Är så innerligt trött på min mage. Varje terminsslut säger magen upp sig och tackar för sig. Det finns nog ingenting som får en att känna sig så satans olustig.Förmodligen har jag också fått i mig något glutenaktigt som inte direkt gör saken bättre. Nog gnällt om detta. I går fick jag umgås med min älskade lilla Freja och min egen unge, Linn. Det spelar ingen roll hur man mår. Då Freja sticker in sitt goa lilla ansikte så lyser hela världen upp. Det är verkligen märkligt, för en månad sen var hon ett litet kryp. Nu är hon plötsligt en liten människa med sin egen personlighet. Precis som sin mamma var, är hon nu en mycket förnöjsam och gladlynt liten rackare.

Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - Click here

Likes

Comments

I dag har det egentligen varit en underbart skön och fridfull dag. Det är just vid sådana dagar jag har tid att tänka och fundera. Redan i morse då jag gick en härlig morgonpromenad tänkte jag på min svåger Valter som inte längre finns med oss. Jag hörde en jakthund driva i skogen. Inget underligt med det. Men tankarna och saknaden kom till mig. Hur många gånger har jag inte hört Valters hundar driva och efter ett tag har han dykt upp i sin bil med peilen på och visat var hunden befann sig. Väl hemma var jag ute och grejade lite. Då kom saknaden tillbaka. Vad trevligt det var när du kom infarande på gården för att få lite kaffe och prata bort en stund. En typiskt sådan dag då du borde vara här med oss, blott en stund. Satt fram lite tomtar på kvällskvisten och klädde granen. Saknaden fanns där hela tiden. Fan, du borde fått leva så mycket längre. Plötsligt kommer Nicklas och Alexandra till oss, som ett skänk från ovan. Plötsligt kändes det så mycket lättare att en del av dig var hos oss. Med detta vill jag ha sagt att du är oerhört saknad.

Likes

Comments

Finns det något så ljuvligt som fredagar. Man vet att man har en lång (nåja) helg framför sig. Sova får man göra hur länge man vill(brukar dock endast bli till halv åtta). Äta en lång frukost, Gå en lång promenad i dagsljus. Denna helg ska jag dyka djupt ner i kökssoffan och plocka upp familjens tomtar och placera ut dem runt huset. Kanske åker granen fram. Eventuellt ska jag fixa lite mer utomhus. Köpte en tjusig cypress i dag som jag ska sätta i grindhålet. Nåväl, idag blir det dock soffhäng med en bakad potatis framför tv:n och Idolfinalen Trevlig fredag och helg önskar jag alla.

Likes

Comments

Här sitter jag och tar det lugnt. Våga vägra julstress är mitt nya mantra. Har redan bestämt mig för att inte julbaka. Det är nämligen inte speciellt roligt då jag är glutenallergisk. Conny blir säkert deppig men varför ska jag baka mängder med kaffebröd som han slutligen äter alldeles själv. Vill han ha fikabröd(vilket han vill) kan jag köpa på något av stadens konditorier. Storstäda? Nej, våga vägra det med. Jag veckostädar som vanligt, ruskar liv i mina tomtar och pyntar granen. Ingen stor sak. Julmat då? Hur mycket kan man äta och hur länge vill man äta samma sak? Våga vägra överflödet där med. Jag lägger in lite sill, gravar lite lax och lite kött. Rökt rådjur har jag i frysen. Lite Jansson, en liten skinka och en ugnsomelett. That´s all. Ingen gigantisk arbetsinsats. Den här julen ska jag njuta och ta det lugnt. Träna så klart men inte överdrivet. Rida ska jag men inte heller det överdrivet. Jag ska försöka mig på att våga vara ett under av harmoni.

Likes

Comments

Började arbetsdagen med möte och avslutade dagen med möte. Eftersom jag egentligen slutar tidigt på onsdagar men hade det här mötet gjorde jag som jag brukar på onsdagar, träna. Begav mig sedan ut på stan för att införskaffa lite julklappar. Det är då märkligt vanligtvis tycker jag att det är trevligt att köpa julklappar till Linn och Arvid. Nu kära ni är det lilla grynet Freja som det är riktigt roligt att handla till. Det finns ju så mycket roligt till sådana här småttingar. Sorry modern och fadern, ni kommer numera i andra hand. Tänker fortsätta att shoppa loss på julklappar till er avkomma. Absolut nödvändiga sådana. Tror att jag redan nu ägnar mig åt lite internetshopping. Omprioritering kallas detta.

