Färsbiff i tomatsås med örter

Nötfärs
1 ägg
Salt & peppar

Tomatsåsen gör jag enkelt med att fräsa vitlök i olja. Sedan hälla på krossade tomater eller dyl på burk. Låt puttra med örter, i med färdigstekta färsbiffarna.

Jag hade över färsbiffar från i förrgår när vi hade hamburgare. Så det är Texas Long Horns stekspade på dem.
Servera med en sallad och sötpotatis!

🌸



Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - click here!

Likes

Comments

Mitt bästa tips för IBS magar är dessa tre burkar.

B-vitaminer arbetar tillsammans för vårt välbefinnande och är viktiga för ämnesomsättningen, bibehåller frisk hud och starka muskler och är viktiga för immunförsvaret och nervsystemet. Tillsammans medverkar B-vitaminerna till att skydda oss mot stress, depressioner, hjärt- och kärlsjukdomar och många andra allvarliga sjukdomar. B-vitaminerna är avgörande för hur bra vår ämnesomsättning fungerar eftersom de är ett coenzym, som inte blir aktivt förrän det kan koppla sig till rätt B-vitamin. B-vitaminbrist påverkar därför ämnesomsättningen.

D-vitaminen påverkar effekten hos hundratals gener i de flesta av kroppens celler. Den är därför väldigt viktig för flera funktioner i kroppen. Bland annat cellernas tillväxt och nervsystemet. Den är också bra för skelettbildningen eftersom den reglerar kalkbalansen i skelettet. D-vitamin anses dessutom stärka fettförbränningen då den hjälper kroppen att ta upp kalcium. Hormonbalansen och immunförsvaret är andra områden där D-vitaminen är viktig.

Ju mer det forskas kring denna supervitamin, desto mer nyttigheter med den kommer fram. D-vitamin är bakteriedödande och anses kunna motverka en mängd sjukdomar och åkommor. Här är några exempel:
– Benskörhet.
– Karies.
– Förstoppning.
– Leverproblem.
– Närsynthet.
– Trötthet.
– Depression.
– Förkylning/influensa.
– Reumatism.
– Akne/eksem.
– Muskelsvaghet.
– Hjärt- och kärlsjukdomar.
– Inflammationer.

D-vitamin ska också, enligt ny forskning, kunna hämma tumörtillväxt, bland annat tjocktarmscancer, samt utvecklande av MS, Alzheimers, Parkinsons och diabetes typ 2 - detta genom att förbättra insulinkänsligheten.
D-vitamin gynnar hudens och hårets kondition. Den ökar också produktionen av testosteron vilket höjer sexlusten.

ProbiMage är ett kosttillskott som kan hjälpa att lindra uppsvälld mage, magknip, gasig mage och tarmbesvär. Innehåller 10 miljarder mjölksyrabakterier.

🌸

Likes

Comments

Gluten & laktosfria muffins, 12 st

2 ägg
2 dl socker (hade lite rörsocker då det vita var nästan slut!)
50 g. smör
1 dl laktosfri mjölk
3 dl glutenfri mjölmix
2 tsk bakpulver
1 tsk vaniljsocker
175 grader i 17-20 min.


Lägg i valfri fyllning tex hallon, Dumle, rabarber + kanel.

🌸

Likes

Comments

Glutenfria scones

4-5 dl glutenfri mjölmix
2 tsk bakpulver
en nypa salt
50 g smör
2 dl laktosfrimjölk

Blanda de torra ingredienserna i en bunke.
Finfördela smöret i mjölblandningen.
Tillsätt mjölken och arbeta snabbt ihop till en lös deg.
Klicka ut degen till två runda kakor, ca 15 cm i diameter, på en plåt med bakplåtspapper. Nagga och skär två skåror i varje kaka som ett kors.
Grädda i mitten av ugnen i 250 grader i ca 12 minuter.

