Header

I dag var jeg innom jobben en liten kort tur. Det er veldig hyggelig å hilse på kollegaene mine innimellom. Snart er det 3 år siden jeg sist var på jobb. det er helt utrolig lenge siden, og de 3 årene har gått både fort og seint. Alt som har skjedd er helt surrealistisk nå i etterkant.

Jeg husker siste dagen jeg var på jobb før jeg fikk diagnosen. Hvilken ukedag det var husker jeg ikke, men jeg husker at jeg var så sliten at jeg ikke orket å rydde et par kaffekopper etter noen gjester engang. Jeg bare satt i resepsjonen og håpte at ingen trengte hjelp av meg den dagen. (For de som ikke vet, så var/er jeg resepsjonist på et hotell.) Innerst inne skjønte jeg vel at det var noe som ikke var helt i orden med meg, og jeg hadde luftveisinfeksjoner som jeg ikke ble kvitt. Så fikk jeg andre infeksjoner rare steder og uten grunn. Jeg var til legen mange ganger på kort tid pga alle disse infeksjonene. Og jeg gikk til jordmor siden jeg var gravid. Det ble gjort en rutinesjekk av blodprosenten på en kontroll, og den viste 7,1. Da ringte alarmklokkene hos både legen og jordmor, og jeg ble lagt inn på sykehus. Lite visste jeg om at det skulle ende med en kreftdiagnose mens jeg var gravid. Det er jeg ikke sikker på om legen mistenkte i første omgang heller, men de fant det raskt ut, og kreften ble oppdaget tidlig.

Samme kveld som jeg fikk bekreftet at jeg hadde akutt lymfatisk leukemi.

Hadde jeg blitt syk et par uker tidligere så hadde mest sannsynlig ikke Nathaniel overlevd. Det at jeg var kommet forbi uke 20 i svagnerskapet var avgjørende for at han mest sannsynlig skulle tåle cellegiften. Det var ingen garanti for det uansett, men etter uke 20 er barnet i magen ferdig utviklet og skal bare vokse og legge på seg. Da kunne ikke cellegiften føre til avvik i utviklingen iallefall. Hell i uhell kan man kanskje kalle det. Vi er iallefall evig takknemlig for at vi fikk en liten velskapt og frisk gutt og at Simone fikk en lillebror.

De siste 3 årene har vært knallharde på mange måter, og det har vært tider der jeg har lurt på om det kom til å gå bra med både Nathaniel og meg. Det første målet under behandlingen var å slå tilbake kreften og få meg i remisjon. Da fikk jeg masse cellegift, kortisontabletter, tabletter mot virus og diverse. Alt dette skulle gjennom kroppen min mens jeg hadde en baby i magen. Det var en skremmende tanke. Den sterkeste cellegiften, som også var den viktigste, måtte de vente med til etter at babyen var født, for den kom han ikke til å tåle. Det var spennende, for hvordan jeg responderte på de første fire ukene med cellegift, var avgjørende for om de kunne utsette den sterkeste cellegiften litt lenger. Hver dag og uke i magen telte positivt for babyen. I tillegg hadde jeg lav blodprosent og måtte ha blodoverføringer. Det var fare for at babyen også kunne få blodmangel, og det er farlig for et lite foster. I tillegg kunne jeg få mange reaksjoner og bivirkninger av cellegiften og de andre medisinene.

Hver uke var jeg på ultralyd på Kvinne - barn senteret på St. Olavs hos senter for fosterdiagnostikk. Der sjekket de alt mulig, og målte blodgjennomstrømmingen i hodet til Nathaniel, i morkaken, i mine blodårer i lysken (tror jeg det var), urinprøve (som var helt misvisende på grunn av alle medisinene), og de målte han opp og ned i mente. Vi fikk jo kikke på prinsen vår mange ganger, både i vanlig bilde, 3d og 4d. Det var jo det positive. De var veldig grundige, og jeg følte meg så trygg som jeg kunne bli på det tidspunktet.

Endelig kom dagen da jeg skulle få vite resultatet av beinmargsprøven etter de fire første ukene med innledende behandling. Jeg var i remisjon! Herlighet så fantastisk det var å høre det! Nå kunne de tørre å vente et par uker med den sterkeste cellegiften. Det ble nøye vurderinger hver uke. Første målet var at han skulle være i magen til uke 28 - det vi håpte på var uke 32. Ukene gikk sakte av sted, og i uke 28 fikk vi vite at vi kunne fortsette litt til, og endelig fikk vi datoen for keisersnittet. Det var 19.02.2014. Da skulle lille prinsen vår ut av magen, 32 uker gammel/liten).

