Jag är på benen och sitter nu på en av flygbussarna ut till Arlanda 🎊

Den här flygningen kommer bli extra spännande samtidigt som jag är lite mer nervös än vad jag varit tidigare...
De få gånger som jag flugit så har det varit direktflyg men idag kommer jag att mellanlanda i Oslo och spendera drygt två timmar där innan jag är framme i London 🇬🇧

Wish me luck! 💃🏼

Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - click here!

Likes

Comments

När jag ändå är sängliggandes för stunden kan jag passa på att uppdatera här.

I tisdags så firade jag som sagt en månad här i London med värsta förkylningen som börjar att släppa något.
Sedan i onsdags förmiddag tog jag underground ut till Heathrow för ett par dagars semester och roligheter i Svea 🇸🇪 Hemma i Sverige vankandes det både dop&bröllop på min pappas sida som jag sett fram emot.
Resan slutade tyvärr inte som vi alla tänkt oss då planen var att jag skulle befinna mig i London nu.
Men istället ligger jag hemma i sängen i Sverige och känner mig seg och halvt utmattad.
Från ingenstans igår slog värsta illamåendet till på kvällen och sedan dess har jag bara mått skräp så därför avbokade vi resan tillbaka till London imorse då vi trodde att jag fått magsjuk. Dels för min&passagerarnas skull men mest för att vi inte vill smitta ner och riskera bebisen liv i min värdfamilj.
Först trodde vi jag åkt på magsjukan men efter lite uppdateringar från de som varit med på bröllopsfesten så kunde vi konstatera att det "bara" var matförgiftning då alla andra också mår skräp. Så för allas skull spenderar jag några extra dygn här i Sverige tills jag känner mig återställd.

Likes

Comments

På tisdag firar jag en månad här i London, galet vad tiden går fort! 🎊🇬🇧

Det senaste dagarna har varit fyllda med roliga saker.
I onsdags så var jag först på babygym med L på morgon ock sedan så åkte jag i vanlig ordning till ung i London. Denna gång var den en föreläsning med Niclas Molinder som var grymt bra 🙌
Torsdag förmiddag spenderade jag i Hampstead där jag träffade en tjej för en lunch, som också kommer ifrån Norrtälje 👍🏼

Fredag morgon så gick jag och L till Messy. Efter det så gick vi och på promenad med mamman för att mata ankorna.
När vi kom hem från promenaden så slutade jag för dagen och då gjorde jag mig redo för att möta upp Frida. Vi möttes på Wesfields, ett köpcenter i Stratford. Att åka dit i Rush jour var rätt korkat gjort men jaja.. 😅
Tanken var lite shopping men inget av oss hittade något. När matklockan slog middag så satte vi oss ner på Shackshack.
Efter middagen åkte vi hem till Frida för att göra oss iordning för en kväll ute.

Igår följde Frida med mig hem. Jag visade henne runt i huset och i mitt område där jag bor sedan satte vi oss ner och käkade brunch på ett mysigt ställe med mycket bra service. Vi var inte besvikna så det är inte sista gången vi/jag är där. Sedan tog vi oss på en promenad till där vi slutade upp i Camden mitt bland alla människor. Det lite av ett misstag att gå dit en lördag mitt på dagen när det är som mest folk så nu vet vi det till nästa gång 😂👍🏼


Likes

Comments

Båda igår och idag har det varit väldigt lugnt och fint väder har varit också 😃

Igår var vi alla ute på en långpromenad med hundarna runt Hampstead Heath. Vi hade även med oss lite gammalt bröd så vi var och matade ankorna i dammarna vilket L tyckte var riktigt kul.

Idag så åkte vi in till Svenska kyrkan för stay&play där vi också träffade Frida & E. Både L&E verkar gilla varandra och att vara tillsammans så det bådar gott för framtiden 👍🏼

Likes

Comments

Igår så gick jag med musik i öronen, kartan, en kopp rykande te och med kameran på en långpromenad.

Målet var att gå och utforska Highgate & Highgate cemetery. Kollade upp området kvällen innan och tänkte att det kunde vara värt ett besök. Sedan har jag även hört talas om Highgate cemetery, en häftig begravningsplats med dess vildvuxna natur.

Började att gå längs med Hampstead Heath en bit innan jag vek upp på småvägar innan jag kom fram till Highgate Highstreet. Huvudgatan var inte så mycket att se av så jag gick in på Tesco, köpte lite lunch och satte mig sedan ner i Waterlow park där jag njöt av en underbar utsikt. Efter min lilla lunchpaus så åkte kameran och mobilen upp och jag fortsatte mina steg mot begravningsplatsen.
Spenderade en bra stund där, bara gick omkring och tog in den häftiga miljön innan jag styrde mina steg hemåt

Likes

Comments

Hej Hopp!

