Hej på er!

Jag älskar ju att testa nya saker och ikväll blev det en Rawfood Morotskaka.

Botten

2,5 dl riven morot
2,5 dl urkärnade dadlar
1,25 dl kokosflingor
1,5 dl cashewnötter
1 dl solrosfrön
0,5 dl kokosolja
1 dl kokosmjöl
1 tsk kanel
0,25 tsk mald kardemumma
0,5 tsk ingefära

Mixa de urkärnade dadlarna till en smet eller kräm i en mixer. Om smeten åker upp mot sidorna i mixerna, så använd en slickepott eller liknande och skrapa ner det.

Ha i de andra ingredienserna och mixa till en ganska slät smet. Jag gillar lite bitar från nötterna och att det syns att det är morötter i. Därför tycker jag inte att den måste vara helt slät. Det kan hända att du måste stanna mixerna och skrapa ner från sidorna och sedan mixa en stund till. Beroende på hur saftiga dadlarna är så kan smeten bli lika olika torr eller blöt. Konsistensen ska vara som chokladbollsdeg. Om den är för torr, ha i lite mer vatten och om den är för blöt så ha i lite mer kokosmjöl och kokosflingor.

Tryck sen ut degen i en liten form som är klädd med bakplåtspapper. Jag använde en form som är ca 15*20 cm. Kanske skulle kunna vara 20*20cm istället.
Ställ sedan in i frysen under tiden som du gör glasyren.

Glasyr

1,5 dl blötlagda cashewnötter (minst 3 timmar)
0,75-1 dl krämig kokosmjölk (jag använder den rosa förpackningen från Garant som är tjockflytande)
1 msk lönnsirap
2 msk kokosolja
Nötterna behöver blötläggas för att bli mjukare och ge en krämigare smet. Mixa allt till en så slät smet som möjligt. Det tar några minuter.

Ta ut kakan ut frysen och bred över glasyren. Ställ in i frysen igen i ett par timmar för att sedan servera. Skär i bitar innan servering och toppa gärna med lite morot. Förvara i frysen om alla bitar inte äts upp.

Lite annorlunda, men njut av en rawfoodmorotskaka :)

Kram kram

Camilla

Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - click here!

Likes

Comments

Allt har en början

Hej på er!

Måste visa er mina böcker som jag hämtar inspiration från 😀

Dessa böcker är underbara och det finns så många goda recept och fina bilder så man blir alldeles sjuk ☺

Än så länge får jag äta medelhavsmaten hemma, kan jag inte komma dit, får den komma till mig 😎

Så mycket fräsch mat man kan laga. Jag kan göra samma mat rätt ofta för att inspirationen tryter, men dessa böcker är underbara att bläddra i och få tips och idéer ☺

Risotton har jag inte testat än men det får nog bli till helgen eller en kväll i veckan ☺ jag älskar risotto ❤

Ta hand om er så ses vi snart igen!


Kram
Camilla

Likes

Comments

Hej på er!

Jag har skrivit om detta förut, men kan inte prata nog om det.

Runt om i Sverige har det startat "grupper" på Facebook som heter Reko-Ring i Skövde (eller andra städer)

Där lägger lokala handlare/gårdar ut det de säljer och vi som vill köpa skriver under inlägget vad man vill handla och sedan hämtar man detta på utsatt tid och en plats där alla lokala gårdar står uppställda.

Sist köpte jag Bergerac (blå Kongo) som var jätte god:) Denna gången beställde jag en kasse med hjortkött från Krabbelund:)

Igår hämtade jag upp detta på Billinghovs parkeringsplats i Skövde där 30 gårdar fanns!

Ikväll gjorde jag köttbullar av färsen och till det blev det potatismos till maken och jag gjorde blomkålsmos till mig, stekt lök och en grönsallad :) 

Hjortkött är ett magert alternativ och jag gillar känsla av att handla från de lokala gårdarna

Recept 6 pers

800 g hjortfärs
3 msk hackad brynt lök
1 ägg
3 msk turkisk yoghurt
0,5 msk viltfond med kantarell
1 dl bostongurka
1,5 tsk timjan
1 tsk salt

1. Blanda ingredienserna till en smidig färs. Forma till köttbullar. Lägg dem på en vattensköljd skärbräda

2. Bryn dem, några i taget, i smör. Minska värmen och efterstek dem i 2-5 minuter.

Sååå gott!

Ha nu en fortsatt skön kväll <3

Kram
Camilla

Likes

Comments

Hej på er!
Ikväll blev det en club sandwich ala Camilla:)

Jag gjorde egna rotfrukter i ugn, vända i olivolja, kryddade med rosmarin, stekte Rostas, fullkornsbröd och hackade lök, tomat, sallad och steakhouse sauce :)

Mums!

