Slutade 12.40 idag ( som alla onsdagar). Begav mig till gymmet för lite träning. Därefter tog jag mig till ICA för att handla. Även ett besök på Colorama fick det bli. Det är dags att börja måla ett nytt rum. Sedan dagens höjdpunkt. Akupunktur hos Kennet. Det är med skräckblandad förtjusning jag går dit en gång i månaden. Att ligga där på britsen och få nålar satta, först på framsidan och sedan på baksidan är en sådan underlig upplevelse. Jag vet att varje nål kommer att göra mer eller mindre ont. Jag säger ibland aj lite svagt. Någon annan punkt kan vara så smärtsam så att jag ylar i högan sky. När nålarna väl är på plats kan det i värsta fall svida lite. För det mesta känns inget. Hur som helst är det effekten direkt efteråt som är helt fantastisk. Hela kroppen känns som den är i balans. I morgon däremot är det kaos i kroppen. Detta kaos håller i sig ett par dagar innan kroppen återgår till det harmoniska stadiet.

Likes

Comments

Jodå, jag överlevde. Var inte jättekaxig då jag åkte till Falun i dag för magnetröntgen. Tack och lov hade jag Linn och Arvid med som moraliskt stöd. Började dagen med en rejäl frukost. Efter detta lite arbete. Klockan tjugo över tio startade vi färden med Linn vid ratten. Fem över halv tolv var vi framme. Jag skulle vara på röntgen kvart i tolv. Genast jag klev ur bilen funderade på om jag skulle chappa men jag skärpte till mig och gick in. Väl uppe på röntgen hade jag tänkt mig att få lite tid för att fundera på hur jag med äran i behåll skulle ta mig ur denna icke önskvärda situation. Det hann jag dock inte . Jag hann knappt upp förrän en karl kom ut för att hämta mig. Dessutom sa han till Linn och Arvid att undersökningen skulle ta en och en halv timme. - En och en halv timme, ylade jag. - En och en halv timme, svarade karln. Det var bara att följa med. Fick byta till en skjorta med knytband på överkroppen och lägga mig på en brits där EKG lappar sattes fast och en kanyl sattes i armen för att karln skulle kunna spruta in kontrast i mig. Sedan upp och ut i ett annat rum där djävulsmaskinen stod. Där puttades jag ner på en brits, fick ett par hörlurar på mig och en larmknapp i handen. Fastspänd blev jag och en plastplatta ( antenn) lades över bröstet. Order fick jag att blunda vilket jag genast insåg att jag förmodligen inte skulle göra. Så låg jag då därinne ensam och övergiven i ett mycket trångt utrymme. Hur i hela friden skulle detta gå? Tack och lov att jag gått på yoga och lärt mig behärska andning i stressiga situationer. Tack och lov att karln hela tiden kommunicerade med mig. - Andas in, andas ut och håll andan. Ibland skulle jag hålla andan i sju sekunder nästa gång i femton. Till slut hade tiden gått och jag kom ur djävulsmaskinen med livet i behåll. Så fort jag satte ner fötterna på golvet kände jag mig riktigt kaxig. Fan, man är verkligen ingen " chicken".

Likes

Comments

Natten tillbringades med att drömma om olika typer av magnetröntgen. Mig veterligt finns det dock bara en variant. I mina drömmar fanns det dock betydligt fler, den ena metoden värre än den andra. Vaknade lika trött som jag var när jag gick och lade mig. Trots det blev en bra dag på jobbet. Upptäckte dessutom att det var ljusare när jag kom ut efter fyra. Härligt att vi går mot den ljusare årstiden. När jag kom hem var det dock mörkt även om snön lyser upp en hel del. Ombyte av kläder för att ta en härlig promenad i byn. Det är så enastående vackert att promenera på kvällen och skåda alla grannars belysningar i trädgårdarna. Eftersom vi inte har tillstymmelse till gatubelysning här knusslas det inte på ljusslingorna. Nu är det dags att bege sig till stallet och pussa lite mule.

Likes

Comments

Snart är det måndag. En lång dag med alla lektioner. Faktiskt gör det inte något tack vare att jag har så trevliga elever. Tisdagen gruvar jag mig för. Jobbar en stund på morgonen. Sen ska jag åka till Falun för magnetröntgen av hjärtat. Har hört så mycket negativt om magnetröntgen så jag gruvar mig verkligen. Onsdagen har jag tid för akupunktur om jag nu överlever tisdagens röntgen. Akupunktur gillar jag. Direkt efter är det riktigt behagligt. Ett par dagar efteråt är det inget vidare förmodligen pga obalans man har eller har haft i kroppen. Två pass på gymmet får det bli som vanligt och en promenad varje dag. Ridning ska jag också få till tänkte jag. Min vecka. Inte superspännande men förutom röntgen känns den helt okey.

