Enda en uke er omme og i dag har Kai-Even siste feriedagen for denne sommeren. Barna har fri en stund til. Det blir 5 uker ferie på Simone og 6 uker på Nathaniel. DET merkes godt og vi er nok alle sammen veldig klare for å komme igang med barnehage og rutiner igjen.

Selv om det er fartsfylte dager med lite rom for avslapping så koser vi oss. I dag har vi vært på Barnas Lekeland sammen med Linus, tante Ingvill og onkel Svein. Etterpå dro vi til Devoldfabrikken i Langevågen. Der er det en utrolig flott miniatyrtogbane med utrolig flotte detaljer. Spesielt guttene ble veldig fascinert. Devoldfabrikken har mange outlet butikker så der er det noe for enhver smak! I dag ble det nye støvler på meg - det vil si støvler i det hele tatt. Jeg har ikke hatt støvler siden ungdomsskolen for jeg har ikke funnet noen som er gode å ha på og samtidig ser fine ut. Høye støvler ser så elegant og flott ut men ikke på meg. Uansett hvilken type jeg har prøvd så blir det ikke pent. Jeg endte opp med lave støvler fra Swims. Jeg hadde sett for meg gule men det ble lilla og det er jeg veldig fornøyd med.

Vi avsluttet en herlig dag med potetball middag hos Linus og co. Jeg er fortsatt ubehagelig mett. Så godt var det! Til dessert lagde Emilie nydelig brownies med karamellsaus og havsalt. Den var farlig god!

I går hadde vi også en kjempefin dag. Simone, Nathaniel og jeg tok turen til Slyngstad for å besøke Sissel og gjengen. Barna elsker å være der å leke med barna deres og så har de mange spennende dyr. Nathaniel har lagt sin elsk på hønene, spesielt de små kyllingene. Simone har blitt bitt av hestebasillen og vil helst flytte inn i stallen. I går var hun veldig flink til å ri og leie hesten til beitet etterpå. Det var ikke enkelt å få hun med hjem og nå drømmer hun om å ri og ønsker seg egen ridehjelm og ridestøvler.

Jeg har aldri vært skikkelig hestejente men det er koselig å se at hun liker så godt hester. De er store, flotte dyr og det er en sunn interesse så hun skal absolutt få ri mer.

Neste uke blir litt kaotisk med mange planer siden jeg har tenkt litt feil angående ferie når jeg avtalte oppfølgingstime etter kreftbehandlingen på sykehuset og et par andre avtaler jeg har.  Så skal jeg gjøre noe som jeg gleder meg veldig til og som jeg aldri har prøvd før. Det skal jeg komme tilbake til om et par dager. Bursdagsfeiring blir det også denne uken. I tillegg må vi få i orden alt vi trenger til barnehagestart. Skulle jo tro at jeg klarte å planlegge litt bedre så alt var klart før jeg blir alene med barna på dagtid men jeg får bare sette opp en plan og være litt effektiv så ikke hele uken går med på å farte hit og dit. Jeg skulle så absolutt ha vært til legen på fastende mage for å ta blodprøve også men for alle sin del så må det bare vente til barna har startet i barnehage. Å ha med seg to små som sjelden er bestevenner på fastende mage til legekontoret, DET blir ikke aktuelt når det ikke er høyst nødvendig. Jeg liker ikke å innrømme det men humøret er ikke på topp før kroppen har fått i seg mat og drikke og helst litt kaffe.

Nå har kveldsroen senket altfor sent igjen og resten av kvelden skal nytes med beina høyt. I morgen skal vi stå opp tidlig så barna sovner tidligere på kvelden. De er utrolig utholdende. Selv om rutinene har sklidd ut i sommer så har det også vært litt godt å slippe å skynde seg hjem for å legge barna klokke 19. Men nå må vi inn igjen i rute så de er opplagte til hverdagen om et par uker.

Ønsker dere alle en fin kveld!

Camilla

Flytt bloggen din til Nouw - nå kan du importere den gamle bloggen - klikk her!

Likes

Comments


Plutselig var vi midt i uka. Den siste uken har gått utrolig fort! Kai-Even var på sykehus fredag til mandag og vi andre hadde mye å gjøre så de dagene var over omtrent før de startet. Formen til Kai-Even var ikke helt på topp mandag og tirsdag. Han ble sliten av den minste ting og kroppen virket ikke helt. Heldigvis våknet han i mye bedre form i dag! Det gjorde godt så han har hatt en veldig fin dag og fått gjort litt som han egentlig hadde planlagt å gjøre da han ble syk.

