Endelig er det fredagskveld og vi kan plante rumpa i sofaen. Det har vært et par hektiske uker med sykehusinnleggelse på Kai-Even, etterfulgt av dårlig form på han. Så var det flytting dagen etter at han kom hjem og siden har vi fartet hit og dit på diverse møter og prøvd å komme i orden i nyehuset på Hellestranda. I går overleverte vi nøklene på gamlehuset. Det var litt vemodig men også godt. Når vi først har flyttet ut og det er tomt så var det godt å få overlevert det tidligere enn planlagt selv om det ble litt mye å gjøre på kort tid. Å si hadet bra til gamle naboer var litt trist men vi sees nok igjen!

Her har vi allerede rukket å treffe mange sambygdinger og i kveld var det St. Hans feiring med fantetog gjennom bygda og bål ved sjøen. Barna storkoste seg og hadde en kjempefin feiring. Det er jo stas å få kle seg ut og male seg i ansiktet!


I morgen er det heldigvis fridag på alle sammen. Den skal nytes! Ingen stress med å rekke hit og dit. Det skal være feiring av "Fiskens dag" her i bygda med fiskekonkurranser, skattejakt, salg av mat, gullgraving, rebus og sosialt samvær i morgen. Det tror jeg at vi må være med på. En god natts søvn nå så tenker jeg at alle fire er klare for en ny dag!

Håper dere har en finfin St. Hans kveld!

Camilla

Design bloggen din - velg mellom mange ferdige maler på Nouw, eller lag din egen – pek og klikk - klikk her!

Likes

Comments

For en helg! Vi kom oss inn i det nye huset vårt mye raskere enn vi hadde trodd på forhånd. Det hadde aldri gått uten alle de gode, snille hjelperne våre. Venner og familie stod på hele helgen og pakket, bærte, pakket opp, kom med mat og passet barn. Det var et velsmurt maskineri og samtidig som vi jobbet, hadde vi det gøy. Tusen, tusen, tusen, millioner takk til dere alle sammen!

Kai-Even var ikke så sprek på fredagen så den dagen tilbragte han i barndomshjemmet. På lørdagen var han fortsatt veldig sliten, ustø og ute av lage men var i nye huset og hjalp til med småting. Han satt for det meste i ro heldigvis men han følte iallefall at han klarte å bidra litt. Det syntes han var godt. Kan skjønne at det er vanskelig å la alle andre flytte og jobbe for han, men vi unnet han virkelig å slappe av som best mulig.

Formen hans har samlet sett blitt bedre for hver dag men på kveldene har han vært ekstra sliten. Han har vært på jobb i to dager og er veldig fornøyd med fremgangen.

Huset vårt er helt fantastisk for oss. Det er stort og godt men ikke for stort. Kai-Even merker godt at rommene er større ved at han ikke kræsjer så ofte i veggene og mister så fort balansen. I det forrige huset vårt syntes han at det var litt vanskelig å bevege seg rundt til tider. Vi andre klarer ikke helt å sette oss inn i hvordan det er å ha problemer med koordinasjon og balanse så jeg er glad for at han er åpen om det. Da blir det enklere å innrede slik at det er god passasje over alt.

Vi har jo fått en ekstra stue også. Det merkes godt! Foreløpig har vi noen fine hagemøbler der. Egentlig er den ment som en hagestue, men siden den er fullisolert og en del av huset så skal vi bruke den som en ekstra tv-stue/gjesterom. Vi skal på sikt ha en god og stor sovesofa der inne. Men - Rom ble ikke bygget på en dag så vi får ta ting litt etter litt. Det er iallefall herlig å sitte der med de store vinduene og glassdørene og slappe av.

To store boder har vi også inne i huset. Den ene blir brukt som en bod med fryser og ekstra kjøleskap, samt litt hyller. Den andre er blitt kontor for Kai-Even - eller det blir det når skrivepulten og hyllene kommer opp. Her inne blir det også en ekstra skyvedørsgarderobe på sikt.

Badet er stort og godt med god plass til både dusj og badekar. Det er deilig! I det forrige huset vårt var vi egentlig veldig fornøyde med badet, men nå har vi et som er dobbelt så stort. Det merkes! Det samme med vaskerommet. God plass til oppbevaring og skittentøy.

En annen ting som er supert med huset er soverommene. De er store og gode med herlige store vinduer. Vårt er det største og det føles romslig selv med en stor kommode, to klesskap, seng med hodegavl og to nattbord. Vi måtte ha tørkestativ på soverommet i det andre huset. Iallefall når det regnet og var surt vær. Det var ikke noe problem for meg og heller ikke noe jeg hadde tenkt så veldig mye over om det ikke var for at Kai-Even hadde store problemer med å manøvrere seg rundt det for å legge seg og stå opp. Det er fint med et soverom som han kan gå rundt i uten å ramle ofte.

