Teddyhanarna i kull 50 är nu redo att flytta till egna hem och en av bröderna har redan flyttat.  Kvar finns en jättefin kille, som passar både till avel, utställning och sällskap. Han är 7 veckor nu, pappa heter SCH Polly’s Lattjolajban och mamma Polly’s Jenga. Namnen kan tyckas lite konstiga, men växte man upp i början av 90 talet och såg på barnprogrammet Ika i rutan så kommer man att förstå. Ika hade flera kompisar som hon pratade om men man fick aldrig se dom. Bland annat Krokodilen Bengt och Flugan Kenneth.

Kontakta mig vid intresse camilla.lundstedt@hotmail.comPolly's Krokodilen Bengt - SÅLD
Teddyhane, cream/black/whitePolly's Flugan Kenneth - TILL SALU
Teddyhane, white/cream

Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - Click here

Likes

Comments

Jag har efter lång tids övervägning beslutat mig för att minska ner på antalet marsvin. På grund av mina studier har jag inte längre den fritid som jag är van att ha tillsammans med mina marsvin. Och till hösten kommer jag att ha ännu mindre tid över. Därför hoppas jag kunna minska ner på antalet nu under sommaren. Jag har i dagsläget 33 marsvin (ink. ungar och omplaceringar), min målsättning är att ha kvar ca 10 st.
Jag kommer fortsätta avla, dock i mycket liten skala.

Det är främst teddymarsvin som finns till salu, både unga djur (lämpliga till avel & utställning) och
vuxna avelsdjur. Transport kan ordnas till SM i Eskilstuna helgen 29-30 juni.

Vill du veta mer om vilka marsvin som finns till salu, skicka ett mail camilla.lundstedt@hotmail.com


Likes

Comments

Nu har jag bara en dag kvar av min fyra dagars ledighet, jag känner mig alltid lite stressad så fort jag blir ledig. Eftersom att jag vill hinna med så mycket som möjligt med min lediga tid, dumt jag vet. Man ska ju njuta av ledigheten, inte springa runt och försöka göra så mycket som möjligt.

Men i dag har det varit en ganska lugn dag, har spenderat några timmar i stallet med min mysiga Dollan. Allt är bara bra med henne, hon har varit på väldigt bra humör den senaste tiden. Har varit väldigt sparsam med hennes träning, dels för att tiden inte funnits men mest för att jag är så himla rädd om henne nu när hennes rygg börjar bli bra igen vill jag inte överanstränga henne på något sätt. Tänker väldigt mycket på hur jag sitter i sadeln  och på hur hon rör sig när jag rider henne.

Det är ju inte bara Dollan som behöver skötas om i stallet, golvet ska sopas, boxen ska mockas och hagen den kan jag bli tokig på med all lera. Att det sen bara ska regna hela tiden gör ju inte saken bättre.  Så det var bara att ta sig en spade och försöka få bort det värsta av leran. Sen hämtade jag en hammare och slog in några spikar i hagen, inte för att det behövdes utan för att
det var kul.


Likes

Comments

Nu har teddyungarna i kull 48 hunnit bli 7 veckor, alla fem är nu redo att flytta till egna hem. Mamma till kullen är Polly’s Lillskruttan och pappa heter SCH Polly’s Lattjolajban. Namnen ja vad ska jag säga om dem, när jag var yngre spelade jag
mycket Nintendo. Så spelnörden i mig hoppade jämfota av lycka, när jag döpte denna kull.

Vid intresse skicka mig ett mail camilla.lundstedt@hotmail.comPolly's Nintendo 8 bit - SÅLD
Tedddyhane, tortoishell and whitePolly's Super Nintendo  - TILL SALU
Tedddyhane, white/buff/blackPolly's Game Boy- TILL SALU
Tedddyhane, buff/white/blackPolly's Nintendo 64 - TILL SALU
Tedddyhona, white/black/golden roanPolly's Nintendo Wii - TILL SALU
Tedddyhona, golden/white roan

Likes

Comments

Kull nummer 50 i ordningen föddes i tisdags då jag var i skolan. Min mamma ringde och jag fick en vag beskrivning av bebisarna. ”En är som brun och den andra är vit”, det var väl ganska rätt ändå. När jag kom hem fick jag ta mig en närmare titt på de små liven. Två stora fina teddypojkar blev det, deras födelsevikt var 112 och 99 gram. Både två ser riktigt lovande ut, fin bredd på huvudet, bra kropp, stora öron och krusiga små magar. Tyvärr kan jag inte behålla fler besläktade hanar, så både två kommer
att bli till salu när dom blir lite större.

Mamma till kullen är Polly’s Jenga och pappa heter SCH Polly’s Lattjolajban.


Likes

Comments

Igår var det dags för marsvinutställning igen, känns som om det var ett tag sen sist nu. Jag var petdomare under dagen och fick känna och klämma på många fina marsvin. Jag hade med mig tre egna djur som ställdes under dagen. Trots att jag inte har haft tid att förbereda mina djur så mycket som jag hade önskat är jag riktigt nöjd med resulten. Rullgardina kan numera titulera sig som Champion och Zantana får sätta titeln Guld Klippt före sitt namn. Dom är så duktiga mina små grisar!