I går var vi på tur på Skodjebruene. Kai-Even ble hjemme og slappet av mens Simone, Nathaniel, Farmor og jeg gikk oss en tur. Vi spiste lunsj og drakk kaffe på utsiktspunktet og koste oss veldig. Det var ekstra spennende å gå gjennom tunnelen. Kanskje bor det noen der inne?Etter at vi flyttet så har pusen vår blitt helt annerledes enn han var før. Han virker mye mer tilfreds og koser seg ute i timesvis av gangen. Den siste tiden har han likevel blitt veldig tynn samtidig som han har spist mye mer enn før. I dag var han og Kai-Even en tur til dyrlegen og fikk antibiotika mot mageinfeksjon. Han fikk ormekur også for sikkerhets skyld siden han er så mye opp i skogen. Hårek er 13 år så de siste årene har han stort sett vært hjemme og ikke giddet å gå så langt og iallefall ikke jaktet. Derfor har han ikke fått ormekur heller men nå virker det som om jaktinstinktet har våknet igjen og da er det greit å forebygge litt. Han fikk også ny type tørrfor i dag som skal være bedre for magen.

Pusen er som et familiemedlem for oss alle fire så vi er veldig glade for at han ikke feilte noe alvorlig.Håper dere har hatt en like fin dag som vi!

Nyt kvelden!

Camilla

Likes

Comments

I dag fikk Kai-Even komme hjem fra sykehuset. Han må fortsette med antibiotika ei ukes tid for å få helt bukt med infeksjonen. Det var to glade barn da pappaen kom hjem. Tror han var veldig glad selv også. Fortsatt er ikke formen helt på topp. Han blir fort sliten og er ganske ustø. Det var en ganske kraftig infeksjon han hadde så den slo han ganske bra ut. Hver gang han får feber og infeksjoner så forverres de plagene han har fått av MS. Nå skal han få hvile og slappe av mens han kommer seg til hektene igjen.

Det har vært noen hektiske dager så nå håper vi at det roer seg litt. Kai-Even har ei uke ferie igjen. Forhåpentligvis kommer han raskt til hektene igjen og kan nyte de siste dagene av ferien. Vi andre skal passe på at han ikke sliter seg ut.

Nathaniel spurte i kveld om vi kunne gå tur i morgen så det skal vi. Han vil så gjerne gå Skodjebruene for der er det en tunell man går gjennom. Det spørs om vi må pakke litt lunsj og ta oss en liten utflukt til gamle trakter.

Det var en liten kar på 4 føtter som ble veldig glad for å få hjem Kai-Even også.

Dere får ha en finfin kveld!

Camilla

Likes

Comments

Det var stor gjensynsglede på sykehuset i dag da Simone kom på besøk til Kai-Even. Hun savner pappaen sin veldig selv om han bare har vært borte i to netter. Marsipan var selvfølgelig med for å trøste og gi kos. Simone hadde med en stor melkesjokolade med daim til pappaen så de koste seg veldig!

Nathaniel hadde det så kjekt sammen med Farmor og Farfar så han hadde ikke tid til å besøke pappaen. Han fikk seg heller en tur på Ellingsøya til bestekompisen Linus. De utforsket uteområdet på barnehagen der Farmor jobber og Linus går.

Pasienten er mye bedre i dag men ganske sliten, slapp og skjelven i kroppen. Det siste er nok en følge av at han har lavt blodtrykk, forhåpentligvis på grunn av den kraftige infeksjonen. Han har fått mye antibiotika intravenøst og skal få enda mer. I morgen håper han å få reise hjem. Jeg skal uansett utover for å ta blodprøver så da satser vi på at han slipper ut.

Her hjemme går det bare bra. Vi koser oss. I går var vi i bursdagsselskap til Onkel Svein som ble 40 år. Masse gode kaker og kjekke folk! Nathaniel ville være med Farmor og Farfar hjem så han sov der i natt men ville hjem nå i kveld.

Simone fikk være med Tante Randi å bade i går. Det var gøy! Kjekt med god hjelp av familie og venner! Vi hadde nettopp kommet hjem fra den lille ferien vår så det var godt å få litt alenetid så jeg fikk vasket klær og pakket ut.

Nå skal kvelden nytes og jeg skal prøve å finne senga tidlig. Det viser seg å være like vanskelig hver kveld. Haha! Det er utrolig hvor spennende tv-en blir når man egentlig burde legge seg.

Ha en fin søndagskveld videre!

