Header

Skal si denne uken har gått raskt unna! Nathaniel var hjemme fra barnehagen tirsdag og onsdag, og da tenkte jeg å få gjort unna mye torsdag og fredag. Den gang ei...Jeg er så trøtt og sliten for tiden så det blir mye ufrivillig soving. Jeg sovner stort sett hvor enn jeg er føles det som. Skikkelig irriterende for jeg har mye som hadde vært kjekt å få gjort.

I går gikk jeg en tur og da måtte jeg hvile når jeg kom hjem. Det var ikke en lang tur og det var noenlunde flat vei. Likevel var jeg så sliten når jeg var halvveis hjemme at jeg lurte på om jeg orket å gå hjem. Formen har vært verre før og det er bare å holde ut så kommer man seg alltid hjem. Det er en rar følelse å bli så ekstremt sliten av en dagligdags ting. Det å gå tur er jo noe jeg gjør ofte, så det er ikke kondisen det kommer an på. Kroppen er bare inne i en periode der den ikke klarer å yte så mye som den bruker.

Når barna legger seg så er jeg klar for å sove igjen også. I forgårs sovnet jeg klokken 16.30 og våknet klokken 19 for så å sovne igjen da jeg la barna rett etterpå. Det kjennes ikke greit å være så sliten så nå håper jeg at formen kommer seg snart! Neste uke har jeg legetime, så da kan jeg iallefall sjekke at det ikke er noe mangel på noe som gjør meg så sliten.

Nå er det helg og vi har kost oss veldig i ettermiddag. Jeg har stort sett vært å finne på sofaen, men gravde frem litt energi til å steike vafler til kvelds. Litt kos må man ha på fredager! Vi satte på "Tingeling og Drømmebeistet" og koste oss med filmkveld. Det er så koselig å ha slike tradisjoner sammen som en familie. Fredager er stort sett filmkveld. Barne-tv sin julekalender var ikke noe for barna. Jeg syns den var koselig, men de ville ikke se på den. De liker best å se på det de har sett fra før merker jeg. Gleder meg til de begynner å interessere seg for julekalender på barne-tv.

Ettermiddagen ble litt kort her i dag, for vi var hos frisøren og fikk klippet Nathaniel. Simone skal en annen dag. Hun sparer til like langt hår som Rapunzel visstnok, men syns det var lurt å klippe tuppene så det blir enklere å børste. Nathaniel hadde jo fått så langt hår og panneluggen kom inn i øynene hans hele tiden. Vi har jobbet en stund med å overtale han til en frisørtur. Dersom det ikke er helt nødvendig så vil vi ikke gjøre slike ting til noe ubehagelig og tvunget. Nå er jeg glad for at vi ventet til han syns det var ok, for han satt kjempefint og er veldig fornøyd med den nye sveisen sin.

Ønsker dere alle en fin fredagskveld!

Camilla

Design bloggen din - velg mellom mange ferdige maler på Nouw, eller lag din egen – pek og klikk - klikk her!

Likes

Comments

God formiddag! Her nytes kaffe og en film for øyeblikket. Mormor og de åtte ungene har så fin musikk og er bare kjempekoselig! Nathaniel er frisk og rask i dag heldigvis. Vi bygde hytte i dag tidlig og hadde det så gøy! Komforten var høy, med teppe og puter.

Det blir en rolig dag på oss, men vi skal snart på biblioteket og levere tilbake litt dvd-er. Bøkene låner vi litt lenger. Vi leser hver kveld, og også på dagtid innimellom. For øyeblikket er det "Bø og Bæ" og "Bukkene Bruse på Badeland" som er Nathaniel sine favoritter. Simone liker litt lengre historier, og nå leser vi "Pulverheksa", "Lillesøster", "Tornerose", "Askepott" og "Karsten og Petra". Vi bytter litt på. De får velge bok selv hver gang. Vi voksne syns bare det er så kos å lese uansett hva de velger. I morgen begynner desember, og da skal vi finne frem litt julebøker. Vi har også SingSang kort med julesanger. Vi skal synge en av de sangene hver dag før jul, så kan vi mange sanger når julaften kommer. Når juletreet kommer opp skal vi lage hull i kortene og feste de på treet med fin tråd.

Ønsker dere alle en fin onsdag!


