Vi pratade om glass hemma härom dagen, eftersom jag lagt ner sockret och är en liten glassråtta och nu när det är så underbart väder så sa min man att visst kan du äta glass ibland. Men för mig så känns det inte riktigt bra när jag har bestämt mig för att göra det bästa för min kropp så jag började googla på glass utan socker och döm av min förvåning när jag hittade Lily & Hanna´s Rawfood glass!!!

Kollade in hemsidan och bara den älskade jag, så personlig och mysig och där hittade jag vilka butiker glassen fanns i och den skulle finnas på Coop Extra i Skövde så det blev en liten färd dit, ja jag har ju inte så långt dit, typ 3 km så det var ingen lång biltur :)

Alltså en glass som varken har socker, grädde, mjölk som ingredienser, kan det verkligen vara gott?

Svaret på den frågan när vi satt och åt glassen blev ett rungande ja från både maken, mig och min mamma!

Traditionell glass innehåller som bekant både mjölk, grädde, socker och ägg, det är svårt att tro att en glass med cashewnötter som bas kan få sådan bra konsistens och grymt god smak. Godast blir glassen om du låter den stå framme i rumstemperatur cirka en kvart med locket av. Ät den som den är eller med färsk frukt, bär, rostade nötter.



Innehållet i glassen

Ingredienslistan på baksidan på glassen gör mig smått lycklig, Happy Strawberry dream innehåller följande ingredienser:

”Jordgubbar, 30% vilken annan glass innehåller 30% jordgubbar!!! Vatten, cashewnötter, agavenektar, kallpressad kokosolja, krossad vaniljstång.”

Ingredienserna i glassen är näringsrika, och Lily & Hanna har valt att söta glassen med kokossocker och agavenektar som är snälla mot blodsockret (de har lågt glykemiskt index), cashewnötter och kokosolja är ju dessutom finfina fettkällor.


Dessa smaker finns idag :)

FUDGE TRUFFLE HEAVEN

DIVINE SALTED MOCHA CARAMEL

HAPPY STRAWBERRIES & DREAM

LEMON CHEESECAKE JOY

CHOCOLATE LOVE ENERGY

CINNAMON & CARDAMON SPICE DELIGHT

CRÈME CARAMEL COCONUT BLISS

Glassförpackningarna finns i 2 olika storlekar 110 ml och 500 ml. I den lilla förpackningen finns även en liten sked i locket, perfekt när man köper en glass ute och vill ha den direkt :)

Som ni säkert förstår kostar dessa en slant, 34,95 för den lilla och 69,95 för den större, men sååå värda och jag förstår varför med allt gott som är i och det arbetet som ligger bakom.



Historien bakom Lily’s & Hanna’s

Idén till Lilys och Hannas raw food-glass föddes då Hannas dotter Lily, som länge haft eksem, fick rådet av en naturläkare att minska ned på animaliska fetter. ”Då vi båda älskar god glass, började jag utforska möjligheten att få fram en glass som både var underbart god och nyttig. Resultatet blev Lily’s och Hanna’s rawfood-glass”, skriver Hanna på webbsajten.

Jag älskar dessa och nu kommer jag garanterat äta glass under sommaren :)

Tack till Lily & Hanna för att ni gjort denna underbara glass!!!

Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - Click here

Likes

Comments

Tweek Sweets!!!

Måste bara säga att jag älskar människor som hittar på saker som är bättre för våra kroppar!

Idag sprang jag på det nya "godiset" Tweek Sweets.

Sedan några månader tillbaka har jag valt att ta bort sockret från mitt liv och äta det jag mår bra av. Visst när vi varit borta så har jag ätit det som bjuds, men därutöver har jag valt bort allt det vita sockret. Jag har märkt att jag mår bra av det och har inget sug efter det heller 😊

Så idag när jag var ute efter att hitta en glass - ja utan vanligt socker 😀 så sprang jag på Tweek Sweets på Coop Forum i Skövde och skeptisk som jag är var jag ju tvungen att googla och jag kunde inte hitta något negativt så det fick följa med några hem ☺️

Det fanns ett gäng sorter att välja på men jag valde noggrant ut några som jag ville prova och som jag trodde maken ville testa på.

Men alltså helt ärligt - så smakar dom som vanligt godis!!!

Jag tror mycket på detta godis då det är på tiden att vi får en bättre alternativ till lösviktsgodis som jag inte alls äter längre.

Visst det är sötningsmedel i men dom har valt den "snällaste" sortens sötningsmedel.

Dom finns just nu bara i utvalda Coop butiker i södra Sverige, men är på väg mot Stockholm och även en webbutik är på g. Jag tror detta kommer bli stort så längtar tills man kan köpa det på biograferna och ha som biogodis.

