Känner mig ytterst frustrerad av att inte träna. Har lovat mig själv att ta det lugnt denna vecka också. Det låter som om att hela mitt liv består av träning. Det gör det inte. Mitt liv består av att tänka till så att jag inte på något sätt övertränar mig. För mig handlar inte träning om att få så många pass som möjligt på gymmet, för mig handlar det om att hålla mig i liv så att jag orkar jobba och känna mig stark i kroppen. Träningsvärk javisst men inte skadad. Är dessutom fruktansvärt rädd för att jag på grund av dumdristighet drar på mig en hjärtmuskelinflammation vilket jag tydligen gjort och som lett till att mitt hjärta är försvagat. Så ja, jag får ta det försiktigt till veckans slut och ägna mig åt lååånga sköna promenader utomhus vilket är det mest njutningsfulla man kan syssla med.Nästa vecka är jag på banan igen med mina två pass på gymmet varken mer eller mindre och jag kommer att må alldeles förträffligt igen.

Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - Click here

Likes

Comments

Vad passar bättre en höstlig dag om inte att höststäda. Så det är vad jag mestadels har sysslat med denna dag. Övervåningen är klar. Fönster putsade. Gardiner uppsatta. Sängar nybäddade och golv skurade. En riktigt höstlig promenad iklädd gummistövlar och regnjacka samt mössa på huvudet. Det är något mysigt över det hela. Hästarna fick vara i dag. De motionerade sig själva tack vare någon desperat älgjägare som troligtvis kommit på att han borde ha skjutit in bössan. Ingen aning vad han sköt på eller vad han sköt med. Lät som ett mindre världskrig gjorde det i alla fall. Hästarna var mycket upprörda. Jag undrar om det över huvud taget finns någon älg kvar i området. Tur att vissa älgar får agera gosedjur till godingen

Likes

Comments

Idag har jag varit i Fornby hela dagen. Ett tidigt kalas för Arvid största flicka. Först tog vi oss till Horndals handelsträdgård. Det är så mysigt där. Personalen är toppen och sortimentet är mycket trevligt. Köpte en Cyklamen till Linn får se om hon lyckas hålla den i liv. Sen har jag hängt med den ljuvligaste av bebisar. Hon med stort H. Plötsligt är hon så med. Tittar på allt med sina stora nyfikna ögon. Har man tur kan man få ett litet flin. Jag är helt betagen i denna ljuvliga varelse.Hur är det möjligt att allt annat blir oviktigt då man är med Freja? Här hemma har det inte blivit så många ryck gjorda men det är ju en dag i morgon också.

Likes

Comments

Dom som känner mig vet att jag i alla tider haft problem med mina luftrör. En vanlig höstförkylning har verkligen däckat mig. Ofta har det lett till kortison och antibiotika vilket i sin tur lett till en kvaddad mage. Efter den senaste förkylningen, sportlovet för två år sedan insåg jag att något måste göras. Nu försöker jag förbereda mig på alla sätt för att klara alla baciller jag utsätts för på jobbet genom att verkligen vräka i mig nyttigheter. Massor av frukt och massor av grönsaker. Därtill börjar jag alltid dagen med en ingefärsshot, därefter aloe och multivitamin. Till frukost inmundigas förutom själva frukosten vitlökskapsel, magnesium, extra stark c vitamin och en d vitamin. Lägg därtill så mycket frisk luft som möjligt i form av promenader, raska när jag är frisk och långsamma om jag inte är hundra. Styrketräning och ridning minst två gånger i veckan vardera. Så fort jag känner det minsta i halsen sprutar jag Cold Zyme däri. Jag tror banne mig att det hjälpt mig att hålla mig hyfsat pigg. Glad är jag som verkligen, verkligen hatar att var sjuk.

Likes

Comments

Gick och lade mig klockan halv åtta i går kväll. Till och med Conny var chockad. Än mer chockad blev han när jag var påklädd och klar för färd mot jobbet i morse. Lika chockad var jag som var övertygad att jag skulle ligga som en strandad val i morse. Alla timmars sömn måste ha varit läkande för kroppen. Inte för att jag känner mig helt hundra men ändå betydligt bättre än vad jag gjorde i går. Motion är dock inte att tänka på utan vila är det som gäller. Tittar ut på Isabelle som rider Chaboo och är glad att han får röra på sig fast stormatten är sjuk. Längtar kopiöst efter Freja.

