Just nu är det träningen som jag har fokus på. Det är så kul att ha kommit igång. Igår var jag och en vän upp på wäsaberget och idag har vi kört intervaller i regnet och mörkret. Imorgon blir det styrka och kondition. Jag jobbar vidare på ett lättare liv.

Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - Click here

Likes

Comments

Då var det klart då, nu har jag anmält mig till kortvasan. Herre Gud vad har jag gett mig in på, men det måste gå. Jag ska klara av det. Så nu är det bara att hoppa i träningskläderna och ut och träna. Idag blir det stavgång, sen ska min Pt få lära mig stakmaskinen på gymmet. Och sen har jag tagit kontakt med en vän som ska få hjälpa mig lite när snön har kommit. Bet inte när jag stod på ett par skidor sist, men det är då minst 20 år sen sist. Men jag har bestämt mig och jag ska klara detta 💪

Likes

Comments

Fick en utmaning av PT:n i veckan. Vi skulle upp på wäsaberget...upp till toppstugan. Så i fredags efter jobbet drog vi till väsa, våran Pt, jag och 4 andra tjejer. När vi började ta oss upp för backen så började jag fundera på vad jag gett mig in på. Men vi gjorde det, vi tog oss upp och ner igen innan mörkret kom. Tyvärr var det ingen bra sikt då det var mulet och dimmigt.

En annan utmaning som jag gett mig själv är att jag gjort en lista på Spotify och den låtlistan ska jag springa till, meningen är att jag ska klara av att springa hela listan innan vintern. Så det är bara att träna på.

Här kommer nästa utmaning som jag och några träningskamrater ska göra......

Likes

Comments

Äntligen har jag kommit igång igen, och det känns så jäkla skönt. Nu har jag varit igång med träning och viktminskning ca 6 veckor och det går åt rätt håll. Jag har minskat 11kg när jag kollade förra veckan och det kan jag verkligen tala om att det känns kanon bra.
Jag har tagit hjälp av Class gym och utan dem hade det aldrig gått. Träningen går bra och vikten går åt rätt håll.
Nu är det bara att hålla i och fortsätta kämpa.
Innan jag började så kändes inte det så jätte bra, jag hatade att gå in i en klädaffär, det var ett ont måste som kändes skit jobbigt. Att se sig själv i spegeln i de där hemska kläderna, de där kläderna på avdelningen för större kvinnor. Nu kan jag gå och handla en del kläder på vanliga avdelningen, och jag ger mig inte innan jag kan gå och köpa allt jag vill. Så det är bara att kämpa på, och jag tänker inte ge mig!

Likes

Comments

Lite bilder som är tagna senaste månaden 😊

Likes

Comments

Nu var det längesen jag skrev igen. Tiden går inte riktigt ihop. Allt är bara bra här och det är fullt upp nästan alltid. Vad har vi gjort sen sist. Vi har varit till Stockholm och kollat sadlarna på hästarna. Myggans sadel satt fortfarande bra, bara lite omstoppning. Flippans var däremot små för både henne och Moa, så det blev att byta ut båda hennes sadlar. Efter att hon fått nya sadlar säger Moa att hon är som en helt annan ponny. Hon är fin i dressyren och hon hoppar äntligen utan att bocka av Moa efter hindren. Så nu håller hon på att få tillbaka självförtroendet och har även anmät sig till två hopptävlingar. Det känns kanon att hon vill tävla igen. Maja går det oxå bra för, hon har tuffat på sig och tycker att det är kul att hoppa.

Vi har byggt hage och nu ska de få komma ut och äta lite gräs. Imorgon ska vi bygga hage nr 2 där de ska vara medan vi åker på semester längre fram i sommar. Men det är lika bra att bygga den nu så att den är klar tills det är dags.

Vi har varit ute på en kryssning och även varit till Stockholm en helg. Tjejerna har fått sommarlov och bara myser.

Annars händer det inte så mycket jag jobbar fortfarande, ingen semester riktigt än. Så det är jobb och stall som gäller.

Ha det bra alla

Likes

Comments

Oj nu var det allt längesen jag skrev något.
Ska försöka tänka tillbaka lite vad som hänt under sommaren/hösten.

Det blev inte så många tävlingar för Moa och Flippan i somras. Men Moa är jätte nöjd med det hon har hunnit med Flippan. Hon har varit och tävlat med laget och det har gått bra. Bäst gick det i Leksand där de kom två på 71%. Sen har Flippan varit och toka sig i hagen så hon blev halt och fick stå 2 månader. Nu är de igång igen och det kommer att bli mycket styrketräning i vinter då Flippan tappat en del muskler.

Moa har även startat några tävlingar på Myggan och det har gått bra. I dressyren på hemmaplan blev det en första placering och klubbmästare i dressyr på 64,4 %
Där blev hon oxå väldigt nöjd. De har även hoppat på hemmaplan och även där är hon jätte nöjd med henne.