Här är en text uttagen direkt från deras hemsida där dom skriver om sina ingredienser

"Trots att vi har valt bort vanligt socker och trots att vårt smarriga godis har upp till 50% färre kalorier än vanligt godis, har vi varken gjort avkall på smak, utseende eller konsistens. Vi håller oss även borta från konserveringsämnen, sojalecitin och palmolja. Som om inte det vore nog innehåller vårt godis ingredienser som bedöms kunna förebygga karies. På så sätt kan våra sötsaker bidra till en bättre tandhälsa. Sanningen är att vi tycker så mycket om våra ingredienser att vi tillägnar dem en helt egen sida. Hur är det med magen då? De flesta sockerfria - och sockerreducerade sötsakerna på marknaden kan ha en oönskad effekt på våra tarmar, även vid relativt små mängder. Lugn, bara lugn. Vi har valt ingredienser som uppvisat högre toleransnivå än många närbesläktade alternativ. Dessutom har fibrerna visat sig ha en prebiotisk effekt på vårt mag - och tarmsystem. Du finner enbart naturliga färger och aromer i vårt sortiment. Visste du att den röda färgen i vårt underbara gelégodis kommer från sötpotatis? Och att vår lila färg är extraherad från lila morötter?"

Detta är inte det sista du kommer höra från mig om detta godis, lita på det!

Ni kan läsa mer om godiset på www.tweeksweets.com

Imorgon kommer det ett inlägg om glassen jag köpte idag, ska bara prova den först 😊

Kram på er!
❤️

Camilla

Likes

Comments

Hej på er!

Ursäkta min frånvaro från bloggen, men det har varit mycket i kalendern den sista tiden... lovar att återkomma och berätta mer om detta längre fram när allt är klart 😊

Har haft en hel del möten inbokade så bloggen har blivit lidande, ska försöka skärpa mig, lovar ☺️

Idag när jag handlade dök jag på dessa i butiken... och jag älskar ju att smaka nya saker så de fick följa med hem.

Någon som provat?

Nu ska man ju inte äta som vanlig kvarg utan till en god grillad köttbit 😊

Jag måste säga att jag blev glatt överraskad av dessa såser.

Det fanns 3 sorter
Tex Mex
Bearnaise
Barbeque

Imorgon ska vi till Stockholm och träffa vänner och på måndag blir det ett intressant event!

Återkommer med mer bilder från detta på måndag ❤️

Ta hand om
Kram
Camilla

Likes

Comments

Allt har en början

Hej på er!

Alldeles för länge sedan jag skrev... har varit lite fööör mycket ett tag ☺️

Måste dela med mig av denna rätt!
Pasta Pomodoro

2 klyftor vitlök
1 ask goda babytomater
5 mogna tomater
1 msk smör
1 msk honung
1 tsk vitvinsvinäger
400 gram spagetti
1 kruka färsk basilika
Olivolja
Flingsalt
Svartpeppar från kvarn

Gör så här:

1. Skiva vitlöken och fräs med olja i en gryta. Lägg i hackade tomater och värm på medelvärme.
2. Tillsätt honung, vitvinsvinäger och koka ihop minst 5 minuter till det blir som krossade tomater.
3. Smaka av med salt och peppar

Scampin steker du i olja
Kryddar med

4 pressade vitlöksklyftor
Cayennepeppar
Dragon
Basilika
Italiensk salladskrydda
finhackad persilja
Salt och peppar

Koka pastan al dente i saltat vatten

Servera och njut ☺️

Likes

Comments

Hej på er!

Jag älskar ju att testa nya saker och ikväll blev det en Rawfood Morotskaka.

Botten

2,5 dl riven morot
2,5 dl urkärnade dadlar
1,25 dl kokosflingor
1,5 dl cashewnötter
1 dl solrosfrön
0,5 dl kokosolja
1 dl kokosmjöl
1 tsk kanel
0,25 tsk mald kardemumma
0,5 tsk ingefära

Mixa de urkärnade dadlarna till en smet eller kräm i en mixer. Om smeten åker upp mot sidorna i mixerna, så använd en slickepott eller liknande och skrapa ner det.

Ha i de andra ingredienserna och mixa till en ganska slät smet. Jag gillar lite bitar från nötterna och att det syns att det är morötter i. Därför tycker jag inte att den måste vara helt slät. Det kan hända att du måste stanna mixerna och skrapa ner från sidorna och sedan mixa en stund till. Beroende på hur saftiga dadlarna är så kan smeten bli lika olika torr eller blöt. Konsistensen ska vara som chokladbollsdeg. Om den är för torr, ha i lite mer vatten och om den är för blöt så ha i lite mer kokosmjöl och kokosflingor.

Tryck sen ut degen i en liten form som är klädd med bakplåtspapper. Jag använde en form som är ca 15*20 cm. Kanske skulle kunna vara 20*20cm istället.
Ställ sedan in i frysen under tiden som du gör glasyren.

Glasyr

1,5 dl blötlagda cashewnötter (minst 3 timmar)
0,75-1 dl krämig kokosmjölk (jag använder den rosa förpackningen från Garant som är tjockflytande)
1 msk lönnsirap
2 msk kokosolja
Nötterna behöver blötläggas för att bli mjukare och ge en krämigare smet. Mixa allt till en så slät smet som möjligt. Det tar några minuter.

Ta ut kakan ut frysen och bred över glasyren. Ställ in i frysen igen i ett par timmar för att sedan servera. Skär i bitar innan servering och toppa gärna med lite morot. Förvara i frysen om alla bitar inte äts upp.

