beror på att man inte vet vad man ska svara när andra människor undrar hur man mår. För hur ska man kunna ge dem ett ärligt svar när man inte ens själv vet eller vågar erkänna för sig själv hur man mår. Allt känns som ett ända stort kaos i huvudet och tankarna bara snurrar men eftersom dem är för många så blir det svårt att urskilja tankarna och det i sig skapar en tomrums känsla i ens huvud.

Likes

Comments

​Nu börjar vi äntligen komma igång med vårt arbete och vi hoppas att ni är lika taggade som vi är och att ni vill följa med oss under våran resa ihop. Själva tanken med detta UF-företaget är att vi vill uppmärksamma och prata om mobbning, utanförskap och den psykiska ohälsan. Detta är något vi brinner starkt för och vi vill hjälpa andra att våga prata om detta, för det här är inget vi ska skämmas över eller försöka dölja. På den här bloggen kommer vi skriva om vad mobbning, utanförskap och psykisk ohälsa är och varför det är viktigt att vi pratar om det. Vi kommer även berätta hur det går med vårt arbete så ni får följa med oss under hela processen. Vi kommer även anordna tillfällen då man får komma och göra armband med oss som ska symbolisera allt det vi står och jobbar för. Vi har även en tanke om att ni som vill följa vår resa kan maila oss om ni vill berätta om era upplevelser om mobbning, utanförskap och den psykiska ohälsan eller om ni har tips som kan hjälpa andra. Ni får självklart vara anonyma om ni vill det, men då är det viktigt att ni skriver med det i mailet. 

Nu börjar våran resa tillsammans, en resa som kan hjälpa oss att växa och få en större förståelse. Men viktigast av allt börja prata om det vi alla så gärna vill dölja och tysta ner. 


Likes

Comments