Rubriken må vara en aningen konstig men det finns en tanke bakom den. Jag har varit i Hampstead ons-fre hos min värdmammas föräldrar.

Vi kom överens om att när barn nr.2 kommer så ska jag och L vara hos min värdmammans föräldrar medan mina värdpäron är på sjukhuset. Min värdmamma sa i onsdags att hon tror att bebisen kommer idag när vi satt och åt frukost. Hon hade typ fått förvärkar så hon sa att vi skulle packa utifall att bebisen väljer att komma senare.

Jag gick på babygym med L som vanlig och mamman var hemma och packade åt L. När vi kom hem igen så packade jag mina saker och strax efter det kom L's mormor för att hämta oss. Jag, L, hundarna och L's morfar gick som vanligt på den dagliga promenaden runt Hampstead Heath med stopp vid Kenwood House för en Kaffe/te-paus. Under promenaden åker min värdmamma in till sjukhuset och sedan på eftermiddag kommer barn nr.2, en söt liten pojke. Deras sjukhusvistelse blev lite längre och kom inte hem först natten till fredag och därför blev min och L's vistelse i Hampstead också längre.

Vad jag har haft för mig idag kommer upp imorgon :)


Likes

Comments

Dagen till ära så gjorde jag igår egna kanelbullar som är suveränt goda!

Idag har jag varit en sväng till svenska kyrkan för Stay&play med L. Där träffade vi Frida&E för att sedan gå en sväng till Totally Swedish, en butik med en massa svenska saker. När vi ska gå därifrån så kommer det två välkända personer in i butiken, prinsessan Madeleine & Chris. Försöker säga lite diskret att titta vilka som är till Frida genom att ropa på henne och nicka åt samma håll där de står.
Sedan tog jag och L bussen till Hampstead till hans morfar&mormor för att överlämna några Swedish cinnamon buns 😄

Likes

Comments

Helgen är förbi och här har det varit fullt upp.

Lördagen spenderade jag med Frida, en ny kompis som bor rätt så nära mig 👍🏼
Först tog jag overgrounden hem till henne och sedan tog vi bussen in till centrala London för ett besök på tebutiken twinings. Köpte mig ett julté därifrån som luktade himmelsk gott 😍 (vet att det är oktober)
- it's never too early for Christmas related things in England.
Efter besöket på twinings åkte vi tuben till Westfield i Stratford för lite shopping men det slutade med att vi bara käkade lunch där innan vi åkte hem till Frida igen. Hemma hos Frida sen så gjorde vi egen pizza och tittade på film innan jag tog mig hemåt.

Söndagen så vaknade jag till doften av nystekta amerikansk pannkakor. Inte helt fel att börja dagen med det. Sedan tog jag en promenad med pappan, L och Topsie medan mamman var hemma och lagade mat till kvällen.
Min värdfamilj är halvjudisk, men inte direkt troende så de firar ändå de högtider som finns så igår firade vi ett av det judiska nyåren.
Så hela mammans familj kom över med en massa mat som vi alla åt och njöt av :)

Likes

Comments

Med solens varma strålar i ryggen gick jag till Camden för att möta upp en tjej, som också är Au-pair och från samma förmedling som jag.

Vi gick runt lite vid marknaden och i några butiker innan vi satte oss ner vid kanalen för att käka vår lunch som vi köpte i ett av de många matstånden som finns.
När vi sagt hejdå till varandra promenerade jag hem för att gå på Softplay med L.

Likes

Comments

Igår var en riktgt härlig dag!

Vi sov lite längre i huset och sedan uträttade jag några ärenden i Kentish town medan mamman & L var ute på promenad.
Sedan var det dags för lunch och efter det gick jag och L själva till en lekpark nedanför Parliament Hill vid Hampstead Heath.

Senare på kvällen gjorde jag iordning för att åka in till Svenska kyrkan för Ung i London som är en kväll där unga träffas, fikar, pratat och annat kul. Efter att det är slut så går man sedan vidare till en pub och hänger lite innan alla åker hem till sig.

Det var riktigt roligt att hänga där och träffa lite nya ansikten som inte bara jobbar som Au-pair/nanny. Efteråt gick alla i stort sett vidare till pub för mer snack&skratt :D

Likes

Comments