Så kom dagen jeg hadde fryktet hele tiden. Jeg kjente ikke liv i det hele tatt lenger. Panikken grep meg, men jeg prøvde å holde meg rolig og bøttet innpå med cola, saft, sjokolade og sukker. Ingen reaksjon fra babyen. Vi var akkurat kommet til uke 30, og morgenen etterpå skulle vi fly til Trondheim for å få mer cellegift og ultralyd. Så lenge turte vi ikke å vente, og ringte føden i Ålesund. Vi fikk komme inn med en gang, og på veien hadde jeg klart å berolige meg med at han bare lå slik til at jeg ikke kjente sparkene, men at han var like aktiv som vanlig. Skrekken grep meg i det de sjekket med ultralyd og ctg, og de så lite aktivitet de også. Det var så lite at de ble litt bekymret og ville beholde meg der til flyet vårt skulle gå dagen etter. Det var den lengste natten i mitt liv, og babyen beveget seg ikke så jeg kjente det, men heldigvis hadde de sett noen små bevegelser på ultralyd og målt hjerteslag.

Dagen etter kunne ikke komme fort nok, og på ultralyden i Trondheim så de også lite liv. Jeg ble lagt inn for observasjon og Kai-Even tok fly hjem til Simone. Etter hvert fant de ut at han mest sannsynlig reagerte på at jeg hadde kuttet ut steroider. En av bivirkningene av steroidene var at jeg ble hyper og rastløs, og det ble babyen også. Når de medisinene ble kuttet, så gikk all energi ut av meg, og jeg følte meg utmattet. Det samme gjaldt mest sannsynlig babyen også. Da ble jeg litt beroliget, og iløpet av neste natt så kjente jeg bevegelser igjen. Det var en helt fantastisk følelse! På ultralyden så de en aktiv baby, og jeg fikk reise hjem. Det hadde vært noen skremmende og utmattende døgn, men endelig følte jeg meg trygg igjen.

18.02.2016 ble vi lagt inn på barselavdelingen på St. Olavs, og dagen etter kom Nathaniel til verden. Han var så liten, men den søteste babyen. 1810 gram og 44 cm. Han trengte litt pustehjelp med c-pap første døgnet, men etter det så kunne han ligge i vanlig seng med varmemadrass. Blodprøvene hans ble fulgt nøye med på pga medisinene han hadde fått gjennom morkaken, og han trengte å ligge i lys mot gulsott et par ganger. Men så liten og så perfekt som han var. Vi fikk en uke sammen før jeg måtte legges inn for å få den sterke cellegiften. Da fikk jeg uheldigvis også omgangssyken, og fikk ikke sett babyen min på over en uke. Det var litt sårt, men jeg kunne jo ikke dra med meg bakterier bort på nyfødt intensiv. Barna som ligger der er små og sårbare, og en infeksjon kan få fatale følger.

Til venstre: Det aller første bildet av Nathaniel. Til høgre har guttene funnet roen etter keisersnittet og undersøkelsene av den lille.

Simone, Farmor of Farfar kom på besøk og hilste på oss og lillebroren sin i Trondheim. Det var aller mest interessant å leke

Nathaniel lå på nyfødt intensiven i Trondheim i circa 3,5 uke før han og jeg ble flydd til Ålesund og han ble lagt inn på neonatal avdeling her. Han måtte bare lære seg å drikke av flaske før han fikk reise hjem. Amme kunne jeg ikke, for jeg fikk jo cellegift og diverse annet. Han lærte raskt å spise selv, og fikk komme hjem da han var 4 uker og 2 dager gammel. Da var jeg atter en gang innlagt i Trondheim for en høydose med cellegift, så Kai-Even og Simone var her hjemme og tok han imot. Mamma og Pappa kom også og hjalp til.

Hjemreisedag

Her er Nathaniel 2 måneder gammel, på den egentlige termindatoen.