Likes

Comments

Betyg och omdömen är veckans mantra, morgon, middag och kväll. Efter en lång och intensiv dag var det underbart att komma hem byta om och gå en lång stärkande promenad i mörkret. Månen lyste dock upp lite av vägen. Det gör mig ingenting att gå där i mörkret alldeles ensam. Tyst och lugnt. Det enda som hörs är mina andetag, en råbock som skäller för att någon konkurrent kommit in på området. Jag älskar verkligen att bo så här. Skulle jag bo i stan skulle jag förmodligen inte gå ut på kvällstid under vinterhalvåret. Fick säkerligen tillbringa min tid på gymmet vilket inte är fel. Dock inte alla dagar i veckan. Så tack och lov att jag bor där jag bor.

Likes

Comments

Studiedag i dag med specialpedagogik, arbetsplats möte och omdömesskrivande och betyg. Sedan akupunktur. Fick nålar för både det ena och det andra. Känner mig överkörd bokstavligt talat. En tidig afton får det allt bli. Världens going har varit här med sina föräldrar. Sen jag såg henne i lördags har hon börjat "prata". Hela tiden kommer det nya ljud ur goungen. Det syns att hon är mycket belåten med sig själv, I dag har hon fått smaka fiskbulle i dillsås och potatis vilket var en höjdare. Godast var dock mormors vinbärsdryck. Denna härliga unge kommer att bli precis som sin mor och mormor. Glad i mat.

Likes

Comments

Startade dagen med en timmes promenad. Vilket väder påminde mer om vår än vinter. Sedan en tur till Sätra Brunns julmarknad. Jag kan väl säga så här. Julmarknaden var som en julmarknad ska vara. Lägg till en fantastisk miljö. Efter hemkomsten blev det gratulationer till en fyraåring och en bebis som kom till världen för några veckor sedan. Nu blir det gomiddag bestående av potatisgratäng och rökt renstek. Till dessert apelsinris.

Likes

Comments

Vaknade halv åtta och insåg snabbt att det äntligen var lördag. Hoppade glatt ur sängen och gjorde mig i ordning för att åka mot Horndal. Jag älskar Horndal blomsteraffär. I dag mer än annars.Jag vann en fantastiskt stor orkidé. Helt fantastiskt vacker. Med den, ett par julstjärnor och Bukowskinalle styrde jag mot Fornby. Äntligen, äntligen fick jag träffa lilla Freja. Jag blir helt salig när jag träffar denna goding. Går in i min bubbla där bara hon och jag finns. Att sniffa och snusa på denna lilla flicka gör mig på ett alldeles särdeles gott humör. Det är som allt annat slutar att existera. Det är knappt jag är kontaktbar vilket Linn påpekar så Arvid eller hon försöker säga något. Efter en halvtimme brukar jag komma ut ur bubblan igen. Så nu är jag nöjd och glad och väntar på att min fiskgryta ska bli klar.

Likes

Comments

Funderade igår om jag fått någon trist magbakterie. Det visade sig dock vara magkatarr. Inte trevligt men enligt mig bättre. Så idag var jag på jobbet i vanlig ordning. Det är något speciellt med fredagar så även denna fredag. Har adventsstädat sen jag hem kom. Så nu är det adventsfint. Sitter och njuter och tänker fortsätta med det ända till jag stupar i säng. Sova läänge (ca åtta) och då minsann är det inte lång tid till jag får gosa med Freja. Som jag väntat. Men före det ska jag mig en tur in till Horndal. Har som min mission att få Linn att sköta blommande blommor. Hon har lyckats hållit liv i en Cyklamen i ett par månader. Nu är den dock död. En Amaryllis lök var det sista jag köpte och den ska var i liv. Ska nog hitta något spännande som sätter min kära dotter på prov. Sedan en sväng in på Ica där det obligatoriska hundbenet ska införskaffas.

Likes

Comments