The fear of living a life in regret suddenly rises above the fear of not living at all. As known, death is a necessary part of life. Differently, death seems to be feared compared to life. Truth is, fearing death is like fearing life.

Living a life in fear is about not knowing where to go, or what to reach. People get lost while constantly searching for their own way, searching for happiness and the life they imagine. Sadly, very few realizes that the infinite looking for our real purpose of living is what creates a feeling of loss when heading back to memories. In mind, determination of fulfilling our goal is valuable. But when it comes to existential philosophy; that is what might be part of emerging empty souls.
Life is not about aiming for something over time, it’s about experiencing the only guaranteed piece of our existence; the now.

Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - Click here

Likes

Comments

Nämen hejsan!
Det där med att blogga på nya bloggen gick inget vidare. Gjorde denna bloggen som lite uppfräschning och "nystart", men mitt bloggande har helt kommit i skymundan, tråkigt nog. Anledningen är att den senaste tiden varit späckad med grejer hit och dit, så varken tid eller ork har funnits. Nåja, tänkte berätta lite om senaste som återkoppling till förra inlägget.

Jag är nu klar med min 8 veckor långa praktik på Neurologen på CSK. Jag har lärt mig så otroligt mycket och överträffat mig själv och vad jag trodde att jag kunde klara av. Det har varit helt fantastiskt även om det stundtals varit tungt och den egna tron på att det går sviktat emellanåt. Men nu sitter jag här, och har påbörjat år 2 på Sjuksköterskeprogrammet och har inget efter mig. Tentan som vi gjorde i slutet av praktikkursen klarade jag, vilket känns skönt. Det var en svår tenta för ungefär hälften av klassen blev underkända. Det är nog mycket för att det förväntades att man skulle plugga till tentan under tiden man praktiserade 8h/ dag 5 dagar i veckan inkl. delta i examinerande seminarier etc. Hur som helst, jag är officiellt klar med år 1 på Sjuksköterskeprogrammet, och hur coolt är inte det? För mig känns det väldigt stort. Jag har mött en massa patienter och i rollen som sjuksköterska känner jag att jag verkligen trivs och kan göra skillnad. Jag har gjort allt från att ta venösa blodprover, fixa med PVK, följa med på CT skalle, lägga om sår, ge mediciner, inhalationer, ge mediciner i PEG, sondmata i PEG både manuellt med spruta och med infusionspump. Jag har blandat och gett olika slags antibiotika, satt glukosdropp och blandat och satt kaviben (näringsdropp). Detta är bara en del av alla grejer jag fått göra och jag har lärt mig otroligt mycket. Detta är nog också mycket tack vare mina duktiga handledare som varit suveräna. De har puschat mig, litat på mig, utmanat mig, torkat mina tårar då de trängt fram och bidragit till att jag lärt mig enormt mycket inom sjuksköterskeyrket. Stort tack till dem!

Nu är vi igång med första kursen i andra året, som inriktar sig på sjuksköterskans yrkesutövning. Det är en liten 5 veckors kurs och det känns okej. Nu blir det lite bilder från den senaste tiden.


​Med anledning av den sista bilden; för er som missat det så pärlar jag och säljer armband till Svenska CP- föreningen. För att beställa ett, gå in på föreningens hemsida och fyll i formuläret - Mer info om detta kommer senare!

Likes

Comments

Igår kväll och i förmiddags blåste det som attan ute. Träden tappar sina blad som färgas i fina färger allt eftersom kylan blir mer och mer påträngande. Det är inte riktigt ljust när jag cyklar till skolan om morgnarna, sedan är det mörkt när jag cyklar hem. Så har det i alla fall varit i veckan som gått eftersom vi haft fullspäckade dagar med föreläsningar.

Vi har börjat på VFU- kursen nu, dvs. den kursen vi ska ha praktik i. Om lite mer än en vecka kommer jag tillbringa 8 veckor på Neurologen som sjuksköterskestudent, det känns så nervöst men också spännande, det är liksom nu det blir på riktigt. Denna helgen har mest gått åt till att vila upp sig och fixa här hemma med städning, handling, tvättning, diskning och sånt där som inte riktigt hunnits med i veckan.

Just nu sitter jag hemma hos Jossan och tar det lugnt, blir knäpp om jag ska sitta själv med kaninerna i lägenheten en hel helg så lite socialt umgänge skadar inte. Imorgon är det skola igen och jag är inte jättetaggad på det, men det är nog mycket vädret som gör det också, man blir frusen och det är mörkt så helst vill man gå i ide under en filt och dricka massa te. Om en stund ska jag cykla hemåt och förbereda inför morgondagen . Kort sammanfattat är jag ganska trött och det kommer bli ännu tuffare i skolan framöver men det är bara att bita ihop och kämpa på. Jag hoppas så att jag får en bra handledare på praktiken som är schysst, det är det som oroar mig mest.

Nu kommer det lite bilder från senaste.

Shoppat till kaninerna.

Mys med Winnie i soffan

Fått fina presenter bara sådär spontant. Strumporna från jossan, kortfodralet från Louise och armbandet från Sandra.

En höstdag när Anna hälsade på mig. Vi fikade på "Le croissant", ett franskt café där man kunde köpa hänglås och hänga på en vägg. Detta satte Anna dit till mig, så fint :)

Bara en vanlig högskoletoaselfie.

En fräck pumpa jag såg på stan en dag i halloweendagarna.

Jossan och jag hade mini-halloween tillsammans och bakade och kollade på film.

Likes

Comments

​Hej! 
Jag gör ett försök till att komma igång med bloggandet nu igen. Det har inte blivit så mycket av det på ett bra tag då det varit mycket saker som skett och mycket omställningar. Jag har valt att starta en helt ny blogg istället för den gamla, som en ny fräsch start. Den gamla kommer jag dock ändå ha kvar lösenordsskyddad som tidigare, kommer alltså inte ta bort den. 

Likes

Comments