Lite annorlunda, men njut av en rawfoodmorotskaka :)

Kram kram

Camilla

Likes

Comments

Allt har en början

Hej på er!

Måste visa er mina böcker som jag hämtar inspiration från 😀

Dessa böcker är underbara och det finns så många goda recept och fina bilder så man blir alldeles sjuk ☺

Än så länge får jag äta medelhavsmaten hemma, kan jag inte komma dit, får den komma till mig 😎

Så mycket fräsch mat man kan laga. Jag kan göra samma mat rätt ofta för att inspirationen tryter, men dessa böcker är underbara att bläddra i och få tips och idéer ☺

Risotton har jag inte testat än men det får nog bli till helgen eller en kväll i veckan ☺ jag älskar risotto ❤

Ta hand om er så ses vi snart igen!


Kram
Camilla

Likes

Comments

Hej på er!

Jag har skrivit om detta förut, men kan inte prata nog om det.

Runt om i Sverige har det startat "grupper" på Facebook som heter Reko-Ring i Skövde (eller andra städer)

Där lägger lokala handlare/gårdar ut det de säljer och vi som vill köpa skriver under inlägget vad man vill handla och sedan hämtar man detta på utsatt tid och en plats där alla lokala gårdar står uppställda.

Sist köpte jag Bergerac (blå Kongo) som var jätte god:) Denna gången beställde jag en kasse med hjortkött från Krabbelund:)

Igår hämtade jag upp detta på Billinghovs parkeringsplats i Skövde där 30 gårdar fanns!

Ikväll gjorde jag köttbullar av färsen och till det blev det potatismos till maken och jag gjorde blomkålsmos till mig, stekt lök och en grönsallad :) 

Hjortkött är ett magert alternativ och jag gillar känsla av att handla från de lokala gårdarna

Recept 6 pers

800 g hjortfärs
3 msk hackad brynt lök
1 ägg
3 msk turkisk yoghurt
0,5 msk viltfond med kantarell
1 dl bostongurka
1,5 tsk timjan
1 tsk salt

1. Blanda ingredienserna till en smidig färs. Forma till köttbullar. Lägg dem på en vattensköljd skärbräda

2. Bryn dem, några i taget, i smör. Minska värmen och efterstek dem i 2-5 minuter.

Sååå gott!

Ha nu en fortsatt skön kväll <3

Kram
Camilla

Likes

Comments

Hej på er!
Ikväll blev det en club sandwich ala Camilla:)

Jag gjorde egna rotfrukter i ugn, vända i olivolja, kryddade med rosmarin, stekte Rostas, fullkornsbröd och hackade lök, tomat, sallad och steakhouse sauce :)

Mums!

Recept på rotfrukter
Sätt ugnen på 225 grader
Tärna/klyfta rotfrukter
(Jag valde sötpotatis, palsternacka, rotselleri och morötter)

Lägg på bakplåtspapper på en plåt, lägg rotfrukterna på plåten, ringla över olivolja och kryddor. Jag tog rosmarin och salt :)

Sätt i plåten ugnen tills de fått färg:)

Detta är sååå gott!

Önskar er fortsatt trevlig kväll!

Kram Camilla

Likes

Comments

Hej på er!

Jag handlar rätt ofta på Grönsakshuset i Skövde. De har massor av härliga frukter och grönsaker. Oljor, snacks, godis och goda ostar mm.

Har ni inte besökt butiken så gör det 😊

Jag köpte bl a grillsås som var riktigt god 😀

Ikväll grillade vi fläskfilé, grönsaker, ugnsbakade sötpotatisar och grillsåsen, sååå gott!

Så underbart med den här tiden när solen skiner och man tänder grillen, kan bara sitta och njuta av doften som blir när man grillar ☺

Nu får ni ta hand om er så hörs vi snart igen

Kram
Camilla

Likes

Comments

Hej på er!
Igår kväll var vi hos vänner, Andreas och Karoline och hade en jätte trevlig kväll.
Jag och Andreas har jobbat ihop förut och har sedan hållit kontakten. Så igår kväll vad första gången vi var hemma hos dom och träffade hans fina fru Karolin och deras underbara son, Alfred:)

Här är förrätten, älskar den!

Efter förrätten var vi och tittade på deras ägor, Andreas och Karoline bor fantastiskt vacker i ett äldre hus intill Knistad Herrgård, här skulle vi kunna bo :)

Andreas grillade gott kött och vi fick en god sallad, grillad halloumi och bea! Mums!

Fick ett gott rött vin till maten som passade jätte bra!

Fick en otroligt god dessert med choklad som Karolina gjorde medans Alfred visade sitt fina rum. Desserten bestod av choklad, vaniljglass och jordgubbar och passionsfruktsallad:) Tummen upp för den:)

En jätte trevlig kväll med god mat och trevligt sällskap :)

Stort tack till Andreas, Karoline och Alfred för en mysig kväll :)

Nu är vi iväg på utflykt med mina svärföräldrar och min mamma!

Hörs senare!

Kram
Camilla

Likes

Comments