En dag till med skitväder. Vad gör man då om inte åker ner på lunchen och köper en mysoverall till nya bebisen ( inte född än) och ett plagg till mormodern ( jag). Som av en händelse slutade skitvädret då jag var på väg hem. En ridtur blev det och en kortare promenad. Sitter nu och väntar på att sparrissoppan ska bli klar. En dusch får det bli och sedan soffhäng med Axe får det bli tills jag inte orkar mer för dagen.

Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - click here!

Likes

Comments

Det finns ett väder som jag tycker mer illa om än andra. Detta är just det väder som syns utanför mitt fönster, snöglopp. Iskallt snöglopp som får en att frysa ända in i märgen. Längtar så innerligt efter lite värme. Hur som haver är inte jag kapabel att ändra vädret så det är väl bara att stå ut. Dagen idag har varit full av lektioner och möten med en massa trevliga elever som förgyller ens dagar. Så vem är jag att klaga egentligen.

Likes

Comments

I dag har jag haft en riktigt härlig utedag. Grävt runt äppelträden där jag tänker så och plantera lite slingerväxter. Mina pallkragar är förberedda för sådd och landen rensade. Där till har jag tagit en promenad. Nu sitter jag och väntar på att Linn och Arvid ska komma och rida. Därefter äter vi som vanligt en söndagsmiddag ihop.

Likes

Comments

Började dagen med att träna. Tog sedan en tur till Royal hästsport för köp av foder. För er som aldrig varit dit kan jag verkligen rekommendera denna toppenbutik. De har ett otroligt stort utbud, bra priser och är otroligt trevliga att ha att göra med. Mina hästar äter Pavos "Care4Life och " Slubbermash". Det sistnämnda är deras absoluta favorit. Ger alltid "Slubbermash" vid insläpp vilket gör att de små liven står och sneglar när vi tänker komma och när vi väl kommer blir det full fart mot insläppet. Efter Royal blev det ett kärt besök till Ingolsbenning och Inger Fjällman. Det är så mysigt att vara hos denna kloka och härliga människa. Roadtrippen slutade med ICA, förråden behövde fyllas på. Sitter nu och funderar om jag ska ta en lång promenad eller en kortare joggingtur.

Likes

Comments

Linn på frukost i morse eftersom hon var nära och jobbade. Städade sedan nedervåningen på ett nafs. Ett besök hos Anneli i hennes ateljé i Fors. Många otroligt fina tavlor. Beställde två. Hem till det städade huset och åt soppa för att sedan ta hunden ut på promenad. Det händer inte ofta att det är jag som går med hunden men i dag var det dags. Axe tycker att jag är dryg och kräver lydnad av honom. Väntade och hoppades på att jag skulle möta Nicklas med sina två hundar. Dessa älskar han men dessvärre är inte kärleken inte helt besvarad. Jag vet att då Conny möter dessa lägger Axe sig ner och sätter fullfart mot dessa hundflickor vilket gör att hussen far som en katapult efter. Den elak matten sätter upp strypet ett snäpp så får han sprattla bäst han vill. Det kan jag säga att det vill han. Detta gör mig tvärförbannad och det blir en principsak att vinna den striden. Hel slut blir man att hålla denna sprattlande tingest. Men segern var min. Han fick inte prata med tjejerna så mycket som han ville. Klart sur på sin matte kan man väl säga. Väl hemma kom Linn och Arvid för att det var Linns riddag idag. Skönt med vilodag tycker jag. Anneli kom strax där efter så det blev fika tillsammans. Nu tänker jag ladda för syjunta.

Likes

Comments

Har svårt att vakna på morgnarna. I dag steg jag under protest upp klockan åtta. Ville hinna uträtta ärenden på förmiddagen för att kunna tillbringa eftermiddagen i trädgården. Första anhalten blev (som vanligt) soptippen. Sedan ner på stan för att köpa Q10 något som jag ätit sen jag fick problem med hjärtat. Kunde verkligen inte längre hejda mig utan gick in på HM för att köpa Linns bebis första plagg. Hade nog kunnat tänka mig att köpa hela lagret. Granngården blev nästa anhalt för att köpa jord. Sedan hem och kratta. Jag älskar verkligen att kratta. Känna doften av jord och gammalt gräs det är grejer det. Pytt i panna blev det till kvällsmat. Sedan en timmes ridtur på Chaboo. i dag med fokus på öppnor. Älskar att ha möjlig het att rida dessa ljuvliga vårkvällar.

Likes

Comments

I går kväll hade vi kalkonmiddag här i Bengtsbo. Riktigt gott faktiskt. Hoppas gästerna är nöjda. I dag vaknade jag kvart i sju med en kropp som var inställd på ett gympass. Det är märkligt detta med mig och gymmet. Någon sorts hat kärlek. På vägen dit känner jag mig uppåt, när jag väl kommer dit vill jag att plågan ska ta slut snarast. Efteråt är jag uppåt igen och längtar till nästa gång. Eftermiddagen har ägnats åt trädgårdsarbete, det om något älskar jag. Kvällsridturen fortsatte med bommar och tempoväxlingar. Roligt värre och ack så nyttigt för den lilla älsklingen Chaboo.

Likes

Comments

Sov om möjligt ännu längre i morse. Tror att det är allt pollen som gör mig så himla trött. En dag till tänker jag tillåta mig en sovmorgon sen får det banne mig vara slut. Tog mig en tur till det vackra Kårbo på förmiddagen och träffade Angelica. Vilken otroligt vacker gård familjen ström har. Man blir alldeles lycklig av att insupa miljön. Har tagit en ridtur på Chaboo där vi jobbade med bommar. Älskar verkligen att sitta på denna individ även om han bitvis får lite hysteriska anfall. Tänker nu trotsa pollenallergin och ge mig ut på en låång skogspromenad.

Angelicas persikoträd påskdagen 2017

Likes

Comments

En rejäl sovmorgon till halvnio fick inleda dagen. Därefter lite småstädning medan vi väntade på Linn och Arvid. Årets första färd till visentparken. Måste säga att det är en fantastisk plats att tillbringa tiden på. När vi ändå var så nära svängde vi in och tittade om man byggt upp trehundrametersvallen igen på Djäknehyttans skjutbana. Det hade man. Känner nästan hur min pappas ande svävar över skjutbanan. Många minnen kom till mig. När vi ändå var ute på en tur åkte vi till GunBritt och Stig, ett av mina favoritställen att hänga på. Sedan hem för att förbereda påskmiddag medan Linn och Arvid motionerade hästen. Sitter nu här och skriver mätt och belåten.

Likes

Comments

Sov som en stock till åtta då jag masade mig ner och åt frukost. Snö på marken gjorde mig än mer övertygad att det skulle bli en luuugn dag. Städade av det redan städade hemmet och gick sen ner till min älskade granne med lite påskgodis och tulpaner. Åter hemma kände jag att det var dags för lite vila och läsning. Somnade en stund vilket var trevligt. Kände mig så utvilad så att jag blev frustrerad. En härlig skogspromenad i kylan som uppvärmning och sedan lite lätt träning. Tänkte rida men bestämde mig för ytterligare en promenad, då med Chaboo som sällskap. Nu är jag redo få lite påskmat med Conny men först lite duschning.

Likes

Comments