Vaknade halv sju och åt frukost. Nu är rummet målat men nu har jag börjat måla en tv bänk. Så det var vad jag pysslade med fram till nio. Därefter har det blivit att göra ett par land färdiga för blomning. En ridtur med livet som insats. Kan ibland störa ihjäl mig på Chaboo som plötsligt kan vara rädd för småfåglar. Tur att man satt kvar säger jag bara. Efter detta har jag tagit årets första joggingtur. Märktes att det var längesen. Nu nyduschad och redo för mat.

Likes

Comments

Stack ut näsan efter jobbet och konstaterade att vintern var tillbaka. Den korta färden till Krylbo Konsum fick mig att ändra uppfattning. Började nysa hysteriskt och detta anfall höll på under tiden jag handlade och hela vägen hem. Törs fan inte gå ut. Det passade utmärkt med det näst sista passet med penseln. Borde både ha ridit och ut och gå men som sagt törs inte sticka ut nosen så jag håller mig inne och tränar i hemmets pollenfria vrå.

Likes

Comments

En underbar dag. Trots en hög halt av alpollen som gör att ögonen rinner, hosta och nysningar vägrar jag att besegras av detta påfund. Vem vill vara inne en dag som denna. Har pyntat med påskliljor, suttit med näsan mot solen och läst samt tagit en skön skogspromenad. Övrig tid har jag målat. Två eftermiddagar till så är rummet klart. Linns hästdag så någon hästaktivitet har det inte blivit. Middag bestående av porterstek med diverse tillbehör och en delikat paj med pecannötfyllning har vi nu mumsat i oss.

Likes

Comments

Haft ett litet uppehåll från bloggandet och Instagramandet. Främst beror det på att jag haft så mycket att pyssla med. Det är ett evigt målande i detta hus. Har bestämt mig för att jag ska vara klar till påsk. Eftersom jag prioriterar träning, promenader och ridning går det bort en massa tid på det. Så får det dock bli eftersom det får mig att må bra. Efter ridturen i dag var jag så utsvulten så jag hade kunnat mörda för föda. Tack och lov hade jag förberett allt. Så nu har vi avnjutit en trevlig trerätters bestående av silltallrik, Gordon bleu med rösti och en riktigt god sås. Avslutade med en delikat brylepudding. Det är fint att vara människa.

Likes

Comments

Då var sportlovet till ända. Jag har gjort allt det som jag hade tänkt mig. Sanerat huset, tagit långa promenader varje dag, tränat på gymmet tre gånger, umgåtts med trevliga människor, satt en massa frön och läst. Så jag är mer än nöjd. I morgon är det tidig uppstigning igen får se hur det går. Har lagt mig till med lata vanor under sportlovet. Det känns hur som haver helt ok att börja jobba igen.

Likes

Comments

Vilket jävla bakslag. I går kände jag lite vårkänslor. I morse när jag vaknade snöade det ymnigt. Jag avskyr detta fram och tillbaka väder. Eftersom huset är så välstädat kan jag inte skylla på städning det var bara att masa sig ut på en promenad. En mycket kall, snöig och blåsig sådan. Ett litet vårtecken fick jag se när jag tittade på mina planteringskrukor. Två millimeterstora Heliotropplantor hade orkat prunka upp ur jorden. Eftermiddagen har ägnats till läsning och målning av tak. Hade tänkt mig en stilla ridtur men det är så satans underhalt när snön kom. Jag har varken lust att byta min nacke eller bidra till några brutna häst ben.

Likes

Comments

Efter gårdagens maratonstädning somnade jag vid tio och sov i ett sträck utan att en endaste gång vakna till. Underbart skönt. Märkte i går att mina luftrör började pipa. Efter en stund började jag också nysa. Satan tänkte jag nu kommer jag att bli sjuk. Gick genast hem och kollade pollenprognosen. Den har startat och det var det jag kände inte sjuk utan bara en förkänning av vad som komma skall. En kort träning fick jag till eller rättare sagt hade jag planerat för dagen eftersom kroppen är rätt så trött efter veckan träning. Har ökat intensiteten och vikterna. Veckohandling efter träning och sedan ett besök hos astmasköterskan. Nu chill med gubben till han och hunden går och lägger sig klockan kvart över åtta.

Likes

Comments

Efter en mycket trevlig kväll på Kinarestaurangen följde en något mindre trevlig dag. Jag har helt enkelt städat i tio timmar. Skurat, dammat, tvättat fönster,bytt gardiner, putsat och fejat överallt. I skåp, i lådor ja faktiskt i varenda hörn. Enda avbrottet var en fyrtiofemminuters promenad i solen. Mycket skönt för min muskelstela kropp. Resten av lovet ska jag endast göra det jag tycker är kul, det som faller mig in för dagen. Nu ska jag sätta mig och chilla i det enda rummet som inte är städat. Det rum jag håller på att måla. Tror att det blir en tidig kväll.

Likes

Comments

Hur är det möjligt att gång efter annan står ett gäng norska skidåkare på prispallen? För min del har längdskidåkningen förlorat sin tjusning. Inte blev jag mer välvilligt inställd till att se Marit Björgen överst på prispallen i dag. Människan har astma vilket de flesta norska skidåkare tycks lida av. Hennes astmamedicin heter Symbicort och har stått på röda dopinglistan. Denna astmamedicin vidgar luftrören vilket gör att det blir lättare att syresätta sig vilket i sin tur gör att prestationsförmågan höjs. En känd cyklist som också har astma tog under en tävlingsdag fem extrapuffar av medicinen men säger sig hört att norska skidåkare nämnt att man under en tävlingsdag tar upp betydligt fler puffar. Hur i fela friden kan det vara möjligt att så många i världens kanske bästa skidnation lider av astma? Är det verkligen så att för att bli bra på skidåkning i Norge är det bara en fördel att ha astma. Sjukt tycker jag!!!

Likes

Comments