Den neste tiden fløy jeg til Trondheim ca hver 8 uke for høydose med cellegift og var hjemme i mellomtiden. Da var jeg på kontroller på Ålesund sykehus. Formen var absolutt ikke bra, men litt opp og ned. Jeg var så sliten at jeg ble svett og fikk hjertebank av å ta på meg mascara, og å kose med barna var nesten ikke mulig. Det var veldig synd, men jeg måtte bare tenke at jeg trengte behandling, ellers hadde de ingen mamma lenger.

Rett før jul i 2014 fikk jeg min siste høydose med cellegift og gikk inn i vedlikeholdsfasen. Den bestod av tabletter med cellegift, og kunne gjennomføres i Ålesund. Formen var fortsatt ganske laber under denne perioden, men samtidig mye bedre enn mens jeg fikk de store dosene med cellegift intravenøst.

Innimellom under hele behandlingsperioden fikk jeg feber og infeksjoner. Da bar det rett til akuttmottaket og innleggelse. Det er så skummelt med infeksjoner når man har lavt immunforsvar. Derfor starter de alltid opp med antibiotika intravenøst mens de analyserer blodprøvene for å finne ut hvilken infeksjon man har. Som regel hadde jeg halsbetennelse og slikt, og noen ganger virusinfeksjon bare.

Sommeren 2014 fikk jeg plutselig høy feber og ble innlagt. Da fikk de først bukt med infeksjonen, så blusset den opp igjen. Ved inleggelsen var immunforsvaret på 0. Det vil si at kroppen hadde ingen sjanse til selv å bli kvitt infeksjonen. Da feberen blusset opp igjen, og de ikke fant ut årsaken med en gang, så var jeg litt bekymret. Skulle dette liksom være det jeg døde av? En infeksjon liksom? Jeg følte meg ikke døden nær selv om jeg var ganske dårlig. Jeg følte meg rett og slett bare dårlig av feber, men jeg visste jo også at vi måtte få bukt med infeksjonen. Blodforgifting er kjempealvorlig. Jeg lå på isolat i 12 dager for å beskytte meg mot å få flere infeksjoner. Kai-Even og Nathaniel fikk komme på besøk hver dag heldigvis, men jeg var ikke mye til selskap, for jeg var helt utslått. Heldigvis gikk det bra, og de fant ut at jeg hadde lungebetennelse også. Medisinen virket raskt når de fant ut hvilken jeg trengte. Det var veldig varmt ute, og jeg lengtet hjem.

Nå i ettertid så har jeg nesten fortrengt mye av det som har skjedd de siste 3 årene, men det er også godt å tenke på at alt har gått så bra. Nathaniel fikk ingen problem av å få medisiner og bli født prematurt, Simone er frisk og rask, Kai-Even er etter forholdene i god form, og jeg kommer meg sakte men sikkert opp igjen. Barseltiden og permisjonen med Nathaniel fikk jeg ikke så mye ut av som jeg kunne tenkt meg. Kai-Even fikk all permisjon og var hjemme til Nathaniel var 13 måneder. Jeg klarte ikke å skifte bleie engang uten å være våt av svette, og jeg orket ikke å holde han noe særlig lenge i gangen. Det syns jeg var veldig leit, men på den annen side så fikk vi masse tid sammen som en familie. Simone hadde ikke fått barnehageplass da jeg ble syk, men det ble ordnet uten problemer med en gang jeg ble lagt inn i Trondheim. Barnehagen var helt super og er fortsatt helt fantastiske. Jeg skulle ha Nathaniel hjemme fra april til barnehagestart i august 2015. I juni/juli begynte formen min å dale, og Kai-Even måtte til stadighet ta fri fra jobb for å ta seg av Nathaniel. Til slutt så ordnet helsestasjonen det slik at han fikk starte i barnehagen litt før planlagt. Det var jo bare fantastisk, og vi hadde ikke ventet at det skulle være mulig å ordne så raskt. Da kunne Kai-Even gå på jobb, men jeg var fortsatt i så dårlig form at han måtte både hente og bringe. Å være alene med barna kunne jeg ikke.