Recept på rotfrukter
Sätt ugnen på 225 grader
Tärna/klyfta rotfrukter
(Jag valde sötpotatis, palsternacka, rotselleri och morötter)

Lägg på bakplåtspapper på en plåt, lägg rotfrukterna på plåten, ringla över olivolja och kryddor. Jag tog rosmarin och salt :)

Sätt i plåten ugnen tills de fått färg:)

Detta är sååå gott!

Önskar er fortsatt trevlig kväll!

Kram Camilla

Likes

Comments

Hej på er!

Jag handlar rätt ofta på Grönsakshuset i Skövde. De har massor av härliga frukter och grönsaker. Oljor, snacks, godis och goda ostar mm.

Har ni inte besökt butiken så gör det 😊

Jag köpte bl a grillsås som var riktigt god 😀

Ikväll grillade vi fläskfilé, grönsaker, ugnsbakade sötpotatisar och grillsåsen, sååå gott!

Så underbart med den här tiden när solen skiner och man tänder grillen, kan bara sitta och njuta av doften som blir när man grillar ☺

Nu får ni ta hand om er så hörs vi snart igen

Kram
Camilla

Likes

Comments

Hej på er!
Igår kväll var vi hos vänner, Andreas och Karoline och hade en jätte trevlig kväll.
Jag och Andreas har jobbat ihop förut och har sedan hållit kontakten. Så igår kväll vad första gången vi var hemma hos dom och träffade hans fina fru Karolin och deras underbara son, Alfred:)

Här är förrätten, älskar den!

Efter förrätten var vi och tittade på deras ägor, Andreas och Karoline bor fantastiskt vacker i ett äldre hus intill Knistad Herrgård, här skulle vi kunna bo :)

Andreas grillade gott kött och vi fick en god sallad, grillad halloumi och bea! Mums!

Fick ett gott rött vin till maten som passade jätte bra!

Fick en otroligt god dessert med choklad som Karolina gjorde medans Alfred visade sitt fina rum. Desserten bestod av choklad, vaniljglass och jordgubbar och passionsfruktsallad:) Tummen upp för den:)

En jätte trevlig kväll med god mat och trevligt sällskap :)

Stort tack till Andreas, Karoline och Alfred för en mysig kväll :)

Nu är vi iväg på utflykt med mina svärföräldrar och min mamma!

Hörs senare!

Kram
Camilla

Likes

Comments

Allt har en början

Hej på er!

Underbart med fredag! Man går som på moln hela dagen och bara njuter att det snart är helg :)

Jag har har haft ett möte efter jobbet idag angående Vin och Delikatessmässan i Skövde den 8-9 september. Den har under 6 år legat samma helg som Matfestivalen i Skövde, alltså sista helgen i augusti. För första gången så kommer jag vara mässarrangör vilket ska bli så kul och spännande. Jobbet är i fullgång och det anmäls fler och fler utställare vilket är jätteskoj såklart.

Jag har varit kontakt med lite spännande gäster också, det har inte varit så åren innan, men vi får se vad som händer :)

Sedan kom vi in på fler saker som kommer hända framöver och tror detta kommer bli så trevligt för Skövde :) Berättar mer när jag kan avslöja vad som är på G :) Alltid skoj med planering och fix! För er som känner mig vet att jag alltid har planer och event på gång, super kul, det är något jag brinner för :)

Nu tillbaka till fredagen och vi öppnar alltid en fredagschampagne. Så mysigt att summera veckan och sitta och prata länge med varandra om allt :)



Vi provar gärna nya champagner och ikväll föll valet på Cristian Senez Millésime 1996, tänk er en champagne som legat 21 år på flaska!!! Gillar man vintage så är denna riktigt trevlig och till ett rätt ok pris om man tänker på årgången.

496 kr Systembolagets artnr. 77838.

Doften tog oss tillbaka i tiden, man känner att det är en lite äldre årgångschampagne. Jag känner doften av bokna äpplen, mandel och hjortron. Smaken var ganska komplex med inslag av mandel, Ing-Marie äpplen och hjortron.

Visst, det finns kanske bättre champagner från 1996 , men den är väl värd sitt pris, tror inte det finns någon champagne på Systembolaget från 1996 till lika bra pris och riktigt trevligt att ha fått testat den :)



Imorgon ska vi bort på kvällen, älskar att umgås med människor och bara få njuta. Jag återkommer säkert med något inlägg från kvällen :)

Kram och ha en fortsatt skön fredag så hörs vi imorgon igen :)

Camilla

Likes

Comments

Allt har en början

Hej på er!

När jag kom till jobbet imorses blev det snabbt ändrade planer för kvällen. Jag hade bokat tid med PT, men fick ändra det då min chef ville jag skulle vara med på ett möte som började 17.30. Så nu är PT.n bokad till nästa fredag istället :)

Tänkte jag skulle tipsa er om denna boken om ni inte sett den tidigare. Jag älskar boken, man kan läsa den om och om igen, det är det bästa, man hittar nya saker varje gång man bläddrar i den :)

En doft av champagne är den mest omfattande genomgången av distriktet Champagne och dess viner som någonsin gjorts. Åtta tusen champagner - och producenterna som ligger bakom - är här provade och betygsatta. Boken går dessutom igenom alla årgångar från 1800-talet fram till idag samt presenterar topplistor inom olika kategorier.