Likes

Comments

Inte min dag i dag. Kände direkt när jag vaknade att jag inte var riktigt hundra kry. På min bästa dag då jag först skulle träna och sedan få akupunktur. Träningen valde jag bort eftersom jag inte får belasta hjärtat. Gick i stället ner på stan där jag köpte presenter till Arvids barn Nova och Ninja. Givetvis handlade jag till Freja också. Rättvisa är min ledstjärna. Mot akupunktören. Kenneth ville inte ha med mig att göra i det skick jag var eftersom han skulle åka på utlandssemester i morgon. Med en ny tid hasade jag mig därifrån. Meningen var att jag skulle bjuda Linn och Arvid på middag medan jag själv skulle roa mig med Freja. Då kom jag på att jag förmodligen skulle smitta det lilla livet. Så här sitter jag nu blåst på det roliga på min lediga dag.

Likes

Comments

Vilken lycka det är när man är trött orkar stå efter dagen att åka hemåt se alla vackra färger på träden, se solen bryta igenom molnen. Komma hem dricka kaffe så att man piggnar till. Sätta på sig ridkläderna och gå ut för att ta in hästarna. Höra hur de gnäggar när de ser en, kommer till insläppet för att få sitt kraftfoder. Rykta ,sadla och sätta sig upp på hästryggen. All trötthet är som bortblåst. Vilken sann lycka jag får vara med om varje dag.

Likes

Comments

Måste säga att man hinner mycket på en eftermiddag. Tränat i dag igen. Idag kändes det lite jobbigare än i måndags, Kanske pga att det bara var en dag emellan passen. Fikat hos grannen vilket är trevligt. Umgåtts med min absoluta favorit ( jag tror alla vet vem jag menar). Snacka om bortkollrad mormor. Ridit en sväng på den något hovömma Chaboo ( alltid efter ett hovslagarbesök). Tagit en stärkande promenad runt byn ( älskar verkligen min by).Thats my day.

Likes

Comments

Förra veckan var en mycket aktiv vecka så aktiv så att jag inte orkade skriva något på denna blogg.Tisdagen blev lång eftersom det var föräldramöte för år 7. Onsdagen ägnades till träning och ridning. På torsdagen lämnade jag in min älskade bil för en liten operation. Jag fick en lånebil i stället. Syjunta på kvällen. Ett oväntat besök av Freja när jag kom hem ( härligt) Utedag med c-laget på fredagen (mycket trevligt). Fick meddelande att den lilla operationen på min bil skulle bli betydligt större än vad vi trodde. Besök på kvällen av Göran och Maggan samtidigt som hovslagaren kom. Det blev en trevlig kväll med en redovisning av hovslagarens resa till Paraguay, Panama och Peru. Lördagen tillbringades i Fornby med kärleken Freja. Söndagen höstmarknad i Gysinge trevligt som bara den. På söndagskvällen ett besök på sömnlab där jag kopplades upp för att kolla mina sömnvanor. Fick i alla fall sova hemma. Conny tyckte det var helt onödigt att jag skulle genomgå denna procedur eftersom kunde berätta att jag både snarkar och beter mig. I dag jobbet,träning,ridning och promenad. Kommer garanterat att sova bättre i natt utan den konstiga apparaturen jag sov med i natt.

Likes

Comments

Idag har jag kört fyrtiominuterspass i allt utom lektioner som har varit en timme eller längre. Fyrtio minuters styrketräning, fria vikter. Lika länge red jag. Efter det en fyrtio minuters promenad. Slutligen fyrtio minuters målning av panel. För övrigt längtar jag efter Freja. Fick ett kort på den lilla vilket jag nu ska njuta av till jag går och lägger mig. Nedan en gammal bild från Frejas första skyttetävling.

Likes

Comments