Det har til tider vært veldig tungt å stå på sidelinjen og følt at jeg ikke har klart å delta aktivt i familielivet. Jeg følte meg mislykket som mamma og klarte jo ingenting. Når barna kranglet så orket jeg ikke å skille de, men måtte overlate det til Kai-Even eller andre familiemedlem. Legging gikk jeg som regel glipp av, for da var jeg så utslitt at jeg selv måtte legge meg. Det var veldig fint å se at Kai-Even klarte seg så bra med to så små barn på egenhånd, men det var også litt sårt å innse at de klarte seg helt fint uten meg. Jeg hadde alltid trodd at det var jeg som skulle være den som orket mest og klarte mest med tanke på barna, siden Kai-Even har MS (Multippel Sklerose), og er sliten og dårlig i perioder selv. Tanken på at de kom til å greie seg dersom jeg ikke skulle overleve dette var både god og vond. Ingen mamma ønsker å føle at familien klarer seg uten en mamma, men samtidig var det godt å vite at dersom det mot all forventning skulle gå så galt at jeg døde, så kom de til å klare seg.

Nå er vi endelig kommet til det punktet at jeg klarer å ha barna alene, begge to, uten å bli helt utslitt. Det er også som regel jeg som leverer og henter i barnehagen. Et par ganger har formen vært så dårlig at Kai-Even har måttet lever og/eller hente, men stort sett så gå det bra.

Nå skal det bare fortsette å gå oppover, og denne perioden skal bli et fjernt minne og erstattet med mange gode minner som vi skaper sammen. En ting jeg har lært av å være syk, er å ikke irritere meg over småting lenger, og å nyte nuet. Livet skjer her og nå!

Dette ble et langt innlegg, men det var godt å skrevet det ned. Å skrive hjelper meg mye, og mye av det jeg skriver havner ikke på bloggen, men denne gangen ville jeg dele litt av mine private tanker.

Jeg må bare beklage at det er en del bilder med litt dårlig kvalitet i dette innlegget. Formen var så dårlig i de tider, at det dessverre sjelden ble tatt bilder med fotoapparat, men med mobiltelefon. 

Ønsker dere alle sammen en fin kveld!


Camilla

Likes

Comments

Herlighet så fantastisk høsten er med alle sine vakre farger! Simone ville gå en tur i dag, så da gikk vi ned til sjøen og kastet litt stein og leitet etter skatter i fjøra. Det gjorde skikkelig godt med en liten time for oss selv. Det er lenge siden vi jentene har hatt egentid. Guttene spylte bossdunk og biler. Jeg fikk streng beskjed i dag tidlig om å ikke spyle bossdunken, for det skulle Nathaniel gjøre. Han elsker å spyle, så da var det bare å kle på gutten regntøy og støvler etter middag.

Simone storkoste seg i ettermiddag og fikk klatret og brukt kroppen litt. I fjøra fant vi mange skjell, og på vei ned fant vi mange fine blad. Vi hadde ikke med oss bøtte, men neste gang skal vi samle litt løv og prøve oss på å lage en lyslykt. Det blir spennende!

Det ble tid til litt kos og barne-tv etter utelek.  Pappaen er god å kose med når man er trøtt og sliten etter en lang og fin dag.

Denne høsten er så utrolig flott med nydelig vær. Må det bare vare lenge!


Camilla

Likes

Comments

//Affiliatelinker//

I dag har jeg shoppet litt på nettet. Det er den fredeligste måten å shoppe på, og kanskje den billigste også. Når jeg går på kjøpesenter eller i byen så, så blir det fort en lunsj og en kaffe eller en is i tillegg til det jeg handler. Og ikke sjelden detter jeg over ting jeg egentlig ikke trenger også. Når jeg handler på nett, så kan jeg legge ting i handlekurven og kikke gjennom den før jeg betaler. På den måten er jeg sikker på at jeg ikke går i fella og plukker med meg altfor mye.

Nå får man 30% rabatt på barneklær og barnesko hos Ellos. Det gjelder alle barneklær og barnesko merket med kampanjepris. Jeg fant noen favoritter til mine barn, og til og med noen julegaver. Trykk her for å benytte deg av rabatten.

Sneakers Fresno vanntett og varmfôret | Sweatshirt med hette | Sweatshirt | Jeans med strikk i benkanten loose fit | Kjole + strikket genser | Kjole med glitter | Joggebukse med glidelåslommer | Strikket fleecejakke med trykk |


Camilla

Likes

Comments

Ettermiddagen går så raskt. Det ble ingen tur ut denne ettermiddagen. Vi spiste deilig spagetti med kjøttsaus og ost til middag. Så ble det bading på begge to, med masse såpebobler og latter. Det er herlig når de bare koser seg sammen! Da koser vi voksne oss litt ekstra også. De har en bestevenn i hverandre, selv om de innimellom krangler.

