Hverdag, Meninger og Følelser

Hei alle sammen!

Akkurat her og nå burde jeg egentlig begynne på mine innleveringer for dette semesteret, men jeg kan ikke la denne beskjeden gå forbi. Jeg er ikke middels interessert i politikk en gang, men dette er noe jeg kommer til og vil stå for når dere nå holder på og skal kutte i statsbudsjettet til folkehøgskolene våre rundt omkring i landet vårt.

I løpet av mitt 20 år lange liv har det vært ett år, ett år, som har vært veldig minnerikt, lærerikt og absolutt verdig dette innlegget. Det har vært det året som har fått meg til å vokse, fått meg til å utforske deler av meg selv jeg ikke viste jeg hadde, gitt meg vennskap som ikke kan erstattes, minner som aldri vil dø. Hva jeg snakker om er at dette er noe som burde være påkrevd alle elever, alle burde ta et år på folkehøgskole, akkurat fordi du vokser så utrolig mye på det og det vi trenger da er støtte og ikke kutt.

Ringerike Folkehøgskole var mitt første steg ut av komfortsonen, det var første gang jeg skulle bo utenfor mitt hjems fire vegger, det var første gang jeg skulle forlate mamma og pappa, det var første gang jeg skulle klare meg helt alene. Det var kjempe skummelt, og jeg viste ikke helt hvor jeg hadde meg selv. Det tok meg bare noen uker før jeg følte meg mye bedre og det takket være alle de fantastiske menneskene jeg møtte på i løpet av det året og det er absolutt ingenting som kan målbindes med den herlige og flotte støtten vi fikk fra lærerne; var det noen du trengte og snakke med eller bare få en klem fra, så var de alltid der.

Dette året ga meg så mye inspirasjon, glede og minner, det ga meg gutsen til å ta et enda større steg ut av komfortsonen min. I skrivende stund sitter jeg i en helt annen tidssone, i et helt annet land, det landet jeg har drømt om å få studere i, i 7 år nå. Jeg sitter helt nede på sørkysten til England og skriver dette, fordi dette er et tema jeg virkelig engasjerer meg i. Hadde det ikke vært for Ringerike Folkehøgskole hadde jeg ikke reist over dammen for å studere noe jeg brenner for, noe som ville vært en stor negativ virkning i livet mitt.

Derfor kan jeg ikke fatte at dere har lyst til å kutte i statsbudsjettet til folkehøgskolene, skolene som burde få mer, som burde bli satt ekstra pris på for den innsatsen de gjør med psykisk slitne ungdommer etter 13 år på skolebenken! Det gjør meg vondt å vite at dette er en tanke dere politikere har og jeg skulle så gjerne ønsket jeg kunne stå utenfor Stortinget i morgen klokken 1500 for å vise min støtte til noe av det beste systemet Norge kan ha. Vi er en inspirasjon for andre land til å starte opp samme system, vi er en inspirasjon for de kommende generasjonene, vi er en inspirasjon for det kulturelle, vi er en inspirasjon for absolutt alt! Mitt livs beste år så langt har vært Folkehøgskole og det sier litt nå som jeg har trasket rundt på denne kloden i 20 år, at dere som sitter i regjeringen kan finne på å gjøre noe sånt er skammelig, har dere ikke sett veksten de siste årene? Har dere ikke sett gleden og erfaringene ungdommene sitter igjen med? Har dere sett hvor mye enklere det er for oss å gå videre på studier? Jeg hadde, psykisk, ikke klart å gå direkte på studier etter videregående, noe som ga meg mulighet til å prøve ut folkehøgskole og som har hjulpet meg ekstremt!

Så husk nå en ting kjære regjering, kjære politikere; Dette er Norges fremtid, dere trenger oss, friske!

Blogg med mobilen - Nouw har en av de beste blogg verktøy på markedet - Klikk her

Likes

Comments

Hverdag

Hei alle sammen!

Det er ikke første gang jeg sier dette til dere, men dagene går så utrolig fort her og jeg har som regel alltid noe og gjøre om det er å være sosial eller jobbe med skole! Jeg har rett og slett ikke hadd tid til å blogge, noe som også tilsvarer at dere ikke kan forvente at jeg blogger hver dag for det er ganske vanskelig. Tenkte derfor at jeg bare skulle oppsummere denne helgen veldig kort for dere.

Denne helgen har vært helt super, tok helg på onsdag og sto opp veldig tidlig på torsdag for å møte Isabel og Molly slik at vi kunne gå til The Hide og ta bilder sammen. The Hide er en plass for oss MNHP studenter som vil komme close-up til ekorn, kaniner, fugler etc. Fikk noen gode bilder som jeg mest sannsynlig kommer til å dele på Instagram'en min: @/camillarebergphotography og facebooksiden min: Camilla Reberg Photography. På fredag endte jeg opp med og gå ut med mine flatmates + noen venner av Zach. Det ente opp med at jeg fikk litt for mye av det gode og har fått smerter i kneet jeg har operert i, det er forhåpentligvis ikke noe ille som har skjedd, krysser fingrene dobbelt!

I går dro jeg til Truro med Amelia og Mathea bare for å komme oss bort fra campus. Det var en veldig koselig tur med været på topp og en liten shopping runde på Primark, ops! Man kan aldri få for mye av klær, eller? Haha! Kvelden smyget seg sakte men sikkert inn over Penryn og jeg og Amelia bestemte oss for og se filmen "Little Miss Sunshine". Veldig koselig film! I dag tok jeg og Amelia, fordi ingen andre hadde tid, toget inn til Falmouth Town og gikk ned til stranda, Gylly Beach. I forhold til været i går, var været i dag overskyet og tåkete, men sånn er det på kysten, hvert fall her nede. Alt i alt, en super helg, hvor jeg håper at kneet blir bra igjen!