Utställning 1, Domare: Minna Thomé
Polly’s Andy Warhole - 85p
Polly’s Rullgardina - 88p + Cert
Klippt LH: High Hat’s Zantana - 88p + Silver + BKLH 1

Utställning 2, Domare: Bettan Gileborn - Sundberg
Polly’s Andy Warhole - 87p
SCH Polly’s Rullgardina - 88p + Cert
Klippt LH: High Hat’s Zantana - 91p + Silver + BKLH 1SCH Polly's Rullgardina

Likes

Comments

I veckan blev jag klar med två tavlor, känslan när man blir klar med en tavla är väldigt befriande. Nu är jag klar med det här och kan släppa det och gå vidare. Jag älskar att måla, men har en förmåga att överjobba, så nu tränar jag mig själv att prova nya arbetssätt. Allt man gör behöver ju inte ta flera veckor att färdigställa.

Den första tavlan är en akvarell som tog veckor både på skoltid och efter skoltid.  Jag hade en tydlig idé i huvudet och envis som jag är skulle den färdigställas. Men det lär nog dröja ett tag innan det blir fler fyrkantstavlor.

Den andra är en akryltavla målad snabbt, slarvigt och med mycket färg. Tror inte ens att jag tittade ordentligt på den förrän jag kände mig färdig och det tog ”bara” några timmar. En ovanlig arbetsprocess för mig, men jag blev väldigt nöjd med resultatet.

Vill bara tillägga att tavlorna är fotade med min mobilkamera, de gör sig självfallet mycket bättre i verkligheten. Tavlor ska upplevas live tycker jag, det är först då man kan bilda sig en riktig uppfattning.  Nästa lördag är det öppet hus på skolan och min klass ska ha utställning i aulan. Det ska bli så kul, hoppas det kommer många besökare.
Likes

Comments

Man ska inte favorisera sina marsvin, men coronethonan Melissa betyder väldigt mycket för mig. Det är något speciellt med henne helt enkelt. Så självklart ville jag ha minst en kull efter henne. Men det var enklare sagt än gjort, Melissa ville inte ”mysa” med någon hane. När dom försökte uppvakta henne fräste hon bara och satte dom på plats. Först dejtade hon Poker i några veckor och då trodde jag att hon var dräktig och bebisarna var planerade till julen, men hon lurade mig bara. Så då fick hon dejta Zantana i några veckor, men han var alldeles för snäll när Melissa fräste till så dom blev bara vänner. Tredje försöket blev alpacahanen SCH Ireth's Punschrulle och efter några veckor började magen växa. Men jag var övertygad att hon lurade mig igen. Men till slut kände jag att det var något som rörde på sig inne i magen så Melissa fick flytta till ”BB-avdelningen”.

När jag var i stallet i dag passade hon på födda, allt var klart och bortstädat då jag kom. Melissa och bebisen låg inne i tältet och myste. En stor peruanhona blev det på 119 gram i färgerna white/black. Helt underbart söt och ser riktigt lovande ut för en framtid på utställningsplattan. Självklart kommer hon att stanna här, som jag sa till min mamma för några dagar sen
”Jag behåller vad som än kommer ut ur Melissa, om det så kommer ut en huggorm”.

Det var längesen jag blev så här lycklig över en marsvinskull, men denna kull var verkligen efterlängtad. Nu ska jag gå och pussa lite på min lilla bebis. Jag vet redan nu vad hon ska heta, men det tar vi någon annan dag.

 

Likes

Comments

Bara en dag kvar av mitt påsklov, den här veckan har gått fort. Så mycket mer som jag skulle vilja hinna med och så många fler sovmornar jag skulle vilja ha. Det bästa med lovet är att jag har haft tid att vara mycket i stallet med Dollan. Hon har haft lite problem med ett svullet bakben, så jag har varit lite försiktigt med hennes träning. En annan mindre rolig grej är hennes hage som bara går sönder hela tiden, trots att vi lagar den. Problemet är att Dollan står och hänger över hagen då hon har tråkigt och trycker ut brädorna. Men att bygga en hage som Dollan till hundra procent inte tar sig ut ur vet jag är en omöjlighet. Vill hon ut ur hagen tillräckligt mycket så finner hon ett sätt, så väl känner jag henne.

Både jag och Dollan börjar längta till sommaren nu, snön får skynda sig att smälta bort så grönt fint gräs kan växa upp. Att vara på sommarbete är nog det bästa Dollan vet, stor hage där man kan springa runt hur mycket man vill. Och så mycket gräs att äta så man hinner aldrig bli hungrig. Hon har verkligen ingenting att klaga på, fast myggorna är hon inte så förtjust i.

 


Min finaste Dollan!

Likes

Comments