🌸

Likes

Comments

En mindre form ca 20×30 cm (eller 5-6 små bullar):

1/2 dl kokosmjölk/kokosgrädde
1 dl vatten
2 ägg
1 dl pofiber
2 tsk fiberhusk
1/2 dl Durramjöl (använde jag men kan bytas ut)
1 dl skalade sesamfrön
1/2 dl solrosfrön
1,5 tsk bakpulver
1/2 tsk salt

GÖR SÅ HÄR

Sätt ugnen på 200 grader.
Blanda samman kokosmjölken, vatten och ägg i en bunke.
Blanda ihop övriga ingredienser och blanda sedan ihop dem med äggsmeten. Låt därefter vila några minuter.
Forma till 6-7 bollar eller till en platt kaka ca 20×30 cm. Ställ in i ugnen ca 15 minuter, upp mot 20 om du gör bullar.

🌸

Likes

Comments

Dumleflarn

10 st dumlekolor

Sätt ugnen på 180 C.
Lägg ut dumlekolorna på en plåt med bakplåtspapper. Inte för nära då de flyter ut en hel del. Ställ in plåten i ugnen ca 6-8 min tills kolorna smält och ser lite bubbliga ut.
Ta ut och låt kallna.

Geléhallonpannacotta

Det här behöver du till 10 – 12 port.
3 dl vispgrädde (helst laktosfri)
25 gelehallon

Gör så här:
Värm upp grädden i en kastrull och vänd ner gelé hallonen under omrörning. När alla hallon smält så häller du upp pannacottasmeten i små portionsglas. Och ställer kallt i minst 4 timmar.

Denna pannacotta behöver inga gelatinblad, det finns tillräckligt med gelatin i godiset.

Jag brukar ta ut dem 2 timmar innan servering och dekorera med bär och dumleflarn.

🌸

Likes

Comments

Glutenfri sockerkaka

50 gr smör
1 dl kokande vatten
2 ägg
2 dl socker
3 dl glutenfri mjölmix
2 tsk bakpulver

smör och glutenfritt ströbröd till formen


sätt igång ugnen på 175 grader

1. Smält smöret med det kokande vattnet

2. Vispa ägg och socker pösigt

3. Blanda mixen med bakpulver och smaksättning (tex bär, rabarber/kanel el dyl och tillsätt det i äggsmeten

4. Tillsätt det smälta smöret och vattnet

5. Häll i en smord och bröad (med glutenfritt ströbröd) form

6. Grädda längst ner i ugnen i ca 30 minuter

🌸

Likes

Comments

Glutenfria pannkakor

2 ägg
2 dl mjölk eller grädde
1 msk fiberhusk
1-2 krm salt
Smör till stekpannan

Vispa ihop ingredienserna till smeten och låt svälla i 5 minuter.
Smält smöret i en stekpanna och grädda gyllenbruna pannkakor.

🌸

Likes

Comments

Glutenfria rabarberscones

1 stjälk rabarber
1 msk socker
3 dl glutenfri mjölmix,
1 dl havregryn
2 tsk bakpulver
1 tsk vaniljsocker
1/2 tsk salt
50 g smör
1 ägg
1 dl laktosfrimjölk

Skala och skär rabarbern i små bitar.
Blanda med strösocker och låt stå en stund.
Blanda de torra ingredienserna till sconesen i en bunke.
Finfördela smöret i mjölblandningen.
Tillsätt ägg och mjölk och blanda ihop till en lös deg.
Rör ner rabarberbitarna i degen.
Klicka ut degen till två runda kakor på en plåt med bakplåtspapper.

🌸

Likes

Comments

Glutenfri filmjölkslimpa

4 dl filmjölk
1/4 dl mörk sirap
3/4 dl lingonsylt
1 tsk salt
2 tsk bikarbonat
1 dl krossade linfrön
2 dl havregryn
5 dl glutenfri mjölmix

1. Rör ihop filmjölk, sirap och lingonsylt i en bunke.

2. Tillsätt de torra ingredienserna och blanda till en lös deg.
3. Häll degen i en smord avlång bakform (1 1/2 liter).
4. Grädda i nedre delen av ugnen i 175 grader i ca 50-60 minuter.

Likes

Comments