Mitt dåliga samvete, min tragiska ugnslucka. Full av fastbrända ångor, fett och så vidare. Nästan så att man måste öppna ugnsluckan för att se om maten där inne är färdig eller om brödet är färdiggräddat. Nu har jag gjort det! Glaset är just glas. Så här gjorde jag. Blandade bakpulver, ättika och lite vatten till en gröt. Strök på ett rejält lager och lät det verka ca 30 min. Fram med en målarskrapa och skrapa bort beläggningen på ugnsluckan. Nu sitter jag och klappar mig själv på ena axeln. Conny klappar mig på den andra.

Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - click here!

Likes

Comments

Vaknade av klockan och vänder mig om och tittar ut på ett kompakt mörker. Det bara knyter sig i magen. Jag vill verkligen inte gå upp ur sängen. Det är nära att jag börjar gråta. För ingenting. Jag har absolut ingen anledning. Bannar mig sjäv och går ner i köket och dricker vatten, varmt vatten. Jag blir klar i god tid. Beger mig till jobbet. Plötsligt är missmodet borta. Tack vare mina kollegor som jag bara älskar. Tack vare mina elever som inte ger mig chansen att deppa. Ni är verkligen toppen. Tänk att ni kan jaga bort denna olustkänsla som jag haft i många år just den här tiden på året. Tack för att ni finns i mitt liv!!

Likes

Comments

Vaknade av att det regnade på taket. Smatter,smatter! Ville egentligen dra täcket över huvudet och vakna någon gång i vår. Kanske ett litet uppvaknande i december. Jag älskar ju julen. Med andra ord skulle jag lätt klara mig utan oktober ( om det regnar), november, januari och februari. Somnade omen stund. Vaknade om möjligt ännu mer missmodig. Jaha ja! Dags för den årliga depressionen. Den håller i sig från nu och några veckor framåt men går över till första advent. Gick i alla fall upp åt frukost och tro det eller ej. Denna för tillfället " låga " människa tog på sig träningskläderna och stack till gymet. Rodde fem kilometer och tränade benen med högre vikt än vanligt. Detta ångrar jag nu när jag sitter här lite deppig och med en kropp som gör ont precis överallt.

Likes

Comments

Vem hade kunnat tro att vår schäfer Axe skulle bete sig fullkomligt normalt. Från att denna underbart söta valp kom till oss har han varit mer vild än tam. Helt galen emellanåt. Söt som socker har han alltid varit och faktiskt är han lika söt än. Olydig kan man säga att han varit och är fortfarande då och då. Samtidigt är han väldigt lättlärd. Hussen i huset har han som slav. Conny fullkomligt dyrkar backen där Axe går fram. Det är bra men det har också fått konsekvenser han lyder inte alltid sin husse. Bara om han själv vill. Som jag skällt på denna sambo för hans vekhet med hunden. Ända fram till för några veckor sedan då jag frågade hur i hela friden det kunde komma sig att han som haft sådan ordning på sina andra schäfrar plötsligt hade noll ordning. Som svar fick jag att Axe var så speciell för honom eftersom det skulle bli hans sista schäfer. Det var det gulligaste jag hört. Så numera har jag slutat med skällandet och är nöjd med att Axe lyder mig. Denna älskade galning till hund.

Likes

Comments

I dag har det varit en lugn dag på jobbet. Två lektioner och resten rättning av texter. Det tar sin lilla tid kan man väl säga. Eftermiddagen ägnades till konditionsträning, mycket lätt eftersom jag inte riktigt är tillbaka på banan efter förkylning och tillhörande luftrörsbesvär. Det är min tur att ha syjunta i morgon så det var verkligen nödvändigt att sanera huset. Dessutom har jag gjort en grekisk gryta ( Stefido) som i morgon kväll ska gratineras med fetaost. Hoppas alla gillar den! Nu är det stallet som gäller och därefter soffhäng med en underbart god poatis och jordärtskocks soppa.