Camilla

Likes

Comments

Det ble en veldig dramatisk avslutning på gårsdagen. Kai-Even ble dårlig og fikk feber i halv fire tiden i går. Formen dalte veldig raskt og tempen steig høyt. Verken paracet eller ibux fikk ned tempen og han ble dårligere og dårligere. Til slutt datt han vekk innimellom og snakket med seg selv. Det var lite kontakt å få og klokken 19 ringte jeg og ba om en ambulanse. Farmor og Farfar ble tilkalt siden barna var hjemme.

Ambulansen kom og hentet han og jeg kjørte utover i egen bil. Han kunne ikke gjøre ordentlig rede for seg så jeg ville sjekke at de fikk all informasjonen om han og sykdommen hans som de trengte. Heldigvis fikk de raskt ned feberen og han kom til seg selv igjen. At vi hadde hatt besøk da han begynte å bli dårlig eller at foreldrene hans hadde vært der da han ble hentet, det husket han ikke.

Nå er han i grei form og oppegående. Han blir på sykehuset til mandag for å få antibiotika intravenøst. Han er allerede begynt å kjede seg litt og det er et godt tegn. Det beste er nok å bruke tiden til å slappe av og hvile seg.

Ønsker dere alle en fin lørdag videre!

Camilla

Likes

Comments


Vestlandet, du Vestlandet! Det var godt å komme til Vestlandet igjen. Det er rart med det men jeg får litt hjemlengsel med en gang jeg ikke ser sjø. Vi blir nok aldri å flytte til innlandet men det er flott å feriere slike plasser. Vi hadde 3 fine dager på Lilleputthammer med mye fart og moro. På dag 2 var vi sammen med en annen familie og det syns barna var veldig kjekt.

Etter 5 timer på Lilleputthammer i går, satte vi oss fornøyde og slitne i bilen og siktet oss inn på hytta i Stryn. Besta og Besten er der og vi ville treffe de. Det ble et kort opphold for vi måtte hjem i dag men barna fikk kose med besteforeldrene og leke med lekene på hytta. Nathaniel og Kai-Even plukket masse bringebær i dag og de gikk ned på høykant!

Et av høydepunktene på Lilleputthammer var å se Vennebyen show og hilse på figurene fra Vennebyen. Her kommer litt bildedryss fra miniferien vår.

På vei til hytta stoppet vi på Vågåmo for å spise middag. Der fant vi en kjenpekoselig kafé med nydelig lokalmat. Anbefaler på det varmeste å stoppe på "Bokhandel'n kafé". Kai-Even spiste hjemmelaget hamburger og jeg spiste juliribbe med barbequesaus, smørdampet nykål og deilig varm potetsalat. Barna spiste pølseburger med godt tilbehør.

Ha en fin kveld alle sammen!

Camilla

Likes

Comments

I dag tidlig satte vi oss i bilen med en gang vi stod opp. Vi ville komme frem til Lilleputthammer såpass tidlig at vi fikk benytte oss av dagen der. Og herlighet for en flott dag vi har hatt! Vanligvis er det krangling, sukking og stønning fra baksetet etter 10 minutter. I dag koste de seg of var venner stort sett hele tiden. Og enda bedre ble det av at de hat vært venner resten av dagen også! En fin dag å være foreldre på! Da gjør det ingenting at barna sovnet klokken 21.30.

Vi har allerede rukket å prøve det meste på Lilleputthammer men gleder oss til to dager til med masse lek og moro! Vi kunne jo valgt å dra til Hunderfossen en av dagene men det føler vi ikke er nødvendig når vi koser oss slik her. Kai-Even klarer ikke å gå så langt før han mister kontrollen over beina så Lilleputthammer er akkurat passe stor nok for han og barna trenger ikke mer enn det som er her. De husker ferien fra i fjor begge to og ville veldig gjerne hit.

I fjor bodde vi i leilighet men i år bor vi på hotell rett ved parken. Det er skikkelig deilig å kunne gå tilbake til hotellet et par timer for å slappe av før vi fortsetter i parken. Barna var helt utslitt i dag men gleder seg til morgendagen. Da skal vi på Vennebyen show også - iallefall Nathaniel og en av oss voksne.

Likes

Comments

Endelig ble det sol og varmt igjen! Det nytes så godt vi kan. Det er jo litt sjarm over det hele at været svinger fra regn, surt og kaldt den ene uken til sol og varme temperaturer den neste uken. Vestlandet er fantastisk med sine store kontraster i naturen. Vi bor blant høye fjell og dype fjorder. Naturen er rett utenfor døra vår og vi burde absolutt bli flinkere til å bruke den. Barna elsker å være ute og trenger å få være ute og utfolde seg hver eneste dag. Det er ikke sjelden jeg beundrer energinivået deres. Ingen av de sover på dagen og de er stort sett i aktivitet fra morgen til kveld.