Camilla

Likes

Comments

Det å se barnet ditt bli helt stiv i kroppen, riste, rulle med øynene og du mister kontakten er noe av det mest ubehagelige jeg noen gang har opplevd. I går skjedde dette med minstemann. Han hadde fått feber så jeg hentet han i barnehagen. Da vi kom hjem så sovnet han med en gang og jeg gikk for å hente en ny bleie og en paracet stikkpille. Hele tiden holdt jeg øye med han. Vi vet at han får raskt høy feber og ofte feberkramper. Vi skal gi paracet når tempen stiger og kle av han så han ikke er for varm. Jeg var ikke kommet mer enn fem skritt bort fra han før jeg så en liten rykning i den ene armen. Da snudde jeg, for da vet jeg hva som venter. Hele kroppen blir stiv og spenner seg i en bue, øynene ruller og så begynner han å riste. Hele han rister noe veldig. Jeg løftet han forsiktig opp og fikk lagt han på gulvet. Vrengte av han klær så forsiktig som mulig mens jeg hele tiden snakket rolig og sa "det går bra Nathaniel. Mamma er her. Det er ikkje farlig. Du har feberkramper og det kjennes litt rart ut, men er ikkje farlig." Jeg snakket nok mer til meg selv enn til han, for han husker aldri noe fra disse anfallene. Da han sluttet å riste så løftet jeg han opp og fortalte hva som hadde hendt og at vi måtte finne medisin og kjøle ned kroppen. Han så lettere fortumlet ut og lurte på hvorfor han ikke sov på sofaen lenger.

Heldigvis ble det med bare ett anfall i går. Vi var raske med å gi paracet når tempen begynte å stige til kvelden igjen, og vi følger nøye med. Feberkramper er i utgangspunktet ikke farlig, men det er utrolig ubehagelig likevel. Etter hver gang han har feberkramper så skal han undersøkes av lege, så der har vi vært i dag. Legekontoret var akkurat stengt da han ble syk, og legevakten trenger vi ikke å ringe så lenge vi vet hva vi har med å gjøre og får ned temperaturen. Samt at allmenntilstanden er grei.

Første gang han hadde feberkramper var han ganske liten. Under ett år og han ble tatt inn på barneavdelingen for observasjon noen timer. Da fikk vi mange gode tips og råd. De fleste får visst bare feberkramper en gang, men noen får flere ganger. Foreløpig har ikke Nathaniel hatt noen alvorlige anfall. De har vært relativt korte selv om de føles lange for oss. 1-2 minutter bruker de som regel å vare.

I går var første gang jeg var alene med han når det skjedde. Kai-Even er roligheten selv, så han bruker å ta seg av Nathaniel akkurat under slike anfall. Jeg er stolt over meg selv som ikke fikk panikk og forholdt meg rolig og husket på å gjøre slik vi har fått beskjed om. Gutten ble ikke redd heller. Han husker jo ikke anfallene, men dersom jeg hadde fått panikk så hadde nok han også blitt redd. Barn merker slikt.

<3 Hjertene mine <3


Camilla

Likes

Comments

Endelig kom første søndag i advent! Huset er snart ferdig pyntet og vi har bakt Julemanna. Simone og Nathaniel storkoste seg med baking og etterpå med maling på julemannane. Det ble mange som fant veien ned i magene etter hvert. Vi satte på Polarekspressen og fikk litt julestemning sammen i dag. En veldig fin og koselig dag! Vi prøvde en annen oppskrift enn den vi har brukt i alle år siden jeg var liten. Den er både rømme og kulturmelk i, så jeg bruker å bli ganske dårlig av å spise julemanna. Jeg har laktoseintoleranse. Men disse her ble gode også, med bare hvetemel, sukker, hjortesalt, vann og mel. Vi blir nok å bruke denne de neste årene også, selv om den andre oppskriften smaker hakket bedre.

I går var både Kai-Even og jeg syke. Vi er forkjølet og har hatt feber noen dager. Vi tok oss likevel en tur på lekeland, og etterpå ville Simone til Farmor på overnatting. Det var stor stas å få overnatte alene, for nå var det lenge siden sist! Nathaniel ble litt pjusk utpå ettermiddagen i går, men er heldigvis frisk i dag.

Vi andre tok det med ro i går ettermiddag og la oss tidlig alle sammen. Alle tre sov til kvart på ti! Jeg fikk litt sjokk da jeg våknet, men jammen var det deilig å sove lenge. Formen min og Nathaniel sin har vært finfin i dag, men Kai-Even er fortsatt ikke helt i form.

Huset ble stående litt på hodet denne uken, med kasser med advent og julepynt, og annen pynt som skal pakkes vekk til etter jul. Jeg måtte rett og slett bare la det stå til formen ble bedre. Fortsatt blir jeg ganske mye verre enn før, når jeg får feber, og da får jeg ikke gjort så mye. I kveld blir det avslapping, men i morgen skal jeg få bort kassene og all pynten være på plass! Det er så koselig med advent og jul!

Ønsker dere alle en fin søndag videre!