Likes

Comments

Gårdagens läkarbesök gick både bra och dåligt. Hjärtsvikten var borta men hjärtat var fortfarande ansträngt. Detta tyder på hjärtsvikt. Nu kommer fler undersökningar att äga rum den här gången i Falun. Suck! Både min bror och min kusin lider av samma åkomma så det är förmodligen något ärftligt. Kan inte låta bli att tänka på hur noggrant man kollar upp föräldradjuren vad gäller hundavel. Där det i princip en dödssynd att avla på defekta föräldrar. Men nu är jag ingen hund utan en människa som dessutom är rätt så nöjd med livet, så vem är jag att klaga. Det blir alltid någon råd med svikten. Ska prioritera motion ännu mer. Dessutom hävdar de lärda att Q 10 ska vara rena rama dundret för trötta hjärtan. Vem tror ni har varit på hälsokost. Som plåster på mina nya diagnos slank jag in och köpte en ny parfym.

Likes

Comments

Det var längesedan jag tog mig samman och skrev något här. Mitt största problem har varit min mage som alltid, alltid säckar ihop efter den årliga antibiotikakuren. Magen beter sig verkligen vidrigt. Den sväller och den låter, bullrar och svider. Jag överdriver inte då jag säger att jag ser ut som om jag ska föda endera minuten. Dessutom trycker denna mage på alla organ så att det är svårt att få luft. Fick ett tips eller rättare sagt läste mig till ett tips. En fjärdedels tesked cayennepeppar, en tesked gurkmeja, pressad citron och en skvätt honung i en stor mugg varmt vatten. Detta skulle göra susen för magen. Döm om min förvåning att det dessutom smakade riktigt gott. Än mer förvånad blev jag efter att druckit denna dryck i två dygn inte längre såg höggravid ut och magen kändes helt okey. Så i dag har varit en riktigt bra dag.

Likes

Comments

Vissa dagar bör man inte ens stiga upp ur sängen. I dag är en sådan dag. Trots att jag fått rätt så mycket gjort känns det inte speciellt bra. Oron gnager i kroppen och ger näring till min magkatarr.

Likes

Comments

I dag var magen i så dåligt skick att jag nästan fick panik. Magkatarren från helvetet om jag säger så. Som om inte det var nog molvärkte nacken som aldrig förr. Räddaren i nöden blev Kenneth på TCM akupunktur. Fick en tid kvart i fyra på eftermiddagen. Kenneth är en trevlig prick som dessutom är duktig på det han gör. Två nålar satt han en i handleden och en i foten. Örat preparerades med fröer. Den ena gjorde ondare än den andra. En gjorde så ont så att jag var tvungen att fråga vad det var för punkt. Då flinade han och talade om att den hade med psyket att göra. Förstår mycket väl varför jag fick den. Magkatarr och hjärtinfarkt har i princip samma symtom. Ni kan ju gissa vad jag emellanåt inbillar mig vad jag lider av.Nu har jag ett frö på den så kallade valiumpunkten som ska få mig lugn och fin. Lägg därtill psykpunkten som ska få mig att sluta inbilla mig saker. Dessutom frön som ska påverka magen. Detta kan inte bli annat än bra.

Likes

Comments

En grov misshandel har begåtts i lilla Avesta. Denna gång av ett helt gäng på en ensam kvinna tydligen. Vad har förövarna för problem? Är detta ett sätt att leva ut sin "manlighet"? På något sätt måste de inblandade känna en våldsam vrede mot kvinnor. På något sätt måste de inblandade anse sig ha rätt att misshandla kvinnor. Dominera och förnedra. Eller är det ett sätt att hävda sig inför varandra för att stärka gruppsammanhållningen? Inte vet då jag. Det enda jag vet är att jag blir arg och frustrerad. Ska man inte kunna vara ute om man så önskar utan att riskera att bli misshandlad eller/och våldtagen.Likes

Comments