View tracker

Tiden bara rinner iväg. Det här senaste dagarna har varit fyllda av luciaframträdanden då vi i lördags körde igång "turnén" nere i Brighton.
Det lilla jag såg av Brighton var fint och kyrkan vi framträdde i var stor och mycket vacker. Lägger upp bilderna från Brighton och berättar lite mer om den dagen imorgon
Helgen som kommer består också bara av luciatåg. Imorgon sjunger vi i Westminster Cathedral, på lördag är det två shower för min del i svenska kyrkan och på söndag så är vi i Southwark Cathedral och sjunger.

Åter till gårdagens framträdande som för mig var lite extra speciellt. Igår så hade vi luciatåg på svenska ambassaden där jag gick som lucia med levande ljus i den smått obekväma kronan. Rättare sagt så var vi ambassad residenset där de bor. Det var även 10 år igår sedan min mamma lämnade oss så det kändes extra kul att på något göra det för hennes skull. Hon var med i mina tankar och igår kunde jag inte ha varit stoltare över mig själv. Jag kände mig vacker från insidan och ut.
En upplevelse i sig att det var just i London och att stå där som lucia har vi nog alla säkert drömt om att vara någon gång.

Mitt under framträdandet så märker jag även vilka som står snett framför oss. Prinsessan Madeleine, Chris O'Neil och deras två barn. Rätt så häftigt ändå, har sett dem en gång tidigare här i London. Under framträdandet när de som två helt egentligen vanliga människor tar upp sin mobil för att fotografera så tänker jag: sträck på dig lite extra, le och för guds skull, se till att inte svimma 🤘

Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - click here!

Likes

Comments

View tracker

Igår hade vi genrep inför luciashowerna vi kommer att göra nu december månad ✨
Gick helt okej tycker jag med tanke på att vi inte har haft så jättemycket tid på oss.
Vi har även fått schemat som nu är klart samt annan allmän information kring detta äventyr. När vi fick schemat så såg jag även på vilket framträdande jag ska få vara lucia på v🎊

Ska få vara lucia under framträdandet på den svenska ambassaden här i London. Det ska bli så kul! ✨☺️
Nästa vecka, på onsdag så står jag där längst fram med ljus i mitt hår som lyser upp i mörket.

Ska snart gå mot tåget in mot centrala London för att göra en sista minuten shopping inför morgondagen.
Imorgon förmiddag så går bussen ifrån svenska kyrkan mot Brighton där vi ska sparka igång luciaturnéns första framträdande.
Så tidig kväll blir, likaså en tidig morgon.

Likes

Comments

View tracker

Avslutade denna dagen med en kvällspromenad innan jag stängde in mig på rummet för dagen.

Efter middagen klädde jag mig riktigt varmt, halsduk, vantar och mössa- ja det är något som behövs här nu.
Gick längs med min Highstreet, genom camden och sedan hem igen till värmen med luciamusiken i hörlurarna. Camden på kvällarna är rätt vackert samt att man slipper det stora folkmassorna hela tiden :)

För övrigt så har dagen varit lugn. Har tvättat nästan hela dagen. Lite var mitt men mestadels mina värdbarns kläder. Blir en heldel när maten far åt alla håll och kanter samt när man har en liten bebis i huset. På eftermiddagen gick vi till parken för att leka lite och för tömma lite av L's energiförråd inför kvällen ✨

Likes

Comments

Glad första advent!

Här har vi käkat lussebullar, kanelbullar och pepparkakor som vi bakat under helgen tillsammans samt druckit lite glögg ✨😍

Likes

Comments

Det blev helg och lördag innan jag ''hann'' skriva här.

Jag har helt enkelt inte orkat. Har tömt kroppen på både energi och tårar så jag har varit lite matt. En liten hemlängtan har krupit fram men den är inte så farlig att jag vill åka hem. Lite hemlängtan ska inte få stoppa mitt äventyr här! Det känner jag skulle vara lite av ett svek mot mig själv när jag ändå har tagit mig hit och trivs så bra som jag gör. För nu väntar en mycket spännande månad.

Dessa stora saker händer nu i december:

- Vi kör igång luciaturnén om en vecka med början i Brighton. Det följs sedan av ett gäng olika framträdanden och under ett av dem ska lilla jag få vara lucia på!

- Julen och julafton börjar närma sig vilket betyder att snart är jag hemma i Svea igen. Snart får jag krama om alla där hemma och förhoppningsvis se lite snö. Åker hem den 20:e och åker tillbaka till London den 29.e då jag ska fira in det nya året här :D

Likes

Comments

Imorgon blir det mitt-i-veckan bio ✨

Försöker till hitta på lite roliga saker att göra under veckodagarna istället för att spara allting till helgerna. Annars blir det lätt för mig att veckorna blir samma visa rakt igenom och att helgerna blir allt för proppad av saker så man inte hinner njuta av att vara ledig ✨

Ska möta upp en kompis efter morgondagens jobb för att se filmen "A street cat named Bob"
Sträckte läste böckerna på svenska och har nu börjat läsa den första boken på engelska.