Til kvelds har vi stekt vafler. Vi hadde litt rester fra i går. Vafler går ned på høykant her hjemme! Denne gangen har vi kjøpt en ferdig pakke, men vanligvis så lager vi røren selv, og har opp i litt grovt mel og havregryn så de metter mer. Vafler er noe vi bruker å putte diverse rester i, så det er sjelden det samme i de fra gang til gang. Nå skal vi kose oss med nystekte vafler, før det blir legging og lesing.

God kveld alle sammen!


Camilla


//Annonse//

Likes

Comments

Denne mandagen ble en litt treg start på uken. Jeg har hvilt mye for å komme meg litt ovenpå. Formen er i grunnen ganske fin, men jeg er skikkelig sliten i dag. Det kommer slike dager innimellom selv om formen er fin. Det er egentlig ganske greit å være sliten uten å gå i kjelleren og ikke ha energi til noe som helst. Når jeg er sliten på denne måten så hjelper det faktisk å hvile litt og kroppen samler energi til resten av dagen. Det er godt at det ikke føles som om en ny periode med fatigue er på vei. Det kan være vanskelig å vite forskjellen på "bare litt sliten" og "fatigue" i starten av en periode med fatigue, men jeg har alltid troen på at det ikke er fatigue. Time will show! Jeg har så utrolig lyst til å bli ferdig med alt som heter fatigue og andre plager etter kreftbehandlingen og komme ordentlig i gang med livet igjen.

Nå når jeg har hatt en relativt lang periode med god form, det vil si litt over 14 dager, så blir jeg veldig positiv og klar for å jobbe og komme meg ut og gjøre det andre folk rundt meg gjør hver dag. Jeg krysser fingrene for at fatiguen holder seg unna og at jeg får bli meg selv igjen.

I ettermiddag har jeg lovet barna å gå en tur, og det gleder jeg meg til. Håper de fortsatt har lyst når de kommer hjem. Noen ettermiddager er de så slitne at de heller vil leke inne, med puslespill, lego, utkledningsklær eller noe annet. Det har jeg full forståelse for. Det skjer mye i barnehagen og de bruker kroppene hele dagen, så at de trenger litt rolige ettermiddager innimellom er helt forståelig. Jeg husker selv hvor sliten jeg kunne være etter jobb. Det trengte ikke å være en hektisk dag på jobben heller, men når man er på jobb så har man fullt fokus hele dagen og bruker hjernen og kroppen på en helt annen måte enn når man har fri. En siesta på ettermiddagen i ny og ne kommer godt med.

Det har ikke bare blitt hviling i dag. Jeg har vasket klær og sortert litt leker. Det siste føles ofte litt bortkastet, men jeg satser stort på at barna har godt av å ha det ryddig og vite at lekene har fasteplasser, og hjelpe til å rydde selv også. Det kommer nok en tid der de klarer å rydde etterhvert og holde litt orden selv. En vakker dag skal jeg sortere bort leker som er for mindre barn. Det har vi i hovedsak gjort hele veien, men litt blir alltid igjen, og etterhvert som de vokser så vokser antallet leker også. Da er det greit å få bort litt.

Nå skal jeg kose meg med en deilig latte og bla litt i Boligdrøm før jeg henter barna. Da tenker jeg at formen stiger enda mer og jeg er klar for lek og moro.

Ønsker dere alle en fin mandag!


Camilla

//Annonse//

  • 78 lesere

Likes

Comments

Uken er ved veis ende, og jeg tenkte å oppsummere min uke litt. Ofte er det godt å minne seg selv på hva som har vært bra og hva som ikke har vært fullt så bra. Jeg liker iallefall å tenke over hva som har skjedd.


  • Ukens høydepunkt var ettermiddagen på fredag. Vi hadde et sårt etterlengtet treff med gode venner, og barna storkoste seg sammen hele ettermiddagen. Gode venner er gull verdt!


  • Ukens opptur - her må jeg være så egoistisk å si at det er at formen min har holdt seg bra i over en uke. Det er så fantastisk å ha energi til å finne på mye sammen med barna og orke å komme seg litt i form i tillegg.


  • Ukens nedtur var definitivt at jeg ble full i utslett og måtte en tur på legevakten på fredag. Jeg klør fortsatt, så håper det snart er over.


