Header

Nu börjar det flyta på med mitt pendlande, ja det tar sin lilla tid men man får försöka se tågresorna som effektiv arbetstid. Idag ska jag t.ex. skriva en reflektionsuppgift. Och ifall man inte har något bättre för sig så kan man alltid kolla serier.

Som bäst är jag helt fast i serien Grey's anatomy som handlar om livet som läkare. Spännande och ja jag är fast, men nu har jag en serie som jag kan kolla under tågresorna och turr det för denna har hela 14 säsonger. Nu vet jag inte hur sanningsenlig serien är men är glad att det finns personer som vill jobba inom sjukvård och hälsa, för det är verkligen inget för mig.

På tal om något helt annat så är det snökaos i Västerås, skönt med snö sålänge det inte ställer till problem för mitt pendlade. Annars får det snöa på!

Sista skoldagen som elev denna vecka, torsdag och fredag ska jag hoppa in som vikarie i engelska och svenska åk 6-9. Håller tummarna för atr det går lika bra som senasr, nu väntar jag bara på att då hoppa in som vikarie på en förskola, länge sen senast så jag känner att det börjar bli dags. Får nöja mig med att vikarera i skolor till dess, men roligt det med, en ny utmaning blir det!

Men innan jag börjar tänka på morgondagen skall jag nu till min lägenhet och hämta de sista sakerna, iväg till skolan på projektgranskning och sen vidare hem till Västerås på körövning.

//Carvo

Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - Click here

Likes

Comments

Denna tisdagsmorgon var det äntligen min grupps tur att presentera vad vi sysslat med denna höst. Skönt att få det överstökat och imorgon är det sista dagen i skolan för denna vecka!
Vet ni vad! Idag har det snöat hela dagen så hela Västerås är täckt av ett snötäcke. Bussen körde fast på vägen hem, tänk vad lite snö kan göra.
Nu ikväll har vi fixat matlådor och jag har gymmat.
Dags att sova för imorgon väntar en lång dag.
//Carco

Likes

Comments

Idag började vi med redovisningsdagarna i skolan, vilket är på tiden. Har gått ett bra tag sen vi genomförde vår utställning så det skall bli skönt att få berätta för resten av klassen vad vi sysslat med denna höst. Idag presenterade den grupp som min grupp skall granska och imorgon är det min grupps tur att presentera vårt projekt.
Efter skolan kom min sängköpare för att äntligen håmta sängen! Nu vet jag dessutom varifrån jag känner igen honom, han jobbar tydligen på mitt gamla jobb, ja världen är minst sagt liten.
Efter en lång dag är det skönt att få sätta sig på tåget och bara slappa, nu hemåt!

Sist men inte minst, världens största grattis till min yngsta lillasyster! Tänk att du blir 8 år idag? Hur galet är inte det! För mig är du fortfarande bara 3 år, min lilla lilla syster! Grattis!!!
//Carco

Likes

Comments

Denna söndag har vi bara tagit det lugnt och njutit det sista av helgen. V har fixat matlådor, förrådet och jag har fixat lite plugg . Börjar bli lite trött på den här uppsatsen, så det kommer bli extremt skönt när den sista versionen av uppsatsen är inlämnad.

När allt var fixat hemma var det dags att ta en promenad, vädret var toppen så det var extra skönt med lite frisk luft. Träningsvärken från när jag gymmade igår blev inte bättre av en långpromenad, men skönt med frisk luft!

Nu är det dags att fixa lite middag och sen fixa allt inför imorgon.

//Carco

Likes

Comments

Sovmorgon, sen frukost och julgransplundring, en fantastisk start på dagen enligt mig.
Julgransplundringen var tillsammans med min nya kör och jag tycker det var en fantastiskt bra kick off på vårterminen. Jag fick lära känna körmedlemmarna lite bättre och vi bjöds på gott fika och dansade ut julen tillsammans.

När vi dansat klart fick vi besök av självaste jultomten, i januari! Allt kan tydligen hända i Västerås.

Efter allt allt det blev det lite storhandlande och nu ska vi fixa middag. Sen är det dags för mig att gymma, taggar till tusen...
//Carc

Likes

Comments

Idag har det varit en lång dag, tidig väckning och relativt mycket att fixa i skolan. Uppsatsoppositionen gick över förväntat och projektpresentationen är klar. Efter plugget hämtade jag äntligen ut mitt efterlängtade paket. Beställde det för ca 2 veckor och nu hade det äntligen kommit, materiell lycka är allt bra ibland.


När jag uträttat alla ärenden i Norrköping var det dags att åka hem till Västerås igen och ni kan aldrig gissa vilka jag träffade på den tågresan. Youtubern Carl Deman och Paradise hotel deltagaren Robin Mos Andersson. Och ja jag var bara tvungen att gå fram och ta en selfie med dom och det kändes som att jag bröt mot alla oskrivna sociala regler som finns.

1. Att prata med någon på en främling.

2. Att be den andra väcka han sov halvsov ( Han frågade om han skulle och jag sa att det vore super gulligt om det inte var för mycket besvär).