Har längtat så mycket efter att se filmen när jag visste att den skulle komma ut på bio. När jag sedan såg trailern längtade jag ännu mer ✨☀️

Det coolaste nu vore att få träffa honom (han bor här i london) få en autograf och ta en bild med honom och Bob självklart 🎊
Jag har som sagt tid på mig att lyckas med det så i will keep my eyes wideopen

Likes

Comments

Dagen har varit som en vanlig måndag här.

Min VM och L gick på promenad på förmiddagen. Under tiden gjorde jag lite andra ärenden i Camden såsom att fixa med det sista kring mitt NI nummer, samt att jag pratat med banken som fortfarande strular, suck..
Så gång jag/vi går till banken så kommer min VM att följa med sa hon så inte banken forsätter att ändra på sig hela tiden.

När jag var klar med mitt så gick jag till Camden Market för att köpa med mig lunch som jag åt under min promenad tillbaka hem. Blev ett klassiskt val-Thai street food 😍
När L och min värdmamma kommer hem efter promenaden tog jag L på softplay för lite lek och stoj.
Undrar vem som uppskattar det mest. Jag eller L? 😝🤔

Likes

Comments

I torsdag öppnades den årliga julmarknaden i svensk kyrkan. Den hade sedan öppet igår och idag var sista dagen den hade öppet.
Marknaden var supermysig och hela stämningen var fantastisk!


I torsdags så var jag där med min värdfamilj och min värdmammas föräldrar. Först gick vi och käkade lunch uppe i själva kyrkan innan vi gick ner för att kolla in marknadsdelen. Alla tog varsin klassisk köttbullemacka med rödbetssallad på och till det tog jag en julmust.

Under lördagen så ställde jag upp och hjälpte till under marknaden. Jag och ett gäng tjejer serverade kaffe och te upp i caféet och till det fick vi vara klädda i randiga Carl Larsson förkläden.
Jag tyckte vi som serverade under lördagen funkade bra tillsammans och vi hade kul vilket gör jobbet så mycket bättre.
Det var en rolig erfarenhet och är jag här nästa marknad så gör jag gärna om det!
Tekniska som vi är kopplade jag in mobilen till ljudanläggningen så vi kunde spela lite (ganska mycket) julmusik som alla kunde njuta av. Även besökarna pratade om musiken, vissa sjöng med och nynnade som vi servitriser gjorde.
Vi gick runt, eller rättare sagt så dansade vi mest runt. Tror alla fick sig antingen ett leende på läpparna eller ett gott skratt när det fick se oss. Julmusiken fick en på ett riktigt mysigt julhumör. Så vi dansade som sagt runt och sjöng mellan varven vi serverade kaffe&te. Alla var på bra humör, vi fick många att skratta och tillsammans hade vi en grymt fantastisk dag!

Idag, söndag så var jag in till marknaden för att köpa det som jag gått och tittat på under marknaden alla dagar. Köpte lite glögg som min värdmamma bett mig om, julmust, Marabou och sedan lite Dumle.

Likes

Comments

Ligger just nu i min säng och lyssnar på musik via sonos. Är väldigt trött och har värsta matkoman ever från middagen.

Ska snart öppna datorn för att titta på det senaste avsnittet av Svenska Hollywoodfruar men tänkte först berätta lite kort om min dag.

Morgonen började riktigt bra, först var L på Gardening och sedan så mötte vi upp hans morfar och mormor för en promenad runt Hampstead Heath. Efter det så promenerade vi hem, jag packade om väskan och sedan tog jag&L tåget till Frida&E för en lekträff. Kom sedan hem till middagen och idag var det Swedish-evening som vi har en gång i veckan. Som svensk mat blev det idag hemmagjord grön ärtsoppa och sedan pannkakor till :) Undrar vad vi hittar på tills nästa vecka?

Likes

Comments

Igår mötte jag upp en Sofia, en annan au-pair jag lärt känna utanför Green Park station för att sedan promenera vidare mot Hyde Park.

Jag själv hade inte varit där förut och det var så vackert! Man kände inte av stadspulsen på samma sätt. Man hörde den knappt vilket gjorde mig avslappnad när vi gick omkring i parken med våra kameror. Vi pratade samtidigt som vi båda under en stund kunde vara tysta för att vi gick och fotade i vår egna lilla bubbla. I Hyde Park så finns det en hel del ekorrar, en del väldigt tama och en del mindre tama. Jag fotade i stort sett bara ekorrarna vilket också var typ hela min grej med att gå dit, haha. Tur med vädret hade vi och solen sken så det till och med var lite varmt.

Tycker inte alls synd om er i Sverige som har minus grader och en massa snö. Visserligen saknar jag snön lite men kylan kan jag gott och väl vara utan :p

Likes

Comments