  • Ukens beste låt må være Marcus og Martinus sin Elektrisk. Jeg liker egentlig litt annen musikk, men når vi setter på den, så begynner barna å danse og kose seg. Vi hadde disco i stua i kveld før leggetid.


  • Beste matopplevelse - Søndagsmiddagen vår var fantastisk god. Svinestek med hjemmelaget saus av stekekraften, surkål, gulrøtter og poteter. Pluss noen kjøttkaker til de som ikke er så glad i kjøtt.


  • Beste tv-serie - Rich kids of Beverly Hills. En reality serie om noen rike "barn" fra Beverly Hills og deres hverdag. De lever et ganske overdådig og luksuriøst liv og vennegjengen er veldig sammensveiset. Litt intriger, mye glam og høy partyfaktor. Jeg elsker slike serier!
  • Beste film - Breakfast at Tiffany's. En gammel god slager.


  • Ukens beste kjøp er nye cherroxer til Simone. Hun har vokst fra det meste av sko, og nå er det godt med varme og vanntette støvler til utelek.

Håper at dere alle sammen har hatt en fin uke!


Camilla


//Annonse//

Likes

Comments

Søndag er en fin dag. Helg er bare så kjekt. Vi har kost oss med vafler til lunsj med hjemmelaget jordbærsyltetøy fra Marte. Den var nydelig god. Nathaniel har vært kjøkkenhjelp i dag. Han elsker å være med å lage mat. Det syns jeg er veldig kjekt. Kanskje vi har en liten kokkespire i hus? Simone syns det er litt kjedelig å lage mat, og ville heller leke seg. Barna var ute en tur og lekte på lekeplassen før lunsj. Det er godt å få ut litt energi fra de små kroppene.

Til middag i dag skal vi ha surret svinestek, kjøttkaker, hjemmelaget saus, surkål, gulrøtter og poteter. Inni stekeposen har vi løk, hvitløk, eplebåter, svisker og eplejuice. Det lukter himmelsk! Nathaniel puttet grønnsakene inn i posen etrer hvert som jeg delte de opp. Det ble litt eplebåter og løk inn i den minste kokken underveis. Jeg hadde ikke klart å spise rå løk, men han elsker løk!

Nå koser barna seg med lek og bading. Simone ville så gjerne bade tidlig i dag, så da måtte hun få lov til det. Vi angrer litt på at vi ikke installerte badekar istedenfor dusj da vi bygde huset, men barna har en diger badestamp, så de får iallefall bade. På sikt blir det badekar til oss voksne også, enten i dette huset eller i et annet. Jeg orker ikke tanken på å skulle flytte noengang enda, for jeg føler at vi ikke har bodd oss helt inn her enda, selv om vi flyttet inn i 2013. Det er stadig ting vi har lyst til å endre på, og uteområdet har vi planer for. Der har vi ikke kommet så langt som vi hadde tenkt siden jeg ble syk, men vi gleder oss til vi får det slik vi ønsker det ute også.

Dere får ha en fin søndag der ute.

Camilla


//Annonse//

Likes

Comments

Nå har roen senket seg, og det er lørdagskveld. Vi skal ha kinokveld med barna. Da koser vi oss med popcorn og potetgull. Nathaniel liker popcorn og Simone liker potetgull. Det er så koselig med slike filmkvelder! I kveld skal vi se på Gruffalo. Den filmen er superspennende og anbefales til dere med må barn. Vi har leid filmen på biblioteket, men vet at den finnes på Itunes også.

I ettermiddag har vi kost oss og lekt inne. Det ble mye lego bygging. Simone fikk et stort byggeprosjekt til bursdagen og Nathaniel har arvet litt lego fra storesøster. De kan sitte lenge med slikt, og det er gøy for oss voksne også.

Nå starter filmen, så da ønsker jeg dere en hyggelig lørdagskveld!


Camilla

//Annonse//

Likes

Comments

Denne helgen fikk en litt annen start enn det vi hadde tenkt. I går koste vi oss med koselig besøk av gode venner, et vennepar med to barn. Vi spiste pizza til middag og barna lekte fint sammen alle fire hele ettermiddagen. I dag skulle vi på besøk til de, og vi gledet oss.