De siste dagene har Simone lært seg å sykle uten støttehjul og er nå blitt veldig stødig og rask på to hjul. Nathaniel vil så gjerne klare alt som søstra klarer så han har også tatt av støttehjulene og øver seg han også. For han er sparkesykkel det gøyeste. Den har vært Simone sin favoritt i flere år også men nå begynner den å bli for lav til hun, og så sier hun at den er litt kjedelig og altfor enkel å sykle på. Det spørs om jenta må få seg en med bare to hjul snart.

Dagene går så fort nå når alle sammen er hjemme og har fri. Vi prøver å ordne i og rundt huset men det er ikke så veldig mye som blir gjort mens de to søte små farter rundt. Svigermor er den som har jobbet mest og malt nesten hele huset. Jeg hadde store planer om å male og rake jord men det har blitt lite av det. Men jorden stikker ikke av og plutselig en dag sitter vi her og barna har flyttet ut. Da er jeg glad for at vi har så mange fine dager sammen nå når de er små. Det er jo til tider utrolig mye krangling og knuffing mellom våre to håpefulle. Noen dager lurer jeg på hva i alle dager vi har gjort mot barna våres som fikk de så tett. Andre dager er de heldigvis bestevenner og leker fint sammen.

Siden vi ikke får gjort like mye som vi hadde tenkt her hjemme så tar vi like godt en liten ferietur noen dager neste uke. Da blir det Lilleputthammer og masse kos! Kanskje stopper vi innom hytta også. Det får vi ta på sparket. Det skal iallefall bli veldig godt å bo på hotell og kose oss sammen. Lilleputthammer er helt perfekt for både Simone og Nathaniel og akkurat passe stort til at Kai-Even orker å tusle rundt en hel dag.

Så stolt jente som har lært seg å sykle!

Alle hjelper til å jobbe litt rundt huset!

I går var vi så heldige å få krabber som vi kokte. Da bld det ville tendenser her hjemme! Det var såvidt jeg rakk å slenge et par tallerkener på bordet før barna satt og fråtset. De trippet rundt mens krabben kokte og var veldig ivrige. Det blir nok mange krabbefester fremover! Og neste gang må bordet dekkes klart før krabben er ferdig! Noe bilde fikk jeg ikke tatt selv innimellom sjongleringen av klør, krabbehus, kloknekker og skalldyrbestikk men Kai-Even hadde tatt et av Nathaniel og meg da vi nesten var ferdige.

Nå skal vi nyte resten av den fine sommerkvelden med brettspill og kos!

Ønsker dere alle sammen en finfin kveld videre!

Camilla

Likes

Comments


Nathaniel og jeg tok oss en liten miniferie i Ålesund. Vi storkoser oss hos Aina og Marius. Guttene leker veldig fint sammen og vi får tid til masse kos og skravling. Det er langt mellom slike jentekvelder for oss siden begge har små barn og vi bor såpass langt fra hverandre som vi gjør.

For mange år siden, da vi var unge og spreke, så bodde Aina og jeg sammen i Bergen. Det var tider det! Da var det mye skravling og kos. Det føles som en evighet siden nå men vi kommer forhåpentligvis alltid til å huske det året og alt vi gjorde og opplevde det året.
Leiligheten vi bodde i var jo helt forferdelig men vi trivdes. Den var stor om ikke annet. Toalettet var på et så lite rom at der ikke var plass til vask en gang. Dusjen på et annet rom ved siden av kjøkkenet og håndvask og tannpuss foregikk i kjøkkenvasken. Det var ikke det helt ideelle med tanke på hygiene men det funket. Rommene våres og stua var veldig store.


I dag har vi lekt mye og vært i fjøra en tur. Der fant vi mange krabber og skjell og jammen sant ble det til at guttene dyppet nesten hele seg i sjøen - med klær og støvler på. Det var noen fornøyde hyl og hvin som hørtes da det kalde saltvannet fylte klær og sko og de fikk lov til å plaske rundt en liten stund før vi gikk inn. De måtte rett i badekaret begge to da vi kom inn!

Det er så kjekt at barna våres (det er spesielt guttene som har funnet hverandre da) har fått et så nært og fint vennskap. Vi kommer nok aldri til å miste kontakten med hverandre og nå blir barna også nære gjennom oppveksten.


Nå sover barna søtt og vi skal ha en skikkelig kosekveld med lumpia til kvelds og noe godt i glasset.

Håper dere alle har en veldig fin kveld!