Gangen vår er ganske romslig også med god plass til skohylle, kommode og skyvedøsgarderobe.

Alt i alt er huset perfekt for oss og vi kan gå gjennom hele huset, inn i garasjen og inn en annen dør til huaet igjen. Her er 5 ytterdører/altandører og det føles veldig godt å slippe trapp i huset. Det er kun Kai-Even som har problemer med trapper, men da jeg fikk cellegift så hadde jeg også store problemer med å gå opp og ned trapper. Derfor skjønner jeg så utrolig godt at det var en plage for Kai-Even med trappetrinn.

I dag var vi i gamlehuset og ordnet litt - tømte sluker osv. Barna var med for å si hadet bra til huset, nabolaget og vennene sine. De syns det var litt trist først men gledet seg også til å kjøre hjem til det nye huset. "Hadet bra og takk for fine år huset vårt!"To spente barn som spiser i gamlehuset for siste gang. I morgen blir det overlevert til nye eiere. Vi håper at de vil trives like godt som det vi har gjort!

Ha en finfin kveld videre alle sammen! Det blir nok ikke blogget hver dag før vi får skikkelig internett men jeg titter innom innimellom.

Camilla

Likes

Comments

Du og du så raskt denne dagen har gått! Vi startet tidlig på formiddagen å pakke ned det som stod igjen å pakke og flytte. Vi fikk flyttet kjempemasse så i morgen blir det å få ut senger og store møbler. Dette er altså den aller siste natten i huset vårt her på Skodje. Slutten på et kapittel og begynnelsen på et nytt eventyr.

Selv er jeg så emosjonell at det er utrolig men slik visste vi at det kom til å bli. Likevel så vet jeg at vi kommer til å få det veldig bra på Hellestranda. Og ikke minst større hus, mindre trafikk rett utenfor og vi bor nærmere tanter, onkler, søskenbarn og besteforeldre.

Det blir trist å ta barna ut av barnehagen men vi vinkler det slik at de får flere venner istedenfor at de flytter fra vennene sine. Vi flytter heller ikke så langt at de ikke kan besøke og få besøk av vennene sine.

Kai-Even har tilbrakt dagen hos foreldrene sine. Han er i mye bedre form enn de siste dagene men er fortsatt sliten og ustø. Han kjenner at kroppen er på god vei til å normalisere seg etter behandlingen. Han rømte huset for han klarte ikke å sitte og se på at alle andre jobbet og ikke han. Det var nok en god ide for han fikk sove, slappe av og spise.


<3 Litt kos før leggetid <3

Likes

Comments

Endelig kom pappaen i huset hjem. Det var stor jubel og glede da barna fikk se igjen Kai-Even. Skulle tro han hadde vært borte lenger enn to netter!

Vi var på sommerfest i barnehagen og kom rett hjem og tok imot han. Det ble sent i seng i kveld for våre søte små men de sovnet raskt. I morgen er det en veldig spennende dag for da skal vi begynne å flytte. Vi grugleder oss alle sammen. Men alle fire tror at vi får det bra i nye huset på Hellestranda. Det er nok bare litt emosjonelt å forlate huset og bygda.

Pasienten vår er oppegående men kjenner at formen daler nå når steroidene holder på å forlate kroppen. Han klarer fint å komme seg rundt i huset men det er slitsomt å gå og balansen er ikke helt på topp. Influensafølelsen har avtatt litt men fortsatt sitter den i. Alle prøver var perfekte da han forlot sykehuset. Nå må han bare hvile og ta det med ro til kroppen kommer seg ovenpå igjen etter behandlingen. Han skal gå på medisin mot virus i en måned, siden immunforsvaret blir nedsatt av Lemtrada. Det er samme virusmedisin som jeg gikk på da jeg fikk cellegift.


Likes

Comments

Kai-Even har upåklagelig utsikt fra sykesengen!


Kai-Even hilser og takker for alle lykkeønskinger. Han har det etter forholdene veldig bra. Formen er bittelitt bedre enn i går. Fortsatt har han litt influensafølelse i kroppen og er veldig sliten. Det er ikke fullt så vanskelig å fote seg som i går, men det er fortsatt litt sjangling og ubalanse når han står oppreist og beveger seg hit og dit. Han har fått samme medisin som i går - først steroider intravenøst etterfulgt av Lemtrada intravenøst.

Han er veldig trøtt men har ikke sovet siden natt til i går. I går kveld fikk han sovemedisin men klarte likevel ikke å sove noe iløpet av natten. Det er steroidene som gjør at kroppen er på høygir. I kveld blir det større dose med sovemedisin. Håper han får en god natts søvn så han er i enda bedre form i morgen.