I går våknet jeg med litt rødt utslett på den ene øyelokket, og så ble jeg rød på kinnbeina utover dagen. Huden føltes stram og ru og det svidde og klødde. På kvelden fikk jeg utslett over hele kroppen og klødde infernalsk. Siden jeg akkurat har hatt helvetesild, og fikk beskjed om å ta kontakt med lege dersom det skulle blusse opp igjen, så tok jeg en telefon til legevakten. Jeg trodde ikke at det var helvetesild, siden jeg ikke var syk på samme måte som sist, og utslettet var over alt, men bedre føre var enn etter svar når man har nedsatt immunforsvar. Legevakten ville ha meg inn til en sjekk, så da kjørte jeg utover. Der var det heldigvis ikke kø så jeg kom til med en gang. Legen ble ikke helt klok på hva utslettet kommer av, men jeg fikk antihistaminer for å se om det ble bedre av det. Tabletten hjalp mot kløen iallefall, og jeg har tatt en tablett i dag også og kommer til å fortsette med det til jeg har legetime neste uke. Øyelokkene er fortsatt røde og utslettet på kroppen er der fortsatt, men så lenge det ikke klør så altfor mye og jeg føler meg bra, så venter jeg til legetimen min selv om de sa at jeg bare kunne komme tilbake dersom det ikke ble bedre.

I dag har jeg bare vært hjemme og styrt litt i huset. Barna og Kai-Even var på Hellestranda hos Farmor og Farfar og skiftet dekk og felger på bilen vår. vi skulle på besøk til de vi var sammen med i går, men jeg føler ikke for å gå ut blant folk i dag så det tar vi igjen.

Det er jo ikke verdens undergang med litt utslett, men helgen ble litt amputert føler jeg. Det er sol og blå himmel ute og temperaturen er fin, så det hadde vært kjekt å nyte finværet, men jeg velger å holde meg inne. Vi skal uansett kose oss sammen og ha filmkveld i kveld.

Håper dere alle har en kjempefin lørdag!

Camilla

Likes

Comments

Det er ingen hemmelighet at jeg ikke er noen sprudlende morgenfugl. Tvert imot faktisk. Det tar litt tid for meg å komme ordentlig i gang med dagen. Uten at jeg mener det, så virker jeg irritert og gretten før jeg jeg fått i meg mat. Selv om jeg prøver å vise meg fra min beste side, så merker de rundt meg at blodsukkeret er lavt. Når jeg våkner, så vil jeg helst ligge og dra meg litt i sengen, selv om det innebærer at jeg får dårlig tid etter at jeg har stått opp.

Simone har i det siste blitt ganske så utspekulert, og har funnet måter å få meg ut av søvnen og opp av sengen i en fei. Shee's good - det skal hun få kreditt for!
I går våknet jeg av at det gikk en edderkopp på meg. Panikken grep inn, og jeg slo ut med armen og hoppet ut av sengen. Da jeg fikk summet meg, ser jeg at Simone sitter i sengen min og ler seg skakk! Det var en lekemarihøne, og absolutt ingen edderkopp, men den var creepy! Vi lo godt av hendelsen, men jeg håper ikke at det skjer igjen, for det var litt ubehagelig.

I dag hadde vi mulighet til å sove til 07.45, men klokken 07.30 så kom Simone og fortalte at hun og Nathaniel hadde spist frokost sammen. Det var jo greit, for det står mat klart i kjøleskapet, som hun når. Så forteller hun at Ida og Uno ikke er i buret sitt. Jeg får litt panikk igjen og spretter opp. Så spør jeg om det stemmer, og hun svarer at de er ute og flyr i stua og at broren slapp de ut. Sistnevnte valgte jeg å ta med en klype salt, for slike ideer tror jeg begge ville vært med på. Iallefall, så var jo dette litt skummelt med tanke på at vi har katt, så Hårek ble raskt observert i sengen, før vi sjekket ut stua. Og der var det ingen fugler i det hele tatt, takk og lov! De sov trygt og godt i buret sitt , på et annet rom, med døren godt lukket.

For noen bråvåkninger! Vi må nok snakke litt om hvordan man vekker folk på en mer human måte. Men alt i alt, så fikk hun mamman sin opp av sengen i en fart, og jenta var glad og lykkelig over sine bragder.

Nå håper jeg på litt mer forsiktig vekking de neste dagene.

Ha en god dag alle sammen!

Camilla

                                                                             //Annonse//

                                                        

Likes

Comments