Gluten & laktosfri paj

3 1/2 dl glutenfritt mjöl (Finax använder jag)
1 tsk salt
150 gr smör
2 msk kallt vatten

Fyll med vad du känner för...jag tog fetaost, frystbladspenat och zucchini.

Blanda 3 ägg, 1 1/2 dl laktosfrimjölk och salt & peppar.

Strö lite riven ost uppe på pajen.

Förgrädda skalet några minuten på 225 grader. Sedan fyll pajen och in i ugnen några minuter.

Servera bacon och sallad till.

Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - click here!

  • 23 readers

Likes

Comments

Gluten & laktosfria småbröd

50 g jäst
2 dl laktosfri mjölk
2 dl vatten
1 msk fiberhusk
3 dl havregryn
1 tsk salt
2 msk ljus sirap
1/2 dl rapsolja
5 dl glutenfritt mjöl
Rapsolja till pensling

Smula ner jästen i en bunke.
Värm mjölk och vatten till 37 grader och vispa ut jästen med lite av vätskan.
Vispa ner resten av vätskan samt fiberhusk och havregryn.
Låt svälla i 10 minuter.
Tillsätt resten av ingredienserna och arbeta ihop degen med degkrokar i några minuter.
Degen ska vara kladdig.
Låt jäsa under bakduk i ca 30 minuter.
Stjälp upp degen på ett bakbord mjölat.
Strö lite havremjöl över degen och platta eller kavla ut den till ca 1 cm tjocklek.
Stansa ut runda tekakor med hjälp av ett kakmått eller glas och lägg rundlarna på en plåt med bakplåtspapper.
Låt jäsa under bakduk i ca 30 minuter.
Grädda i mitten av ugnen i 225 grader i ca 10 minuter.
Pensla tekakorna med olja direkt när de tagits ut ur ugnen. Låt svalna på galler under bakduk.

Lycka till!

Likes

Comments

Många tips har jag men glömmer lägga upp allt!
Lunchtips för känsliga magar kommer här:

Sallad med protein tex kyckling, ägg och någon sorts ost tex mozzarella, fetaost eller Baby Bell.

Lax i ugn med frästa grönsaker som tex zucchini, champinjoner och paprika.
(Gärna lite pesto el fetaost på laxen)

Ungpannkaka med bacon (gluten/laktosfri)

Omelett med grönsaker eller korv m hög kötthalt

Torsk med färsk spenat och grönsaker & en kall sås (laktosfri créme fraiche + dill)

Fisk & skaldjursgryta musslor & saffran
(Se recept i bloggen)

Listan kan göras lång!!

Likes

Comments

Fröbröd

4 ägg
5 dl olika frön (linfrön,pumpakärnor,solroskärnor och ljusa sesamfrön)
3 dl riven ost
1/2 tsk salt
2 tsk nyponpulver
1 msk majonnäs

Rör ihop och häll upp i en ugnsform eller plåt med ugnpapper i.

225 grader i 10-12 min.

Skär upp i bitar och frys in så har du alltid gluten/laktosfritt bröd hemma.

  • 233 readers

Likes

Comments

Glutenfria zucchinibiffar

500 gram zucchini
2 ägg
1, 25 dl bovetemjöl
0,75 dl laktosfri mjölk
Persilja
Salt & peppar
Olja att steka i


Riv zucchinin grovt.
Lägg i durkslag och strö över salt. Låt ligga i ca 10-15 minuter och krama sen ut vattnet ordentligt. Blanda ihop ägg, bovetemjöl och mjölk till en jämn smet.
Blanda ihop med zucchinin och hackad persilja. Salta och peppra.
Stek i med olja på båda sidor.
Blir 6 stora biffar eller 10-12 små.

  • 235 readers

Likes

Comments

Gluten & laktosfria muffins, 12 st

2 ägg
2 dl socker
50 g. smör
1 dl laktosfri mjölk
3 dl glutenfri mjölmix
2 tsk bakpulver
1 tsk vaniljsocker
175 grader i 17-20 min.


Lägg i valfri fyllning tex Dumle, rabarber + kanel.
(Jag la i Dumle i några och rabarber med kanel i några!)

  • 247 readers

Likes

Comments


Trevlig helg!

🌸


  • 262 readers

Likes

Comments

Glutenfria kokosplättar (1 st)

2 ägg
1 dl mjölk
1 dl kokosflingor
1 msk fiberhusk
1 krm salt
1 krm vaniljpulver
2 tsk kokosolja

Servera med laktosfri turkisk yoghurt eller laktosfri vispgrädde & bär.

  • 264 readers

Likes

Comments

Gjorde mitt egen komponerande glutenfria bröd idag...tog vad jag hade hemma och blandade ihop!

Glutenfritt bröd

1 dl jyttemjöl
1 dl mandelmjöl
2 dl glutenfri mjölmix
2 tsk fiberhusk
2 tsk bakpulver
3/4 tsk salt
2 dl laktosfri yoghurt
3/4 dl rapsolja
2 ägg
1/2 dl linfrö
Smör och mjöl till formen

Blanda ihop alla ingredienser till brödet i den ordning de står i receptet.
Häll smeten i en smord form, ca 18 cm i diameter, mjölad med mjöl.
Grädda i mitten av ugnen i 200 grader i ca 20 minuter.

Likes

Comments