Likes

Comments

Hverdag, Foto

Hei alle sammen!

Dagen i dag startet klokken 10, da jeg er så heldig og ikke ha skole denne fredagen. Bestemte meg derfor for å lage meg ristet brød med speilegg mens jeg så på Gotham. Etter jeg hadde spist tok jeg fram research boken og field boken min for å lage en forside på de, slik at jeg kan separere de, haha. Etter det tok jeg turen ned til obeservasjonsstedet mitt, som dere kan se på panoramabildet! Når det er sagt så lurer dere kanskje på hva jeg mener med observasjonssted. De aller fleste vet hva det å observere betyr, altså studere og skrive ned. I faget Biodiversity and Habitat skal vi ha et observasjonsted hvor vi skal sitte ned, uten kamera, og skrive ned det vi ser, hører, føler og lukter rundt oss. Jeg tok med kameraet denne gang, men tok bilder før og etter observeringen, på grunn av bloggen. Samtidig fikk jeg noen gode bilder.

Det og observere har nesten blitt en ny hverdagsfavoritt og jeg elsker vært eneste sekund jeg sitter og skriver ned omgivelsene rundt meg. Du synes kanskje det høres utrolig kjedelig ut, tro meg, det syntes jeg også når jeg hørte det første gang, men det er utrolig avslappende og man får på en måte flykte litt unna sin egen A4 verden. Hvis du noen gang har tid, noe du burde ha, så vil jeg anbefale og ta en halvtimers/timers tur ut til en av dine favorittplasser i nærheten og bare slappe av, observer om du vil eller om det skulle være tanker, meninger eller en vanlig dagbok, skriv ned. Utrolig herlig!

Nå skal jeg se å få laget meg litt mat, garantert se mer Gotham og så skal jeg prøve ut treningssenteret med Amelia og Emma senere i kveld. Har jo tross alt et medlemskap der for 6 måneder hvor jeg har fri tilgang på utstyr og forskjellige klasser, så dette skal jeg så absolutt bruke så ofte jeg kan!

Likes

Comments

Hverdag

Hei alle sammen!

Det er helt utrolig hvor fort dagene går her, synes denne uken nettopp startet. Før jeg vet ordet av det så er det juleferie. Vi er allerede på torsdag, noe som tilsvarer at min ukeplan viser helg, wiii! Jeg har ikke mange planene for verken kvelden her eller helgen, om jeg husker rett så er det studentkveld på byen hver torsdag, noe som betyr at alkoholen her nede er billigere enn ellers, men jeg har ikke akkurat tenkt meg ut. Skal heller bare kose meg litt ekstra på rommet mitt og være sosial med de som eventuelt er igjen på flat'en!

Bestilte meg forresten en printer i går som jeg fikk i dag, er veldig fornøyd med at jeg klarte å sette den opp og koble den til macen. En sånn liten hverdagsglede når man får til ting på egenhånd, er dere ikke enig? Ellers så har jeg laget meg wok og skal til og sette meg ned å se Gotham! For dere som ikke har sett den, så har den litt sånn FBI/CSI vibes, så jeg vil absolutt anbefale den om du er den typen som liker litt action og løsninger av krimsaker. Så tro det eller ei, jeg elsker serien, haha! I morgen skal jeg bruke tiden på å vaske klær, jobbe litt med skole og om være tilsier det så skal jeg prøve å komme meg til mitt observasjonsted for så og kanskje ta en treningsøkt på senteret. Vi får bare vente å se!

Likes

Comments

Hverdag, Outfit

Armbånd - Lykke til/ha det bra gave fra en nabo // Ringer - H&M // De to ringene nederst på begge ringefingrene er arvet av mine to bestemødre

Hei alle sammen!

Tenkte jeg bare skulle vise litt av den detaljerte delen av antrekket mitt i dag. Glemmer at jeg har så mye fint av de små tingene, så i dag bestemte jeg meg for å bruke det litt for å gi en nokså vanlig hverdags look litt liv. Man skulle kanskje ikke tro det, når jeg glemmer at jeg har det, men jeg elsker å pynte meg opp i ringer, armbånd, smykker etc. enkelt og greit fordi det er så simpelt, men så vakkert. Ofte synes jeg at det er de små detaljene av et antrekk som er finest, fordi det er det som gjør det lille ekstra.

Når vi først er inne på detaljer så var det det Research and Critical Thinking handlet om i dag, på en måte. Vi snakket om to forskjellige måter å tenke på når vi ser et bildet; den ene er og se de små detaljene i et bilde, mens den andre gikk mer ut på å tenke utenfor boksen, gjøre litt research for å finne ut bakgrunnen for bildet og historien. Det siste foredraget jeg hadde i dag handlet om en så kalt field notebook, hvor man skal prøve å være så detaljert som mulig mens man skriver. Dette er en del av faget Biodiversity and Habitat hvor vi skal lære oss å observere, mens vi skriver ned det vi ser, hører, føler, lukter osv uten kamera. Mye i foto handler akkurat om de små detaljene og det vi ser, det som gjør det lille ekstra i et bildet.

Senere i dag går turen til Asda, en farlig billig butikk som ligger bare en ti minutters gange fra campus. Er nødt til å handle inn mat og annet viktig for denne uken/ ukene framover. Føler jeg kan handle inn nå som jeg har signert 6 måneder platinum med treningssenteret her og bestilt fly- og togbilletter hjem til jul!! Tror jeg også skal begynne og små kladde litt for en assignment vi har før jul. Fristen til denne er 14.desmeber så det er utrolig lenge til, men du vet, det er aldri dumt å begynne slik at man kan finpusse og gjøre en best mulig jobb. Plutselig er dagen der!

Likes

Comments