Camilla

Likes

Comments

Det er mye moro med barn. Enda mer moro har de det tydeligvis på egenhånd innimellom! I dag har jeg skrubbet lekekroken fri for øyenskygge, eyeliner, lipliner, leppestift, lipgloss, mascara og fuktighetskrem (med alt det ovennevnte iblandet selvfølgelig). Lekekjøkken, leker, bord, stoler, vegger og gulv var dekket av en herlig blanding av sminke og vann. Er det en ting jeg er overbevist om så er det at Simone har kost seg veldig og mest sannsynlig hatt en plan med det hele. Jeg derimot sitter igjen med en ganske ribbet sminkeskuff på badet.

Herlig, herlig...Vi ble heldigvis enige om at vi heretter maler med vannmaling på egnet papir og kun når vi voksne kan hjelpe til. Sminke er for store jenter, men at det går an å ønske deg sminkedukke til jul (bør vel eventuelt også kun brukes sammen med voksne).

Nå når det er rent og pent i lekekroken under trappa, så skal jeg ordne resten av huset. Det er jo første søndag i advent i helgen. Da må vi finne frem litt adventpynt i dag eller i morgen. Jeg elsker advent og jul så nå skal vi kose oss! Det blir julemusikk fra høyttalerne og pepperkaker, klementiner og julebrus til helgekos, mens vi pynter litt.

Ønsker dere alle en fin fredag!

Camilla

Likes

Comments

På fredag er det Black Friday. I den forbindelse tenkte jeg å tipse om noen gode tilbud. Selv har jeg tenkt å få unnagjort en del julegaver iløpet av Black Week og på selveste Black Friday.

Christiania Glasmagasin har 30-60% rabatt på ALT i nettbutikken! Gjelder ikke Bogstad Stråmønster. Du finner salget her.

Pierre Robert har 15-70% rabatt på alt i nettbutikken! Gjelder til og med 27 november. Du kommer til salget deres her

Makeupmania har 25-80% rabatt på alt i nettbutikken. Trykk her for å komme til salget. Tilbudet gjelder ut 27 november.

Ellos tyvstartet Black Week med Pre-Black Friday. Du får 30% rabatt på klær og sko fra Ellos eget brand. Trykk her for å komme til salget. Tilbudet gjelder ut 25 november.

Bubbleroom har 25% rabatt på nesten alt. Noen merkevarer er ekskludert. Tilbudet gjelder ut dagen i dag. Trykk her for å komme til siden deres og kopier denne koden TREAT4U for å bruke den i kassen.

Nå er det bare å shoppe i vei!


Camilla


Likes

Comments

God kveld!

Først må jeg bare beklage fraværet de siste dagene. Jeg har vært veldig sliten og for det meste sovet. Grunnen er at jeg har feber og er forkjølet. Fortsatt blir jeg dårligere av slike "filleting" enn før jeg fikk kreft. Det er slitsomt, men herlighet så fantastisk å slippe å reise til sykehuset og bli lagt inn når jeg er syk! Det er så deilig å bare krype under dyna og la det hele gå over av seg selv. Det å pakke en bag med det aller nødvendigste og streve seg ut døra til sykehuset for en overnatting eller to eller tolv var utrolig slitsomt når jeg hadde feber. Slik var det mens jeg gikk på cellegift. Nå nyter jeg nesten å være syk her hjemme. Det er rart hva man skal sette pris på her i livet.

I dag hadde vi planlagt en liten fotoshoot, så det gjorde vi selv om formen ikke er på topp. Faktisk så gikk tiden så fort og vi hadde det å gøy at jeg ikke følte meg dårlig. Det beviser bare at det lureste er å brette opp ermene og gjøre noe likevel. Det ble mange fine bilder - og mange ikke fullt så fine. Det er sjelden vi har slike fotoshooter med en annen fotograf enn oss selv, så det var kjekt å få bilder med oss alle sammen på.

Her kommer en liten sniktitt på bildene. Disse bildene ble til spontant. Det er ofte de bildene som er koseligst.

Likes

Comments

I dag ble det endelig laget kokosboller her! Simone var meget skeptisk da vi sprøytet ut topper på mariekjeks. De var jo hvite og ikke brune. Hun sa: "Men Mamma då, Det er ikkje slik vi lager kokosboller. Dei skal jo være brune!" Det hadde hun absolutt helt rett i, og da vi fikk på sjokoladen så ble de godkjent. Vi lot være å ha sjokolade på alle, for Nathaniel ville ha de hvite.

Jeg tenkte at jeg kunne dele oppskriften med dere:

500 gram sukker

2 dl vann

Dette kokes i ca ti minutter og avkjøles.

8 plater gelatin legges i bløt i kaldt vann og løses opp i 1 dl kokende vann. Avkjøles.

2 eggehviter piskes stive. Tilsett 2 ts vaniljesukker, den avkjølte sukkerlaken og gelatinløsningen i en tynn stråle.