Camilla

Likes

Comments

Endelig kommer det en liten oppdatering. Vi har fått ordentlig internett så nå blir det enklere å legge ut litt oftere. Det var et par innlegg som ikke ble postet pga dårlig nett.

Vi har funnet oss godt til rette her på Hellestranda. Barna trives og vi voksne også. Til og med Hårek pus er som en ny katt. Han bruker vanligvis å sove store deler av døgnet og gå et par runder rundt huset om dagen. Nå er han ute nesten hele dagene og har til og med vært ute et par netter. Det er tydelig at han syns dette var en flott plass å spekulere rundt på. Ulempen er at han har så inn i natta sinnsykt mange flått. Vi plukker flått hele tiden, både store og små, de som sitter fast og de som kravler rundt. Flåttmiddelet han har fått er ikke noe særlig effektivt så i morgen blir det en telefon til dyrlegen for å høre om de har noe annet å tilby eller om vi kan gi han en dose til. De er ikke så kjekke de små flåttene.


Det har vært noen innholdsrike uker siden vi flyttet med mange nye bekjentskaper, besøk i den nye barnehagen og ellers alt som må ordnes når man flytter. Begge barna har vært i den nye barnehagen på besøk hver sin gang. De syns det var spennende og kjekt og gleder seg til å begynne. Likevel så blir det en overgang for de. Dette er den siste uken deres i den gamle barnehagen. Det er kanskje jeg som kjenner mest på det nå, men de kommer nok til å bli litt lei seg når det går opp for de at de ikke skal tilbake dit. Heldigvis skal vi komme på besøk og si ordentlig farvel etter sommerferien. Det er så mange som er på ferie nå så det blir godt for de å si hadet bra til alle sammen.

Den nye barnehagen virker absolutt veldig bra den også. De holder til i midlertidige lokaler men en helt ny barnehage står ferdig neste vår. De kommer nok til å få det fint der også. Det er jo litt teit av meg at jeg syns det er trist å slutte i den gamle barnehagen men jeg har på en måte blitt veldig knyttet til den og de som jobber der. Vi har hatt en veldig god dialog hele veien og begge barna fikk plass med en gang vi trengte det, Simone da jeg ble syk og vi ikke hadde barnehageplass og Nathaniel fikk begynne tidligere enn planlagt siden jeg ble dårlig og ikke kunne ha han hjemme alene. Barnehagen har hele tiden vært informert om situasjonen hjemme og om formen min siden slike ting påvirker barnas hverdag i større eller mindre grad. De har vært helt fantastiske og vi kommer til å savne de.


Den siste uken har jeg hatt feber, vond hals og vondt i ørene. Det er ikke så kjekt men det positive er at jeg ikke går på cellegift så da slipper jeg å reise inn på sykehuset hver gang jeg får feber. Det er utrolig mye bedre å slappe av hjemme (i den grad det er mulig med to små, søte energibunter) enn å pakke en bag og bli lagt inn. I dag har jeg ikke feber men fortsatt er ikke formen helt på topp og jeg verker i hals og ører. Jeg håper at det går over av seg selv men visst ikke så skal jeg uansett til legen neste uke.

På lørdag våknet Kai-Even med veldig vondt i øyet sitt. Da ble det en tur på legevakten og på sykehuset til øyelege etterpå. Han hadde en skade på hornhinnen så han fikk noen dråper og var tilbake på kontroll i dag. Det går den rette veien men det kommer til å ta litt tid før han blir helt bra.

Simone var hos Farmor og Nathaniel ble med oss utover. Det ble jo en veldig mye lengre utflukt enn planlagt siden vi måtte vente noen timer på at øyelegen skulle komme. Det ble middag og leking på kafé før vi satte av Nathaniel hos Aina mens vi handlet litt gardiner. Det var litt slitsomt med en heildagsutflukt med feber men samtidig så hadde vi det fint og fikk ordnet gardiner på kjøkkenet og soverommet vårt. En tur på kafé var heller ikke så verst. Nathaniel koste seg hos Aina og fikk kjøpe med seg smågodt som de kunne dele. Han var snar å ta posen i handa da vi hentet han. Nammisen skulle han ha med seg hjem Haha! Vi avsluttet dagen med taco hos Farmor før vi hentet en bag til Simone. Hun hadde avtalt å overnatte der. Det er jammen snertent å bo så nært.

Nå ble dette en mye lengre oppdatering enn jeg hadde planlagt men slik er det bare noen ganger. Nå skal jeg kose meg med en kopp te av ingefær og sitron. Det hjelper veldig på en sår hals så det anbefaler jeg virkelig om dere får vondt i halsen!

Ha en fin kveld videre!

Camilla

Likes

Comments