Bok: Flora Banks förlorade minne.

Författare: Emily Barr

Betyg: ★★☆☆

━"Flora Banks lider av svår minnesförlust. Hon minns ingenting från dag till dag, hennes armar är fullklottrade med saker hon inte får glömma. Så kysser hon någon hon inte borde kyssa. Det är det första hon kommer ihåg sedan hon var tio år. Men han är borta. Flora blir besatt av att hitta killen hon kysste och sökandet tar henne ut på en farlig resa. För vem kan man lita på när man inte ens kan lita på sig själv?"

https://www.bokus.com/bok/9789150119169/flora-banks-forlorade-minne/

Omdöme: Denna bok är allt annat än vanlig, om jag får säga det själv. Flora Banks är en sjuttonåring, fången i en tioårings kropp och sinne. Men när hon en kväll kysser en kille på en strand vänds hela hennes liv upp och ner- för hon minns. Att författaren placerar läsaren så nära Floras karaktär gör att det blir påfrestande för en själv. Problemet för mig var att jag tyckte det var lite jobbigt när man behövde läsa samma saker hela tiden. Visst, Flora är otrolig och makalöst modig som ger sig ut på ett sådant äventyr, men samtidigt lider hon ändå av minnesförlust vilket gör att hon behöver göra samma saker om och om igen. Detta blev lite frustrerande efter ett tag. Men i slutändan var det en mycket fin berättelse och slutet kunde inte varit bättre, trots att det var mycket oväntat. Under bokens gång upplever man så mycket tillsammans med huvudkaraktären och om man inte känt varenda känsla som går att känna, kan man omöjligtvis ha läst boken.


Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - Click here

Likes

Comments

Bok: Idag är allt.

Författare: Nicola Yoon

Betyg: ★★★☆☆

━ "Natasha: Jag tror på vetenskapen, på fakta. Inte på ödet eller på drömmar som ändå aldrig kommer att slå in. Jag är garanterat inte en tjej som träffar en söt kille på en New York-gata och blir kär i honom. Särskilt inte när jag och min familj bara har tolv timmar kvar i landet innan vi blir utvisade till Jamaica. Min historia handlar inte om att bli kär.
Daniel: Jag har alltid varit den skötsamma sonen, den duktiga studenten som alltid lever upp till mina föräldrars förväntningar. Aldrig poeten. Eller drömmaren. Men när jag ser henne glömmer jag allt annat. Något med Natasha får mig att tro att ödet har fantastiska planer för oss två.
Universum: Varje sekund av våra liv för oss fram till en särskild stund. Miljoner framtider ligger framför oss. Vilken av dem ska bli sann? "

https://www.bokus.com/bok/9789163893261/idag-ar-allt/

Omdöme: Boken är definitivt en kollision av känslor! Hopp, förtvivlan, kärlek, lycka och allt där emellan. Jag tycker om att de två huvudpersonerna är totala motsatser men att de ändå finner saker de har gemensamt- för att inte nämna jobbiga föräldrar. När boken sen tar en vändning i slutet blev jag väl chockad, men jag kan inte säga att jag inte förväntade mig det. Till skillnad från många andra böcker är denna boken inte super-duper uppenbar i sina händelser och den har en väldigt bra insikt i hur vardagen är för många människor. Allt som allt är det i alla fall en bra bok!

Likes

Comments

"When it rains, the world softens around the edges: Streets and sidewalks become a liquid mirror onto which lights and and colors bleed. When it rains, everything becomes beautiful... for a while"

John Mark Green

Likes

Comments

Bok: Tre saker jag inte vet om dig.

Författare: Julie Buxbaum

Betyg: ★★★☆☆

━ "Jessie önskar att hon och hennes pappa inte hade behövt flytta till Los Angeles. Hon vantrivs i sin nya skola, där alla känns plastiga och ingen pratar med henne, inte ens hennes nya styvbror. Då börjar mejlen från Någon Ingen komma. NI påstår sig vilja hjälpa Jessie att navigera i den vildmark som är Wood Valley high school, men Jessie är till en början skeptisk. Är det bara någon som driver med henne? När hon till slut bestämmer sig för att våga chansa dröjer det inte länge förrän hon och Någon Ingen börjar komma varandra nära. Men är han den hon hoppas på?"

https://www.bokus.com/bok/9789187879227/tre-saker-jag-inte-vet-om-dig/#

Omdöme:

Riktigt mysig bok! Tog mig några dagar att läsa ut den då den var svår att lägga ner. Enligt mig var den rätt uppenbar och typisk. Man visste liksom vad som skulle hända hela tiden. Men trots det var den definitivt värd att läsa!

Likes

Comments

Hej, läsare! Om det nu blir någon förstås :)

Jag har länge haft idén att starta en blogg där jag lägger in all den poesi jag samlar på, recensioner samt övriga tankar. Förhoppningsvis är någonting till hjälp, eller i alla fall värt lästiden. :3

Hej, så länge!


Likes

Comments