Här tar champagneexperten Richard Juhlin oss med på en resa, både till det geografiska området Champagne, men också till middagsbordets härliga vinprovning. Han delar med sig av sina metoder och ger tips, bland annat på hur man kan lägga upp en provning, vilken mat som passar bäst till olika typer av champagne och hur man kan få ut så mycket som möjligt av sin champagneupplevelse genom att utveckla sitt doftsinne.


För i Richard Juhlins värld är det näsan som får visa vägen. Personligt och filosofiskt delar han med sig av sina erfarenheter och hur man med ett tränat doftsinne kan berika sitt liv. Vi får också ta del av den spännande historien om hur en vanlig idrottslärare från Lidingö kom att bli världens ledande champagneexpert.

Har ni inte boken så KÖP den! Helt underbar :)

Richard och Björnstierne öppnar inom kort, den 6:e april, en ny Champagnebar i Stockholm. Har ni vägarna förbi Hotell Kungsträdgården måste ni gå dit, det verkar bli så mysigt och trevligt där. Får snart boka in en ny resa och åka upp till Stockholm så jag får sitta ner och njuta.

Kram på er så hörs vi snart igen!

//Camilla

Likes

Comments

Allt har en början

Hej på er!

Måste få dela med mig av ett test jag gjorde ikväll:) Älskar att prova mig fram bland olika recept och ikväll föll valet på snickersrutor :)

De blev sååå sjukt goda så ni måste bara testa att göra dessa, enkla dessutom :)


Ingredienser

cirka 25 st små rutor

Lager 1: Nötcrunch

1 dl nötter, jag tog lite av varje, hasselnötter, paranötter, valnötter och cashew

1 dl färska urkärnade dadlar

1 nypa flingsalt

Mixa allt i matberedare till en slät massa. Lägg ut på en bit bakplåtspapper eller aluminiumfolie och tryck ut till en jämn fyrkantig kaka, cirka 1 cm hög. Sätt in i kylen.



Lager 2 – Caramel

0,5 dl jordnötssmör, funkar säkert med mandelsmör eller liknande också

1 dl färska urkärnade dadlar

1 msk smält kokosolja

1 nypa flingsalt (kan uteslutas)

Mixa allt i matberedare och bre på som ett lager ovanpå det första lagret som stelnat lite i kylen. Jag hackade även några jordnötter och la som ytterligare ett litet lager ovanpå här för lite extra tuggmotstånd.



Lager 3 – Choklad

cirka 100 gram mörk, jag valde 86%

1 tsk espresso eller annat starkt kaffe

1 liten nypa cayennepeppar eller chilipulver

Lite flingsalt

Smält chokladen och smaksätt med espresso och cayennepeppar eller chilipulver. Detta är en smaksak men jag gillar kaffesmaken och den lite varma och starka eftersmaken som cayenne/chili ger. Perfekt ihop med de söta dadlarna och salta nötterna. Häll chokladlagret som ett sista lager och låt stelna i frysen en stund. Ta fram strax innan servering och skär i små rutor. Om det mot förmodan skulle bli några över förvaras de bäst i frysen.


Imorgon så är det gymmet och jag ska träffa PT:n ska bli spännande :)

Nu är det natti!

Kram kram

Camilla

Likes

Comments

Allt har en början

Hej på er!

Redan tisdag och veckorna rusar iväg!

Igår när jag kom hem fick jag rosor av maken, han tyckte jag behövde det sa han efter en tuff dag. Han öppnade även en flaska champagne :) Det ska man inte bara dricka för att fira utan för att man ibland kan behöva få något som gör en glad.

Rosorna var otroligt vackra!



Dricker ni vin, Cava, Prosecco eller champagne bara när ni firar eller är det även andra dagar också som när dagen inte blev som ni tänkt er eller när du haft en riktig skitdag?

De där dagarna kommer ju trots allt för alla och inte bara för vissa... man tror ju att detta händer bara mig! Det kan vara att spilla kaffe på den vita blusen strax innan man ska till jobbet eller strax innan mötet man ska in på. Eller när man springer in affären och plånboken ligger kvar hemma och man uppmärksammar det först när man ska betala i kassan eller när man handlat och man är stressad så spricker papperskassen och alla varor åker ut...

Tro det eller ej, men det händer alla fast man inte tror det just då när man står där... och just igår var en sådan dag så rosorna värmde extra mycket, det gör de alltid men igår behövdes de verkligen och champagnen smakade otroligt gott och den stunden när vi sitter där hemma så kändes dagen rätt ok trots allt när vi åt god fisk och drack ett glas champagne.



Hur har er dag varit, hoppas ni hade en underbar tisdag och fått massor av skön sol:)

Kram på er så hörs vi snart igen!

Camilla

Likes

Comments