Har drabbats av någon form av sticknoja. Har stickat lite till mig förr men ägnar all ledig tid till att sticka till det lilla krypet som ligger där i Linns mage och väntar på att komma till världen och träffa sin mormor. Hade bestämt mig för att sticka två tröjor till den lilla men har nu beställt garn till ytterligare en. De två första var från tre månaders ålder. Givetvis måste den lilla ungen ha en tröja tidigare. När jag ändå var på G beställde jag ett babyconverse mönster eftersom jag får garn över. Mina virkkunskaper är inte lika goda som mina stickkunskaper. Men skam den som ger sig.

Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - click here!

Likes

Comments

Nu ska jag tala om något som jag inte tror att ni vet. Blåst gör mig missmodig likaså åska. Alltså är det på detta sätt att jag känner mig just nu mycket missmodig. Precis i denna sekund fick jag anledning att bli riktigt deppig. Trots att det bara var ett lätt muller här blev vi av med strömmen. Det innebär att det inte heller blir någon mat. Kantarellsås står och puttrar på spisen eller rättare sagt puttrade. Pommes i ugnen precis insatta av min kärleksfulla hand och oxfilén ligger i den numera i den strömlösa kylen i väntan på att bli stekt. Som sagt det finns all anledning att bli missmodig av åska och blåst.

Likes

Comments

I dag känns det verkligen som den första semesterdagen. Ända till i går har jag farit runt som ett jehu för att få i ordning till midsommar. Första dagarna ägnade jag mig åt trädgården. Resten till att "sanera" huset och laga mat. Det hela mynnade ut i en härlig midsommarafton med nära och kära. I dag känns det ändå som första semesterdagen. Jag sov länge gick sen ut på en lång och härlig promenad. När jag kom hem gjorde jag i ordning var sin midsommartallrik till min kära granne Ingrid och hennes gubbe. Sen hem och äta lunch (gårdagens rester) och en bit tårta. Blev så utmattad av denna lunch så jag var tvungen att gå och lägga mig för att läsa lite skvaller. Sin vana trogen somnade jag efter så där tio minuter och sov i två timmar. Upp och tog in hästarna för att efter en halvtimme rida. Det blev en lam ridtur eftersom hovslagaren var här i torsdags och efter det blir Chaboo lite ömfotad i några dagar. Efter all denna mat var jag dessutom tvungen att ta ett extra träningspass för att inte fetta till mig helt. Nu tänker jag ägna resten av kvällen till att sticka till det lilla krypet som jag ser så fram emot att träffa. Trevlig midsommardag på er!

Likes

Comments

I dag var det den sista handlingen innan midsommar. Det var fler än jag som hade samma tanke. Är det något jag hatar så är det att trängas och då framförallt när jag ska handla mat. Det är som en befrielse när får lämna centrum med en fullastad bil. Dessvärre var jag inte riktigt klar jag behövde göra bla två stopp i Krylbo. Hundmat och kaninmat på djuraffären och spån på Granngården. Ett sista stopp på MatsJonsgården för att köpa Skagenröra. Inte vilken skagenröra som helst utan kommunens bästa Skagenröra. Sen äntligen hem till friden i Bengtsbo. Det enda ljud som hördes var från vår gräsklippare som kördes runt av Conny. Den sista matlagning och den sista städningen inför morgondagen då vi ska fira midsommar med nära och kära. Sen har jag faktiskt suttit och väntat på Linn och Arvid som var och köpte en bil i Örebro. Till slut kom dom och vad fick jag se, jo en bil fullständigt i min smak. Jag började nästan gråta så fin var den. En Chevrolet trailblazer. Vet inte varför jag är så svag för amerikanska bilar. Jag älskade vår Jeep Grand Cherokee men den här var ett strå vassare. Så fin så till och med Conny såg lyrisk ut.

Likes

Comments

I dag har jag, Arvid och Linn varit på en liten roadtrip till Gävle. Det första anhalten var XXL där jag inhandlade en jacka. Nästa anhalt var ett besök på en auktionsfirma där de unga tu hämtade en soffa i skinn. Snacka om klipp. Sedan höll jag på att svälta ihjäl så lunch var ett måste. En underbar sådan avnjöts på Furuviks brygga ett för mig helt obekant ställe. En fantastisk förrätt och en än mer fantastisk varmrätt avnjöts. De sista anhalterna var Bil tema och Babia där lite barnsaker inhandlades. Väl hemma blev det lite midsommarpyssel.

Likes

Comments

Som de flesta vet är ett av mina intressen matlagning. Dessvärre blir jag till slut less på min egenhändigt lagade mat. Man fastnar i gamla mönster. Bestämde mig för någon dag sedan att jag en gång i veckan ska prova rätter ur olika kök. Denna vecka siktade jag in mig på karibisk mat. Inbjudna försökskaniner var som vanligt Linn och Arvid. Dessvärre fick de fel på bilen. Vad skulle jag göra med all mat jag lagat. Kom på att Maggan och Göran var nere och gratulerade vår granne Oskar. Vilken lycka två nya försökskaniner runt vår köksbord fick prova några rätter från det karibiska köket. Köttbullar från Cuba men tomat och paprikasås, kycklingfile marinerad i jerkkrydda och krabbkakor med avokado och nektarinsalsa. Till dessert vaniljglass med kokos och kolasås. Recept lägger jag ut på min andra blogg "minmatligavardag" i veckan som kommer. Jag kan säga att det karibiska köket fick fullt godkänt. Det var supergott.

Likes

Comments

En liten sovmorgon som inte var meningen. Jag gillar bäst att gå upp tidigt och kanske ta en powernap på eftermiddagen. Så blev det dock inte i morse. Äggröra till frukost och sedan iväg. Först till tippen med fyra säckar skräp sedan till Rutbo. handelsträdgård. Gick och tittade länge innan jag slutligen bestämde mig. Nästa anhalt blev gymmet. Kan säga att jag var helt ensam vilket jag inte har det minsta emot. Därefter ett besök på Elgiganten där jag köpte en ny matberedare. Den gamla är supergammal. Fick den av min mamma i födelsedagspresent när jag fyllde typ tjugofem. Sist men inte minst Granngården där jag inhandlade en rulle eltråd. Conny har bytt ut all tråd i vinterhagen. Därefter lite trädgårdsarbete vilket följdes av städning av hallarna uppe. Sist men inte minst en ridtur med Chaboo. Som sällskap hade vi så tär en halv miljon insekter.

Likes

Comments

Det gör verkligen inte ont att ha sommarlov. Tänk att hinna gå en lång och njutningsfull promenad på morgonen. Påta i jorden och rensa ogräs. Städa en vrå i taget i maklig takt riktigt noga. Ta "gubben" med ut på middag på Krylborestaurangen tillsammans med Maggan och Göran. Krylborestaurangen förresten känns lite som vår kvarterskrog. Inte så stor utan egentligen alldeles lagom. God vällagad mat till bra priser. Trevlig personal som alltid är serviceinriktade. Helt enkelt toppen.

Likes

Comments

Nu är det äntligen semester. Inte för att jag har något emot jobba, snarare tvärtom men efter ett läsår är man tämligen slut och behöver detta långa härliga sommarlov. Den första veckan har jag fullkomligt klart för mig vad jag i huvudsak ska pyssla med. Städa eller rättare sagt sanera och rensa ogräs. Hoppas på lite sol så att den vinterbleka kroppen får en gnutta färg.

Likes

Comments