Ha en finfin kveld!

Camilla

//Annonse//

Likes

Comments

Du og du som vi koser oss hjemme alene. Vi tok en meget enkel løsning på middagen i dag og gikk for ferdige pannekaker med sukker og solbærsyltetøy. Det er ikke så ofte vi har ferdigprodukter siden jeg ikke tåler så mye laktose, men dette var snertent må jeg si! Gode var de også! Barna påsto at det var lomper først, for mine pannekaker er som regel veldig tykke og litt grove. Vi kommer definitivt til å ha slike flere ganger.

Etter middag tok vi oss en tur til nye huset. Planen var å sortere litt kasser og gjøre plass på soverommene til møbler, men vi hadde et lite uhell så det ble en kort tur. Vi fikk iallefall luftet oss og kikket litt inn i det ferdige huset. Barna gleder seg og er veldig spent på flyttingen i helgen. De gleder seg nok vel så mye til å se igjen besteforeldre, tanter og onkler som å flytte tror jeg. Vi tok et par bilder i dag også. Det blir full omvisning på sikt når det er lys i alle rom.

Kai-Even er ferdig med dag 2 av behandlingen. Vi kommer med en liten oppdatering litt senere.

Camilla

Likes

Comments

Jeg tenkte at dere skulle få en oppdatering på hvordan det går med Kai-Even på sykehuset. Det er jo mange som får samme behandlingen, men mange opplever det veldig forskjellig. Kai-Even er heldig og har "lite" plager mens noen blir skikkelig dårlige mens det står på.

Første dagen med behandling har gått som forventet for Kai-Even. Alle målinger - blodprøver, blodtrykk og temperatur er helt normale. Han fikk steroider før selve medisinen. Formen hans er ikke kjempebra. Han har skikkelig influensafølelse i kroppen, vondt i hodet og kropp og kroppen begynner å trøble så det er vanskelig for han å gå og bevege seg rundt. Han er ganske giret i kroppen og hodet på grunn av steroidene. Det føles som om han er veldig rastløs og det kribler i kroppen. Hele kroppen er øm og sår. Alt dette er helt normalt og som forventet men selvfølgelig veldig kjedelig og slitsomt for Kai-Even. Han skal få smertestillende, medisin mot virus og sovemedisin før han tar natt.

Som dere kan se på bildene Kai-Even har tatt av seg selv i dag før og etter at han fikk medisin, så ser man godt at han er dårlig. Bildene er tatt med mobiltelefon og blir ikke klarere fordi at det er vanskelig for han å holde telefonen. Mens jeg snakket med han så gikk han 10 meter bort til en liten stue og der måtte han sitte og hvile en god stund før han klarte å stable seg på beina og gå tilbake til rommet sitt.

Før


Etter


Nå er iallefall første dag med behandling overstått og det gjenstår bare 2 dager til. Det blir spennende å se om han blir dårligere eller om formen holder seg slik. En ting er iallefall helt sikkert og det er at han blir mer sliten når steroidene går ut av kroppen. På torsdag er det planlagt at han skal få komme hjem og da blir det nok mye soving de neste dagene.

Vi skal få til en oppdatering hver dag han er innlagt og et par i helgen innimellom flytting og ordning.

Ha en finfin kveld og en flott morgendag alle sammen!

Camilla

//Annonse//

Likes

Comments

Da er Kai-Even plassert på sykehuset i Molde og har startet medisineringen med Lemtrada mot MS. Han får se på oppholdet som en sjanse til å hvile litt og ha egentid. Han får steroider også så det bruker å bli lite søvn mens han er der. På steroider blir man litt giret og rastløs og det blir vanskelig å finne roen.

Når han kommer hjem på torsdag eller fredag så er det rett i flyttekaos. Han kommer til å trenge å sove og hvile når virkningen av steroidene går ut av kroppen, så gutterommet står klart til han "hjemme hos a mor". Da slipper han å se på at vi andre flytter og ordner.

Vi startet dagen veldig mye tidligere enn vi bruker, så barna blir nok trøtte og tidlig i seng i kveld. Heldigvis kan vi kose oss litt lenger hjemme i morgen tidlig før vi kjører til barnehagen. Moegenstundene er kjempekoselige og min spesielle stund med barna. Nå får jeg et par kvelder alene sammen med de også så da skal vi kose oss litt ekstra med film og lek.

Ønsker dere en flott tirsdag videre!

Camilla

Likes

Comments

Da er uken over alle uker i sparket i gang. Det blir en innholdsrik uke med mange jern i ilden. Vi gleder oss til å flytte og var i nye huset i går med litt ting og tang. Simone har allerede begynt å pakke ut bamser og dukker så de er klar for lek når hun flytter inn. Nathaniel var meget misfornøyd med mange kasser og rot på rommet sitt og en smule bekymret for at det ikke blir plass til sengen hans. Heldigvis kunne jeg fortelle at kassene skal bort og at det blir god plass til seng, møbler, leker og tumleplass.