3. Att göra dessa 2 saker på ett tåg.

Slutet gott allting gott, jag fick en snygg bild, de fick fortsätta med sitt och jag kom hem till slut. Trevlig helg!

//Carco

Likes

Comments

Vad är nu detta? Jo detta är en challenge som Nouw ordnar och den går ut på att blogga 30 dagar i sträck. Syftet med denna challenge är: 

- Blogga varje dag i 30 dagar

-  Hitta din egena nisch och utvecklas i ditt bloggande
- Arbeta med din blogg på ett mer strukturerat och professionellt sätt

 Jag är med i denna challenge och tänkte nedan berätta om mina mål för dessa 30 dagar.
Som ni vet har jag bloggat en lång tid och bloggen heter Carco - Finlandssvensk i Sverige( min blogg nisch), men handlar inte så mycket om det finlandssvenska i Sverige.
Så nu i och med denna challenge är min tanke atr publicera mera uttänkta blogginlägg och flera blogginlägg som handlar om hur det är att vara finlandssvensk i Sverige. Hittills har jag varit med om några situationer då det blivit lite lustigt pågrund av min dialekt och mera sånt kommer det bli under dessa 30 dagar och även framöver. Hoppas även på att få en ny rutin med bloggandet dessa dagar, t.ex. torsdagar betyder en rolig historia, lördagar filmtips eller liknande, mera rutin både för mig men även så att ni har något att se framemot. Tanken nu i och med denna challenge, är att på tisdagar och söndagar ska det komma en "finlandssvensk i Sverige special" och resten av veckan "vanliga" blogginlägg men som är mera genomtänkta. Som ni vet är min vardag inte alltid så "vanlig" utan det händer oftast en massa grejer så jag lovar att ni inte kommer bli uttråkade!
Kortfattat är mina mål :
- Mera välskrivna och genomtänkta blogginlägg
- Mera fokus på det finlandssvenska i Sverige
-Rutin med specialinlägg

Denna challenge startar 22a januari, håll ut och var flitiga med att besöka bloggen då samt följ med och se hur det riktigt går för mig att uppfylla mina mål.
//Carco

P.s. Mer om tävlingen hittar ni här: #nouw30daychallenge

Likes

Comments

Kan ni förstå att det är fredag imorgon? Nej inte jag heller. Dagarna och veckorna bara flyger iväg, och ibland undrar jag ifall jag gjort något vettigt. Dessa stunder är det skönt att ha en blogg och göra tillbakablickar för att kunna övertyga sig själv om att man visst gjort något vettigt.

Att jobba som vikarie på en skola idag gick utmärkt, inga konstigheter alls  Det lär bli flera gånger, men vart jag hamnar nästa gång återstår att se.

Imorgon är det första dagen i skolan efter jullovet och det betyder även att pendlandet börjar för min del. Väckning vid halv 6 imorgon. Längtar inte efter att kliva upp, men det känns hoppfullt. Frukosten är fixad och väskan är packad, tack och godnatt.
//Carco

Likes

Comments

Igår hade jag min första körövning med Mariakören och jag tror att jag kommer trivas. Den största utmaningen blir inte att lära sig nya låtar eller att lära känna körmedlemmarna, nej det svåraste kommer bli att gå från Sopran 2 till Alt 1. Ja det kommer ta tid att vänja sig, men det kommer gå, alltid roligt med nya utmaningar.

Imorse blev det tidig väckning, 6.00 hua! Är väl tvungen att vänja mig om jag skall börja pendla nu, dock kan jag alltid sova på tåget då, men nu var jag tvungen att gå till jobbet. Har fått hoppa in och vara vikarie i en 4e klass och hittills har det gått galant. 10 minuter kvar av rasten och sen är det 2,5h kvar att jobba.

Men vet ni vad det allra bästa är, jo det var snö ute då jag kikade imorse. Välkommen du efterlängtade snö!
//Carco

Likes

Comments

Nu rycker det kanske till i era ögonbryn lite va? Det är inte så allvarligt som det låter kan jag lova er! Minns ni att jag berättade om mitt vikariejobb här i Västerås? Ja inom förskola och skolverksamheter. Idag fick jag äntligen mitt inlogg till bokningssidan där man anmäler sig ledig för pass och direkt när jag gjort det så plingade det till i min mobil och vips så har jag ett arbetspass imorgon. Därav kommer rubriken som lärare, jag skall nämligen hoppa in som obehörig lärare i klass 4-6. Ska bli riktigt kul! SÅ håll tummarna för mig imorgon!

Utöver det har jag inte gjort så mycket idag, det måste helt ärligt vara den slöaste dagen på länge. Har fixat allt som skall fixas och lägenheten är ås gott som klar. Ja det är lite småpill kvar men tänker att det tar jag tag i ihelgen.

Nu ikväll är det körövning med den nya kören som gäller. Tror och hoppas att det skall gå bra, borde inte vara några problem. Men innan dess skall jag slänga in en tvättmaskin ( vi har samlat på oss liiiiite smutstvätt).

//Carco

Likes

Comments