Dock så hände det en olycka på framridningen under sista tävlingen. Det slutade med ambulans till lasarettet.
Första klassen gick jätte bra och Moa var jätte nöjd.
Under uppvärmingen till andra klassen snubblade Myggan när de galopperade och gick omkull. De som såg det säger att hon gled framåt och Moa ramlade av, Myggan gled så att hon hamnade uppe på Moa. Det jag såg när jag vände mig om var en ponny som inte tog sig upp och en flicka som låg under och skrek. Ponnyn sprattlade och tog sig tillslut upp från tjejen. Vi var snabbt framme hos henne som låg lite på sidan, jag själv hamnade bakom henne så att jag hade hennes rygg mot mig. Vi kollar hur hon mår och en tjej ringer ambulansen. Efter ett tag så är det någon som säger att Myggan snubblade och det är då jag tittar upp på ponnyn och ser att det är min ponny och inser då att det är min dotter som ligger där framför mig. Vet inte riktigt vad jag tänkte men allt brister och jag känner hur tårarna bara kommer. Jag får prata med SOS men ger telefonen till en annan mamma när jag känner att jag inte klarar av att prata längre. En annan ringer sambon som kommer upp riktigt snabbt. Förstår inte riktigt hur han kunde komma före ambulansen då den ska ha funnits på orten och det ringdes till SOS minst 5 innan sambon. Ambulansen kommer och Moa får hjälp av ambulansmannen och kvinnan. I ambulansen tar de prover och hon får morfin. När vi kommer in på akuten kollas blodtryck, puls och temp. De spänner fast henne så att hon inte ska röra sig. Efter en liten stund bär det av på röntgen och de röntgar henne från topp till tå.
Tillbaka till akuten och invänta doktorn. Han kommer in och berättar att det inte blivit något fel och att vi kan få åka hem. Hon har ont i ett ben och i en arm men det ska gå över av sig själv. När hon sen reser sig upp och vi hår in på toaletten så att vi ska få på henne lite torra kläder så svimmar hon sittandes på toaletten. Personalen kommer och bär henne tillbaka till sängen där hon kvicknar till snabbt. Nu är det ju så att Moa har väldigt svårt att äta innan hon tävlar och denna dag inte ätit något. Så när hon nu ca klocka 16 ska få åka hem har hon fortfarande inte ätit något och kroppen sa ifrån. Moa äter både smörgås, risifrutti och drickyoggi. Vi blir kvar ca 1 timme till för att se att allt blir bra. Sen får vi äntligen åka hem. Det var hennes sista tävling för säsongen. Och för tillfället ser jag inte fram emot en ny säsong. Med Myggan var det bara bra, hon gick ett litet skrapsår på bogen.

Det är så skönt att Myggan inte fick några fel, Maja avgudar sin ponny så mycket. De två passar så bra ihop. Nu har även Myggan blivit smalare och fått mer energi och det tycker Maja är kul. Maja vill inte tävla utan bara rida på lektion och fritiden. Hon kunde inte ha fått en nätter läromästare.

Kram Milla

Likes

Comments

Igår var det tävling i Åsebo. Flippan skötte sig fint. Första tävlingen för i år och första tävlingen utan någon annan ponny med på tävling. Hon var lite spänd men höll sig på mattan. Moa är jätte nöjd med gårdagens tävling. I första klassen LC kom de 5:a. LC ingick i Agria ponny trophy cup och i cupen blev hon 3:a. Det är 3 omgångar i cupen. Den som har bäst poäng efter dessa tre får åka på final i Östersund. Nästa omgång går i Borlänge om jag kommer ihåg rätt. I LB kom de också 5:a, tyvärr skickade sekreterare upp ett papper på läktaren precis när Moa och Flippan skulle gå förbi (innan startsignalen) sen vela inte Flippan gå så nära där under programmet. Men Moa är nöjd med tävlingsdagen och det känns bra. De har gjort ett jätte bra jobb sen i somras då Flippan inte alls släppte till som hon gör nu. Jag är jätte stolt över vilket jobb Moa lagt ner på den ponnyn sen vi köpte henne. Mycket jobb är det med ungponny men hon gör ett kanon jobb och hon känner själv att det ger resultat. Idag följer hon en kompis till Falun, där ska de starta första hoppningen för denna säsong LD och LC. Själv är jag hemma och ska hjälpa Maja att hoppa lite med Myggan. Sen åker sambon på jobb. Nästa helg startar vi dressyr på hemmaplan. Då är det laget i Div 3 som börjar. Hoppas på en lite mer avspänd ponny då det är på hemmaplan.

Ha det bra!

Likes

Comments

Haft ont i huvudet en vecka nu och det vill inte gå över. Bara att vänta ut sa doktorn. Men just nu känns det som att det aldrig går över. Känns som huvudet ska sprängas. Vilar så mycket som det bara går för tillfället. Men jag hade haft sååå mycket att gör här hemma. Och jobba skulle ju inte heller vara fel. Hoppas på att det gått över imorgon.

Likes

Comments

Ikväll har äldsta dottern tränat dressyr. Dags för första tävlingen för i år på lördag. Då drar vi till Åsebo och startar två klasser.

Den där ponnyn överraskade mig rejält ikväll. Har aldrig sett henne släppa till i galoppen som hon gjorde idag. Hon brukar alltid streta emot och springa med huvudet högt. Idag sänkte hon sig direkt på uppvärmningen och gick så fint i programmen. Hon slutar aldrig att förvåna en.

Sen på söndag drar Moa och Flippan till Falun och startar hoppning. Hoppas verkligen att hon sköter sig fint där. Hon blir ju som en katapult ibland och då flyger Moa som en vante.

Maja hon hängde på storasyster ett var i dressyrprogrammet men sen vela hon hoppa lite när Moa ridit klart. Hon är inte nå intresserad att tävla för tillfället. Men det kanske kommer :)

Nu är tjejerna duschade och kläder plockas fram inför skolan imorgon. Första skoldagen efter påsklovet :)

Likes

Comments