Kjøkkenet er ferdig og det er kjempefint! Akkurat slik vi ville valgt det selv. Hele huset er i vår stil selv om vi kom så sent inn i prosessen at vi ikke har valgt noe selv. Det må jo bare bli bra! Tok et par snaper i går av litt av kjøkkenet og Simone som ordner på rommet sitt. Skulle jo ha tenkt på å ta fine bilder så jeg kunne vise dere hele huset, men det blir det blir! Simone får finere utsikt enn det dere ser. Det blir plen utenfor rommet hennes.I går var Simone og jeg på tur. Vi siktet oss inn på en seter, men det ble for langt for små barneføtter. Vi koste oss allikevel veldig og Simone sa "Jammen er det fint i naturen Mamma!" Det ble litt gåing og litt jogging. Vi møtte noen andre som var på joggetur og det ville Simone prøve. Hun er nok langt sprekere enn meg iallefall, men vi klarte noen meter og fikk opp pulsen og frem svetteperlene. Herlig å kjenne at kroppen virker! Det er en stund siden jeg gikk skikkelig lang tur nå for jeg har måttet porsjonere ut litt energi for å komme meg gjennom hele prosessen med hussalg og flytting. Det blir godt å få komme ordentlig igang igjen. Og ekstra kjekt når Simone vil være med på tur.I dag har jeg snakket litt med Nav om veien videre og startet prosessen med å kartlegge litt mulighetene mine videre. Jeg kjenner at det skal bli godt å få en ny plan. Nå har jeg lenge stått stille og ikke følt at jeg kommer meg videre på egen hånd. Formen blir ikke bedre enn det den er nå slik som dagene mine er nå. Jeg håper at det å ha noe fast å gjøre hver uke kan hjelpe meg til å bli i enda bedre form. Det er litt ensformig og tyngende å gå hjemme og samtidig ikke være frisk nok til å klare å gjennomføre ting som jeg på forhånd tror at jeg mestrer. Men nå er vi i gang med et prosjekt og da får vi bare se hvordan det går! Uansett så er jeg veldig heldig med Nav, fastlege og lege på sykehuset. Jeg føler at jeg får utrolig god oppfølging og hjelp.


Ha en finfin mandag videre!

Camilla

//Annonse//

Likes

Comments

Contains affiliate links

Plutselig løper tiden avgårde. Det er bare en uke til vi flytter. Neste uke blir ganske innholdsrik og hektisk, men det skal bli kjekt å flytte. Litt vemodig blir det å låse døra for siste gang, men vi er klar for et nytt kapittel alle sammen.

Jeg er så glad for at vi flytter en stund før barna skal begynne i ny barnehage. Det blir litt mer stabilitet i livet og hverdagen når vi kan holde på rutinene mens vi kommer oss i orden. Så blir det en lang ferie for de før oppstart. Da får de mulighet til å knytte litt bånd til nye lekekamerater før barnehagestart i august. Forhåpentligvis blir overgangen mellom barnehagene enklere da.

Dagen i dag har gått så fort! Vi hadde en lang morgen med kos og lek før Simone skulle i bursdag. Mens vi var der så tok Nathaniel og Kai-Even med seg et par kasser til nye huset. Nathaniel har nemlig pakket litt leker og var på vei ut døra i går kveld for å sette de i nye huset. Han gleder seg veldig til å flytte!


Se så flink og ivrig liten gutt som har pakket lekene sine! (Dårlig mobilbilde for rakk ikke å hente kamera) Vi har jammen fin utsikt her på Skodje. Kommer til å savne den selv om vi får like fin utsikt fra nyehuset.


Farmor og farfar kom og passet de søte små en stund i dag mens vi fikk gjort noen ærend på Moa og var på kontraktsmøte angående hussalg. Vi kjøpte nye sko til både Nathaniel og Kai-Even. Det trengtes! Nathaniel bruker nemlig skoene som bremser når han sparkesykler. Da går det fort hull på de. Og dessuten hadde han vokst litt også. Det ble Asics sko på han. Selv elsker jeg Asiscs for de er så myke og behagelige. De siste årene har jeg knapt brukt noe annet enn joggesko for det er mest praktisk når man løper etter småttiser. Simone også har Asics sko og blir nok å få nye av samme merket snart.

Under kan dere ser favorittskoene våre.

//Reklame//


Håper dere alle sammen har en kjempefin lørdagskveld!

Vi skal nyte synet av kasser og kaos og ikke løfte en finger før i morgen.

Camilla

//Annonse//

Likes

Comments