Pisk til massen er stiv.

Fyll en sprøytepose med kremen og sprøyt ut fine topper på bakepapir eller på mariekjeks.

La de stå og bli helt stive i ca 30 minutter.

Smelt 150 gram lys kokesjokolade og 100 gram mørk kokesjokolade i vannbad.

Smelt 60 gram kokosfett og avkjøl.

Rør sammen og dypp kokosbollene i sjokoladeblandingen.

Strø over kokos eller nyt de uten.

Disse fikk iallefall bein å gå på her i huset! Tidligere i uken smakte jeg kokosbollekake. Det var da jeg kom på at jeg har oppskrift selv som vi brukte da jeg var liten. For å lage kake istedenfor boller så bruker man en ønsket form og heller massen oppi, med eller uten mariekjeks under. Hell over glasur når kaken er stivnet og strø eventuelt over kokos.Camilla

Likes

Comments

Denne helgen startet med et brak da Kai-Even plutselig ble syk. Han fikk en infeksjon og da blir han raskt kjempedårlig og får problemer med å gå. Han fikk antibiotika på legevakten og kom seg hjem til sofaen. I dag tidlig var han litt bedre men fortsatt dårlig. Utover dagen steig formen betraktelig og han følte seg frisk igjen. Antibiotikakuren må han fortsette på til han er ferdig, men formen er heldigvis bra. Det er fascinerende hvor fort han blir skikkelig dårlig, men vi har lært av tidligere erfaringer og får han raskt til lege.

Vi kjedet oss litt i dag alle sammen og barna hakket veldig på hverandre. Vi måtte ut av huset og finne på noe. Heldige oss ble med Marte, PM og Andreas på SUKK kreative kafé på Vatne. Vi koste oss med deilig mat, is, kaffe og kaker. Barna hadde spist hjemme så de fikk bestille seg is men kastet seg over min mat med stor iver. De snakker om at neste gang skal de ha toast og pomfri også!Etterpå dro vi hjem til oss alle sammen og hadde en koselig ettermiddag sammen. Jeg fikk til og med bursdagsgave. Ble veldig glad for den! Ei stoffsaks som jeg ønsket meg og en nydelig lysestake. Den passet perfekt inn i stua! Tusen takk!

Barna kom seint i seng i kveld, for kosen til Simone var borte. Vi leitet høyt og lavt i over en time og fant den heldigvis til slutt. Takk og lov for det! Den MÅ vi ikke rote bort for den er uerstattelig.

Nå er beina høyt og hodet lavt. Sofaen er veldig forlokkende på mørke høstkvelder. I morgen skal vi kose oss og dele oss opp litt. Det er så lenge siden Simone og jeg har hatt alenetid sammen. Vi planlegger å bake kokosboller sammen. Det har hun hatt lyst på lenge og så kom jeg på at jeg har oppskrift på hjemmelagde.

Nå håper vi at begge barna sover godt hele natten i sengene sine. Den siste tiden har Nathaniel gått litt i søvne, og det syns ikke jeg er noe særlig. Vi kan jo ikke sitte og våken over han hele natten heller. Heldigvis har vi trappegrind nede så han ikke begynner å gå i trappa. Ellers er underetasjen ganske barnesikret men det finnes alltid noe man kan skade seg på uansett. Klatre på sengen for eksempel. Han er heldigvis ikke alene om å gå i søvne og det er sjelden det skjer ulykker. Håper virkelig at han vokser det av seg på sikt! Ofte sovner han på rare steder etter at han har vandret litt. I natt sovnet han på gulvet inne hos oss. Heldigvis så skjer dette som regel tidlig på natten så vi enten følger med på han eller kommer over han når vi skal legge oss. Første gangen skjønte jeg ikke at han gikk i søvne og vekte han. Det skal man helst ikke gjøre. Men han var syk og da jeg gikk ned for å se etter han litt etter leggetid så satt han oppetter veggen i gangen og sov. Hodet hang ned. Jeg fikk litt panikk og rakk å tenke mange skumle tanker før jeg løftet han opp med et rykk og sjekket om han var i orden. Han ble helt forvirret og husket ikke at han hadde gått ut av sengen. Men nå vet vi iallefall hvorfor vi finner han andre steder enn i sengen.


Ønsker dere alle en fin fredagskveld!

Camilla

Likes

Comments

Lille store gutten vår har endelig fått opp nattlampen sin. Vi er strålende fornøyd alle sammen! Den gir fra seg et koselig lys og passer perfekt for en liten gutt som er veldig interessert i biler. Lampen er kjøpt på Sprell.no (ikke reklame). Bil vegglampe i røkt eik fra Ferm Living. Han har pyntet med perlefigurer ved siden av. Så stolt over å ha laget de helt selv.

Likes

Comments