Likes

Comments

Vilken tur att jag glömt att anmäla mig på fest i går. Var helt slut när jag kom hem. Hade säkert somnat på festen. Kan säga att jag sovit elva timmar i natt. Helt slut! Det har varit segt att komma i gång. Det tog ända fram till kvart över tre innan jag kom ut på en promenad. Nu är jag däremot pigg! Pigg som en nötkärna faktiskt!

Likes

Comments

Här snöar det på tvären emellanåt. Jag var nyss ut till Chaboo och frågade om han var sugen på en ridtur. Det var han inte gnäggade han. Han hade verkligen inte någon som helst lust att bli riden. Dessutom sa han att han inte kunde garantera min säkerhet eftersom det här på toppen av Bengtsbo blåser kastvindar emellanåt. Eftersom det snöade på tvären var han tvungen att knipa i hop ögonen och då det blåste kastvindar kunde han inte ta ansvar över vart jag skulle hamna om han hade lust att dumpa mig någonstans. Vi kom överens om att det var bäst för den något klena matten att tänka bort ridningen i dag. Får roa mig med att äta paj och sallad i stället. Inte mig emot.

Likes

Comments

Oj så trött jag är. Är verkligen inte van att gå upp kvart i sex. I måndags skuttade jag upp rätt så pigg. Däremot så var det värre än tufft att gå upp i morse. Segt var bara förnamnet. Att i dag använda hjärncellerna var inte heller det lättaste. Åstadkom i alla fall ett protokoll, lite riskbedömning och planering av lektioner. När jag gick hem kände jag mig helt tom. Skulle nog behöva lägga mig tidigt i kväll men jag vet hur jag är. Går omkring och såsar utan att egentligen inte göra någonting av vikt.

Likes

Comments

Hur lycklig är jag inte som varje dag får vara på det ställe jag trivs bäst på. Hur lycklig är jag inte som få gå till ett jobb som jag älskar. Hur lycklig är jag inte som har en familj som jag fullkomligt dyrkar i den familjen ingår givetvis alla djur. Hur lycklig är jag inte som har många goda vänner, ingen nämn och ingen glömd.

Likes

Comments

Har tagit den sista promenaden i dagsljus runt min älskade by. Det kommer att dröja ända till lördag innan jag kan göra det igen.Jag bara älskar att gå omkring i trakterna och mysa. I dag fick det bli en timmes promenad innan jag slank in till min granne som äger gården på det sista fotot. I dag ska Chaboo sättas i gång. Nu är det slut på friden eller rättare sagt semestern. Skrittas i gång ska det göras, först av Linn och sedan av mig. Det är ju faktiskt så att jag inte har några planer på att tugga snö, det lämnar jag över till Linn. Visserligen brukar det inte hända så mycket innan hindren plockas fram men jag tänker ta det säkra för det osäkra. Lastträning står också på schemat men det lämnar jag över till Linn och Arvid.

Likes

Comments

Vart tog dom vägen alla genuina hästtjejer? Dom som då de var lediga bodde i stallet. Utrustade med matsäck så att de skulle kunna vara borta så länge som möjligt i stallet. Tjejerna som började med att mocka så rent så att de själva kunde sitta ner bredvid deras favorithäst om den skulle få för sig att ligga ner då den kom in. Dom där flickorna som ryktade så att hästen eller ponnyn var skinande ren. Beviset på det var att stövet från ryktskrapan som man slog ut i ränder på stallgången för att se att det blev vitare och vitare och mindre och mindre. Tjejerna som såg det som en ära att kunna sköta en häst från grunden. Insupa all kunskap de kunde få. Där ridningen var viktig men där helheten var ännu viktigare. Hur ser det då ut i dag? Oftast kommer det en tjej, någon gång en kille i sällskap med sin mamma, någon gång en pappa. Tjejen ryktar i bästa fall sin häst, sadlar och rider i väg. Är det kallt eller dåligt väder rids det i ridhuset. Mamman eller pappan sköter under tiden marktjänsten genom att mocka, kanske fylla på vatten och förmodligen göra i ordning fodergivan. När ryttaren kommer tillbaka blir det rykt igen, i bästa fall länge och på med ett innetäcke om det är vinter. Sedan är det bara att åka hem och pyssla med andra saker. Givetvis finns det undantag. Där någon fortfarande är så intresserad av konceptet häst så att man tillbringar all sin tid med sin häst. Var det bättre förr? Jag vill påstå det. Tjejerna och de få killar som red lärde sig betydligt mer i ämnet häst.

Likes

Comments